Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το εξαϋλωμένο D/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος alnair, στις 26 Ιουνίου 2010.

  1. alnair

    alnair Regular Member

    Η δική σας άποψη ποια είναι;

    Το σώμα είναι ο φτωχός συγγενής του D/s και περνάει σε δεύτερη μοίρα – ή και εξοβελίζεται στο πυρ το εξώτερον; Όλοι όσοι συζούν 24/7 και έχουν τέτοιου είδους σχέση, περνάνε τις ώρες τους σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού, γράφοντας e-mail ο ένας στον άλλο;

    Πόσο ρόλο παίζει η χημεία μεταξύ δύο ατόμων στο D/s, η μυρωδιά, οι εκκρίσεις, οι εκφράσεις, όλη αυτή η μη λεκτική επικοινωνία του σώματος; Ένας κυρίαρχος που δεν μπορεί να διαβάσει τα μηνύματα που ακούσια του μεταδίδει το σώμα της υποτακτικής του, δεν μπορεί να την οσμιστεί, να μυρίσει τον φόβο και την υποταγή της, τελικά πόσο «ολοκληρωτικά» κυριαρχεί πάνω της;
     
  2. Κανένα είδος ερωτικών σχέσεων δεν μπορεί να μένει μόνο στο νοητικό κομμάτι. Μπορεί να ξεκινήσει, πιθανόν, διαδικτυακά "νοητικά", αλλά αν μείνει μόνο εκεί - δεν υπάρχει δηλαδή άμεση και, φυσικά, οποιουδήποτε τύπου σεξουαλική επαφή - θα είναι κάτι ημιτελές και καθόλου "ολοκληρωτικό".

    Οι αποστάσεις (για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα) δεν νομίζω ότι ευνοούν.

    Κατά την άποψή μου πάντα (θεωρώ το σαδομαζοχισμό -bdsm- αναπόσπαστό κομμάτι στη σφαίρα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας).

    Η χημεία ασφαλώς και παίζει το ρόλο της.
     
  3. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Το εχω ξαναπει και θα το πω χιλιες ακομα φορες αν χρειαστει...
    Οποιοδηποτε ειδος σχεσης μεσα στα πλαισια του bdsm περιεχει ερωτισμο.
    Δεν νοειται λοιπον ερωτισμος διχως φυσικη επαφη.
    Δεχομαι πως σε μια σχεση D/s μπορει να υπαρξουν και στιγμες που η φυσικη επαφη να ειναι περιττη. Στιγμες ομως!!!
    Μεσα απο τη φυσικη επαφη, με ο,τι συνεπαγεται αυτο, ο Κυριαρχος μπορει να διαβασει την υποτακτικη.
    Να αντιληφθει το πως τρεμει οταν την αγγιζει οδηγωντας την εκει που επιθυμει,
    τη διαδρομη που ακολουθουν τα δαχτυλα της πανω στην πλατη του καθως ειναι μεσα της,
    να νιωσει τα χειλη της στο αυτι του να του ψιθυριζουν λογια που δε θα ελεγε ποτε,
    τον ιδρωτα της πανω στο στηθος του, τα υγρα της στα δαχτυλα του και να δει την ηρεμια στα ματια της.
    Ποσο υπεροχο ειναι αυτο?
    Απιστευτα υπεροχο κατ'εμε...
    Και ναι μπορει και πρεπει να υπαρχει φυσικη επαφη στο D/s γιατι χωρις balance δεν προχωραει τιποτα σωστα.

    ΥΓ. πολυ ενδιαφερον θεμα alnair, θα επανελθω 
     
  4. harris

    harris Regular Member

    Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    Αν διαβάσουμε τι λέει το Wikipedia στο [ame=http://en.wikipedia.org/wiki/Dominance_and_submission]Dominance and submission - Wikipedia, the free encyclopedia[/ame] θα δούμε (μεταξύ άλλων) το εξής:
    "Physical contact is not a necessity, and it can even be conducted anonymously over the telephone, email or other messaging system. In other cases, it can be intensely physical, sometimes traversing into sadomasochism. In D/s, both parties take pleasure or erotic enjoyment from either dominating or being dominated."

    Υπογράμμισα το σημαντικό κατά την άποψή μου σημείο που σχετίζεται με το παρόν θέμα.
    Γιατί λοιπόν να μην υπάρχουν δύο άτομα που λαμβάνουν απόλαυση χωρίς ή με ελάχιστη φυσική επαφή;
    Συμφωνώ με την άποψη που εκφράστηκε ότι οι αποστάσεις δεν βοηθούν, αλλά όσο υπάρχουν τα κατάλληλα εγκεφαλικά ερεθίσματα (με οποιοδήποτε τρόπο πλην φυσικής επαφής) τότε πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει και σχέση D/s χωρίς ή με ελάχιστη φυσική επαφή.

    Το αν θα ήθελα εγώ μια τέτοια επαφή, δεν θα πρέπει να συγχέεται με το αν μπορεί να υπάρξει μια τέτοια επαφή  
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Ο DreamMaster είχε πει κάπου πως το bdsm είναι τρόπος ν' απευθυνθεί κανείς στο μυαλό μέσα από το σώμα. Συμφωνώ με την άποψή του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το αντίθετο είναι απορριπτέο ή δεν είναι και αυτό bdsm ή D/s.

    Πρακτικά φρονώ πως η dora έχει δίκιο, αν και η λέξη "δεν απαιτεί" δημιουργεί άλλους συνειρμούς από το κατ' εμέ πιο σωστό "δεν είναι απαραίτητο", που χρησιμοποιείται στο κείμενο που παρέθεσε ο harris. Τυπικά λοιπόν, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος σε πλείστες των περιπτώσεων, φρονώ πως όντως δεν απαιτείται φυσική επαφή για την ύπαρξη D/s, αυτό όμως αφήνει μια αίσθηση ημιτελούς στο επίπεδο της σχέσης, που βαθαίνει και αυξάνεται συν τω χρόνω, παρ' ότι η κυριαρχία μπορεί να είναι στον ίδιο βαθμό ολοκληρωτική, όπως και στην περίπτωση της φυσικής επαφής.

    Όσον αφορά στο "διαβάσει" που έθεσε η νηματοθέτης (προτείνω την αντικατάσταση του "μπορεί να διαβάσει" με το "έχει τη δυνατότητα να διαβάσει") αλλά και η zoyzoy_, έχει φρονώ, περισσότερο να κάνει με αναγκαιότητες του υ σκέλους παρά του κ, αφορούν περισσότερο την άντληση ευχαρίστησης παρά την ίδια την επιβολή κυριαρχίας, παρουσιάζει ενδιαφέρον όμως η σύνδεση από πλευράς των δύο υ που σχολίασαν μέχρι στιγμής, της ολοκλήρωσης της κυριαρχίας με τα "φυσικά" της αποτελέσματα, αντίθετα ο Seirios_79 αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της ερωτικής σχέσης. Είναι γεγονός πως οι περισσότερες υ με τις οποίες είχα την τύχη να σχετιστώ μιλούσαν "καλύτερα" με το σώμα τους και προτιμούσαν αυτό τον τρόπο επικοινωνίας από τις λέξεις, αυτό όμως καθόλου δεν καθιστά αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας αποτελεσματικότερο αναφορικά με την επιβολή της κυριαρχίας.

    Εν κατακλείδι, συμφωνώντας με το πνεύμα του haris, μπορεί η φυσική επαφή να "μην είναι απαραίτητη" αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγο για να αποφεύγεται ή να θεωρείται ήσσονος σημασίας και σίγουρα βοηθάει.
     
  6. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    Έχω την εντύπωση ότι θα πω τα αυτονόητα, αλλά παρ' όλα αυτά θα το επιχειρήσω.

    Άποψή μου είναι πως το να γέρνει η ζυγαριά προς ένα είδος δεδομένων από τα οποία ένας κυρίαρχος μπορεί να αντλήσει πληροφορίες για την υποτακτική του, δημιουργεί την αίσθηση του λειψού. Δε λέω, ωραία είναι η γραπτή επικοινωνία και πολύ χρήσιμη, γιατί μπορεί κανείς να αναλύσει συναισθήματα που η φυσική επαφή θα προσπερνούσε πιο επιπόλαια. Υπάρχει όμως κι άλλη μια πηγή απ' όπου οφείλει κανείς να αντλεί δεδομένα (αν είναι της ολιστικής προσέγγισης), με τεράστια σημασία, κι αυτό λέγεται σώμα. Είναι οι αντιδράσεις οι ακούσιες της υποτακτικής, ο τόνος της φωνής της, η μυρωδιά της, οι εκφράσεις της, πράγματα που μόνο ένας κυρίαρχος που διατείνεται πως έχει το κληρονομικό χάρισμα θα ισχυριζόταν πως τα γνωρίζει μέσα από e-mail της υποτακτικής του. Ευτυχώς, πολλοί από μας είμαστε και σώματα, εκτός από πνεύματα, και χρειαζόμαστε την ενεργοποίηση και των δύο για να νιώσουμε πληρότητα.

    Με τον harris θα συμφωνήσω ως προς το ότι εφόσον οι εμπλεκόμενοι αντλούν ικανοποίηση απ' οποιαδήποτε μορφή D/s τους ταιριάζει, εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Η wiki όμως ως πηγή επιχειρημάτων δεν είναι ιδιαίτερα έγκυρη. Αύριο θα μπορούσα να μπω κι εγώ και να ανεβάσω ένα άρθρο που θα λέει ότι D/s γίνεται αποκλειστικά και μόνο από αστροναύτες.
     
    Last edited: 26 Ιουνίου 2010
  7. harris

    harris Regular Member

    Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    Δεν εξέφρασα άποψη για να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν μας πέφτει λόγος.
    Εξέφρασα άποψη που 'δείχνει' πως σχέση D/s μπορεί να υπάρξει χωρίς φυσική επαφή (εγώ προσωπικά αν κάνω ποτέ τέτοιου είδους σχέση θα ήθελα την φυσική επαφή).
    Έτσι κι αλλιώς δεν έχω γνώσεις και εμπειρία στο θέμα οπότε το έπιασα από την φιλοσοφική του πλευρά  

    Αγαπητή, και τι θα μπορούσες να εμπιστευθείς τη σήμερον ημέραν στο διαδίκτυο;
    Πέρασε η εποχή που το διαδίκτυο ήταν μέσω επικοινωνίας μεταξύ πανεπιστημίων (η πρωταρχική μορφή του διαδικτύου) και μπορούσε να θεωρηθεί ότι τα περιεχόμενα του διαδικτύου ήταν έγκυρα. Πλέον ο οποιοσδήποτε έχει το ελεύθερο να γράψει δυο αράδες σε μια σελίδα/blog/forum/οτιδήποτε. Το τι θα εμπιστευθεί σαν έγκυρο και τι όχι είναι καθαρά απόφαση του κάθε ατόμου.
    Συμφωνώ ότι το συγκεκριμένο link δεν έχει quotes & references σε βιβλιογραφία και ίσως να μην μπορεί να θεωρηθεί έγκυρο αλλά από την άλλη πάλι το παρών forum γιατί να το θεωρήσει κάποιος ως έγκυρο;
    Ελπίζω να γίνεται κατανοητό αυτό που θέλω να πω χωρίς να παρεξηγηθεί  
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @alnair: είναι αφάνταστα πολλές οι πληροφορίες που μπορεί κανείς ν' αντλήσει από τον τρόπο γραφής, και την χροιά / τόνο της φωνής που και εσύ αναφέρεις και που επίσης δεν απαιτεί φυσική παρουσία, θεωρώντας φυσικά δεδομένη την απουσία ανειλικρίνειας ή υστεροβουλίας. Από τα υπόλοιπα που αναφέρεις μόνο η μυρωδιά και η αφή απαιτούν πλέον τη φυσική επαφή και παρουσία, και αυτό όχι για πολύ ακόμη βάσει των τεχνολογικών εξελίξεων. Δεν περιορίζεται μόνο στα e-mails μια εξ' αποστάσεως επικοινωνία, επαναλαμβάνω πως δεν αντικαθιστά την φυσική επαφή, ούτε και θα έπρεπε, επιπροσθέτως η φυσική παρουσία μεγεθύνει και βοηθάει, η κυριαρχία όμως μπορεί να υπάρξει και χωρίς αυτή, χωρίς, επαναλαμβάνω, αυτό να σημαίνει πως είναι επιθυμητό / καλό / απαραίτητο / επιβεβλημένο αυτό να συμβαίνει.

    Δεν αμφισβητώ την αξία της φυσικής επαφής, ούτε τις απολαύσεις που προσφέρει, ακόμη δε περισσότερο πως όλοι, και όχι απλώς πολλοί, είμαστε και σώματα, άλλο όμως η αίσθηση της πληρότητας, με την οποία συμφώνησα ήδη, και άλλο η ολοκλήρωση της κυριαρχίας. Εικάζω πως η διαφορά μας βρίσκεται στο διαφορετικό νόημα που δίνουμε στην λέξη ολοκλήρωση.
     
  9. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    harris, δεν ήθελα να κριτικάρω την άποψή σου, απλώς πάτησα πάνω της για να πω ότι είτε με φυσική κυριαρχία, είτε με πνευματική, είτε με συνδυασμό και των δύο, εάν οι εμπλεκόμενοι τη βρίσκουν και νιώθουν κυρίαρχοι και κυριαρχημένοι, εμάς μας περισσεύει.

    MasterJp, μια κυριαρχία που βασίζεται σε ελλιπή δεδομένα, δεν μπορεί να είναι ολοκληρωτική, για μένα τουλάχιστον. Και υπάρχει και άλλη μια βασική, κατ' εμέ, παράμετρος την οποία δεν έθιξα στο εισαγωγικό ποστ: είναι η διάρκεια του D/s, το οποίο δοκιμάζεται με τη συμβίωση, όπου δεν υπάρχει η επιλογή βγαίνω afk γιατί βαρέθηκα/κουράστηκα κλπ. Όλα γίνονται υπό το βλέμμα του κυρίαρχου, δεν υπάρχουν διαλειμματάκια.
    Από την άλλη, εάν κάποιος δεν θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή του σώματός του, φυσικά και μπορεί να κυριαρχηθεί εξ αποστάσεως.
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @alnair: τα δεδομένα και πάλι δεν είναι ελλειπή, είναι όμως πιο "αχνά" εξ ου και η χρήση του όρου "μεγεθύνει", που χρησιμοποίησα πριν, βρίσκονται όμως σε διαβεβαιώ (αν και σίγουρα δεν μπορώ να σε πείσω) στην διάθεση αυτού που θέλει, και ξέρει πως, να τα δει.

    Η νέα παράμετρος που θέτεις είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν και εν μέρει αναιρείται στην πράξη αφ' ενός από την συνέπεια της υ και αφ' ετέρου από την ίδια την, μερική έστω αρχικά, επιβολή της κυριαρχίας, στην συνέχεια το "βγαίνω afk, γιατί βαρέθηκα/κουράστηκα κλπ" γίνεται βαθμιαία όλο και περισσότερο αδύνατο.

    Η σημαντικότητά της βρίσκεται στην φράση "Όλα γίνονται υπό το βλέμμα του κυρίαρχου, δεν υπάρχουν διαλειμματάκια", αν και στην πράξη ο κ δεν είναι παρών 24/7 και στις περιπτώσεις αυτές πάλι εξ' αποστάσεως ασκείται / επιβάλλεται η κυριαρχία. Ταυτόχρονα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την υ το "δεν θέλω να σας λέω πως το έκανα ή δεν το έκανα, θέλω να το βλέπετε", μια φράση που επιβεβαιώνει το ότι η κυριαρχία επιβάλλεται και αντίστοιχα η υποταγή δεν "προσφέρεται" αλλά "κτάται" και αυτό είναι κάτι που, άσχετα από τον πόσο το αναγνωρίζει, το επιθυμεί η ίδια η υ.

    Η περίπτωση της εξ αποστάσεως κυριαρχίας δείχνει φαινομενικά να απαιτεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την συμμετοχή της υ στην παράδοσή του ελέγχου, υπάρχουν, όμως τρόποι η αίσθηση αυτή να αναιρεθεί. Είναι γεγονός πως η προσπάθεια και ο χρόνος που απαιτείται για να συμβεί αυτό είναι πολλαπλάσια από τα αντίστοιχα στις περιπτώσεις φυσικής παρουσίας, όχι όμως αδύνατο.

    Υπάρχουν δύο σημεία, που η φυσική παρουσία είναι μακροπρόθεσμα αναντικατάστατη και ως εκ τούτου έχουν όντως να κάνουν με τη διάρκεια του D/s αλλά όχι ευθέως με την ίδια την κυριαρχία. Αφ' ενός η αίσθηση της ασφάλειας από την πλευρά της υ, και δεν αναφέρομαι στην ασφάλεια κατά την διάρκεια των sessions, αλλά την ασφάλεια κατά την διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν την υ και που στην εξ αποστάσεως περίπτωση που εξετάζουμε θα πρέπει αναπόφευκτα τα δεδομένα να μεταφερθούν από την ίδια την υ και την ασφάλεια από τον χειρισμό καταστάσεων εκ μέρους του κ που στην εξ αποστάσεως περίπτωση αναγκάζεται να χειριστεί η υ υπό την εποπτεία του κ και αφ' ετέρου εκείνη η αίσθηση της πληρότητας που πηγάζει από την δυνατότητα βίωσης της υποταγής ή καλύτερα εκδήλωσής της μέσα από μικρές καθημερινές πράξεις που της δίνουν την δυνατότητα να αισθανθεί χρήσιμη.
     
  11. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    Θα συμφωνησω πως η ds κυριαρχία μπορει να επιτευχθει χωρίς φυσικη επαφη.
    Ένας κυριαρχος θα μπορουσε να έχει 2-3 υ στα οποία εξ αποστάσεως να κυριαρχεί.
    Γνωριζω αρκετές περιπτώσεις που έχει συμβει.

    Τι προσφέρει και σε ποιον δεν αντιλαμβάνομαι αυτου του ειδους η κυριαρχία.

    Επίσης αναρωτιέμαι ποιος έχει περισσότερο αναγκη αυτου του είδους την κυριαρχια το υ ή ο Κ? και γιατί?
     
  12. vautrin

    vautrin Contributor

    Σχέση κυριαρχίας εξ' αποστάσεως και άνευ φυσικής και σωματικής επαφής;

    Φυσικά και γίνεται... μόνο που...

    "Απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο".