Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DocHeart, στις 25 Αυγούστου 2010.

  1. Kassandra

    Kassandra Regular Member

    Απάντηση: Re: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Απ'ό,τι κατάλαβα με τα φτωχά αγγλικά μου το παραπάνω αναφέρεται σε νόμους του Ηνωμένου Βασιλείου.Επίσης με τα φτωχά αγγλικά μου διαβάζω στην ηλεκτρονική διέυθυνση του forum: greekbdsmcommunity.Εδώ,όπως όλοι γνωρίζουμε και πολλοί πριν από εμένα έχουν αναφέρει σε τούτο εδώ το νήμα,είναι Ελλάδα...

    Οι νόμοι της χώρας μας,λοιπόν,ουδεμία σχέση έχουν με αυτούς του Ηνωμένου Βασιλείου.Τώρα αν θέλουμε να βάλουμε σε εφαρμογή τη συγκεκριμένη απαγόρευση στο forum θα έπρεπε να κατέβουν σχεδόν όλες οι φωτογραφίες των μελών,τουλάχιστον αυτές που απεικονίζουν δεσίματα,αίμα,κόψιμο γεννητικών οργάνων κλπ κλπ,κι ας είναι κατεβασμένες από μεγάλα site.(Αποδείχτηκε ότι μόνο το εγχώριο-ελληνικό προιόν δεν γίνεται δεκτό).Πόσο συνετό θα ήταν αυτό,όμως;

    Όπως παρατήρησες μέλη που βγάζουν δικές τους φωτογραφίες τις αποσύρανε (δίνοντας τη συναίνεση τους) από το forum για να μην υπάρχουν παράπονα.Είναι μακρύς ο δρόμος του ελληνικού BDSM για να εκσυγχρονιστεί και να φτάσει τα Ευρωπαϊκά επίπεδα.Κι εμείς με τις φοβίες μας τον κάνουμε μακρύτερο πράγμα που δείχνει πόσο μακριά είμαστε από το αντικείμενο.Ο εκσυγχρονισμός θέλει κότσια.

    Μην ξεχνάς ότι και τον Προμηθέα τον αλυσοδέσανε γιατί έδωσε τη φωτιά.Και πολλά άλλα παραδείγματα στην ιστορία.Η ιστορία δεν αλλάζει.Οι άνθρωποι μπορούν ν'αλλάξουν.

    Και αν μου επιτρέπεις να τολμήσω να πω κάτι.Όταν κάποιος βάζει μία νομολογία κάποιας ξένης χώρας που βολεύει τα λεγόμενά του και δείχνει ότι έχει δίκιο,δίπλα σ'αυτήν χωράνε άλλες πέντε από άλλες χώρες που αποδεικνύουν το εντελώς αντίθετο.Απορίας άξιο:Γιατί αυτές δεν αναφέρονται ποτέ;

    Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με την αγγλική νομοθεσία που κατέθεσες (και καλά έκανες,είναι καλό να τη γνωρίζουμε),αλλά έχει να κάνει γενικά με τη νοοτροπία των ανθρώπων να δείχνουν μόνο αυτά που λένε και όχι αυτά που τους αναιρούν.

    Φιλικά,
    Kassandra
     
  2. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Δεν ζω στην Ελλάδα Kassandra, οπότε δεν ξέρω για τους εκεί νόμους. Σε όποια χώρα και να ζούσα όμως, το "προσέχουμε για να έχουμε", ειδικά σε θέματα τόσο ευαίσθητα όπως το bdsm, θα το ακολουθούσα και δεν θα τα έβαζα με όποιον μου το θύμιζε.
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Oι έννοιες Ασφάλεια/Σύνεση/Συναίνεση μπορούν να ερμηνευτούν διαφορετικά, ανάλογα με το είδος της σχέσης στο οποίο αναφερόμαστε.

    Άλλη ερμηνεία έχουν σε ένα session, άλλη σε μια Ds σχέση και άλλη σε μια Ms.

    Βρίσκω λοιπόν τις γενικεύσεις άτοπες, όπως άτοπες βρίσκω και τις διαφωνίες μεταξύ ατόμων που ξεκάθαρα έχουν διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικές φιλοσοφίες, εμπειρίες και στοχοθετήσεις αναφορικά με το bdsm.
    Αν ο ένας μιλά για πορτοκάλια κι ο άλλος για μήλα σε τι άραγε μπορεί να διαφωνούν?
    Στο ποιο φρούτο είναι καλύτερο?
    De gustibus et coloribus non est disputandum.

