Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το τσίρκο της γλοιωδίας

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος cornilios, στις 10 Ιουλίου 2010.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το τσίρκο της γλοιωδίας

    Έχω αναφέρει σε παλαιότερο ποστ τις σχετικές στατιστικές. Δεν ωφελεί να το επαναλάβω (άσε που δεν το βρίσκω...) Το γιατί δεν ωφελεί αναλύεται στο άρθρο.
     
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το τσίρκο της γλοιωδίας

    Εμένα πάλι αυτός ο συλλογισμός δεν με πείθει απόλυτα, το έχω ξαναπεί. Δεν αμφισβητώ το συμπέρασμα πως η αιμομιξία έχει δυσμενή αποτελέσματα στην υγεία των απογόνων, κάθε άλλο. Μου φαίνεται όμως ανεπαρκές επιχείρημα για να αιτιολογήσει την αυστηρότητα και καθολικότητα της απαγόρευσης. Ας αναρωτηθούμε απλώς αν μια ομοφυλοφιλική σεξουαλική σχέση μεταξύ πατέρα και γιου, μάνας και κόρης ή δυο αδερφών, θα γινόταν ποτέ κοινωνικά αποδεκτή. Σίγουρα όχι, κι ας μην κινδυνεύει εδώ κανένας απόγονος. Άρα;

    Επιπλέον δεν τρέφω μεγάλη εμπιστοσύνη στον ορθολογισμό των ανθρώπων. Με ορθολογικά κριτήρια το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ από έγκυες γυναίκες ή μελλοντικούς πατεράδες θα έπρεπε να τιμωρούνται το ίδιο αυστηρά με την αιμομιξία.

    Νομίζω πως ο Βέστερμαρκ κι ο Φρόιντ καλά θα έκαναν να συνεργαστούν αντί να μαλώνουν. Αλλά ήταν κι οι δυο αγύριστα κεφάλια...
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το τσίρκο της γλοιωδίας

    Δεν διαφωνώ πουθενά.Η παρατήρησή μου αφορούσε την διατύπωση της Δώρας ο,τι η αιμομιξία δεν προκαλεί βλάβες στην υγεία,δεν εμπεριείχε θεση υπερ η κατα.Μιά τέτοια θέση δεν μπορεί παρα να εδράζεται στην αποδοχή - η μη - του ηθικού κωδικα που εχει θεσπίσει κάθε κοινωνία και αναφέρεται στο θέμα αυτό.
    Και βεβαίως ο ορθολογισμός με την εκάστοτε ηθική της εκάστοτε κοινωνίας ουδεμία σχέση έχουν.
     
  4. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Το τσίρκο της γλοιωδίας

    Σκεφτομαι πως καποιες σχεσεις θα πρεπει να μενουν sex free. Καποιες σχεσεις θα πρεπει να βιωνονται χωρις να εμπλεκεται το σεξ στη μεση. Απο την στιγμη που υπαρχει το σεξ σε μια σχεση, κατα το φτωχο μου μυαλο, η κριση θολωνει, η εμπιστοσυνη συνδεεται με την ηδονη, η σχεση κινειται και επηρεαζεται σε μεγαλο βαθμο απο το σεξ. Οπως στις σχεσεις μας με τον μεντορα μας, με τον φιλο μας, χρειαζομαστε ανθρωπους στη ζωη μας οι οποιοι δεν μας συμπαραστεκονται η στηριζουν η αγαπανε επειδη προσφερουμε η ειμαστε ανοιχτοι στο σεξ. Δεν ξερω πως θα ητανε μια κοινωνια οπου το σεξ με τον πατερα, τη μητερα θα ητανε οκ. Δεν ξερω ποια θα ηταν τα ηλικιακα ορια για να ξεκινησει μια τετοια σχεση. δεν ξερω ποιος ο λογος να υπαρχει οικογενεια οπως την καταλαβαινουμε. Γιατι να δημιουργουμε οικογενιες απο την στιγμη που ολοι κανουν σεξ με ολους; Τι μας κραταει μαζι; Οπως παραταω το συντροφο μου η το συζυγο μου γιατι το σεξ δεν ειναι καλο η γιατι βρηκα καπιον καλυτερο ετσι θα παρατουσα η θα αξιολογουσα τις σχεσεις μου με τους γονεις μου, εαν η σχεση μας ηταν σεξουαλικη. Ηθελα επισης να ρωτησω. Πιστευετε απο την εμπειρια σας οτι το σεξ ειναι αναγκαιο για να υπαρξει μια σχεση ζωης; Απο την εμπειρια σας, εμπιστευεστε περισσοτερο ατομα τα οποια αναζητουνε σεξουαλικη σχεση με εσας η τα ατομα που ειναι στη ζωη σας χωρις να εχουν τετοιες βλεψεις; Μπορει να κανω λαθος ερωτησεις, αλλα πιστευω ακραδαντα οτι χρειαζομαστε στη ζωη μας σχεσεις στις οποιες το σεξ δεν υφισταται σαν επιλογη.
    Ειναι γνωστο οτι πιστευω στα ορια και στους θεσμους, πρωτον γιατι η φυση μας τα διδασκει και δευτερον γιατι ασχετα με τις εξαιρεσεις τους, ειναι το καλυτερο μοντελο για την επιβιωση και υγεια του ανθρωπινου ειδους.
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Το τσίρκο της γλοιωδίας

    Και γω πίστευω στα όρια και τους θεσμούς.Οχι γιατί μας τα διδάσκει η φύση,αλλά γιατί ειναι ο μόνος τρόπος να είναι μια κοινωνία η συγκεκριμένη κοινωνία ,να έχει ταυτότητα.Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την δυνατότητα να σκέφτεται η κοινωνία τους θεσμούς της,να τους αμφισβητεί ,να τους μεταλλασσει,να τους εξελίσσει...
     
  6. Ninevi

    Ninevi Regular Member

    Απάντηση: Το τσίρκο της γλοιωδίας

    Μόνο εδώ θα σταθώ.
    Αναλόγως τι ρόλο παίζει για κάποιον το σεξ. Για άλλους είναι δέσμευση, για άλλους βαθμίδα εξοικείωσης. Ανάγκη, απόλαυση, συνήθεια και πάει λέγοντας. Εσύ λες ότι η κρίση θολώνει, εγώ λέω ότι η κρίση ενδεχομένως και να εμπλουτίζεται -ακόμα και ολοκληρώνεται-, με το κομμάτι που της λείπει.
    Για να μην μακρηγορώ, δεν πιστεύω ότι το σεξ είναι που φέρνει το οποιοδήποτε πρόβλημα (από αυτά που αναφέρεις) στην οποιαδήποτε σχέση. Πιστεύω ότι είναι η κτητικότητα που προκύπτει σε κάποιους, μετά από αυτό.
     
  7. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Το τσίρκο της γλοιωδίας

    Δεν εξεταζω το σεξ σαν εννοια και απο μονο του,αλλα σαν συσχετιση μεταξυ δυο ανθρωπων, που αναλογα ,με το ποιοι ειναι και τι πως το χειριζονται, μπορει να ειναι οκ μπορει και οχι. Μιλαω για το σεξ μεταξυ συγγενων πρωτου βαθμου. Δεν μιλαω γενικα. Δεν γνωριζω πως θα ηταν μια κοινωνια και το ανθρωπινο ειδος εαν η αιμομιξια δεν ηταν απαγορευμενη. Ιδεα δεν εχω. Υποθεσεις κανω. Προσπαθω να καταλαβω, πως μια πνευματικα και ψυχικα υγειης μητερα η πατερας που μεγαλωνουν τα παιδια τους απο την ωρα που ερχονται στο κοσμο, θα μπορουσαν να αισθανθουν ερωτικη ελξη γι αυτα. Εαν ειναι οκ να διεκδικει σεξουαλικα η ρομαντικα ενας γονιος το παιδι του και αντιστροφα. Το θεμα ειναι μεγαλο και επειδη εχω την ταση να παθιαζομαι θα κλεισω εδω. Η συζητηση ειναι φιλοσοφικη και απο την στιγμη που δεν εχουμε βιωσει ως κοινωνια την αιμομιξια ως νομιμη και αποδεκτη κατασταση, μονο υποθεσεις μπορει να κανει κανεις για τις μακροπροθεσμες επιπτωσεις (καλες η κακες).
    Την θρησκεια μας εμεις την ορισαμε. Το τι ειναι σωστο η λαθος εμεις το ορισαμε. Εκτος εαν δεκτουμε οτι ο Θεανθρωπος υπηρχε στ'αληθεια οποτε καποιος αλλος βαζει τους κανονες και εμεις απλα υπακουμε (και ειμαστε νομοταγεις) η οχι (και ειμαστε αμαρτωλοι/παρανομοι).

    Γιατι εαν η αιμομιξια ηταν βιωσιμη λυση να μην την αποδεκτουμε;
     
  8. Emma

    Emma Contributor

    Ευγενικά να υπενθυμίσω ότι συζητήσεις σχετικά με την αιμομιξία δεν επιτρέπονται από τους κανόνες του φόρουμ, καθώς επίσης ότι δεν είναι αυτό το θέμα του νήματος.

    Eυχαριστώ  
     
  9. vautrin

    vautrin Contributor

    Ούτε καν οι ακαδημαϊκές; Αν είναι έτσι, συγγνώμη.
     
  10. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Το τσίρκο της γλοιωδίας

    Και απο μενα συγνωμη.
     
  11. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: Το τσίρκο της γλοιωδίας

    Ρε τι συγγνώμη:mad2:
    300 ευρώ είναι η ποινή για το παράπτωμα σου 
    Και μην τολμήσεις να διαμαρτυρηθείς γιατί θα φας ημερήσιο τόκο 1800%   
     
  12. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Το τσίρκο της γλοιωδίας