Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων (Split)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Master DO, στις 19 Μαρτίου 2010.

  1. Paralax

    Paralax Regular Member

    Απάντηση: slave Katt

    -Ούτε μια ρακί δεν πρόλαβα να κεράσω και θα τρέξει αίμα.

    -Λες και το ’ξερες ρε αθεόφοβε. “Κέρνα μια ρακί τον MindMaster, κέρνα μια ρακί τον Master Do”, δεν ξέρω αν πρόλαβαν καλά καλά να πιούνε τη ρακί σου.

    -Κρίμα τα παλικάρια.

    -Γιατί το λες;

    -Θα κοπούνε άσχημα. Κι οι άλλοι θα κάνουν χάζι.

    -Συμφωνείς με αυτά που λέει ο Master Do; Ή είσαι με το μέρος του MindMaster;

    -Δεν παίρνω θέση. Δεν είναι εκεί το θέμα.

    -Αλλά; Πού;

    -Ο MindMaster τράβηξε το σπαθί από τη θήκη. Ο Master Do ίσως τραβήξει κι εκείνος το δικό του. Τότε θα τρέξει αίμα. Αλλά ανάμενε να πέσουν πολλοί πάνω στον Master Do.

    -Γιατί το λες αυτό;

    -Ο Master Do είναι γραμμένος σε πολλά ντεφτέρια. Αλλά δεν μπορούσαν να τον αντιμετωπίσουν. Ξέρει να χειρίζεται το σπαθί.

    -Ενώ τώρα εννοείς... ότι πίσω από τον MindMaster... με την ευκαιρία...

    -Ακριβώς. Δυο ισάξιοι σαμουράι... Αλλά πολλοί περιμένουν να δώσουν χτυπήματα στον λαβωμένο.

    -Δεν ισχύει και αντίστροφα;

    -Σίγουρα. Αν γονατίσει πρώτος ο MindMaster, θα πέσουν πάνω του όλοι όσοι τον έχουν στα ντεφτέρια τους.

    -Ένας από τους δύο θα πρέπει να γονατίσει λοιπόν;

    -Αν είναι τόσο έξυπνοι όσο δείχνουν, όχι. Δεν θα κάνουν τη χάρη στην αρένα.

    -Έχεις δίκιο.

    -Η αρένα αν θέλει αίμα, ας έχει τα κότσια να βγει στο ξέφωτο και να προκαλέσει. Όποιος θέλει να δει το αίμα να τρέχει, ας βγει να τραβήξει σπαθί. Αλλά να είναι έτοιμος. Ποιο αίμα θα τρέξει. Μπορεί να είναι το δικό του.
     
  2. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: slave Katt



    Sengoku Jidai...




     ​


    おやすみ...

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: slave Katt

    Δεν θα ικανοποιήσω το κοινό της αρένας.
    Αίμα δεν θα στάξει στάλα.
    Τρεις οι λόγοι.
    1) Σέβομαι σαν συνολική παρουσία στο χώρο Μ/μας τον Σύντροφο MindMaster και δεν θα αλλάξει αυτό για μία κριτική.
    2) Είμαι πιο νέος, πιο ψηλός και πιο όμορφος από αυτόν, άρα δεν μπορεί να Με κομπλεξάρει.
    3) Σέβομαι αυτό το νήμα, το θεωρώ εξαιρετικά σοβαρή προσπάθεια για να το μολύνω με προσωπικές αντιπαραθέσεις ντεμέκ σαμουράϊ.

    Αναφορικά με ντεφτέρια φίλτατε Paralax (στη υγειά σου παρεμπιπτόντως), μόνο ένα έχω απ’ όσο γνωρίζω ανοιχτό εδώ μέσα, αλλά αυτό δεν θα το δει ποτέ το αιμοδιψές κοινό.

    Σε τελική ανάλυση έχω κάνει πάνω από 200 ποστς εδώ μέσα, είναι σε δημόσια θέα, οπότε εάν κάποιος καταλήξει να Με κρίνει από το κεφαλαίο ή πεζό αρχικό, θα πει πως δεν τα έχω πει καλά, άρα καλά θα Μου κάνει.
    Πάντως δεν φαντάζομαι ότι αυτός θα είναι ο MindMaster.

