Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Γκρινιάζεις ή μου φαίνεται;  
     
  2. MySelf

    MySelf Regular Member

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Φοβάμαι μήπως κάποια μέρα με αφήσουν όλοι και μείνουν μόνοι τους  
     
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Bαρκελώνη σου ερχόμαστε:hug:
     
  4. aspa1987

    aspa1987 Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Ε να μη γκρινιαξω???Ενα πραγμα δεν μπορω να κααλαβω....πως η μανα μου που βγαινει μια φορα το χρονο ξερει πρωσοπικα ολουσ τους μπουζουκοτραγουδιστες...και αυτοι πρεπει να μας κερνανε ενω εχουμε παρει ηδη 2 μπουκαλια ουισκι....πωπωπω
    Εντομεταξυ δεν ξερω που ειναι τα παπουτσια μου........ξυπολιτη ηρθα σπιτι???ΟΕΟΕΟΕΟΕΟ
     
  5. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Κατάλαβα... προβλέπεται διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας  
     
  6. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor


    Υπόσχομαι να είμαι φρόνιμη 
     
  7. kali crow

    kali crow Guest

    οτι θελω παγωτοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!
     
     
  8. Lady_No

    Lady_No Regular Member

    Απάντηση: Re: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Αξιοθέατα στη Βαρκελώνη

