Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. vautrin

    vautrin Contributor

    Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 2 Μαΐου 2010
    Το τέλος μιας φρίκης
    Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΑΝΤΖΟΥ

    Μόνο η κόρη και ο δικηγόρος του συνόδευσαν το φέρετρο στο ιδιωτικό κοιμητήριο όπου «είθε να μην αναπαυθεί», όπως φώναζαν κάτοικοι του Σαντιάγο, πρωτεύουσας της Χιλής, εκστομίζοντας κατάρες, φωνάζοντας «δολοφόνος» και πετώντας χώμα στη νεκροφόρα.

    Η αποικία του Πολ Σέφερ

    Ο 88χρονος Πολ Σέφερ, ναζί υπαξιωματικός που διέφυγε στη Χιλή και ίδρυσε ένα προσωπικό κολαστήριο παιδεραστίας, βασανισμών, αιχμαλωσίας και εξαφάνισης ανθρώπων, πέθανε στη φυλακή, παίρνοντας μαζί του κρίσιμα πολιτικά μυστικά.

    Ο Σέφερ, πρώην μέλος της ναζιστικής νεολαίας και των χιτλερικών ταγμάτων, έφτασε μετά τον πόλεμο στη Χιλή και σε ένα κτήμα 16.000 εκταρίων, που εκτεινόταν ώς τα σύνορα με την Αργεντινή, ίδρυσε το 1961 την «Αποικία Αξιοπρέπεια»: μια νοσηρή σέχτα, που χάρη στις υποσχέσεις του για «έναν παράδεισο στη Νότια Αμερική», προσέλκυσε 300 γερμανούς «εποίκους».

    Η αποικία, με τις ευλογίες των αρχών, εξελίχθηκε σε ένα κράτος εν κράτει, απόλυτα αποκομμένο από τον έξω κόσμο, με συρματοπλέγματα, φρουρούς, κάμερες και μικρόφωνα ακόμη και στα δέντρα. Ο Σέφερ δημιούργησε μια «ιδανική ναζιστική κοινωνία» σε μικρογραφία και την κυβερνούσε σαν απόλυτος μονάρχης, επιβάλλοντας κτηνώδη πειθαρχία και φρικιαστικές τιμωρίες και βιάζοντας τα παιδιά αντρών και γυναικών που δούλευαν 12-14 ώρες στους αγρούς χωρίς ποτέ να πληρωθούν, ενώ η αποικία εξελισσόταν σε μια επιχείρηση επικερδέστατη και απαλλαγμένη φόρων, χάρη στις πολιτικές διασυνδέσεις του.

    Αντικομμουνιστής

    Φανατικός αντικομμουνιστής, ο «μεσσίας της ναζιστικής αναγέννησης του ανθρώπου», πρόσφερε γενναιόδωρα τις υπηρεσίες του στη χούντα του Πινοσέτ, μεταμορφώνοντας την αποικία σε κέντρο εκπαίδευσης πρακτόρων της διαβόητης DINA, των μυστικών υπηρεσιών του, και σε παράνομο κέντρο οργάνωσης απαγωγών, κράτησης, βασανιστηρίων και εξαφάνισης πολιτικών αντιπάλων της δικτατορίας (1973-1990).

    Εκεί πειραματίζονταν με νέες μεθόδους βασανισμού, στις οποίες συχνά μετείχε κι ο ίδιος ο Σέφερ, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, ομάδες επίλεκτων εποίκων επιδίδονταν στο «κυνήγι των κόκκινων» και σε έναν από τους λόφους του αγροκτήματος σφαγιάστηκαν 100 πολιτικοί κρατούμενοι, που ακόμη και σήμερα οι σοροί τους δεν έχουν βρεθεί.

    Αργεντίνοι δημοσιογράφοι αποκάλυψαν ότι η αποικία ήταν μέρος ενός ολόκληρου δικτύου καταφυγίων που ιδρύθηκαν στη Νότια Αμερική για να διευκολύνουν τη φυγάδευση ναζί μετά την απαγωγή του Αϊχμαν από τη Μοσάντ στην Αργεντινή, και από αυτήν πέρασαν εγκληματίες πολέμου σαν τον εμπνευστή των θαλάμων αερίου, Βάλτερ Ράουφ. Και υπάρχουν καταγγελίες ότι την αποικία συχνά επισκέπτονταν όχι μόνο ο Πινοσέτ και η σύζυγός του, αλλά και πολλοί σημερινοί πολιτικοί της χιλιανής δεξιάς, διαπρεπείς ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματίες και στελέχη της CDU, του σημερινού κόμματος της κυρίας Μέρκελ.

    Μόνο ο χρόνος, οι αυξανόμενες καταγγελίες και κυρίως η άφιξη της δημοκρατίας στη Χιλή το 1990, κατάφεραν να κινητοποιήσουν τις αρχές. Στην πρώτη τους επιδρομή στην αποικία δεν βρήκαν τον Σέφερ, τον οποίο οι υψηλοί προστάτες του είχαν βοηθήσει να δραπετεύσει. Βρήκαν όμως -εκτός των άλλων- μια υπόγεια αποθήκη με τεράστιες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών κι ένα αρχείο με χιλιάδες φακέλους πολιτικών, το περιεχόμενο των οποίων δεν έγινε ποτέ γνωστό.

    Ο Σέφερ συνελήφθη τελικά το 2005 στο Μπουένος Αϊρες ποζάροντας με αγγελικό χαμόγελο καλοσυνάτου γέροντα στο αναπηρικό του καροτσάκι. Παρά τα απερίγραπτα εγκλήματά του, καταδικάστηκε μόνο για τέσσερα από αυτά σε συνολική κάθειρξη μόνο 33 ετών.

    Πεθαίνοντας, πήρε μαζί του πολλά μυστικά, όπως τα ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών που τον στήριξαν, τον χρηματοδότησαν και τον κάλυψαν στα εγκλήματά του ή τον κύκλο των «επιφανών» που είχε φακελώσει και υπέκυψαν στους εκβιασμούς του ή τι απέγιναν οι σοροί των 100 αγνοούμενων πολιτικών κρατουμένων. Τώρα οι δικηγόροι που έφεραν την υπόθεση στα δικαστήρια θέλουν ο θάνατός του να γίνει μοχλός για να ολοκληρωθεί η έρευνα κατά των συνενόχων του και για να αποδοθεί δικαιοσύνη.
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Μια διαφορετικη, ρομαντικη φωνη απο τα παλια στο Ευρωπαικο Κοινοβουλιο...


     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. katerina

    katerina Regular Member

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Μία «ανάσα» από την τεχνητή ζωη