    Μπορώ να πω κι’ άλλα πολύ περισσότερα αλλά δεν πρόκειται.
    Είμαι κατά των reality shows από πεποίθηση.
    Στους οπαδούς της AGB ζωής προτείνω STAR.
    Εγώ βρίσκομαι εδώ για άλλους λόγους.
    Καληνύχτα σας.

    *Το μακρύ σπαθί Του αναπαύεται στο θηκάρι του περιμένοντας αληθινές μάχες ουσίας*
     
  4. Kat

    Kat Regular Member

    Απάντηση: slave Katt


    Επειδη λοιπον το αιμα αποτελει οριο του Κυριου μου και δικο μου
    επειδη δε μου αρεσουν οι αρνητικες λεξεις,
    ειδικα μια μερα σαν κι αυτη οπου γραφτηκαν ομορφα λογια σε αυτο το νημα,
    σας χαριζω το εξης με μια γλυκεια καληνυχτα:

    Χιλιαδες ταξιδια ξεκινουν με μια μονο σελιδα κι ενα ανοιχτο μυαλο.

    σκλαβα,
    Κατερινα
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: slave Katt

    Το θέμα με το πρώτο κεφαλαίο γράμμα είναι μέρος μίας μεγάλης συζήτησης περί BDSMικής κουλτούρας.

    Σε έναν διαδικτυακό τόπο όπου συναθροίζονται άνθρωποι που πρόσκεινται στο BDSM, δεν βλέπω για ποιο λόγο μία τέτοια δήλωση, είτε απορρέουσα από τον τρόπο γραφής (βλ. κεφαλαίο γράμμα στην αντωνυμία), είτε απορρέουσα από το δηλωθέν status, είναι μεμπτή. Ίσως εκτός forum περισσότερο να προκαλούσε σύγχυση παρά να αποσαφήνιζε καταστάσεις. Εντούτοις, εντός forum και με την κοινώς αποδεκτή (θέλω να πιστεύω) πεποίθηση πως όλοι έχουν δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, εκτιμώ ότι κάποιος είναι ελεύθερος να εκφράζει την όποια ιδιότητά του ως M, από τη στιγμή που δεν προσβάλλει κάποιο συνομιλητή. Επίσης το να έχει κανείς κατά νου το status εκείνου, του οποίου την άποψη διαβάζει, πολλές φορές είναι χρήσιμο, καθότι καθένας μας πραγματεύεται το εκάστοτε θέμα από την αμιγώς προσωπική του σκοπιά.

    Το ίδιο θα έλεγα και για το διευθυντή ενός τμήματος που ακόμη και στην ενδοεταιρική αλληλογραφία του, υπογράφει ως "ο Διευθυντής", ή για έναν κάτοχο διδακτορικού Διπλώματος που υπογράφει ένα σχόλιό του σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό ως "Δρ. Τάδε". Ίσως είναι πλεονασμός, σίγουρα όμως δεν είναι μεμπτό ή ανόητο.

    Ανόητο είναι το να προσπαθεί κάποιος να προσδώσει κύρος σε μία άποψή του αναφορικά με το πώς είναι το τέλειο "υ", υπογραμμίζοντας ότι έχει διδακτορικό (στη Φυσική λ.χ.), ή το να κάνει κάποιος κράτηση ενός τραπεζιού σε εστιατόριο δηλώνοντας "Master Τάδε".

    Κοντολογίς το να δηλώνει κάποιος την ιδιότητα υπό την οποία συμμετέχει σε μία δομή (ίσως ακόμη και όταν η δήλωσή του είναι πλεονασμός) δεν θεωρείται, από εμένα τουλάχιστον, λάθος. Λάθος θεωρείται το να δηλώνει αυτή την ιδιότητα σε ακατάλληλο χώρο, ή το να δηλώνει άλλη ιδιότητα από την πραγματική.


