Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και Θεοπαίγνιο

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Master V, στις 6 Δεκεμβρίου 2009.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: BDSM και Θεοπαίγνιο

    Το "καλύτερος" είναι σχετικό και εξαρτάται από την οπτική σου.
     
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: BDSM και Θεοπαίγνιο

    δεν υπαρχουν πολλες οπτικες γωνιες για την δικαιοσυνη , την ισοτητα και τον σεβασμο στον ανθρωπο
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: BDSM και Θεοπαίγνιο

    Φυσικά και υπάρχουν! Πάρα πολλές!
    Παράδειγμα 1: Δικαιοσύνη
    Θανατική Καταδίκη

    Παράδειγμα 2: Ισότητα
    Οι μουσουλμάνοι διαφωνούν στα περί ισότητας με τους δυτικούς. Διάολε, οι ίδιοι οι δυτικοί πριν καμιά 30αριά χρόνια θα διαφωνούσαν με τους σύγχρονους δυτικούς.

    Παράδειγμα 3: Σεβασμός στον άνθρωπο.
    Σε όλους τους ανθρώπους; Στους ψυχωτικούς δολοφόνους; Στους βιαστές; Στους παιδεραστές;
     
  4. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: BDSM και Θεοπαίγνιο

    1) δικαιοσυνη .... το οτι καποιες χωρες , εχουν ακομη να κανουν αρκετο δρομο μεχρι την δικαιοσυνη , κυριως καταργωντας την θανατικη ποινη και τις σωματικες τιμωριες (Αραβες/Ασιατες) , δεν σημαινει αποψη περι δικαιοσυνης .. αλλα τραγικη αγνοια περι αυτης .
    2) Ισοτητα ... σχεδον τα ιδια και εδω ... οταν η ισοτητα περιλαμβανει ανιση μεταχειριση , προφανως παυει να υφισταται και ουτε φυσικα τιθεται θεμα διαφορετικης αποψης περι αυτης ...ή υπαρχει ή δεν υπαρχει ..
    3) Σεβασμος .... Οταν μιλαμε για σεβασμο στον ανθρωπο , εννουμε σεβασμο σε οτι συμπεριλαμβανεται στην βαθυτερη εννοια που χαρακτηριζει την φυσικη αυτη υπαρξη ..
    Ο Ανθρωπος εκτος απο δικαιωματα τα οποια πολλες φορες κανει καταχρηση και δικαιουται την τιμωρια , εχει επισης και ψυχη την οποια δεν δικαιουμαστε να την πειραξουμε διοτι μας ανηκει μονο για μια στιγμη μεσα στην αιωνιοτητα . Οφειλεις να σεβαστης την ψυχη εκεινου που δεν σεβαστηκε καποια αλλη ψυχη , για να παρεις θεση απεναντι στην προκληση που καλουμαστε να επιλεξουμε ως σταση ζωης .Η θα διαλεξεις να ζησεις με καλοσυνη ή μεσα στην κακια και την εκδικηση .. λιγο καλος και μερικες φορες κακος .. δεν γινεται ...
     
  5. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: BDSM και Θεοπαίγνιο


    Το ποιά πλευρά έχεις επιλέξει εσύ, isnogood, είναι φυσικά σαφέστατο... Δεν φαντάζομαι κι εσύ ο ίδιος ακόμη να πιστεύεις ότι "ζεις με καλοσύνη", ενώ τόσο συχνά, φτύνεις τόσο πολύ φαρμάκι...

    Γιά άλλη μιά φορά, κρίμα...


     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: BDSM και Θεοπαίγνιο

    Όλα αυτά με τις δικές *σου* αξίες, αυτό προσπαθώ να σου πω. Δεν τις συμμερίζονται ούτε όλοι οι άνθρωποι ούτε όλοι οι πολιτισμοί.
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Re: BDSM και Θεοπαίγνιο

    Και ποιος απαγορεύει στο Θεό να μην είναι ολοκληρωμένος; Που ξέρει ο Sartre τι είναι και τι δεν είναι ο Θεός; Για να μην αναφέρουμε το "ό,τι είναι αντιφατικό είναι και ανύπαρκτο" είναι λάθος. Οι αντιφάσεις σε ένα σύστημα υπάρχουν ΜΟΝΟ στα πλαίσια του συστήματος και υπό μια γενική θεώρηση μπορεί να μην είναι καν αντιφάσεις. Για παράδειγμα το να πεις ότι ένα τρίγωνο έχει άθροισμα γωνιών μεγαλύτερο των 180 μοιρών έρχεται σε αντίφαση με το αίτημα των παραλλήλων άρα τέτοια τρίγωνα δεν υπάρχουν. Βέβαια πάνω στο επίπεδο πάντα το άθροισμα των γωνιών θα είναι 180 μοίρες αλλά όταν κυρτώσεις το επίπεδο σε σφαίρα ή σαμάρι τότε η υπόθεση των παραλλήλων μαζί με το θεώρημα "κάθε τρίγωνο έχει άθροισμα γωνιών 180 μοίρες" πάει περίπατο.
    Το σφάλμα εδώ είναι το αυθαίρετο συμπέρασμα "έχουμε την ιδέα της τελειότητας άρα την υπαγόρευσε ένα τέλειο ον"

    Ο Θεός, τουλάχιστον όπως τον ευαγγελίζονται οι δημοφιλείς θρησκείες έρχεται σε αντίφαση με τη λογική. Από την άλλη ωστόσο η λογική είναι ένα εργαλείο και στην τελική τελική η "λογική θεώρηση" των πραγμάτων δεν είναι ούτε η μόνη θεώρηση ούτε και απαραίτητα η σωστή. Θα μου πεις "έχεις να προτείνεις τίποτα καλύτερο;" και θα σου απαντήσω "Όχι". Το ότι δεν έχω να σου προτείνω κάτι καλύτερο δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, σημαίνει ότι εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο.
    Εσύ, ποιος άλλος;
     
  8. Re: Απάντηση: Re: BDSM και Θεοπαίγνιο

    Kαταρχάς χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε!

