Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. Απάντηση: Ειδήσεις


    Ξύπνησε από κώμα και μιλούσε άλλη γλώσσα
    Η 13χρονη βρίσκεται σε νοσοκομείο της πόλης Σπλιτ όπου εξετάζεται από πλήθος ειδικών.
    Οταν έπεσε σε κώμα ήταν μια 13χρονη Κροάτισσα που είχε μόλις, λίγο καιρό πριν, ξεκινήσει να μαθαίνει Γερμανικά.
    Όταν ξύπνησε από το κώμα, 24 ώρες μετά, εξακολουθούσε να είναι μια 13χρονη Κροάτισσα η οποία, ωστόσο, είχε ξεχάσει εντελώς την μητρική γλώσσα της και μιλούσε άπταιστα τα Γερμανικά.
    Απίστευτα κι όμως αληθινά, όλα τα παραπάνω συνέβησαν στην πόλη Κνιν της Νότιας Κροατίας.
    Επί του παρόντος, η 13χρονη βρίσκεται σε νοσοκομείο της πόλης Σπλιτ όπου εξετάζεται από πλήθος ειδικών. Χαρακτηριστική της κατάστασης υπήρξε η δήλωση του ψυχιάτρου Mijo Milas: «τα παλαιότερα χρόνια αυτό θα θεωρείτο θαύμα, εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει μια λογική εξήγηση απλώς δεν την έχουμε βρει ακόμη».
    Πάντως, και στο παρελθόν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στις οποίες άνθρωποι «ξύπνησαν» από σοβαρή αρρώστια ή κωματώδη κατάσταση μιλώντας άλλες γλώσσες, ακόμη και βιβλικές γλώσσες της Βαβυλώνας ή της Αιγύπτου.


    ΕΘΝΟΣ, 16/4/2010

     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας αυξήθηκε στο 13,6% του ΑΕΠ το 2009, σύμφωνα με τις εαρινές εκτιμήσεις της Eurostat, που είδαν το φως της δημοσιότητας σημερα, Πέμπτη.
    Η κυβέρνηση εκτιμούσε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού ήταν 12,7% του ΑΕΠ (σύμφωνα με το Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης), ωστόσο, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας στην Ελλάδα, θεωρείτο σίγουρο ότι αυτά τα στοιχεία θα αναθεωρηθούν ανοδικά, πάνω από το 13% του ΑΕΠ.
    Το 2008, το έλλειμμα ήταν 7,7%, το 2007 5,1% και το 2006 3,6%.
    Το κρατικό χρέος διαμορφώθηκε στο 115,1% του ΑΕΠ ή σε απόλυτα μεγέθη στα 273,4 δισ. ευρώ, από 99,2% το 2009 (237,252 δισ. ευρώ).
    Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι δεν αλλάζει ο στόχος για μείωση κατά 4% το 2010, ωστόσο, πηγή που επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι το ποσοστό μείωσης του ελλείμματος το 2011 και το 2012 ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο απ' ότι σχεδιαζόταν αρχικά.
    «Αυτό θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στο Ecofin του Ιουνίου. Ο τρόπος αντιμετώπισής του (μείωσης) ενδέχεται να είναι πιο απότομος», προσέθεσε.
    Στο σύνολο της ευρωζώνης, το έλλειμμα αυξήθηκε στο 6,3% (από 2% το 2008) και της ΕΕ στο 6,8% (από 2,3% το 2008). Το κρατικό χρέος διαμορφώθηκε σε 78,7% και 73,6% αντίστοιχα (από 69,4% και 61,6% το 2008).
    Μόνη χώρα με υψηλότερο έλλειμμα από την Ελλάδα ήταν η Ιρλανδία (14,3%) και μετά τη χώρα μας ακολουθούν οι Βρετανία (11,5%), Ισπανία (11,2%), Πορτογαλία (9,4%) και Λετονία (9%).
    Κανένα κράτος-μέλος δεν είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό το 2009. Τα χαμηλότερα ελλείμματα ήταν σε Σουηδία (0,5%), Λουξεμβούργο (0,7%) και Εσθονία (1,7%).
    Σε ό,τι αφορά το κρατικό χρέος, τα υψηλότερα ποσοστά είναι σε Ιταλία (115,8%), Ελλάδα, Βέλγιο (96,7%), Ουγγαρία (78,3%), Γαλλία (77,6%), Πορτογαλία (76,8%) και Γερμανία (73,2%).
    Τα χαμηλότερα ποσοστά είναι σε Εσθονία (7,2%), Λουξεμβούργο (14,5%) και Βουλγαρία (14,8%).

    Επιφυλάξεις και «αστερίσκοι»
    Η εαρινή έκθεση της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας για τα δημοσιονομικά των χωρών της ευρωζώνης και της ΕΕ, συνοδεύεται, για μία ακόμα φορά, από «αστερίσκους» για την «ποιότητα» των ελληνικών στατιστικών στοιχείων.
    Οι επιφυλάξεις επικεντρώνονται σε τρία, κυρίως, σημεία: Τα αποτελέσματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, η κατάταξη κάποιων δημόσιων οργανισμών και η καταγραφή των swaps.
    Ειδικότερα, τα off-market swaps σύμφωνα με την αλλαγή των κανόνων της Eurostat το 2008, έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί και καταγραφεί στο χρέος του 2008.
    Έτσι, στις παρατηρήσεις της έκθεσης αναφέρεται ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο νέας ανοδικής αναθεώρησης των εκτιμήσεων για το έλλειμμα και το χρέος.
    Συγκεκριμένα, το έλλειμμα μπορεί να αυξηθεί κατά 0,3% έως 0,5% (δηλαδή, να διαμορφωθεί μέχρι το 14,1% του ΑΕΠ) και το κρατικό χρέος κατά 5 έως 7 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή να αυξηθεί μέχρι το 122,1% του ΑΕΠ).
    Αξιωματούχος της ΕΕ που φέρεται να γνωρίζει τα στοιχεία είπε στο Reuters ότι η αναθεώρηση «είναι πιθανόν να είναι ανοδική».
    Σημειώνεται ότι με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 1 του κανονισμού του Συμβουλίου 479/2009, ο όρος «επιφύλαξη» αφορά την περίπτωση κατά την οποία η Eurostat διατυπώνει αμφιβολίες για την ποιότητα των κοινοποιηθέντων στοιχείων.
    Εξάλλου, σε άλλη υποσημείωση, η Eurostat επισημαίνει ότι η αύξηση που παρατηρείται στο δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2006 και το 2007, οφείλεται σε αναθεωρημένα στοιχεία που σχετίζονται κυρίως με τη λειτουργία του ισοζυγίου της κεντρικής κυβέρνησης και τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, τις μεθοδολογικές αλλαγές που σχετίζονται με το χρόνο καταγραφής των εσόδων του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και τη μη καταγραφή προηγούμενων χρεών των νοσοκομείων.
    Σε ό,τι αφορά το χρέος, η Eurostat επισημαίνει ότι η αύξηση που παρατηρείται για το 2006 οφείλεται σε αναθεωρημένα στοιχεία που σχετίζονται σε μικροπρόθεσμες πιστωτικές διευκολύνσεις που αναλύθηκαν στο τέλος του έτους.
     
  3. vautrin

    vautrin Contributor

    Η Μαριναλέντα της Ανδαλουσίας

    Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Από τα «ΝΕΑ»

    Η Μαριναλέντα, μια κοινότητα 2.645 κατοίκων στην Ανδαλουσία, δεν έχει ανεργία, δεν έχει αστυνομικούς και τα σπίτια της νοικιάζονται με 15 ευρώ τον μήνα.
    Ο δήμαρχός της, ο κομμουνιστής Χουάν Μανουέλ Σάντσες Γκορντίγιο, επανεκλέγεται εδώ και 31 χρόνια.

    Εδώ και πολλά χρόνια, την εβδομάδα που οι άλλες πόλεις στην Ισπανία γιορτάζουν το Πάσχα, στη Μαριναλέντα γιορτάζουν την ειρήνη. "Ο δήμαρχός τους είναι τρελός", λένε στο γειτονικό χωριό. "Ενώ εμείς οι άλλοι Ισπανοί κάνουμε θρησκευτικές λιτανείες, εκείνοι κάνουν επί 5 μέρες πάρτι". Πολλοί νέοι από τη Σεβίλλη, τη Γρανάδα, τη Μαδρίτη, πηγαίνουν για να γιορτάσουν με τους χωρικούς της Μαριναλέντας.

    Οταν εξελέγη για πρώτη φορά, το 1979, ο Γκορντίγιο ήταν ο νεώτερος δήμαρχος στην Ισπανία. Το 1986, έπειτα από 12 χρόνια αγώνων και καταλήψεων κυρίως από τις γυναίκες του χωριού, η Μαριναλέντα κατάφερε να πάρει από ένα γαιοκτήμονα 12.000 στρέμματα γης και να δημιουργήσει έναν αγροτικό συνεταιρισμό από τον οποίο ζει σήμερα σχεδόν όλο το χωριό. "Η γη δεν ανήκει σε κανέναν, η γη δεν αγοράζεται, η γη ανήκει σε όλους!", λέει ο δήμαρχος.

    Στον συνεταιρισμό El Humoso οι συνεταίροι εργάζονται 6½ ώρες την ημέρα, από τη Δευτέρα ώς το Σάββατο, δηλαδή 39 ώρες την εβδομάδα. Ολοι έχουν τον ίδιο μισθό, ανεξάρτητα από τη δουλειά που κάνουν. Οι συγκομιδές (ελαιόλαδο, αγκινάρες, πιπεριές, κ.λπ.) συσκευάζονται στο μικρό εργοστάσιο Humar Marinaleda, που βρίσκεται στη μέση του χωριού και στο οποίο εργάζονται, σε πολύ χαλαρή ατμόσφαιρα, περίπου 60 γυναίκες και 4-5 άνδρες. Τα προϊόντα πωλούνται κυρίως στην Ισπανία. Τα έσοδα του συνεταιρισμού δεν μοιράζονται, αλλά επενδύονται και πάλι στον συνεταιρισμό για να δημιουργηθούν δουλειές. Γι' αυτό στο χωριό δεν υπάρχουν άνεργοι. Ομως ακόμη και σε εποχές που δεν υπάρχουν αρκετές γεωργικές δουλειές για όλους, οι μισθοί καταβάλλονται. Στη Μαριναλέντα, η στέγαση, η εργασία, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση και η υγεία θεωρούνται δικαίωμα. Μια θέση στον παιδικό σταθμό με όλα τα γεύματα κοστίζει 12 ευρώ τον μήνα.

    Από την άλλη, "εδώ δεν έχουμε χωροφύλακες, θα ήταν μια άχρηστη σπατάλη", λέει ο δήμαρχος. "Δεν έχουμε ούτε παπά - δόξα τω Θεώ!", προσθέτει γελώντας. Πάντως η ελευθερία της λατρείας είναι εγγυημένη και το Πάσχα έγινε μια μικρή θρησκευτική λιτανεία, η οποία πέρασε διακριτικά από τους δρόμους του χωριού, χωρίς θεατές και αποφεύγοντας την πλατεία όπου γινόταν η γιορτή.

    "Εφαρμόζουμε μια συμμετοχική δημοκρατία, αποφασίζουμε για όλα, από τους φόρους ώς τις δημόσιες δαπάνες, σε μεγάλες συνελεύσεις. Πολλά κεφάλια δίνουν πολλές ιδέες", λέει ο Γκορντίγιο. "Ξέρουμε πως οι άνθρωποι μπορούμε να δουλεύουμε και για άλλες αξίες, όχι αποκλειστικά για το χρήμα"».


     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    ΔΝΤ: Με τους κανονες μας η βοηθεια στην Ελλαδα

    Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι σοβαρή και απαιτούνται προσπάθειες από την κυβέρνηση και το λαό της χώρας για να αντιμετωπισθεί, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ.
    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κληθείς να σχολιάσει τις διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση και τη συνεργασία του ΔΝΤ με την ΕΕ για την πιθανή παροχή βοήθειας προς την Αθήνα, συμπλήρωσε πως «όλοι μαζί, η κυβέρνηση, ο λαός, οι επιχειρήσεις, τα συνδικάτα, και το ΔΝΤ, όλοι μαζί, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να επαναφέρουμε την Ελλάδα στο σωστό δρόμο».
    Για τη συνεργασία του ΔΝΤ με την ΕΕ, απάντησε πως δεν υπάρχει πρόβλημα: «Αν και είναι η πρώτη φορά που βοηθάμε χώρα της ευρωζώνης, έχουμε συνεργασθεί με άλλες χώρες της ΕΕ όπως τη Λετονία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία» σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι «φυσικά, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες του ΔΝΤ, και δεν θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση της Ελλάδας».
    Ο κ. Στρος Καν χαρακτήρισε την εμπλοκή της ΕΕ «πολύ υποβοηθητική» και πρόσθεσε: «Εμείς τώρα αρχίζουμε τις διαβουλεύσεις που γίνονται με την κυβέρνηση της Ελλάδας η οποία είναι μέλος του ΔΝΤ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μέλος του Ταμείου. Και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα».
    Ο κ. Στρος-Καν κατέστησε σαφές ότι δεν βρίσκεται υπό συζήτηση το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους, ενώ ερωτηθείς για τις περιπτώσεις της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, τόνισε ότι το Ταμείο είναι έτοιμο να βοηθήσει όποια χώρα έχει πρόβλημα, αλλά αυτή τη στιγμή «δεν υφίσταται ανάγκη να επικεντρωθούμε σε άλλες χώρες πέραν της Ελλάδας».

    ΠΗΓΗ: Tragasnet.gr

    ...Καταλαβατε τωρα ε;
     
  5. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Ειδήσεις




    Στρος(η)-Καν(νονικα)  
     
  6. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Ειδήσεις




    Στρος(ει)-Καν(νονικα) :retard:
     
    Last edited: 23 Απριλίου 2010
  7. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Τι να έκαναν άραγε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs που είδε την Λ. Κατσέλη και ο γνωστός George Soros που είδε ΚΑΙ τον... Α. Παπαχελά;

    Καλά μη βαράτε, η ερώτηση είναι ρητορική!
     
  8. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Re: Ειδήσεις

    Oταν υπαρχουν σωστοι και τιμιοι ταγοι οι κοινωνιες μεγαλουργουν ! ευγε Γκορντίγιο !
    σ ' ευχαριστουμε Vautrin !
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    «Γίνετε πιο ανταγωνιστικοί» λέει ο Ρουμπινί
    «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Είναι πολύ μεγαλύτερο. Υπάρχει πρόβλημα ανάπτυξης και η χώρα δεν είναι ανταγωνιστική» ανέφερε ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι την Τετάρτη, λέγοντας και εκείνος ότι «δεν υπάρχει εύκολη λύση».

    Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1129011&lngDtrID=251



    Ποιον έχει να ανταγωνιστεί η Ελλάδα τη στιγμή που δεν παράγει και δεν εξάγει σχεδόν κανένα προϊόν;

    Σε τι ακριβώς να ανταγωνιστούμε τις δυτικές (ή μη) χώρες;

    Και με ποιο τρόπο ακριβώς, το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας λύνεται μειώνοντας τους μισθούς των εργαζομένων;
    Άραγε μειώνοντας το κόστος παραγωγής παράγονται ως δια μαγείας νέα προϊόντα τα οποία και καθίστανται ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές;
     
  10. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Re: Απάντηση: Ειδήσεις

    Τις δυτικές χώρες τις ανταγωνιζόμαστε στην... ακρίβεια!

    Για τα υπόλοιπα περί αναταγωνιστικότηας -->    
     
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειδήσεις


    Δεν έχουμε καν ανταγωνιστές στην ακρίβεια. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

    Το ΔΝΤ έχει ένα (μισό) δίκιο όταν μιλάει για αποπληθωρισμό.

    Ναι, να πέσουν οι τιμές π.χ. στα είδη που πωλούνται σε εμπορικά μαγαζιά, αλλά αν μειωθούν παράλληλα και οι μισθοί ποιοι θα τα αγοράσουν;
    Οι Γερμανοί από τους οποίους τα εισάγουμε;
     
  12. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Ναι, αλλά έτσι κι αλλιώς το εισόδημά μας ή έστω η δυνατότητά μας να βάζουμε ένα ευρώ στην άκρη (*) δεν μειώνεται λόγω της ακρίβειας;

    (*) Λέμε και καμιά μαλακία που και που!