Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και Λογιστική

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Sado_M, στις 4 Μαϊου 2010.

  1. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Λογιστική και bdsm. Δυο έννοιες άκρως αντίθετες, Η μια ασχολείται με την ακέραια λογική, και η άλλη με το ακέραιο συναίσθημα (ερωτισμός). Το ένα δεν περιέχει τις ιδιότητες του άλλου. Όμως και τα δυο, είναι τόσο ίδια και ταυτιζόμενα μεταξύ τους. Και τα δυο έχουν κατατάξεις, κανόνες, τίτλους, υποκατηγορίες, κεφάλαια και παραγράφους, γένη κλπ.


    Για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με την λογιστική, είναι η στριχνή καταγραφή στοιχείων οικονομικών πόρων ασχέτως προέλευσις, την ίδια στιγμή που η ύπαρξη τους δικαιολογείται εγγράφως. Παραθέτω ότι η λογιστική σε καμιά περίπτωση δεν συνδέεται με τα οικονομικά η οικονομία, παρόλο που είναι μέρος του. Αν τα οικονομικά μελετούν το πως και πόση μπογιά χρειάζεται για το βάψιμο ενός τοίχου, η λογιστική καταγράφει πόσα πινέλα και κουβάδες χρειάστηκαν.

    Η διαφορά μεταξύ τους είναι μια, αλλά και η πιο κρίσιμη από όλα.

    Στα οικονομικά κάποιος μπορεί να πέσει έξω από τις προβλέψεις του, και να έχει αποτέλεσμα. Συνεπώς ένας οικονομολόγος κυριαρχεί έναντι της επιστήμης του η είναι ο μοναδικός κυρίαρχος της κατάστασης.


    Στη λογιστική όμως είναι αδύνατον κανείς να πέσει έξω, γιατί άπλα δεν λύνεται η δεν απαρτίζεται εξίσωση μεταξύ συμβαλλόμενου κεφαλαίου και περιουσιακών στοιχείων, και συνεπώς η λογιστική παύει να υπάρχει. Ακριβώς το αντίθετο από ότι συμβαίνει στα οικονομικά. Σε αυτή την περίπτωση η λογιστική κυριαρχεί έναντι του λογιστή η είναι η μοναδική κυρίαρχος.


    Για τον πιο πάνω λόγο οι κανόνες είναι κανόνες, και παραμένουν πάντα ακούσιοι.

    Το καθετί χωρίζεται, καταγράφεται και υπάγεται ανά γένος. Το κάθε γένος έχει τα κεφάλαια του, όπου το κάθε στοιχείο μπαίνει κάτω από συγκεκριμένους τίτλους, μέσα σε συγκεκριμένους παραγράφους.

    Από την άλλη παρεμφερή μεριά, υπάρχουν πόροι που διοχετεύονται στην κυριολεξία ανάμεσα, και ενσωματώνονται στις κατατάξεις άλλων πολλών πόρων, χωρίς να είναι εμφανή πουθενά, πλην καταγραφής τους κάτω από μικρές ταμπελίτσες υποκατηγοριών, ενός άλλου διαφορετικού κεφαλαίου.

    Παράδειγμα, οι οφειλές από εμάς μπαίνουν στην ανάλογη υποκατηγορία εσόδων (αφού πήραμε την άξια), στην κάθε αντίστοιχη μελέτη με μορφή αποθέματος, αλλά ανήκουν στο γένος των εξόδων (αφού η απόλαυση του χρησιμοποιήθηκε για σκοπούς παραγωγής), και καταγράφονται κάτω από τους τίτλους των πιστωτών μας, σε κάποιο άλλο κεφάλαιο μιας άλλης κατηγορίας κλπ, και ανάλογα με την ημερομηνία εξόφλησις του χρέους μας διατηρούνται πάντα στη ίδια κατάταξη, αλλάζοντας μόνο όταν εξοφληθούν στο έπακρο.

    Η κάθε αλλαγή στη λογιστική συνοδεύεται με το ανάλογη ταμπελίτσα της, και αναρτάται σε υποκατηγορία για στοιχεία μεσοπρόθεσμης αναμονής, μέχρι την τελική τους κατάταξη. Σε καμιά περίπτωση όμως τα στοιχειά δεν μπαίνουν κάτω από κάποια άλλη διαφορετική και ετερομοείδη κατάταξη.

