Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πτυχές της Τιμωρίας

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 21 Μαρτίου 2010.

  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτυχές της Τιμωρίας

    Επειδή το BDSM περιλαμβάνει και το D/s.
     
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτυχές της Τιμωρίας

    Μήπως μπορείς να αναλύσεις λίγο περισσότερο το παραπάνω;

    Για ποιο λόγο και με ποιο τρόπο συνδέεται το D/s με τη σωματική τιμωρία;
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτυχές της Τιμωρίας

    Για ποιόν καλύτερα?

    Πιστεύω γενικότερα πως από σκλάβα σε σκλάβα έχει διαφορά.
    Πιστεύω πως αν η σκλάβα είναι όπως εγώ την ορίζω κι αν η Ds σχέση όπως εγώ την ορίζω, η τιμωρία είναι αναπόσπαστο μέρος της. Είναι ένα από τα βασικά εργαλεία για την εκπαίδευση μιας σκλάβας.
    Επαναλαμβάνω...μιας ΣΚΛΑΒΑΣ.
    Όχι γιατί δεν παίρνουν από λόγια, αλλά για λόγους που ήδη έγραψα πιο πάνω.

    Σε ένα από τα παλιά νήματα η carissa[L_T] έγραψε:
    Την έλλειψη τιμωρίας για τα παραπτώματα μου, την θεωρώ αδιαφορία Του για μένα.
    Παλιά Τον είχα ρωτήσει σχετικά και μου Είπε πως αν δεν με Αγαπούσε, δεν θα Νοιαζόταν να Ασχοληθεί με τιμωρία, δεν θα Ανάλωνε τον Πολύτιμο χρόνο Του, στο να Σκεφτεί και να Επιβάλει τη σωστή τιμωρία για το κάθε παράπτωμά μου και όσον αφορά τα μικρά παραπτώματα Επιβάλλει τιμωρία περισσότερο για να με Βοηθήσει να θυμάμαι καλύτερα στο μέλλον, και να μην το επαναλαμβάνω, όπως κι επειδή αρκετές φορές οι τύψεις με βασανίζουν περισσότερο από κάθε τιμωρία που θα μου Είχε επιβάλει Ο ίδιος και επειδή με Αγαπά και δεν Επιθυμεί να υποφέρω, μου Προσφέρει τη λύτρωση που αποζητώ.

    Όταν δε, το παράπτωμα είναι πολύ σοβαρό, και καταπατά Βασικές αρχές Του, ο μοναδικός λόγος που Επιβάλλει τιμωρία, είναι γιατί αν δεν το Κανει θα είναι υποχρεωμένος να με Διώξει. Και επειδή με Αγαπά, και δεν Θέλει να με Διώξει, Επιβάλλει την τιμωρία για να Μπορεί να με Κρατήσει, χωρίς να Καταπατήσει τις Αρχές Του.

    Ή όπως έγραψε η Syrah:
    Αν τώρα κάποιοι δεν συμφωνούν με αυτό, δικαίωμα τους, κανείς δεν τους επιβάλλει στις δικές τους σχέσεις να συμπεριλάβουν κάτι που δεν τους ταιριάζει.
    Προσωπικά, αντιλαμβάνομαι τα λάθη μου σχεδόν αμέσως μόλις τα κάνω.
    Και νιώθω άσκημα και με βασανίζουν οι τύψεις και οι ενοχές.
    Σε μια βανίλλα σχέση, απλά δεν θα μιλούσε ο ένας του άλλου, σε μια Ds εφόσων έχει κατανοήσει τα λάθη της η σκλάβα, η τιμωρία είναι η "άφεση".
    Αν κάποια δεν την βιώνει έτσι, είναι επειδή ακόμα έχει δρόμο να διανύσει, μέχρι να συνειδητοποιήσει, πως τιμωρώντας την, της Κάνει μεγάλη χάρη και να πει με όλη της την καρδιά ευχαριστώ Κύριε που δεν σας είμαι τόσο αδιάφορη ώστε να μου Πείτε, δεν με νοιάζει τι λάθη και πόσα κάνεις και δεν θέλω να πάρω από πάνω σου το βάρος των ενοχών, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να έχουμε μια σχέση όπου ΕΓΩ κι όχι η σκλάβα, συνεχίζει να έχει τον έλεγχο, ακόμα και των ίδιων της των λαθών και των ενοχών και το πόσο άσκημα νιώθει η ίδια για τα λάθη της.

    Η πραγματική σωματική τιμωρία δεν αφορά όλες τις bdsm σχέσεις. Όπως δεν αφορά η εκπαίδευση.

    @lais θα σου απαντήσω με κάτι που Έγραψε Ο MasterJp.

    Σημ. Τα τονισμένα δικά μου.
     
  4. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Πτυχές της Τιμωρίας

    lara η απαντηση σου ειναι πολυ κατατοπιστικη και με βοηθησε να επιβεβαιωσω καποιες σκεψεις μου οσον αφορα την τιμωρια. It makes sense to me. Να'σαι καλα.  
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Πτυχές της Τιμωρίας

    Χαίρομαι ειλικρινά   Σ ευχαριστώ.
     
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτυχές της Τιμωρίας

    Για τον/την σκλάβο/α.



    Κατανοητά.
    Ακόμη και η αδιαφορία μπορεί να είναι ένα είδος τιμωρίας.
    Η δική μου ένσταση αφορά το είδος της τιμωρίας (βλ. σωματική) κι όχι την τιμωρία ως γενικότερη μέθοδο σωφρονισμού.



    Η δική μου άποψη είναι πως η σωματική τιμωρία δεν αφορά καμία σχέση του bdsm.
    Tους λόγους τους ανέφερα παραπάνω.




    Η σωματική τιμωρία δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να δείξεις σε κάποιον ότι ενδιαφέρεσαι γι’ αυτόν αλλά ούτε και για να τον πείσεις για το λάθος του.

    Ο αποδοτικότερος τρόπος σωφρονισμού δεν είναι η βία. Είναι απλά ίσως ο οικονομικότερος. Αυτά είναι γνωστά εν έτη 2010.
    Γι’ αυτό το λόγο όμως κάποιος ο οποίος ενδιαφέρεται για το σύντροφό του και δε βαριέται να ασχολείται μαζί του, δε θα επιλέξει αυτόν τον τρόπο.
    Εκτός κι αν ο λόγος του πάσχει από επιχειρήματα.
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτυχές της Τιμωρίας

    Δηλαδή απορρίπτεις την σωματική τιμωρία μόνο και όχι άλλα είδη; Μιλάς για τιμωρίες που ενέχουν ψυχικό πόνο ασφαλώς, όπως η αδιαφορία.

    Γιατί δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος; Για λόγους αποτελεσματικότητας ή για λόγους ουμανιστικούς;

    Άρα μιλάς για αποτελεσματικότητα και μόνο ("αποδοτικότερος" τρόπος). Γιατί θεωρείς ότι κάτι που είναι οικονομικότερο δεν είναι αποδοτικό; Δεν είμαι βέβαιη ότι κατανοώ τους λόγους για τους οποίους θεωρείς τους άλλους τρόπους αποδοτικότερους. Ούτε σε ποιους τρόπους αναφέρεσαι. Στις τιμωρίες ψυχικού πόνου τις οποίες αποδέχτηκες λίγο πιο πάνω;

    Άρα δεν μιλάς για τιμωρίες που ενέχουν ψυχικό πόνο; Μιλάς για μία απλή συζήτηση ανάμεσα στους συντρόφους; Ουδείς λόγος να μην γίνονται συζητήσεις. Τί σχέση έχουν όμως με τις τιμωρίες για ένα παράπτωμα; Εδώ μιλάμε για σχέσεις ελέγχου, όχι για debate clubs...

    Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν ο Κύριός μου επιλέγει σωματικού τύπου τιμωρία για μένα, ασκεί επιείκια και μεγαλοψυχία. Και δεν θα ήθελα να τον μεταπείσει κανείς υπέρ των ψυχικών τιμωριών...
     
  8. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτυχές της Τιμωρίας

     
    Η αδιαφορια ειναι ισως η χειροτερη τιμωρια για καποιον που εχει μπει για τα καλα μεσα σε μια τετοια σχεση. Για ολες τις σχεσεις δηλαδη. Για μενα τουλαχιστον..με τον πονο υπαρχει αρχη και τελος..ανεβαινει η αδρεναλινη και λυτρωνεσαι..Την αδιαφορια την συνδεουμε πιο ευκολα και αμεσα με την απορριψη και εκει ουτε μπορω να φανταστω πως το βιωνει καποια σκλαβα.
     
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Πτυχές της Τιμωρίας

    Σε μια καραβανίλα σχέση μιας φίλης μου, εκείνη ακόμη μια μέρα ουρλιάζοντας σε κατάσταση υστερίας, είπε στον καλό της:
    "Γιατί με φέρνεις διαρκώς με τα καμώματά σου σε τέτοια κατάσταση να σου ουρλιάζω". Και της απάντησε:
    "Γιατί έτσι ξέρω ότι με αγαπάς. Αν ήσουν αδιάφορη δεν θα με αγαπούσες"
    Άλλοι με την τιμωρία, άλλοι με τους καυγάδες, άλλοι με τα βρισίδια, έχουν την απόδειξη που χρειάζονται ότι ο άλλος τους αγαπά... Μου είναι τελείως νόμιμο και αποδεκτό αυτό, άσχετα να εμένα μου κάνει όλο αυτό ή όχι.
    Αυτό που σκέφτομαι, είναι τελικά πόσο ίδιοι είναι οι άνθρωποι, είτε βανίλα, είτε bdsm. Εν τέλει και αυτό το 5% είναι ίδιο με το 95%...
     
  10. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Πτυχές της Τιμωρίας

    Πιστεύω ότι αυτοί που προκαλούν δυσάρεστες αντιδράσεις στον ερωτικό τους έτερο για να εισπράξουν την αντίδρασή του ως ένδειξη φροντίδας και ενδιαφέροντος και άρα αγάπης πλανώνται πλάνην οικτρά, όσο πλανώνται αυτοί που ψαρεύουν με δυναμίτη ότι είναι καλοί ψαράδες. Αν μεν οι προκαλούντες είναι είκοσι χρονών έχουν ακόμα ευκαιρίες να ωριμάσουν ερωτικά, να μάθουν τον σεβασμό ακόμα και στο πιο οικείο και σημαντικό γι αυτούς πρόσωπο, αλλιώς... γράφω αλοίμονο  

    Από τα πολύ λίγα που γνωρίζω, δεν έχω ακούσει Dom ή Master που να αντιδρά με τιμωρία στην πρόκληση, νομίζω ότι οι περισσότεροι θα αδιαφορήσουν ή θα απομακρυνθούν, όχι με τιμωρία αδιαφορίας, με πραγματική, ουσιώδη απομάκρυνση.

    Και συμφωνώ με την elfcat, όχι στο ευρύτερο φιλοσοφικό ότι όλοι ίδιοι είμαστε, αν και στην τελική όλοι τις ίδιες ανάγκες έχουμε, όσο στο ότι τα λάθη στις βανίλλα σχέσεις είναι λάθη και στις D/s και στις M/s.

    Σχετικά με την τιμωρία της dora_salonica, την ευχαριστώ για την περιγραφή και θα την παρακαλούσα να μας πει και το δεύτερο μέρος, το ουσιώδες. Τί έμαθε από την τιμωρία αυτή;
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Πτυχές της Τιμωρίας

    @tender
    το point μου, δεν είναι αν κανείς προκαλεί ή όχι, αλλά αν τελικά οι τιμωρίες, για άλλους οι καυγάδες, για άλλους τα βρισίδια, είναι απόδειξη ότι ο άλλος αγαπάει.... Αυτό είναι τροφή για σκέψη κυρίως. Αν τελικά τέτοιες συμπεριφορές έιναι ένδειξη αγάπης. Προσωπικά τις θεωρώ ενδείξεις μη ενδιαφέροντος και αγάπης... τα θεωρώ ξεσπάσματα άλλοτε θερμά (βρισίδι, βία) άλλοτε ψυχρά (τιμωρία). Προσωπικά μου έιναι αδιάφορος ο τιμωρητικός Πατέρας. Είναι ένδειξη αδυναμίας, όχι σοφίας και ενδιαφέροντος.
     
  12. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Πτυχές της Τιμωρίας

    Πατερας; Συγνωμη το νημα ειναι για τη βια που εξασκουν οι γονεις στα παιδια; Η αυτο ειναι κανα χαιδευτικο που δεν γνωριζω;   Συγνωμη που πεταγομαι αλλα μηπως αρχισαμε να μπερδευουμε την κακοποιηση με το βδσμ;