Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ελλάδα έχεις ταλέντο...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 23 Απριλίου 2010.

  1. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Ελλάδα έχεις ταλέντο...

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Ελλάδα έχεις ταλέντο...

    Αυτο το blog το εστειλε καποιος φιλος που γυρισε πριν απο εμενα ελλαδα με περισσοτερα πτυχια και τωρα καλη δουλεια. Σκεφτεται να ξαναφυγει. Το παρακατω κειμενο δεν ειναι δικο μου αλλα ειναι σαν να το εγραψα εγω. Παραπεμπει και σε ενα αλλο κειμενο. Τωρα που τα διαβασα για πρωτη φορα ενιωσα πως δεν ειμαι μονη στο πως νιωθω. Καλο κουραγιο σε ολους μας. Με ολη μου την αγαπη.




    "Πολλές φορές έχω παραπέμψει αναγνώστες στο Αγγλία και Ελλάδα. Γραμμένο το 2004, δύο χρόνια αφότου είχα μετακομίσει μόνιμα στο Λονδίνο, εκφράζει ακόμα σε πολύ μεγάλο ποσοστό αυτά που σκέφτομαι.
    Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες σκέψεις που όσο πλησιάζω το κλείσιμο του πρώτου μεγάλου κύκλου της ζωής μου (τη δεκαετία των 20 κάτι ετών) με απασχολούν. Είμαι κοντά στον καιρό των απολογισμών μιας ολόκληρης δεκαετίας, όταν θα αποχαιρετήσω τα 20s μου και θα πατήσω το τρυφερό μου πόδι στα 30s (5 Αυγούστου by the way για όσους θέλουν να μου ευχηθούν. Κάθε χρόνο το λέω, κάθε χρόνο είστε διακοπές και με ξεχνάτε.)
    Έζησα το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της δεκαετίας στη Βρετανία – στο Λονδίνο. Δεν έφυγα από την Ελλάδα 18 χρονών, είχα δουλέψει, είχα μείνει μόνη μου, είχα ασχοληθεί με όλα τα στραβά και τα όμορφα της Ελλάδας όχι μόνο ως μαθήτρια αλλά και ως ενήλικη. Το λέω γιατί έτσι δε μπορεί ο αναγνώστης να μπερδευτεί και να με κατηγορήσει ότι δεν γνωρίζω την Ελληνική πραγματικότητα. Την ξέρω. Πληρώθηκα. Πλήρωσα φόρους. Πήγα σε νοσοκομείο. Ό,τι μου έτυχε το έζησα.
    Και είναι επιλογή μου να είμαι εδώ που είμαι. Για τώρα.
    Θέμα: Μικρόκοσμος
    Άκουσα μια μεγάλη κουβέντα πριν μερικά χρόνια από μια θεία μου: “Στην Ελλάδα, όσο μεγαλώνεις, τόσο σε κάνουν να κοιτάς το μικρόκοσμο σου”. Να περιχαρακώνεις δηλαδή τη δική σου οικογένεια και να μην ασχολείσαι με κάτι άλλο, γιατί όσο πολεμάς το σύστημα βλέπεις ότι δε γίνεται τίποτα.
    Ε και τί νομίζεις ότι κάνω εγώ στη Βρετανία; Η μόνη διαφορά είναι ότι εδώ ο κόσμος το έχει λύσει αυτό το θέμα, δεν τίθεται ως υπαρξιακό πρόβλημα. Όλοι τον μικρόκοσμο μας κοιτάμε.
    Θέμα: Ευθύνη
    Ναι, όλοι έχουμε ευθύνη για την κατάσταση στην Ελλάδα. Νόμιζα ότι είχα κάνει τη γεναία επιλογή με το να φύγω. Μα όσο περνάνε τα χρόνια υποπτεύομαι ότι λιποψύχησα και έκανα την επιλογή της φακής.
    Όταν έγιναν τα Δεκεμβριανά, κάποια στιγμή άκουσα από το ράδιο κάποια περιγραφή, να δέρνουν ένα παιδί, να φωνάζουν οι περαστικοί “γιατί το βαράτε; συλλάβετε τον μα μην τον χτυπάτε!” – μια γυναίκα να ωρείεται, την φαντάστηκα ως μάνα. Έκλαψα πολύ ειλικρινά, σχεδόν δε μπορούσα να ανασάνω, με λυγμούς. Μετά έκλεισα τα πάντα και αρνήθηκα να το ξανασυζητήσω.
    Είναι αυτό τώρα ανάληψη ευθυνών;
    Θέμα: Φίλοι
    ΟΛΟΙ φεύγουν. ΟΛΟΙ. Άλλοι σε πιο μακρινή γειτονιά και χάνεστε (δεν κάνεις 1.30 ώρα δρόμο με το μετρό για μια ωρίτσα καφέ), άλλοι σε άλλη πόλη κι άλλοι σε άλλη χώρα. Έφυγε μια φίλη μου και γύρισε στη Νότιο Αφρική. Δεν θα την ξαναδώ ποτέ. Κι όμως μοιράστηκα μ’ αυτή την κοπέλα, βγήκαμε, μιλήσαμε, κλάψαμε παρέα. Και μετά απλά χαθήκαμε. Κι αυτό γίνεται ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο Λονδίνο, χωρίς σταματημό.
    Εναλλακτικά μπαίνεις σε μια παρέα που περιλαμβάνει ανθρώπους που δε θα τους μιλούσες ποτέ αν είχες το δικό σου δίκτυο υποστήριξης και αναγκαστικά τους δέχεσαι όπως είναι για να έχεις μια παρέα. (Κακές συνήθειες που τις έχω κόψει εδώ και καιρό.)
    Θέμα: Τα πράγματα που θες να κάνεις
    Είναι ένα θέμα το πού γίνονται. Κάποια γίνονται εδώ, κάποια σε άλλη χώρα, κάποια στην Ελλάδα (πολύ λιγότερα είναι η αλήθεια).
    Και επιμένω σε αυτό που έλεγα στο Αγγλία και Ελλάδα. Βρίσκεις αυτό χωρίς το οποίο δε μπορείς να ζήσεις και τα βάζεις σε μια ζυγαριά. Εδώ φυσικά μπαίνουν άλλα μεταφυσικά ζητήματα – και ειδικά για ανθρώπους που κάνουν πολλά (όπως η αφεντιά μου). Τα πράγματα που κάνεις ναι μεν τα θέλεις – όπως πόσα από αυτά γίνονται για την εικόνα σου και πόσα για το είναι σου; Πόσα δηλαδή για να είναι εμφανές το τί είσαι και πόσα για να ζεις απλά αυτό που είσαι;
    Δεν έχει συμπέρασμα. Αλήθεια. Έχει απλά μια ατελείωτη ροή σκέψης… Πρέπει να τα κουβεντιάσουμε σου λέω. Με καφέ και τσιγάρο."


