Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DocHeart, στις 25 Αυγούστου 2010.

  1. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    !!!

    1. Δεν μου χρωστάς τίποτα (!)
    2. Δεν ήμουν εγώ αυτός που έγραψα με ύφος καρδινάλιου ότι το post σου είναι γραμμένο με κατάφωρη περιφρόνηση των επιχειρημάτων μου (!!!) Εσύ ήσουν

    Απλά!
     
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Μπράβο! Είσαι η δεύτερη που έπιασε το χιούμορ (ο πρώτος ήταν ο MasterJp, αν τον ξέρω καλά...)

    Είμαι βέβαιη ότι δεν είσαι καθόλου τεμπέλα, όπως και οι άλλες κοπέλες εδώ μέσα. Ίσως δεν πρόσεξαν τα λινκς που παρέθεσα, ίσως δεν είχαν χρόνο, ίσως δεν είχαν διάθεση για περαιτέρω διερεύνηση. Προτροπή ήταν, δεν μπορώ να εξαναγκάσω κανέναν να διαβάσει, να ψάξει, να πειραματιστεί...Και γιατί να το κάνω άλλωστε, τί με νοιάζει εμένα; Ο καθένας κάνει ότι του κατέβει (η προσωπική μου μέθοδος ήταν να πηγαίνω κοντά σε άτομα που ήξεραν και να μαθαίνω από αυτά...)

    Ε, δεν βαριέσαι...Τραβάμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα... 
     
  3. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Σε "δυο" γραμμές, η alnair, αποτύπωσε όλο το νόημα των σεντονιών. Μπράβο.
     
  4. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    ...ωχχχχχ ...
    ...ρε κοριτσια,
    υπαρχουν και πιο ταπεινοι τροποι να ειπωθουν απλα και ξεκαθαρα πραγματα, χωρις να χρησιμοποιηθουν βαρυγδουποι μεγαλοπιαστικοι αυθαιρετοι συλλογισμοι που κανουνε καυτη σουπα καλοκαιριατικα την προσπαθεια να κατανοηθουν 4,5 γραμμες απο τις οποιες η πιο ξεκαθαρη εννοια ειναι ο "φραμπαλας"... !


    Γι ργος

    ΥΓ ...γι αυτο σας τα "χωνει" η Ντορα  
    ...γκεκε;
     
  5. Ωκεανός

    Ωκεανός Flüggåэnk∂€čhiœßøl∫ên

    Re: Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Το παραπάνω μου δίνει εμένα να καταλάβω πως έχουμε πρόβλημα ορολογίας και σημασιολογίας, γιατί όλα όσα έγραψες φαίνονται να έρχονται σε αντίθεση με αυτά που έγραψα εγώ, αλλά η παραπάνω εξαιρεσούλα τα έφερε όλα πάνω-κάτω και μου αναγνωρίζει δίκιο. Αν και μάλλον διαφωνούμε στο *πόσο* δίκιο.

    Έχω την εντύπωση ότι αυτό που εσύ ονομάζεις μη-θεατρικό-BDSM (ωραίος όρος, θα τον υιοθετήσω) δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πολύ προχωρημένο στάδιο αποσιώπησης της πάντα υποβόσκουσας πραγματικότητας του role-play κάτω από πολλαπλές νοητικές ασφαλιστικές δικλείδες και στρώματα αυθυποβολής. Δεν λέω ότι αυτό είναι κακό, αντιθέτως λέω ότι αυτό είναι το ζητούμενο, αλλά είναι σημαντικό να μην το αφήνουμε αυτό να αποτελέσει αιτία σύγχυσης εννοιών οι οποίες είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να συγχέονται.

    Δεν θα τολμούσα να προσπαθήσω να σου πω πως γνωρίζω καλύτερα από εσένα τι γίνεται στο μυαλό σου και στη ζωή σου, αλλά τολμώ να λέω αυτό που λέω γιατί έχω τη δυνατότητα να καταλήξω στα συμπεράσματά μου χρησιμοποιώντας απλή λογική και σημασιολογία, χωρίς την ανάγκη να το παίξω ψυχολόγος του οποιουδήποτε.

    Από τη στιγμή που το «υ» έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει τη συναίνεσή του, έχουμε συναίνεση, και από τη στιγμή που έχουμε συναίνεση, έχουμε role play. Δεν έχει σημασία ποιός είναι ο τρόπος, δεν έχει σημασία ποιές είναι οι συνέπειες, (αποχώρηση από τη σχέση, όπως είπες,) κλπ.

    Ύπαρξη συναίνεσης = Role Play.

    Άπαξ και το «υ» δεν έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει τη συναίνεσή του, δεν έχουμε συναίνεση, άρα έχουμε κακοποίηση.

    Έλλειψη συναίνεσης = Κακοποίηση.

    Ένα «υ» που είχε πάντα τη δυνατότητα να ανακαλέσει με κάποιον τρόπο τη συναίνεσή του δεν μπορεί να μιλάει για καταστάσεις στις οποίες υποβλήθηκε σε πράγματα στα οποία δεν συναινούσε. Είναι ασυμβίβαστο, είναι οξύμωρο, είναι μέχρι και υποκριτικό. Συγχαρητήρια που κατάφερες να απομονώσεις στο μυαλό σου την υπέρτατη συναίνεση από τη μικροσυναίνεση σε τέτοιο βαθμό ώστε να σου φαίνεται πως πραγματικά δεν συναινούσες στα μαρτύρια που υποβλήθηκες, αυτό είναι το ζητούμενο άλλωστε, και το είχα αναφέρει και αυτό στο σχόλιο #40, («...φροντίζουμε προσεκτικά όλη μας την αλληλεπίδραση ώστε...») αλλά σε παρακαλώ μην μας λες ότι πραγματικά δεν συναινούσες εν μέσω μιας συζήτησης στην οποία έχει πολύ μεγάλη σημασία η ορθή κατανόηση του όρου «συναίνεση», γιατί δεν βοηθάς καθόλου τα πράγματα.
     
  6. cassie

    cassie Regular Member

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Καλησπερα σας,

    οση ωρα κοιταμε την οθονη του υπολογιστη μας και σκεφτομαστε που θα παει αυτο το νημα, ας ανατρεξουμε λιγο στο status που δηλωσαμε.

    Ειμαστε αυτο που ειμαστε ή αυτο που θα θελαμε να ημασταν;

    Ας το αξιολογησουμε. Εμεις, για τους εαυτους μας.

    Μετα, ξαναμιλαμε.

    cassie
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Σαφώς και δεν είναι αυτό όλο το νόημα. Αυτό είναι το μισό νόημα. Αυτό είναι το νόημα μόνο όσον αφορά το επιτυχές ντομάρισμα. Δεν αγγίζει όμως τις πτυχές της Κυριαρχίας που αφορούν βαθιές μεταβολές στην ψυχοσύνθεση της Υ. Μιλώ για πράγματα που η υποτακτική δεν έχει ιδέα ότι αποτελούν πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο βλέπει τη ζωή και τον εαυτό της και το σχετίζεσθαι και τα πάντα. Δεν ξέρει καν ότι έχει πρόβλημα, δεν έχει κάποιο φόβο περί αυτών, είναι αδαής και αρνητική και σπαστικιά και τσιροκοπάει κλπ. κλπ., τα ξέρουμε δα...

    Ο Κυρίαρχος όμως βλέπει ακριβώς το σημείο όπου πρέπει να κόψει με το νυστέρι. Και κόβει. Κι έτσι πηγαίνει την υπό του, εκεί που πρέπει να πάει...Willy-nilly, που λένε και οι Άγγλοι... 
     
  8. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο καθένας προσπαθεί να επιβάλει και όχι να γράφει τις δικές του απόψεις για το πιο είναι το σωστό bdsm κατά την αποψήν του;

    Παιδιά, χαλαρώστε. Κατ΄ αρχάς θα πρέπει να ξέρετε ότι bdsm κάνουν όσοι/ες δεν μπορούν να το αποφύγουν... και όχι από απλή περιέργεια. Δεύτερον το bdsm είναι μία μεγάλη λεωφόρος η οποία όμως έχει πολλούς άλλους δρόμους δεξιά αριστερά, από τους οποίους πολλοί είναι αδιέξοδα.

    Αυτοί/ες που εμπλέκονται λοιπόν με αυτό το σπόρ... θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν ακολουθούν ή δεν μπορούν όλοι/ες να επιλέγουν τον ίδιο δρόμο.

    Αρκετοί/ες επιλέγουν δρόμο με άσφαλτο και μάλιστα αντιολισθητική γιατί ο/η οδηγός (βλέπε Κ) είναι νέος/α... και το αμάξι (βλέπε υ) χωρίς πολλά κυβικά και αντοχές... Αλλοι/ες επιλέγουν δρόμο με άσφαλτο αλλά δεν θα τους πείραζε να έχει και λίγο χωματόδρομο γιατί είναι ικανοί/ες οδηγοί ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα χωρίς να "σπάσουν" το αμάξι τους... Αλλοι/ες επειδή έχουν βαρεθεί τους ασφαλτόδρομους ή χωματόδρομους θέλουν (φυσικά θα πρέπει και να μπορούν) να το πάνε πάρα πέρα και οδηγούν χωρίς καν να υπάρχουν δρόμοι (στο δρόμοι βάλε συναινέσεις κ.λ.π.)

    Φυσικά οι τελευταίοι/ες, (οδηγοί και αμάξια) μαζί πάντα, έχουν περάσει πρώτα από ασφάλτους και χωματόδρομους και μετά έχουν φτάσει στο τρίτο στάδιο που θα πρέπει να ομολογήσω ότι όσες φορές το έχω ζήσει είναι πράγματι συναρπαστκό γιατί πάει και τον Κ και την υ σε άλλες διαστάσεις ηδονών.

    Θα πρέπει όμως αγαπητές/οι μου, bdsmτζίδες να ξέρετε ότι αν θέλουμε πράγματι να ζήσουμε τις ηδονές που δίνουν τα άκρα του bdsm, (ναι δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν και αυτά και ας δεν τα κουβεντιάζουμε εδώ σχεδόν καθόλου γιατί κάνουν τζιζ... ) θα πρέπει πρώτον να μπορούμε (δεν αρκεί μόνο να θέλουμε) και δεύτερον να έχουμε τις ψυχικές και σωματικές αντοχές για να φτάσουμε εκεί!

    Ακόμα θα πρέπει να ενημερώσω τα μέλη που θέλουν να δοκιμάσουν να φτάσουν στα άκρα, ότι αν δεν τα καταφέρουν για του χ λόγους, η επιστροφή πίσω είναι πολύ οδυνηρή, γιατί η καύλα των άκρων στο bdsm είναι να ξέρεις ότι όταν φτάσεις στα άκρα δεν υπάρχει επιστροφή...

    Φυσικά τα άκρα (χωρίς συναινέσεις κ.λ.π.) είναι για λίγους/ες.

    Αφησα τελευταίους τους αδιεξόδους στους δρόμους του bdsm γιατί σ΄ αυτούς μπαίνουν σχεδόν πάντα αυτοί/ες που δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο οπότε δεν χρειάζεται να το αναλύσω.

    Αυτές είναι πάντα δικές μου απόψεις, σεβαστή και κάθε άλλη άποψη.

    Πιστεύω να βοήθησα και όχι να έμπλεξα περισσότερο τα πράγματα με τα γραφόμενά μου;...  
     
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Λάθος κατάλαβες. Όταν κάνεις μία κίνηση μερικές χιλιάδες φορές, γίνεται ΚΤΗΜΑ ΣΟΥ. Δεν είναι αυθυποβολή. Είναι όπως η τιμωρητική μηχανή του Κάφκα, στο Penal Colony...Αποτυπώνεται στο είναι σου...

    Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν νοείται, κατά την άποψή μου, συναίνεση στην Κυριαρχική δράση, διότι αποτελεί terra incognita για το Υ. Η συναίνεση δίνεται σε εκφράσεις της κυριαρχικότητας, θεατρικές, ερωτικές, σεξουαλικές (εκεί τσίνισα κι εγώ στο παρελθόν, γιατί δεν ήθελα να γίνω Καραγκιόζης...)

    Όσον αφορά την οριστική αποχώρηση από την σχέση, θεωρώ ότι ένας Κ που σέβεται τον εαυτό του δεν θα οδηγήσει το Υ του στην αποχώρηση, επειδή γνωρίζει ήδη τα όρια του Υ και τις αξίες του και το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο. Είναι προτιμότερο να το παραχωρήσει σε άλλον παρά να κάνει τέτοιες ασυγχώρητες και φτηνιάρικες μαμουνιές...

    Δεν θεωρώ ότι είναι υποκριτικό να μιλάω για τις εμπειρίες μου σε άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα να τις καταλάβουν. Είναι δικό σας το πρόβλημα, όχι δικό μου. Μερικοί καταλαβαίνουν και έχω θετική ανταπόκριση και συζητήσεις μαζί τους.

    Εάν διαβάσεις το νήμα "Θέατρο", εσύ που με κατηγορείς για υποκρισία, θα καταλάβεις ότι δεν συναίνεσα ποτέ να μου κάνουν κάτι τέτοιο. Όμως μου το έκαναν. Και καλά έκαναν και το έκαναν. Η άγνοιά μου ήταν προϋπόθεση του τσακίσματος της ματαιοδοξίας μου. Πώς θα μπορούσε ο άνθρωπος να με προειδοποιήσει ότι θα γινόταν αυτό; Θα τα χαλούσε όλα. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι εδώ πέρα δεν έχουν σχέση με τέτοιες εκλεπτυσμένες κινήσεις, που απευθύνονται στην ΕΙΚΟΝΑ που έχει ένα Υ για τον εαυτό του. Έχουν όμως πολλά μαστίγια, έτσι;

    Δεν υποβλήθηκα σε κανένα μαρτύριο, πλην των απαραίτητων. Για τα οποία δεν είμαι εντελώς αχάριστη, εφόσον απολαμβάνω τους καρπούς των, καθημερινά, ως τρόπο ζωής και σκέψης.

    Δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους συναίνεση στον (παιδευτικό) ψυχικό πόνο. Εάν μπορεί, κατά την άποψή σου, δώσε μου ένα παράδειγμα.
     
  10. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Re: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Κι έτσι, εκτός από το θεατρικό, έχουμε και το λογοτεχνικό βδσμ - με έμφαση στο sci-fi.
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Αυτός είναι και ο σκοπός της λογοτεχνίας: μας βοηθάει να ζήσουμε (vicariously) πράγματα που δεν θα μπορούσαμε ούτε καν να φαντασθούμε ότι θα δούμε ποτέ από κοντά στην προσωπική μας ζωή.

    Όσον αφορά το sci-fi είναι το κατεξοχήν genre που αποδείχτηκε εξαιρετικά προφητικό, σε όλους τους τομείς (κοινωνιολογία, τεχνολογία, πολιτική, οικονομία κλπ). Είναι να απορεί κανείς, αλλά φαίνεται ότι πρώτα πηγαίνει η ανθρώπινη φαντασία (και μερικοί πρωτοπόροι που όλοι βέβαια τους φτύνουν και γελάνε μαζί τους) και μετά ακολουθούν καταϊδρωμένες και οι μάζες της υπόλοιπης, αγελαίας ανθρωπότητας. 
     
  12. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    μια ντουζίνα ρεπ για το "vicariously".
    Οσο για την επιστημονική φαντασία, το σοφότερο που έχω ακούσει είναι ότι "η σημασία της δεν είναι οτι προέβλεψε το αυτοκίνητο, αλλά ότι προέβλεψε το μποτιλιάρισμα"