Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

The art of persuasion

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Nesaea, στις 21 Φεβρουαρίου 2010.

  1. Nesaea

    Nesaea Guest

    Πόσο πρέπει να καλλιεργείται απο τους Κυρίαρχους, και πόσο αυτοί μπορούν να βασίζονται στην υποτακτικότητα των άλλων? Για τον Αριστοτέλη, τρία ήταν τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα πειστικό επιχείρημα,

    -Ήθος
    -Πάθος
    -Λόγος

    Ο καθένας απο εμάς ανταποκρίνεται στα παραπάνω διαφορετικά. Ποιές είναι οι σκέψεις Σ/σας?

    Οφείλει ο Κυριαρχικός να μελετήσει, το learning style, αυτού που έχει απέναντι του ή ο βούρδουλας και ο εξευτελισμός αρκούν?΄
     
  2. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: The art of persuasion

     
     
  3. thanasis

    thanasis Contributor

    Persuasion...προς ποιά κατεύθυνση εννοείς;

    Σε πλαίσιο εκπάιδευσης, σε negotiation ή αναφορικά με την δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης;
     
  4. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: The art of persuasion

    Thanasis ...lol
    Η κυβερνηση που κολλαει? Μας εχουν πεισει για τιποτα? 
     
  5. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: The art of persuasion

    Για να συνεχίζουν να βγαίνουν, όλο και κάποιους έχουν πείσει.      

    Let me rephrase:

    Για σένα, πού θεωρείς οτι η πειθώ θα μπορούσε να είναι χρήσιμη σε έναν/μια Κ; Όταν διαπραγματεύονται δραστηριότητες/ρόλους/όρια; Όταν θέλουν να την χρησιμοποιήσουν στην εκπαίδευση του υ; Ή όταν συζητάνε για θέματα που δεν άπτονται του BDSM;
     
  6. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Αυτοί που υποστηρίζουν πως ο βούρδουλας κι ο εξευτελισμός αρκούν για να πείσεις έναν υποτακτικό έχουν σχέση με την πραγματικότητα; Αν δε σε πείσει ο άλλος με τη λογική του, όσο βούρδουλα και να χρησιμοποιήσει δε γίνεται τίποτα...
     
  7. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Re: Απάντηση: The art of persuasion

    Η πειθω οταν εξασκειται εχει εφαρμογη σε ολες τις παραπανω περιπτωσεις για μενα..το πως, που και γιατι ειναι στην κριση του Κυριαρχου..Οποτε ακουω την αποψη σου.  
     
  8. spectrum

    spectrum Regular Member

    H πειστικοτητα σε μια σχεση D/s η Μ/s εχει διαφορες πτυχες..Σαφεστατα ο λογος(στην ουσια τα επιχει
    ρηματα) παιζουν σημαντικο ρολο..Αλλα πρεπει ομως τα λογια να συνοδευονται απο τα..εργα..
    Πειθεις τον αλλο με τα εργα σου..Αυτα ειναι πιο σημαντικα.
    Ενδεχομενη αναντοιστοιχια μεταξυ πειστικου λογου και του εργου που θα ακολουθησει θα κλονισει την σχεση και η πειθω θα παει περιπατο..Και η υποτακτικοτητα απο μονη της δεν θα μπορει να σωσει
    την κατασταση μετα...δεν αρκει..
    Αν δουμε σημερα γιατι οι πολιτικοι δεν πειθουν απολυτως κανενα πια θα καταλαβουμε πολλα..
    Καλος ο λογος..δεν διαφωνω ..και ειδικα οταν ειναι στοχευμενος και ουσιωδης..Αλλα ολη η ουσια θα φανει απο τις πραξεις..
     
  9. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The art of persuasion

    Για μένα έχει εφαρμογή μόνο στην τελευταία (εκτός BDSM, δηλαδή).