    Με αυτήν την πολιτική επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή επικοινωνία αφορώντας την καταμετρημένη καταγραφή των οικονομικών πόρων ενός επιχειρήματος, αποτελεσματικά. Δηλαδή τα πάντα είναι ξεκάθαρα, με τη προκαθορισμένη διεθνή κοινά αποδεχτή ταξινόμηση και κατάταξη τους, οι οποίες δικαιολογούν, διαγγέλουν, εμφανίζουν την εικόνα κάθε οικονομικής δραστηριότητας, μέσα σε κάποιο καθορισμένο χρονικό διάστημα.

    Και εδώ σε αυτό το σημείο στοχασμού μπορεί να χωρέσει και η θεωρία της εναλλακτικότητας του bdsm. Η εικόνα κάθε επιχειρήματος μπορεί να διασκευαστεί, όπως γουστάρει ο κάθε λογιστής. Η κατανομή απόσβεσις αγοράς περιουσιακών στοιχείων δεν είναι τίποτα άλλο από μια καταγραμμένη εναλλακτική αξία, για χάριν αποκατάστασης του αρχικού συμβαλλόμενου κεφαλαίου. Η άξια είναι καθαρά εναλλακτική εφόσον η καταγραφή της δεν καταγράφει φυσικούς πόρους πλέον, αλλά απλές αξίες μόνο. Επιπρόσθετα οι τιμές και ο θεσμός της όλης καταχώρησης μπορεί να αμφισβητηθεί σαν ανεπαρκής μελέτη, μιας και οι παράμετροι εναρμόνισης επιτοκίων στο χρονικό διάστημα υπολογισμού του ποσού απόσβεσης, και επιτοκίων της υπολογιζόμενης τιμής της αγοραστικής άξιας ενός περιουσιακού στοιχείου, σε συσχέτιση με παρελθόν και μέλλον, δεν είναι οι ίδιοι, ή οι υπολογισμοί του έγιναν από διαφορετικούς λογιστές, εντός η εκτός εύλογου χρόνου. Άλλο δεδομένο επιτόκιο χρησιμοποιεί ο ένας λογιστής, και άλλο κάποιος άλλος, αφού ορόσημο επιτόκιο για κάθε λογιστή είναι η τραπεζική πηγή που είχε αντληθεί το έκαστο κεφάλαιο, όπου σε πολλές συναλλαγές τυχαίνει να μην είναι η ίδια.

    Ακόμα ένας λόγος που ο θεσμός της καταχώρησης μπορεί να αμφισβητηθεί είναι και η ίδια η τιμή πώλησης εκείνου του περιουσιακού, μετά την χρησιμοποίηση του. Η άξια απόσβεσης περιουσιακών στοιχείων μόνο εναλλακτική ιδιότητα μπορεί να έχει, προσαρμοσμένη ανάλογα με την αρέσκεια κάθε λογιστή. Ένα διαφορετικό νούμερο μιας παραμέτρου συγκριτικά με ένα άλλο ομοειδές, όπως του επιτοκίου (rate), μπορεί να εκτινάξει τα πάντα. Εναλλακτικές άξιες πολλές, μέσα σε ένα πινάκα κατεβατών. Η πρόβλεψη οικονομικών πόρων κάτω από μια εναλλακτική υποκατηγορία λογιστικής, με την ετικέτα “κακοπληρωτές”, επιβεβαιώνει το λόγου το αληθές κλπ.

    Ανάμεσα στους κανόνες και τις κατατάξεις στοιχείων η δεδομένων, πολλές φορές συναντάται και η παρουσία μιας ακέραιας και ακράδαντης D/s σχέσης μεταξύ ισορροπιών καταγραφής. Το ένα στοιχείο επιβάλλεται του άλλου ανάλογα με την πρόθεση ενός λογιστή (εναλλάκτικη ιδιότητα). Έτσι η αρχική υποταγή ενός λογιστή έναντι της λογιστικής, γίνεται κυριάρχη στην και πάλι αρχικά κυρίαρχη λογιστική, όπως αναφέρεται στη αρχή του άρθρου αυτού.

    Για παράδειγμα, αν η εντολή προς το λογιστή είναι να παράγει μια καλοπροαίρετη εορταστική έκθεση, τότε η δυναμική και όρια δυναμισμού πόρων και δεδομένων, συγκεντρώνονται όπως ο λογιστής ήθελε ορίσει. Η κατάταξη των πάγιων παθητικών κεφαλαίων μπορεί να επιβληθεί και να κυριαρχήσει έναντι οφειλών, με την βοήθεια της εναλλακτικής άξιας του εμπορεύσιμου αέρα περιουσιακών ενός επιχειρήματος.

    Δηλαδή αν ο λογιστής θελήσει να παρουσιάσει μια ευχάριστη η δυσάρεστη εικόνα, αυξομειώνει μια εναλλακτική άξια, εντός συγκεκριμένων κεφαλαίων, παραγράφων, κατηγοριών κλπ. Πάντα όμως ο λογιστής φτιάχνει τις ανάλογες αυξομειώσεις του χωρίς την υπέρβαση κανόνων και με την χρησιμοποίηση ανάλογης ταμπελίτσας, και την ιδιαίτερη βαρύτητα σύνεσις, ώστε το κόστος μιας ευχάριστης εικόνας να μην επηριάζει τα όρια ρευστότητας, σε επικίνδυνο βαθμό.

    Το συμπέρασμα είναι ότι τόσο στη λογιστική όσο και στο bdsm, όλα παίζονται, και όλα γίνονται, με την σωστή διαχείριση ελέγχου και σωστή κατανομή δυνάμεων και εξουσιών. Φτάνει ο καθένας να συναρτήσει την δίκη του προσωπική εξίσωση.

    Η μονή διαφωνία μεταξύ των δυο εννοιών, λογιστική και bdsm, είναι ότι ενώ η μια λέει ότι κάποιο άτομο με τίτλο Master είναι και πρέπει να κατατάσσεται κάτω από τη κατηγορία προσωπικότητας με τίτλο Master τελεσίδικα, η άλλη λέει ότι ένας Master, γένους αρσενικού, μπορεί να φοράει ένα φόρεμα και δένει φιογκάκι σαν κοριτσάκι μαζί τις φίλες του, μέσα σε όποιο χώρο ορίσει αυτός.

    Το μυστικό η το κλειδί της απάντησης πάντα και για όλους παραμένει η προσωπική η αλγεβρική εξίσωση. Αν κανείς διερωτηθεί και συμβουλευτεί κάποιον λογιστή για το αν κάποιο άτομο με τίτλο Master με ομοφυλοφιλική προσημείωση, θα μπορούσε να κατανεμηθεί στην κατηγορία των Master, τότε η απάντηση του λογιστή θα ήταν αρνητική γιατί δεν συνάδει εξισώσεώς.

    Γιά τον λογιστή ο κυρίαρχος είναι "giver", και ο υποτακτικός "receiver" σε μια συναλλαγή "powerXchange", όπως επίσης "receiver" αρσενικού γένους γι'αυτόν σημαίνει "παίρνει", ¨το παίρνει", "τον παίρνει" κλπ, γιατί απλά εκ της λογιστικής, το αρσενικό γένος δεν "παίρνει".

    Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή όπου το bdsm δίνει εναλλακτική λύση, και οι δυνάμεις μπορούν να αντιστραφούν, και να ανταλλαχτούν μεταξύ τους. Η συμβουλή του λογιστή για ένα στοιχείο Master με ομοφυλοφιλική προσημείωση, θα ήταν εκείνο το στοιχείο να κατανεμηθεί σε κάποια άλλη κατηγορία, όπως “Male Switch” όταν θελήσει την αλλαγή όριο δυνάμεως και ελέγχου, η να κατανεμηθεί στη κατηγορία ενός Male Perv όταν θελήσει να διοχετεύεται με όλες τις ιδιότητες παντού, αλλά να καταχωρείτε κάτω από μια και μοναδική υποκατηγορία κλπ, για να συναρτήσει τη δική του προσωπική εξίσωση.

    Επίσης για τον λογιστή το gay είναι gay, έχοντας αποβάλει το έτερο του φύλλο από το περιβάλλον του. Διαφορετικά για τον λογιστή, η καταχώρηση ενός ατόμου με αρέσκεια και στα δυο φύλλα, θα έπρεπε να γίνει κάτω από την κατηγορία με τίτλο bysexual. Αντίθετα όμως στο bdsm, ο καθένας μπορεί να πάρει λίγο “από εδώ”, λίγο “από εκεί”, να φορέσει άλλα των άλλων ενδυμασίες ανεξάρτητα με αυτό που είναι, νιώθει, αισθάνεται, εκφράζεται, ελεύθερα και μη κατατρεγμένα, με χρήση οποιουδήποτε στοιχείου το οποίο απαρτίζει και συνάπτει την δική σφραγίδα και εξίσωση, για την προσδοκώμενη αρμονία ιδιαιτεροτήτων και αντιφάσεων μεταξύ αρσενικού και θηλυκού, κυρίαρχου και υποτακτικού, ώστε να συμπληρωθεί ο κύκλος προσδοκιών του.