    Προσωπικά θα ήθελα να ασχοληθώ με τις έννοιες των όρων μέσα σε μια Ms σχέση – με την παραδοσιακή πάντα ερμηνεία Αφέντη/σκλάβας και της ίδιας της σχέσης.

    Μέσα σε μια τέτοια σχέση λοιπόν η σκλάβα γνωρίζει πως κάποιες από τις πρακτικές – ιδιαίτερα όσες πρακτικές ανήκουν στα Edge Play μπορεί να είναι από λίγο έως και πολύ επισφαλείς για την σωματική της ακεραιότητα και κάποιες φορές και για την ίδια της τη ζωή κι αν δεν γνωρίζει τότε καλό είναι να την ενημερώσει ο Κ της. (γιατί να μην γνωρίζει αναρωτιέμαι? Δηλαδή πόσο χαζό πρέπει να είναι να σφίγγουν το σχοινί γύρω από το λαιμό της και να μην αντιλαμβάνεται πως αυτό εμπεριέχει κινδύνους, ακόμα κι αν δεν διάβασε τα άρθρα ιατρικά και μη, που υπάρχουν επί του θέματος).

    Ακόμα και στο ίδιο το «σπάσιμο» * (όρος που αφορά μόνο σκλάβες που λαμβάνουν ανάλογη εκπαίδευση και όχι οποιεσδήποτε άλλες κατηγορίες – που η λέξη σκλάβα μπορεί να είναι χαϊδευτικός όρος ή λεκτική υπέρβαση) εμπεριέχονται κίνδυνοι για την ψυχική της υγεία.

    (Θεωρώ πως χωρίς «σπάσιμο» σκλάβα δεν γίνεσαι. Εκτός κι αν από βρέφος έχεις λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση, έχεις ζήσει αποκλεισμένη από οποιαδήποτε επήρεια κοινωνίας που θα μπορούσε να σε γαλουχήσει με όλα όσα κάθε ενήλικας κουβαλά/αντιλαμβάνεται/πιστεύει ως ορθά και θεμιτά και ..φυσιολογικά.
    Και όχι σκλάβα δεν γίνεσαι επειδή απλά εξέφρασες την επιθυμία, ή επειδή ο Κ γουστάρει να σε αποκαλεί έτσι για προσωπική του ευχαρίστηση, ούτε βέβαια μετατρέπεσαι σε σκλάβα από τη μία μέρα στην άλλη – άσχετα αν εδώ μέσα έχω δει τη μία μέρα να δηλώνουν άσχετες με το χώρο και σε 3 μέρες απόλυτα παραδομένες καρασκλαβάρες- είπαμε εδώ συγχύζεται η φαντασία με την πραγματικότητα, μέχρι να φάνε κάποιες το κεφάλι τους κι αντί να συνειδητοποιούν πως αυτό είναι το βασικό τους πρόβλημα, να βγάλουν συμπεράσματα και να μάθουν το μάθημα τους, αρχίζουν και μιλάνε για κακούς λύκους).

    Οπότε Απόλυτη Ασφάλεια δεν υπάρχει και καλό είναι να μην κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις και επιλογές ή να δίνουμε επιπόλαια υποσχέσεις παράδοσης ή ακόμα καν για session.

    Μαγκιές και επιπολαιότητες δεν χωράνε γενικότερα στο Bdsm ακριβώς επειδή δεν υπάρχει Απόλυτη Ασφάλεια.

    Σύνεση.

    Άλλη μια σχετικότητα.
    Για κάποιους το ότι πίνω ούρα ή κάθομαι και μου Βάζει ηλεκτρόδια ή με Πνίγει δεν μπορεί να θεωρηθεί συνετό.
    Το ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα αποδέχτηκα την απουσία Του, για πολλούς ήταν μια πράξη μη συνετή από πλευράς μου, μια και κατά την γνώμη τους έπρεπε να πω –Ρε άει στο Διάολο- και να την κάνω για «πρασινότερα» λιβάδια, ενώ αντίθετα, έκανα όλα όσα είχα εντολή να κάνω εν απουσία Του, έως ότου Εκείνος αποφασίσει πως είχα κερδίσει την Παρουσία Του.
    Παραδείγματα πολλά. Μια γρήγορη περιήγηση σε πολλά από τα νήματα του φόρουμ θα αποδείξει πως πολλές από τις πρακτικές των Χ θεωρούνται ανισόρροπες κι απαράδεχτες από τους Ψ.

    Ακόμα και το ότι, κι εδώ καταλήγουμε στη
    Συναίνεση,

    θεωρούσα και θεωρώ πως μια σκλάβα σε μια TPE Ms σχέση, συναινεί ΜΙΑ φορά, να είναι σκλάβα/ιδιοκτησία με όσα κι ότι απ αυτό συνεπάγεται και όχι μεμονωμένα και στο καθετί όπως μια sub, εκλαμβάνεται από πολλούς ως μη συνετό κι εμένα με λένε τρελή.  

    Παλιά είχα γράψει πως
    Θα πάω παραπέρα και θα πω, πως και ψυχικά έχω ξεπεράσει όρια και φραγμούς που παλιά θα θεωρούσα σκληρά και αδιαπραγμάτευτα. Όχι χωρίς δυσκολία, όχι χωρίς οδύνη.
    Αυτό όμως εμένα με ολοκληρώνει, με διεγείρει. Αυτό το ξεπέρασμα όσων δεν θέλω αλλά έχω ανάγκη. (Δεν επιμένω τυχαία στο διαχωρισμό των θέλω και αναγκών τόσα χρόνια στις συζητήσεις).

    Με όλα αυτά ωστόσο, δεν θέλω να πω, πως παιδιά αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος, οποιαδήποτε επιθυμεί κάτι διαφορετικό, ή Οποιοσδήποτε θεωρεί πως του ταιριάζει κάτι διαφορετικό έχει λάθος. Απλά θέλω να πω, πως επειδή εσείς οι κάποιοι επιλέγετε και ασπάζεστε διαφορετικό δρόμο, δεν σημαίνει πως οι άλλοι δρόμοι είναι αδιέξοδα.

    Omnes viae Romam ducunt.


    * Σ ένα εξαιρετικό νήμα που αφορούσε τις άμυνες και το «σπάσιμο» όπως το ερμηνεύω είχα γράψει:
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Άσωτη αδελφή ψυχή!  
     
  5. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Re: Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση


    +1000 στο παραπανω:nod:

    Ευχαριστω για την ανταποκριση 
     
  6. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Εχετε κάποιο παράδειγμα με κάποια κυρία που δεν έχυσε;

    Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει, ίσως έχετε ακούσει από κάποιον άλλον. Το λέω, επειδή άκουσα κάτι στατιστικές, απογοητευτικές.

    Γιατί, ΟΚ, αυτές που χύνουν, "χύσαν αυτές καλά και μεις καλύτερα" - υποθέτει κανείς.

    Με τις άλλες; Συνεχίζεται η κλωτσοπατινάδα και το domination μέχρι να χύσουν ή είναι ώρα για αλλαγή προπονητή; (αν πρόκειται για γυναίκες - Θρύλους ίσως να τον αλλάζουν και από την πρώτη αγωνιστική, εφ΄όσον δεν έφερε το σωστό αποτέλεσμα!)

    Ειλικρινής είναι η απορία μου, ρωτώ ποιό είναι το δέον με τις υποτακτικές που δεν χύνουν, και πόσο αυτό (πρέπει να) ενδιαφέρει έναν Κυρίαρχο.

    Dream
     
    Last edited: 8 Σεπτεμβρίου 2010
  7. Re: Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Άσχετα απ αυτά που κατά καιρούς διαβάζουμε , αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει πολύ ένα κυρίαρχο αλλά και έναν μη κυρίαρχο , διότι είναι σημαντικό για όλους να είναι καλοί εραστές. Όλοι το επιθυμούν. Αν το καταφέρνουν είναι ένα άλλο θέμα.
    Το δέον με τις υποτακτικές που δεν χύνουν δεν ξέρω ποιο είναι.
     
  8. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Ενος κακου γαμησιου χιλια καλα επονται.
     
