Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο/Η υποτακτικός/η μου γκρινιάζει...πώς το χειρίζομαι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος thanasis, στις 9 Σεπτεμβρίου 2010.

  1. Απάντηση: Ο/Η υ μου γκρινιάζει...πώς το χειρίζομαι;


    Eγώ προσωπικά πάντως την γκρίνια από τον οποιοδήποτε την αντιμετωπίζω με όση υπομονή μπορώ να διαθέσω την συγκεκριμένη στιγμή και στη συνέχεια με αδιαφορία. Προβλήματα αντιμετωπίζουμε όλοι. Αλίμονο αν φορτώνουμε έτσι τους συντρόφους μας.

    Όχι δεν με ενδιαφέρει γιατί γκρινιάζει. Με ενδιαφέρει αν έχει κάποιο πρόβλημα. Αν χρειάζεται κάτι, αν θέλει να μου μιλήσει, αν θέλει στήριξη, βοήθεια, οτιδήποτε.
    Δεν θα ψάξω εγώ γιατί γκρινιάζει. Να μου πει το πρόβλημα να το συζητήσουμε.
     
  2. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Απάντηση: Ο/Η υ μου γκρινιάζει...πώς το χειρίζομαι;

    sklavina θέλω να με καταλαβαίνουν.Είμαι ζωντανός οργανισμός.Θέλω συναίσθημα.Εντάξει είμαι εκεί για να σε ικανοποιώ αλλά δείξε ένα ενδιαφέρον.Γκρινιάζω να μου χαρίσεις ένα χάδι μετά από ένα δυνατό μαστίγωμα πχ.Γκρινιάζω γιατί ενώ έχεις να με δεις ένα μήνα μετά από διακοπές πχ δεν θέλεις να μάθεις πως πέρασα πχ.Γκρινιάζω γιατί νιώθω ότι σου είμαι αδιάφορος πχ.
    Και σου τα έχω πει και ισχυρίζεσαι ότι καταλαβαίνεις τι λέω αλλά...φτου και τα ίδια.Αν είχες καταλάβει δεν θα επανερχόμουνα...τόσο απλά sklavina.Sorry που μιλάω σαν να τα λέω σε σένα.Γενικώς τα λέω.  
     
  3. beltedgirl

    beltedgirl Regular Member

    Απάντηση: Ο/Η υ μου γκρινιάζει...πώς το χειρίζομαι;

    Η γκρίνια πιστεύω πως είναι αποτέλεσμα έλλειψης επικοινωνίας και διαλόγου.
    Κατά την γνώμη μου θα πρέπει ο σύντροφός μας να έχει την κατανόησή μας και την υπομονή μας καθώς επίσης να δώσει την απαιτούμενη προσοχή στον <μουρμουρίζον> θέμα.

    Επειδή η γκρίνια είναι κι αυτή ένας τρόπος έκφρασης θυμού, δεν συμφωνώ στην ιδέα να ωθήσουμε κάποιον να μείνει αμίλητος στερώντας του το δικαίωμα να εκφραστεί. Ίσως το άτομο αυτό να έχει μάθει να εκφράζεται κατά αυτόν τον τρόπο και σαφώς να του είναι δύσκολο να εκφραστεί διαφορετικά. Περιορίζοντας λοιπόν την έκφραση του συντρόφου μας κάνουμε κακό στην ψυχική του υγεία γιατί δεν του επιτρέπουμε να ξεσπάσει.. Να ξεθυμάνει.. κι όπως γνωρίζουμε όλοι μας ο συσσωρευμένος θυμός δημιουργεί εκρήξεις και όχι μόνο..
    Γι αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη αν κάποιος δεν έχει την διάθεση και την υπομονή να ασχοληθεί με τον συντροφό του ή απλά δεν αντέχει την γκρίνια καλύτερα να αποχωρήσει από την εν λόγω σχέση.

