Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM: Mύθοι και πραγματικότητα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 4 Μαϊου 2010.

  1. Emma

    Emma Contributor

    Με το ίδιο σκεπτικό του https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t16230/ κι επειδή έχω παρατηρήσει ότι σε αρκετές περιπτώσεις επικρατεί μια εξιδανικευμένη ιδέα σχετικά με το bdsm, αυτό το νήμα, πέρα απ' την κατάθεση προσωπικών εμπειριών, ζητά την απάντησή σας στις παρακάτω ερωτήσεις:

    1. Πώς ήταν η μέχρι τώρα εμπειρία σας απ' το bdsm σε γενικές γραμμές; (θετική ή αρνητική)
    2. Πώς συγκρίνεται η εμπειρία σας από αυτό με τις προσδοκίες σας ή όσα είχατε ακούσει/διαβάσει σχετικά; Ανταποκρίθηκε σε αυτά ή σας απογοήτευσε;
    ή
    3. Αν δεν έχετε (αρκετή ή καθόλου) εμπειρία στο bdsm, ποιές είναι προσδοκίες σας; Τί ζητάτε/περιμένετε να πάρετε/βρείτε από/σε αυτό;


    Η αναφορά συγκεκριμένων (όχι ονομαστικών!) παραδειγμάτων θα βοηθούσε.

    Y.Γ. Έβαλα "bdsm" γενικά και όχι "D/s ή Μ/s", έτσι ώστε να μην περιοριστούν οι απαντήσεις σε αυτά και μόνο.
     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Η μέχρι στιγμής εμπειρία μου απο το χώρο είναι γλυκόπικρη. Έχω ζήσει ευχάριστες στιγμές,βίωσα πρωτόγνωρες εμπειρίες. Δε λέω, υπήρχαν άσχημες στιγμές, οι οποίες βασίζονταν σε λάθος επιλογές προσώπων.

    Μπαίνοντας στο bdsm δεν είχα ιδιαίτερες προσδοκίες, το έβλεπα σαν ένα απλό ερωτικό παιχνίδι.Με τον καιρό κατάλαβα πως είναι πολλά παραπάνω, και μου χρειάστηκε αρκετός χρόνος μέχρι να καταλάβω,ποια απο αυτά ήθελα και ποια όχι.

    Παρόλο που θεωρώ ότι έχω κάποια εμπειρία,εχω προσδοκίες για το μέλλον. Για μένα όλα μπαίνουν σε μια σειρά, σιγά σιγά γίνονται πράξεις και πραγματικά νιώθω πιο γεμάτη απο ποτέ.

     
     
  3. Lady_No

    Lady_No Regular Member

    Απάντηση: BDSM: Mύθοι και πραγματικότητα

    Θα μπορούσες να σπάσεις αυτό το θέμα σε περισσότερα απο ένα..μόνο απο την τελευταία σου ερώτηση μπορούν να προκύψουν πολλά υποερωτήματα..ξεκινάω λοιπόν..

    1. Όπως όλες οι εμπειρίες της ζωής και θετική και αρνητκή..τώρα τελευταία βέβαια γέρνει πρός το θετική.  
    2. Το BDSM το γνώρισα σαν διαφορετικό είδος έκφρασης απο τα βιβλία του De Sade οπότε θα πώ ότι διαφέρει για ευνόητους λόγους απο τα συγκεκριμένα βιβλία.  
    Δεν απαγοητεύτηκα φυσικά καθώς απο πολύ μικρή ήξερα τι ήμουν και τι μου άρεσε..  

    Ίσως τελικά αυτό που περιμένουμε όλοι είναι μία σχέση που θα κρατήσει μέχρι το τέλος με κοινό παρανομαστή το BDSM..δεν ξέρω αν θα φοράει τα "δεσμά" μου μέχρι το τέλος αλλά θα μου φτάνει να το έχω ζήσει και απο τις καλές του αλλά και απο τις κακές του..
     
  4. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: BDSM: Mύθοι και πραγματικότητα

    περίεργη τοποθέτηση των ερωτημάτων.

    Οι πρακτικές που χρησιμοποιώ συνήθως δεν είναι τόσο πολύπλοκες ούτε τόσο κινκυ σε σχέση με αυτά που διαβάζω. Άρα δεν μπορώ να απογοητευτώ μια που οι προσδοκίες μου βρίσκονται σε μία προσωπική υποκειμενική , φόρμουλα.