    Μετά από πολλά χρόνια ερευνών, Αμερικανοί επιστήμονες κατόρθωσαν, για πρώτη φορά, να δημιουργήσουν ένα συνθετικό ζωντανό κύτταρο, ένα σημαντικό επιστημονικό ορόσημο που φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην τεχνητή ζωή.
    Οι ερευνητές, υπό τον δρα Κρεγκ Βέντερ, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει και στην ανάγνωση του ανθρωπίνου γονιδιώματος, ενώ το 2003 είχε δημιουργήσει τον πρώτο συνθετικό ιό, ανέπτυξαν τεχνητά το γενετικό «λογισμικό» (γονιδίωμα) ενός βακτηρίου και στη συνέχεια το εισήγαγαν σε ένα κύτταρο. Δημιουργήθηκε έτσι ένα μικρόβιο με συνθετικό DNA, που δεν αποτελεί ακόμα μια πλήρως τεχνητή ζωή, αλλά ανοίγει το δρόμο γι' αυτήν στο μέλλον.
    «Πρόκειται για το πρώτο αυτό-αναπαραγόμενο είδος στον πλανήτη μας, του οποίου ο πατέρας είναι ένας κομπιούτερ», δήλωσε ο Βέντερ. Το επίτευγμα των ερευνητών του Ινστιτούτου Κρεγκ Βέντερ, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, χαιρετίστηκε σαν σημαντικό επιστημονικό βήμα, όμως οι επικριτές επεσήμαναν ότι η δημιουργία συνθετικών οργανισμών γεννά πολλούς κινδύνους. Από την πλευρά τους, οι ερευνητές ευελπιστούν ότι ο σχεδιασμός τεχνητών βακτηριακών κυττάρων θα επιτρέψει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων, αλλά και καυσίμων, ενώ μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στην απορρόφηση των «αερίων του θερμοκηπίου» και στην κλιματική αλλαγή.
    Στο συνθετικό κύτταρο του Βέντερ, μόνο το γονιδίωμα είναι πραγματικά συνθετικό. Όπως είπε ο Βέντερ, είναι σαν να δημιουργεί κανείς νέο «λογισμικό» για ένα κύτταρο. Οι ερευνητές αντέγραψαν ένα υπάρχον βακτηριακό γονιδίωμα, στη συνέχεια αποκωδικοποίησαν τον γενετικό κώδικά του και χημικά ανακατασκεύασαν ένα αντίγραφό του.
    Όπως ανέφερε ο Βέντερ, με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται τεχνητά χρωμοσώματα που "μεταφυτεύονται" σε ένα κύτταρο υποδοχής, αποτελώντας έτσι ένα διαφορετικό οργανισμό, καθώς το κύτταρο "διαβάζει" το διαφορετικό γονιδίωμα που έχει εισαχθεί σε αυτό και μετατρέπεται πλέον σε νέο είδος ζωής με βάση τις εντολές του νέου συνθετικού γενετικού κώδικα. Είναι η πρώτη φορά, όπως τόνισε ο πρωτοπόρος (και αμφιλεγόμενος) αμερικανός γενετιστής, που ένα συνθετικό DNA ελέγχει πλήρως ένα ζωντανό κύτταρο.
    Ο Βέντερ εκτίμησε ότι η ανακάλυψή του μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα βιομηχανική επανάσταση. «Αν μπορούμε όντως να κάνουμε τα κύτταρα να παράγουν ό,τι θέλουμε, θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να ξεφορτωθούμε το πετρέλαιο και να αντιστρέψουμε ένα μέρος της ζημιάς στο περιβάλλον, μέσω απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα (σ.σ. από συνθετικούς μικρο-οργανισμούς, όπως ειδικά φύκια)».
    Ήδη το Ινστιτούτο του Βέντερ συνεργάζεται με εταιρίες πετρελαιοειδών και φαρμακευτικές εταιρίες για την ανάπτυξη βακτηρίων που θα παράγουν εναλλακτικά καύσιμα, νέα φάρμακα και εμβόλια.
    Πάντως, οι επικριτές θεωρούν ότι υπερτιμάται η σημασία της ανακάλυψης και υποτιμώνται οι δυνητικοί κίνδυνοι, θεωρώντας ότι η απελευθέρωση νέων οργανισμών στο περιβάλλον μπορεί να αποβεί καταστροφική, δημιουργώντας ένα νέο είδος μόλυνσης, αλλά και κινδύνους για την υγεία, καθώς επίσης απειλές νέου τύπου βιο-τρομοκρατίας. Όμως ο Βέντερ υποστηρίζει ότι ο ίδιος πρωτοστατεί, ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις και οι ηθικοί περιορισμοί σε κρατικό επίπεδο που θα διασφαλίζουν το νέο επιστημονικό πεδίο.
    Η αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ προγραμμάτισε ήδη ακρόαση για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητήσει τις επιπτώσεις της νέας ανακάλυψης, ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από την επιτροπή βιοηθικής των ΗΠΑ να μελετήσει το ζήτημα και να αποφανθεί.
     
  4. Ricardo

    Ricardo Staff Member

    Διάκος της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου πουλούσε οστά αγίων

    Οστά που ισχυριζόταν ότι είναι λείψανα Αγίων πουλούσε σε Ελβετό συλλέκτη νεαρός διάκονος της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου. Ο διάκονος συνελήφθη το Σάββατο από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ύστερα από έρευνες, που άρχισαν όταν στην κατοχή του Ελβετού συλλέκτη βρέθηκαν ανθρώπινα οστά. Τα οστά εντόπισαν στις αποσκευές του οι Αρχές σε έλεγχο που διεξήχθη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", από όπου ο Ελβετός ετοιμαζόταν να πετάξει για Γερμανία.

    Την υπόθεση ερευνά η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου κρατούνται και ανακρίνονται ο διάκονος και ο Ελβετός.

    Πηγή
     
  5. Ricardo

    Ricardo Staff Member

    Τώρα η Τζούλια και... blogger

    Η Τζούλια σε dvd... Η Τζούλια στη Βουλή... Η Τζούλια στο υπουργείο οικονομικών... Τώρα η Τζούλια Αλεξανδράτου blog...άρει κιόλας... Ναι άλλωστε αυτό δεν είχε γίνει ακόμα . Η τηλεπερσόνα σε αυτό τον τομέα είχε μείνει πίσω και φυσικά ένα πρόσωπο που μονοπωλεί τα φώτα της δημοσιότητας, δεν διακινδύνευε να κατηγορηθεί ότι υστερεί στις νέες τεχνολογίες.

    Έτσι εδώ και λίγες ώρες το "νέο αποκαλυπτικό site με την υπογραφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου", όπως επισημαίνεται στην ηλεκτρονική σελίδα είναι γεγονός…

    Και πλέον ποιος είδε την γραφίδα της Τζούλιας και δεν φοβήθηκε.

    Στο πρώτο της άρθρο η ξανθιά μοντέλα- τραγουδίστρια- ηθοποιός- κριτικός τα βάζει με την κυβέρνηση το γενικό γραμματέα υπουργείου με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικης εφημερίδας και ζητά παρέμβαση, Πρωθυπουργού, Παπακωνσταντίνου, αρχηγών κομμάτων και δεν συμμαζεύεται…

    Πάρτε μια γεύση από το πρώτο άρθρο της:

    http://www.tzoulia.net/

    "Αίσχος - Μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση και βάζει εμάς μπροστά για να καλύψουν τα δικά τους εγκλήματα .... Κύριοι σας λυπάμαι απλά!!

    Εμένα κατηγορούν για φοροδιαφυγή και μου κάνουν ελέγχους. Τον κύριο Γιάννη Καπελέρη – Γενικό Γραμματέα της ΥΠ.Ε.Ε ποιος τον ελέγχει?Αλλά εγώ είμαι αυτή που κάνω φορολογική δήλωση 90.000 ευρώ.. Αυτοί τι φορολογικές δηλώσεις κάνουν?

    Ο κύριος Καπελέρης Γ.Γ. Της ΥΠ.Ε.Ε. είναι ο επικεφαλής για τις έρευνες που κάνουν και με κατηγορούν οτι φοροδιαφεύγω...

    Θέλω να μας απαντήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά και ο Υπουργός Οικονομικών ποιος θα ελέγξει τον κύριο Καπελέρη για τα τόσα πλούτη που επιδεικνύει κάνοντας τον γάμο του Γιου του με 3.000 καλεσμένους στο Γκολφ της Γλυφάδας?

    Επίσης για τα πανάκριβα αυτοκίνητά του και για άλλα πολλά που αναφέρει σήμερα η σοβαρή εφημερίδα του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου VETO ?

    Να μας πουν οι αυτοκράτορες της κυβέρνησης που βρήκε τα χρήματα για τόση χλιδή ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ κ. Καπελέρης? (πάντως η σύζυγός του δεν εργάζεται)

    Αυτά είναι τα ερωτηματικά που απασχολούν κ. Πρωθυπουργέ και κ. Υπουργέ των Οικονομικών τον Λαό που βλέπει ότι τον κοροϊδεύετε .... καθώς ο κύριος Καπελέρης ήταν παλιός Βουλευτής του Πασόκ και διορισμένος στην θέση αυτή από εσάς.

    Περιμένει ο Λαός που του ρουφάτε το αίμα μια απάντηση δημοσίως και όχι να κρυφτείτε.

    Κύριε Σαμαρά κ. Καρατζαφέρη κ. Τσίπρα κ. Παπαρήγα κάνετέ τους αυτές τις ερωτήσεις στην βουλή μπας και μας απαντήσουν!

    Τζούλια Αλεξανδράτου"

    Προβλέπω προεκλογικά μέχρι και αφίσες…

    Πηγή
     
  6. MySelf

    MySelf Regular Member

  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Στα δικαστήρια οδηγήθηκε ένας Γάλλος γονιός, αφού ο εκνευρισμός του τον έσπρωξε ...στα άκρα.
    Συγκεκριμένα για να τιμωρήσει τον γιό του εξαιτίας της χαμηλής βαθμολογίας του τον έβαλε να φάει τον έλεγχο του σχολείου με τις επιδόσεις του.
    Ο 12χρονος αναγκάσθηκε να τον μασήσει κανονικά και στο τέλος να τον καταπιεί ολόκληρο. Ο «σκληρός» πατέρας τιμωρήθηκε με δύο μήνες φυλάκιση και πληρωμή συμβολικής αποζημίωσης ενός ευρώ.
    Star.gr
     
  8. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Ειδήσεις

      
     
  9. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Έκαναν πάλι τις "ομορφιές" τους οι Ισραηλινοί!

    ΥΓ. Να δω και τους μπεζεβένκηδες γείτονές μας αν θα κάνουν τσαμπουκά εκεί που δεν τους παίρνει.
     
  10. vautrin

    vautrin Contributor



    Πόσο θλιβερό κι αποτρόπαιο, εγγόνια θυμάτων του Ολοκαυτώματος να συναγωνίζονται σε στυγνότητα τους δημίους των παππούδων τους…

    Μακάρι όλα τα κράτη να έδειχναν την ίδια θαρραλέα στάση με την Τουρκία… Μακάρι κι η δική μας ηγεσία… Ντρέπομαι που το λέω αλλά…

    Υ.Γ. Για τα χιλιάδες εγκλήματα των δημοκρατιών θα βρεθεί ποτέ κανείς να μιλήσει;
     
  11. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    Απάντηση: Re: Ειδήσεις

    Είχα ακριβώς την ίδια απορία μόλις έμαθα τι έκαναν πάλι οι πρώην "Ολοκαυτωμένοι" και νυν "Ολοκαύτοντες"!

    Να όμως που οι Τούρκοι έχουν και κότσια και εξωτερική πολιτική...

    Μπράβο τους!
     
  12. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Ειδήσεις


    Τι δημοκρατική ευαισθησία! Τι διπλωματική αβρότης!


    enet.gr, 20:32 Δευτέρα 31 Μαΐου 2010
    Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Νετανιάχου
    Τη βαθιά του λύπη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών κατά την ισραηλινή επιδρομή στο «στολίσκο της Ελευθερίας» εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ζητώντας του παράλληλα να συλλέξει όλα τα γεγονότα για το περιστατικό το συντομότερο δυνατό.
    Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι κατανοεί τους λόγους ακύρωσης της επίσκεψής του στο Λευκό Οίκο και οι δυο τους συμφώνησαν να επαναπρογραμματίσουν τη συνάντησή τους με την πρώτη ευκαιρία.

    Ο πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για τους τραυματίες και επισήμανε τη σημασία που έχει η συγκέντρωση όλων των γεγονότων και των περιστάσεων γύρω από το τραγικό γεγονός, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.