Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

SafeWord...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Raistlin26, στις 9 Ιουνίου 2010.

  1. sw

    sw

    Re: Απάντηση: SafeWord...

    Θα συμφωνησω:nod:
    Επισης θελω να πω πως εντζ πλεηζ δεν εχουν θεση αναμεσα σε ανθρωπους που δεν γνωριζονται τοσο βαθεια που ο ενας να νοιωθει τον αλλον απο τον ηχο του αερα της ανασας του...
    Οταν αναγκαστεις να χρησιμοποιησεις σεηφ γουορντ σημαινει πως προκειται για σεσιον μεταξυ αγνωστων (η οτι απουσιαζει ο οικειος κυριαρχος) κατι που αφηνει το περιθοριο ελεγχου στον/ην υ (πραγμα πολυ ξενερωτικο!) Σε αλλες πριπτωσεις δεν υπαρχει καν αναγκη.

    Θα επεκτεινα μαλιστα την εννοια του σεηφ γουορντ ακομα πιο περα. Στη συναινεση. Η τελευταια φορα που πρεπει να ζητηθει (ή συζητηθει) πρεπει να ειναι κατα την αμοιβαια αποδοχη του/ης Κ και του/ης υ. Απο κει και περα μονο ο Κ επιλεγει! (ας κανει 2 χρονια να τον/ην τεσταρει πριν να του προσφερθει ο/η υ. Εκει ειναι η ουσια!!!)
    Ειναι πολυ αστειο να επιβαλλει ο/η υ ενα μενου απο το οποιο θα ειναι αναγκασμενος ο (ταχα μου Κ) να επιλεξει τι ορεγεται ο/η υ για την ημερισια διαθεση / κατασταση του/ης (και απαξιωτικο: υποβιβαζει τον Κ σε εργαλειο ρηχης ικανοποιησης του/ης υ δηλ περιπτωση "σεσιον" και παλι).
    Να θυμομαστε παντα πως ειναι τοσο μοναδικες και προσωπικες οι ερωτικες ΣΧΕΣΕΙΣ* και δεν μπορουν να διεπονται απο τα γενικευμενα και ισοπεδωτικα κλισε της ΒΔΣΜικης (καυλωτικης ομολογουμενως) φιλολογιας.
    Οταν βεβαια απουσιαζει ΑΥΤΗ (η * ), δεν μπορω να κατανοησω το κινητρο της "συνευρεσης" και κατ επεκταση το λογο της εξελιξης ενος "Μπουρλεσκ"/ρολ πλεη, σε εντζ πλεη. Δεν ειμαι αντιθετος με κατι τετοιο αλλα δεν υπαρχει λογος για σεηφ γουορντ τοτε, μια και ολα ειναι "σκηνοθετημενα".


    Γι ργος
     
  2. sw

    sw

    Re: Απάντηση: SafeWord...


    -----------------

    Ενα ζευγαρι ΒΔΣΜικο δεν ζει την αποστειρωτικη ασφαλεια μιας "βανιλλα" σχεσης (στην οποια δεν ειμαι αντιθετος τοτε. Εχω κανει πολλες βανιλλα ερωτικες ΣΧΕΣΕΙΣ στη ζωη μου )
    Εδω εχουμε τον απιστευτα ερεθιστικο παραγωντα ΦΟΒΟ, τις ΕΝΔΟΡΦΙΝΕΣ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΕΣ και τις λοιπες ορμονες που δεσποζουν στην ιδιαιτερη μας αυτη σχεση. Δεν θα επιτρεψω να αποκλειστει αυτη η ηδονικη διασταση με την εξαλειψη του κινδυνου! Και βεβαια και σαφως υπαρχουν σημαντικες πιθανοτητες
    να "κινδυνεψει"ή κινδυνεψει κανεις που επιλεγει να ειναι το "παιχνιδι" του αυτος ο φοβος!!!

    Οποτε επιστρεφουμε στο αρχικο : εντελως ξεχωριστη / προσωπικη σχεση και υποκειμενικος τροπος επικοινωνιας.

    Επισης υπαρχει η επιλογη "φοβαμαι και πεφτω και κοιμαμαι" 


    Γι ργος
     
  3. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SafeWord...

    Μα το ΒΔΣΜ απο τη φυση του δεν ειναι καν S , επ ουδενι S και καθολου C.

    Η σε "αλλες στιγμες" ανθρωπινη λογικη, μας επιβαλλει να σκεφθουμε μηπως οι "πρακτικες" των ιδιαιτερων ερωτικων στιγμων μας θα μπορουσαν να τεινουν να περιλαμβανουν και καμποσο ...SSC.

    Γι ργος
     
  4. sw

    sw


    ...αυτο εδω τωρα μολις το ειδα (...και πριν λιγο, το εγραψα κι εγω   )


    Γι ργος
     
  5. Revenant

    Revenant Staff Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: SafeWord...

    Γιώργο, κατ'αρχάς δεν αναφέρομαι σε βουρδουλιές. Αυτό δε το θεωρώ παιχνίδι.  

    Ή παίζουμε, ή δεν παίζουμε ( και πάμε για ύπνο όπως λες ).

    Το να φάει 5 - 10 βουρδουλιές, και να πει οτι νιώθει κάπως, είναι διαφορετικό από το να είναι κρεμασμένη σε κάποιο suspension, και να νιώσει άσχημα σε αυτή τη κατάσταση, στην πίεση, κλπ κλπ κλπ. Ε, όσο να 'ναι δεν πρέπει να το πει στον Κυρίαρχο; Υποχρεωμένος είναι να έχει επικοινωνία μαζί της, ειδικά σε μια τέτοια κατάσταση, δεν νομίζω σε τέτοιες καταστάσεις να υπάρχει χώρος για ήρωες, οι ήρωες θα είναι εκεί που τους παίρνει, σε τέτοια παιχνίδια δε παίρνει κανέναν.
     
  6. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SafeWord...


    Σε αυτη την περιπτωση που αναφερεις επιβαλλεται να ειναι κανεις ηρωας!
    Και σαν τετοιο θα τον αναδειξουν οι ατελειωτες ωρες μελετης σε 10δες σαητ , σε ειδικα βιβλια, σε ασκηση και προβα σε αψυχα μοντελα, σε ατελειωτες συζητησεις και ανταλλαγες πληροφοριων αναμεσα σε αποδεδειγμενα εμπειρους στο "εντζ" αντικειμενο του καθενος...

    Η λεκτικη επικοινωνια ειναι απελπιστικα αργη και επικυνδυνα καθυστερημενη!.Αλοιμονο αν ο Κ δεν εχει εκ των προτερων προβλεψει τις πιθανες εξελιξεις της πρακτικης του!Αλοιμονο αν ο Κ δεν εχει προβλεψει και την τελευταια τεχνικη ή ψυχολογικη λεπτομερεια και περιμενει να επανορθωσει μετα την "υποδειξη" της υ. Αλοιμονο αν δεν εχει καρφωμενες τις αισθησεις του πανω της ωστε να "αφουγκραζετε" την καθε της αντιδραση! Και επισης αλοιμονο αν δεν την γνωριζει τοσο ωστε να την νοιωθει η να μην ξερει με λεπτομερειες την ημερα της πχ. πριν αποφασισει με φειδω παντα, ιδιαιτερα στα αδοκιμαστα .


    Επισης πρεπει να το εχεις! Δεν ειναι για ολους ολα! Αμα δεν εχεις την κλιση να βλεπεις 1 και να αντιλαμβανεσαι 10 δεν κανει να το παιζεις ηρωας σε κατι που δεν μπορεις να εξελιξεις τις επιδεξιοτητες σου στο αριστο. (Δεν διανοουμαι να κανω κατι -οτιδηποτε- στην Ηρα, αν δεν το εχω κανει πρωτα στον εαυτο μου! με τον ιδιο τροπο την ιδια ενταση, στην ιδια διαρκεια... δε μου φτανει η ενοραση χρειαζομαι την επιγνωση!)





