Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 3 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Re: Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου


    Kάτι τέτοια ακούω και αποφεύγω τις συναντήσεις,όπως ο διάολος το λιβάνι!
     
  2. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Τσιμπήσου!  

    Τίποτα καινούριο (ή...avant garde) σε όσα λες για την ψυχοανοσολογία. Τα είχε εικάσει ο Selye πριν πάνω από μισό αιώνα. Ο ορισμός της ΠΟΥ για την υγεία περιλαμβάνει την ψυχοκοινωνική ευημερία πολλά χρόνια τώρα.

    Σε ένα δεύτερο επίπεδο, τα συναισθηματα δεν παίζουν και τόσο κυρίαρχο ρόλο όσο πρεσβεύεις. Επηρεάζουν, σίγουρα, αλλά δεν είναι α και ω.

    Σε ένα τρίτο επίπεδο, ο κλάδος (η ψυχοανοσολογία) αυτός πραγματεύεται το πώς επιδρά το στρες πάνω στο ανοσοποιητικό σύστημα. Μετρημένα κουκιά, ανατομία και φυσιολογία. Ούτε τραύματα γέννησης, ούτε οιδιπόδεια, ούτε ιμάμ μπαϊλντί.

    Ως προς τα ερωτήματα γενίκευσης που αναφέρεις:

    Η ευτυχία αξίζει επειδή ακριβώς είναι fleeting και πρέπει να την διεκδικήσεις ανάμεσα σε στραπάτσα. Αν βιώναμε διαρκώς μια κατάσταση ευτυχίας, τότε πιστεύω οτι θα ορίζαμε ως ευτυχία κάτι άλλο. Έχω την εντύπωση οτι ένα τέτοιο σκεπτικό καταδικάζει τον άνθρωπο σε ένα αέναο ανικανοποίητο.

    Ως προς την τελευταία παράγραφο του quote από τα λεγόμενά σου, δεν διαφωνώ (σήμερα έχουμε τελείως άλλα δεδομένα ως προς υγεία, μακροημέρευση κλπ σε σύγκριση με έναν αιώνα πριν), αλλά δεν βρίσκω και πώς υποστηρίζει τα όσα αναγράφεις πιο πάνω.
     
  3. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    yeap  
     
  4. Flowform

    Flowform Regular Member

    Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Αααα.. τωρα καταλαβα ποια εισαι...
    Ναι, σου ειπα οτι με ενεπνεες να σου υποταχθω, ενω η αλλη κοπελλα να την κυριαρχησω. Σε φλερταρησα... Το κανα αγαρμπα;  
    Σκλαβος; Με τιποτα!  
    Ακομη και για τη μια συνεδρια... Με την ευθυνη που εχω αναλαβει, δε μενει χωρος ουτε για φαντασιωση switching τελευταια.
    Και σκλαβα; Παρεξηγησες.. Αλλο ενα σεσιον, αλλο πληρης παραδοση και πληρης αναληψη ευθυνης.

    Για την ιστορια, επειδη βλεπω πολλους να ασχολουνται και να με σχολιαζουν, και ορισμενοι με αισχρο τροπο (οχι εσυ), εκανα ενα post στο blog μου για να ξεκαθαρισω τα πραγματα. https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/blogs/b193
     
    Last edited: 18 Φεβρουαρίου 2010
  5. Flowform

    Flowform Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Εχεις μια κατα το δυνατον επιστημονικη σκεψη και μπορουμε να συζητησουμε...

    Αν δεν εχεις βιωσει μια κατασταση, μπορεις μοναχα να προβαλλεις το πως πιστευεις οτι θα ηταν, προεκτεινοντας (προβαλλοντας) αυτο που βιωνεις τωρα. Ετσι δεν ειναι;
    Αν απελευθερωσεις το νου σου απο τα ως τωρα βιωθεντα, μπορεις να δεις αυτο που γραφω ως επιστημονικη πιθανοτητα;
    Οτι δηλαδη, μπορει να υπαρχει μια αλλη κατασταση βιωσης της ζωης που εχει ομως αλλες προυποθεσεις για να την υπαρξη της;
    Αν το θεσεις ως υποθεση, θα βρεις πολλα στοιχεια που το υποστηριζουν σε ολους τους τομεις που ανεφερα.

    Επισης, καποιοι απο μας εχουμε βιωσει σε καποιο διαστημα της ζωης μας μια συνεχη ευτυχια, που διαπερνα τις 'αρνητικες' συναισθηματικες καταστασεις.
    Υπηρχε μια περιοδος της ζωης μου οπου η οργη, η θλιψη, η ματαιωση, ο πονος, η λαχταρα, ηταν απαραιτητες γευσεις σε μια διαρκη ευτυχια.
    Ρουφουσα ολα αυτα τα συναισθηματα χωρις να προσπαθω να τα αποφυγω.
    Ενοιωθα οτι χτιζω ενα υποβαθρο ζωης, ενα πλεκτο αναμνησεων που θα με ακολουθησουν μεχρι το θανατο μου.
    Α, και δεν επαιρνα τιποτα   Μονο ζωη, γλυκια, πικρη, γεματη.
    Κανενας εδω που εχει νοιωσει ετσι για ενα διαστημα;
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    οχι ,δεν το παω στην ιδιοκτησια,το παω στην διερευνηση της φυσης του ανθρωπου.
    ..μια και καταπιαστηκαμε με ονοματα βαρια ,σαν ιστορια,παρ(τ)ε και λιγο Χεγκελ: " ο ανθρωπος ειναι αυτη η νυχτα,αυτο το κενο μηδεν που περιλαμβανει τα παντα μεσα στην απλοτητα τουυ,ενα πλουτο απο απειρως πολλαπλες παραστασεις,εικονες,που καμμια τους δεν του παρουσιαζεται αυτην την στιγμη - η που δεν υπαρχουν ως παρουσες.Αυτο ειναι η νυχτα, το εσωτερικο της φυσης που βρισκεται εδω, -ο καθαρος Εαυτος- ,στις φαντασμαγορικες παραστασεις υπαρχει νυχτα ολογυρα και τοτε αναδυονται,ξαφικα, εδω μια αιματοβαμμενη κεφαλη,εκει μια λευκη φιγουρα και εξαφανιζονται το ιδιο ξαφνικα.Αυτη τη νυχτα την διακρινουμε οταν κοιταζουμε τον ανθρωπο στα ματια - βλεπουμε τοτε μια νυχτα που γινεται τρομακτικη,ειναι η στιγμη που πεφτει επανω σας η νυχτα του κοσμου."
    Συνδυαστε το τωρα με ολιγη απο Καστοριαδη: "...ο ανθρωπος ειναι ενα ψυχικο ον κι'ενα κοινωνικο-ιστορικο ον.Και στα δυο αυτα επιπεδα βρισκουμε την ικανοτητα δημιουργιας που ονομασα φαντασια και φαντασιακο.Υπαρχει ριζικη φαντασια της ψυχης,δηλαδη ενα διαρκες αναβρυσμα ενος ρου παραστασεων,αισθηματων και επιθυμιων αξεχωριστων μεταξυ τους,και αν δεν το κατανοουμε αυτο δεν κατανοουμε τιποτε απο τον ανθρωπο..."
    Πανω σ'αυτο το πρωτογενες υλικο λοιπον,επικαθηται το κοινωνικο κονιαμα ,αναμειγνυεται ,αντιδρα μ'αυτο και παραγει το ειναι του καθενα μας.Αυτο ισχυε και ισχυει για καθε ανθρωπο,σε καθε κοινωνια,μονο το παχος και η συσταση του κονιαματος αλλαζει, κατι που εχει σημασια ασφαλως.Δεν ξερω ομως ποιος ειναι ο φυσικος και ευτυχισμενος πολιτισμος φιλε μου,φυσικος ειναι και ο συγχρονος πολιτισμος,φυσικος και αυτος των Μαγια που εκαναν ανθρωποθυσιες,φυσικος και αυτος των νησιωτων του Τρομπριαντ απλα ειναι διαφορετικοι ,εχουν επενδυσει σε διαφορετικες κοινωνικες φαντασιακες σημασιες ,οσο για την ευτυχια ,σιγουρα δεν μπορουμε να μιλησουμε συλλογικα,δεν υπαρχει "ευτυχισμενος" πολιτισμος,,τα συναισθηματικα υγιη μελη του,αν ειναι αυτο το μετρο που θετεις ,ειναι πολυ σχετικη και αοριστη αναφορα.
     
  7. Flowform

    Flowform Regular Member

    Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Πολυ ομορφες οι παραθεσεις σου...
    Αυτη η σκοτεινια ειναι παρουσα, ζωντανη... Ειναι αυτο που με κανει να χωνομαι στους οριακα νομιμοποιημενους σκοτεινους δρομους του bdsm, και μενα και ισως ολους.
    Αυτη η αντιθεση σε πολλους απο μας: Ευφυεις σαφως ανω του μετρου, ευαισθητοι και ικανοι για λεπτη διακριση, πολλοι απο μας με κοινωνικες ευαισθησιες, με αισθηση του δικαιου και των ανθρωπινων δικαιωματων, και μαζι μ ολα αυτα, ζωωδεις περαν του μετρου και παλι.
    Σκοτεινους, σε μια μαχη των δυο κομματιων μας, ενα συνεχη αγωνα για την αναζητηση του μετρου, του σημειου ισορροπιας.
    Ποσοι απο μας επρεπε να 'απαντησουμε' στα ιδια τα δικα μας 'επισημα' ιδανικα περι ισοτητας των ανθρωπων, για να δεχθουμε την ακραια ανισοτητα που προυποθετει η σχεση κυριαρχιας και υποταγης;
    Ο καθενας εδωσε την απαντηση του στο υπερεγω του..
    Με ενα ευρος που κινειται αναμεσα στο:
    "Τι να κανω; Αφου το εχω μεσα μου, κι αφου βρισκω οτι το εχει κι εκεινη μεσα της, και μου το ζηταει, θα το αγκαλιασω, θα το εκφερω ως μια αληθεια μας, εστω κι αν αυτο καταστρατηγει ολα τα προηγουμενα πιστευω μου..."
    Και στο:
    "Τα πραγματα ειναι οπως ειναι: Οι αντρες ειναι ανωτεροι των γυναικων, κι εγω ειμαι ανωτερος ολων των υπολοιπων αντρων, ο Πρωτος Αντρας. Ολοι οι αντρες μεσα στο φορουμ θα πρεπει να υποταχθουν σε μενα και να μου παραδωσουν τις υποτακτικες τους και ολες οι γυναικες να με λατρευουν ως τον Θεο που ειμαι."
    Ο καθενας εδωσε την απαντηση του στον εαυτο του, στο γιατι εχει δικαιωμα να κυριαρχει, αναλογα με το βαθμο αυτογνωσιας του και το που 'ισορροπει'...

    Οσο ομορφα ή ασχημα απαντησαμε στη σκοτεινια μας, μας θεωρω ολους μικρους ηρωες. Θαρραλαιους επαναστατες. Διεκδικητες του ονειρου. Αν οι υπολοιποι εδω μου το επετρεπαν, θα τους θαυμαζα, τον καθενα απ αυτους, και θα εξεφραζα το θαυμασμο μου, για το θαρρος τους. Αν δε με κρατουσαν απασχολημενο να προστατευω τον εαυτο μου απο την ασχημια τους.
    Θα ηθελα να ειμαστε αλλιως. Εχουμε αυτο να μας συνδεει. Τον αγωνα να εκφρασουμε τη σκοτεινια μας, οχι ως μεγαλειο ανωτεροτητας, αλλα ως θαρρος να ειμαστε αληθινοι ΚΑΙ στη σκοτεινια μας, σ ενα κοσμο υποκρισιας.

