Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Amanteus, στις 10 Μαϊου 2010.

  1. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

     
     
  2. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Re: Απάντηση: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

    Εντάξει πραγματικά δεν θα μπορούσα να δώσω καλύτερη περιγραφή του κλειδιου που χρησιμοποιείται για το bdsm. Συμφωνώ και χειροκροτώ  
     
  3. Lost Hours

    Lost Hours Regular Member

    και επειδή εν τέλει η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της αυτοεκτίμησης και του ταρτουφισμού μπορεί είναι εξαιρετικά λεπτή, υπήρξε το αρχικό μου post. Νομίζω οτι πιο παραστατικά δε γινόταν να το αποδώσω . Οταν η αυτοεκτίμηση είναι εργαλείο αυτοικανοποίησης τότε δεν έχεις αυτοεκτίμηση αλλά μόνο την ανάγκη να σε εκτιμήσουν. Δε μπορεί κάποιος να γνωρίζει το καλύτερο που μπορεί να ειναι και συνεπώς να το σφετερισθεί, οφείλει στην ίδια την αυτοεκτίμηση του να μην γνωρίζει, γιατί δε μπορεί να γνωρίζει και αν νομίζει ότι μπορεί, η δύναμη που του παρέχεται εξ αυτού είναι η πιο ισχυρή αλλά μόνο και μόνο γιατι δεν υπάρχει συναγωνιστής μέσα στον κομπλεξισμό που ονομάζει αρετή .
     
    Last edited by a moderator: 11 Μαϊου 2010
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

    Δεν θα συναρτουσα την αυτοεκτιμηση με την γνωμη που εχουν οι αλλοι για μενα.
    Θα ελεγα πως το κριτηριο για μενα ειναι η συνεπεια.Η συνεπεια μεταξυ των αρχων μου,των αξιων μου και των πιστευω μου οπως αυτα εχουν διαμορφωθει -και συνεχιζουν να διαμορφωνονται- στη διαδρομη της ζωης μου,και των πραξεων μου.
    Η ενισχυση της αυτοεκτιμησης μου λοιπον εξαρταται ακριβως απο την κατα το δυνατον αρτιοτερη εκπληρωση του ως ανω κριτηριου,καθε φορα που συνομιλω με τον καθρεφτη μου.
    Τωρα,η χαμηλη αυτοεκτιμηση του αλλου σε μια σχεση ασφαλως δημιουργει προβληματα.Προσωπικα,μου ειναι εξοχως κουραστικη και οσακις διεπιστωσα την υπαρξη της φροντισα να απομακρυνθω ταχιστα.
    Ποτε δεν μου αρεσε το επαγγελμα -η λειτουργημα αν θελετε - του ψυχοθεραπευτη...
     
  5. Απάντηση: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.


    Συμφωνώ απόλυτα... 
     
  6. sw

    sw

    Θα συμφωνησω, σε γενικες γραμμες, με την τοποθετηση της dora_salonica .
    Ο νηματοθετης ξεκινησε ενα πολυ ενδιαφερον θεμα. Εστιαστηκε παρα πολυ σωστα σε ενα ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ που διαμορφωνει τη συμπεριφορα μας και μας χαρακτηριζει. Και βεβαια η Αυτοεκτιμηση ειναι ο βασικος παραγοντας που θα συντελεσει θετικα η αρνητικα σε ολες τις εκδηλωσεις της ζωης μας. Ειναι ο "κινητηρας" ή το "χειροφρενο" που θα μας "ωθει" ή θα μας "καθηλωνει".

    Τωρα, ο νηματοθετης χρησιμοποιωντας τη λεξη «Αυτοεκτιμηση» και δινοντας της την ερμηνια του «εργαλειου» αθελα του παρεσυρε τους φιλους/ες που ανταποκριθηκαν στο ερωτημα του, στην ερμηνια αυτη. Οι απαντησεις δοθηκαν σαν να προσαρμοζουν τη χρηση του «εργαλειου» αυτου αναλογα με την περισταση. Καποιοι μαλιστα ισχυριστηκαν πως η Αυτοεκτιμηση τους επηρρεαζεται αναλογα με την γνωμη των αλλων.
    Το «εργαλειο» ειναι κατι που το εχει η δεν το εχει ανακαλυψει κανεις, που το χρησιμοποιει με σωστο η λαθος τροπο, που αν δεν ειναι σε καλη κατασταση το «ακονιζει», το «διορθωνει» και το προσαρμοζει για την καθε χρηση του.

    Η Αυτοεκτιμηση ομως δεν ειναι «εργαλειο». Ειναι ενας ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ . Ειναι ενας ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ της προσωπικοτητας του ατομου (με θετικο η αρνητικο προσημο αναλογα).
    Αυτος ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ δυστυχως ή ευτυχως (παλι αναλογα) μας συντροφευει πιστα στη ζωη μας και για να αλλαξει (σε μια διαμορφωμενη προσωπικοτητα ενηλικου), χρειαζονται σφοδρες προσπαθειες και επιπονες μακροχρονιες διαδικασιες, που σπανια φερνουν αποτελεσμα. Πολυ μικρο ποσοστο αυτων που κατεβαλλαν τις προσπαθειες αυτες το πετυχαν.

    Επιτρεψτε μου σ’ αυτο το σημειο να κανω μια αναφορα στην εννοια της ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ


    Η «Αυτοεκτιμηση» ειναι η εικονα που εχει ο καθενας μας για τον εαυτο του. Αποκταται κατα τη νηπιακη ηλικια, με τις επιρροες του πολυ στενου οικογενειακου περιβαλλοντος, και «σφραγιζει» μεσα μας στην ακολουθη, την παιδικη. (την μεγαλυτερη ευθυνη ασφαλως την εχουν οι γονεις, αν και πολλες φορες τυχαια περιστατικα μπορει να προκαλεσουν εξ ισου ισχυρες καταγραφες). Σε αυτες τις ηλικιες απουσιαζει η κριση, και το ατομο ειναι ανοιχτο να καταγραψει κυριολεκτικα το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ του παρουσιαστει σαν αληθινο. Η καταγραφη αυτη θα γινει στο υποσυνειδητο. Ο,τι γραφει εκει ΔΕΝ (η παρα πολυ δυσκολα) ξεγραφει!
    Συνεπως οταν εχω ηδη παγιωμενη την «εικονα του εαυτου μου» στο υποσυνειδητο μου, δρω, αντιδρω, σκεφτομαι, συμπαιραινω, αποφασιζω... παντα σε συναρτηση με αυτην!

    Δεν εχει σημασια, λοιπον τι λες για μενα, αλλα, τι ακουω ΕΓΩ να λες για μενα! Αυτο επηρρεαζει τη διαθεση μου και μονο, γιατι αυτη μονο μπορει να αλλαξει (προσκαιρα) απο τους αλλους και οχι η αυτοεκτιμηση μου.
    Ενα παραδειγμα εδω: Δεν εχει σημασια αν μου πεις : «... τι ωραιο σακακι που φορας...» . Αν εμενα το σακακι που φοραω ειναι της αρεσκειας μου (και ας ειναι και παλιομενο) θα νοιωσω ευχαριστηση που ακτινοβολησα μεσα σ’ αυτο. Αν δεν ειναι της αρεσκειας μου, στα λογια σου θα ανακαλυψω εμπαιγμο, θα σιγουρεψω (!!!) και θα ενισχυσω την αρνητικη μου γνωμη για το γουστο μου! Θα νοιωσω πως εκτεθηκα παλι ανεπανορθωτα. Ακομη και αν επιμεινεις πως σου αρεσει, θα το θεωρησω απλα ευγενικη σου «χειρονομια» και κοπλιμεντο ενισχυσης μου.