    Γι ργος

    ΥΓ Το τελευταιο παρτο για καλαμπουρι... (περι υπνου)
     
    Last edited: 12 Ιουνίου 2010
  7. Revenant

    Revenant Staff Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SafeWord...


    Heh, Γιώργο μου, συμφωνώ περί εμπειρίας που είπες, ναι να δοκιμάζουμε, συμφωνώ σε όλα αλλά! Σε περίπτωση που νιώσει κάπως, έστω πάνω στο παιχνίδι για τον οποιoδήποτε λόγο, και στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναφέρομαι, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η επικοινωνία. Εάν τηρήθουν όλα τα προηγούμενα περί "ο Κυρίαρχος ξέρει μόνο"... Ο Κυρίαρχος στη συγκεκριμένη, δε βρίσκεται μέσα στο κορμί το οποίο είναι δεμένο, παρόλο που μπορεί να το έχει δέσει αρκετές φορές. Ανα πάσα στιγμή πρέπει να είναι έτοιμος για το οτιδήποτε, και πάντα θα πρέπει να ενδιαφέρεται και να ρωτά την σύντροφο του για το πως νιώθει. Δεν θα ήθελα να μαντεύω, όχι εδώ.

    Ήρωα θεωρώ αυτόν που θα τα αντιμετωπίσει όλα με ασφάλεια, όχι αυτόν που θα τα ξέρει όλα όπως λέγαμε παραπάνω, αυτός λέγεται Θεός για εμένα (και πάμε σε αυτό που λένε "Ούτε Αφέντης, ούτε Θεός", έχει πλάκα όταν το βλέπω μερικές φορές). Αν εννοείς τέτοιος ήρωας φυσικά και πρέπει να είναι, και πραγματικά το πιστεύω.

    Έτσι είναι.

    Γι'αυτό σου λέω, δε χρειάζεται να δει κάτι ή να περιμένει να δει κάτι, επικοινωνεί συνεχώς και το προλαβαίνει. Δε χρειάζεται να τη δει -απαραίτητα- να κλείνει τα μάτια της, και να χάνει τις αισθήσεις της (εκτός αν σηκώσει κάποιο χέρι που δεν θα μπορεί, κλείσει κανένα μάτι, κλπ lol).
    ΠΡΙΝ γίνει αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το προλαβει, γιατί δεν είναι εκεί για να κάθεται να μαντεύει το πως θα... και αν.. blah blah, αλλά ούτε και να παίζει με τη ζωή της σε σημείο που το παιχνίδι ξεφεύγει. (Βtw, εξήγησα παραπάνω τι εστί ήρωας για εμένα)

    Δεν χρειάζεται απαραίτητα εάν και εφόσον το έχει κάνει αρκετές φορές, εμπειρία να υπάρχει. Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό που είπες, άλλο να κάνει τέστ πριν το παιχνίδι, και άλλο να έχει βρεθεί στην συνεδρία "αυτή" παθητικά. Μου θύμησες το thread "First.. ο πόνος πάνω Του".


    Aπόλυτα σύμφωνος, απλά να μη μπερδεύουμε τα κορίτσια μας, με αυτά τα άψυχα μοντέλα. Εκείνα δε μιλάνε, ούτε νιώθουν, τα δικά μας μπορούν να μιλήσουν, νιώσουν και πάνω απ'όλα μπορούν να ειδοποιήσουν όπως και εμείς προς αυτά, δε θα τα χαλάσουμε στο τρόπο μιας και καθόμαστε απέναντι, αρκεί να μη τα μπερδεύουμε. Όσο και αν καταλαβαίνω το πόσο πιστεύεις σε αυτή τη βαθύτερη επικοινωνία, εδώ, στο συγκεκριμένο θέμα, δεν μπορώ να συμφωνήσω. We need more.. or.. "less".
     
