Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ναι μεν αλλά...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 16 Απριλίου 2010.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Κάτω τα χέρια από το drama queening! 

    Στις περιπτώσεις όπου το drama queening δεν επηρεάζει σημαντικά τα καθήκοντα ενός Υ και την τήρηση των εντολών που έχει λάβει, και δεν ενοχλεί πολύ τον Κ, θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό fringe benefit στο πλαίσιο της απόλαυσης του Υ.

    Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά για ένα Υ από τα σημάδια της επόμενης ημέρας. 

    ΥΓ. Και συμφωνώ με το ποστ της tender, που μόλις διάβασα...
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται το drama queening ως fringe benefit (!) και να μην ενοχλεί οποιονδήποτε νοήμονα κυρίαρχο;

    Πέραν τούτου, DRD, η δική μου εμπειρία μου δείχνει πως ούτε ένα καλό δεν συνεπάγεται το drama queening σε όρους ουσίας μακροπρόθεσμα. Το αναλύουμε αν θέλεις περαιτέρω αυτό, αν και εκτιμώ πως δεν υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ της αντίθετης άποψης.
     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Μιλάω για ένα πανάλαφρο και αισθητικά άρτια διαρθρωμένο queening στο πλαίσιο μίας θεατρικότητας που αυτοσαρκάζεται, διατηρώντας πλήρως την συνειδητή της διαύγεια.

    Στο παρελθόν, οι τάσεις μου προς αυτού του είδους το queening αντιμετωπίστηκαν ως αποδεκτά και ευχάριστα ως επί το πλείστον ιδιοχαρακτηριστικά μου. Ας μην ξεχνούμε όμως ότι είχα να κάνω με άντρες. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι διακατέχονται από κάποιες "αδυναμίες", των οποίων ίσως εσύ, ως γυναίκα, δεν μετέχεις. 

    ΥΓ. Νομίζω ότι μιλάς για ένα άλλο είδος drama queening, το οποίο το είχαμε συζητήσει και παλαιότερα (μισό λεπτό να βρω το λινκ). Ναι, εκείνο ήταν όντως απεχθές και βλαβερό, έχεις δίκιο.
     
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Το βρήκα, DRS. Δεν ήταν μεταξύ μας η συνομιλία, αλλά νομίζω πως η περιγραφή μου θα σε καλύψει:

     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Δεν μπορώ να πραγματευτώ το drama queening μέσα από το πρίσμα που προτείνεις DRD, ακριβώς επειδή αυτές τις αδυναμίες όχι απλά δεν τις υιοθετώ, αλλά τουναντίον τις βδελύσσομαι.

    Στον αντίποδα της εξωραϊσμένης version drama queening που περιέγραψες, πώς θα σου φαίνονταν ένας σκλάβος ο οποίος εκτελεί μόνο τα απαραίτητα - μιας και ό,τι δεν είναι απαραίτητο είναι εν δυνάμει περιττό;
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Προσωπικά κατανοώ απόλυτα το γούστο και το χάζι που μπορεί να κάνει κάποιος άντρας με τα καμώματα του (θηλυκού) κουταβιού του. Και ναι μεν, βλέπω την ομοιότητα που μπορεί να έχει μία γυναίκα με τον δικό μου μικρόσωμο σωματότυπο με ένα κουτάβι (ή και κουνάβι), αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι ένας άντρας που κάνει κόνξες δεν είναι ότι καλύτερο. Είτε ως body language αν το δεις, είτε ως έκφραση μίας ιδιαίτερης ψυχοσύνθεσης. Επομένως, η έλλειψη αυτών των αδυναμιών που βδελύσσεσαι, γίνεται απόλυτα κατανοητή, υπό το πρίσμα του φύλου, αν μη τι άλλο. Είναι κάπως διαφορετική μία κατάσταση Αφέντρας - σκλάβου από Αφέντη - σκλάβας. Δεν είναι;

    Εξαρτάται από το αν σου αρέσουν οι εκπλήξεις ή όχι. Εμένα μου αρέσουν. Όχι οι δυσάρεστες, ασφαλώς.