    Δεν νομίζω οτι μπορεί κάποιος να απογοητευτεί απο το BDSM συνολικά. Όπως και σε βανίλλα σχέσεις , Δεν μπορεί να απογοητευτεί απο τον έρωτα ή το σεξ συνολικά. Μόνο παροδικά και απο συγκεκριμένα άτομα /σχέσεις ή συγκεκριμένες εφαρμογές.

    Οπωσδήποτε κάποιες φορές η πρακτική εφαρμογή θα είναι σχετικά απογοητευτική αλλά πιστεύω οτι αυτό έχει να κάνει με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, την εμπειρία, την επαφή των ανθρώπων και την αυτογνωσία του καθενός.
     
  5. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: BDSM: Mύθοι και πραγματικότητα

    Μπηκα στο χωρο του bdsm οπως κανω με ολα τα καινουργια πραγματα στη ζωη μου...με τα μουτρα και τη καρδια στο μανικι. Μπουχτισμενη απο αντρες που δεν ηξεραν τι θελουν και που ειχαν κανει τ'αυτονοητα δυσευρετα. Το σεξ παντα η απολυτη εκφραση του παθους και διψας για ζωη. Ο δικος μου χωρος για πειραματισμους, και ριψοκινδυνα παιχνιδια.
    Ενα απο τα πραγματα που μου αρεσαν στο bdsm ηταν η "υποσχεση" που εδινε για μια επαφη που θα μου επετρεπε να εκφρασω και ν'ανακαλυψω τα ακραια και εντονα συναισθηματα. Μια κατασταση που μεσα απο την εμπιστοσυνη και την παραδοση του ελεγχου σε καποιον ικανο να τη χειριστει, θα μπορουσα να βρεθω αντιμετωπη με τον εαυτο μου και τα ταμπου μου. Ολοι οι περιορισμοι που ειχα επιβαλλει στον εαυτο μου δεν λειτουργουσαν πλεον προστατευτικα, αλλα με επνιγαν. Χωρις περιορισμους λοιπον, ηδονη και γυμνια, μπροστα σε μια παρουσια γνωριμη και σταθερη.
    Η αναζητηση αυτης της παρουσιας, ηταν παντοτε δυσκολη, κυριως γιατι εψαχνα σε λαθος μερη, με λαθος προσεγγιση. Μπηκα στο bdsm (καλα μη φανταστειτε, στο κατωφλι ειμαι ακομα μεχρι να νιωσω ευπροσδεκτη) αρκετα συνειδητοποιημενη αλλα με καποιες ψευδαισθησεις, η τουλαχιστον εχοντας το ιδανικο στο μυαλο μου.
    Οσο περναει ο χρονος, καταλαβαινω πως το σημαντικοτερο που θα μπορουσα να παρω απο αυτη τη διαδρομη η σταση, ειναι ενα-δυο κομματακια του παζλ που συμπληρωνουν το τεμαχισμενο εγω μου. Την ερωτηση που σχηματιζω απο την αρχη, δεν ειναι βεβαιο πως θ'απαντησω εδω, αλλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο...Η αποδοχη ειναι.
    Φαινεται πως οι μεχρι τωρα εμπειριες μου με αντρες ατελεις και λιγους, μ'εχει οδηγησει στην αφετηρια, δηλαδη στην αποδοχη της ευθυνης και του ελεγχου του εαυτου μου, πρωτα απ'ολα.
    Ολα αρχιζουν και τελειωνουν με την εξης φραση:
    "Δεν μπορεις να δωσεις κατι που δεν εχεις"

    Την καλημερα μου σε ολους και ελπιζω αυτο ν'απαντησε τις ερωτησεις σου Emma.
     
    Last edited by a moderator: 5 Μαϊου 2010
  6. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

     
  7. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: BDSM: Mύθοι και πραγματικότητα

    Καταλαβαίνω τί εννοείς. Τις έθεσα έτσι επειδή παρατήρησα ένα αξιοσημείωτο αριθμό ατόμων να φεύγει από το χώρο, μετά από αλλεπάληλες ίσως απογοητεύσεις.

    Κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ.

