Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasterPerris, στις 27 Σεπτεμβρίου 2009.

  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .


    Χμ, αγαπητέ ΜΜ, εγώ τι να σου πω για τα γονίδια... η επιστήμη γνωρίζει γι΄αυτά!

    Εγώ αυτό που ξέρω να σου πω είναι ότι το ισχυρό φύλο... εδώ και κάποια χρόνια το πάτησε το τρένο... και σαν να μην έφτανε αυτό, όσοι την είχαν γλυτώσει έβαλε και όπισθεν (το τρένο...) και τους αποτελείωσε... κάτι λίγοι πιστευώ ότι έχουν απομήνει αλλά και αυτοί αιμορραγούν...   

    Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, φυσικά σεβαστή και κάθε άλλη άποψη.

    Υγ.Υπ΄όψιν ότι δεν είμαι της άποψης ότι το αρσενικό πρέπει να είναι "ο γαμάω και δέρνω" αλλά όχι και να είναι σαν τον σημερινό μαλθακό μαμάκια (εκτός ολίγων εξαιρέσεων) που έχει χάσει τον πραγματικό του ρόλο εδώ και πολλά έτη κάνοντας τις περισσότερες κορασίδες...(όχι όλες) να διαλαλούν... δεξιά και αριστερά οτι δεν υπάρχουν γνήσια αρσενικά!
     
    Last edited: 29 Σεπτεμβρίου 2009
  2. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

    ΜasterPerris, σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να διαστρευλώσω τα λεγόμενά σου. Διάβασα προσεκτικά τα όσα είχες γράψει. Η απορία μου ήταν (θέτοντάς το διαφορετικά), γιατί υπέθεσες (μιας και το "έβγαλες συμπέρασμα" δεν είναι ακριβές) ότι η πλειοψηφία, έστω, των vanilla που εξερευνούν το bdsm το κάνουν ψάχνοντας κυρίαρχους. Και το ρωτάω αυτό, γιατί (όπως είπα και στο αρχικό ποστ μου) τα στατιστικά του φόρουμ (εμένα τουλάχιστον) σε άλλη υπόθεση θα με οδηγούσαν. Κατάλαβες τώρα πώς το εννοώ;

    Υ.Γ. Δεν μου απάντησες πώς ορίζεις το "απόλυτο θηλυκό" (άνευ συναρτήσεως με τον άντρα)  
     
  3. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

      Touché!
     
  4. resilience

    resilience Regular Member

    "Ο ανδρισμος ειναι πνευματικο χαρισμα, ουδεμια σχεση εχει με τις αρετες του επιβητορα". Ταδε εφη Μανος Χατζιδακις. Ο οποιος ητο, βεβαιως, ομοφυλοφιλος και πολλοι θα επισημανουν τον ενδεχομενο δολο πισω απο την τοποθετηση του αυτη.

    Προσωπικα συμφωνω, τουλαχιστον οσον αφορα τις μη ετεροπροσδιοριζομενες ιδιοτητες του ανδρος. Αλλα ακομα και αν δεχθουμε οτι υπαρχουν τετοιες, δεν αφορουν το παρων νημα. Η ερωτικη ταυτοτητα ενος ανθρωπου υφισταται παντα σε συναρτηση με την πηγη εμπνευσης του ερωτισμου.

    Πριν προχωρησω σε περαιτερω καταθεση σκεψεων επι αυτου, αναφορικα με τα ερωτηματα του νηματοθετη:

    1. Αν ορισουμε ως greek lover το κοινωνικο προτυπο του ανδρος που φλερταρει με οτι φοραει φουστα (παρεκτος του Σακη) τοτε ομολογουμενος ναι, εχει αρχισει να εξασθενει ορατα.

    2.Ομοιως.

    3.Εδω περιπλεκεται το ζητημα. Αν ο αριθμος των γυναικων που ενστερνιζονται τη δηλωση αυτη ειναι ικανος, και αν δεχθουμε οτι τα "πραγματικα αρσενικα" ειναι αυτα που ικανοποιουν τις ερωτικες προσδοκιες των γυναικων(ετεροπροσδιοριζομενος τιτλος), τοτε επαγωγικα, δεν υπαρχουν αρσενικα τη σημερον ημερα. Και φυσικα εννοω οτι ο αριθμος των αρσενικων που ικανοποιουν την παραπανω συνθηκη ειναι μικροτερος απο τον αριθμο των απογοητευμενων θυληκων. Τωρα αν η δηλωση των θυλεων αυτων ειναι παραγωγο μαθηματικης λογικης η βλακωδης υπεραπλουστευση και σκοπιμη στοχοποιηση του ενος για να καλυφθουν οι ευθυνες του αλλου(γιν γιανγκ ειμεθα αλλωστε)
    προφανως δεν με αφορα.
    Ετσι ειναι, ωραιοτατες, αν ετσι νομιζετε.

