Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι αυτό BDSM;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 4 Απριλίου 2010.

  1. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Είναι αυτό BDSM;

    Την σκέφτηκα αρκετά αυτή την ερώτηση.

    Δεν θα την διέφευγα με το "ίσως ήσουν τυχερή", επειδή έχω πάψει να φοβάμαι το BDSM ως ολισθηρό κατήφορο προς τον ξεπεσμό και επειδή γνωρίζω ότι το BDSM του καθενός μας μόνο θέμα τύχης δεν είναι. Είναι τελείως θέμα εσωτερικών, μη συνειδητών επιλογών που συνειδητοποιούνται όταν πια έρθει στην επιφάνεια και το "γιατί" της κάθε μίας.

    Για να απαντήσω χρειάστηκε να κάνω αυτό που ζήτησες, αν και όχι για το λόγο που το ζήτησες  

    και η γνώμη μου είναι ότι για να δαμάσει ένας Κυρίαρχος το αντικείμενο του σαδισμού Του πρέπει να βρει και να γραπώσει γερά την ουσία του ανθρώπου.

    Τα ήδη διαμορφωμένα βίτσια του εν δυνάμει σκλάβου του, θα ήταν μάλλον οι άμυνες του σκλάβου, ο τρόπος με τον οποίο ο σκλάβος θα αποπροσανατόλιζε το θέμα κατά το δικό του δοκούν, οπότε, υποθέτω ότι δεν προτιμώνται. Στην περίπτωσή σου μπορεί να κρίθηκε ότι δεν θα λειτουργούσε το "από αποθήκη σε αποθήκη" επειδή είχες ήδη διαμορφωμένη αντίληψη επ αυτού. Ίσως για άλλη να λειτουργούσε.

    Η κατηγορία που απευθύνει η mainstream κοινωνία και δη το καλλιεργημένο κομμάτι αυτής στους σαδιστές και τους μαζοχιστές είναι ότι ενδιαφέρονται μόνον για το βίτσιο τους και όχι για τον άνθρωπο απέναντί τους.

    Εγώ πάλι πιστεύω ότι για να κάτσει κάποιος έχων σώας τας φρένας του και να φάει σκυλοτροφή σε ένα τελείως κίτσικο σκηνικό και με έναν τελείως κίτσικο τρόπο, πρέπει να είναι δαμασμένος, να θέλει πάρα πολύ αυτό που κάνει και να γνωρίζει γιατί το θέλει και γιατί το κάνει. Αλλιώς, για μένα, δεν αξίζει.

    Για το αν "είναι αυτό BDSM;" η απάντηση είναι δεν γνωρίζω.

    Δεν ξέρω ούτε τα πριν, ούτε τα μετά της σκηνής, δεν έχω ιδέα πώς τους έκατσε των ανθρώπων, δεν μου έδωσαν το δικαίωμα να τους βγάλω ζουρλούς και καλά, δεν είδα πουθενά εκμετάλλευση ούτε και παραπλάνηση με θέλγητρο το "ανήκειν" (λες και δεν μπορούσε να πάει σε ομάδα που μοίραζε αντίδωρα ο τύπος αν ήθελε μόνο να ανήκει) και στο κάτω κάτω, δεν με ρώτησαν  

    ΥΓ. Ας μην υποτιμούμε την αισθητική και συναισθηματική αξία του σκότους...
     
  2. Amanteus

    Amanteus Regular Member

    Απάντηση: Είναι αυτό BDSM;

    Αγαπητή tender lilly,



    Πολύ σωστές παρατηρήσεις. Θα πρόσθετα και του εαυτού μας και του συντρόφου μας.


    Όσον φορά το Υ.Γ. θα άλλαζα το "σκότους" με το "ψυχής".


    Με ετίμηση,

    Amanteus
     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Είναι αυτό BDSM;

    Ίσως να μην έγινε κατανοητό ότι το σχόλιό μου ήταν περισσότερο αυτο-σαρκαστικό (ως απολογία για το νήμα μου, μάλλον). Και θα συμφωνήσω και πάλι με τον σχολιασμό σας, ιδίως με αυτό:

    Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι πραγματικά ελιτιστές δεν συγχρωτίζονται παρά μόνο με απλούς ανθρώπους, όμορφους, αληθινούς και ανεπιτήδευτους, ασχέτως κοινωνικο-οικονομικού και μορφωτικού υποβάθρου. Γιατί η πραγματική καλλιέργεια, αυτό το αποτέλεσμα έχει. Κάνει δυσβάσταχτη την επαφή με οτιδήποτε είναι δήθεν.

    Βρίσκω το σχόλιό σου ένα από τα πιο οξυδερκή που άκουσα τα τελευταία χρόνια. Σ' ευχαριστώ πολύ, έχεις ήδη διαφωτίσει την κατάσταση με πολύ σαφή τρόπο. Καταλαβαίνω τώρα πολύ καλύτερα. Το ήξερα ότι πρέπει να είναι κάτι λειτουργικό και πρακτικό, αλλά μου έβγαινε ροζούλι... 

    Και για τα υπόλοιπα πιστεύω ότι τα λες πολύ σωστά. Η έντονη ένστασή μου στο εν λόγω σκηνικό προέρχεται μάλλον από τις γνώσεις που έχω περί της ελληνικής BDSM σκηνής όσον αφορά τους άντρες υποτακτικούς. Οι γυναίκες Υ είναι κάπως πιο "τυχερές", αφ ενός επειδή είναι απαιτητικές και αφ ετέρου επειδή το Κ υλικό που κυκλοφορεί είναι αρκετά καλό, κατά την άποψή μου.

    Όπως είπες, το τί BDSM κάνει ο καθένας είναι μάλλον θέμα εσωτερικών, μη συνειδητών επιλογών. Εάν λοιπόν οδηγηθώ στο σκότος ποτέ, ελπίζω ότι θα ξέρω τί να κάνω. We'll cross that bridge when we get to it.