    Εάν κάποιος σκλάβος εκτελούσε μόνο τα απαραίτητα, τα εξής θα μπορούσαν να συμβαίνουν:

    1. Πρόκειται για άτομο που δεν αρέσκεται στο να παίρνει πρωτοβουλίες.
    2. Έχει εκπαιδευτεί να μην παίρνει πρωτοβουλίες.
    3. Δεν έχει φαντασία.
    4. Δεν έχει την δυνατότητα λόγω συγκυριών να κάνει κάτι παραπάνω.
    5. Η Αφέντρα του δεν τον εμπνέει αρκετά.

    Με ποια έννοια βρίσκεται στον αντίποδα του καλόγουστου drama queening αυτή η περίπτωση;
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Μα το θέμα δεν είναι να παραμείνεις λογικός. Το θέμα είναι να τη βγάλεις καθαρή, και κυρίως, ω, ναι, κυρίως το θέμα είναι να αποφύγεις την κρίση. Δε λέω να αποφύγεις την τιμωρία. Γιατί τιμωρία χωρίς κρίση είναι υποφερτή. Έχει εξάλλου ένα όνομα που εγγυάται την αθωότητά μας: τη δυστυχία.

    Albert Camus (1948), La chute


    Δεν είναι αισθητικό κυρίως το θέμα του drama queening -αν και ομολογώ πως δεν εκτιμώ ιδιαίτερα τους χαριτόβρυτους άνδρες-. Το θέμα είναι αν όχι αμιγώς, τότε κυρίως αξιακό. Πιστεύω μάλιστα ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ κλασαυχενισμών και drama queening είναι τόσο θολή, που δέον είναι όπως δεν επιτρέπονται αμφότερα.

    Επί του θέματος τώρα, ο λόγος για τον οποίο βδελύσσομαι αυτού του είδους τις ανδρικές αδυναμίες, είναι το ότι εκτιμώ πως εδράζονται στη συμπόνια τους για το ασθενές φύλο. Δεν υπάρχει πιο χυαδία, σεξιστική, άδικη και προκατειλημμένη στάση απέναντι σε μία γυναίκα από τη συμπόνια. Αναρωτιέμαι μάλιστα πόθεν τεκμαίρονται αρκετοί εξ αυτών, να διανοούνται και μόνο, να νιώσουν οίκτο για το γυναικείο φύλο. Κατόπιν βλέπω το γυναικείο topping from the bottom -εντός και εκτός BDSM- και η απορία μου διαλύεται.

    Θα έγραφα το ίδιο αν ήμουν άνδρας: οποιοσδήποτε προσπαθεί να απευθυνθεί στη συμπόνια μου, να προκαλέσει τον οίκτο μου, να αγγίξει κάποια -καλά κρυμμένη κατά τους ευσεβείς πόθους μερικών- ευαίσθητη συναισθηματική χορδή, απλώς θα πέσει πάνω σε τοίχο. Περιμένω από τους ανθρώπους που εκτιμώ να στέκονται απέναντί μου αποψιλωμένοι από νάζια και λοιπές προσπάθειες έμμεσων χειρισμών.

    Παρεμπιπτόντως οι άνθρωποι που καταφέρνουν να με πείσουν για το δράμα τους, με αηδιάζουν αφόρητα - κάτι εντός μου μού φωνάζει να απομακρυνθώ αμέσως.

    Λοιπόν το drama queening δεν έχει να προσφέρει αισθητικώς τίποτα. Ένας οξυδερκής άνθρωπος μπορεί να πάθει ναυτία από την εμφανή προσπάθεια κάποιου να τον πείσει για κάτι που ο ίδιος δεν διαγιγνώσκει. Χώρια που κινδυνεύει να πάθει και κάποια σοβαρή ορμονική διαταραχή από απότομη πτώση της libido.

    Για το πρακτικό σκέλος του πράγματος δεν θα κάνω μνεία, καθώς το έχω αναπτύξει αλλού. Νομίζω ότι το drama queening στο ποδόσφαιρο θα λέγονταν auto-goal.

    Δεν μου αρέσουν οι εκπλήξεις. Μου αρέσουν οι ελεγχόμενες -από εμένα- καταστάσεις και ο διεξοδικός προγραμματισμός.


    Εκτός από το (5) το οποίο αδυνατώ να κατανοήσω, τα υπόλοιπα τέσσερα μπορούν να ισχύουν ταυτοχρόνως, ενώ το 2 είναι αναγκαία συνθήκη.

