Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η εντύπωση των ζώων....

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος sklavina, στις 21 Ιανουαρίου 2010.

  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Είναι προφανές ότι καθένας ορίζει διαφορετικά την αξιοπρέπεια sklavina. Για κάποιον είναι αναξιοπρεπής η ρίψη απορριμμάτων στο δρόμο και η ελλιπής ατομική υγιεινή, για κάποιον άλλο είναι αναξιοπρεπής η αναδίφηση στο κινητό του εραστή του ή το ψέμα ως αδυναμία ενός να υπερασπιστεί την αλήθεια του, για κάποιον άλλο είναι αναξιοπρεπής ο σχετισμός με τον εραστή του υπό άνισους όρους κ.ο.κ..

    Γενικά αποδεκτός ορισμός της αξιοπρέπειας δεν θα υπάρξει ποτέ, γιατί όλοι έχουν διαφορετικές αξίες. Ίσως θα είχε νόημα να γίνει αναφορά σε κάποια γενικά αποδεκτή ως θεμιτή συμπεριφορά απέναντι στις αξίες των άλλων, αλλά θα αποφύγω να σταθώ σε αυτό, καθώς εικάζω ότι όλοι λίγο εώς πολύ πιστεύουν για τους εαυτούς τους ότι επιδεικνύουν σεβασμό για τις αξίες των άλλων (και καθώς η έννοια του σεβασμού ομοίως είναι αδύνατο να οριστεί γενικά).

    Θα ήθελα να σταθώ ειδικά στο θέμα της σύγχυσης που προκύπτει όταν κανείς προσπαθεί να σαρώσει το BDSM με μία vanilla λογική. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα σχόλιο της female (ίσως το απογοητευτικότερο που έχω διαβάσει στο παρόν forum), στο οποίο δήλωνε ότι αυτό που την καθιστά vanilla είναι η πεποίθησή της πως ο εκάστοτε εξευτελιζόμενος παραμένει άνθρωπος.

    Σκέπτομαι ότι αν η αγαπητή female μετά από αρκετά έτη θερμής συμμετοχής σε διαδικτυακές και φυσικές συναθροίσεις ανθρώπων προσκείμενων στο BDSM, με χιλιάδες αναρτήσεις και σίγουρα άλλες τόσες αναγνώσεις και με την ευαισθησία που κατά τα λοιπά φαίνεται να την διακρίνει, δεν κατάφερε να μην καταλήξει στο παραπάνω συμπέρασμα, τότε θα ήταν τουλάχιστον ανεδαφικά αισιόδοξη η αξίωση να μας κατανοήσει ένας άνθρωπος που δεν είχε καν κάποιο ενδιαφέρον να φτάσει ως εμάς.

    Κοντολογίς είναι εξαιρετικά δύσκολο να πειστεί ένας vanilla άνθωπος ότι "μαζοχιστής" δεν σημαίνει "μ***κας" και σαδιστής δεν σημαίνει "κακός" και ότι "υποτακτικός" δεν σημαίνει "κορόιδο" και "κυριαρχικός" δεν σημαίνει "μάγκας". Στην πραγματικότητα δεν υφίσταται καν θέμα πειθούς, γιατί το κατά πόσο θα μπορέσει να μας συναισθανθεί δεν άπτεται της δικής μας ικανότητας να τον πείσουμε (αν υποτεθεί ότι έχουμε κίνητρο γι αυτό), αλλά της δικής του ικανότητας να αντιλαμβάνεται συναισθήματα, τα οποία δεν γνωρίζει εμπειρικά. Έχει να κάνει με την ευφυία του, με το πόσο έχει καλλιεργήσει τον εαυτό του και το αν έχει συμπεράνει ότι η προσωπική ανάπτυξη από ένα σημείο και έπειτα απαιτεί εξατομίκευση και άρα απόκλιση από το μ.ο. (έναν μ.ο., αντιπροσωπευτικό δείγμα του οποίου δεν υπάρχει), με το κατά πόσο χωρά στο πλαίσιο αξιών του ο σεβασμός προς τη μη βιωματική γνώση, καθώς επίσης και με το κατά πόσο επιθυμεί να μας κατανοήσει και το κατά πόσο είναι διατεθιμένος γνωρίζοντας εμάς να αντέξει μια προβολή του εαυτού του στο BDSM και ό,τι αυτή συνεπάγεται.

    Θα μου επιτρέψεις όμως να συμπληρώσω ότι συνήθως οι άνθρωποι μας φέρονται όπως εμείς έχουμε επιτρέψει να μας φέρονται. Αν κάποιος τρέφει αυτοσεβασμό δεν θα επιτρέψει παρά να είναι κανείς απέναντί του αγενής μονάχα μία (και τελευταία) φορά, και τούτο επειδή ο μόνος τρόπος πλήρους αυτοπροστασίας είναι η αποχή από κάθε κοινωνική συναναστροφή. Πέραν της μίας φοράς, απλώς αγνοούνται, όπως επεσήμανε η lara του E-p. το βασικό πρόβλημα εδράζεται, κατά την εκτίμησή μου, στο ότι δεν είμαστε όλοι έτοιμοι να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας (δεν γράφω "υποστηρίξουμε τις επιλογές μας" γιατί δεν θεωρώ ότι κανείς εμπλέκεται στο BDSM από επιλογή, παρά από ανάγκη), πρώτα προς τον ίδιο μας τον εαυτό και έπειτα προς τους άλλους.

