Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς ορίζετε τον BDSMer;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 15 Δεκεμβρίου 2009.

Tags:
?

Πώς ορίζετε τον BDSMer;

  1. Είναι συνειδητά σαδιστής ή μαζοχιστής.

    60,0%
  2. Είναι ασυνείδητα σαδιστής ή μαζοχιστής.

    6,0%
  3. Είναι συνειδητά κυριαρχικός ή υποτακτικός.

    54,0%
  4. Είναι ασυνείδητα κυριαρχικός ή υποτακτικός.

    6,0%
  5. Είναι συνειδητά φετιχιστής.

    16,0%
  6. Είναι ασυνείδητα φετιχιστής.

    0 vote(s)
    0,0%
  7. Στηρίζει τη BDSMική βιομηχανία.

    6,0%
  8. Εργάζεται στη BDSMική βιομηχανία.

    2,0%
  9. Συναναστρέφεται BDSMers.

    8,0%
  10. Έχει ερευνητικό ενδιαφέρον για το BDSM και τους προσκείμενους σε αυτό.

    10,0%
  11. Έχει έρθει σε επαφή με τον χώρο και έχει αναγνωρίσει σε αυτόν κάτι από τον εαυτό του.

    58,0%
  12. Δοκιμάζει BDSMικές πρακτικές.

    30,0%
  13. Συμμετέχει σε events BDSMικού ενδιαφέροντος.

    6,0%
  14. Είναι kinky.

    8,0%
  15. Είναι ακτιβιστής και στηρίζει με θέρμη τη BDSMική κουλτούρα.

    14,0%
Multiple votes are allowed.
  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Με αφορμή την παραπάνω παρατεθειμένη πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση του Apollyon θα ήθελα να θέσω το θέμα των κριτηρίων αξιολόγησης εγγύτητας στο BDSM σε μια ευρύτερη βάση.

    Η ερώτηση είναι η εξής απλή: Πώς ορίζετε το BDSMer;

    Διευκρινίσεις:
    Το quote αναφέρεται στα φετίχ, ενώ το παρόν νήμα στο BDSM.
    Η ψηφοφορία είναι φανερή και επιτρέπονται οι πολλαπλές επιλογές.
    Όποιος θέλει ας τεκμηριώσει την απάντησή του.

    "Please accept my resignation. I don't want to belong to any club that will accept me as a member"
    Groucho Marx
     
  2. Προσπάθησα να δω όλες τις παραμέτρους αυτού του poll.. εν τέλει η ταπεινή μου άποψη είναι ότι δεν έχει σημασία η συνειδητότητα. Το BDSM εν τέλει παρά τα πολύ συγκεκριμένα concepts που εκφράζουν τα αρχικά του, σημαίνει για τον καθένα κάτι διαφορετικό, και σε αυτό πολλές φορές βρίσκει καταφύγιο για να καλύψει την διαφορετικότητά του στην σεξουαλική του έκφραση.

    Εν τέλει ψήφισα με μία συγκεκριμένη λογική για το τι στιγμιαία στο μυαλό μου θα επέλεγα ως κάτι που ορίζει ένα BDSMer.. αλλά εκ των υστέρων το ξανασκέφτηκα... για μένα BDSMer είναι αυτός που κάνει/είναι το Χ, Ψ, Ζ.. αλλά ayt;o δεν έχει καμία απολύτως σημασία για αυτόν που κάνει το Ω και νιώθει BDSMer.
     
  3. Απάντηση: Πώς ορίζετε τον BDSMer;

    Προσωπικά πιστεύω ότι αρκετές από τις επιλογές όπως και 1-2 που δεν υπάρχουν εμπερικλείουν για μένα την έννοια του ανθρώπου που θέλει να ανήκει στην κατηγορία των BDSMer. Σίγουρα η ενσυνείδητη απόφαση, προερχόμενη από παράλληλη συνεχή γνώση και διερεύνηση των πνευματικών και σωματικών πτυχών του BDSM, είναι τα βασικά θεμέλια του BDSMer. Υπάρχει για μενα μεγάλη διαφορά μετάξυ των ανθρώπων που ικανοποιούνται πνευματικά και σαρκικά σε στιγμές της ερωτικής τους ζωής από κάποιες πρακτικές του BDSM, με αυτούς που επιθυμούν να εισχωρήσουν σε βάθος σε μια κοινωνική έκφραση που ονομάζεται BDSM και επιθυμούν να ανήκουν σε αυτή.
     
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Πώς ορίζετε τον BDSMer;

    Σε ποιες επιλογές που δεν αναφέρονται στο poll αναφέρεσαι;
     
  5. Απάντηση: Re: Απάντηση: Πώς ορίζετε τον BDSMer;

    Αγαπητή Syrah,
    Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα μπορούσε πιθανόν να υπάρχει μια ακόμα επιλογή:
    1. Βιώνει (ή θέλει να βιώσει) το BDSM, ως την μοναδική έκφραση της προσωπικής του ζωής, πνευματικά και σωματικά.
    2. Βιώνει (ή θέλει να βιώσει) το BDSM, ως την κυριότερη έκφραση της προσωπικής του ζωής, πνευματικά και σωματικά.
    3. Βιώνει (ή θέλει να βιώσει) το BDSM, ως το μοναδικό status σε όλες τις πτυχές και εκφράσεις της ζωής του.

    Ίσως, αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα (δεν το γνωρίζω), να μπορούσε να γίνει ένα poll, όπου θα μπορούσε κανείς να επιλέξει όσες περισσότερες επιλογές θέλει, έχοντας τη δυνατότητα να προσθέσει και 1 επιλογή την οποία θα έγραφε ο καθένας μας, εφόσον έκρινε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στις προτεινόμενες.
    Εκφράζω την προσωπική μου άποψη και σε καμία περίπτωση δεν διεκδικώ το αλάθητο. Η ψηφοφορία σου είναι πάρα πολύ καλή και σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ ή θέλω να υποβαθμίσω τη δουλειά σου και το χρόνο σου. Απλά εξέφρασα μια προσωπική άποψη χωρίς κάμια διάθεση μομφής. Το τελευταίο που θα ήθελα να δω είναι άλλο ένα ποστ "αρένα". Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σου χάλασα τη διάθεση. Δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση.
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πώς ορίζετε τον BDSMer;


    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσες τις προτάσεις σου. Θα μπορούσες ίσως να αναπτύξεις λίγο περισσότερο την τρίτη;
     
  7. Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πώς ορίζετε τον BDSMer;

    Η τρίτη επιλογή έχει να κάνει με τη επιθυμία βίωσης του BDSM ως συνολική έκφραση και τρόπου ζωής. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως 24/7. Ασχολήθηκα αρκετά πριν 6-7 χρόνια με την λογική του 24/7, προσπαθώντας να αποσαφηνίσω τον πλήρη τίτλο του 24/7 και κατέληξα ότι η επιθυμία των ανθρώπων να βιώσουν το BDSM ως μοναδικό status ζωής, είναι μια κατηγορία με αρκετούς από τον χώρο. Αναλυτικότερα λοιπόν αφορά την λειτουργία μιας D/s σχέσης, όπου το BDSM υπάρχει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και όταν δεν είναι μαζί. Εκτιμώ ότι είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία η οποία φθίνει, όπως πολλά πράγματα, σε βάθος χρόνου, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό είναι απόλυτο, αλλά απλά το σύνηθες. Στην αρχή ζει κανείς τη μαγεία του να μην μπορεί ακόμα και να δουλέψει, γιατί το μυαλό ταξιδεύει στην επιστροφή στο σπίτι ή οπουδήποτε λαμβάνει χώρα η D/s σχέση. Χρειάζεται συνεχή και επίπονη προσπάθεια και από τους δύο (ένας τομέας όπου η έκφραση πόνος υπάρχει και για τους κυριαρχικούς). Ο κατευθύνων κυρίαρχος είναι πλέον επιφορτισμένος με τον επιπρόσθετο ρόλο της διατήρησης σε υψηλό επίπεδο (στην καθημερινότητα) της σχέσης, κάτι που ακόμα και σε vanilla σχέσεις έχουμε διαπιστώσει όλοι μας, λίγο έως πολύ, ότι είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί ψηλά η σημαία του συναισθήματος χωρίς να καταστρέφεται και να ξεφτίζουν οι άκρες της από τους δυνατούς
    ανέμους της καθημερινότητας, της ανίας και των προβλημάτων. Εφόσον ενδιαφέρει και για να μην καταχραστώ του χώρο αυτού του ποστ/poll μπορούμε να το αναπτύξουμε σε άλλο ποστ. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
    Εκφράζω την προσωπική μου άποψη και σε καμία περίπτωση δεν διεκδικώ το αλάθητο.
     
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Πώς ορίζετε τον BDSMer;

    Συμφωνώ με τις τοποθετήσεις του tastetheslave - και χαίρομαι που δεν βιάστηκα να τοποθετηθώ, γιατί τα είπε πιο καλά από ότι θα τα έλεγα εγώ - άσε που με έχουν και στην μπούκα... 

    Θα όριζα λοιπόν κι εγώ, τον μπιντιεσέμερ, όχι με τα κριτήρια του σαδισμού ή του μαζοχισμού ή του τρόπου ενασχόλησης με το BDSM, αλλά με μοναδικό κριτήριο τον βαθμό που το BDSM έχει εισχωρήσει στη ζωή του, έτσι ώστε να μην αποτελεί μία απλή ενασχόληση, αλλά να ορίζει το όλον του ανθρώπου.