    Για να απαντήσω, αρχικά, και στις ίδιες μου τις ερωτήσεις:

    1. Σε γενικές γραμμές η εμπειρία με το bdsm αυτό καθεαυτό ήταν θετική. Υπήρξαν και καλές αλλά και άσχημες εμπειρίες. Όσο και να μην το καταλάβαινα τότε, ήταν οι άσχημες στιγμές που με δίδαξαν τα πιο πολλά για μένα αλλά και για τους άλλους. Γνώση την οποία όχι απλά να πάρω στον τάφο μου, αλλά να χρησιμοποιήσω στις μελλοντικές μου αναζητήσεις και σχέσεις, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν συγκεκριμένες καταστάσεις/επιλογές.
    2. Η εμπειρία, και πάλι απ' το bdsm αυτό καθεαυτό, δεν ανταποκρίθηκε απλά, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Ήμουν αρκετά επιφυλακτική στις αρχές, καθώς ακόμη έψαχνα τί και πώς (όχι μόνο όσον αφορά τον χώρο, αλλά και όσον αφορά τις δικές μου προτιμήσεις). Δώθηκε, μέσω της ενασχόλησής μου, όνομα σε πράγματα τα οποία μου άρεσαν ως τότε. Ανακάλυψα νέα πράγματα που μου αρέσουν. Έπαιξα με τα όριά μου. Βρήκα ποιά είναι αυτά. κτλ κτλ


    H μία αυταπάτη, μπορώ να πω, που διαπίστωσα ότι είχα είναι ότι νόμιζα πως τα άτομα που δηλώνουν το ίδιο status θα έχουν και παρόμοιες ιδέες, πρακτικές, συμπεριφορές κτλ. Θα ακολουθούν δηλαδή κάποιο κοινό κώδικα. Αποδείχτηκε, στην πράξη (σε μένα τουλάχιστον) ότι δεν είναι έτσι. Υπάρχουν απίστευτα μεγάλες διαφορές (και στα Κ και στα υ). Θέλω να διευκρινίσω σχετικά με αυτό, ότι δεν νομίζω ότι κάποιοι ήταν κακοί και κάποιοι καλοί. Ήταν απλά διαφορετικοί. Κάποιοι μου ταίριαζαν περισσότερο και κάποιοι λιγότερο.
    Μία άλλη αυταπάτη, η οποία ευτυχώς διαλύθηκε νωρίς, ήταν η ρομαντική ιδέα που είχα για τις bdsm σχέσεις, βάσει των όσων διάβαζα. Διαπίστωσα ότι επειδή μία σχέση είναι bdsm δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα είναι ρόδινη. Η αυτογνωσία είναι απίστευτα σημαντική, όπως σημαντικό είναι να μην γίνονται εκπτώσεις στα θέλω μας, όποια κι αν είναι αυτά.

    Τέλος, βρήκα και κάτι που ισχύει αντίστροφα στο bdsm: To "don't blame the player, blame the game". Αν και όταν κάτι πάει στραβά "don't blame bdsm, blame the person".  
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: BDSM: Mύθοι και πραγματικότητα

    Πώς λένε οι του αντίστοιχου χώρου, "there is no biz like showbiz", με όλα τα πικρά, στραβά και οδυνηρά του χώρου της showbiz και κυρίως με τη ματαίωση να παραμονεύει σε κάθε στροφή;

    Το ίδιο λέω κι εγώ για το BDSM. Τίποτα δεν είναι σαν το BDSM για μένα. Μπορεί να έχει όλα τα στραβά του κόσμου, και μέρα που είναι, δράτομαι της ευκαιρίας να πω ότι όσα μου έλεγε η μανούλα μου για τους σαδιστές όταν ήμουν έντεκα χρονών είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι η μόνη αλήθεια. Για να μη γίνομαι ζαβολιάρα, δεν αμφιβάλλω πως ό,τι έλεγαν οι πατεράδες των Κυρίαρχων στους γιούς τους για τις υποτακτικές γυναίκες Τους βγήκε επίσης αληθινό...Αλλά δεν παύει να είναι ένα μέρος στο οποίο ανήκω.