    Last edited: 12 Ιουνίου 2010
  8. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SafeWord...

    ]
    Διευκρινηση: "Αψυχο μοντελο" ειναι η σοληνα του ποδηλατου μου, το κεφαλαρι του κρεβατιου μου τα μαξιλαρια του καναπε μου, οπου θα "λιωσω" σχοινια,κορδονια δερματα μαστιγια κλπ κλπ. και αποτελουν το αρχικο πεδιο εξελιξης της τεχνικης μου επιδεξιοτητας. Κατι που δεν θα εκανα κατ'ευθειαν στην εμψυχη συντροφο μου ! (ακριβως για να μην την μπερδεψω με αψυχο μοντελο)
    Ναι δεν ειπε κανεις πως "θα τα χλασουμε" ! Συζητουμε και γνωριζομαστε. Τοτε ξερουμε αν και σε ποιο βαθμο "χρειαζομαστε" ενα τοσο επικινδυνο ετζ πλεη. Αλλα (αποψη μου) δεν ειναι ολες οι στιγμες καταλληλες να κανουμε τη "συζητηση" αυτη.

      


    Γι ωργος
     
  9. thanasis

    thanasis Contributor

    Όπως το λες. Έχεις νιονιό; Παίξε safe. Διφραγκοειδώς.

    Όταν υπάρχει risk-awareness, σας το ξαναείπα, μεγάλα παιδιά είσαστε (?).

    Μου θυμίζεις τον οδηγό που δεν είχε γρύλο στο αυτοκίνητό του, επειδή ήταν τόσο οδηγάρα και ήξερε τόσο καλά το αυτοκίνητό του και είχε τα τόσο απίστευτα και καινούρια ελαστικά, που θεωρούσε οτι είναι αδύνατον να του χρειαστεί. Και, αν τον είχε, θα του αφαιρούσε την απόλαυση της οδήγησης, επειδή θα σκεπτόταν οτι κουβαλάει γρύλο μαζί του. "Στο διάολο εσύ και ο γρύλος σου", που λέει και ένα ανέκδοτο.

    Οπότε και εδώ βλέπω ισχύον το Pa.So.K. principle. Μόνο το Κ, το τελευταίο, αυτό το Κινκ ισχύει.

    Ουφ, να το ξαναπώ: δεν υπάρχει τεχνολογία, πατέντα ή τρόπος σήμερα που να μπορεί να μας μεταφέρει την εμπειρία του άλλου, όσο καλά κι αν τον γνωρίζουμε, όσο "διαβασμένοι", έμπειροι και οξυδερκείς κι αν είμαστε. Άλλο το εικάζω και άλλο το γνωρίζω. Όταν αντιληφούμε αυτό το εγγενές όριό μας, τότε μιλάμε πραγματικά για risk-awareness.

    Πρόβλεψη και ενόραση...εξτριμόπουλε, σε βλέπω να τραγουδάς και για αυτούς:
     
     

    Φιλικά  
     
  10. Revenant

    Revenant Staff Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SafeWord...

    Χμμ, το πας στο άλλο άκρο, δεν αναφέρθηκε κανείς σε μια υποτακτική η οποία κρατά το δαχτυλάκι του Κυρίαρχου σε κάθε βήμα του. Αναφέρθηκα σε μια υποτακτική η οποία, θα έχει στο μυαλό της ότι πάντα, εάν νιώσει σοβαρό κίνδυνο, θα μπορέσει να ενημερώσει, το αν θα φτάσει σε αυτό το σημείο ο Κυρίαρχος, είναι θέμα εμπειρίας. Πρέπει να δωθεί way out όμως. Την ασφάλεια να κοιτάμε πάνω από όλα, σε μια δύσκολη στιγμή. Να τα γράφουμε εύκολα είναι, γράφουμε ό,τι θέλουμε, στη πράξη δε ξέρω.