    Γυρνοντας, λοιπον στον τιτλο του Θρεντ «Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση» θα ελεγα πως η Αυτοεκτιμηση ειναι ο παραγοντας για το αν θα εχω ΚΑΝ σχεση. Οποιαδηποτε οχι μονο ΒΔΣΜικη! Και ποσο ικανοποιητικη, ισορροπημενη και αρμονικη θα ειναι αυτη.

    Θα συμφωνησω μαζι σου με το : «... Συνεπώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι η αυτοεκτίμηση προκύπτει από τη σχέση μεταξύ της εικόνας που έχουμε για τον εαυτό μας και την εικόνα του ιδανικού εαυτού μας. Όσο πιο κοντά βρίσκονται οι εικόνες αυτές, τόσο πιο μεγάλη είναι η αυτοεκτίμησή μας.»

    Στα ποστς των φιλων που απαντησαν μπορω να καταλαβω γιατι:

    η alnair εκδηλωνει τη μοναχικοτητα της κατα την ενδοσκοπιση της. Τις στιγμες που αναζητα τη γνωση για την αυτοεκτιμηση της και στη συνεχεια αναζητα διεξοδους γιατι χρειαζεται να προχωρησει εμπρος. Η ζωη της συνεχιζεται και εκεινη δρα δεν μενει στην περισυλλογη της... (παρ’ολο που το αλλαζει σε πιο κατω ποστ της λογω «αντιδικιας»). 

    Η aspa 1987 αναφερεται στην αυτοεκτιμηση της μια και καταλαβαινει πως προκειται για σταθερο παραγοντα ανεπηρρεαστο, σαν μια κατασταση που της ενεπνευσε η μητερα της και σ’ αυτον βασιζει τη ζωη της. Λεει χαρακτηριστικα : «...εμενα εχει φτιαχτει με αυτα που εχω κανει...» το νοιωθει παγιωμενο!

    Ο Master Do υπογραμμιζει: «Είναι άκρως ενδιαφέρων ο τρόπος με τον οποίο πολλοί άνθρωποι ενώ συναρτούν την αυτοεκτίμησή τους με τη γνώμη των άλλων γι αυτούς,
    εντούτοις το λένε ιδιαίτερα διακριτικά.»

    Ο Lost hours χρησιμοποιει χιουμορ και σαρκασμο για να απομονωθει στην διερευνηση της αυτοεκτιμησης του και στη συνεχεια και αυτος προχωρα οπως η alnair.

    Η Storm επισης το εχει παγιωμενο! : ...»"Ξέρω ποια είμαι, ποιον θέλω, και πώς ...»
    Νοιωθει ξεκαθαρα τις επιταγες του υποσυνειδητου της.

    Η lazuli εντυπωσιαζεται πολυ σωστα απο την ...«ευκολια»:
    "...Όπως αναρτήθηκε το θέμα, μου δίνει την εικόνα του ‘‘έτοιμου κλειδιού’’ στο τσεπάκι μας μέσω του οποίου δίνεται η ευκαιρία να εισέλθουμε σαν μεγαλοπρεπείς κύριοι και κυρίες στα bdsm ανάκτορα!"

    Φιλτατε Maley γραφεις: «...η αυτοεκτίμηση, όπως και η εκτίμηση, κερδίζονται μερα με τη μερα...»
    Αλλο η εκτιμηση και αλλο η αυτοεκτιμηση. Η δευτερη προυπαρχει ριζωμενη και δεν εχει σχεση με την εκτιμηση.
     


    Γι ργος
     
  7. Απάντηση: Re: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.


    Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ως προς την τοποθέτησή σου αγαπητέ sw. Ναι μεν είναι δυο διαφορετικές έννοιες αλλά προσωπικά είμαι βέβαιη πως και οι δυο κερδίζονται μέρα με τη μέρα.Όπως και χάνονται για κάποιους μέρα με τη μέρα.
    Όσον αφορά την αυτοεκτίμηση για να φτάσει στο σημείο να ριζωθεί καλά, περνάει από σαράντα κύματα.Πόσες φορές δεν έχουμε κάνει λάθη? δεν έχουμε νιώσει τύψεις για τις πράξεις μας, δεν πάλεψε μέσα μας το καλό με το κακό?
    Αυτά είναι που σκεπτόμενοι πρέπει να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε για να κερδίσουμε την εκτίμηση του εαυτού μας. 
     
  8. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Re: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

    Αν διαβασεις προσεκτικα την αναλυση μου, θα δεις τη διαφορα.  

    Οσο και να παλαιψεις με οσα κυματα, αν η φαντασια (δηλαδη το υποσυνειδητο και ο,τι αυτο ελεγχει) συγκρουστει με την λογικη , η δευτερη παει ...περιπατο!

    Η εκτιμηση αφορα τη γνωμη των αλλων για εμας. Ναι αυτη κερδιζεται μερα με τη μερα οσο μας γνωριζουν οι αλλοι.Η αυτοεκτιμηση τη γνωμη μας για εμας. Και δεν κερδιζεται. Αντιθετα μας ελεγχει. Ο αγωνας που θα κανουμε να αλλαξουμε την γνωμη μας για τον εαυτο μας (εαν ειναι αρνητικη) χρειαζεται συνειδητοποιηση, σφοδρη επιθυμια απο μερους μας και μια επιπονη και μακροχρονια διαδικασια, με τη συμμετοχη ειδικων, και παλι με πιθανοτητες (απο στατιστικες) αρκετα χαμηλες.

    Επισης η εκτιμηση δεν χανεται μερα με τη μερα, αλλα αποτομα τις πιο πολλες φορες!

    Περισσοτερα μπορεις να διαβασεις εδω: https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t9474/#post124266



    Γι ργος
     
    Last edited: 12 Μαϊου 2010
  9. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

    Μετα συγχωρησεως Γιωργο μου αλλα τις στατιστικες στο συγκεκριμενο θεμα τις εχω γραμμενες, οπως και θα πρεπει να τις γραφει ο καθε ενας απο εμας, ο οποιος εχει να κανει αυτον τον αγωνα...Δεν βοηθουν πουθενα..Αν ειναι να κοιταω τις στατιστικες για καθε μαχη που εχω να δωσω εναντια στις γονιδιακες μου και υποσυνειδητες τασεις τοτε να παρω μια πετρα και να πηδηχτω απο το παραθυρο. Δεν με ενοχλησε το σχολιο σου αλλα η απεραντη απαισιοδοξια που ξεχειλιζει απο αυτο.  
     
  10. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

    Η Ομορφιά με λέξεις. Κρίμα που δεν έχω τη δυνατότητα να δώσω ρεπ
     
  11. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

    Για κάποιο θύμα ψυχολογικού (και όχι μόνο) abuse είναι πολύ περισσότερο από απλή απαισιοδοξία. Είναι, δυστυχώς, η σκληρή πραγματικότητα.


    Υ.Γ. Για το θέμα του νήματος με κάλυψε η llazouli.
     
  12. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυτοεκτίμηση – Ίσως ένα από τα κλειδιά για μια καλύτερη bdsm σχέση.

    Η γνωση προετοιμαζει για την επιμονη και την δεσμευση που προυποτιθεται της προσπαθειας.
    Την απαισιοδοξια και το βαθμο της τον εκρινες υποκειμενικα συμφωνα με την δικη σου οπτικη γωνια. 
    Δεν απεκλεισα την επιτυχια. Τονισα την συνειδητοποιημενη προσπαθεια, που πρεπει να δει ξεκαθαρα καποιος που ανακαλυπτει πως εχει προβλημα με την εικονα του εαυτου του. 

    "Ριξε" μια ματια εδω :https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t9474/#post124266ω:

    Γι ργος