Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο Πελαργός και το BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος alnair, στις 28 Σεπτεμβρίου 2010.

  1. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    δεν αφορα κανεναν τι κανουν 2 αν8ρωποι στην κρεβατοκαμαρα τους
    το παιδι πρεπει να ενημερωνεται σφαιρικα για ολα τα θεματα αλλα οχι
    για την κρεββατοκαμερα των γονιων του
     
  2. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    Το θεμα ειναι τι γινεται οταν η "κρεβατοκαμαρα" κανει τσαρκες στο σαλονι.
     
  3. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    οταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι χρειάζεται μεγάλη προσοχή
     
  4. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    Τι γινεται οταν π.χ. τα παιδια μυριστουν πως το Κυριαρχο μελος προκαλει σωματικο πονο στο υποτακτικο; Πως εξηγεις σ'ενα παιδι 5-6 χρονων μια σκηνη στην οποια η μαμα μαστιγωνεται η υποβαλλεται σε καποιο ειδος τιμωριας; Ειναι ακραια η περιπτωση, αλλα αν εξασκειται το βδσμ 24/7 στο ιδιο σπιτι, μπορει κανεις να εξασφαλισει οτι κατι τετοιο δε θα συμβει ποτε;
     
  5. aria

    aria Regular Member

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    Δυστυχώς βλέπω πάλι ότι στο όνομα της ειλικρινείας και των παιδαγωγικών μεθόδων τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι, και έχουμε την τάση να πιάνουνε τα άκρα. Δηλαδή ή είμαστε ψεύτες απέναντι στα παιδία μας ή τα ενημερώνουμε αναλυτικά για την ερωτική μας ζωή? Σε αυτά τα θέματα δεν χρειάζονται τα άκρα αλλά μια μέση οδός προσαρμοσμένη στην εκάστοτε πραγματικότητα.
    Και ναι θα πω στο παιδί μου ότι είμαι ομοφυλόφιλη πριν το ανακαλύψει μόνη της ή της το πει με λάθος τρόπο κάποιος καλοθελητής, χωρίς την σωστή εξήγηση. Αλλά δεν θα της δώσω λεπτομέρειες για το τι ακριβώς κάνω στο κρεβάτι μου, όπως δεν θα της έδινα αν είχα μια vanilla σχέση γιατί όπως πολύ σωστά ανέφερε και η Astrovroxi η προσωπική απελευθέρωση δεν αφορά τα παιδία μας και κανένας μας δεν θα ήθελε να μάθει ότι οι γονείς του κάνουν παρτουζες ή ότι ο μπαμπάς χτυπάει την μαμά έστω και συναινετικά. Διότι το συναινετικά ένα παιδί ΔΕΝ μπορεί να το καταλάβει .
    Και αν θέλουμε να προετοιμάζουμε τα παιδία μας απλά τα μαθαίνουμε να δέχονται τις διαφορετικότητες των ανθρώπων όπως και το ότι υπάρχουν άνθρωποι που εκφράζουν την σεξουαλικότητα τους αλλιώς, είτε αυτό το αλλιώς είναι η ομοφυλοφιλία ,είτε το bdsm. Όμως άλλο είναι το ενημερώνω το παιδί μου και άλλο το κατευθύνω προς αυτό που έχω εγώ επιλέξει διότι το παιδί μας κάποια στιγμή θα γίνει ενήλικας και το status του θα πρέπει να το ανακαλύψει μόνο του .
     
  6. blindfold

    blindfold Contributor

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    έχετε ακούσει "vanilla" ζευγάρια να λένε στα παιδιά τους πως κάνουν έρωτα ; ή να εξηγούν γιατί η μάνα βόγκαγε όλο το βράδυ ; ή γιατί έτριζε το κρεβάτι ;

    αλλά μίας και το bdsm είναι μία κατάσταση που ξεπερνά τα όρια του κρεβατιού ,στη περίπτωση αυτή συναντά έναν τοίχο ,μίας και στη ζώη μίας μητέρας αλλά και ενός πατέρα ,αυτοί που έχουν το πάνω χέρι και ασκούν πραγματική εξουσία είναι τα παιδιά τους . οπότε ο Master/Mistress περνά σε δεύτερη μοίρα (όσο αφορά τις εκφράσεις της σχέσης τους πέρα από τις στιγμές ερωτικής συνεύρεσης) και είναι μέρος του free time ,εάν μπορεί κάποιος να το αποδεχθεί αυτό έχει καλώς ...

    αλλά ας μη γινόμαστε τόσο αυστηροί μπαίνουν και αστερίσκοι ,το να φορά η μάνα ένα κολάρο its not a big deal ,ένα κολάρο είναι κάτι το συμβολικό ΔΕΝ είναι sex toy ..! να συμπεριφέρετε ο πατέρας δεσποτικά ή η μάνα να είναι πιό δυναμική και να αποφάσιζει επίσης είναι στοιχεία που συναντάμε και σε "vanilla" ζευγάρια .
     
  7. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    Χαίρομαι γιά τις απόψεις σου....ειλικρινά:nod:
     
  8. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    Οσον αφορα την δικη μου ερωτηση, να πω οτι ηταν πολυ συγκεκριμενη.
    Φυσικα και δεν δινουμε λογαριασμο τι κανουμε στην κρεβατοκαμαρα μας. Δεν ειναι ομως εκει το θεμα για μενα. Οσο καλες προθεσεις και να εχουμε, ειτε αυτο σημαινει οτι μεγαλωνουμε τα παιδια μας συζητωντας ανοιχτα ειτε κρατωντας κλειστα τα χαρτια μας, υπαρχει παντα η περιπτωση να συμβει κατι το οποιο δεν εχουμε προγραμματισει και το οποιο ειναι ανεπιθυμητο.

    Τελικα η ερωτηση μου ειναι, εαν ειναι δυνατον να διατηρηθει μια βδσμ σχεση μεσα στα πλαισια μιας οικογενειας με παιδια, με την ιδια μορφη που ειχε οταν ηταν μονο του το ζευγαρι.
    Θα κανατε κανονικο σεσιον στη κρεβατοκαμαρα, με δεσιματα, μαστιγωματα, κτλ με τα παιδια να κοιμουνται στο διπλανο δωματιο; Η θα επρεπε να περιοριζατε κατα πολυ το πως, που και ποτε θα απολαμβανατε το σεσιον; Καλη ειναι η θεωρια για τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις αλλα με την πραξη αναρωτιεμαι τι γινεται. Δεν γνωριζω, και απο περιεργια ρωτω.
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    Μου είχε πει ο πατέρας μου ότι έχει κανείς ένα παιδί ή δύο ή δέκα και θέλει το καλύτερο γι αυτά και συγχρόνως να μην εξαφανιστεί ο ίδιος ως άτομο, γιατί τότε θα πεθάνει. Έχει λοιπόν κάποιες σκέψεις και τακτικές για την ανατροφή των παιδιών του τις οποίες, αν είναι τυχερός και αρκετά σκληρός, έχει περιθώριο να εφαρμόσει. Τους καρπούς που θα αποδόσουν αυτές θα τους δει και θα τους κρίνει όταν πια θα είναι πολύ αργά για να αλλάξει οτιδήποτε, γιατί τα παιδιά του θα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Και τα λάθη του θα πονέσουν τα παιδιά του.

    Θυμάμαι πόσο είχα σοκαριστεί και ενοχληθεί όταν ο καθηγητής Ματσανιώτης, σε άρθρο του νομίζω, είχε γράψει πως ανένα παιδί τύχει και δει τους γονείς του να κάνουν έρωτα, πρέπει και οι δύο γαμούμενοι, συντονισμένα, να του φωνάξουν άγρια "σήκω και φύγε αμέσως από δω πέρα!". Πέρα από την αβάσταχτη γελοιότητα ενός τέτοιου σκηνικού, είχα αγανακτήσει από την παραβίαση στο παιδί που πρότεινε εν ψυχρώ ο κύριος καθηγητής. Τόσο ενοχικοί για τον έρωτα που κάνανε να ήταν οι γονείς και να βγάζανε την ενοχή τους σε θυμό στο παιδί; Και ο κύριος καθηγητής προέτρεπε;   Είχα φρίξει! Είχα πετύχει μια φορά τους γονείς μου να κάνουν έρωτα, δεν με είχαν καταλάβει. Ήταν γεμάτος από αγάπη όλος ο χώρος, ήταν πολύ ωραία. Οκτώ χρονών ήμουν, είχα καταλάβει και μόνη μου ότι δεν με περιελάμβανε το σκηνικό και είχα αποχωρήσει ήσυχα. Ναι, είχε τσούξει λιγάκι  

    Αν και τώρα πια καταλαβαίνω ότι ο "καυγάς" ήταν για το πάπλωμα, πόσο χωροχρόνο θα έχουν οι γονείς ως ζευγάρι και πόσο χωροχρόνο θα καταλάμβανε το παιδί. Δεν είναι απλό ζήτημα. Ο κάθε κηδεμονευόμενος, κάθε μορφής, διεκδικεί τα πάντα απ τον κηδεμόνα του. Αλλά και ο κηδεμόνας, χρειάζεται και αυτός να ζήσει. Τί θα κάνει, θα βάλει την ερωτική του προσωπικότητα σε αγκύλες όσο μεγαλώνει τα παιδιά του; Ή θα την τεντώσει και στριμώξει όσο (νομίζει αυτός ότι) είναι καλό για τα παιδιά του; Και οι δύο επιλογές με πρόβλημα εφαρμογής, συνειδησιακό ουσιαστικά.

    Γι αυτό νομίζω ότι το θέμα δεν θέλει θεωρίες κανενός - μετά την φρίκη που έφαγα με το άρθρο Ματσανιώτη - γιατί το θέμα της ανατροφής των παιδιών είναι πέρα ως πέρα cultural θέμα των εμπλεκομένων.

    Νομίζω ότι προηγείται η κάλυψη των αναγκών των γονιών και νομίζω ότι ένα παιδί μπορεί θαυμάσια από μηδέν ηλικία να καταλάβει ότι οι γονείς του έχουν ακάγκες που δεν το περιλαμβάνουν. Θα το βοηθήσει πάρα πολύ αυτό, αν συμβαίνει, να φτιάξει το ίδιο τη δική του ζωή, όπως του ταιριάζει και το κάνει ευτυχισμένο, να κάνει τα δικά το λάθη και να μάθει από αυτά. Αν νιώσει προδομένο, μπορούν οι γονείς να το κάνουν να νιώσει, να του γλυκάνουν την προδοσία, όπως τη νιώθει, να το βοηθήσουν να αποκαταστήσει την αίσθηση ότι ανήκει σε αυτή την οικογένεια.

    Τα παιδιά λατρεύουν την οικογένεια στην οποία ανήκουν, την αγαπούν πάρα πολύ και κάνουν τα ίδια θυσίες για να ανήκουν. Αποδέχονται να έχουν αδελφάκι, που πολύ θα ήθελαν να μην..., αποδέχονται, λίγο μικρότερα, να είναι καθαρά και να μην κάνουν κακά πάνω τους, αποδέχονται με τεράστιο κόπο ότι οι γονείς τους θα έχουν προσωπικό χωροχρόνο.

    Έχω τη γνώμη ότι οι γονείς να κάνουν το BDSM που καταλαβαίνουν, cultural θέμα και αυτό στο κάτω κάτω, φροντίζοντας ακριβώς τόσο όσο φροντίζουν να μην το αντιληφθούν οι γονείς τους, γιατί αυτό αντιπροσωπεύει τις δικές τους ισορροπίες και από κει και πέρα να αφήνουν το παιδί στις δικές του ισορροπίες, τελείως εκτός του όποιου BDSM και ό,τι κατάλαβε κατάλαβε και αν ρωτήσει του λένε αυτά που αντέχει.

    Φαντάζομαι ένα ζωντανεμένο ερωτικά πλάσμα στην ήβη πάνω, να λέει στους σαρανταπεντάρηδες γονείς του:
    "μα γιατί είστε τόσο ηλίθιοι να ταλανίζεστε με το M/s όταν ο θείος Αντώνης με την έτσι του κάνουν D/s και περνάνε κοτσάνι;"
    "μα τόσο ανόητοι είστε να κάνετε T/b, δεν έχετε εσείς κεντρική φαντασίωση να τη ρουφήξετε ως το μεδούλι;"
    "μαμά! μαμάαααα!" (με τον γνωστό τόνο). "Δεν είναι ώρα για ναντού, θέλω να με πας κομμωτήριο να βάψω τα μαλλιά μου". Αυτό αν θεωρεί τη nadu της μαμάς κάτι που στερεί πράγματα από το ίδιο.
    Αν, από την άλλη, έχει την αντίληψη ότι η nadu της μαμάς είναι από τα συνεκτικά της οικογένειας:
    "πάλι παραμέλησες τη ναντού σου μαμά, να πλύνω εγώ τα πιάτα να πας να την κάνεις τώρα;"

    Η ερωτική ζωή του καθενός είναι τόσο προσωπική υπόθεση, που νομίζω, ότι η "γυάλα" του παιδιού είναι μόνον ένα άλλοθι και ίσως ένδειξη ότι οι ίδιοι οι γονείς μέσα τους δεν έχουν ξεκαθαρίσει πράγματα.
     
  10. Storm

    Storm Regular Member

    Το να τρίβει ένας γονιός τη σεξουαλικότητά του (όποια κι αν είναι αυτή) στα μούτρα του ΑΝΗΛΙΚΟΥ παιδιού του κατά πολλούς συνιστά μορφή κακοποίησης. Η άποψη "τα σημερινά παιδιά πρέπει να τα γνωρίζουν όλα" δε με καλύπτει. Όχι, μερικά πράγματα δεν πρέπει να τα μαθαίνουν αν θέλουμε να προστατεύσουμε την παιδική ψυχή και κατ' επέκταση στο μέλλον την ψυχοσεξουαλική τους υγεία. Όπως ο γονιός φροντίζει το παιδί να μην εκτίθεται σε εικόνες ωμότητας και σεξ από την τηλεόραση γιατί πολύ απλά ελοχεύει ο κίνδυνος το παιδί να "τραυματιστεί" από κάτι που ίσως δει, έτσι πρέπει και εντός του σπιτιού να υπάρχει η μέγιστη δυνατή προστασία. Όχι, δε λέω οι γονείς να στερηθούν το σεξ ή αυτά που τους αρέσουν, γιατί δεν είναι μόνο γονείς, είναι και άνθρωποι. Δε χρειάζεται όμως το παιδί να γνωρίζει τι ακριβώς κάνουν. Ειδικά αν έχουμε να κάνουμε με αποκλίνουσες μορφές σεξουαλικότητας -κάτι τέτοιο μπορεί εύκολα να δημιουργήσει κόμπλεξ ή και σεξουαλικές δυσλειτουργίες στο μέλλον. Γυάλα λοιπόν; Όχι. Από πού κι ως πού είναι γυάλα το κεφαλαιώδες; Αυτή η μανία του "να ξέρουν τα παιδιά πώς πηδιέμαι" για μένα δεν είναι παρά μια ακόμη απόρροια αυτής της κακώς εννοούμενης απελευθέρωσης που μας μαστίζει, και στην τελική μόνο κακό μας κάνει. Εδώ θα ήταν χρήσιμη μια παραπομπή στη γαλλική ταινία "Les invasions barbares" σχετικά με τις επιπτώσεις της αχαλίνωτης σεξουαλικότητας της γενιάς των παιδιών των λουλουδιών στον ψυχισμό των παιδιών τους.

    Δεν κρύβω ότι αυτή τη στιγμή γελάω από μέσα μου με την πρόοδο που σημειώθηκε από την εποχή του νήματος "μητρότητα και υποταγή". Τότε έλεγες ότι δεν είναι σωστό να τα προβάλεις αυτά στα παιδιά σου κι έπεφταν να σε φάνε.


    Ένα μεγάλο μπράβο στην Astrovroxi για το ποστ της. Και μακάρι να το λάβει αρκετός κόσμος υπ' όψιν.
     
  11. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    Το αυτό , συνυπογράφω
    Απλά , χωρίς πολλές σάλτσες και αδιαπραγμάτευτα
    Μπράβο Θανάση
    Υγ. μπουμπούκα πολύ σωστός ο προβληματισμός σου
    Αλλά και απλή η λύση του
    Βάζεις προτεραιότητες στην ζωή σου
    Όταν για κάποια έχει προτεραιότητα το μουνί της τότε καλά θα κάνει να μην κάνει παιδιά
    Δεν είναι κακό
    Όταν κάποια δίνει προτεραιότητα στην οικογένεια τότε θα παραμερίσει το βδσμ και θα το ασκεί ΜΟΝΟ όταν της επιτρέπετε
    Μην θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο  
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ο Πελαργός και το BDSM

    Aχ, είναι πολύ δύσκολο πραγμα να μεγαλώνεις ενα παιδί......
    Θα πρέπει κατ'αρχήν να συνειδητοποιήσεις ο,τι αυτη καθ'ευαυτή η επιλογή να τεκνοποιήσεις είναι ενα από τα βασικά σταυροδρόμια της ζωής σου.
    Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν,απο τη στιγμή που θ'άκουστεί το πρώτο ουαααα δίπλα σου....
    Διαφωνώ κάθετα με την tender:
    απο την στιγμη που επιλέγεις να κάνεις παιδί προηγούνται οι ανάγκες και η φροντίδα του παιδιού.Και οπως θ'αλλαξεις οοοοοοολη σου τη ζωή ,προσαρμόζοντας την γύρω απ΄την καινούργια ύπαρξη που εσύ - επαναλαμβανω - επέλεξες να δημιουργήσεις,ετσι θ'αλλαξεις και θα προσαρμόσεις τους τροπους έκφρασης της σεξουαλικότητας σου,είτε είσαι βανίλλας είτε βδσμης ,
    μέχρι τουλαχιστον αυτός ο νεος άνθρωπος που δημιούργησες αποκτήσει την δυνατότητα να επεξεργάζεται,να κρίνει και να αξιολογεί μόνος του τα ερεθίσματα που προσλαμβάνει,κατι εξ αλλου που αποτελει και το βασικό καθήκον ενός γονιού κατά την γνώμη μου.


    υγ.zinnia γλυκιά μου τη ευχαριστη εκπληξη ηταν αυτη;Να ελπιζουμε σε συνεχεια;