    4.Θα ελεγα οτι θα ηταν ακριβεστερο να ορισετε τυπους συμπεριφορων, παρα τυπους ανδρων, ακολουθοντας τα προτυπα της (παρα)επιστημης της ψυχολογιας.
    Ανρες ειμαστε ολοι αλλωστε. Προσωπικα βαριεμαι να γραφω μεχρι αυριο, συγχωρατε με.

    Για να επιστρεψω στην αρχη της απαντησης μου λοιπον, θα σχολιασω το πολυ ενδιαφερων ποστ της Lady Dementia.

    Την ιδια ακριβως επιλογη εχουμε και εμεις αγαπητη μου, και φευ, ετσι οπως εχουν εκτροχιαστει καποια κοριτσακια αναγκαζομαστε να την εξασκουμε συχνα, αναμφιβολα προς φρικη των βαρβαρων πριαπιστων προγονων μας. Ο ρολος του κυνηγου εχει να κανει με την ενεργητικοτητα που τον χαρακτηριζει στο φλερτ. Παραδοσικα ο ανδρας στοχευει, εφορμα, διεκδικει και καταληγει στο κοκο η στο χυλο. Μια γυναικα μπορει φυσικα να φλερταρει αλλα συμφωνα με τους παραδοσιακους ρολους θα ηταν κομματακι ακομψο να την πεσει σε μια παρεα αρσενικων ανακραζοντας "Τι μωρα ειστε εσεις". Και μη γελας, δεν ειπα οτι ο ανδρας που θα το κανει ειναι κομψος, αλλα συμφωνα με τους παραδοσιακους ρολους κινειται μεσα στα πλαισια του επιτρεπτου.
    Πραγματι, εν ετη 2009 εκτος απο το φαι,τη δουλεια και το σεξ εχουμε να σκεφτουμε και τη θρυλαρα, αλλα δυστυχως τελευταια μας πικραινει... Αν υπαρχει καποια αλλη ασχολια που ιεραρχικα να τοποθετειται πανω απο το φαι ,τη δουλεια, το σεξ και τη θρυλαρα θα ηθελα παρα πολυ να την μαθω και εγω  . Αυτο που προφανως προσπαθω να πω ειναι πως περιεγραψες ολες τις βασικες ορμες ενος ανθρωπου -εκτος ισως απο τη φιλια, την οποια ομως μπορω να την συμπεριλαβω στο σεξ, δεχομενος πως προυποθεση για το σεξ ειναι η ικανοτητα για υγιεις κοινωνικες σχεσεις-(τη θρυλαρα ξεχασες αλλα δεν πειραζει) ακολουθουμενες απο τη φραση "εχει πιο σημαντικα πραγματα να κανει". Κομματακι δυσκολο το βρισκω.

    Εξαιρετικη η πρωτη παραγραφος, με την οποια συμφωνω και εγω. ο ανδρας που λουφαζει δεν ειναι κατ αναγκην θηλυπρεπης. Ειναι ομως, κατα κανονα, δειλος. Και η λεξη ειναι βαρια, το γνωριζω, αλλα συνεχιζω. Η συντριπτικη πλειοψηφια του ανδρικου πληθυσμου, αυτη που ακολουθει τον πολιτικα ορθο σεξουαλικο προσανατολισμο τουλαχιστον, εχει καποια πολυ κοινα χαρακτηριστικα. Οταν βλεπει το αντικειμενο των ερωτικων του φαντασιωσεων, το ποθει. Ειτε αυτο ειναι γυναικα, ειτε ειναι αντρας ειτε ειναι προβατο. Το στρεητ η γκευ μου ειναι αδιαφορο. Ενας ανδρας σε ενα μπαρ επιθυμει παντα την γυναικα(αντρα,προβατο) απεναντι του. Την επιθυμει σφοδρα. Ο κυνηγος θα την προσεγγισει, ο δειλος οχι. Και φυσικα δεν κανω ποιοτικη αξιολογηση μεταξυ των δυο, αλλα σε διαβεβαιω, ο δειλος θα αισθανεται παντα ασχημα βλεποντας τον κυνηγο να φευγει με το "μουνακι". Αυτος λοιπον που μπορει να χαρακτηριζεται ως "ευαισθητος", "χαμηλων τονων", "μυστηριωδης", συνηθως αξιολογει εαυτον απλα ως "μαλακα". Και ας αποφυγουμε παρακαλω τους λαικισμους περι ποιοτητος εναντι ποσοτητος. Αυτα ειναι αλλη κουβεντα.

