Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. DocHeart

    DocHeart Δυσνόητα Ευνόητος

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Ελάτε τώρα ρε παιδιά. Λες και οι τηλε-καραγκιόζηδες μπήκαν στη ζωή του Έλληνα με το έτσι θέλω. Οι τηλεθεάσεις είναι στα ύψη. Αυτούς γουστάρει ο κοσμάκης να βλέπει, αυτοί εξυψώνονται. Καπίς; Ο τηλεθεατής τους δίνει τη δύναμη που έχουν. Με τον ίδιο τρόπο που το δημόσιο σκουλήκι - λαμόγιο δίνει δύναμη στο λαμόγιο - πολιτικό.

    Παρεμπιπτόντως, ούτε ξέρω να ξεχωρίσω τον Πρετεντέρη απο τον Καψή. Να πάρουν φόρα και να μου κλάσουν τ'αρχίδια κι αυτοί οι μαλάκες  

    Aμήν.

    Μη μπερδεύεις τη βούρτσα με τη φραπεδιέρα. Τί σχέση έχει ο Χίτλερ και οι εξορίες;

    Εγώ απλά θέλω να λήξει η δικτατωρία των ρουσφετολόγων. Επαναλαμβάνω οτι δεν ανέχομαι να υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι και να κόβονται οι συντάξεις του ιδιωτικού τομέα για να εξοικονομηθούν χρήματα. Ν'αφήσουν τα γερόντια ήσυχα και να μειώσουν τους επαγγελματίες - τεμπέληδες, οι μαλάκες.

    Άει καλά κρασά.
    DocHeart
     
  2. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Capisco και επαυξάνω.  

    Σημείωση: κρατήστε αυτό το "ο κοσμάκης" που είπατε. Είναι το κλειδί.

    Αν και κατά βάση αντιλαμβάνομαι τι λέτε, τονίζω πως ακόμα και τα γερόντια έχουν την ευθύνη που τους αναλογεί σε όλο αυτό:

    α) αυτοί δεν εξυψώνουν τους τηλε-σχολιαστές που αναφέρατε;
    β) όταν έπρεπε να κατέβουν στο δρόμο, δεν το έκαναν
    γ) τα παιδιά τους πώς τα ανέθρεψαν; Μήπως να αναζητούν βόλεμα;

    Κανείς μας δεν είναι αθώος. Όλοι πρέπει να κοιταχτούν καλά στον καθρέφτη και να βρουν το κομμάτι του σφάλματος που τους αναλογεί.

    Πρωί πρωί; ... Αφήστε, τουλάχιστον, να σουρουπώσει πρώτα!
    Χικ!
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις


    Σωστό. Η αλήθεια είναι πως πλάτειασα όπως ακριβώς κάνουν κάποιοι δημοσιογράφοι με όλες τις ομάδες των εργαζομένων που τις αποκαλούν «συντεχνίες». Ωστόσο δε χρειάζεται να γίνουμε να γίνουμε όμοιοι με τους πρώτους.




    Αποκαλείς μισό εκατομμύριο Έλληνες υπαλλήλους «δημόσια σκουλήκια» και ζητάς να απολυθούν για να πεινάσουν αυτοί και οι οικογένειές τους;
    Δηλαδή να πεινάσουν περίπου 1 με 1,5 εκατομμύριο Έλληνες; Ιδιαίτερα ουμανιστική σκέψη. Ο Hitler λοιπόν εδώ, λιγότερους έφαγε.

    Ακόμη και κανείς όμως να μην είχε περάσει μέσω ΑΣΕΠ από αυτούς, ποιος είσαι εσύ που ζητάς να μείνουν στο δρόμο όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Τι σου έκαναν; Σε έκλεψαν;
    Ή εσύ διαθέτεις περισσότερα προσόντα απ' όλους τους;

    Εντέλει, οι οικονομικές σου γνώσεις σε οδηγούν στο συμπέρασμα πως το οικονομικό πρόβλημα το δημιούργησαν αυτοί κλέβοντας τους υπόλοιπους Έλληνες ή δε σε πειράζει αν πεινάσουν αρκεί να μειωθεί κάποιος οικονομικός δείκτης π.χ. κατά 5% (μέχρι να έρθει η σειρά άλλων ομάδων μετά);


    Έχεις καταλάβει τι γράφεις ή την νοοτροπία του κακού φασισμού την αναγνωρίζουμε μόνο στους άλλους;
     
  4. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    Αφου πλεον δεν εχουμε εβραιους αναμεσα μας.οι Δ.Υ εχουν την τιμητικη τους.Σιγα μην κλαψω για κανεναν απο αυτους και τα παιδια τους αν πεινασουν.Το ποσο ειναι υπαλληλοι του δημοσιου μασ το δειχνουν αλλωστε καθε μερα....
     
  5. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: Ειδήσεις

    δεν χρειαζομαστε αλλους ΔΥ
    στο σπιτι τους ,αρκρτα τους πληρωνουμε
    για να μας ταλαιπωρουν
    ουστ λαμογια
     
  6. DocHeart

    DocHeart Δυσνόητα Ευνόητος

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Γιατί να πεινάσουν; Ας βγουν στην αγορά έχοντας σχεδιάσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που να δημιουργεί αξία, ή τουλάχιστον ας γίνουν απλώς παραγωγικοί άνθρωποι που συνεισφέρουν στην κοινωνία. Μια χαρά θα επιβιώσουν.

    Αν, τώρα, δε μπορούν να δουλέψουν τίμια και παραγωγικά, τί να κάνουμε; Να τους τρέφουμε εμείς; Σόρρυ. Εμένα ο γέρος μου ήρθε απ'το χωριό και έσπασε τα δόντια του και τα χέρια του στις μετακομίσεις και τις οικοδομές για 40 χρόνια. Πρέπει αυτός να παίρνει 300 ευρώ σύνταξη για να περισσεύουν λεφτά να πληρώνουμε όποιον είναι ανίκανος να δουλέψει;


    Δε θα ξανασχολιάσω τον παραλληλισμό - χαρακτηρισμό. Προκαταβολικά δεκτή η συγγνώμη σου.

    Τί σχέση έχει το ΑΣΕΠ; Είπα εγώ οτι δεν έχουν ακαδημαϊκά προσόντα; Ας είναι και οι 500,000 Αλβέρτοι Αϊνστάιν.

    Και δεν ζητάω να μείνουν στο δρόμο. Απλά θα συμβεί. Τί φαντάζεσαι, οτι προσεύχομαι κάθε βράδι για την απόλυσή τους; Έτσι σκατά τα έχουν κάνει, αυτοί και οι βουλευτάδες τους, έτσι θα τα φάνε τώρα.

    Στο ερώτημα αν με έκλεψαν: ναι. Ποικιλοτρόπως και για πολλά χρόνια, εμένα και όλους τους άλλους.

    Έκλεψαν όλα τα λεφτά που έχω πληρώσει στο ΙΚΑ και στο ΤΕΒΕ εδώ και 20 χρόνια που δουλεύω. Πού είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που με νταβατζώνουν σώνει και καλά να ψωνίζω απ'αυτούς; Πού είναι η αυριανή σύνταξή μου; Αλλά πιο πολύ ακόμα έκλεψαν τους τωρινούς συνταξιούχους. Εγώ τους πληρώνω εδώ και 20 χρόνια, τα σημερινά γεροντάκια έχουν πληρώσει για 40 και για 50 χρόνια.

    Σχετικά με τα δικά μου προσόντα: είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν χιλιάδες απ'αυτούς που διαθέτουν περισσότερα. Τώρα είναι η ευκαιρία τους να ξεσαπίσουν από τις σιχαμερές σφραγίδες τους και να βγουν στην αγορά να τα εκμεταλλευθούν -- και να κάνουν πράγματα πολύ μεγαλύτερα απ'αυτά που έχω κάνει εγώ, και να συνεισφέρουν έτσι στην κοινωνία.

    Δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα που να προκαλείται από έναν μόνο παράγοντα. Προφανώς και πρέπει να έχουν στραβώσει διάφορα για να φτάσουμε εδώ που είμαστε.

    Η Ελλάδα δεν διακρίνεται για την επιχειρηματική παιδεία (δεν ξέρω πως καλύτερα να μεταφράσω τον όρο "enterpreneurship") των στελεχών που δουλεύουν εντός των συνόρων. Έχει και ο ιδιωτικός τομέας τις αμαρτίες του -- λάθος επενδύσεις (τί κάναμε με τα κέρδη της πληροφορικής της δεκαετίας του '90; ), προσήλωση στους λογαριασμούς του δημοσίου με αποτέλεσμα να κάνουν το 80% του τζίρου τους από διαγωνισμούς και να το παίζουν εταιριάρες (και όταν το δημόσιο σταματήσει να βγάζει διαγωνισμούς; ), κλεψιές και φοροδιαφυγή.

    Και πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες ένα Ελληνικό start-up να πουλάει και εκτός Ελλάδος μια πρωτοποριακή υπηρεσία; Μετά τη Velti το χάος.

    Ωστόσο, ο ιδιωτικός τομέας, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο ιδιωτικός υπάλληλος ή ο επιχειρηματίας, τιμωρούνται άμεσα αν βαδίσουν λάθος. Κακές στρατηγικές και λανθασμένες επιλογές μπορεί να οδηγήσουν άμεσα στην ανεργία, στην πτώχευση, στη φυλακή. Στο δημόσιο τομέα, αντιθέτως, δε φταίει ποτέ κανείς.

    Δε βαριέσαι όμως, τελειώνουν όλα αυτά τα ωραία. Ούτε τώρα θα βγει κάποιος εισαγγελέας για να χώσει στη φυλακή τους αλήτες που παρέλαβαν τα στραβά γερμανικά υποβρύχια. Απλά τώρα θα τους καταπιεί η μαύρη τρύπα που δημιούργησαν με τις σπατάλες τους, με την κλεψιά τους και με τη λαμογιά τους.

    Δεν κάνεις λάθος που φοβάσαι για τις επιπτώσεις στην οικονομία μιας ξαφνικής αύξησης της ανεργίας από το επερχόμενο "αντίο" σε όλους αυτούς. Θα υπάρχουν παράπλευρες απώλειες, και εγώ προσωπικά βλέπω το μπάζο να μου πέφτει στο κεφάλι πολύ σύντομα.

    Αλλά, δε γαμείς; Άμα είμαι μάγκας και δουλευταράς και έξυπνος, θα τη γλιτώσω. Άμα δεν είμαι, να πα'να γαμηθώ κι εγώ πατόκορφα  

    Oμολογώ πως όχι. Δεν είχα καταλάβει τί έγραφα.

    Αυτό το τελευταίο επιχείρημα σου, όμως, με έκανε και είδα το φως. Σ'ευχαριστώ.

    Α, και κάπου εδώ τέλος -- όχι γιατί δεν απολαμβάνω την κουβέντα, απλά οι καλοί τρόποι επιβάλουν να τη συνεχίσουμε αλλού (ενδεχομένως σε pm).

    ΕΛΑ ΤΑ ΟΥΖΑ!!

    Χαιρετισμούς,
    DocHeart
     
  7. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ειδήσεις


    1000000 ΔΥ Χ 2500 ευρώ + - κάτι άδειες = 11880... ρεπ (τυχαίο δεν νομίζω... ).

    Ρε ουστ από εδώ, οι κηφήνες, οι τεμπέληδες που έπαιρναν επίδομα γιατί πήγαιναν στην δουλειά τους, αν είναι δυνατόν. Και όταν τους ρωτάς τι μισθό παίρνουν σου λένε 800-1000 ευρώ αλλά δεν λένε ότι με τα επιδόματα που έχουν εφεύρει φτάνει τις 2500 χιλιάδες.

    Ναι, να βγουν έξω στην αγορά, να δούμε εκεί την πραγματική τους αξία χωρίς μονιμότητες, επιδόματα ορόφου και άλλες τέτοιες μαλακίες.
     
    Last edited: 21 Αυγούστου 2010
  8. Re: Απάντηση: Ειδήσεις

    Η πλάκα είναι οτι χρειαζόμαστε, κι αυτό είναι μέγιστη ελληνική πατέντα... Χρειαζόμαστε σε θέσεις με εξειδικευμένα προσόντα, γιατί έχει μαζευτεί το "ο,τι να'ναι" στο "όπου να'ναι" στο δημόσιο τομέα...
     
  9. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Ορθότατο και συμφωνώ απόλυτα μαζί του.

    Ωστόσο, δεν αναιρεί την ανάγκη ύπαρξης δημοσίου τομέα σε ορισμένα πράγματα. Το ότι ο Ελληνικός πάσχει βαθύτατα, δε σημαίνει πως πρέπει να καταργηθεί πλήρως.

    Επιτρέψτε μου να παρατηρήσω πως πλέον της Velti, και ο Κόκκαλης φαίνεται να πηγαίνει καλά {έχει πάρει όλους τους διαγωνισμούς στη Λατ. Αμερική και όχι μόνο} και ελάχιστοι άλλοι. Ενδεικτικά, θυμίζω τον Πετζετάκη παλιότερα, τη eurodrip που έχει παντεντάρει το πότισμα με σταγόνα κ.ο.κ.

    Εδώ, συμφωνώ διαφωνώντας: στην Ελλάδα, τιμωρείσαι άμεσα αν βαδίζεις ΣΩΣΤΑ.
    Δηλαδή, τιμωρείσαι αν δεν πληρώνεις γρηγορόσημα για να κάνεις τη δουλειά σου, αν βασίζεσαι σε σταθερά δεδομένα για τον προγραμματισμό σου {π.χ. το να κάνεις ένα πενταετές πλάνο με το φορολογικό σύστημα ...είναι ανέκδοτο!!!} αν περιμένεις να πάρεις δουλειές επειδή είσαι καλύτερος και όχι επειδή έχεις τις κατάλληλες γνωριμίες κλπ.

    Φιλική συμβο{υ}λή: αυτό με το αλκοόλ να το προσέξετε.  
     
    Last edited: 21 Αυγούστου 2010
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Τα λόγια είναι εύκολα. Για να δουλέψει όμως κάποιος έξω πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Το κράτος όμως δε γουστάρει καθόλου την ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την καινοτομία και την παραγωγή νέων προϊόντων πέρα από τον τουρισμό.
    Έχεις δει τι χρειάζεται για να στήσεις έστω μια μικρή βιοτεχνία; Θα τρελαθείς από τα χαρτιά αλλά και τα χρήματα που απαιτούνται. Για το πόσο χρονοβόρες είναι οι διαδικασίες δεν το συζητάμε καν. Μήνες ολόκληροι απαιτούνται για να βγει μόνο μια άδεια από την πυροσβεστική.

    Εξάλλου αν δεν έχεις κεφάλαιο για όλα αυτά που θα στραφείς;
    Προφανώς στο να δουλέψεις ως υπάλληλος στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα. Δεν πιστεύω όμως να νομίζει κανείς πως και στον ιδιωτικό τομέα όλα είναι αγγελικά πλασμένα.
    Στις λιγοστές δουλειές που υπάρχουν εκεί, δεν κλέβουν τις υπερωρίες; Δε πληρώνουν με μισθούς πείνας; Αναγνωρίζουν πάντα προϋπηρεσία και πτυχία; Δεν καταστρατηγείται η εργατική νομοθεσία; Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή; Δεν άφηναν απλήρωτες τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων τους τόσα χρόνια; Εκεί δε χρειάζεται «μέσο – γνωστό» για να μπεις; (πολύ πιο αξιοκρατικά μπαίνεις κανείς πλέον στο δημόσιο τομέα)

    Μήπως έχουμε φθάσει στο σημείο να λέμε πως αφού κλέβουν εμάς να κλέψουν και το διπλανό μας; Και θα τον αποκαλούμε και «σκουλήκι» μέχρι να τον κλέψουν;


    Αυτές οι απλοϊκές σκέψεις περί ασφαλιστικού συστήματος είναι για τα κανάλια και τις ειδήσεις των 20:00.
    Το ασφαλιστικό σύστημα τροφοδοτείται με πολύ πιο πολύπλοκο τρόπο (εισφορές, επενδύσεις, αποθεματικά κλπ.) και το πρόβλημά του έχει τις ρίζες του σε άλλα αίτια (π.χ. υπάλληλοι από αρκετές τράπεζες έβγαιναν στη σύνταξη στη 15ετία, άλλοι έπαιρναν διπλές ή αναπηρικές συντάξεις χωρίς να δικαιούνται, ενώ άλλοι έπαιρναν σύνταξη σύμφωνα με τους τελευταίους και υψηλότερους μισθούς τους). Εν ολίγοις το σύστημα δεν ήταν ανταποδοτικό.
    Καμία σχέση όμως δεν είχε και δεν έχει με το μισθό (πέρα από τις εισφορές) που λαμβάνουν οι υπάλληλοι του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα (όπως και δεν έχει σε καμιά άλλη χώρα).

    Η δική σου άποψη πως για να αμειφθούν οι υπάλληλοι κόβουν τις συντάξεις από που προκύπτει; Ποιος ανακοίνωσε κάτι τέτοιο;


    Αυτό το έκαναν οι υπάλληλοι ή το κράτος; Για κάποιο λόγο βλέπω πως τα συνδέεις.
     
    Last edited: 21 Αυγούστου 2010
  11. Φοβάμαι αγαπητέ DocHeart ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έπεσαν στα μαλακά με αυτή την κρίση. Άλλοι την πληρώνουν πάλι με ανεργία , μισθούς των 500 ευρώ (πάει η γενιά των 700) ευέλικτα ωράρια, απλήρωτοι επί μήνες κλπ. Γνωρίζω αρκετούς δημοσίους υπαλλήλους και στον περίγυρο μου και στο οικογενειακό μου περιβάλλον. Η ζωή τους δεν άλλαξε στο παραμικρό. Τους έκοψαν δυο τρία κατοστάρικα και κάτι έγινε.
     
  12. blindfold

    blindfold Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    περνάτε από το ένα άκρο στο άλλο

    οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι πολλοί αντίθετα πιστεύω ότι είναι λίγοι !

    όταν το κράτος είχε διογκωθεί έχει ανάγκη από ,άτομα να το υποστηρίξουν ,όλοι θέλετε να περιοριστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ,αλλά τα νοσοκομεία δεν έχουν προσωπικό , η αστυνομία δεν έχει προσωπικό , παντού δεν έχουμε προσωπικό ,άρα τι συμβαίνει ;

    στην ουσία διπλοί μισθοί , βαθιά εισχώρηση των κομμάτων στο κράτος με αποτέλεσμα την αχρηστοποίηση του , φάλσες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις που το μόνο που κάνανε μοιράζανε παροχές (βλ. επίδομα άγκυρας που ενώ ήταν να το παίρνουν μόνο οι δύτες το παίρναν μέχρι και οι καθαρίστριες ...) ,anyway μπορώ να γράφω με τις ώρες

    το θέμα δεν είναι απλά να διώξεις κόσμο περνάς στο άλλο άκρο , τόσα χρόνια αυτός ο ανίκανος που πληρώνεις έκανε οικογένεια ,δεν τους πετάς στο δρόμο δεν σου φταίνε τα παιδιά του ,μπορείς απλά να τον μεταθέσεις σε πόστο που να μπορεί να λειτουργήσει και να παίρνει και ανάλογο μισθό φυσικά ,αυτό προσπάθησαν να κάνουν με το ερωτηματολόγιο στην απογραφή αλλά η αρχή προστασίας δεδομένων διαμαρτυρήθηκε ίσως και τα κίνιτρα να ήταν διαφορετικά και από τις δύο μεριές αλλά τι να κάνουμε στη κοινωνία που ζούμε ..

    η Κοπεγχάγη είναι η καλύτερη πόλη να ζεις λένε στατιστικές και όμως οι σκαδιναβοί έχουν τις μεγαλύτερες τάσεις φυγής και αντίστροφα εδώ στο νότο που όλα είναι μπάχαλα ,έχουμε τη μικρότερη τάση φυγής (εξάιρεση αποτελούν και οι αυστριακοί αλλά that's another story ) τυχαιό ; δεν νομίζω !