    Πώς όμως να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, όταν είσαι ένας μαζοχιστής που συμμετέχει επί έτη στα fora ως "vanilla", αφού και εσύ πιστεύεις κατά βάθος ότι είσαι μ***κας; Ή όταν είσαι η Syrah και βασανίζεται εμφανώς από το σαδισμό σου, αφού και η ίδια πιστεύεις για τον εαυτό σου ότι είναι γεννημένος κακός; Ή όταν είσαι ένας υποτακτικός που προσκυνά μέσω ΡΜ γονυπετής άγνωστες συνομιλήτριες ικετεύοντας να δεχτούν κάποιο δώρο ως αντάλλαγμα για τον εξευτελισμό σου, αφού μοναχός σου φέρεσαι σαν κορόιδο; Ή όταν είσαι μία κυριαρχική κυρία που μπαίνει στον πειρασμό να ζητήσει ένα δωράκι που θα τονώσει τη ματαιοδοξία της, ως αντίτιμο της προσφοράς των θεϊκών της ποδιών για ένα χάδι, αφού γνωρίζεις πολύ καλά πως γαλουθήκες από τη μητέρα σου με την πεποίθηση πως για μία γυναίκα η απόσπαση ενός δώρου είναι μαγκιά;

    Δεν φαίνεται άραγε περισσότερο "λογικό" τώρα το προαναφερθέν σχόλιο της female; Ίσως θα είχε νόημα να βγούμε από τον προβληματισμό του αν είναι ζώα οι vanilla που δεν μας καταλαβαίνουν και να εισάγουμε τον προβληματισμό του κατά πόσο δίνουμε εμείς το δικαίωμα στους vanilla να μας αποκαλούν εμμέσως πλην σαφώς ζώα.
     
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η εντύπωση των ζώων....

    Είδες; Είδες πόσο σε έχει διαβρώσει το σύστημα; Τί δημιουργία τίνος παιδί μου; Δική μας δημιουργία. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας, συνέχεια και με αγωνία σχεδόν, μη δε μας φτάσει ο χρόνος. Εγώ αυτό κάνω πάντως, ούτε δευτερόλεπτο δεν πηγαίνει χαμένο. Βέβαια εγώ το κάνω για να είναι περήφανος ο V για μένα, αλλά δεν έχει σημασία, πάντως το κάνω. Εγώ ας πούμε είμαι αρκετά καλή στο γραπτό λόγο. Μ' αυτό ασχολούμαι κυρίως. Επειδή αυτό δεν αρκεί από μόνο του, πρέπει να το "ταϊζω" με σκέψη, με διάβασμα, με κινηματογράφο, με τέχνη. Βρίσκομαι σε μία αέναη αναζήτηση. Δημιουργία δεν είναι αυτό; Βέβαια ο καθένας έχει τα δικά του skills, έτσι; Ελπίζω να μην τα αφήνετε να κοιμούνται...

    Μετά, στο χώρο μου, έχω καμιά δεκαριά άτομα γύρω μου, υπό την άμεση επιρροή μου. Αυτοί επηρεάζουν εμένα κι εγώ εκείνους. Ripples λοιπόν, κυματισμοί. Και στο φόρουμ, ναι, γιατί όχι; Μέσα στο χώρο του φόρουμ, εγώ προσωπικά καθοδηγήθηκα από κάποια άτομα και τα γραπτά τους, όταν πρωτοήρθα εδώ, σαν πρωτάκι και κατά τον ίδιο τρόπο ίσως να επηρεάζω άλλους. Και ακόμη αλλάζει η σκέψη μου μέσα από την αλληλεπίδραση με τους ομοίους μου ή και με τους όχι και τόσο ομοίους μου.

    Σαφώς δεν υπάρχω στο απόλυτο κενό και σαφώς δεν περνώ απαρατήρητη, επηρεάζω, γράφω, βάζω ανθρώπους στο λούκι να σκέφτονται, φέρνω ανθρώπους σε επαφή, κάτι κάνω, κάτι που θεωρώ ότι ταρακουνάει τους άλλους και τους βγάζει από μία βολεμένη μακαριότητα, αυτό ακριβώς κάνω. Άσε πια στη δουλειά μου, που τους έχω αναστατώσει όλους. Είμαι στον Ψ χώρο όπως ίσως ξέρεις και πρόσφατα έβαλα στο λούκι μία ψυχίατρο και μία ψυχολόγο να ξεκινήσουν μια έρευνα για το σαδομαζοχισμό. Ενδιαφέρον δεν είναι;

