Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το BDSM ως χορός

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 27 Σεπτεμβρίου 2009.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    «Υπάρχουν τρία είδη χορευτών: πρώτον, εκείνοι που θεωρούν το χορό ως ένα είδος γυμναστικής άσκησης, που αποτελείται από απρόσωπα αραμπέσκ γεμάτα χάρη. Δεύτερον, εκείνοι που με την αυτοσυγκέντρωση οδηγούν το σώμα στο ρυθμό του επιθυμητού συναισθήματος, εκφράζοντας τη μνήμη ενός αισθήματος ή ενός βιώματος. Και τέλος, εκείνοι που μετατρέπουν το σώμα σε μια φωτεινή ρευστότητα, παραδίδοντάς το στην έμπνευση της ψυχής.»

    Ισιδώρα Ντάνκαν (Αμερικανίδα πρωτοπόρος του μοντέρνου χορού)

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Το BDSM ως χορός

    ωραια..με αυτο τι θέλεις να πεις ντορι μου?
     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Πριν το δείτε ως advanced seminars on BDSM, και απορρίψετε το νήμα ως ακατάλληλο για ανηλίκους, να διευκρινίσω ότι ο παραλληλισμός του χορού με το BDSM μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πόσο ευρύ είναι το BDSM ως έννοια, ως concept, ως πρακτική, ως τρόπος ζωής, ως τέχνη. Και πόσο όλοι οι καλοί χωράνε εδώ μέσα, με απλό ή πιο πολύπλοκο τρόπο.

    Πρώτο είδος

    Το πρώτο είδος μπιντιεσέμερς επικεντρώνεται στο καθαρά τεχνικό κομμάτι. Η πρακτική του σαδομαζοχισμού, του αγνού S/M (πούσαι DeSade να με δεις) δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσήλωση στον ερωτικό σύντροφο. Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, μπορεί να είναι άλλος κάθε φορά ή και ο ίδιος. Μπορεί να είναι επιλογή της στιγμής, επιλογή για την συγκεκριμένη χορευτική άσκηση και μετά δεν χρειάζεται να τον ξαναδούμε ποτέ. Δεν απαιτεί μεγάλες, χρονοβόρες ή δύσκολες αλλαγές στην ψυχοσύνθεση κάποιου, δεν απαιτεί μακρόχρονη ενασχόληση, δεν απαιτεί τίποτε πέρα από δύο σώματα που γνωρίζουν τα βήματα. Που έχουν μάθει τις ασκήσεις τους και τις εκτελούν όμορφα και με χάρη. Το σώμα απολαμβάνει όπως και το μυαλό. Το μυαλό χαίρεται που οδήγησε το σώμα να εκτελέσει τις ασκήσεις έτσι ώστε να επέλθει η επιθυμητή απόλαυση (παρακάμπτοντας όλα όσα έπρεπε να παρακαμφθούν). Το σώμα χαίρεται που ακολούθησε τόσο σωστά τις οδηγίες του μυαλού και αύξησε την απόλαυσή του όσο περισσότερο μπορούσε. Οι χορευτές, άμα τη λήξει των αραμπέσκ (όρα σέσσιονς) υποκλίνονται ο ένας στον άλλον, ή και στο κοινό τους, κλείνουν τα φώτα και πηγαίνουν στο σπίτι τους όπου τους περιμένουν οι υπόλοιπες ασχολίες της ζωής τους. Εάν είναι καλοί χορευτές και το χαίρονται αυτό που κάνουν και είναι σημαντικό τμήμα της ζωής τους, έχουν τη δυνατότητα να το εξελίξουν και περαιτέρω, εάν έχουν τη διάθεση. Υπάρχουν πολλά επίπεδα χορευτών, αρχάριοι, προχωρημένοι κλπ. Υπάρχουν και φυσικά ταλέντα. Νομίζω πως δεν υπάρχουν ανεπίδεκτοι μαθήσεως, όλοι κουτσά στραβά το πιάνουν το νόημα.