    Φάσμα παραμέτρων σε μια προσωπική εξίσωση μπορεί να είναι από την μουσική μέχρι ενδυμασία, η οτιδήποτε συγκαταλέγεται σε προσωπική επιλογή και ιδιότητα, αντικειμενική η μη.


    Προσωπικά, όλα τα πιο πάνω μου δημιουργούν πονοκέφαλο, και έτσι αφήνομαι σε αυτό που μου αρέσει, και είναι πιο κοντά στη φύση μου προσεγγιστικά και κατά δύναμιν παρεκκλίνοντα.


    Ερώτηση: Εσείς θα στηρίζατε την θεωρία του λογιστή? Δηλαδή θα δεχόσαστε τον κανόνα της σύνεσις σαν καθοριστικό παράγοντα επίλυσης ενός ζητούμενου? Η θα στηρίζατε την προσωπική σας εξίσωση?


    Απάντηση: Ναι, αφού λύνει την εξίσωση. Η κάθε απάντηση θα αντικατοπτρίζει προσωπικές απόψεις.


    Υ.Γ. Όπως είναι κατανοητό, πολλά ερωτήματα δεν μπορούν να απαντηθούν μεμονωμένα, και ο χαρακτήρας του νήματος έχει την ιδιότητα προσωπικής εξερεύνησις μέσα από τον διαδοχικό συρμό απόψεων των συμμετεχόντων. Ο νηματοθέτης ουδεμιά υποχρέωση και ευθύνη για επέμβαση έχει, πλην ορθογραφίας, εναλλακτικής η μη.
     
    Last edited by a moderator: 5 Μαϊου 2010
  2. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: BDSM και Λογιστική



    Την επόμενη φορά που θα υπάρξει περίπτωση να ξαναζήσουμε κάτι τέτοιο  inpain , αν έχω επιλογή, θα προτιμούσα εκείνα τα βασανιστήρια με τα νερά και τους τυμπανισμούς παρακαλώ...      

     
  3. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Απάντηση: BDSM και Λογιστική

    Μολις διαβασω το αρχικο ποστ θα εισηγηθω σε καποιον υπευθυνο για βαρεα και ανθυγιεινα....  
     
  4. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: BDSM και Λογιστική

    Βασικα, ποπασησα (που ελεγα μικρη) να διαβασω ολο το ποστ...  Δεν τα καταφερα...  Ισως θα ηθελε ο νηματοθετης να μας γλυτωσει απο τον δικο του πονοκεφαλο και να γινει λιγο πιο σαφης (και λιγοτερο σαδιστης, αν ειναι δυνατον)!

    Υ.Γ. Βεβαια θα μου πειτε αν δεν σου αρεσει μην ασχολεισαι, αλλα εχω την υποψια οτι κατι ενδιαφερον προσπαθει ν'αγγιξει το νημα..
     
  5. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: BDSM και Λογιστική

    Θα συμφωνήσω με τους άνωθεν:crazy:
    Τουλάχιστον προσπάθησα , ασχέτως που δεν τα κατάφερα να το διαβάσω όλο και να το καταλάβω
    Αλλά παρόλα αυτά πρέπει να το παραδεχτώ , έτσι είναι 
     
  6. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Αρχίζω να πιστεύω πως διακρίνομαι από λανθάνοντα μαζοχισμό. Ειδάλλως, δε νομίζω να έμπαινα στον κόπο να διαβάσω το τεραστίων διαστάσεων και υψηλού βαθμού ασυναρτησίας σεντόνι του νηματοθέτη.

    Τι λέει, λοιπόν, ο ποιητής, ανάμεσα σε οικονομικίστικες ασυναρτησίες; Λίγο πολύ πως το bdsm μοιάζει με τη λογιστική, με τη λογική πως όπως στη λογιστική υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες, με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το bdsm. Ο καθένας εντάσσεται σε μία κατηγορία, ακολουθεί κάποια συγκεκριμένα πρότυπα, έχει κάποια χαρακτηριστικά. Είναι, όμως, έτσι; Προσαρμοζόμαστε εμείς στο ρόλο που επιθυμούμε να διαδραματήσουμε; Εγώ πιστεύω πως όχι, εμείς είμαστε αυτοί που προσαρμόζουμε, ως κάποιο βαθμό, το ρόλο πάνω μας.

    Μία απορία: γιατί θεωρούμε πως gay και Κυρίαρχος είναι δύο πράγματα ασύμβατα μεταξύ τους; Του είπε κανείς του νηματοθέτη πως ο ομοφυλόφιλος είναι κατ' ανάγκη εκείνη η θηλυπρεπής καρικατούρα έτσι όπως παρουσιάζεται από εκπομπές της μεσημβρινής ζώνης; Το ενδεχόμενο να είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που απλά αρέσκεται στο να συνάπτει ερωτικές σχέσεις ή να συνευρίσκεται σεξουαλικά με άτομα του ίδιου φύλου δεν του έχει περάσει από το μυαλό;

    Και κάτι άλλο: βαρεθήκαμε τους τόσους παντογνώστες - πανάσχετους "οικονομολόγους" στην τηλεόραση. Ας μην τους διαβάζουμε κι εδώ μέσα  
     
  7. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: BDSM και Λογιστική

    Ποιος βαζει τους κανονες στο βδσμ; Ο λευκος, καρα-straight, Κυριαρχικος ελευθερος επαγγελματιας με 20ετη και ανω εμπειρια στο σανιδι...;
     
  8. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Απάντηση: BDSM και Λογιστική

    Οχι. Ενας Κυριαρχικος λευκος και ελευθερος επαγγελματιας βαζει κανονες στο υ του, οπου και οι δυο ανηκουν στο βδσμ. Τους κανονες του βδσμ τους βαζουν κοινωνιολογοι, ψυχολογοι, παραψυχολογοι, γιατροι φιλολογοι κλπ, με την δεδομενη εγγραφη δουλεια τους, που διαβαζουμε καθημερινα απο οποιαδηποτε πηγη. Ολες εκεινες οι πληροφοριες απαρτιζουν και συνδραμουν στους κανονες της δικια μας συναρτησις και προσωπικης μας εξισωσις.

    ---------- Post added at 00:51 ---------- Previous post was at 00:38 ----------

    Ταπεινη μου γνωμη ειναι το ψαξεις μονος σου, χωρις να ρωτας κανεναν, γιατι απο την εμπειρια μου τουλαχιστον, κινδηνευουμε να ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε και πιστευουμε.

    Δεν το ειπε κανεις του νηματοθετη, η δεν το ειπε ο νηματοθετης. Ο Λογιστης, το ειπε.
     
  9. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: BDSM και Λογιστική

    Καμμια αντιρρηση  

    Να δω...μηπως με το παραπανω αστειευεσαι; Αν ναι, καλο γιατι γελασα. Αν οχι, μηπως θα μπορουσες να με βοηθησεις να καταλαβω; Οι γιατροι, κοινωνιολογοι και λοιποι επιστημονες, των οποιων τις πηγες και μελετες χρησιμοποιεις για να στησεις την βδσμ σου συναρτηση, ειναι απο το χωρο του βδσμ και αυτοι; Δηλαδη να παω στο γιατρο και στο ψυχολογο μου λες, και να τους ζητησω πληροφοριες για το πως θα επρεπε να εκφραζω την σεξουαλικοτητα μου; Οσο για τις πληροφοριες που εχουν να κανουν με την υγεια και το πως ωφειλουμε να ενημερωνομαστε, αυτο νομιζω ειναι αυτονοητο.. Αλλα οι υπολοιποι ειδικοι, πως καθοριζουν η συμβαλλουν σε αυτο που εσυ λες συναρτηση; Ισως αν εδινες ενα παραδειγμα...

    Υ.Γ. Για μενα ειναι διασκεδαστικο να εξεταζω και να βρισκω τρυπες στις αποψεις των αλλων, αλλα στην τελικη ο καθενας εχει δικαιωμα στη γνωμη του. Κουβεντα να γινεται με αλλα λογια... 
     
  10. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Απάντηση: BDSM και Λογιστική

    Οχι. δεν ειναι αναγκη να πας σε κανενα γιατρο. Απλα σε παρακαλω ξαναδιαβασε τις δυο σειρουλες του αρχικου quote, αρθρο σου 9 στο νημα, και πες μου αν βλεπεις τοις λεξεις "με την δεδομενη εγγραφη δουλεια τους, που διαβαζουμε καθημερινα απο οποιαδηποτε πηγη."
     
  11. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: BDSM και Λογιστική

    Προσωπικα με καλυψες...Διοτι η ουσια ολων οσων εγραψα ηταν το αν με προτρεπεις να κλεισω ραντεβου με τον σεξολογο η τον οφθαλμιατρο.. 
     
  12. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Απάντηση: BDSM και Λογιστική

    Και τον σεξολογο ξεχασε, και τον οθμαλμιατρο. Με τον εναλλακτικο ερωτισμο δεν τους εχεις αναγκη, αν γευτης την blindfold τεχνικη.