    Αγαπητέ MindMaster, αν και ομοίως βρήκα την τεκμηρίωση του Master DO για τη χρήση του κεφαλαίου γράμματος μη ικανοποιητική (Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Δεν υπονοώ εδώ ότι χρωστά σε κανέναν πειστική εξήγηση αναφορικά με το ορθό της επιλογής του, απλώς εξηγώ ότι εγώ δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω το πώς οι όποιες ευθύνες ενός Μ συνεπάγονται τη χρήση κεφαλαίων γραμμάτων. Ότι δηλαδή δεν αντελήφθην την αιτιολόγηση -και όχι απολογία- του), εκτιμώ ότι ο παραλληλισμός που κάνεις εδώ προκειμένου να την καταρρίψεις είναι καθόλα άστοχος, και θα εξηγήσω κατωτέρω το λόγο για τον οποίο το γράφω αυτό.

    Η χρήση του κεφαλαίου γράμματος είναι καλώς ή κακώς σημείο της BDSMικής κουλτούρας (όπως αυτή αναδύεται μέσα από τους ίδιους τους ανθρώπους που καταπιάνονται με το BDSM, και όχι όπως ασφαλώς επιβάλλεται από κάποια site με BDSMικά ευαγγέλια) και σαφώς αφήνεται στην κρίση και την αισθητική του καθενός, το αν θα το επικροτήσει, αμφισβητήσει, υιοθετήσει ή απορρίψει.

    Οτιδήποτε κανείς δηλώνει στα πλαίσια της ενασχόλησής του με το BDSM, δεν τον προσδιορίζει εξωBDSMικά, ούτε τον τοποθετεί σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο μίας οικουμενικής κλίμακας. Αν συνέβαινε αυτό, τότε ασφαλώς θα λέγαμε πως είναι φαιδρό το να δηλώνει ο τάδε "Τάδε" και όχι "τάδε" ένεκα του ότι έχει αυξημένες ευθύνες έναντι του σκλάβου του ή ένεκα του ότι είναι το κυρίαρχο μέλος μιας σχέσης, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περισσότερες ευθύνες ή κυριαρχούν επί περισσότερων ανθρώπων. Ή θα λέγαμε πως δεν τεκμαίρεται ο δείνα να δηλώνει "σκλάβος" γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ζούνε υπό καθεστώς πραγματικής σκλαβιάς, που είναι ακτήμονες και λιμοκτονούν και γιατί μία τέτοια δήλωση συνιστά εμπαιγμό τους. Το κατά πόσο μία BDSMική ιδιότητα είναι ένα ιδιάζον γνώρισμα του υποκειμένου που το χαρακτηρίζει συλλήβδην ως άτομο έχει ξανασυζητηθεί πολλάκις και από όσο θυμάμαι ουδείς έχει μπορέσει να υποστηρίξει ότι Αφέντης σημαίνει "κυριαρχώ επί παντός επιστητού" και ότι σκλάβος σημαίνει "δέχομαι εντολές πανταχόθεν και υπακούω".

    Αφού λοιπόν έχουμε διαχωρίσει τα εντός και εκτός BDSM, κάποιος για να δηλώσει "Αυτός" δεν χρειάζεται να συγκριθεί με έναν αγωνιστή βιοπαλαιστή ή με έναν αρχηγό κράτους. Με κάποιον εν πάσει περιπτώσει που, σαφώς, εξωBDSMικά δικαιούται να δηλώνει και κύριος με "Κ" κεφαλαίο και άνθρωπος με "Α" κεφαλαίιο αλλά ενδοBDSMικά μπορεί και να αυτοπροσδιορίζεται ως σκλάβος, ή ως painslut, ή ως sissy maid.

    Συνεπώς η αιτιολόγηση πως ένας Μ χρησιμοποιεί το πρώτο γράμμα κεφαλαίο επειδή έχει περισσότερη εξουσία, περισσότερες ευθύνες και ενεργεί για λογαριασμό δύο ή περισσότερων ανθρώπων, δεν καταρρίπτεται, τουλάχιστον όχι με αυτό το επιχείρημα - αν υποθέσουμε ότι πρέπει απαραιτήτως μία άποψη να καταρριφθεί...
     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: slave Katt


    Δεσμεύομαι να απαντήσω σύντομα στα παραπάνω. Θα μπορούσα να το κάνω και τώρα, αφού αν και τις τελευταίες μέρες δεν έχω χρόνο να γράφω πολλά κι έτσι οφείλω αρκετές απαντήσεις οι οποίες πρέπει να είναι εκτενείς, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα αρκούσαν λίγες λέξεις... Θα προτιμήσω όμως να το καθυστερήσω λίγο, μήπως τυχόν και υπάρξει κάποιο σχετικό με το ανωτέρω ποστ σου, σχόλιο του Master DO (εάν υπάρξει τελικά, ίσως να χρειαστούν παραπάνω λέξεις, ή πιθανώς, και ακόμη λιγότερες)...
     
  7. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων

    Δευτέρα πρωί, ώρα 09,00.
    Για δεύτερη φορά στον ένα περίπου χρόνο που εγκαταβιώ στον παρόντα χώρο,
    ανακαλύπτω ότι έχω ανοίξει νήμα εν αγνοία Μου.
    Η πρώτη ήταν αναφορικά με το «Σεξ μεταξύ ανδρών στην αρχαία Ελλάδα.
    Κατανοώ πλήρως την καλή πρόθεση της Syrah και την ευχαριστώ ιδιαίτερα
    που απεντόμωσε το νήμα της katt από παρασιτικά σχόλια που το μαγάριζαν.

    Επειδή έχω καταληφθεί εξ απήνης
    (εάν ήθελα να διαπραγματευτώ τούτο ή άλλο ζήτημα θα άνοιγα το νήμα από μόνος Μου),
    θα σκεφτώ τα περαιτέρω.
    Πάντως σύντροφε MindMaster
    (μετατρέπω αυτοδικαίως το κεφαλαίο «Σ» σε πεζό μετά τις αιτιάσεις σου),
    επειδή εσύ ανακίνησες το ζήτημα, έχεις τον πρώτο λόγο.
    Εγώ προς το παρόν επιφυλάσσομαι.
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων

    Moderator's notification:

    Σχόλια από το νήμα "slave Katt" μεταφέρθηκαν στο παρόν νέο νήμα, καθώς επί της ουσίας πραγματεύονταν ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. Ο δε συνομιλητής, στον οποίο ανήκει το πρώτο ενός συνόλου σχολίων προς αποκοπή, εμφανίζεται πάντα στο νέο νήμα ως νηματοθέτης.

    Προκειμένου να μην υπάρχει παρανόηση αναφορικά με το αν το συγκεκριμένο νήμα αναρτήθηκε με δική σου πρωτοβουλία, προστέθηκε παρένθετα η λέξη "split" στον τίτλο.
     
  9. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: slave Katt

    Το status του το δηλώνει κάθε μέλος με την ένδειξη που εμφανίζεται κάτω από το avatar του σε κάθε ποστ, συχνά δε και με το ψευδώνυμο που επιλέγει. Μόνο τυφλοί θα αγνοούσαν κάτι τόσο ευκρινές κι επαναλαμβανόμενο. Συνεπώς η χρήση των κεφαλαίων αποτελεί πλεονασμό.

    Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, στην κουλτούρα του χώρου μας είθισται οι υποτακτικοί ή τρίτα πρόσωπα να αναφέρονται στους κυρίαρχους χρησιμοποιώντας κεφαλαία γράμματα ως ένδειξη υποταγής και σεβασμού κι όχι οι ίδιοι οι κυρίαρχοι στους εαυτούς τους. Τεράστια η διαφορά, όση μεταξύ αναγνώρισης κι αυτοθαυμασμού. Αν σφάλλω, με διορθώνετε.

    Τέλος, αν και ανήκω σ’ εκείνους που διαφωνούν τόσο με την πρακτική του ακούσιου νηματοθέτη όσο και με την αιτιολόγησή της, δεν μπορώ παρά να τον συγχαρώ δημοσίως για τον ήπιο και μη εριστικό τρόπο με τον οποίο δέχτηκε την κριτική που του ασκήθηκε. Παράδειγμα προς μίμηση.
     
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων (Split)

    Δεκτόν.

    Λοιπόν. Κατ' αρχάς γιά να είναι απόλυτα ξεκάθαρα τα πράγματα μεταξύ μας:

    Ευχαριστώ, και ανταποδίδω τα ίσα. Σέβομαι κι εγώ τον MasterDO σαν συνολική παρουσία, κι αυτό σαφώς δεν αλλάζει συνολικά, από τη διαφωνία σ' ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Επίσης
    Είναι όντως ψηλότερος και ομορφότερος από μένα, και χαίρομαι που ως εκ τούτων δεν κομπλεξάρεται, δεν θα το ήθελα (γιά το νεότερος δεν ξέρω, αλλά δεν έχω και λόγο να το αμφισβητήσω)... Δυστυχώς όμως (γιά εμένα τον ίδιο δυστυχώς, διότι η εκτίμηση σε ανθρώπους στις μέρες μας δεν είναι κάτι που το βρίσκει κανείς τόσο εύκολα που να μη λυπάται αν χάνει έστω μικρά κομμάτια του), παρότι και πάλι παραμένει ψηλότερος και ομορφότερος (η ηλικία εδώ δεν μετράει), στα δικά μου μάτια απώλεσε με την επίμαχη θέση του κάποια λίγα εκατοστά ύψους κι ένα μέρος από το κάλλος του. Αυτό είπα, και ξαναλέω ότι πολύ με στεναχώρησε το γεγονός, αλλά είναι γεγονός... (Εάν είχε υπάρξει πιό πλήρης και εμπεριστατωμένη η αιτιολόγηση της επιλογής της χρήσης των κεφαλαίων, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Αυτή που δόθηκε πάντως, ήταν κατ' εμέ ανεπαρκής)...
    Όντως. Ένα ποστ από τα 200, είναι ένα ποστ από τα 200. Έχει το βάρος του, αλλά μόνον αυτό... Ελπίζω να ήμουν σαφής.



    Τώρα... @Syrah:

    Κανείς δεν μίλησε γιά υποχρέωση κανενός να δώσει εξηγήσεις γιά τίποτε, πολλώ δε μάλλον να απολογηθεί. Αυτοβούλως ο MasterDO εξέθεσε μιά άποψη (ως εδικαιούτο), και ομοίως εγώ τη σχολίασα (ως εδικαιούμην).

    Σαφώς, δεν διαφωνώ καθόλου. Σύμφωνα με την κρίση μου λοιπόν και κυρίως με την αισθητική μου, εγώ αμφισβήτησα, και απέρριψα. Θα είχες θέσει κάποιο ζήτημα εάν αντίθετα, είχα επικροτήσει;

    Απλά, Syrah, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αυτός ο διαχωρισμός του εντός και του εκτός γιά τον οποίο μιλάς, γίνεται πάντα σαφώς, και απ' όλους. Φοβάμαι ότι υπάρχει κάποια σύγχυση ενίοτε, ηθελημένη ή ακούσια. Και δεν μ' αρέσει καθόλου αυτό, γιά να μην πω ότι το θεωρώ έως και νοσηρό. Και πιστεύω ότι ιδιαίτερα οι έχοντες περισσότερη εξουσία, οι σκεπτόμενοι και ενεργούντες γιά λογαριασμό κι άλλων ανθρώπων πλην των εαυτών τους, επειδή όντως έχουν περισσότερες ευθύνες, πρέπει να φροντίζουν τα όρια του πού τελειώνει το ένα πράγμα και του πού αρχίζει το άλλο, να είναι ευκρινή. Το θεωρώ πρωταρχικό καθήκον τους, κι ας μην είναι εν πολλοίς, βολικό...


    (Δεν θυμάμαι επίσης εάν έχω αναφέρει ποτέ το ότι μ' αρέσει πολύ η σεμνότητα ιδιαίτερα όταν τη συναντώ σε ηγέτες και γενικότερα σε ανθρώπους με μεγάλες δυνατότητες, αλλά ας το αφήσουμε αυτό γιά μιάν άλλη φορά...).

     
  11. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων (Split)

    Αν είχες επικροτήσει θα συνέχιζα να διερωτώμαι πώς μόνο εγώ δεν αντιλαμβάνομαι τη συνάφεια μεταξύ κεφαλαίων και ευθύνης.

    Με το ότι απέρριψες τα κεφαλαία, αλλά και την τεκμηρίωση του Master DO, συμφωνώ απολύτως. Διαφωνώ μόνο στο επιχείρημά σου, ακριβώς επειδή βασίζεται στην ασάφεια των ορίων (που, όπως σωστά ανέφερες, κακώς ενίοτε υπάρχει).
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor