Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο σκύλος και η θάλασσα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος alnair, στις 1 Σεπτεμβρίου 2010.

  1. nvnuyuanyuan

    nvnuyuanyuan Guest

    [langtitle=zh-CN]Απάντηση: Ο σκύλος και η θάλασσα[/langtitle]

    [lang=zh-CN]我没看明白,但是我相信一定和精彩[/lang]
     
  2. Ωκεανός

    Ωκεανός Flüggåэnk∂€čhiœßøl∫ên

    Re: Απάντηση: Ο σκύλος και η θάλασσα

    Είναι πολύ λάθος να έρχεται κάποιος και να σου λέει ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ο σκύλος σου στη θάλασσα ή σε χώρους που παίζουν παιδιά. Θα έπρεπε να παίρνει κατ' ευθείαν τηλέφωνο τις αρχές για να λύνεται το πρόβλημα όμορφα και πολιτισμένα χωρίς διαπληκτισμούς, εντάσεις, άσχημη διάθεση, κλπ. Εκείνος το κάνει βέβαια αυτό με καλή πρόθεση, ακριβώς για να μην σου στείλει κατ' ευθείαν τους μπάτσους, αλλά καταλήγει βρισμένος, και έχει χάσει μάλιστα και πολύτιμο χρόνο, γιατί μπορεί να προλάβεις να φύγεις από την παραλία πριν καταφθάσουν οι μπάτσοι.
     
  3. llazouli

    llazouli Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο σκύλος και η θάλασσα

    Πολύ λάθος, βέβαια...διαπληκτισμοί, εντάσεις, άσχημη διάθεση...Για να επανέλθει η τάξη, όπως επισημαινουν και οι Αρχες, μία ειναι η θέση του Φίγκου:

     
     
  4. Lost Hours

    Lost Hours Regular Member

    αν είναι έτσι εσύ τι κάνεις εδώ τότε; ..έπρεπε να του πεις

    εναλλακτική απάντηση :" και τα γεροκομεία για τους γέρους"

    σόρυ για την χολή αλλά με τα σκυλιά έχω μια ευαισθησία.

    Αυτο το καλοκαίρι βρέθηκα σε μια παραλία που ήταν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων πού είχε ένα σκυλάκι και του πετάγανε μέσα στην θάλασσα ένα κομμάτι ξύλο και αυτό βούταγε σα το χαζό να παει να το πιάσει...ο υπόλοιπος κόσμος; το διασκέδαζε πολύ, θέμα ανθρώπου είναι και όχι ηλικίας
     
  5. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο σκύλος και η θάλασσα

    Είπα κι εγώ, κανείς πολιτισμένος δεν υπάρχει εδώ μέσα να σώσει τα παιδάκια και τη θάλασσα από τα τοξικά πλάσματα; Με τους αδέσποτους σκύλους άραγε τι γίνεται; Έρχονται οι μπάτσοι και τους περνάνε χειροπέδες ή τους πετροβολούν οι πολιτισμένοι λουόμενοι μέχρι να φύγουν από την ιδιόκτητη θάλασσά τους; Με τους αρουραίους τι γίνεται; Με τα κουνούπια; Πρέπει επιτέλους να επιληφθεί η δικαιοσύνη, ήρεμα και πολιτισμένα  

    Παραθέτω άρθρο από την Ελευθεροτυπία, για να δείτε το μπάχαλο που επικρατεί με τον ασαφή και προϊστορικό γενικό κανονισμό λιμένα (Ελευθεροτυπία - Του ΜΕΝΙΟΥ*)

    Put the pet... όξω απ' το νερό!

    Μια ατέλειωτη δικαστική περιπέτεια, με «νικητή» τον πανάρχαιο Γενικό Κανονισμό Λιμένα...

    Γράφαμε, πριν από δύο Δευτέρες, για το τι ισχύει σχετικά με την παρουσία σκύλων (και γενικά, ζώων) σε παραλίες όπου ήδη υπάρχουν λουόμενοι. Οτι, δηλαδή, κάτι τέτοιο το απαγορεύει ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα και, συγκεκριμένα, το άρθρο του 230. Για το σημαντικό αυτό θέμα αναδημοσιεύουμε σήμερα σχετικό άρθρο (από το περιοδικό «THALASSA» - αυτό, υποθέτω, σημαίνει «Θάλασσα») του αναγνώστη μας και συνεργάτη του παραπάνω περιοδικού κ. Γιάννη Βλάχου, δικηγόρου.

    Διαβάζοντάς το, θα καταλάβετε γιατί σας συμβούλευσα «αν κάποιος λουόμενος διαμαρτυρηθεί που ο σκύλος σας κάνει μπάνιο μαζί σας, πάρτε τον (το σκύλο σας) και φύγετε. Μην μπλέξετε...». Ακολουθεί το κείμενο του κ. Γιάννη Βλάχου:

    «Σε κάποια παραλία της λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου, της τοπικής αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Λαυρίου (όχι οργανωμένη πλαζ λουομένων), μια κυρία βούτηξε στο νερό με το σκύλο της... Κάποιος κύριος, βλέποντας το σκυλί χωρίς περιλαίμιο εμβολίων, ζήτησε από την κυρία να βγάλει το pet έξω από το νερό, φοβούμενος τη μετάδοση ασθενειών από ζώο σε άνθρωπο. Καθώς η κυρία αρνήθηκε, ο κύριος κάλεσε το Λιμενικό. Η κυρία δεν πείστηκε ούτε από το λιμενικό όργανο. Και, έτσι, ο κύριος έχασε το μπάνιο του.

    Η συνέχεια δόθηκε στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας, που δέχθηκε τη σχετική αγωγή του κυρίου για ηθική βλάβη από την προσβολή της προσωπικότητάς του (έχασε το μπάνιο του, από το φόβο της πιθανής προσβολής του από μεταδοτική ασθένεια) και υποχρέωσε την κυρία να παραλείπει το μέλλον άλλη προσβολή και να καταβάλει σαν χρηματική ικανοποίηση 300 ευρώ.

    Να όμως που το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δικάζοντας την έφεση της κυρίας, εξαφάνισε την προηγούμενη απόφαση, θεωρώντας ότι στις ελεύθερες παραλίες ο καθένας είναι ελεύθερος να απολαμβάνει το μπάνιο του μαζί με το pet. Μάλιστα, προχώρησε σε μια συσταλτική ερμηνεία της σχετικής διάταξης του Γεν. Κανονισμού Λιμένα (άρθρο 230 & Ιζ'), η οποία έχει γενικότερη σημασία, σχετικά με το τι θεωρείται "χώρος λουομένων" (αφορά και τους περιορισμούς της κίνησης των μηχανοκίνητων σκαφών).

    Σύμφωνα λοιπόν με τους δικαστές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, ναι μεν το παραπάνω άρθρο απαγορεύει την κυκλοφορία και το λούσιμο ζώων σε χώρους λουομένων, ωστόσο δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε οργανωμένες πλαζ και ελεύθερες. Συνεπώς (πολύ σωστά κατά την ταπεινή μου γνώμη), το Πολυμελές Πρωτοδικείο ερμήνευσε με τη στενή έννοια το "χώρο λουομένων" ως χώρο στον οποίο αίρεται ο κοινός σε όλους χαρακτήρας του αιγιαλού προς όφελος αποκλειστικά των λουομένων, δηλαδή έχουμε μια οργανωμένη πλαζ. Μόνο εκεί, σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου, ισχύει το παραπάνω άρθρο του Γεν. Κανονισμού Λιμένα.

    Ομως η αντιδικία συνεχίστηκε και φτάσαμε σε νέα ανατροπή, με την υπ' αριθ. 175/2005 απόφαση του Αρείου Πάγου Τμ. Α' (Νομ. Βήμα 53/11). Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αναίρεσε την παραπάνω απόφαση 2130/03 του Πολ. Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι σε όλες τις παραλίες στις οποίες έχει εφαρμογή ο Γεν. Κανονισμός Λιμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία και το λούσιμο των ζώων. Μάλιστα, ο Αρειος Πάγος ρητά δέχτηκε ότι και μόνο η απλή παρουσία στην παραλία ενός εμβολιασμένου pet (εφόσον δεν γίνεται κάποια διάκριση για τα είδη των ζώων στο Γεν. Καν. Λιμένα) οδηγεί αντικειμενικά στην προσβολή της προσωπικότητας του κάθε λουομένου στην περιοχή, ο οποίος έχει νόμιμο και βάσιμο δικαίωμα να απαιτήσει χρηματική ικανοποίηση, χωρίς να χρειάζεται να αποδείξει ότι έπαθε κάποια συγκεκριμένη βλάβη (από το pet).

    Δεν γνωρίζουμε, σε όλη αυτήν την ιστορία, αν επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο στην κυρία με το σκύλο, με βάση το παραπάνω άρθρο του Γεν. Κανονισμού Λιμένα. Γιατί, αν υπήρξε διοικητική προσφυγή της κυρίας κατά της απόφασης επιβολής προστίμου, τότε η διάταξη θα ερμηνευτεί με κριτήριο τη συνταγματικότητά της από τον αρμόδιο διοικητικό δικαστή. Βέβαια, και ο Αρειος Πάγος έχει τέτοια εξουσία, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν την άσκησε, αποδεχόμενος, ως έχει, έναν παρωχημένο Κανονισμό Λιμένα που στις αόριστες και αντιφατικές διατάξεις του (και αυτό το γνωρίζουμε καλά εμείς οι ερασιτέχνες ψαράδες) τσουβαλιάζει την καθημερινότητα των ανθρώπων (άρα και την προσωπικότητά τους) σε συνθήκες προ πεντηκονταετίας».

    * Καταλάβατε; Γι' αυτό σας λέω: Προσοχή μην πέσετε στην (απηρχαιωμένη) λούμπα του Γεν. Κανονισμού Λιμένα. Πάντως, αν τυχόν πέσετε και σας επιβληθεί πρόστιμο, ο κ. Βλάχος, ως νομικός, συμβουλεύει να προσφύγετε στο διοικητικό Πρωτοδικείο, όπου, πιθανόν, θα δικαιωθείτε.
     
  6. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο σκύλος και η θάλασσα

    Εγώ λέω να τον γδάρω και να τον κάνω αμπαζούρ, διότι εκεί είναι η φυσική του θέσις!

    Σου είπα, έχω μαλακομαγνήτη. Όποτε πάω τον Φίγκο στη θάλασσα παρελαύνουν οι πυροβολημένοι. Όταν δεν πηγαίνω φυσικά τον σκύλο στη θάλασσα, βλέπω άλλους τύπους να βουτάνε μαζί με τα σκυλιά τους χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Είναι να το έχεις  
     
  7. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο σκύλος και η θάλασσα

    Απ' αυτό που γράφεις, αυτό που συμπεραίνω είναι πως δεν έχεις εσύ το μαλακομαγνήτη. Ο κακομοίρης ο Φίγκο τον έχει  
     
  8. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο σκύλος και η θάλασσα

    Ναι αλλά ο Φίγκο δεν συνδιαλέγεται μαζί τους, αυτό είναι το θέμα. Πρέπει να με εκπαιδεύσει νομίζω  
     
  9. anima0

    anima0 Regular Member

    Απάντηση: Ο σκύλος και η θάλασσα

    Αγαπητή Αλναίρ,

    Είναι τελείως ακατανόητη η συμπεριφορά και περίεργη αυτή η θεσμική κατάσταση με τα σκυλιά. Θα παρεκλίνω λίγο από το θέμα, με την καλή πρόθεση να φτιάξω τη διάθεση σας (και του σκύλου σας αν επιλέξετε να του τα πείτε..)

