Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 3 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. Flowform

    Flowform Regular Member

    Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Συμφωνα με την οπτικη πολλων λοιπον εδω μεσα (και εκτος), ειναι υπεργενικευμενο και αυθαιρετο το οτι το ανθρωπινο ειδος εχει καποια πολυ σοβαρα προβληματα, και εμεις του bdsm μαζι, χωρις εξαιρεση.
    Και -συμφωνω με την elfcat- ειδικα σε μας εδω, δε μπορει καποιος -γενικευμενα και αυθαιρετα- να μας αφαιρει τη θεικοτητα του ανωτερου ειδους.

    Για οσους ομως δεν ειναι τοσο απολυτοι στην αυτοεπιβεβαιωση τους, ωστε να μπορουν να ανοιξουν μυαλο σε καινουργιες ιδεες, θα κατσω παλι να κανω το homεwork μου. Μονο ας μην πει κανενας πλεον οτι φευγω εκτος θεματος, γιατι φαινεται οτι αυτο ειναι πλεον το θεμα εδω.

    Ακολουθωντας τη λογικη, θελω να θεσω μερικες ερωτησεις και ο καθενας ας τις απαντησει οπως εγω, ή διαφορετικα.

    Θεωρεις οτι το ανθρωπινο ειδος οπως το γνωριζεις μεσα απο την ιστορια, την τηλεοραση και τις συναναστροφες σου εκφραζει τη φυση του;
    Θελω να πω, η αναγκη για πολεμο, για κυριαρχια (με την κακη εννοια  ) ατομων ή ομαδων πανω σε αλλα ατομα ή ομαδες, ειναι φυσικο γνωρισμα του ανθρωπου;
    Οτι οσοι ασχολουνται με το σπορ της βιας πανω σε αλλους, φυσικης ή συναισθηματικης ειναι μικρο ποσοστο, ή η πλειοψηφια; Οσοι εκφραζουν τη ζωη τους ως θυματα των προηγουμενων, ανικανοι να προστατευσουν τον εαυτο τους και τους δικους τους, ειναι κι αυτοι μικρο ποσοστο;
    Θεωρεις κι εσυ ορθη τη 'νορμαλ αντιληψη' οτι η ευτυχια ειναι μονο στιγμες;
    Κοιτωντας στον περιγυρο σου, θεωρεις οτι η συμπεριφορα των οδηγων στο δρομο ειναι νορμαλ; Οτι οι υπαλληλοι των δημοσιων υπηρεσιων λειτουργουν συμφωνα με την ανθρωπινη φυση; Οτι οι ερωτικες σχεσεις λειτουργουν με φυσικο τροπο οδηγωντας τους 'ερωτευμενους' στην ευτυχια; Οτι οι πολιτες της χωρας εχουν τη νορμαλ διακυβερνηση που τους αξιζει; Οτι οι εξουσιες λειτουργουν κανονικα και νορμαλ; Οτι η ιατρικη ασκειται φυσιολογικα για τη σωτηρια της ζωης και την απαλλαγη των ασθενων απο τον πονο; Οτι οι αστυνομικοι προστατευουν τους πολιτες; Οτι τα δικαστηρια ασκουν δικαιοσυνη;

    Αν η απαντηση σου ειναι οτι ετσι ειναι τα πραγματα, οτι αυτη ειναι η φυση του ανθρωπου, τοτε πως εξηγεις οτι η 'φυση' ενος ειδους του πλανητη (του μοναδικου) ειναι τοσο αυτοκαταστροφικη που παρασερνει μαζι του στην καταστροφη και ολη την εξελιγμενη ζωη του πλανητη αυτου;

    Δηλαδη, μπορει να ειναι στη φυση ενος ειδους -κοντρα στις κυτταρικες εντολες για επιβιωση και ευημερια- η αυτοκαταστροφη και η καταστροφη της ζωης; Δεν ειναι ατοπο;
    Κι αν συμφωνησεις οτι δε στεκει αυτο λογικα, δεν πρεπει να κανεις κι αλλες ερωτησεις για να διερευνησεις το θεμα;

