Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων (Split)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Master DO, στις 19 Μαρτίου 2010.

  1. γε.....ΟΡΓΙΟΣ

    γε.....ΟΡΓΙΟΣ Regular Member

    Απάντηση: Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων (Split)

    το θέμα είναι να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, τι απαντάς και τι μπορεί να θέλει να πει ο ποστάρων γιατί μπορεί για χι λόγους να μην θέλει να το δώσει τροφή αμάσητη.
    και πάλι μπράβο γιατί γενικά είσαι μετριοπαθές άτομο και με σωστότατη συμπεριφορά στο φόρουμ
    είσαι καμάρι λαμπρό.
     
  2. γε.....ΟΡΓΙΟΣ

    γε.....ΟΡΓΙΟΣ Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων (Split)

    να πως μια πραγματική συζήτηση γίνεται. και πως δύο άτομα που λίγα ποστ πριν "σφάχτηκαν" τώρα αναγνωρίζουν το σωστό εκατέρωθεν.
    δυστυχώς δεν μπορώ να μην συμφωνήσω με τον Μάστερ Πέρρη. ακριβώς όπως το έγραψε είναι.
    τελικά αντιλαμβάνομαι ότι όλοι μας βάζουμε ένα λιθαράκι στο βδσμ εν ελλάδι.
    δυστυχώς για να πάει βήματα πίσω τελικά.
    ανφόρτσου(τσου)νεντλυ.
     
  3. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων (Split)

    Πιστεύω ότι το παρόν forum δεν έχει την αποκλειστικότητα του "bdsm εν Ελλάδι". Με το να κάθονται εδώ 10 - 20 άτομα να μάχονται στα "μαρμαρένια αλώνια" και να τους διαβάζουν καμιά 500αριά άλλοι, δεν βγαίνει ούτε κέρδος ούτε ζημιά για το χώρο. Ένα forum είναι και στην τελική εγώ, εσύ και ο παραπέρα κάνει στην πραγματικότητα ότι νιώθει καλύτερα (και όπως το νιώθει καλύτερα) ως περισσότερο ή λιγότερο σώφρων άνθρωπος. Τώρα όποιος παρασύρεται από αυτά που διαβάζει και αλλάζει συμπεριφορές στην bdsmική ζωή ανάλογα με αυτά, μάλλον θα πρέπει να ανατρέξει back to the basics πρώτα.
     
  4. Paralax

    Paralax Regular Member

    Απάντηση: Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων (Split)

    Φυλάξου σύντροφε. Φυλάξου.
    Μονάχος σου ξιφομαχείς.
    Κανείς. Σιωπή.
    Μονήρης. Μόνος. Κατά μόνας.

    Φυλάξου σύντροφε. Φυλάξου.
    Νόμιζες ένα. Λάθεψες.
    Πολλά ’ναι τα ντεφτέρια.
    Γραμμένος. Χαραγμένος.

    Φυλάξου σύντροφε. Φυλάξου.
    Κανένα έλεος. Τολμάς.
    Να πεις τα άλλα. Άλλος.
    Κόντρα στους άλλους, άλλος.

    Φυλάξου σύντροφε. Φυλάξου.
    Ιεροφάντες.
    Τοποτηρητές. Συνόρων.
    Νημάτων. Οραμάτων.

    Φυλάξου σύντροφε. Φυλάξου.
    Κορίτσια της Ρωσίας δε θα φανούν.
    Τα όπλα σαν σιγήσουν.
    Να γιάνουν λαβωμένους.

    Φυλάξου σύντροφε. Φυλάξου.

    (αγνώστου θλιμμενοσόφου)





    Γιε της Νάπολης
    τι γύρευες εδώ;
    Όταν σε είδα σκέφτηκα
    ο Βεζούβιος είναι πολύ μακριά.

    Γιευγένι Γιεφτουσένκο


    Χαραγμένο στον τύμβο των Ιταλών αντιφασιστών που στάλθηκαν να πετσοκοφτούν στο Ρώσικο μέτωπο.
    Ανεγερθέν από τους ίδιους τους Ρώσους. Στο πεδίο της μάχης.
    Γραμμένο από τον μεγάλο ποιητή τους.