    Εν κατακλειδι, αγνοω συνειδητα τις επιταγες της προσωπικης μου αισθητικης περι του γοητευτικοτερου μοντελου εραστη. Απαξ και ειναι κανεις ευτυχης με την τοποθετηση του απεναντι στον ερωτα και στο φλερτ, και δρεπει τους καρπους των κοπων του με ικανοποιηση, ακομα και αν ειναι ΕΜΟ με ροζ μαλια, εγω παω πασο. Το μοντελο που εχει επιλεξει ειναι εξαιρετικο. Αν ηταν ετσι ομως τα πραγματα, θα καναμε αυτην την κουβεντα? Και εφ'οσον η ερωτικη ταυτοτητα μας ειναι ετεροπροσδιοριζομενη, μηπως πρεπει να παραδεχτουμε οτι εχει αρχισει να διαφαινεται μια ασυνεχεια στους ρολους των δυο φυλων?
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .


    Πολύ εύκολα χρησιμοποιείς το χαρακτηρισμό δειλός.

    Επαναλαμβάνω, αποσυμπλέξτε το πόσο πέφτουλας είναι κάποιος με το πόσο ανδροπροπρεπώς φέρετε στη ζωή του.

    Αν κάποιος είναι δειλός ή όχι το αποδεικνύει αλλού.
    Όχι μόνο με το να την πέφτει στις γυναίκες.
    Στα δικά μου μάτια ο δεύτερος είναι απλά ένας αναξιοπρεπής λιγούρης. Κι όχι απαραίτητα «άνδρας».
     
  6. resilience

    resilience Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

    Και εσεις αγαπητε, αποσυμπλεξτε το πεφτουλας με τον ανδρα που εχει τη διαθεση και την ανεση να φλερταρει. Φυσικα και ειναι δειλος, στον συγκεκριμενο τομεα, ΑΝ και εφοσον (οπως τονισα στο ποστ μου αλλα επελεξες να το αγνοησεις) επιθυμει μια γυναικα αλλα ντρεπεται/φοβαται να την προσεγγισει. Οι λεξεις δεν δαγκωνουν. Και οι προκλητικες λεξεις, καμια φορα, αφυπνιζουν.
     
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .


    Συμφωνώ. Έπρεπε να το διευκρινίσουμε όμως.
     
  8. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .




    Emma, ως προς το πρώτο σκέλος του ποστ σου έχω απαντήσει με προηγούμενο δικό μου.

    Σου οφείλω όμως πράγματι μία απάντηση στο υστερόγραφο σου.

    Επειδή όμως η ερώτηση σου με το πως ορίζω το "απόλυτο θηλυκο" σηκώνει μεγάλη κουβέντα, σου υπόσχομαι μελοντικά να ανεβάσω νήμα με τίτλο "η ερωτική ταυτότητα των θηλυκών" (τι έτσι νομίζατε ότι θα σας άφηνα εσάς κορασίδες μου... ) οπότε εκεί θα πούμε πολλά για τα θηλυκά εκφράζοντας τις απόψεις τους και τ΄άλλα μέλη του φόρουμ.

    Υγ. Έλα μην μου γρινιάξεις... που δεν σου απαντώ τώρα στην ερώτηση σου, αρχίζει και ο αγώνας τώρα με τους γαύρους και θέλω να τον δω... 
     
    Last edited: 30 Σεπτεμβρίου 2009
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Νομίζω ότι ο greek lover είναι μια καρικατούρα των μεσογειακών θερμόαιμων εραστών που αποκύονται στις φαντασιώσεις των δυτικοευρωπαίων γυναικών. Δεν ξέρω αν αναφερόμαστε σε εκείνο το θρυλικό ανδρικό μοντέλο των ΄80s που σήμερα είναι πλέον cult, ή σε έναν μετα-greek lover. Όλα τα μοντέλα εξελίσσονται γιατί εξελίσσεται το περιβάλλον μέσα από το οποίο αναδύονται.

    Αυτό που έχει εκλείψει ενδεχομένως είναι το πάγιο της ανδρικής τακτικής με την επικοινωνιακή επίθεση tete a tete με άγνωστες γυναίκες. Μπορώ να σκεφτώ δύο λόγους γι αυτό. Αφενός την υπερπροσφορά γυναικών και αφετέρου τη διαφοροποίηση στον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων εν γένει. Οι σημερινοί νεαροί φαίνονται περισσότερο επικοινωνιακοί μέσω διαδικτύου για παράδειγμα, και δεν παραβλέπω ότι είναι και αυτός ένας τρόπος προσέγγισης. Η γενιά της μητέρας μου γνώριζε τον ερωτικό της σύντροφο σε κάποιο χορό ή στον κινηματογράφο, οι άνθρωποι της δικής μου γενιάς συναθροίζονται συχνότερα διαδικτυακά. Δεν προχωρώ σε συγκρίσεις, απλώς επισημαίνω τις διαφορές.

    Επίσης θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ο τρόπος με τον οποίο ένας υποτακτικός και ένας κυριαρχικός άνδρας προσεγγίζουν μια γυναίκα είναι διαφορετικός και δεν θα πρέπει να ταυτίζεται η προσέγγιση των υποτακτικών με την έλλειψη προσέγγισης. Έχω γνωρίζει υποτακτικούς άνδρες με εξαιρετικές ικανότητες επικοινωνίας.

    Δεν έχω νιώσει ποτέ έτσι.

    Υπογράμμισα μια φράση με την οποία συμφωνώ. Θα ήθελα να προσθέσω ότι ως "μπέρδεμα" ενδέχεται να λογίζεται και η έλλειψη διακριτότητας ανάμεσα στα φύλα, ή ορθότερα στους κοινωνικούς ρόλους των φύλων. Κρίνοντας από τον εαυτό μου, μια και είμαι φίλα προσκείμενη στη λογική του άσπρο/μαύρο, καταλαβαίνω ότι και σε άλλους ενδεχομένως κάποια ανδρόγυνα σώματα και πρόσωπα να δημιουργούν την αίσθηση σύγχυσης. Τέλος θα συμπληρώσω ότι η αποκαθήλωση των προτύπων είναι ένα σύνηθες φαινόμενων και όχι σημείο του καιρού. Αν ο greek lover έδωσε τη θέση του στον νεαρό με τον ανασηκωμένο γιακά του ροζ μεσάτου πουκάμισου, με τα βραχιόλια και τα δαχτυλίδια και το γυαλιστερό δέρμα από την κρέμα νυκτός, και η χυμώδης νεαρή στην ισχνή ανδρόγυνη φιγούρα με τα κοντοκάβαλα παντελόνια και τα unisex παπούτσια, αυτοί με τη σειρά τους θα αποκαθηλωθούν για κάποιο νέο μοντέλο. Ίσως γι αυτό να προτιμώ αισθητικά τις κλασικές φιγούρες που διακριτά παραπέμπουν σε άνδρα ή γυναίκα, επειδή δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις αλλαγές και τα όποια ενδιάμεσα στάδια.
     
  10. Aetos30

    Aetos30 Regular Member

    Οι λόγοι που αναφέρεις ισχύουν φυσικά.
    Μπορώ να σκεφτώ άλλο ένα λογο. Οι σημερινές γενιές είναι «παραχαϊδευμένες» από την οικογένεια και το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον. Όταν οι γονείς έχουν ένα μόνο παιδί (κάτι που σήμερα είναι σύνηθες) ,είναι φυσικό, όλη τους η προσοχή να είναι στραμμενη επάνω του. Για τα παιδιά αυτά είναι πιο δύσκολο να διαχειριστούν την πιθανή απόρριψη επειδή από μικρά δεν είναι συνηθισμένα σε αυτήν. Αποτελούν το κέντρο του κόσμου μιας γυναίκας , της μητέρας τους, και έτσι συχνά υιοθετούν «πριγκιπική» στάση.
    Γνωρίζουν καλά ότι στην ερώτηση, «μπορώ να καθίσω μαζί σας» η απάντηση μπορεί να είναι ένα ξερό και μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ.
    Έτσι βλέπουμε ότι προτιμούν να πίνουν το ποτό τους με την μύτη ψηλά και το ύφος μπλαζέ παρά να μιλήσουν στις κοπελίτσες απέναντι ,να υποστούν την αμηχανία των πρώτων στιγμών η να πάρουν το ρίσκο της απόρριψης η ακόμα και της προσβολής.Η προσέγγιση μέσω διαδικτύου δεν ενέχει ρίσκο (με την έννοια της απόρριψης) και ισοδυναμεί με μηδαμινό ψυχικό κόστος γι' αυτό οι νεότεροι την προτιμούν.
    Όλα αυτά είναι γενικεύσεις ασφαλώς. Υπάρχουν πολλά παιδιά με «κτηνώδη» αυτοπεποίθηση αλλά μιλάμε για μια γενική τάση.
     
  11. Syrah

    Syrah Contributor

    Δεν το είχα σκεφτεί αυτό, έχεις απόλυτο δίκιο.

    Θεωρείς ότι ο φόβος της απόρριψης συνδέεται με κάποιο τρόπο με την υποτακτικότητα, ή όχι;
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .


    Προσβολή;

    Ορίστε λοιπόν ένας καλός λόγος που οι σημερινοί άνδρες δεν δέχονται να παραστήσουν τους «άνδρες - λιγούρηδες» του χθες.

    Οι άνευ λόγου προσβολές δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές από κανένα.
    Μόνο από την κατηγορία ανθρωποειδών που ανέφερα παραπάνω.

    Συνεπώς η στάση των νέων ανδρών σήμερα, για μένα είναι ορθότατη.