Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Λεκτική επικοινωνία στο BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Nesaea, στις 28 Μαρτίου 2010.

  1. Nesaea

    Nesaea Guest

    Το νήμα αυτό έχει ως σκοπό να προσεγγίσει το θέμα της λεκτικής επικοινωνίας μεταξύ των Κ και των υ/σκλάβων. Δεν θα ήθελα όμως να περιοριστεί σε αυτού του είδους τις σχέσεις.
    Η χρήση υβριστικών όρων όπως π***άνα, κα***λα κτλ είναι συχνά μέρος του παιχνιδιού και συμβάλλει στην απόλαυση για λόγους οι οποίοι θα ήθελα να αναλυθούν εδώ.

    Υπάρχουν κάποια όρια και αν όχι, θα έπρεπε να υπάρχουν;

    Άς δώσω κάποια παραδείγματα:

    Ο Κ απευθύνεται στην υ/σκλάβα ως εξής:
    -Είσαι πο***να
    -Είσαι χαζό
    -Είσαι ηλίθια


    Ο τόνος της φωνής, η προσωπικότητα του δεκτη, η διάθεση και οι προθέσεις του πομπού είναι κάποιοι απο τους παράγοντες που επηρεάζουν την επίδραση και αντίδραση που έχει αυτού του είδους η επικοινωνία.
    π.χ. Θα έπρεπε ο χαρακτηρισμός "ηλίθια" ν'αντικατασταθεί με το "αυτό που έκανες ήταν ηλίθιο" ούτως ώστε να συνδέθει με μια συγκεκριμένη πράξη και όχι με την προσωπικότητα του/της υ/σκλάβας;

    Βρίσκετε παρόμοιους χαρακτηρισμούς προσβλητικούς ή ερεθιστικούς και το ίδιο δικαιολογημένους εντός και εκτός παιχνιδιού;

    Εάν ένα από τα ζητούμενα είναι να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση της/ου υ/σκλάβας, τι θέση έχουν (εάν έχουν) τέτοιοι χαρακτηρισμοί σε μια σχέση (και κατά την εκπαιδεύση);

    Υ.Γ. Πρός τους Κ: πόσο εύκολο και σημαντικό είναι για εσάς το να ζητάτε συγνώμη;
    "Εκπαιδεύετε" τις υ/σκλάβες να μην το περιμένουν;
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Λεκτική επικοινωνία στο BDSM

    Νομιζω πως ειναι ευκολα διακριτο ποτε οι ανωτερω χαρακτηρισμοι που ανεφερες ως παραδειγματα χρησιμοποιουνται στα πλαισια του παιχνιδιου η /και σαν μεσον ερεθισμου.
    Αν παλι χρησιμοποιουνται για να εκφρασουν την πραγματικη εκτιμηση για το ποιον του αλλου....οπου φυγει φυγει!
     
  3. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Λεκτική επικοινωνία στο BDSM

    Το θεμα ειναι αγαπητε underherfeet οτι τετοιου ειδους χαρακτηρισμοι, καμμια φορα, αντικαθιστουν το ονομα σου στα χειλη του, ειτε παιζετε ειτε απλωνετε τραχανα...
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Λεκτική επικοινωνία στο BDSM

    Mπορείτε να 'παίζετε" και όταν απλώνετε τραχανά...
    Αν δεν παίζετε, τότε όπου φύγει φύγει...
    Συμφωνώ με τον underherfeet
     
  5. Amanteus

    Amanteus Regular Member

    Απάντηση: Λεκτική επικοινωνία στο BDSM

    Αγαπητή Lais,

    Τα σχόλια σου είναι πάρα πολύ σωστά και δηλώνει άνθρωπο μορφωμένο και καλλιεργημένο που ξέρει, εκτιμά, επιλέγει και απολαμβάνει. Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σου, μόνο σαν μέρος του παιχνιδιού και εφόσον είναι αμοιβαία αποδεκτά. Ακόμη εκτιμώ ότι δεν υπάρχουν και πολλοί που να συμπεριφέρονται ανάλογα (από την πολύ μικρή μου εμπειρία).

    Να είσαι πάντα καλά και τυχερή σε αυτά που επιλέγεις να βιώνεις.

    Με εκτίμηση,

    Amanteus
     
  6. thanasis

    thanasis Contributor

    Το όριο είναι η καύλα.

