Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μονομαχία στο Off Topic

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 15 Φεβρουαρίου 2009.

  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Oh, please don't tell me you' re assuming too the indipendent existence of a reality...

    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t9788-38/#post309721
     
  2. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Απάντηση: Μονομαχία στο Off Topic

    Pas du tout Madame, pas du tout. Ονομάζω "πραγματικότητα" αυτό που περισσεύει πέρα από τις "πίστεις" μας. Κι επειδή οι "πίστεις" μας ειναι ρευστές, ρευστή είναι και η πραγματικότητα.

    Παράδειγμα, η βαρύτητα. Αλλη πραγματικότητα "βαρύτητα" είχαν τον 16ο αιώνα, άλλη τον 21ο. Ομως η πραγματικότητα "βαρύτητα" άλλαξε όχι από τον Ικαρο ή τον Ντα Βίντσι, αλλά από τους αδερφούς Ράιτ. Κι ας μην άλλαξε η λέξη.

    Dream

    PS. Σας ευχαριστώ που μου ξαναθυμίσατε αυτό το νήμα, έχω αφήσει στη μέση μια "ερμηνεία της ερμηνευτικότητας" και κάποτε πρέπει να την τακτοποιήσω.
     
  3. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Μονομαχία στο Off Topic

    So you 're not assuming the existence of an indipendent reality, but you 're assuming the existence of a dependent one. Does an assumption, though, indicate the existence of a belief? And, is it an indipendent one?

    Πιστεύω ότι η πίστη μας είναι ό,τι περισσεύει από την επιστημονική μας γνώση επί της πραγματικότητας. Και το γεγονός πως το πιστεύω επειδή δεν μπορώ να το τεκμηριώσω επιστημονικά, αποδεικνύει το ορθό της πίστης μου.

    Η πίστη δε στην απόλυτη δύναμη των Επιστημών παραμένει πίστη επειδή η απόλυτη δύναμη των Επιστημών δεν έχει τεκμηριωθεί (ακόμη). Υπάρχει όμως η πίστη πως θα τεκμηριωθεί - δεν είχαν κυκλοφορήσει ασφαλώς φυλλάδες που υπενίσσονταν ότι η Μεγάλη Αλήθεια θα επέλθει το 136 μ.Β. (μετά Boole), εντούτοις αρκετοί εξ ημών των πιστών ελπίζουμε σε κάποιο θαύμα (ήδη το sildenafil έχει κάνει πραγματικότητα τη νεκρανάσταση - προσωπικά δεν έχω κερδίσει τίποτα ακόμη από αυτή την υπόθεση καθώς οι τάσεις γεροντοφιλίας της εφηβείας μου με εγκατέλειψαν σχετικά σύντομα).

    Επιμένω δε πως είναι η πίστη που εξαρτάται από τη γνώση και όχι το αντίθετο, επειδή η γνώση, σε αντίθεση με την πίστη, λογικά δεν είναι εφικτό να μειωθεί (αν εξαιρέσουμε τη γεροντική άνοια και το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί συσκευή για brain formatting).

    Επίσης δεν θα έστεκε ως επιχείρημα υπέρ της αντίθετης άποψης το ότι πίστη και γνώση παραμένουν αντιστρόφως ανάλογα και τουτέστιν εξαρτώμενα σύνολα, επειδή κάτι τέτοιο θα εδράζονταν στην πίστη πως το σύνολο της γνώσης και των ιδεών (της νόησης και της διανόησης) είναι πεπερασμένο.

    Δεν "πρέπει", αλλά θα ήταν καλό. (En attendant alors).