    Λιγες δεκαετιες -πιθανοτατα - πριν την καταρρευση του ανθρωπινου πολιτισμου αλλα και του κλιματος του πλανητη απο την αυτοκτονικη λειτουργια του ειδους, τι απαντουν στο θεμα της ανθρωπινης βιας οι 'κατοχοι της γνωσης';
    Μια μεγαλη και παραδοσιακη μεριδα της ψυχαναλυσης και ψυχιατρικης, μιλα για ενστικτο θανατου, και για ζωώδη ενστικτα που πρεπει να ελεγχθουν. Δηλαδη, θεωρουν οτι η αυτοκαταστροφη ειναι κατι με το οποιο γεννιεται ο ανθρωπος. Αν εχουν δικιο, τοτε εχετε δικιο κι εσεις. Ξεκινας με αυτο ως στανταρ, ως νορμαλ, και ισχυριζεσαι: 'δεν ειμαστε ολοι αρρωστοι οσο εσυ, ολο αυτο ειναι νορμαλ, αρα κι εμεις ειμαστε υγιεις συμφωνα με τη νορμα'.
    Η θρησκειες μιλανε για μια αρχαια αμαρτια, με την οποια γεννιομαστε, και πρεπει να υποφερουμε για να εχουμε ελπιδα ο Θεος να μας συγχωρησει γι αυτο που καναν καποιοι μακρινοι προγονοι μας.
    Αλλα κομματια της επιστημης ψαχνουν εναγωνιως να ξετρυπωσουν το γονιδιο της βιας, με το οποιο γεννιομαστε ολοι.

    Τοτε, αν εχουν ολοι αυτοι δικιο, δεν υπαρχει ελπιδα, οσες μετανοιες κι αν κανεις, οση γονιδιακη θεραπεια κι αν κανεις, οση καταστολη των ζωωδων ενστικτων κι αν κανεις.
    Τοτε δεν γεννιεται ΚΑΝΕΝΑΣ χωρις τη βαρεια ψυχικη-γονιδιακη-προπατορικη αρρωστεια της αυτοκαταστροφης και της καταστροφης των αλλων.
    Και παλι, αν εχουν δικιο, δε θα επρεπε να εμφανιστει ΟΥΤΕ ΕΝΑ παιδι που να μπορει μεγαλωνοντας να αγαπησει χωρις να μισει, να κατακτα την ευτυχια για περισσοτερο χρονο απο μερικες στιγμες, να μπορει να ονειρευεται και να πραγματοποιει, να μπορει να κοιτα στον καθρεφτη με την ψυχη του και να βλεπει μια ψυχη καθαρη απο υποσυνειδητες καταστροφικες τασεις.

    Βλεπετε, εδω ειμαι και υποστηριζω το αντιθετο. Εγω ειμαι που θα σας πω: Ναι, μπορει καποιος να μεγαλωσει με τετοιο τροπο, ωστε να κινειται, απο την ψυχη του, μεχρι τις σκεψεις του, μεχρι τις πραξεις του, απο δυο απλες και βασικες αναγκες: Την αναγκη για αγαπη και την αναγκη για ευτυχια. Χωρις να δυναμιτιζει ο ιδιος τη ζωη του, χωρις να εχει την αναγκη να καταστρεψει αλλους στην πορεια του. Ποσο συχνοι ειναι αυτοι οι ανθρωποι; Οχι πολυ, προφανως.

    Ωστοσο, η δουλεια του Summerhill, του ελευθερου σχολιου στην Αγγλια, εδειξε οτι τα νευρωτικα παιδια των 5 ετων (ολα, πρακτικα) μεσα σε ενα εξαμηνο το πολυ γινονται ανθρωποι με ασυνηθιστη -για μας- ικανοτητα ευτυχιας, αγαπης, επιτυχιας. Ειμαι ανοιχτος για συζητηση σ αυτο, οπως και στα παρακατω επιχειρηματα μου, αλλα καλα ειναι καποιος να μελετησει λιγο πρωτα: A. S. Neill's Summerhill School.
    Ειναι επισημη επιστημονικη γνωση αυτο, που εχει αποκτηθει μετα απο ερευνες; Οχι.
    Η ελειψη επιστημονικης ερευνας κανει ομως λιγοτερο πραγματικο το θαυμα του Summerhill;
    Εγω θα πω, οχι. Οι μονες ερευνες που γνωριζω που στηριζουν καπως αυτο που λεω κι εγω και οσοι εχουν γνωρισει το Summerhill, ειναι μια δημοσιογραφικη ερευνα στους παλιους μαθητες του σχολειου, 20 χρονια μετα, οπου περιγραφουν τη δικη τους εμπειρια ζωης, και πως τους οδηγησε σ αυτην η εκπαιδευση τους στο σχολειο. Επισης ενδιαφερουσα ειναι η ιστορια με την Αγγλικη κυβερνηση να προσπαθει να κλεισει το σχολειο. Ο ελευθερος ερωτας των παιδιων μεταξυ τους και η δυνατοτητα να μην παρακολουθουν τα μαθηματα αλλα να αποφασιζουν τα ιδια για τη διαχειριση του χρονου τους αλλα και των οικονομικων του σχολειου ηταν και ειναι ενα αγκαθι στο συστημα. Το συστημα απετυχε να εξαφανισει το Summerhill, και μαλιστα η δημοσιοποιηση των επιτυχιων του που ακολουθησε, εφερε μια πρωτοφανη ανθιση του.