    Εντός BDSM, δεν μου χρειάζεται να πείσω κάποιον για κάτι. Τα υ μου είναι (συνήθως) αρκετά ευφυή και συνειδητοποιημένα, για να μπορούν να βρίσκουν μέσα τους όλες τις απαντήσεις και όλα τα επιχειρήματα που χρειάζονται για να συνειδητοποιήσουν, π.χ. τι θέση έχει μια πρακτική στο προχώρημα της εκπαίδευσής τους.
     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The art of persuasion

    Ναι, συμφωνώ, πώς θα μπορούσα να μην συμφωνήσω, όταν είμαι κι εγώ - εμφανέστατα, τουλάχιστον σε μένα - ένα ευφυές και συνειδητοποιημένο Υ; 

    Θεωρώ όμως τις συζητήσεις με τον Κ μου και την βοήθειά του στον τρόπο με τον οποίο αναλύω αυτό που (μου) συμβαίνει ένα απαραίτητο στοιχείο στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζω το μπιντιεσεμικό σχετίζεσθαι. Επιθυμώ μία σχέση όπου ξέρω τί γίνεται και τί μου γίνεται. Αφού ξεφορτωθήκαμε τους έρωτες και τους εγωισμούς, we might as well enjoy it με λόγου γνώση. 

    Επίσης πιστεύω ότι οι απορίες μου και οι τυχόν αντιρρήσεις μου - όποτε αυτές αναδύονται, στο πλαίσιο της αντίδρασης / αντίστασης - είναι πολύ εποικοδομητικές και για τον Κ μου, καθώς του δίνουν τη δυνατότητα να διασαφηνίσει και ο ίδιος, λεκτικά πλέον και εντελώς συνειδητά, αυτό που θα μπορούσε να αποτελεί ενδεχομένως κάτι αυθόρμητο, στο πλαίσιο της Κυριαρχικής συμπεριφοράς (είναι σχήμα οξύμωρο λέτε; ). Επίσης, αποκτά γαϊδουρινή υπομονή, ένα μη αμελητέο προτέρημα για Κ.  Τέλος, οι συζητήσεις αυτές, του δίνουν το απαραίτητο feedback για την πορεία της σχέσης (τί προβλήματα αντιμετωπίζω, ποιες αδυναμίες έχω, πού τα πηγαίνω καλύτερα και πού χωλαίνω).

    Δεν είναι αναγκαίο να με πείσει (και σε μερικά θέματα όπως το free camping δεν με έχει πείσει, λολ), αλλά η διαδικασία πιστεύω είναι αναγκαία και για τους δυο μας. Όποια θέματα δεν έχουν συζητηθεί, αποτελούν πρόβλημα, κατά την άποψή μου, γιατί προφανώς υπάρχει λόγος που δεν τα αγγίζουμε ακόμη. Ή είναι εντελώς ασήμαντα και επομένως ανάξια λόγου.
     
  11. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: The art of persuasion

    στην αρχη ειναι ο βούρδουλας..μετά έπονται οι εξηγήσεις (αμα και μετά από αυτο δεν γίνει κατι κατανοητο)..πιστευω ότι έτσι ξεκινανε οι σωστες σχέσεις..(μιλαμε για bdsm)..
     
  12. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The art of persuasion

    Δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου. Η αρχική ερώτηση του νήματος αναφέρεται στο κομμάτι του πείθειν και στο πόσο πρέπει να καλλιεργείται από τους Κ. Η δική μου θέση είναι οτι, αντί για αυτό, πρέπει να καλλιεργείται περισσότερο το κομμάτι του αφουγκράζεσθαι.

    Η συζήτηση που αναφέρεις (με τις οποίες αντιρρήσεις και τα αρνητικά feedback) δεν χρειάζεται πείθειν για μένα, αλλά πνεύμα συνεργασίας. Δεν αποτελούν οι αντιστάσεις αυτές αντικείμενο για debate, αλλά χρήσιμες και ζουμερές πληροφορίες για εμένα, καθώς και ευκαιρία για περισσότερο επικοινωνείν.  

    (πολύ απαρέμφατο έπεσε)