    Το ατομικό μου δίλημμα και άρα το κίνητρο για να καθήσω να κάνω έναν λογαριασμό των "υπέρ" και των "κατά" δεν ήταν ποτέ BDSM vs. vanilla, ούτε λιμπερτινισμός vs. BDSM, ανέκαθεν ήταν καριέρα vs. BDSM καθώς και τα δύο απαιτούν πολύ μεγάλη ψυχική επένδυση και έχω πάρει απόφαση εδώ και καιρό ότι οι ψυχικές μου αντοχές δεν αρκούν για καύσιμο και στα δύο, τουλάχιστον όχι σε κρίσιμες καμπές.

    Αν πάντως απαιτείται μια boolean, όπως θα έλεγε η Syrah, απάντηση στο ερώτημα, θα απαντούσα "θετική".

    Αλλά είναι φορές που θέλω να πεθάνω για να αποφύγω κάποια αγωνία που βλέπω να 'ρχεται, η ματαίωση με φοβίζει πολύ και γι αυτά τα δύο δεν φταίω ούτε εγώ, ούτε ο όποιος Έτερος, φταίει το BDSM.

    Μπαίνοντας στο στενό χώρο, η ψυχή μου διψούσε για συναίσθημα, σωματική εκτόνωση, για την οποία όμως είχα απίστευτες αναστολές και οργιώδεις καταστάσεις. Ακόμα, ήθελα να νιώσω τί είναι ο σαδισμός, πάνω μου. Δεν είχα την παραμικρή ιδέα ότι μπορεί να είμαι μαζοχίστρια.

    Βρήκα φιλίες, επικοινωνία, πολύ κουβέντα, πολύ διαδίκτυο (για μένα παραμορφωτική συνθήκη), ερωτισμό, στερεότυπα που στην αρχή μου ήταν ακατανόητα και αδιάφορα, αγωνία για αναζήτηση άλλοθι πανταχόθεν, ανταγωνισμούς, πόλωση γύρω από διαφορετικότητες, το είδος των σχέσεων που διαμορφώνονται σε πολύ κλειστούς και μικρούς χώρους, δηλαδή περιοριστικό και ασφυκτικό και μικροαστικό. Ένιωσα τον σαδισμό, έμαθα ότι είμαι ή έγινα μαζοχίστρια.

    Δεν θα πω οτι απογοητεύτηκα, καθώς συχνά μάλλον γοητεύτικα, όμως δεν θα έλεγα ότι ανταποκρίθηκε στα προσδοκώμενά μου ο χώρος. Σε αυτό φταίνε τα προσδοκώμενά μου και ουδόλως απαιτώ ή προσπαθώ να αλλάξει ο χώρος για τα μούτρα μου  
     
  9. Amanteus

    Amanteus Regular Member

    Απάντηση: BDSM: Mύθοι και πραγματικότητα

    Αγαπητή Emma,

    Το νήμα σου είναι πολύ ενδιαφέρον και οι ερωτήσεις εξαιρετικά εστιασμένες και διατυπωμένες.

    Θα αρχίσω να εκθέτω την άποψη μου αμέσως και ελπίζω να την βρεις ενδιαφέρουσα.


    Ερώτηση 1η :
    Πώς ήταν η μέχρι τώρα εμπειρία σας απ' το bdsm σε γενικές γραμμές; (θετική ή αρνητική)

    Απάντηση:
    Οι εμπειρίες που μπορείς να πάρεις από το bdsm είναι όχι μόνο θετικές (αναφέρομε στο lifestyle και όχι στα πρόσωπα). Το bdsm άμα το δοκιμάσεις σε τραβάει όλο και πιο πέρα όλο και πιο μπροστά, σαν ένας ανεμοστρόβιλος που σε παρασύρει όλο και πιο ψηλά μες του μυαλού σου τις ατέλειωτες στοές. Δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο. Είναι μια πηγή ατέλειωτης και μοναδικής ευχαρίστησης.