    ΥΓ. Αν κάποια κυρία επιθυμεί παρτενέρ που να παίρνει πρωτοβουλίες, ας μην κάμει τον κόπο να ασχοληθεί με υποτακτικούς άνδρες. Υπάρχουν οι μη υποτακτικοί για το λόγο αυτό. Θα μου πεις πως μπορεί να βρει έναν και να τον εκπαιδεύσει να παίρνει πρωτοβουλίες (βλ. τεχνητή νοημοσύνη). Παραμένει ωστόσο μυστήριο το γιατί κανείς αντί να πάει κατευθείαν στον προορισμό του, πάει προηγουμένως και κάπου αλλού -όπου δεν ήθελε να πάει.
     
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Δεν μίλησα για συμπόνια. Μίλησα για γούστο και χάζι. Όποιος άντρας είχε ποτέ κόρη (ή υποτακτική) ξέρει πολύ καλά τί εννοώ...

    Το topping from the bottom δεν λειτουργεί με Κυρίαρχους. Κάτι που είναι ανώφελο, δέον όπως αποφεύγεται, καθότι είναι χάσιμο χρόνου. Επιπλέον, δέον όπως αποφεύγεται ό,τι δεν είναι απολαυστικό.

    Εύλογα αδυνατείς να κατανοήσεις το (5). Αλλά δεν ξέρω αν θα χρειαζόταν καν, εάν ισχύει η δική σου προσέγγιση προς την αποφυγή πρωτοβουλίας. Γιατί να χρειάζεται να εμπνευστεί κάποιος που δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο πέρα από το να υπηρετεί, σύμφωνα με αυτά που έχει εκπαιδευτεί να κάνει; Δεν υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξής του, δεν υπάρχει όραμα, βρίσκεται εκεί για έναν συγκεκριμένο σκοπό και τον εκπληρώνει. Πού θα κολλούσε η έμπνευση αλήθεια;

    Μόνο στο D/s, φαντάζομαι.
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Αν μιλάς μόνο για ακκισμούς και καθόλου για drama queening, τότε μιλάμε για διαφορετικά πράγματα.

    Για να έχει εσωτερικό κίνητρο να τα κάνει όσο καλύτερα μπορεί.

    Ασφαλώς και υπάρχει όραμα για το σκλάβο: να γίνει ένας υπάκουος, αξιόπιστος και χωρίς φαεινές πρωτοβουλίες υπηρέτης.
     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Αν αυτό είναι το όραμα της Syrah για έναν σκλάβο, φαντάζομαι πως και ο ίδιος δεν θα ήθελε τίποτε άλλο από τη ζωή του...

    Αν δεν ήθελε να είναι αυτό που θέλει η Syrah, τότε αυτό θα σήμαινε ότι δεν πρέπει να είναι με τη Syrah.

    Αυτό το BDSM λοιπόν άρχισε να γίνεται όλο και πιο απλό... 
     
  11. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Ναι μεν αλλά...

    Εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι η συμπονια ξαφνικα ειναι το κακο ξενερωτο ξαδελφακι του βδσμ; Η μηπως την εξασκουμε επιλεκτικα στη ζωη μας; Ας μου εξηγησει καποιος γιατι το compassion (να το πω και αγγλικα για να σιγουρευτω οτι αυτο που εννοειτε καταλαβα..) δεν πρεπει να επιδικνυεται απο ενα Κ προς τον/την υ (και αντιστροφα στη τελικη, γιατι οχι; );
     
  12. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Ναι μεν αλλά...

    Η άποψή μου είναι ότι ο σκεπτόμενος άνθρωπος γνωρίζει την τραγικότητα της ανθρώπινης (γελοίας) ύπαρξης και γνωρίζοντάς την, μπορεί να την υπερβεί. Άνευ συμπόνιας και κατ' επέκτασιν άνευ αυτολύπησης.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας Κ δεν φροντίζει με τις πράξεις του να βοηθήσει το Υ του ή και το αντίστροφο, σε δύσκολες καταστάσεις (άνευ συμπόνιας και πάλι). Γιατί θα έπρεπε η προσφορά και η αλληλεγγύη να χρωματίζονται και από συναισθήματα συμπόνιας; Αυτά μάλλον θα ταίριαζαν καλύτερα σε αδέσποτα γατάκια και κουταβάκια πεταμένα στα σκουπίδια...