Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Striker, στις 5 Νοεμβρίου 2005.

  1. Απάντηση: Re: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?


    Δεν νομίζω πως η την υποταγή μπορεί να την ερμηνεύσει κανείς ως γοητεία.Ίσως να θεωρηθεί γοητεία η επιβολή της...
    Το μετατόπισα θέλοντας να δείξω πως υπάρχουν τρόποι να αποδειχθεί και άρα δεν είναι τόσο κακό να "φοβόμαστε" την αγάπη...
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @sklavina: δεν αναφέρθηκα πουθενά σε φόβο, τα τω Καίσαρος τωο Καίσαρει, όμως, η αγάπη είναι ένα πολύ όμορφο, ευγενές, ισχυρό και επιθυμητό συναίσθημα, πέραν όμως των ορμονικών αλλαγών που την συνοδεύουν - χαρακτηρίζουν, φρονώ πως ουδεμία σχέση έχει με την υποταγή.
     
  3. Απάντηση: Re: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?


    Συμφωνώ MasterJp, άλλο υποταγή και άλλο αγάπη.Το θέμα για μένα είναι το αν και πως μπορείς να υποταχθείς σε καποιον που δεν αγαπάς και για ποιους λόγους.Έχω την αίσθηση πως ο λόγος "επειδή κέρδισε την υποταγή μου" είναι πολύ αόριστος, εξου και αναφέρθηκα προηγουμένως με τον όρο γενικά και αόριστα... 
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @sklavina: επαναλαμβάνω πως η υποταγή δεν κερδίζεται αλλά επιβάλλεται, τα υπόλοιπα κατ' εμέ αποτελούν δικαιολογίες. Υπο αυτό το πρίσμα η απάντηση στην ερώτηση που εκφράζει το "αν" είναι προφανής.
     
  5. llazouli

    llazouli Contributor

    Απάντηση: Re: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Η γνώμη μου είναι πως η υποταγή επιβάλλεται με την έννοια ότι η προσωπικότητα του άλλου/ης δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια, ή θα την αποδεχτείς όπως είναι ή θα να την κάνεις με ελαφρά...!
    Υποτάσσεσαι σε κάποιον που δεν αγαπάς, για το λόγο ότι δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, σου επιβάλλεται και "παραλύουν" οι αντιστάσεις, σου διεγείρει την επιθυμία να είσαι ο δέκτης, ανοίγεις και δέχεσαι, σε ό,τι βέβαια επιθυμείς και μπορείς. Σε ακραίες περιπτώσεις, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο μπορεί και να τον μισήσεις, αν νιώσεις ότι κυριαρχία του ξεπερνά τα όρια σου και σε καθιστά έρμαιο του.
    Η ερωτική υποταγή δεν έχει σχέση με την αγάπη, αυτή μπορεί να έρθει πολύ μετά, αναλόγως τη συμβατότητά τους, μπορεί να μην έρθει και καθόλου. Άνθρωποι που αγαπιώνται ή είναι ερωτευμένοι, υποτάσσονται στον έρωτα και μόνο, αυτός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος που κινεί τα νήματα.
     
  6. Απάντηση: Re: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?


    Κάτι δεν καταλαβαίνω? Η αγάπη δυσκολεύει ίσως σε κάποιες περιπτώσεις το να διακρίνεις το που οφείλεται η υποταγή σωστά?δεν αναιρεί όμως την υποταγή...η υποταγή μπορεί να επιβληθεί και μέσω της αγάπης.
    Ωστόσο με βάζεις σε σκέψεις MasterJp. Eπιβάλλεται πάντα? σίγουρα δεν κερδίζεται?ένας άνθρωπος που έχει την "ικανότητα" να επιβληθεί κάπου αλλά δεν αξίζει την υποταγή του υ θεωρείται Κ επειδή μπορεί και επιβάλλεται?δεν πρέπει να αξίζει? και όταν αξίζεις δεν κερδίζεις και το υ αυτόματα?
    Θυμάμαι κάπου είχα διαβάσει σε ένα ποστ της αγαπητής λάρας (ίσως και σε αυτό το νήμα, δεν θυμάμαι) πως αν έψαχνε αφέντη θα κοιτούσε πρώτα να βρει κάποιον που μπορεί να κερδίσει την υποταγή της προτίστως...και είχα συμφωνήσει με το σκεπτικό ότι η αγάπη δυσκολεύει τον δρόμο ίσως προς την υποταγή αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι κακό...καπου εχω μπερδευτεί? 
     
  7. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?




    Κάτι τέτοια γράφεις αραιά και πού, αγαπητέ μου, και με ξυπνάς απότομα από τον λήθαργο, σα να με τσιμπάει αλογόμυγα...