    Οσον αφορα το αν οι μεγαλοι στοχαστες που παραθετεις ερμηνευουν ή οχι την ανθρωπινη φυση, το αφηνω ανοιχτο. Πως θα σκεφτοταν ο Μαρξ, ή ο Χεγκελ ή ο Καστοριαδης για την ανθρωποτητα αν επεφταν στα χερια τους τα στοιχεια που παρεθεσε ο Ντεμεο για την καταγωγη της βιας;
    Πως θα αντιμετωπιζαν την ανθρωποτητα αν ηταν παροντες σε εναν φυσικο τοκετο, που αντι για ενα τραυμα στη μανα και στο μωρο εξελισσοταν με εναν δυνατο οργασμο, μια κορυφαια στιγμη της ζωης; Πως θα εξελισσοταν η κοσμοθεωρια τους αν βιωναν το 'σμιξιμο' -bonding- της μανας με το παιδι αν ηταν μπροστα, σιωπηλοι και ευαισθητοι θεατες μιας πραξης που περιεχει οτι υπαρχει πιο κοντα στο 'θειο' αλλα εδω και τωρα κι οχι στο φαντασιακο περιβαλλον των 'ουρανων';

    Ποσο θα τους ταραζε αραγε να ειναι τυχαιοι θεατες στο θαυμα της ζωης, ενα παιδακι να ερωτευεται ενα αλλο παιδακι, μωρα για μας, αλλα ολοκληρωμενα συστηματα, ικανα για ηδονη και ευτυχια, για τη φυση;

    Δεν προσπαθω να πεισω κανεναν.
    Τα μεταφερω, οπως τα ελαβα, αλλοτε απο τυχη, αλλοτε απο συνειδητη αναζητηση.
    Ως κομματια. Οχι ως ολοκληρωμενη κοσμοθεωρια, οχι ως πιστη, οχι ως πολιτικο συστημα.
    Ως ερωτηματα. Ως επωδυνα σκαλισματα στο χτισμενο συστημα του καθενα μας, αυτο που μας προστατευει απο τη σκληροτητα και τον πονο.
    Ας κανει ο καθενας οτι θελει μ αυτα. Ουτε παπας θα γινω, ουτε ως διεστραμμενος παω για αρχηγος των διεστραμμενων.
    Αν καποιος/α αποφασισει να ψαξει το φυσικο τοκετο για το επερχομενο παιδι τους, αν καποιο μωρακι γλυτωσει ενα μερος απ την τραγωδια, καποιο κερδος θα ειναι.
    Τα πεταω στην πλατεια, και αποχωρω...
     
  8. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου


    Θα σε ρωτήσω ευθέως, Flowform, κι ελπίζω να μπορείς να απαντήσεις εξ ίσου ευθέως: Αυτό το υπογραμμισμένο, πού το βρήκες;

    Ποιός είναι αυτός που "απάντησε στο υπερεγώ του" κατ' αυτό τον τρόπο σ' αυτό εδώ το φόρουμ (μιά και το φόρουμ αναφέρεις) και δη, προφανώς, σ' αυτόν εδώ το διάλογο; Μπορείς να δείξεις (να παραθέσεις δηλαδή, συγκεκριμένα) πού το βρήκες αυτό; Ή να εξηγήσεις τέλος πάντων από πού το συμπέρανες;

     
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Ωχ τώρα, ρωτάς κι εσύ τα αυτονόητα...Και είναι και άσπονδος φίλος σου. 

    Χωρίς πλάκα, νομίζω ότι ο Flowform μιλάει για εκείνα τα άρρητα πραγματάκια που καμιά φορά σηκώνουν κεφάλι μέσα μας και μας τρελαίνουν (αλλά που κανένας μας δεν τα φέρνει σχεδόν ποτέ στο συνειδητό του για να μην νοιώσει ΠΟΛΥ μαλάκας). Μη μου πεις ότι κι εσύ δεν ακούς φωνές που σου λένε "Μα τί καλά που τα λέω τέλος πάντων...Γιατί δεν με καταλαβαίνουν τούτοι εδώ οι ανόητοι..." 

    Άμα σου πω δε τί Μου λέω εγώ, θα μου φέρεις θρόνο και ζουρλομανδύα και σκήπτρο, για να είμαι η Βασίλισσα των Τρελών... 
     
  10. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Δεν αποκλείω το να υπάρχει μια άλλη κατάσταση ζωής, η οποία να προκύπτει είτε από φυσικούς τοκετούς, είτε από την θέση του Αλντεμπαράν, είτε από το να έχεις μπλουζάκι του Γιώργου Αυτιά (υπογεγραμμένο). Αλλά το οτι δεν το αποκλείω δεν σημαίνει οτι το βρίσκω και plausible.

    Το να διατυπώνεις μια υπόθεση και να δέχεσαι μια πιθανότητα μέχρι το να το θεωρείς αλήθεια και να κάνεις σταυροφορίες υπέρ του, it's a long way.

    Πέραν αυτού, γιατί βαπτίζεις κάποιες συναισθηματικές καταστάσεις ως αρνητικές; Αν σου αφαιρούσα συναισθήματα όπως "οργη, η θλιψη, η ματαιωση, ο πονος", τι θα έμενε; Ένας ευτυχισμένος ή ένας φτωχός άνθρωπος;

    Τα "αρνητικά" συναισθήματα:
    Μου δίνουν έμπνευση να δημιουργήσω.

    Με κάνουν να είμαι/παραμένω μη-στατικός.

    Μου δίνουν feedback στο τι να κάνω για να είμαι/γίνω ολόκληρος.

    Προσδίδουν ενδιαφέρον (σε αντιδιαστολή με μια -βαρετή- νορμοθυμία ή μια -ακόμα πιο βαρετή- συνεχή ευτυχία).

    Μου δίνουν δεξιότητες και εμπειρία.


    Αν ήσουν πατέρας και είχες την επιλογή να "προστατεύσεις" έτσι το παιδί σου, θα το έκανες;

    Δοκίμασε να αγκαλιάσεις το σκοτάδι σου, αγαπητέ, ενδεχομένως να είναι πολύ πιο όμορφο από το φως σου. 
     
  11. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου


    Δεν ρώτησα εσένα, dora, και φυσικά δεν θεωρώ την απάντησή σου, απάντηση.

    Δεν σχολιάζω τίποτε άλλο (ουδεμία ουσία θα υπήρχε άλλωστε σε κάτι τέτοιο) από αυτά που έγραψες εδώ. Δεν είναι τυχαίο το ότι εδώ και πολύν καιρό δεν σχολιάζω τίποτε απ' ό,τι γράφεις. Γενικά, όπως έχω ξαναπεί, δεν τα διαβάζω καν. Και τούτο εδώ που το διάβασα επειδή ήταν μικρό και απευθυνόταν σε μένα προσωπικά, απλώς επιβεβαίωσε την ορθότητα της παραπάνω επιλογής μου...

    Σημείωση: Δεν έχω άσπονδους φίλους. Έχω φίλους και μη-φίλους. Αυτό, από τη δική μου πλευρά. Από την άλλη πλευρά, ίσως έχω και κάποιους εχθρούς. Κανέναν πάντως αρκετά άξιο γιά να του δώσω εγώ τον τίτλο του εχθρού.



     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συναισθηματική ή/και άλλη επενδυση Κυριαρχου

    Δεν μου επιτρέπει να δώσω άλλο rep. Οπότε στα δίνω εδώ   
    Είναι απόλαυση να διαβάζει κανείς συγκεκριμένες ξεκάθαρες τοποθετήσεις επί της ουσίας κι όχι φλυαρίες βυθισμένες σε ένα κάρο αχρήστων πληροφοριών και αυθαίρετων ερμηνειών πάνω σε ότι γράφεται από τους άλλους, προς επίδειξη και αυτοπροβολή που στην πραγματικότητα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα (τουλάχιστο όσον αφορά κάθε νοήμονα και μη προκατειλημμένο από προσωπικές αντιπάθειες άτομο.)
     
    Last edited: 19 Φεβρουαρίου 2010