    Όταν σίγησαν τα κανόνια και τα πολυβόλα, όταν κανένας Ιταλός δεν ήταν πια όρθιος,
    οι Ρώσοι βγήκαν από τα δέντρα και τους λόφους και κοίταζαν την πεδιάδα του θανάτου.
    Του θανάτου που έσπειραν οι ίδιοι. Σε ανύπαρκτο εχθρό. Στους γιους της Νάπολης.
    Και ξαφνικά μέσα από τα δέντρα άρχισαν να βγαίνουν κορίτσια. Η πεδιάδα του θανάτου γέμισε δακρυσμένα μάτια κοριτσιών.
    Βιαστικά μάτια. Έτρεχαν και κοίταζαν ποιος ανασαίνει ακόμα.
    Τον πρώτο που έβρισκαν τον έπαιρναν μαζί τους. Σέρνοντάς τον πάνω στο χιόνι. Στο ματωμένο χιόνι.
    Τον έπαιρναν σπίτι. Τον περιέθαλπαν. Τον ανάσταιναν.
     
  5. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων (Split)



    Ετούτο εδώ εξελίσσεται σε άκρως φιλολογικό νήμα... Εδώ έχουν γραφτεί τα καλύτερα θεατρικά, τα καλύτερα ποιήματα και -κυρίως- τα κορυφαία ευθυμογραφήματα...  

     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων (Split)




     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων (Split)

    Υπάρχουν πράγματι κάποια προβλήματα στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επικοινωνία μέσα στο φόρουμ. Ένα πράγμα που με ενοχλεί είναι οι αόριστες κατηγορίες παντός υπευθύνου. Κάτι άλλο είναι ο τρόπος με τον οποίο ότι λέει κανείς αντιμετωπίζεται πάντα συναρτήσει του στάτους του. Αυτός ήταν και ένας λόγος που σκέφτηκα να βάλω ένα ποστ ως Μίστρες. Ίσως να ήταν βλακώδης ιδέα, αλλά αυτό ήταν το σκεπτικό. Αντί να εξετάζεται η ορθότητα των απόψεων, εξετάζεται το ποιος τις λέει. Αυτά λοιπόν είναι δύο προβλήματα που εντοπίζω. Δεν θεωρώ τη χρήση κεφαλαίων πρόβλημα, αλλά προσωπική επιλογή.

    Πράγματι, αυτό είναι αλήθεια. Είστε από τα πλέον γλυκομίλητα άτομα του φόρουμ. Δεν νομίζω να ενοχλείται κανένας από την χρήση των κεφαλαίων, ιδίως όταν συνοδεύεται από μία τόσο σωστή συμπεριφορά.

    Στο συγκεκριμένο ποστ σας στο οποίο αναφέρθηκα και σας εκνεύρισα, είχατε αφήσει τις γλυκές ομιλίες και μιλούσατε με προσβλητικούς τόνους οι οποίοι με έθιξαν, ενδεχομένως να έθιξαν και άλλους. Θεωρώ ότι είναι σφάλμα να κατακρίνουμε έτσι τους συνομιλητές μας, και μάλιστα χωρίς να τους κατονομάζουμε, διότι αυτό αυτομάτως μας κάνει εμάς να φαινόμαστε ανώτεροι. Προβάλλουμε δηλαδή μία αρνητική εικόνα για τους άλλους, αλλά αυτό συνεπάγεται ότι εμείς είμαστε καλύτεροι. Και αυτό δεν είναι απλά λάθος τακτική σε ένα φόρουμ, κατά την άποψή μου, αλλά δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των άλλων, το πλαίσιο σκέψης τους, το μορφωτικό τους επίπεδο, την ηλικία τους κλπ. Προσωπικά, δεν θα έβγαινα ποτέ να πω στα σοβαρά ότι οι «άλλοι» είναι πλέμπα, γιατί εγώ δεν είμαι καμιά φοβερή, και είναι ένας από τους λόγους που μεταχειρίστηκα την συγκεκριμένη περσόνα που σας «ενόχλησε». Ήταν ένας θηλυκός αλαζών και θα φροντίσω να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά στο φόρουμ.