  9. Re: Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Από που το συμπέρασμα; Μιλάς για τον ίδιο γαμίκο η για άλλον;
     
  10. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Το ενα κακο αποτελει μεγα μαθημα για εαυτον και αλληλους. Προσωπικα μιλωντας. Ο γαμικος δεν ειναι παρα ενας κομπαρσος.
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    ...Και τότε, μέσα από την ομίχλη της σχεδόν παιδαριώδους σκέψης της, όπου κυριαρχούσε μία υποτυπώδης ζωικότητα, ωσάν ενός μικρού, χαριτωμένου ασβού, είδε και θαύμασε το πανωραίο όραμα, που μήτε είχε φανταστεί ποτέ της, σε όλη τούτη την τιποτένια και ασήμαντη ύπαρξή της...Ο Ντρημ να συνομιλεί με τον Seduction για την απόλαυση της υποτακτικής...

    Νυν απολύεις τη δούλη σου Δέσποτα...

    ΥΓ. Παραπέμπω εδώ, για διασαφήνιση του θέματος, με λογοτεχνίζουσες παπαριές ολκής.
     
  12. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Ασφάλεια, Σύνεση, Συναίνεση

    Σε τέτοιες "πρακτικές", θα απαντήσω αστειεύομενος. Η κλωτσοπατινάδα είναι γι' αυτές που επιλέγουν (?) να είναι ταυτόχρονα με ποδοσφαιριστή και αστυνομικό, δλδ "του κλώτσου και του μπάτσου".

    Δεν υπάρχει (δεν πρέπει να υπάρχει) καθολικός κανόνας, και σωστά κατά τη γνώμη μου δεν (πρέπει να) υπάρχει.
    Ενα από τα κύρια ζητούμενα σε όλες τις γυναίκες είναι η ηδονή, αλλά ο σκληρός δίσκος με τους τρόπους που επιτυγχάνεται αυτό για την καθεμια, έχει αβυσσαλέα, άβυσσος η ψυχή της γυναίκας, χωρητικότητα.

    Πολλές είναι οι ανάγκες τους, που απέχουν παρασάγκας μεταξύ τους, μα όλες (οι υ) συγκλίνουν σε μια. Στην ανάγκη τους για υποταγή. Ετσι για κάποιες δεν αποτελεί πρόβλημα, ούτε καν είναι το ζητούμενο τους, αν θα χύσουν, από τη στιγμή που έχουν πληρωθεί από αυτή.

    Το να χύσει μια υποτακτική, όπως και η κάθε γυναίκα, δεν είναι διόλου δύσκολο αν ο Κ της, γνωρίζει τι να κάνει και θέλει να τα κάνει βεβαίως - βεβαίως.
    Αν και υπάρχουν αρκετές που αρχικά εκδηλώνουν "αντιρρήσεις", η υποτακτική χύνει όταν θελήσει ο Κ της. Αλλά και σε αυτό, δεν υπάρχει ολοκληρωτικός κανόνας για το σύνολο των D/s σχέσεων ή συνευρέσεων.

    Αν βέβαια ο Κ θέλει, αλλά αδυνατεί, και αυτό επαναλαμβάνεται, φρονώ πως οι περισσότερες υ, θα ψάξουν για νέο προπονητή. Κάποιες φορές κρεμώντας τα "παπούτσια" τους μέχρι να τον βρούν, ή να τις βρει.

    Και το δέον, δεν μπορεί να καλουπωθεί με τρόπο που να εμπεριέχει τον ένα και μοναδικό χρυσό κανόνα. (Αυτές οι καθολικεύσεις είναι για κάποιους Κ (?) που με το ένα χέρι παίζουν την υποτακτική και με το άλλο διαβάζουν το "εγχειρίδιο" ακολουθώντας τις οδηγίες του πως να το κάνουν) Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ενδιαφέρει σε σημαντικό βαθμό τον Κυρίαρχο, και να πράξει τα απαραίτητα ώστε το πρόβλημα να πάψει να υφίσταται. Φυσικά στο όλον, η υ, ούτε είναι, ούτε πρέπει να είναι διακοσμητικό στοιχείο.

    Είναι εντελώς κενό περιεχομένου, αν ο ερωτισμός καταντήσει από επιθυμία και σωματική - εγγεφαλική και ψυχική έλξη σε απλή σωματική ανάγκη. Είτε η ηδονή έχει επιλεχθεί να βιωθεί μέσα από το BDSM, είτε μέσα από το "άστα τα μαλλάκια σου, ανακατωμένα..."