Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δικαίωμα στη γνώση ή γιατί να παραδώσω τον έλεγχο αν δεν ξέρω πως θα χρησιμοποιηθεί

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος sklavina, στις 21 Ιουνίου 2010.

  1. Tις οποίες επιλογές έχει ήδη γνωρίσει και έχει εγκρίνει από τον συγκεκριμένο Κ? Έχει τσεκάρει φαντάζομαι πως οι επιλογές του είναι οι επιλογές που θα ήθελε και η ίδια για τον εαυτό της?


    Εξαιρετικό...
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: The Gift Theory / Η θεωρία του Δώρου

    @sklavina: το θεωρώ αυτονόητο, κατά την διάρκεια της περιόδου, που αποκαλώ εκπαίδευση έχει όλο τον χρόνο και τα δεδομένα στη διάθεσή της.
     
  3. Απάντηση: Re: The Gift Theory / Η θεωρία του Δώρου

    Καμιά φορά τα αυτονόητα είναι που χρειάζονται την μεγαλύτερη προσοχή MasterJp... 
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: The Gift Theory / Η θεωρία του Δώρου

    @sklavina: φρονώ πως το μόνο που χρειάζεται για την κατανόηση του αυτονόητου είναι κοινή λογική, δεν θα ήθελα να πιστέψω πως είναι είδος εν ανεπαρκεία στις υπό.
     
  5. Απάντηση: Re: The Gift Theory / Η θεωρία του Δώρου

    Με φιλότιμες προσπάθειες ίσως καταφέρεις να μην το πιστέψεις MasterJp 
     
  6. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: The Gift Theory / Η θεωρία του Δώρου

    Εγω θα ηθελα να ρωτησω, και να με συγχωρεσετε αν βγαινω εκτος θεματος, ποια ειναι αυτα τα δεδομενα που εχει δικαιωμα να ξερει η υποτακτικη, και υποχρεωση να δινει ο Κ.
    Η μεχρι τωρα εμπερια μου ειναι πως οι περισσοτεροι θεωρουν εκπαιδευση το να σου δινουν εντολες για να δουν αν τις εκτελεις. Αντε να σε βαλουνε να γραψεις και καμμια φαντασιωση σου.
    Προσωπικα θεωρω πως η εκπαιδευομενη εχει δικαιωμα να ξερει τα παντα για τον Κυριαρχο οπως και αυτος της ζηταει να μαθει την καθε σκεψη της.
    Ποια ειναι λοιπον αυτα τα δεδομενα;
     
  7. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: The Gift Theory / Η θεωρία του Δώρου

    Σ'ευχαριστω sklavina μου για την απαντηση. Δεν θεωρω πως προκειται περι ανακρισης φυσικα. Αλλα για να σου δωσει καποιος κατι στο μυαλο ειδικα (μιας και το σωμα και η καρδια ακολουθουν) πρεπει και να γνωριζεις τα πιστευω του, τις αντιληψεις του και τις προθεσεις του. Τι ζητα απο εσενα και τι περιμενει. Οταν μου απαντανε οτι το μονο που θελουν απο εμενα ειναι η "υπακοη μου" κατι μου ξενιζει. Κι αυτο διοτι στην αρχη χρησιμοποιω την λογικη μου. Προσφατα καποιος φιλος μου εδειξε την σημασια του να ρωταω "γιατι;" οταν ζητειται κατι απο εμενα στην αρχη μιας γνωριμιας η κατα την εκπαιδευση.
    Τωρα το ποιος φταιει και γιατι νομιζω ειναι ξεκαθαρο. Αλλα οταν μου ζητειται να παρω μια αποφαση, περιμενω τα δεδομενα να ειναι ακριβη και ολοκληρωμενα. Οποια και αν ειναι αυτα. Θα φταιω μονο εγω εαν παρω τη λαθος αποφαση ενω εχω ολα τα δεδομενα.
     
  8. Απάντηση: The Gift Theory / Η θεωρία του Δώρου

    Πρόλαβες!!! μη χάσεις!!! 
     
  9. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: The Gift Theory / Η θεωρία του Δώρου

      ναι οντως...σορυ. ειμαι γρηγορο πιστολι.
     