    Αυτό ακριβώς εννοώ. Ότι για τον μπιντιεσέμερ, όπως τον εννοώ εγώ, το BDSM δεν είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα, μία δραστηριότητα αναψυχής, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι διάλειμμα από το BDSM.

    Επίσης βρήκα πολύ ενδιαφέρον αυτό, και νομίζω ότι πράγματι αξίζει χώρο για την δική του συζήτηση:

    Οι ενστάσεις μου εδώ θα επικεντρώνονταν στα εξής: στο βαθμό που η προσπάθεια είναι επίπονη για τον Κ (την θεωρώ τμήμα της ταυτότητάς του και ευκαιρία ανάδειξης των δεξιοτήτων του σε αυτό που μπορεί και θέλει να κάνει, με αυτή την έννοια δεν ενέχει πόνο αλλά θα πρέπει να το βλέπει ως ευκαιρία μάλλον), στον βαθμό που και το Υ παίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της σχέσης σε επίπεδα που να μην είναι συναισθηματικά "χλιαρά" (κι εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσω την πεζότητα και πρακτικότητα αρκετών Κ που υστερούν αρκετά σε αυτόν τον τομέα) και στους λόγους που μία τέτοια σχέση ξεφτίζει (θεωρώ ότι είναι εγγενείς, ενυπάρχουν στην ίδια την υφή της σχέσης και κυρίως στις απαιτήσεις της, και όχι σε εξωτερικούς παράγοντες όπως η καθημερινότητα).
     
  9. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Πώς ορίζετε τον BDSMer;

    Οι επιλογες της Συρα ως επισης κοι συμπληρωματικες του tastetheslave οριοθετουν πιστευω επαρκως τον χωρο.Ολες,μια,η οποιοσδηποτε συμβατος συνδυασμος πολλαπλων επιλογων μπορουν να περιγραψουν καποιον ως βδσμερ χωρις ομως και να τον οριζουν ως τετοιο.Το τελευταιο καθισταται ανεφικτο ,απο την στιγμη που δεν υπαρχει συγκεκριμενος ,στενος ορισμος του ιδιου του βδσμ , οπως εχει αποδειχθει περιτρανα ολα αυτα τα χρονια λειτουργιας του φορουμ.
     
  10. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    1) Είναι συνειδητά υποτακτικός ή κυριαρχικός.
    2) Συναναστρέφεται με bdsmers.
    3) Υποστηρίζει με θέρμη την κουλτούρα του bdsm και είναι ακτιβιστής.

    τουλάχιστον απ'την πλευρά μου μόνο αυτά τα τρία θεωρώ προυποθέσεις για να θεωρείται κάποιος bdsmer, και κατ'εμέ καλό είναι να υπάρχουν και τα τρία, και για αρκετά χρόνια. Στο 3 ακόμα κι αν δεν καταλήγει σε ακτιβισμό με την έννοια να βγει στους δρόμους ή να είναι χορηγός ενός ιδρύματος ή ενός συλλόγου, οφείλει να υποστηρίζει με θέρμη είτε γραπτά είτε με τις πράξεις του σοβαρά, ακόμα και σε συζητήσεις με vanilla, την ομορφιά του bdsm, την ανύψωσή του και την απενοχοποίησή του. Μπορεί ωστόσο να δρα στο παρασκήνιο και να υποστηρίζει το bdsm ένθερμα αποφεύγοντας τις πολλές πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις. Το 1) το θεωρώ αυτονόητο, ωστόσο δεν μπορώ να μην θεωρήσω και τους switch bdsmers.
     
  11. XplorR

    XplorR Regular Member

    Απάντηση: Πώς ορίζετε τον BDSMer;

    Ζαλίστηκα με τις επιλογές... 
    Να πω ότι είναι αυτός/αυτή που ενδιαφέρεται (σεξουαλικά) για Bondage, Discipline, Sadism and/or Masochism...
    (συνειδητά ή μη...)
     
  12. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Πώς ορίζετε τον BDSMer;

    διαφωνώ οριζόντια και κάθετα που λένε   Αν δεν ενδιαφέρεται για την εξέλιξη του χώρου, την διαφώτιση, την υπεράσπιση και την κάθαρση, αλλά μόνο για την δική του bdsmική ευτυχία, για μένα δεν είναι bdsmer. Μπορεί να είναι ένας αψογος σκλάβος ή μια τέλεια Κυρία, να τους βγάζεις το καπέλο, αλλά δεν είναι συνειδητός bdsmer.