Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και κακό γούστο

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Storm, στις 26 Αυγούστου 2010.

  1. Storm

    Storm Regular Member

    Θέλω να πιστεύω ότι είμαι άνθρωπος σε γενικές γραμμές ανεκτικός και ανοιχτόμυαλος σε πολλά θέματα. Ένα από αυτά είναι και η ευρύτερη αισθητική.

    Τον περασμένο χειμώνα κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες ο "Αντίχριστος" του Τρίερ. Αρνήθηκα να τη δω, για τον απλούστατο λόγο ότι είχα γνώση αρκετούς μήνες νωρίτερα ότι περιλάμβανε μια εξαιρετικά ωμή σκηνή κλειτοριδεκτομής. Ένιωσα ότι ήταν κάτι που θα προσέβαλε την αισθητική μου.
    Αυτό το συναίσθημα "προσβολής της αισθητικής" το έχω πολλάκις νιώσει κατά την ενασχόλησή μου με το BDSM. Έχουν υπάρξει στιγμές που έχω ενοχληθεί απίστευτα από πορνογραφικές σκηνές που αγγίζουν τα όρια του εμετικού (από γυναικολογικούς βασανισμούς μέχρι δημόσιους εξευτελισμούς) και οι οποίες χαρακτηρίζονται και ως ερεθιστικές από κάποιους. Προσωπικά, δε βρίσκω τίποτε το ερεθιστικό ή το ωφέλιμο σε σκηνές που γυρίζουν το στομάχι στο 90% του υγιούς πληθυσμού. Τις βρίσκω απλώς κακόγουστες -άλλοι θα τις χαρακτήριζαν άρρωστες. (Αναφέρομαι σε πολύ ακραίες εκφάνσεις της πορνογραφίας, και όχι στο σύνολο των BDSM ταινιών).

    Το κακό γούστο με μια πιο ευρεία έννοια το έχω δει μετά λύπης σε πολλούς φετιχιστές -πραγματικά, ποιος δεν έχει δει ένα σωρό "φετιχιστικά" βίντεο ή φωτογραφίες με τους συμμετέχοντες ντυμένους "καρναβάλια" να επιδιδονται σε απέλπιδες προσπάθειες ερεθισμού του φιλοθεάμονος κοινού ή και των εαυτών τους, ενώ το μόνο που προκαλούν είναι γέλιο; Προς τι όλη αυτή η υπερβολή, με το λάτεξ και τα δερμάτινα να δίνουν και να παίρνουν, κάνοντας το όλο σκηνικό αφύσικο, στημένο και στην τελική φαιδρό; Πού στο καλό πήγε ο αυθορμητισμός και η φυσικότητα; Χρειάζεται άραγε μασκάρεμα η όλη υπόθεση;

    Τα παραπάνω δεν είναι παρά κάποιες σκέψεις επί του θέματος. Περιμένω σχόλια.
     
  2. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: BDSM και κακό γούστο

    Πράγματι, ορισμένοι τη βρίσκουν με το "θεατρικό" σκέλος.
    Την ίδια στιγμή, άλλοι είναι ικανοί να βιώσουν το BDSM μέσα από μία απλή προφορική εντολή - εντός π.χ. ενός άχαρου και γκρίζου γραφείου, ή μιας τράπεζας {θου Κύριε!}.

    Κατανοητό πώς οι μεν, κατά 99% δε θα μοιραστούν ποτέ την ίδια εμπειρία με τους δε. Πρέπει ωστόσο να τα βλέπουμε μέσα από το πρίσμα "Live and let live".

    Σε αντίθετη περίπτωση, τις επόμενες ημέρες θα είμαστε εμείς οι στόχοι της κριτικής.

    Υ.Γ. Όχι πως είναι κακό να μας ασκηθεί κριτική για τις πράξεις μας, αυτές άλλωστε τις ορίζουμε, στο μεγαλύτερο μέρος. Αλλά είναι *τρομερό* να μας ασκηθεί για τα γούστα μας! Κοινώς, περί ορέξεως ... κολοκυθόπιτα.
     
  3. Storm

    Storm Regular Member

    Αγαπητή deviantsub σωστή η προσέγγισή σου. Απολύτως δεκτό το να τη βρίσκουν με το θεατρικό σκέλος. Γιατί όμως να το καταντάνε Δελφινάριο είναι το ερώτημα...
     
  4. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Re: BDSM και κακό γούστο

    Σε αυτό έχω μόνο μία απάντηση:
    * γιατί σε όσους αρέσει ο εξευτελισμός να το καταντάνε wc?
    * γιατί σε όσους αρέσει ο πόνος, να καταλήγουν με σημάδια;
    * γιατί όσες αρκέσκονται στα υποδήματα, να καταλήγουν σαν την Ιμέλντα Μάρκος;

    Δεν υπάρχει μέτρο.   Ο καθένας το βιώνει ως εκεί που θέλει / αντέχει / μπορεί.
     
  5. Storm

    Storm Regular Member

    Με αποστόμωσες ευχάριστα.  

    Ίσως στην παρούσα φάση να φταίει και η συναισθηματική μου φόρτιση μετά την παρακολούθηση ενός σχετικού βίντεο και να μη βλέπω καθαρά...
     
  6. Lady_No

    Lady_No Regular Member

    Απάντηση: BDSM και κακό γούστο

    BDSM = Τελετουργία οπότε και ξεχωριστό μη συνηθισμένο ντύσιμο καλή μου Στορμ!  
     
  7. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: BDSM και κακό γούστο

    Επίθεση να περιμένεις , όχι σχόλια 
    Εν ολίγοις ψιλό συμφωνώ μαζί σου
     
  8. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: BDSM και κακό γούστο

    Ίσως δεν ήταν σαφές: παρόλο που δεν είμαι της "θεατρινόφιλης" σχολής του χώρου**, δεν μου περνάει από το μυαλό {Arioch, μη διανοηθείς να ρωτήσεις "το ποιο;;"} να σχολιάσω όσους ανήκουν σε αυτή.

    Επειδή είναι απολύτως βέβαιο πως υπάρχουν χιλιάδες πρόθυμοι να σχολιάσουν εμένα {γούστα}. Κι αν το κάνω, θα τους έχω δώσει το δικαίωμα να με σχολιάσουν.

    **Μου αρέσει π.χ. το γεγονός ότι έχω φύγει "όπως είμαι" από τη δουλειά κατευθείαν για "session" και ότι δεν έτρεχε τίποτα, επειδή ήταν όλα θέμα διάθεσης.
     
  9. Ωκεανός

    Ωκεανός Flüggåэnk∂€čhiœßøl∫ên

    Όσο αφορά το κακό γούστο που βλέπεις μερικές φορές σε κάποιους φετιχιστές:

    Ενδεχομένως ενίοτε να παίζει και το σύνδρομο του υπερφίαλου αρχάριου, ο οποίος υπερακοντίζει λόγω άγνοιας του μέτρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από άσχετο προς το BDSM χώρο, οι ενδυμασίες που θα δεις σε εκδρομές ορειβατικών συλλόγων: οι αρχάριοι εμφανίζονται με τα σούπερ γουάου αναπνέοντα αδιάβροχα, τις ολόσωμες περιβολές από Gore-Tex, τα μπαστούνια από ανθρακονήματα, κλπ. Λες και πάνε στο Έβερεστ. Οι παλιοί φοράνε μεν συνήθως ένα ζευγάρι ακριβές μπότες, και κατά τ' άλλα, μπλου τζην, βαμβακερά φανελλάκια, τέτοια πράγματα. Φαντάζομαι το αντίστοιχο ισχύει για όλα τα δημοφιλή αθλήματα.
     
  10. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: BDSM και κακό γούστο

    Μιλας μονο για ταινιες Storm..να θεωρησω οτι δεν ειναι αυτο μονο, ολη η ενασχοληση σου στο bdsm ε?..στην πραγματικη ζωη για τις ιδιες ''σκηνες'' εχεις την ιδια αποψη?
    Αυτο που θεωρεις εσυ εμετικο στα δικα μου ματια μπορει να φανταζει, αλλα και να ειναι, εργο τεχνης..αρκει να ειναι αληθινο και οχι ''στημενο''.
    Οι γυναικολογικοι βασανισμοι,οι δημοσιοι εξευτελισμοι,και χιλια δυο αλλα που θεωρουνται εμετικα κ αρρωστα απο το 90% του υγιούς πληθυσμού στα δικα μου ματια χαριζουν απολαυση..οταν μου δινεται δε η ευκαιρια να παρω την κατασταση στα χερια μου,
    τα ουρλιαχτα,τα κλαμματα,τα παρακαλια... ακουγονται σαν την Τraviata ερμηνευμενη απο την Maria Callas.
    O ερωτικος σαδισμος οταν υπαρχει συναινεση απλα δεν εχει ορια, ουτε επιδεχεται κριτικης περι προσβολων της αισθητικης..οταν τα πραγματα ''ζοριζουν'' για την υ σ'ενα πραγματικο session ( κ οχι σε ταινια) μονο γελιο δεν προκαλουν..το bdsm δεν ειναι ''φωλια αγγελων'' ,δεν παιζουν ολοι αθωα παιχνιδακια και role play.

    Περι φετιχιστικων ντυσιματων περι ορεξεως κολοκυθοπιτα..σαφως και δεν εχουν σχεση με το bdsm αλλα το ενα δεν αναιρει το αλλο.
     
  11. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    Αυτο το ανεκτικο και ανοιχτομυαλλος μας μαρανε εδω και χρονια.Το κακο ειναι οτι στο νετ τα περισσοτερα ειναι free and clik....Αυτος που γυρισε των αντιχριστο παντως το πηρε το μηνημα,εστω και στα ταμια.Στο μαγικο κοσμο ομως του νετ μερικοι δεν θα το παρουν ποτε χαμπαρι οτι απλα ειστε μακακες..Υπαρχη ορισμος για την αισθητικη ασχετα αν εγω δεν μπορω να την ορισο...Ανεκτικος και βδσμ ειναι μια αμαρτωλη ιστορια απο τοτε που βγηκε το νετ....
     
  12. Vanda

    Vanda Regular Member

    Σ ευχαριστω Θεε μου, τελικα ανηκω στο 10%! Λατρευω τα βασανιστηρια και παρολου που δεν εχω ασχοληθει ποτε με γυναικες μ αρεσει να τα παρακολουθω.Λατρευω την αισθηση και την μυρωδια του latex, τις μποτες με τα τεραστια τακουνια,τα δερματινα μαστιγια.Το να λειτουργησω χωρις αυτα ειναι σαν να τρωω γλυκο με ασπαρταμη, ναι μεν η γευση ειναι καλη και καλυπτει τις αναγκες μου αλλα κατι λειπει ρε γαμωτο..
    Οταν κατι ειναι στημενο φαινετε, και γι αυτο ειναι θεατρινιστικα πολλα βιντεακια.Μην ξεχνας οτι ειναι φτηνες παραγωγες που σκοπος τους ειναι να ικανοποιησουν ανθρωπους με αναλογα γουστα.Το ιδιο θα αισθανομουν αν εβλεπα ενα βανιλα βιντεο με ατομα να φορανε δαντελες και χειροπεδες με γουνακια.Εμετικο για εμενα, αλλα απο εκει και περα γουστα ειναι αυτα!Δεν μου αρεσει δεν το βλεπω.Απλα πραγματα.