    Τί το "ευγενές" βρίσκεις στην υποταγή, γενικά; Τί το "ευγενές" βρίσκεις στις σχέσεις Κυριαρχίας - υποταγής, γενικότερα;

    (Τα εισαγωγικά δικά μου βεβαίως, ξέρω πως εσύ δεν εννοούσες εντός εισαγωγικών το "ευγενές", εγώ όμως νομίζω πως του αξίζουν εν προκειμένω, πολλά ζεύγη).

     
  8. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Re: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    η ενδειξη στην ζυγαρια ......
     
  9. Απάντηση: Re: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?


    Ωραία τα περιγράφεις.Πουθενά δεν διαφώνησα σε κάτι από αυτά.Η ερώτηση μου είναι γιατί τα παραπάνω να μη μπορούν να συμβούν και με κάποιον που αγαπάς?
    Προσωπικά πιστεύω ότι μπορούν.Είμαι βέβαιη.Γιατί κάποιοι το αρνούνται τόσο έντονα?αυτή την άρνηση κάποιων συναισθημάτων δεν την καταλαβαίνω πραγματικά...
    Για να είμαι ειλικρινής θεωρώ ότι ένας άνθρωπος φτωχός σε συναισθήματα είναι φτωχός και στην υποταγή του προς τον Κ...
     
  10. Lady_No

    Lady_No Regular Member

    Απάντηση: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?

    Η γνώμη μου γέρνει στο δεύτερο...μέσα απο την σχέση δημιουργήτε συμπάθεια και αργότερα αγάπη προς το πρόσωπο.
     
  11. Απάντηση: Re: Αγαπας και υποτασσεσαι ή υποτασσεσαι και αγαπας?


    Οι λέξεις που έψαχνα!
    Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το νήμα, πίστευα βαθειά μέσα μου, πως πρώτα ερωτεύεσαι και στη συνέχεια υποτάσσεσαι, διαβάζοντας όμως το ποστ της llazouli συνειδητοποίησα ότι η απάντησή της εκφράζει ό,τι ακριβώς μου συνέβη.
    Ένιωθα ότι υποτάσσομαι σιγά σιγά σ' έναν άνθρωπο, που αισθανόμουν ότι αντιπαθώ [!!!], χωρίς να μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου, του επέτρεπα να με κυριεύει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο , πάλευα να με συγκρατήσω αλλά ήταν αδύνατο (δεν υπήρχε καν στις επιλογές μου να την κάνω μ' ελαφρά), ώσπου εντέλει τον ερωτεύτηκα και τον αγάπησα (και τον συμπάθησα επίσης   ).
    Θεωρούσα τότε ότι η υποταγή μου θα διαρκούσε όσο και ο έρωτάς μου προς αυτόν.
    Αντιλήφθηκα μετά από καιρό, ότι έχοντας πάψει πια να νιώθω ερωτευμένη, κι έχοντας κάψει όοοολες μου τις ελπίδες, δεν μπορούσα παρά να φέρομαι ως υποταγμένη απέναντί του.
    Ανταποκρινόμουν σχεδόν πάντοτε σε όλες του τις εντολές.
    Δεν υπήρχε άλλος τρόπος στο μυαλό μου.
    Όμως, τότε συνειδητοποίησα ότι έπαψε να αντιδρά το κορμί μου.
    Δεν δεχόταν τα ερεθίσματα με τον ίδιο τρόπο, χάθηκε ένα σημαντικό μέρος της απόλαυσης, και το χειρότερο ήταν ότι το κατάλαβε κι αυτός (χε, χε και λίγο χιούμορ)...

    Αγαπάς και Κυριαρχείς, ή Κυριαρχείς εφόσον αγαπήσεις  , αντιστοίχως......
    Περίεργο δεν ακούγεται? 
     
  12. illusion

    illusion Regular Member

    Εχω την εντύπωση οτι δεν ανοίγεις και δέχεσαι μόνο ότι επιθυμείς και μπορείς, πας πολύ παραπέρα από αυτά. Κάτι σαν το "Θέλω να κάνω πράγματα που δεν θέλω.."

    Πιστεύω οτι συμβαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό όταν αγαπάς. Όταν αγαπάς ΕΣΥ επιλέγεις όταν και αν θα υποταχτείς δε σου επιβάλλεται η υποταγή,

    Δεν είναι άρνηση συναισθημάτων, το αντίθετο, υπάρχουν πολλά συναισθήματα, δεν είναι μόνο η αγάπη, και μπορεί να είναι πολύ πιο έντονα.

    illusion