    Αγγλία και Ελλάδα ΙΙ
     
  3. Emma

    Emma Contributor

    "Όσο περισσότερο βασίζεσαι σε δυνάμεις έξω από σένα, τόσο περισσότερο εξουσιάζεσαι από αυτές." ~Harold Sherman~




    Y.Γ. lais καταπληκτικό (ακριβέστατο) το blog που παρέθεσες στο πιο πάνω post. Μπήκε στα favourites.
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Re: Ελλάδα έχεις ταλέντο...

    Μου'κανε και μενα μεγαλη εντυπωση  ...


    Note to self: Αμα ενιωθαν κι αλλοι σαν κι εμενα, τοση μοναξια γιατι την εφαγα; Ρητορικη ερωτηση...
     
  5. ae1969

    ae1969 Regular Member

    @lais: Μπορεί να παραμένεις (προς το παρόν ελπίζω) εδώ, αλλά τουλάχιστον σε "βόλεψα" με τηλεόραση και ραδιόφωνο από το Νησί. Τα υπόλοιπα τα σκέφτεσαι καλά και μετά το καλοκαίρι (μάλλον σε βλέπω να) την κάνεις.
     
  6. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ελλάδα έχεις ταλέντο...



    @Emma.. έχεις χιούμορ..  
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Ελλάδα έχεις ταλέντο...

    Από μικρή!  

    Είδες πόσο μπροστά ήταν ο Τζιμάκος τόσα χρόνια πρίν;  
     
  8. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Ελλάδα έχεις ταλέντο...

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Για όσους "τρομοκρατούνται" από τα εγχώρια δελτία ειδήσεων, ιδού η θεματολογία του απογευματινού δελτίου ειδήσεων της Βρετανικής ITV: Ο τύπος που σκότωσε 3 πόρνες στο Bradford (περιελάμβανε και σύντομη συνέντευξη ενός φίλου του), κυβερνητικές εξαγγελίες για αυξήσεις στη φορολογία (φυσικά πριν τις εκλογές όλοι μιλούσαν για μειώσεις - περίεργο,ε , ένας παιδόφιλος στην Κορνουάλλη (έψαχνε για θύματα μέσω facebook και της ακαδημίας της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας), η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού (που τρέχει, τρέχει και τρέχει), η επίθεση με 80 περίπου νεκρούς στη Λαχώρη του Πακιστάν (άγριο πιστολίδι), μια δικαστική έρευνα για τον σχετικά υψηλό ρυθμό θανάτων πυροτεχνουργών του Βρετανικού Στρατού στο Αφγανιστάν (παραιτήθηκε και ο Διοικητής τους από την απελπισία του), το τελευταίο θύμα του Στρατού στο Αφγανιστάν (200+ τον τελευταίο χρόνο) και η επέτειος της Δουνκέρκης (καμιά 40αριά χιλιάδες θύματα). Και μετά σαν επιδόρπιο, ο... καιρός που αύριο θα είναι... Βρετανικός (τουλάχιστον Κυριακή και Δευτέρα θα είναι σχετικά καλός).
     
  10. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Απάντηση: Ελλάδα έχεις ταλέντο...

    Αλλοδαποι τσακωθηκαν για φυλετικες διαφορες, και για τον ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ! Κυριε Υπουργε Προστασιας του Πολιτη, σε λενε που λενε μαλακα, δεν τους πετας εξω απο την Ελλαδα, τουλαχιστον να τεκμηριωσεις και κατι πανω σε αυτο το θεμα?

    Νέες συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών - *MSN - Κοινωνία
     
  11. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    Re: Απάντηση: Ελλάδα έχεις ταλέντο...


    Η λύση που προκρίνεις είναι μια βάρβαρη λύση χωρίς όραμα. Οφείλουμε να στηρίξουμε τον πολιτισμό, που είναι το δυνατότερο εξαγώγιμο προιόν μας. Οι αμερικάνοι*, με βάση τα συστατικά που προανέφερες, φτιάξανε υπέροχες ταινίες όπως "οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης", ο "Νονός" και "Κάποτε στην Αμερική" .Προς τα κεί πρέπει να στραφούμε, να βρούνε κι αυτοί μια απασχόληση σαν κομπάρσοι, και ενδεχομένως να ξεπηδήσει απ' τις τάξεις τους ένας Αλί Πατσίνο.
    Όραμα θέλει. (με κάνεις πρωθυπουργό μια μέρα; )




    *εντάξει, οι Ιταλοί αν θέλουμε να είμαστε ψείρες.
     
  12. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ελλάδα έχεις ταλέντο...

    Προσωπικα δεν μπορω να εκφερω γνωμη στα ερωτηματα σου για τους παρακατω λογους:

    - Δεν μπορει να γινει συγκριση μεταξυ Αμερικης και Ελλαδας λογο πορων γενικως. Η Αμερικη σιγουρα με τον φυσικο πλουτο της αντεχει για οποιαδηποτε τρελα φανταστει κανεις.

    - Η Ελλαδα αδυνατει εκ φυσεως στις υπερπαραγωγες. Το μονο που μπορει να παραξει αναριθμητα ειναι παραλογες φιλοσοφιες, για ανυπαρκτες και ανεκπεραιωτες πρακτικες.

    - Πολιτισμος δεν ειναι καποιος απο τα βαθη της Ασιας να μπαινει σε μια βαρκα και παει Ελλαδα, γιατι εχει ακουσει οτι εκει ειναι Ευρωπη και συνεπως πιο ευκολη ζωη, χωρις ουτε καν να σκεφτει που θα μενει, τι θα τρωει κλπ.

    - Δεν εχω οραμα οταν μια πετρα απο καποιον καβγα ιδιως εκεινων των ατομων, χτυπησει στο κεφαλι τον γιο μου, τον ανιψιο μου, σπασει το τζαμι του παρκαριρισμενου αυτοκινητο μου κλπ, οπως επισης δεν εχω οραμα τα νοσοκομεια να ειναι γεματα απο τετοια περιστατικα, και να μην υπαρχει θεσι για την θεια μου που τα πληρωνει για χρονια τωρα κλπ. Σε εκεινα τα ευεσθητα σημεια γινουμαι βαρβαροτατος γιατι τιθεται θεμα κλοπης πλεον και οχι πολιτισμου.

    Για πρωθυπουργο δεν θα σε προτεινα, αλλα θα σου προτεινα την καρριερα παραγωγου κινηματογραφικων εργων η σεναριογραφου να φτιαχνεις ιδεολογικες ομελετες με σαλατικα θεαματα Αλ Ποτσινο.