    Ερώτηση 2η :
    Πώς συγκρίνεται η εμπειρία σας από αυτό με τις προσδοκίες σας ή όσα είχατε ακούσει/διαβάσει σχετικά; Ανταποκρίθηκε σε αυτά ή σας απογοήτευσε;

    Απάντηση:
    Δεν είχα ακούσει πολλά και δεν είχα διαβάσει αντίστοιχα. Θα μπορούσα να πω ότι ήμουν αδιάφορος. Η εμπειρία μου ήλθε εντελώς φυσικά και μάλιστα στο εξωτερικό με την τελευταία μου σχέση, χωρίς να καταλάβω τι κάνω. Όταν το συνειδητοποίησα, κώλυσα, δεν το βγάζω από το μυαλό μου, το θέλω μου και το αναζητώ συνέχεια. Εμπειρία στην Ελλάδα δεν έχω αποκτήσει ακόμα, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αυτά όσο αφορά το bdsm.

    Από τα άτομα που έχω γνωρίσει, η εμπειρία μου δεν διαφέρει σε τίποτα από τις υπόλοιπες κοινωνικές μου σχέσεις. Υπάρχουν και αξιόλογα και λιγότερο αξιόλογα άτομα με την γενική έννοια του όρου. Οπότε και θετικές και αρνητικές γνώμες αντίστοιχα. Στον χώρο του bdsm στην Ελλάδα θα πρέπει να διευκρινίσω ότι μπήκα εντελώς τυχαία τους τελευταίους 2 μήνες αφού είχε λήξη η αρχική μου σχέση. Οπότε στατιστικά δεν έχει μεγάλο βάρος η γνώμη μου.

    Ερώτηση 3η :Αν δεν έχετε (αρκετή ή καθόλου) εμπειρία στο bdsm, ποιές είναι προσδοκίες σας; Τί ζητάτε/περιμένετε να πάρετε/βρείτε από/σε αυτό;

    Απάντηση:
    Εμπειρία δεν έχω πολύ. Ζητάω να βρω ειλικρινείς ανθρώπους, συνειδητοποιημένους, να ξέρουν τι κάνουν, με αυτογνωσία, υγιείς σωματικά και ψυχολογικά, με πνευματική διαύγεια και οξυδέρκεια, ποιοτικούς, δημιουργικούς και με χιούμορ. Η ηθική και οι αξίες παίζουν μεγάλο ρόλο στην ζωή μου, όποτε θεωρώ αυτονόητο ότι επιθυμώ να συναντήσω ανάλογους ανθρώπους.

    Ακόμα θα επιθυμούσα να γνωριστώ με ανθρώπους ηδονιστές, λογικούς, ιδεαλιστές, κοινωνικούς, με μπρίο, εξωστρεφείς, με ενδιαφέροντα και εκτός bdsm, έξυπνους, που ξέρουν να εκφράζουν καλά τις σκέψεις τους και τα συναισθήματα τους, έντιμους. Όσον αφορά το ηδονιστικό κομμάτι …. Sky is the limit. Πάνω από όλα απλά ανθρώπους.

    Από τον χώρο γενικά θα επιθυμούσα περισσότερη ανάμιξη στα κοινά, πληροφόρηση και προστασία των μελών, εκπαίδευση, ενημέρωση, κανόνες που να τηρούνται, και γενικά πιο έντονη δραστηριότητα.


    Ελπίζω οι απαντήσεις μου να θεωρούνται ικανοποιητικές.

    Σε ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    Με εκτίμηση,

    Amanteus

    Υ.Γ. Θα μπορούσα να αναφερθώ σε πολλά περισσότερα, αλλά δεν θέλω να σας κουράσω.
     
    Last edited: 10 Μαϊου 2010
  10. kali crow

    kali crow Guest

    1.η ελαχιστη ως τωρα εμπειρια μου ηταν αρκετα ικανοποιητικη.με πολλα δυσαρεστα συμβαντα καθως ομως και αρκετα ευχαριστα.
    2.δε θα λεγα οτι απογοητευτηκα ακομα τουλαχιστον.σιγουρα ειναι πολυ πιο δυσκολο απο οτι το περιμενα.αλλα πιστευω οτι εχει να κανει και με τον ποιον εχω απεναντι μου ως Κ.
    3.δυσκολη ερωτηση.εχω την ταση να ζηταω και συναισθημα σε οτι κανω.το σιγουρο ειναι οτι ζηταω να εκπαιδευτω σωστα πανω σε αυτα που με ενδιαφερουν,αλλα σιγουρα θα θελαολο αυτο να με ικανοποιει και συναισθηματικα αλλιως φοβαμαι οτι δε θα μπορουσα να το συνεχισω.