    Ο σκύλος μας ήταν αρχικά διστακτικός με τη θάλασσα. Είναι 4 ετών και τα πρώτα δύο καλοκαίρια, ζοριζόταν να μπει μέσα (δεν τον πιέζαμε) από μόνος του μονο-και-μόνο για να μας ακολουθήσει. Εδώ και 2 καλοκαίρια έχουμε βάρκα. Πλέον με χαρά και άνεση πηδάει από προκυμαία στη βάρκα όταν ξεκινάμε και όταν σταματάμε εκτινάζεται και κάνει μακροβούτι! Είναι πολύ όμορφο πόσο θέλουν να συμμετέχουν, διαισθανόμενος πως βάρκα σημαίνει ξεγνοιασιά κέφι που του επιτρέπεται να συμμετέχει, έμαθε να απολαμβάνει το μπάνιο. Κάνει πλέον αποστάσεις απο τη βάρκα στη στεριά και κολυμπάει πολύ ώρα. Εχει γίνει πρώτος βουτηχτής και απίθανο ( ; ) ανεβαίνει τη σκάλα από το νερό στη βάρκα!

    Ευχαριστιέμαι πραγματικά (ως καπετάνιος βεβαίως-βεβαίως) να έχω ένα τόσο πρόθυμο και κεφάτο ναυτάκι, πάντα.

    Καλά μπάνια!
     
  10. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Ο σκύλος και η θάλασσα

    Τοσα νερα, καποιος πρεπει να τα σφουγγαρισει.
     
  11. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Ο σκύλος και η θάλασσα

    Σύμφωνα με το Νόμο 3170/2003 ο σκύλος μπορεί να μας ακολουθεί σε υπαίθριους χώρους - άρα και στην παραλία – αρκεί να είναι δεμένος, να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του και να έχουμε μαζί το βιβλιάριο υγείας του για να αποδείξουμε ότι είναι εμβολιασμένος αν μας ζητηθεί.

    Το επόμενο ερώτημα είναι αν επιτρέπεται ο σκύλος να μπει στη θάλασσα.

    Στο άρθρο 230, παραγρ. Ζ του Γενικού Κανονισμού Λιμένων (ΦΕΚ 912/11-10-99) ορίζεται ότι: « Απαγορεύεται η κυκλοφορία ζώων και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων». Η παράβαση τιμωρείται με 50-150 € πρόστιμο (το ύψος του προστίμου καθορίζει ο λιμενάρχης).
    Ωστόσο βρήκαμε ένα διακριτικό παραθυράκι για κείνους που δεν θέλουν να στερήσουν τη δροσιά και τη άσκηση του θαλάσσιου μπάνιου στο σκύλο τους. Η εγκύκλιος Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93 της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του ΥΠΕΝ διευκρινίζει πως η παραπάνω απαγόρευση δεν περιλαμβάνει απομακρυσμένες τοποθεσίες ακόμα κι αν εκεί συχνάζουν λουόμενοι.
     
  12. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Ο σκύλος και η θάλασσα

    Τι όμορφη ιστορία! Μα να ανεβαίνει μόνος του τα σκαλάκια της βάρκας; Εκπληκτικό. Εύχομαι το ναυτάκι σου να ανεβάσει σύντομα και κανένα χταπόδι από τις καταδύσεις του  


    Το ζήτημα είναι ότι δεν ορίζεται με σαφήνεια ποιοι είναι αυτοί οι "χώροι λουομένων". Πρόκειται για οργανωμένες πλαζ του ΕΟΤ; Πρόκειται για παραλίες όπου υπάρχει ταμπέλα που απαγορεύει την είσοδο σκύλων; Κι οι απόμακρες τοποθεσίες ποιες είναι; Το Σούνιο; Τα Ίμια; Αυτές στις οποίες φτάνεις μόνο με βάρκα;

    Ατάκα που τσίμπησα στο διαδίκτυο και αδειάζει την παραλία στο λεπτό: "Ο σκύλος μου είναι υγιής και εμβολιασμένος. Εγώ έχω AIDS"