    Τι αξίζει να δείτε στη Βαρκελώνη
    Ο ναός της Αγία Οικογένειας (Sagrada Familia)
    O ναός αυτός αρχικά υπήρξε νέο-γοτθικού ρυθμού σχέδιο του Francesc de Paula del Villar, αλλά στη συνέχεια ανατέθηκε στον Gaudi, το 1891, ο οποίος αντικατέστησε τα υπάρχοντα σχέδια με κάποια πολύ πιο εντυπωσιακά με αποτέλεσμα ο ναός να πάρει τη σημερινή του μορφή χάρη σε αυτή την παρέμβαση. Ο ναός της Αγίας Οικογένειας έχει συμβολική δομή: η ανατολική πλευρά του είναι αφιερωμένη στη γέννηση του Χριστού, η δυτική πλευρά του, στα Πάθη και το Θάνατο και η νότια και μπροστινή πλευρά της εκκλησίας, είναι αφιερωμένη στην εξύμνηση. Οι 4 πύργοι από την κάθε μία από τις 3 πλευρές μαζί συμβολίζουν τους 12 αποστόλους. Ο πύργος με τη μορφή τρούλου ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της αψίδας συμβολίζει της μητέρα του Θεού και οι 4 μεγάλοι πύργοι αφιερωμένοι στους 4 Ευαγγελιστές αντίστοιχα περικυκλώνουν το κεντρικό βέλος που συμβολίζει τον Σωτήρα.
    Πάρκο GoellΤο πάρκο Goell βρίσκεται στο λόφο Carmel και δημιουργήθηκε από τον Gaudi έπειτα από πρωτοβουλία του χρηματοδότη Goell για την κατασκευή ενός πάρκου με κήπους. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1900 και τελείωσε το 1914 και σήμερα θεωρείται δημοτικός κήπος.
    Passeig de GruciaΣε αυτή τη λεωφόρο, ανάμεσα στους δρόμους Consell de Cent και Arago στη νοτιοδυτική πλευρά, θα βρείτε τη φημισμένη περιοχή της παραφωνίας, εξαιτίας της αντίθεσης της αρχιτεκτονικής των κτιρίων, τα οποία προέρχονται από της αρχές της δεκαετίας μέχρι τον 20ο αιώνα. Το κτίριο στη μεριά της θάλασσας με το όνομα Lles Morena house, του αρχιτέκτονα Montaner, είναι μοντέρνου ρυθμού με έντονα τα στοιχεία των λουλουδιών. Ακολουθούν 2 κτίρια σε μοντερνοποιημένο στυλ Λουδοβίκου XV του enrich Sagnier και το νέο-γοτθικού ρυθμού Amatler house με πολύχρωμα κεραμίδια του Cadafalch. Στη συνέχεια θα δείτε το κτίριο του Gaudi, ονόματι Batlls house, το οποίο έχει πρόσοψη από μωσαϊκό και σκεπή με κεραμίδια. Τέλος, άλλο ένα κτίριο του Gaudi είναι το Milu house, το οποίο διαθέτει έντονα στοιχεία γλυπτικής όχι μόνο στη πρόσοψή του, αλλά και στο εσωτερικό του.
    La TorreΟ πύργος τηλεπικοινωνιών της Βαρκελώνης, Collserola, χτίστηκε στο λόφο Vilana το 1992 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έπειτα από διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η πόλη της Βαρκελώνης, ο αρχιτέκτονας Foster ανέλαβε το σχεδιασμό του. Το ύψος του ανέρχεται στα 288 μέτρα και είναι η υψηλότερη κατασκευή στην πόλη.
    TibidaboΤο βουνό του Tibidabo (512μ. υψόμετρο) είναι το υψηλότερο σημείο των λόφων Collserola, και σήμερα φιλοξενεί ένα πάρκο ψυχαγωγίας, το οποίο ανήκει στο Δήμο της Βαρκελώνης. Διαθέτει όλων των ειδών τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες. Αποτελεί το πρώτο πάρκο ψυχαγωγίας στην Ισπανία και το δεύτερο παλαιότερο στην Ευρώπη.
    La RamblaΟ δρόμος αυτός χωρίζεται πρακτικά σε πέντε κομμάτια, κάθε ένα από τα οποία αντιπροσωπεύει και ένα διαφορετικό κομμάτι της πόλης. Το πρώτο κομμάτι με την ονομασία La Rambla de Canaletes, πήρε το όνομα αυτό από το σιντριβάνι Font de les Canaletes, για το οποίο σύμφωνα με την παράδοση, ισχύει ότι αν πιει κανείς νερό θα θέλει να επιστρέφει στη Βαρκελώνη. Το δεύτερο κομμάτι, γνωστό ως La Rambla dels Estudis, πήρε το όνομά του από το κτίριο του πανεπιστημίου του 15ου αιώνα με το όνομα αυτό. Στη συνέχεια ακολουθεί το κομμάτι La Rambla de les Flors, το οποίο είναι το μόνο μέρος στη Βαρκελώνη από τον 19ο αιώνα που πωλούνται λουλούδια και διατηρεί μέχρι σήμερα αυτή την ιδιαιτερότητα. Η La Rambla del Centre ή La Rambla dels Caputxins, πήρε το όνομα της από την παλιά οικία της αδελφότητας των Καπουτσίνων. Τέλος, η La Rambla de Santa Monica, δίνει πρόσβαση στο λιμάνι, και πήρε το όνομά της από την ομώνυμη εκκλησία εκεί.
    Το ίδρυμα MiroΤο ίδρυμα Miro εγκαινιάστηκε το 1975 και είναι ένα εξαιρετικό δείγμα δημιουργικότητας του Σερτ. Φιλοξενεί μία μόνιμη συλλογή από έργα του Joan Miro, όπως γλυπτά και συγκεκριμένα το έργο Bon Dia, Barcelona που βρίσκεται σε τέτοια θέση ώστε ο θεατής να έχει πανοραμική θέα στην πόλη. Στην είσοδο του Ιδρύματος υπάρχει ένα πορτοκαλί πουλί, γνωστό έργο υπό το τίτλο Τέσσερα Φτερά, του Αμερικανού γλύπτη Calder. Ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα του ιδρύματος είναι το σιντριβάνι Mercury του Calder το οποίο δώρισε ο ίδιος ο καλλιτέχνης στον Miro, ως στενός του φίλος.
    Plaza de Catalunya
    Η πλατεία της Καταλονίας είναι το κέντρο της πόλης. Εδώ συναντιούνται οι δρόμοι Passeig de Grucia, Rambla Catalunya, Portal de l'ingel όλοι γεμάτοι από κόσμο. Στην πλατεία θα βρείτε μαγαζιά, καφέ, τράπεζες και αποτελεί και το κέντρο των αστικών συγκοινωνιών. Εδώ μαζεύτηκαν χιλιάδες κάτοικοι της πόλης το 1992 για να ακούσουν την ανακοίνωση της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων.
    Μουσείο Πικάσο
    Η ιδιοφυία του νεαρού καλλιτέχνη τονίζεται σε αυτό το μουσείο, το οποίο παρουσιάζει περίπου 3500 έργα του και τα οποία χρειάζεται να δει κανείς προκειμένου να κατανοήσει την μετέπειτα εξέλιξή του.
    Μουσείο Gaudi
    Εδώ έζησε ο Gaudi από το 1906 έως το 1926. Θα βρείτε έπιπλα σχεδιασμένα από τον καλλιτέχνη, διάφορα διακοσμητικά, σκίτσα, πορτραίτα και μακέτες με αρχιτεκτονικά σχέδια.
    Μουσείο Barbier-Mueller για την Προ-Κολόμβου Τέχνη
    Αυτό το μουσείο αποτελεί το μοναδικό δείγμα μουσείου το οποίο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στις Προ-Κολόμβου εποχής κουλτούρες. Η συλλογή είναι ιδιαίτερα πλούσια και δίνει στους επισκέπτες μια πολύ καλή εικόνα για τους πολιτισμούς που υπήρχαν στην αμερικανική ήπειρο πριν την άφιξη του Κολόμβου. Δείγματα από την κουλτούρα των Olmec, Maya, Chavin, Mochica, Ίνκας και Αζτέκων φιλοξενούνται εδώ.
     
  9. spectrum

    spectrum Regular Member

    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  10. MySelf

    MySelf Regular Member

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

     
     
  11. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Σκεφτομαι οτι και ο Χαρος εχει κατεβει σε απεργια στην Ελλαδα...
     
    Last edited by a moderator: 2 Μαϊου 2010
  12. Lady in Corslet

    Lady in Corslet Mind the gap...

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Tον τέλειο Φόνο!