    "Τι είναι Θεός; Τι μη Θεός; Και τι είναι ανάμεσά τους;"
    Ευριπίδης

    Πανάρχαιο το ερώτημα.  
    Αλλά ας μην ξεφύγουμε από το θέμα, που δεν καταπιάνεται με θρησκευτικές αναζητήσεις, αλλά μιλά

    Τότε ας αποφευχθεί η χρήση του α' προσώπου. 
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: BDSM και Θεοπαίγνιο

    @sorriso solare: Αν εξαιρέσεις την γενίκευση που κάνει δεν βρίσκω κάτι παράλογο στα λεγόμενα του Master V, τουναντίον μια χαρά τα λέει. Προσωπικά πιστεύω πως ο καθένας μπαίνει στο χώρο με τα δικά του κίνητρα, για άλλον μπορεί να είναι καθαρό ψώνιο, για κάποιον άλλον καθαρή ψυχοπάθεια, για κάποιον τρίτο αγνή απόλαυση κλπ κλπ κλπ.
    μέτρον πάντων χρημάτων ἄνθρωπος, τῶν μὲν ὄντων ὡς ἔστιν, τῶν δὲ οὐκ ὄντων ὡς οὐκ ἔστιν.Οἷα μὲν ἕκαστα ἐμοὶ φαίνεται τοιαῦτα μὲν ἔστιν ἐμοὶ οἷα δέ σοι, τοιαῦτα δὲ αὐτ' σοὶ ἄνθρωπος δὲ σύ τε κἀγώ.
     
  10. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: BDSM και Θεοπαίγνιο

    ειναι συνηθισμενο , οι αποψεις να ενοχλουν .... ωστοσο , οσο αυτες παραμενουν αποψεις και δεν εμπλεκονται στην δικαιοσυνη ή σε ανιση συμπεριφορα , προστατευονται απο την ελευθερια της εκφρασης .. εκτος αν διαφωνεις με αυτη ....
    φυσικα η συγκεκριμενη γραφτηκε με χιουμοριστικο τροπο και σιγουρα δεν θα μπορουσα να εννοω στην κυριολεξια κατι τετοιο ... που βεβαιως , ειμαι σιγουρος οτι το γνωριζεις αυτο , αλλα σου αρεσει να γκρινιαζεις με φαμφαρωδεις υπερβολες .... τεσπα , τι να κανουμε ; ... αγαπα τον φιλο σου με τα ελατωματα του ..  



    και εγω προσπαθω να σου πω οτι η θανατικη ποινη , η ανισοτητα της γυναικας στις φανατικες μουσουλμανικες χωρες ... δεν ειναι θεμα αναμεσα στην δικη μου αποψη και στην κουλτουρα καποιου αλλου πολιτισμου , αλλα απλη αναριχηση στην κλιμακα των αξιων ....

    Οι αξιες , δεν αποτελουν εναν μεσο ορο πολιτισμικων αποψεων , αλλα μια συνεχη προσπαθεια , ωστε να αποδωθει καλυτερα η καθε Αξια , εστω και αν καποιες φορες , η απολυτη επιτυχια φανταζει ανεφικτη .
    Δεν ειναι θεμα αποψης των Ευρωπαιων σε συγκριση με του Αμερικανους και τους Μουσουλμανους για το θεμα της θανατικης ποινης , αλλα βαθυτερης κατανοησης του Ευρωπαικου πολιτισμου , περι Αξιας της ανθρωπινης ζωης .
     
  11. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: BDSM και Θεοπαίγνιο


    Δεν καταλαβαίνω γιατί ελευθερίας έκφρασης πρέπει να χαίρεις μόνον εσύ, κι όχι κι εγώ. Δικαιούμαι να σχολιάζω όπως θέλω λοιπόν, και μάλιστα όσο καυστικά χρειάζεται, "απόψεις" (ναι, με εισαγωγικά, με πολλά εισαγωγικά) όπως αυτές που δυστυχώς συχνότατα εκφράζεις.

    Μόνο επ' αυτού σχολιάζω, τα υπόλοιπα που έγραψες, δεν αξίζουν τον κόπο...




     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: BDSM και Θεοπαίγνιο

    Ναι μόνο που εσύ θεωρείς ως ορθή την οπτική του "Ευρωπαϊκού πολιτισμού περί αξίας της ανθρώπινης ζωής" και απορρίπτεις συλλήβδην τις υπόλοιπες. Οι αξίες ενός ανθρώπου, μιας κοινωνίας ή ακόμα-ακόμα και ενός ολόκληρου πολιτισμού δεν είναι αναγκαστικά πανανθρώπινες. Όσο εύκολα λες "οι άλλοι έχουν λάθος" το ίδιο εύκολα μπορεί να πουν οι άλλοι για σένα.