    Αν η γκρίνια όμως χρησιμοποιείται από το εν λόγω άτομο απλά και μόνο για να περάσει το <δικό του> και να πετύχει τον σκοπό του, τότε πιάσε το κακομαθημένο σου και ντείρτο-ντείρτο που λέει και μια ψυχή  
     
  4. Απάντηση: Ο/Η υ μου γκρινιάζει...πώς το χειρίζομαι;

    Δεν σε παρεξηγώ ipakouo skilaki, αλλά το ενδιαφέρον κάποιου δεν το κερδίζεις με τη γκρίνια. Ούτε φυσικά το χαδι του. Και όταν κάποιος είναι πραγματικά αδιάφορος για τον σύντροφό του τότε η γκρίνια σίγουρα δεν ωφελεί σε κάτι... προτιμώ να είμαι με κάποιον που ενδιαφέρεται ουσιαστικά για μένα.
     
  5. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Απάντηση: Ο/Η υ μου γκρινιάζει...πώς το χειρίζομαι;

    Εάν δεν ενδιαφέρεται για μένα τότε κακώς είμαστε μαζί...
     
  6. harris

    harris Regular Member

    Απάντηση: Ο/Η υ μου γκρινιάζει...πώς το χειρίζομαι;

    Θα συμφωνήσω κι εγώ με την άποψη πως η γκρίνια είναι θέμα έλλειψης επικοινωνίας.

    Ίσως να μην είμαι ο κατάλληλος για να απαντήσω στην ερώτηση πως πρέπει να χειριστεί κάποιος/κάποια την γκρίνια του/της υποτακτικού γιατί δεν έχω ακόμα εμπειρία σε BDSM σχέση, αλλά θεωρώ ότι μια απλή ερώτηση "Γιατί γκρινιάζεις;" είναι μια χαρά χειρισμός. Εφόσον βεβαίως υπάρχει ενδιαφέρον από την μεριά του κυρίαρχου  
     
  7. thanasis

    thanasis Contributor

    Όχι, δεν είναι λογική γκρίνια. Όταν μπορεί να υπάρξει problem-solving κουβέντα.

    Ερ: Έψαξες γιατί γκρινιάζει;
    Απ: Ναι, γκρινιάζει, διότι δεν έχει μάθει πιο ενήλικους τρόπους να διεκδικεί.

    Ερ: Σε ενδιαφέρει γιατί γκρινιάζει;
    Απ: Ίσως, αλλά το μέσο που χρησιμοποιεί μου μετατρέπει το ενδιαφέρον σε όχληση.

    Ερ: Αναρωτήθηκες γιατί ενώ υποτίθεται έχεις εξηγήσει αυτό για το οποίο πηγάζει η γκρίνια του , αυτός-ή επανέρχεται ξανά και ξανά;
    Απ: Γιατί δεν καταλαβαίνει, γιατί ψάχνει σερβιτσιοαποπάνωθε, γιατί είναι SAM. Θα επανέρχεται ξανά και ξανά στο επόμενο θύμ...εεε, Κ, όχι μαζί μου. Ο χρόνος πολλών από εμάς είναι πολύτιμος.

    Όχι, είναι αποτέλεσμα ελλιπούς ανάπτυξης διαπροσωπικών δεξιοτήτων του γκρινιάζοντος.

    Όοοοοοχι, κατά την δική μου γνώμη. Αν δείξεις υπομονή και κατανόηση σε έναν μουρμουρίζοντα ή σε μια μουρμουρίζουσα, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να σιγουρέψεις οτι και αύριο θα μουρμουρίζει. Και μεθαύριο.

    Υπάρχουν εξαιρετικοί εναλλακτικοί τρόποι αποσυμπίεσης από θυμό. Για ρώτα τους Κ στην πιάτσα. Και μη μιλήσουμε καν για τον απορρέοντα από την γκρίνια θυμό και δυσαρέσκεια του Κ. Εκτός αν την γουστάρει (την γκρίνια), οπότε καλά να πάθει.

    Μπααα, δεν του αξίζει να το ντείρεις. Ντέρνουμε μόνο ο,τι μας εμπνέει.  

    ---------- Post added at 02:35 ---------- Previous post was at 02:32 ----------

    Κάποιος που ενδιαφέρεται για σένα, δεν υποστηρίζει τις προβληματικές σου συνήθειες. Στις κόβει. Ή σε κόβει.
     