    Το φόρουμ επιτελεί τον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε. Συζητούμε αυτά που μας απασχολούν, κάνουμε γνωριμίες και περνάμε την ώρα μας. Δεν έχει καμία υποχρέωση και καμία δυνατότητα να κάνει οτιδήποτε άλλο, κατά την άποψή μου.

    Υπάρχουν στο φόρουμ εκατοντάδες πολύ καλά νήματα, τα οποία έχω διαβάσει προσωπικά και τα οποία θεωρώ ότι επεξηγούν ξεκάθαρα όλες τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες στις οποίες αναφέρεστε. Μου πήρε αρκετούς μήνες να τα διαβάσω, όταν ανακάλυψα το φόρουμ. Εκτός αυτού, υπάρχουν και πάρα πολλά ξένα σάιτς στο διαδίκτυο, τα οποία επίσης προσφέρονται και στα οποία επίσης έχω προστρέξει κατά καιρούς. Εάν κάποιος δεν ενδιαφέρεται αρκετά για να το κάνει αυτό, θα παραμείνει με μία ομιχλώδη έννοια περί αυτών των εννοιών και θα διατηρήσει μάλλον τις ιδέες που είχε εξ αρχής περί αυτών των εννοιών, τότε που έπαιζε το γιατρό με την ξαδελφούλα του. Επίσης μπορεί κάποιος να αναζητήσει κάποιον παλαιότερο που να τον βοηθήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι αρκετοί από μας δεν έχουν μεγάλη πείρα σε πρακτικό επίπεδο στο BDSM, πριν ανακαλύψουν το φόρουμ, τότε που ακόμη δεν υπήρχε καν διαδίκτυο.

    Θεωρώ, όπως και άλλοι πριν από μένα, που έχουν καταθέσει την ίδια άποψη εδώ, ότι το BDSM είναι μία τεράστια ομπρέλα κάτω από την οποία μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει ο καθένας. Ωφελεί σε κάτι να βαρυγκομούμε για την πολυχρωμία και πολυφωνία του χώρου; Προσωπικά το βρίσκω ευχάριστο και χρήσιμο. Το γεγονός ότι υπάρχουν βασικές έννοιες, τις οποίες μπορεί να ψάξει ο οποιοσδήποτε, και να τις εξερευνήσει στη ζωή του, δεν σημαίνει ότι δεν θα προσεγγίσουν τον χώρο και φετιχιστές, και ουρολάγνοι, και ποδολάγνοι, ακόμη και βανίλλα που είναι BDSM-curious. Και γιατί να μην έρθουν; Και ποιος θα τους απαγορέψει να το κάνουν αυτό;

    Είναι επόμενο να συζητούμε αυτά που μας απασχολούν και αυτά που επιλέγει ο καθένας. Όποιος δεν το επιθυμεί, δεν συμμετέχει σε αυτές τις συζητήσεις. Αυτά είναι κατά την άποψή μου θεμιτά θέματα προς συζήτηση. Είναι δεκτή η κριτική σας, αλλά δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε αυτά τα νήματα. Κι εμένα δεν μου αρέσουν κάποια νήματα, τα οποία θεωρώ ανόητα και χυδαία, αλλά απλά δεν συμμετέχω ή δεν τα διαβάζω. Δεν βγαίνω να πω, «κοίτα τί λένε αυτοί οι μαλάκες εδώ»...