    Αν τυχον λοιπον δεν ειναι εκ γεννετης η αυτοκαταστροφη αλλα επικτητη, (κατι που σαφως δεν αποδυκνειεται μονο μ αυτο το παραδειγμα) πως εγκαθιδρυεται στα ατομα του ειδους; Πως γινομαστε απο πλασματα ικανα για τη διεκδικηση της αγαπης και της ευτυχιας, πλασματα νευρωτικα και τραγικα;

    Η δουλεια του Michel Odent, Home Page, [ame=http://en.wikipedia.org/wiki/Michel_Odent]Michel Odent - Wikipedia, the free encyclopedia[/ame] , καθώς και του Frederic Leboyer [ame=http://en.wikipedia.org/wiki/Frederick_Leboyer]Frederick Leboyer - Wikipedia, the free encyclopedia[/ame] με τον φυσικο τοκετό ανοιξαν τα ματια στον επιστημονικο κοσμο και σε οσους αναρωτιουνται ειλικρινα. Η συγκριση του τοκετου που εφαρμοζει το ανθρωπινο ειδος με αυτο που φαινεται να ειναι ο φυσικος τοκετος, ειναι τρομακτικη. Απο τη δουλεια τους -και οσων αυτοι ενεπνευσαν ωστε πλεον να μιλαμε κι εδω για μια παγκοσμια επιρροη κι ενα κινημα- φαινεται οτι ο ανθρωπος ειναι το μονο ειδος στον πλανητη που βασανιζει τα μικρα του. Ο φυσικος τοκετος ειναι μια κατασταση ηδονης για την επιτοκο και για το μωρο, μια στιγμη μοναδικης σημασιας στη ζωη και των δυο, κι οχι η κολαση την οποια -αφου το συστημα προκαλει- αποφευγουν με περιοχικη ναρκωση και τεχνητη προκληση στη συνεχεια, ή με καισαρικη, στην οποια η Ελλαδα μαλλον εχει την πρωτοκαθεδρια παγκοσμια. Το ξερατε οτι μεχρι πριν λιγα χρονια ηταν υποχρεωτικη η ενσταλλαξη δυο σταγονων νιτρικου αργυρου στο καθε ματι του μωρου για να το σωσει -λεει- απο τα μικροβια; Οτι το πρωτογαλα -πυαρ-, εξαιρετικα σημαντικο για την αναπτυξη ανοσοποιητικου θεωρουνταν μεχρι προσφατα απο τη θρησκεια 'μιασμα' και απο την 'επιστημη' μολυσματικο και απαγορευοταν; Οτι μεχρι τη δεκαετια του 90 και στην Ελλαδα το φασκιωμα θεωρουνταν καλο για το μωρο, γιατι λεει αισθανεται ασφαλεια και γι αυτο δεν κλαιει; Οταν βεβαια η πραγματικοτητα ηταν οτι με τον περιορισμο της αναπνοης του το μωρο γινοταν παθητικο και ανικανο να αντιδρασει με κλαμα; (Βιομηχανια παραγωγης σκλαβων  ). Οτι το κοψιμο του ομφαλιου λωρου διακοπτει μια απολυτα απαραιτητη για την υγεια του παιδιου διαδικασια μεταφορας πληροφοριων αναμεσα στη μανα και το μωρο, σχετικων με το μικροβιακο περιβαλλον που αντιμετωπιζει εξω, και την προτεινομενη απο το συστημα της μανας ανοσιακη απαντηση; Οτι η απομακρυνση του μωρου απο τη μανα διακοπτει μια διαδικασια οπου το νηπιο αναζητα τη θηλη ενστικτωδως και οταν την κατακτα 'χτιζει' την ικανοτητα τοποθετησης στοχων και κατακτησης τους; Για ολα τα προηγουμενα υπαρχει αρκετη τεκμηριωση, που οδηγησε σε αναθεωρηση της παγκοσμιας επιστημονικης αποψης για τον τοκετο.
    Αυτο που λεω εδω, ειναι το αυτονοητο: οτι ο σαδιστικος τοκετος δε βλαπτει μονο τη σωματικη υγεια του παιδιου, αλλα και την ψυχικη.