    Last edited: 13 Σεπτεμβρίου 2010
  8. Ninevi

    Ninevi Regular Member

    Απάντηση: Re: Ο/Η υ μου γκρινιάζει...πώς το χειρίζομαι;

    Έχω την εντύπωση ότι η γκρίνια, το συνεχές παράπονο, η συνεχής αποδοκιμασία αλλά και η συνεχής αντίρρηση, έχουν ταυτισθεί πάρα πολύ ως έννοιες και καταστάσεις σε αυτό το νήμα.
    Ναι, αλλά αφού πρώτα έχει κατανοήσει το πότε και το γιατί συμβαίνουν. Δεν θεραπεύεις ένα πρόβλημα αν δεν το έχεις κατανοήσει σε βάθος, απλά το διακόπτεις για όσο βολεύει εσένα (π.χ. μέχρι το μάλλον πρόωρο τέλος της σχέσης) ή μέχρι να κουραστεί αυτός που το διέκοψε. Αυτό κάνει μερικές φορές η έλλειψη χρόνου ενασχόλησης με το υ. Αυτό που λες εσύ baby sitting αλλού, εγώ το λέω εκπαίδευση. Η οποία όταν γίνεται, οφείλει να αποσκοπεί σε μόνιμη διόρθωση και καλυτέρευση του άλλου (με ή και πλέον χωρίς εμάς) και όχι σε προσωρινά μπαλωματάκια.
    Αυτό πρέπει να είναι το D/s, για μένα τουλάχιστον.
    Το ίδιο και η αδιαλλαξία.  
     
  9. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Ο/Η υ μου γκρινιάζει...πώς το χειρίζομαι;

    Ενδεχομένως. Χωρίς να επιθυμώ να μπω, φευ, σε σημασιολογικές ατραπούς, θέλεις να μου πεις τι γόνιμο βρίσκεις σε ο,τιδήποτε από αυτά;

    Ανοίγεις μεγάλο θέμα εδώ, αυτό του θεραπευτικού BDSM*. Δεν πιστεύω σε αυτό, όσο κι αν συμβαίνει συχνά ως παράπλευρη ωφέλεια.

    Εκτός αν αναφέρεσαι απλώς σε ανεπιθύμητες συμπεριφορές του υ προς διόρθωσιν. Όπου και πάλι πρυτανεύουν οι νόμοι της μάθησης.

    Παραφράζοντας το ρητό: Δώσε σε έναν άνθρωπο ένα ψάρι (=ντάντεμα) και τον έχεις ταΐσει για μια μέρα. Μάθε τον να ψαρεύει (=μάθει να είναι ολόκληρος=εκπαίδευση) και τον έχεις ταΐσει για πάντα. Αν δεις οτι του εξηγείς πώς δουλεύει το καλάμι κι αυτός τον χαβά του, φόρα φαρδιά παντελόνια ή σιγούρεψε οτι ξέρει καλό κολύμπι.

    Πόσο γόνιμο έχει υπάρξει για σένα το συνδιαλέγεσθαί με γκρινιάζοντες;

    *Ακόμα κι αν μιλάμε για τις καθημερινές ανασφάλειες, ζηλείτσες κλπ.
     
  10. kali crow

    kali crow Guest

    πολυ σωστο ειναι το οτι η γκρινια σημαινει ελλειψη επικοινωνιας...
    αλλα συνηθως για να υπαρξει επικοινωνια πρεπει να υπαρχει και ενδιαφερον περα του σεξουαλικου βδσμικου τομεα.
     
  11. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Re: Ο/Η υ μου γκρινιάζει...πώς το χειρίζομαι;



    Ελειψη επικοινωνιας ...με τον εαυτο μας
     
  12. ANNAtravestiSLAVE

    ANNAtravestiSLAVE Regular Member

    Απάντηση: Ο/Η υ μου γκρινιάζει...πώς το χειρίζομαι;

    καλημέρα ...η γκρίνια είναι κάκιστη συνήθεια ...
    σε επικοινωνία με Κ από το φόρουμ, παραπονέθηκα ....με τη μία μου το έκοψε ....
    να δείτε για πότε το κατάλαβα .....οπότε είμαι της άποψης να κόβετε από την αρχή, έτσι δεν θα τεθεί θέμα ποδιού στα οπίσθια .....