    Δεν σας καταλαβαίνω καθόλου. Δηλαδή όταν μιλούσαμε με τον Ηλία περί συναίνεσης το 2007 φτιάχναμε υποκουλτούρα; Όταν τσακωνόταν ο Dolmance με τη soutzoukakia περί σαδικής φιλοσοφίας θόλωνε το τοπίο; Εκείνο το εξαίσιο νήμα για τους Παίκτες με τις εξαιρετικές τοποθετήσεις του G_E επιχειρούσε να πείσει τους θιασώτες για κάτι, ή να ωφελήσει τους άλλους με την τεράστια εμπειρία του; Όταν μοιραζόμουν τις τρελές μου περιπέτειες έπρεπε να το κάνω παρακάμπτοντας τις εκφραστικές μου δυνατότητες; Μα γιατί να το κάνω αυτό; Θέλουμε το φόρουμ να είναι διασκεδαστικό, επιμορφωτικό και να έχει ποιότητα. Διαβάστε λίγο τα νήματα για την ελευθερία. Θα δείτε ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από φόρα φιλοσοφίας! Ποιος μπερδεύεται, αν έχει κριτική αντίληψη; Δίπλα σε βλακώδη νήματα βρίσκονται και αριστουργήματα. Χρησιμοποιούμε το μυαλό μας όλοι μας και κρίνουμε.

    Άποψή σας. Δεν την συμμερίζομαι. Δεν ζούμε σε κενό αέρος. Προφανώς, αυτή ήταν και η σκέψη των ανθρώπων που έστησαν αυτό το φόρουμ. Εάν προσέξατε, τα off topic θέματα είναι τα πιο δημοφιλή. Και γιατί να μην είναι; Είπε κανένας ότι είμαστε κολλημένοι στο BDSM; Δεν έχουμε άλλα ενδιαφέροντα; Εμένα ας πούμε μου αρέσει η λογοτεχνία. Έβαλα πολλά νήματα στο section της Λογοτεχνίας, τα οποία θεώρησα σχετικά με το BDSM (όπως για παράδειγμα τις ιστορίες του Ζεράρ ντε Βιλιέ, που κάθισα και τις αντέγραψα με τα χεράκια μου). Ή δεν ήταν ο Ράιχ σχετικός με τον μαζοχισμό; Ή οι μηχανισμοί άμυνας που δημοσίευσε η Λάρα; Σχετικό είναι αυτό που κρίνουμε σχετικό.

    Πολλοί από μας έχουν διασαφηνίσει εντός τους τί είναι το BDSM. Ουδείς λόγος να αρνηθούμε στους υπόλοιπους να το ψάξουν και να το προσεγγίσουν όπως αυτοί κρίνουν καλύτερα, σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

    Δεν συμφωνώ. Συζητώ τα θέματα που με αγγίζουν με τον τρόπο που κρίνω εγώ καλύτερο. Το ίδιο κάνουν όλα τα μέλη. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Βεβαίως και προσπαθούμε να πείσουμε περί της ορθότητας των απόψεών μας, με λογική επιχειρηματολογία, και με την επιφύλαξη ότι αυτό που λειτουργεί για τον έναν ίσως δεν λειτουργεί για τον άλλον. Θα ήθελα να είμαστε περισσότερο ανοιχτόμυαλοι και διαλλακτικοί ο ένας προς τον άλλον, αν και κατανοώ ότι η παρεμβολή της οθόνης μας παρασύρει σε αναίτιες προσβολές και θυμούς. Αυτό είναι το μόνο μου παράπονο. Επίσης δεν μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους οι οποίοι αντί να κάνουν κάτι για όσα γκρινιάζουν, συνεισφέροντας θετικά, με ένα νήμα, με ένα ποστ, κλπ, απλά γκρινιάζουν. Προσωπικά, έχω αφιερώσει πολύ χρόνο και ενέργεια στο φόρουμ. Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ σε πρότερη τοποθέτησή σας ότι έχω γράψει πάρα πολλά και είναι καλό τώρα να τα «αφήσω να κατασταλάξουν», να το βουλώσω δηλαδή. Αυτό φυσικά δεν πρόκειται να το κάνω. Αντίθετα, θα προτρέψω και εσάς να αφιερώσετε τον χρόνο σας και την ενέργειά σας – όχι μόνο εσείς, αλλά όλοι όσοι παραπονιούνται – ώστε να συνεισφέρουν θετικά στον εμπλουτισμό των θεμάτων και των απόψεων.

    Καλή συνέχεια στο νήμα.
     