  10. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Re: Απάντηση: The Gift Theory / Η θεωρία του Δώρου

    Ισως μια διευκρινιση να βοηθούσε στα παραπανω...
    Μιλας για κάθε φορά που σου ζητηται να κάνεις κατι?
    Δηλαδη μετα από κάθε εντολη, σε πρακτικό ή θεωρητικο επιπεδο,
    περιμένεις πρόλογο για το τι και το πως?
    Δεν το κρινω αν έτσι αισθάνεσαι οτι πρέπει να αποφασιζεις.
    προσωπικά όμως θεωρω οτι κατ' αυτον τον τρόπο χανεται η μαγεια της διαδικασίας,
    αυτός ο γλυκος φοβος για το αγνωστο,
    η ευκαιρια μιας υποτακτικης να αποκτησει την ικανοτητα να ανακαλυψει
    τον λογο και την υπαρξη ολων αυτων που κανει.
    Αυτο βεβαια δε σημαινει πως δεν ενδιαφερομαι να έχω δεδομενα.
    Οσων αφορα σε μενα λοιπον το μονο δεδομενο που χρειαζομαι
    για να παρω την αποφαση ειναι να νιωθω ασφαλης και οικεία.
    Για ολα τα αλλα αν εχω αποριες
    ή αν μου ειναι δυσκολο να καταλαβω το γιατι και το πως,
    πάντα υπαρχουν και οι στιγμες συζητησης και επικοινωνιας
    διχως να χαλαει η μαγεια 
     
  11. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Απάντηση: The Gift Theory / Η θεωρία του Δώρου

    Ζουζούνα, βρίσκω πολύ σωστή την άποψή σου. Αλοίμονο αν για το κάθε τι που κάνει ο/η Κ στο υ αυτό ζητούσε διευκρινίσεις.
     
  12. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Re: Απάντηση: The Gift Theory / Η θεωρία του Δώρου

    Νομιζω ειναι σημαντικο να ξεκαθαρισουμε για πιο σταδιο γνωριμιας η εκπαιδευσης μιλαμε. Προσωπικα, δεν εχω υπαρξει ποτε σε μια βδσμ σχεση με οποιονδηποτε ρολο. Αρα αναφερομαι μονο στο αρχικο σταδιο της γνωριμιας, και εν μερει στο σταδιο της εκπαιδευσης (που καναδυο φορες ξεκινησα, αρκετα επιπολαια θα ελεγα με καποιον). Κατα τη διαρκεια λοιπον της γνωριμιας και εκει που συζηταμε περι ανεμων και υδατων, ο Κ μου ζηταει κατι απλο...π.χ. οσο θα μιλαμε μην φορας εσωρουχο. Ολα αυτα γινονται βεβαια μεσω του ιντερνετ και πριν να προηγηθει συναντηση προσωπο με προσωπο. Αλλες φορες εχω υπακουσει, αλλες οχι αλλα ελαχιστες εχω ρωτησει τον λογο και εχω λαβει μια απαντηση περαν του "γιατι οχι" η "τι φοβασαι" η "αφου το ξερω πως το θελεις" η "δε θα παιξουμε τις κουμπαρες". Προχωροντας μια γνωριμια και αφου εχει προηγηθει συναντηση, μου εχει ζητηθει να βρω μια δευτερη σκλαβα για τον Κ, να βαλω μανταλακια στο μουνι μου, ν'ανοιξω την καμερα κτλ κτλ. Ομολογουμενως οσες φορες ειπα ναι το εκανα για την δικη μου την καυλα και ουδεμια σχεση ειχε με υποταγη και υπακοη σε καποιον με τον οποιο ενιωθα 100% ασφαλης και οικεια. Το χειροτερο δεν ειναι καν αυτο. Για μενα η μεγαλυτερη εκθεση του εαυτου μου γινεται οταν μου ζητειται να μιλησω για τις σκεψεις, τα τραυματα και πραγματα που κρυβω καλα μεσα μου για τον περισσοτερο κοσμο. Πραγματα που δεν μοιραζομαι αλλα προφανως εχω αναγκη να μοιραστω. Εκει οσες φορες κι αν εχω ρωτησει γιατι η απαντηση ειναι η ιδια..."γιατι πρεπει να ξερω πως και τι σκεφτεσαι". Η μεταφραση στο μυαλο μου ομως ειναι "γιατι σε βρισκω ενδιαφερον σαν ατομο, και γιατι θελω να σε γνωρισω καλυτερα"...ο πραγματικος λογος ομως ειναι "γιατι ξερω πως εισαι καταπιεσμενη και παραμελημενη τουλαχιστον συναισθηματικα, και ετσι αν αφιερωσω 1-2 ωρες στο μπλα μπλα θα μου κανεις τα χατηρια πιο ευκολα".

    Ο φοβος υπαρχει εκει για καποιο λογο. Παει παρεα με το ενστικτο το οποιο στην ουσια πηγαζει απο το συνολο των εμπειριων μας. Δεν ειναι κατι το απιαστο και το μεταφυσικο. Για ποια μαγεια μιλαμε; Εαν την μαγεια την νιωθω μονο εγω, ενω ο αλλος που εχω απεναντι μου, μου λεει αυτα που ξερει πως θελω ν'ακουσω, και τα οποια τα λεει καρμπον σε αλλες 100, τοτε αυτο λεγεται ψευδαισθηση και αυνανισμος.
    Ο λογος που μια υποτακτικη κανει αυτα που κανει κατα την γνωριμια και την εκπαιδευση ειναι ενας. Οι δικες της αναγκες και επιθυμιες. Οχι του Κ. Εκτος και αν μιλαμε για ετοιμοπαραδοτες υποτακτικες.

    Πως παιρνεις σαν δεδομενο την ασφαλεια και την οικειοτητα; Σου λεει αυτος "εισαι ασφαλης μαζι μου μην ανησυχεις..."; Η το αλλο το αγαπημενο μου "εχεις σηκωσει ενα τοιχος γεματο αναστολες και φοβους ηδονης, αλλα εδω μαζι μου θα τα γκρεμισουμε ολα". Σου δινει και το ονομα του, τη διευθυνση του και κανα δυο συστατικες επιστολες, και εσυ νιωθεις ασφαλης; Πλασματικη ειναι αυτη η αισθηση. Οχι γιατι μπορει να κινδυνευεις αναγκαστικα. Αλλα γιατι σε χαλαρωνει πολυ πιο γρηγορα απ'οτι σου επιτρεπει η λογικη. Και εκει ερχεται σε συγκρουση λογικη/ενστικτο με το συναισθημα/επιθυμια.
    Οσο για την επικοινωνια, εδω υπαρχει ενα προβλημα. Απο την στιγμη που θα μπεις σε εκπαιδευση, η επικοινωνια γινεται τρεις φορες πιο δυσκολη. Οι περισσοτεροι Κ μπαινουν με τα μουτρα στην συνθλιψη του 'εγω' χρησιμοποιωντας τον εξευτελισμο. Πριν δηλαδη σε γνωρισουν καλα καλα, αρχιζουν τις μαλακιες του στυλ, εισαι ηλιθια, σκυλα και υπανθρωπος (ναι...το εχω ακουσει ΚΑΙ αυτο!). Επισης, παυουν να ακουνε, αφου πρωτα σου εχουνε λιβανισει το μυαλο , οτι η καλη υποτακτικη, περιμενει να της δωθει ο λογος, περιμενει να ασχοληθει μαζι της ο Κ. Και αν εισαι καποια σαν κι εμενα που εχει μια ταση να θελει να ευχαριστησει τους αλλους και να ειναι οσο πιο καλη γινεται σε οτιδηποτε αναλαμβανει, την εχεις κατσει την βαρκα. Οι πιο πολλοι Κ σταματανε ν'ακουνε τι τους λεει η υποτακτικη τους πολυ γρηγορα. Αυτο ξερω εγω....
    Η μαγεια για μενα, δεν ειναι κατι το οποιο βιωνω επειδη υποτασσομαι, αλλα επειδη υποτασσομαι σε καποιον που μ'εχει "μαγεψει" και τουμπαλιν.
    Πολλοι ξερουνε και σου δινουν τα δεδομενα που θεωρητικα θα σε εκαναν να νιωσεις ασφαλης. Αλλα ποια δεδομενα ειναι αυτα που θα σε κανουν να αφησεις καποιον να σου γαμησει το μυαλο;