    Φυσικά ενοχλώ και επηρεάζω, αυτό λέω, και μάλιστα σκοπεύω να το κάνω ακόμη πιο έντονα και πιο οργανωμένα στο μέλλον. Παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να αντιμετωπίσω μία έντονη τάση απομόνωσης, την οποία πέρασα, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, και γι αυτό είδα με έκπληξη τα δικά σου σχόλια να στοχεύουν με ακρίβεια στο πρόβλημα αυτό. Είναι όμως αναπόφευκτο, μία ατομική πορεία που οδηγεί σε μία εξαιρετικά θετική προσωπική αίσθηση - όπου κάθε κατάκτηση οδηγεί στην επόμενη, έστω και ως ιδέα, ως επιθυμία (έχω 2 φοβερά σχέδια που θέλω να υλοποιήσω στο άμεσο μέλλον) - γίνεται τόσο εμφανής στον κοινωνικό περίγυρο, που αρχίζει και προκαλεί μία υπερχείλιση ενέργειας, και δεν μπορεί να μην "βρέξει" τους γύρω μας.

    Και να φανταστείς ότι όλα αυτά ξεκίνησαν επειδή ήθελα να γίνω η Όμικρον. 

    @Syrah, περί του εξαιρετικά εύστοχου ποστ σου, η αποχή από την κοινωνική συναναστροφή είναι μία καλή μέθοδος αυτοπροστασίας αλλά δεν φτιάχνει κυματισμούς.

    Και δεν συμφωνώ διόλου με το δικό σου self-image ως "κακού" ανθρώπου, ούτε πιστεύω ότι ο V είναι κακός, ούτε πιστεύω ότι εγώ είμαι μαλάκας ή κορόιδο και δεν χρειάζομαι καν μία ευκολοχώνευτη θεωρία που να εξηγεί την ΕΠΙΘΥΜΙΑ, γιατί δεν νιώθω ενοχή γι αυτή. Έχω θεωρίες, αλλά μου είναι εντελώς άχρηστες ως άλλοθι, σε συναισθηματικό επίπεδο. Όμως, δεν είναι άχρηστες για να εξηγήσω στους εξωτερικούς παρατηρητές που είναι περίεργοι ή που απλά θέλουν να ασκήσουν κριτική, τί συμβαίνει.

    Δεν πιστεύω σε ένα διαχωρισμό καλών και κακών ανθρώπων πια. Πιστεύω ότι ένας καλύτερος διαχωρισμός για τους ανθρώπους είναι ανάμεσα στους αξιοπρεπείς και στους αναξιοπρεπείς. Και ακόμη πιστεύω ότι η αξιοπρέπειά τους έχει να κάνει με την προσωπική τους συνέπεια σε αυτό που είναι, βαθιά μέσα τους, και τη γνώση τους επομένως, περί αυτού.
     
  3. Re: Απάντηση: Η εντύπωση των ζώων....

    Ήμουν απόλυτα βέβαιη για την απάντηση σου 
    Η οποία δυστηχώς με επιβεβαιώνει..
     
  4. Re: Απάντηση: Η εντύπωση των ζώων....

    Ανθρώπινο ζωάκι... 
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Η εντύπωση των ζώων....


    Φυσικά και σε επιβεβαιώνει... Γιατί νομίζεις ότι το έγραψα?
     
  6. Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η εντύπωση των ζώων....

    sklavina σφυρίζει αδιάφορα!!!  
    αν και υποτακτική σου είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις και περισσότερο εύκολο να κάνεις τον δικηγόρο του διαβόλου.
     
  7. Σωστή:clap: αν και προσωπικά δεν θεωρώ ζώο κάποιον που δεν με καταλαβαίνει αλλά όταν οι πράξεις του που εγώ μπορεί να θεωρώ χαζές χτυπάνε κόκκινο με δική μου αντιδραση του τύπου δική του είναι η ζωη δεν με αφορά σπεύει να ''τιμωρήσει'' εμένα η άλλους του χώρου εκει κλωτσάω δεν μπορώ.. 
     
  8. Re: Απάντηση: Re: Η εντύπωση των ζώων....

    η ζωή είναι μια τρέλλα,, ζήσε αγάπα γέλα!!!( για τον Κύριο σου και με αυτόν )
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Η εντύπωση των ζώων....

    sklavina αν αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι δεν ρύπαιναν τους δρόμους, δεν ήταν βρώμικοι και δεν συμπεριφέρονταν γενικότερα σαν τους γύφτους, θα είχαν δικαίωμα να σε λοιδορούν για τις προτιμήσεις σου;

    Μπορείς να κατανοήσεις το δικαίωμα του βρομιάρη να μην πλένεται;



    Εγώ πάντως δεν μπορώ...
     
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Η εντύπωση των ζώων....


    Σκέψου, φίλε μου, πόσο ακατανόητο το βρίσκει αυτό, ο Papoutsanis...  

     
  11. Re: Απάντηση: Η εντύπωση των ζώων....

      δεν είναι αυτή η ουσία όμως ε?άποψη μπορεί να έχουν όλοι δικαίωμα να προσβάλλουν όμως κανένας..
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Η εντύπωση των ζώων....

    Δεν ξέρω sklavina.

    Και τι ακριβώς κάνει κάποιος σε αυτές τις περιπτώσεις;