  8. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων (Split)

    Σου απαντώ καλύπτοντας όλο το φάσμα αυτών που ρώτησες
    και αυτών που παρέλειψες να ρωτήσεις.
    Δυνατόν;
    -Ναι
    Απαραίτητο;
    -Ναι
    Ζητούμενο;
    -Από ποιόν;
    Παρέλειψες να προσθέσεις, από ποιόν ένα Κ θα ζητήσει συγνώμη;
    Γενικά ή από το υποκείμενο στην Κυριαρχία Του;
    Γενικά, πιστεύω πως δεν εξαιρείται της συγνώμης το άτομο επειδή και μόνο είναι Κ.
    Αν συμβεί αυτό, τότε πράγματι επιβεβαιώνεται ο MindMaster όταν μιλάει
    για μεταφορά της πορφύρας στη λαϊκή.
    Όσον αφορά τώρα τη συγνώμη του Κ προς το υ Του, η απάντηση είναι Όχι και Ναι.
    Όχι ως άμεση έκφραση.
    Απομυθοποιεί τον Κ στη συνείδηση του υ Του.
    Ναι ως στάση.
    Εκεί οφείλει κάθε Κ που σέβεται τον Εαυτό Του να ανακαλύψει μία τέτοια δημιουργική διαλεκτική,
    (και διαλεκτική δεν είναι μόνο ο τρόπος που προφέρουμε τις λέξεις),
    που να Το αποκαταστήσει στη συνείδησή Του πρώτα
    και στη συνείδηση του υ Του έπειτα.
    Εάν υπάρχει συνείδηση.

    Επειδή όμως μεταξύ Μ/μας lais δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα,
    σου οφείλω μία συγνώμη από πρόσφατη Μου ενέργεια που σε έθιξε
    και άλλη μία για την όχι σκόπιμη αλαζονεία που επιδεικνύεται
    από την πλευρά των Κ του παρόντος ιδεοδρομίου, άρα και από Μένα,
    για την παραμέληση πολλές φορές όσων θέλουν να μάθουν.
    Συγνώμη και Συγνώμη.

    Ούτε με τον MindMaster τίθεται παρόμοιο ζήτημα από την πλευρά Μου
    οπότε πρέπει να αναγνωρίσω ότι του οφείλω και εκείνου μία Συγνώμη.
    Επειδή όντως στάθηκα Αδύναμος να ακολουθήσω αυτό που ήθελα εξ αρχής,
    δηλαδή να αποφύγω την αντιπαράθεση, παρασύρθηκα από το ταμπεραμέντο της doras
    και φάνηκα Ασυνεπής στις αρχικές Μου προθέσεις.
    Συγνώμη MindMaster.

    Επιμύθιο:
    Η υπευθυνότητα που μετατρέπει τα πεζά σε Κεφαλαία
    έχει αντίκρισμα όταν και μόνο όταν
    εφαρμόζεται από την καλή αλλά και από την ανάποδη.
    Εάν μέμφομαι την υ dora ΜΙΑ φορά επειδή εξέθεσε τον υποτακτικό εαυτό της,
    αντίστοιχα οφείλω να μέμφομαι τον Κ Εαυτό Μου ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ επειδή απώλεσα
    αυτοκυριαρχία και εξέθεσα τον Κ Εαυτό Μου.
    Αυτό και πράττω.
     
  9. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων (Split)

    @ MasterDO
    Τα σεβη μου, τις ευχαριστιες μου και μια ειλικρινη καλησπερα.
     
    Last edited by a moderator: 30 Μαρτίου 2010
  10. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων (Split)

    Ωραιος Master DO
     
  11. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων (Split)


    Και τα δικά μου σέβη, Master DO, μαζί με τις ευχαριστίες μου...

    Παρότι εάν μου οφειλόταν μιά αίτηση συγγνώμης δεν ήταν γιά την απώλεια της ψυχραιμίας αλλά γιά την ουσία των όσων γράφτηκαν, δεν μπορώ να μην κρίνω την κίνηση ως θετική, και να μην κινηθώ πλέον κι εγώ προς την ίδια κατεύθυνση... Πολλώ μάλλον που το θετικό πνεύμα της εν λόγω κίνησης με απαλάσσει από ένα καθήκον που προτιμούσα να μη με βαρύνει (αυτό του ν' απαντήσω σ' εκείνα τα κατεβατά που γράφτηκαν εν βρασμώ), γι' αυτό και το κωλοβαρούσα επί δυό μέρες... Διότι αν και είμαι πάντα ετοιμοπόλεμος και δεν με πτοούν (ίσως ενίοτε και να με διασκεδάζουν) οι διαφωνίες (ακόμη και οι έντονες), συμβαίνει μερικές φορές να μου αφήνουν μιά στυφή γεύση στο στόμα. Κι αυτή τη φορά, αυτό ακριβώς συνέβη...