    Τα βήματα των αραμπέσκ είναι γνωστά. Ο πόνος, είτε σωματικός είτε ψυχικός (εξευτελισμός), έχει ως αποτέλεσμα την έκκριση αδρεναλίνης και ενδορφίνης. Οι ουσίες αυτές, οι οποίες είναι εθιστικές, επιδρούν στα κέντρα του εγκεφάλου που ρυθμίζουν την απόλαυση. Μία ερωτική συνεύρεση, ή μία σειρά ερωτικών συνευρέσεων, όπου ο ένας σύντροφος έχει τον έλεγχο και ο άλλος παραδίδει τον έλεγχο, με επικέντρωση την σωματική απόλαυση που εμπλέκει τα κέντρα απόλαυσης του εγκεφάλου μέσω του πόνου (σωματικού και ψυχικού) είναι ένα σχήμα εναλλακτικού ερωτισμού που μπορεί να είναι πολύ απολαυστικό, εάν γίνει με λογική και ασφάλεια και σεβασμό για τις επιθυμίες του άλλου. Αυτά τα αραμπέσκ κατορθώνουν να οδηγήσουν τους χορευτές σε άλλα επίπεδα διέγερσης, στα οποία, για διάφορους λόγους (ενοχές, σεξουαλικές αναστολές, ανασφάλειες, αισθητικοί λόγοι, συναισθηματική ψυχρότητα, προτίμηση στο high της αδρεναλίνης λόγω κορεσμού κ.α.), οι χορευτές δεν θα μπορούσαν να φτάσουν αλλιώς. Δεν υφίσταται ουδεμία Κυριαρχία και Υποταγή. Είναι safe, sane and consensual.

    Θα ενδιαφερόταν να συνεχίσει κάποιος άλλος με το δεύτερο είδος; Το νήμα είναι ανοιχτό σε όλους και υπόσχομαι ότι δεν θα δαγκώνω τα άλλα παιδάκια. 
     
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Δεύτερο είδος

    «Εκείνοι που με την αυτοσυγκέντρωση οδηγούν το σώμα στο ρυθμό του επιθυμητού συναισθήματος, εκφράζοντας τη μνήμη ενός αισθήματος ή ενός βιώματος.»

    Αυτό το είδος, γνωρίζοντας ήδη πολύ καλά τα βήματα, πηγαίνει λίγο περισσότερο σε βάθος. Δεν αρκεί να γνωρίζει κάποιος τις κινήσεις και να τις εκτελέσει σωστά. Εδώ οι «χορευτές» μας δεν εκτελούν μόνο την χορογραφία αλλά εισάγουν και το συναίσθημα, ένα επιθυμητό συναίσθημα που πιεστικά ζητάει την έκφρασή του. To αγνό S/M επιχειρεί να ξεφύγει από τα στενά σωματικά του πλαίσια. Είναι σαν να νιώθει το σώμα ένα τεράστιο κενό που απαιτεί την κάλυψή του. Η απόλαυση που βασίζεται στην πνευματική και σωματική διέγερση αντιλαμβάνεται την στενότητά της. Ο νους ανακαλύπτει ότι το σώμα έχει ξεχάσει κάτι που γνώριζε. Τότε απαιτείται μία έντονη προσήλωση του νου, έτσι ώστε το σώμα να οδηγηθεί πίσω στον εαυτό του. Η αυτοσυγκέντρωση βρίσκεται στη βάση της επιτυχούς έκβασης του εγχειρήματος. Μπαίνουμε στον χώρο της μνήμης. Θυμάμαι αυτά που ήδη γνωρίζω μέσα μου, στην αρχέγονη πηγή των κυττάρων μου. Το σώμα γνωρίζει τα πάντα. Θυμήσου πώς είναι να...

    Τί νοιώθει το άγριο ζώο που καταβροχθίζει μία μικρή γαζέλα που χτυπιέται κάτω από τα δόντια του; Πώς είναι να κοιμάσαι μέσα σε μία μικρή φωλιά μαζί με άλλα υγρά ζωάκια; Πώς είναι το χάδι της μητέρας στα μαλλιά σου τη στιγμή που έπαψες να είσαι μωρό και έγινες παιδί; Πώς μύριζε ο πατέρας σου νεκρός στο φέρετρο; Τι σκέφτεσαι όταν βλέπεις μαραμένα λουλούδια;

    Αυτοσυγκέντρωση. Δεν αρκούν τα βήματα. Προσηλώνομαι πολύ δυνατά και πολύ έντονα και για πολλή ώρα και τότε ξεφεύγω από τον ίδιο τον χορό. Δεν χορεύω πια, δεν κάνω έρωτα, δεν δρασκελώ από τον πόνο στις ουσίες του εγκεφάλου μου και πίσω στο σώμα μου, από το μεδούλι των οστών μου πίσω σε μία σύντομη ηδονή, χωρίς μνήμες. Βρίσκω τί σημαίνουν όλα αυτά. Πώς είναι να...Βρίσκω αυτό που είχα χάσει. Το ανακτώ. Το ξαναζώ. Το επιστρέφω στην ζωή. Το αρθρώνω. Το εκφράζω.

    Και πώς να εκφράσει κανείς ένα αίσθημα ή ένα βίωμα αν όχι με το σώμα του; Πεθαίνω μέσα στα χέρια Του και... Το ζω, κατάφερα να το ζω. Το ζω γιατί προϋπήρχε και το ανέσυρα μέσα από τα αραμπέσκ. Τα αραμπέσκ είναι το μέσον. Ο στόχος είναι άλλος.

    Πεθαίνω μέσα στα χέρια Του και βρίσκω τον θάνατο ωραίο.

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  5. zou

    zou

    Απάντηση: Το BDSM ως χορός

    ο χορος του ζαλογγου....
     
  6. resilience

    resilience Regular Member

    Να παρουσιασω μετα τιμης το τεταρτο ειδος, τον νεοεισερχομενο χορευτη του BDSM!

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Είδατε; Είδατε πόσο ευρύ είναι το BDSM ως έννοια; Και πόσο όλοι οι καλοί χωράνε, με απλό ή πιο πολύπλοκο τρόπο; 
     
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    «Η τεχνική του μπαλέτου είναι αυστηρότατη και πολύ δύσκολη. Δεν γίνεται εύκολη ποτέ. Γίνεται σταδιακά εφικτή. Η προσπάθεια που καταβάλλεται στη δημιουργία του σώματος ενός χορευτή είναι τόσο μακρά και αδυσώπητη – συχνά μάλιστα επώδυνη – και η προσπάθεια για τη διατήρηση της τεχνικής τόσο εξουθενωτική, που, αν δεν αποκομίζεις κάποια ικανοποίηση από την πειθαρχία και την τιμωρία, δεν μπορείς να διατηρήσεις το ρυθμό.»

    Agnes de Mille (Αμερικανίδα χορεύτρια, χορογράφος)

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9. spectrum

    spectrum Regular Member

  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Re: Το BDSM ως χορός

    ρεπ ,ρεπ και ξανα μανα ρεπ!!
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Εγώ θα δώσω rep για το βιντεάκι του spectrum. Από τα πιο καυλωτικά πράγματα που έχω δει ποτέ.

    Βρε θα με αφήσετε να κάνω ένα σοβαρό νήμα; 

    Πάω να μαλακιστώ και επανέρχομαι δριμύτερη... 
     
  12. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    "Δεν ηχούν οι τρομπέτες όταν παίρνονται οι σημαντικές αποφάσεις στη ζωή μας. Το πεπρωμένο αποκαλύπτεται σιωπηλά."

    Agnes de Mille

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014