    Θα έπρεπε να είναι: "Με συγχωρείς, λατρεμένη μου, αλλά θεωρώ (και είναι απόλυτα προσωπική μου άποψη) οτι, βάσει του εδώ και του τώρα, η συμπεριφορά σου είναι (όχι ηλίθια), αλλά λιγότερο έξυπνη από ο,τι συνήθως".

    Με το μπαρδόν, αλλά BDSM κάνουμε, όχι στίβους πολιτικής ορθότητας.  

    Αν δεν εκτιμάς την υ σου και την θεωρείς ηλίθια, τότε αυτό τι κάνει εσένα; Αν η υ σου δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι παιχνίδι και τι πραγματική αξιολόγηση, πρόμπλεμ.

    Η απάντηση βρίσκεται στα πιο πάνω. Αν με το "εκτός παιχνιδιού" μιλάς για "εκτός συνεδριών", σου μιλάω έχοντας D/s στο μυαλό μου, όχι S/m σε μια κατά τα άλλα συμμετρική σχέση.

    Έχουν την εξής: "Μα είσαι ηλίθια, ακόμα να κλείσεις ραντεβού με τον ψυχοτέτοιο για να λύσεις τα θέματα αυτοπεποίθησής σου";  

    Για εμένα προσωπικά αρκετά εύκολο, αν και εξαιρετικά σπάνιο.

    Hope this helps.
     
  7. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Λεκτική επικοινωνία στο BDSM

    ολα μπορει να λεγονται σε μια σχεση..ειδικα σε μια bdsm σχεση..τωρα για την συγγνωμη, εξαρταται απο το ποσο εξυπνος ειναι καποιος να καταλαβει τη μαλακια του, και ποσο κομπεξικος ειναι..να την παραδεχτει..
     
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Αυτό το θέμα συζητήθηκε εδώ:
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t6844/

    Δεν έτυχε μεγάλης προσοχής για κάποιον λόγο. Δεν ξέρω γιατί. Μία φορά άκουσα Κυρίαρχο να μου ζητάει συγνώμη για κάποιο λάθος που είχε κάνει. Εγώ δεν το θεώρησα λάθος αλλά ο ίδιος ναι.

    Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου το αν κάποιος νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη, το θεωρώ δικό του, προσωπικό θέμα και ας το λύσει μόνος του επιτέλους. 

    Η συγνώμη ενός Υ είναι διαφορετικό θέμα. Θεωρώ ότι η εκφορά της λέξεως "συγνώμη" και οι πράξεις που εκφράζουν μεταμέλεια είναι περισσότερο θέμα πρωτοκόλου και savoir-BDSM-vivre, παρά μία ουσιαστική κίνηση. Πιστεύω ότι στο διήγημα του Κάφκα "The Penal colony", με την περιγραφή της μηχανής που "γαζώνει" την περιγραφή του παραπτώματος πάνω στο σώμα του παραβάτη, μέχρι τον τελικό του θάνατο από αιμορραγία, είναι ο τρόπος (σε μεταφορικό επίπεδο, εννοείται) για να προσεγγίσουμε ουσιαστικά την έννοια της συντριβής λόγω ενός σφάλματος. Πρέπει κάποιος να το νιώσει κάτω από το πετσί του, έτσι ώστε να έχει νόημα. Πρέπει να βγάλει σπυριά, που λέει ο λόγος, να ξεράσει, να του ασπρίσουν τα μαλλιά κ.ο.κ. Αφορά εσωτερικές διεργασίες και όχι την άρθρωση και επικοινωνία της μεταμέλειας (η οποία, εάν η συντριβή επέλθει, θα γίνει εμφανώς αισθητή και στον Κ). Δεν θεωρώ ότι οι Κ είναι ικανοί για μία τέτοια προσέγγιση, δεν έχουν τα απαραίτητα skills. Ενώ τα Υ είναι. Αυτή είναι η άποψή μου. (Συγχωρείστε μου τον βαθύ μαζοχισμό, παρακαλώ, είναι τόσο ανέκφραστος και για τόσο μεγάλο διάστημα, που έχω αρχίσει να χαρακώνω τα μπράτσα μου...) 
     
  9. Απάντηση: Λεκτική επικοινωνία στο BDSM

    Έτσι είναι