     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Χρήση κεφαλαίων γραμμάτων (Split)

    Οφειλω να αποδωσω στη Δωρα τα ευσημα και τα σεβη μου για το τελευταιο σημειωμα της.

    Θα ηθελα ομως να προσθεσω τα εξης:
    Η διερωτηση,η αμφισβητηση και η αναθεσμιση της κληρονομημενης παραδοσης αλλα και του ιδιου του κοσμου ,της κοινωνιας στα οποια και μεσω των οποιων ζουμε,υπαρχουμε ,ειναι ενα χαρακτηριστικο βαθυτατα Ελληνικο.Ο "εξελληνισμος" λοιπον του βδσμ,η προσαρμογη του δηλαδη στα δικα μας μετρα και σταθμα,οπως εμεις τα σκεφτομαστε και τα οριζουμε καθε φορα,μονο σαν μομφη δεν φαινεται στα δικα μου τα ματια,αλλα σαν απαραιτητη και επιβεβλημενη διαδικασια στα πλαισια της αυτονομιας που εχω θεσει σαν στοχο ,οσο γινεται,οσο ειναι εφικτο,να χαρακτηριζει την προσωπικο ,ατομικο επιπεδο της υπαρξης.
    Επιπροσθετως,ακομα δεν εχω αντιληφθει σε τι αυτη η διαδικασια της κριτικης αντιμετωπισης των αξιων,των πρωτοκολλων ,των θεσμων του παραδοσιακου , δυτικου βδσμ συνιστα μικροαστικη εισβολη αντιληψεων .Περισσοτερο μου μοιαζει σαν μια αποπειρα απαξωσης ολης αυτης της κατηγοριας αντιληψεων ,αφενος μεσω του αρνητικου φορτιου που κουβαλαει η ταμπελα "μικροαστος","μικροαστικη αντιληψη",αφ'ετερου μεσω του διαχωρισμου της και της αντιδιαστολης με το "πραγματικο"βδσμ,προσπαθεια στην οποια βεβαιως ο Μαστερ Ντο βρισκει ενθερμο συμπαραστατη τον Μαστερ Περρη και φανταζομαι οχι μονο.
    Σ'ενα σημειο θα με βρει συμφωνο ο Μαστερ Ντο,εφ'οσον ειναι πραγματι ετσι:Στην χρησιμοποιηση του βδσμ ως αλλοθι, για την απενοχοποιημενη αλιευση ερωτικων παρτενερ.Αλλα και παλι ,φανταζομαι πως η παρουσια οσων χρησιμοποιουν το φορουμ γι'αυτο τον λογο θα εχει χαρακτηριστικα κομητη .

    Κοντολογις,στα πλαισια του χωρου νομιζω μπορουν να συνυπαρξουν ολες οι "ενοριες" και οι "ενοριτες" που αναβουν απο ενα κερακι ως μια λαμπαδα ισαμε το μποϊ τους στο ονομα της κυριαρχιας ,της υποταγης και της ασυμμετριας των σχεσεων,οπως και οσο κι'αν τις εννοουν ο καθενας.
    Με βαση τα ανωτερω,προσωπικα ,δεν εχω καμμια σκασιλα να χαρακτηριστω βδσμερ,κινκυς,περβ η βανιλλας.Καμμια απολυτως.
    Το εχω ξαναπει πιο παλια,θα το επαναλαβω και τωρα:
    'Δεν ειμαι Πασοκα,δεν ειμαι ουτε ΚΚΕ
    ειμαι ο,τι ειμαι,κι'οτι τραγουδω για σε"...