    Και οτι ο σαδιστικος τοκετος ειναι ενα χαρακτηριστικο που διαιωνιζεται με τη μια ή την αλλη μορφη, εδω και 6 χιλιαδες χρονια, συμφωνα με ερευνες του James Demeo, που μελετησε την καταγωγη της πατριαρχιας και της βιας στον ανθρωπινο πολιτισμο. James DeMeo, Saharasia. Στη σελιδα της ερευνας, που πλεον απασχολει ολο και περισσοτερους ανθρωπολογους και κερδιζει εδαφος, θα διαβασουμε τα εξης: Human Violence is Unnatural. Perpetual War is Not Inevitable. The Human Species is By Nature Loving, Cooperative and Peaceful.

    Αρκει το παραδειγμα ενος ελευθερου σχολιού και των υπολοιπων που ακολουθησαν σε κατι που ειναι πλεον ενα παγκοσμιο κινημα ελευθεριακης εκπαιδευσης να δειξει οτι το ανθρωπινο ειδος δεν εχει απαραιτητα εκ γεννετης την καταστροφικη βια μεσα του;
    Αν ειναι ετσι, δε θα επρεπε να υπαρχουν παραδειγματα απο την ανθρωπινη ιστορια -ή προϊστορια- για εναν αλλο τροπο ζωης,
    Ο ανθρωπολογος Malinowski, (widely considered one of the most important 20th-century anthropologists) Bronis?aw Malinowski - Wikipedia, the free encyclopedia μελετησε τον πολιτισμο μιας πληθυσμιακης ομαδας του Ειρηνικου, στα νησια Trobriand.
    Apart from fieldwork, Malinowski also challenged common western views such as Freud's Oedipus complex and their claim for universality. He initiated a cross-cultural approach in Sex and Repression in Savage Society (1927) where he demonstrated that the complex was not universal.
    Malinowski gives a detailed description of the social organization of the sexuality, i.e. social rites, partner choice, etc., "tracing the Trobriand life-cycle from birth through puberty, marriage, and death".[1]
    Children don't stand a system of "domestic coercion" or "regular discipline", they "enjoy considerable freedom and independence". The idea of a child being "beaten or otherwise punished in cold blood" by a parent, is viewed as unnatural and immoral, and when proposed by westerners (like the anthropologist), is "rejected with resentment". Things are asked "as from one equal to another; a simple command, implying the expectation of natural obedience is never heard from parent to child in the Trobriands."
    O πολιτισμος των νησιων Trobriand βασιζοταν στην ελευθερια που προσφερε η κοινωνια στην σεξουαλικοτητα των παιδιων και στη μη επιβολη καποιου 'ηθικου' ή καταναγκαστικου φραγμου στην αναπτυξη τους. [ame=http://www.amazon.com/Sexual-Life-Savages-Bronislaw-Malinowski/dp/0807046078]Amazon.com: The Sexual Life of Savages (9780807046074): Bronislaw Malinowski: Books[/ame]
    Αν οι θεωριες της ιατρικης για την εγγενη ανθρωπινη βια και της θρησκειας για τη σατανικα εμπνευσμενη αμαρτια ηταν ορθες, το κονωνικο αποτελεσμα εκει θα ηταν 'ζουγκλα' κατα την επιστημη και 'κολαση' κατα τη θρησκεια.
    Ηταν ομως; Συμφωνα με το Μαλινοφσκι, οι εννοιες της κλοπης, του βιασμου και του φονου ηταν αδιανοητες στους 'αγριους' εκεινους, και επρεπε να τους τις εξηγησει εκτενως σε συνελευσεις της κοινοτητας οταν ρωτηθηκε.
    Ο πολιτισμος που περιγραφει ο Μαλινοφσκι ειναι προκληση για το συγχρονο πολιτισμο και τα 'επιστημονικα δεδομενα' του.
    Δειχνει μαλιστα εναν κοσμο χωρις βια και αυτοκαταστροφη, που πιθανα υπηρχε στο ανθρωπινο παρελθον, οχι τοσο παλια οσο μπορει να νομιζεις.
    Συμφωνα με τη δουλεια του Demeo που αναφερθηκε παραπανω, η βια εξαπλωθηκε στον ανθρωπινο πολιτισμο μετα το 4000 πΧ. Ακραιο; Γιατι δε ριχνετε μια ματια στη δουλεια του;

    Μ αυτη τη μια παραγραφο (χμμ, αντε δυο), στηριζω την οπτικη μου οτι:
    Αυτο που θεωρουμε νορμαλ στη σημερινη κοινωνια δεν ειναι παρα η 'τακτοποιηση' μιας βιαιης, καταστροφικης και αυτοκαταστροφικης συμπεριφορας, που καθε αλλο παρα 'υγιης' ειναι, εφοσον συγκριθει με μια αλλη νορμα, που ειναι αυτη της φυσης.
    Το οιδιποδειο συμπλεγμα και οι συνεπειες του στην αναζητηση της ερωτικης ευτυχιας και της ευτυχιας γενικοτερα, γενικευμενο στην κοινωνια που ζουμε, αλλα και μια σειρα απο νευρωσεις που θεωρουνται συνηθισμενες σημερα, δεν υπηρχαν σε κοινωνιες 'βαρβαρων', με συνεπεια μια γενικοτερη ευτυχια που διαρκει, χωρις μπλε και πρασινους κοκκους.
    Ο τοκετος ειναι ο αρχικος και βασικος κοινωνικος μηχανισμος καταστολης της φυσης των παιδιων, και μετατροπης τους σε 'νορμαλ'. Οι παραπερα μηχανισμοι μπορουν να διευκρινιστουν, οταν μελετηθει η απουσια τους σε καποια παραδειγματα οπως τα ελευθεριακα σχολεια και καποιες κοινωνιες 'βαρβαρων'.

    Για να γυρισω στο αρχικο μου ποστ που ξεκινησε αυτο το διαλογο με τις ολεθριες συνεπειες (με κυριοτερη το μακρυναρι μου εδω):
    Καποιοι απο μας εχουμε συναισθηση της νευρωτικης φυσης του ανθρωπου και της δικης μας και απαντουμε με διαφορετικο τροπο απο αλλους.
    Αναζητουμε τι το καλυτερο μπορουμε να κανουμε για μας και τους αλλους που εξαρτωνται απο μας, οπως οι υπο μας  
    Χμμ.. οχι, Μαρια, Παναγιωτα, Χαρικλεια, δεν ειμαι Θεος. Ειμαι ολο σφαλματα. Μπορω ωστοσο, -απελευθερωμενος απο το να προσπαθω να 'στηριζω' τη θεικη μου φυση- να διαλεγω το δρομο που θα με φερει (και μαζι μου κι εσενα) πιο κοντα σ αυτο που αναζητα η ψυχη μας:
    Την αγαπη και την ευτυχια!
    Κι ο καθενας κι η καθε μια, διαλεγει τη γευση που του ταιριαζει, σ αυτο το παγωτο.  
     
  2. Emma

    Emma Contributor

    Εγώ πάντων, προς το παρόν (και εύχομαι να περάσει σύντομα) είμαι συναισθηματικό ερείπιο (για να μην πω κατεδαφισμένο κτίσμα). Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γι' αυτό. Γενικά δεν την βρίσκω με την στενοχώρια, κλάμματα, δυστυχία κτλ. Θα μπορούσα να "σκουπίσω κάτω απ' το χαλί" το πώς νιώθω κτλ και να συνεχίσω σαν να μην τρέχει τίποτα. Προτιμώ όμως να το ζήσω στο φουλ, έτσι ώστε να το βγάλω απ' το σύστημά μου και όταν με το καλό είμαι έτοιμη να συνεχίσω, να κουβαλώ όσο το δυνατόν λιγότερα κατάλοιπα από αυτό.
    Ζητώ συγγνώμη για το εκτός θέματος σχόλιο, αλλά ένιωσα την ανάγκη να το παραθέσω διαβάζοντας τα τελευταία ποστς, ως ίσως μια οπτική "μέσης λύσης".
     
  3. Galatas

    Galatas New Member

    Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Flowform ήταν πολύ ενδιαφέρον το πρώτο σου post και με έβαλε σε σκεψεις.

    Ένας κυριαρχος για να διατηρήσει την κυριαρχία του πρεπει να έχει έλεγχο.Είτε μιλάμε για την υπό του είτε για τα τραύματα του παρελθόντος
    είτε για τα συναισθήματα.

    Αυτό δε σημαίνει έναν άνθρωπο -σε κάποιο βαθμό βέβαια και εν γνώση του- συναισθηματικά αναίσθητο ?

    Μια bdsm σχέση μπορεί να αντικαταστίσει τον έρωτα(απο ότι καταλαβαίνω τουλάχιστον).Αν κατα τη διάρκεια της προκύψει ο έρωτας(και από τις δυο πλευρές) δε διαταράσονται οι ισσοροπίες ?

    Μπορούν δύο άτομα που ξεκίνισαν από μια bdsm σχέση να ερωτευθούν και να συνεχίσουν ?
     
  4. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Ρίξε μια ματιά εδώ αν θες -> https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t6113/
     
  5. Galatas

    Galatas New Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Σ'ευχαριστώ Εmma  

    Φοβάμαι όμως οτι μου έδωσες εισητήριο χωρις επιστροφή για τον vanilla κόσμο  

    θα δείξει  
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Ένας Κυρίαρχος για να διατηρήσει την κυριαρχία του, πρέπει να μπορεί να ασκήσει εξουσια/έλεγχο στην υπό του.
    Η αυτοκυριαρχία, αυτογνωσία, αυτοβελτίωση είναι χαρακτηριστικά ανθρώπων που εργάζονται γι αυτά, ασχέτως στάτους.
    Γνωρίζω Αξιόλογους Κυρίαρχους που δεν έχουν καταφέρει να έχουν ελέγξει τραύματα και φοβίες ή ακόμα κακές συνήθειες, αλλά αν η Κυριαρχία βασιζόταν σ αυτό, τότε κάθε άνθρωπος που μετά από μια γερή ψυχανάλυση/ψυχοθεραπεία θα γινόταν Κυρίαρχος.
    Γιατί άλλο η αυτοκυριαρχία κι άλλο η Κυριαρχία.
     
  7. Galatas

    Galatas New Member

    Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Πρακτικά όλα τελειωνουν σ'άυτό λοιπον ?
     
  8. Flowform

    Flowform Regular Member

    Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    lara, τι αφαιρεσαρα ειναι αυτη; Αυτο, το παρακατω το λες υπεργενικευμενο και αυθαιρετο; Δηλαδη πώς αλλιως να το γραψει ενας ανθρωπος να για εννοει αυτο που λεει, το οτι αυτο ειναι ΜΙΑ εκφραση, μια απ τις πιθανοτητες; Με βαζεις σε σκεψεις...

    ""
    Πώς θα ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ λοιπόν να είναι τα πράγματα με τα συναισθήματα και τον έρωτα αμάμεσα σε Κ και υ. (Δεν περιορίζω άλλες πιθανότητες):

    Ο Κυρίαρχος, είναι αυτό που είναι επειδή έχει κυριαρχήσει στα ίδια τα δικά του τραύματα, ...""
     
  9. Flowform

    Flowform Regular Member

    Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Για το θεμα που θετει η lara, οτι δηλαδη μπορει ο/η υπο να ειναι θαυμασια αυτοκυριαρχουμενος/η.

    1. Γενικα: το να εχει καποιος 'θετικη σκεψη' δε σημαινει οτι τα συναισθηματα που βρισκονται κατω απο τη θετικη σκεψη ειναι θετικα. Ουτε επισης σημαινει οτι αν ελεγχω τα συναισθηματα μου και δεν τα αφηνω να εκφραστουν, τα εχω νικησει. Ωε θεραπευτης, θεωρω οτι οι περισσοτεροι ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ απο δυστυχια. Ακομη κι αυτοι που χαμογελουν ολη μερα, αλλα που ενα εμπειρο ματι μπορει να δει την ενταση στο 'χαμογελο' κι ενα ευαισθητο χερι να νοιωσει τους συσπασμενους μυς, τη νευρικη ενταση, το υποβαθρο. Οταν λεω πεθαινουμε απο δυστυχια, εννοω αυτο που διδασκεται και στην ιατρικη εδω και χρονια. Οτι το 75% των ασθενειων εχουν ψυχοσωματικη ή ΚΑΙ ψυχοσωματικη αιτιολογια. Ενδιαφερων για ψαξιμο ειναι ο τομεας της Νευροανοσολογιας που πρακτικα, ανοιγει ενα δρομο ηδη ανοιχτο απο την Ολιστικη Ιατρικη και τις Συμπληρωματικες Θεραπειες απο δεκαετιες, συνδεοντας το συναισθηματικο κοσμο με το φυτικο νευρικο συστημα και το ανοσιακο. Με αλλα λογια, δεν αρκει ο 'ελεγχος' επι των συναισθηματων. Αυτος μπορει να οδηγησει ακριβως στο αντιθετο, στο θανατο. Αυτο που ελεγα πιο πανω ειναι να αφηνω χωρο, να βιωνω τα συναισθηματα μου, να τα εκφραζω, αλλα να μην γινονται ΕΓΩ. Να μη με ελεγχουν αυτα δηλαδη.

    2. Οσον αφορα το αν μια 'υπο' μπορει να εχει καλο ελεγχο του ευατου της (παντα χωρις αυτο-καταστολη). Σαφως και μπορει να υπαρχει αυτο το δειγμα. Τα παντα υπαρχουν. Να πω κι ακομη ενα σεναριο; Ο Κ χαοτικος, ανοργανωτος, ακομη και μανιοκαταθλιπτικος, αλλα το ταιριασμα θαυμασιο. Οταν βρισκονται μαζι, ο ενας συμπληρωνει τον αλλο. Η υπο οργανωτικη (γραμματεας), με περισσεια κεφιου και ενεργειας, καθαρη σκεψη. Να κραταει το προγραμμα του Κ της, να τον κατευθυνει σε σωστες επιλογες ζωης και επαγγελματικες, ακομη και να του βρει δουλεια στην εταιρεια της. Μα μπροστα του, να λειωνει... Ποιος το αποκλειει;

    3. Οσον αφορα τις σκλαβες, και παλι εδω εννοω τη φουλ σκλαβια, με συμβολαιο με μερικα ορια και ολα τα αλλα στα χερια του Κ, εχω γνωρισει ως τωρα δυο κατηγοριες. Η πρωτη κατηγορια, που ανηκει και η kara μου -και αλλες που γνωρισα-, εχει αναγκη καθοδηγησης στο καθε τι. Αυτο μειωνεται βεβαια, οσο 'η φωνη μου' μεσα της της λεει αυτα που θα της ελεγα και ζωντανα. Η ζωη της αλλαζει με 'θαυματουργο' τροπο με την καθοδηγηση μου. Πρακτικα και πολυ αληθινα, με τις καταστασεις που περναει τωρα με το ναρκισιστη διεστραμμενο αντρα της, αν δεν ημουν εκει, θα ηταν απο την προηγουμενη βδομαδα homeless, χωρις δουλεια και ουτε ενα δολαριο, περιμενοντας μια σειρα μηνων για να μπει σε ενα shelter για κακοποιημενες συζυγους, και θα ειχε χασει την κορη της. Αντι γι αυτο, οργανωνει τη ζωη της, τον εχει βγαλει απ το σπιτι, βρισκει δουλεια κλπ. Η δευτερη κατηγορια που εχω συναντησει (γνωρισα δυο γυναικες ως τωρα) ειναι το αντιθετο. Η μια executive σε χρηματηστηριακη στη Σκωτια. Πολυ δυναμικη γυναικα, με πολλα ταλεντα επισης. Ο χρονος της εκτος της εργασιας, ειναι χρονος απολυτης σκλαβιας. Δεν εχει δικαιωμα επιλογης σε απολυτως τιποτα. Τα μοναδικα της δικαιωματα: Η ζωη και η υγεια της, και η εργασια της. Απολυτη μεταμορφωση. Ισως γραψω την ιστορια της σε αλλο ποστ. Η δευτερη ειναι συνεταιρος σε δικηγορικο γραφειο στη Χαγη. Πολυ ευπορη απο τη δουλεια της. Πριν λιγο καιρο ηταν σε ενα συμβολαιο 5 ετων με ενα ζευγαρι. Η σκλαβια της -απο τη στιγμη που εφευγε απ τη δουλεια μεχρι να ξαναπαει- απολυτη και πολυ επωδυνη ψυχικα και σωματικα. Κι αυτηνης η ιστορια ειναι πολυ ενδιαφερουσα και μπορει να γραψω. Αυτες οι δυο γυναικες δε μπορουν να ζησουν διαφορετικα. Και παλι, ακομη και στην περιπτωση 'σκλαβια', που ειναι αρκετα πιο συγκεκριμενα τα πραγματα για τη σκλαβα, μπορει να υπαρχουν και αλλοι τυποι γυναικων που μπαινουν σ ενα συμβολαιο, αλλα εγω αυτες συναντησα ως τωρα.
     
  10. Galatas

    Galatas New Member

    Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Πράγματι νομίζω πως σε διαφορετική περίπτωση η σχέση δεν θα είναι υγιης(με την M/s έννοια του όρου)

    Άν ο κυρίαρχος δεν έχει πλήρη έλεγχο της δικής του ζωής πως μπορεί να είναι υπεύθυνος και για μια δεύτερη ?
     
  11. Flowform

    Flowform Regular Member

    Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Νομιζω τωρα πρεπει να σε καλυψα. Οχι αναισθητος. Αντιθετα, ευαισθητος, ανοιχτος, αλλα ικανος να απαντησει στην πλημμυρα των συναισθηματων που αναδυονται, δινοντας στο καθενα το χωρο του να εκφραστει, αλλα οχι να κυριαρχησει.
    Δεν ειναι ολοι οι κυριαρχοι ετσι, και ουτε χρειαζεται να ειναι. Για καθε αναγκη απο δω ή απο κει, υπαρχει η αντιστοιχη να την καλυψει.
    Δεν ειμαστε ολοι οι Κ καταλληλοι για ολες τις υ, και ουτε εχει νοημα να τις μετραμε, γιατι απλουστατα αυτο που θα μας φερει το καταλληλο προσωπο απεναντι ειναι αυτο που ειμαστε, οχι αυτο που υποκρινομαστε οτι ειμαστε.
    Για μενα, ο δρομος που θα σου φερει το προσωπο που αναζητας, ειναι η αυτογνωσια. Αν εισαι στην αρχη και ψαχνεσαι, δοκιμαζε τι σε εκφραζει περισσοτερο, μεσα απο εμπειριες που -σου ευχομαι να- εχεις. Ετσι θα βρεις τον εαυτο σου στο D/s.
     
  12. Re: Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Διαφωνώ αγαπητέ με πολλά από όσα λές.Αλλά το παραπάνω είναι κάτι που απορρίπτω σε κάθε σχέση.Πόσο μάλλον σε μια Μ/s σχέση.
    Άνθρωποι που ο ένας ''συμπληρώνει'' τον άλλον βεβαίως και μπορεί να είναι μαζί αλλά δεν πιστεύω στο απόλυτο δέσιμο μεταξύ τους αλλά αντίθετα πως η σχέση τους έχει ημερομηνία λήξης με μαθηματική ακρίβεια...
    Σε μια σχέση όσο περισσότερο μοιάζει ο ένας με τον άλλον τόσο το καλύτερο πιστεύω.Ιδίως σε μια σχέση Κ/υ που τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για το ποιος αποφασίζει,ελέγχει κτλ...
    Με γνωρίζει με μαθαίνει ξέρει που θυμώνω γιατί εκεί θυμώνει και Εκείνος ξέρει που καυλώνω γιατί εκει καυλώνει και Εκείνος ξέρει τι σκέφτομαι αν πονάω τι θέλω κτλ περισσότερο από μια σχέση που απλά συμπληρωνόμαστε...


    Στα παραπάνω εκτός του ότι διαφωνώ κάθετα (όχι ότι δεν συμβαίνουν βεβαίως προτιμώ να μην απαντήσω γιατί είναι από τις λίγες φορές που εξοργίζομαι οπότε θα το αποφύγω:xyxwave:
     
    Last edited: 16 Φεβρουαρίου 2010