    Όσον αφορά το άψυχο μοντέλο για το training method, όσο και αν δέσεις ένα κρεββάτι, πλυντήριο, παππούτσι, ή οτιδήποτε, δε θα είναι σαν να δένεις ένα κορμί, που κάπου εκεί μέσα χτυπάει μια καρδιά και είναι στα χέρια σου.

    Αυτό το μοντέλο του Κυρίαρχου "Δεν μιλάς, δε λαλάς, ακούς, και εκτελείς" το ακούω εδώ και πολλά χρόνια, είναι το κλασσικό, δε με συγκινεί, κυκλοφορεί παντού. Κάποια στιγμή, σε μια δύσκολη στιγμή, ο Κυρίαρχος θα μάθει τι πάει να πει βέγγος, τέλος πάντων.

    Όσον αφορά πάλι το edge play, θα το κάνουμε και θα το παρακάνουμε, χωρίς να να ξεπεράσουμε κάποια όρια, αυτά τα όρια τα θέτει ο εκάστοτε.
     
  11. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: SafeWord...

    οτι εχει σχεση με την ασφαλεια
    χρειαζεται παντα
    σε οποιαδηποτε μορφη σχεσης status κλπ
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Re: SafeWord...

    Δυστυχώς ναι, ακούγεται πολύ και φέρνει μιμητικές διαθέσεις. Με αποτέλεσμα να νομίζουν κάποιοι ότι επειδή βρίσκουν να το λένε μπορούν και να το κάνουν. Αλλά το αν κυκλοφορεί είναι άσχετο με το για Ποιούς πράγματι ισχύει, διότι για Κάποιους ισχύει. Θέμα επιλογής των Τελευταίων το αν θα δώσουν στο bottom αυτή την επίπλαστη αίσθηση ασφάλειας και τον έλεγχο της κατάστασης. Τα politically correct περί ασφάλειας, λες και δεν είναι αυτονόητα, δεν συγκινούν εμένα και επίσης κυκλοφορούν παντού  

    Η ιστορία του ανθρώπου βασίζεται ολόκληρη στην ικανότητα του είδους να αντλεί και να μαθαίνει από την εμπειρία του άλλου.

    Εκτός και αν τα BDSM βίτσια τα εφεύραμε όλοι και εφεύραμε περίπου το ίδιο πράγμα, με παραλλαγές  

    Το safeword είναι τμήμα ενός fair play του BDSM. Προφανώς, ως τέτοιο, συναντά τη βαθιά αδιαφορία των σαδομαζοχιστών, χωρίς να υπαινίσομαι ότι οι τελευταίοι είναι καλύτεροι ή αξιότεροι από τους άλλους, απλά παίρνουν τα πραγματικά ρίσκα τους και δεν παίζουν.

    Από την πλευρά του bottom, η ως τώρα, πιθανά ανατρέψιμη στο μέλλον εμπειρία με έχει διδάξει ότι τα πάντα στα όρια είναι θέμα αποδοχής του τί είναι και των αναγκών του. Αν δέχεται ότι είναι ένα κωλοbottom - συγνώμη για την έκφραση, για μένα το λέω - αν έχει αναγνωρίσει ότι μια από τις βασικές ανάγκες του είναι η σεξουαλική μέθη, τα highs δηλαδή και αυτά δεν τα πιάνει με βανιλλιές στη σχέση ή στο κρεββάτι, ούτε όταν έχει τον παραμικρό έλεγχο των καταστάσεων, αν ξέρει ότι η ύπαρξη safeword το ξενερώνει γιατί υποβιβάζει μια κατάσταση και κάπου το προκαλεί να τεστάρει τον top αν θα κρατήσει τα όρια ή όχι, τότε το ίδιο το bottom δε νομίζω ότι θα πολυγουστάρει το safeword.

    Αντιπροτείνω ακριβή και έντιμη συνεννόηση από πριν, όταν απαιτείται.