Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κουράστηκα για να σε αποκτήσω

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος devine_sub, στις 28 Σεπτεμβρίου 2010.

  1. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Κουράστηκα για να σε αποκτήσω

    Θα σκλαβωνόμουν από έρωτα και μόνον, αφού το πλαίσιο υποταγής θα ήταν υπαρκτό και γενικά αποδεκτό. Έχω όμως στο νου μου μια όμορφη κατάσταση σκλαβιάς όπου ο σκλάβος μπορεί ελεύθερα να είναι ο εαυτός του και να ανθεί στη σκλαβιά του.

    @ underherfeet,
    ανθρωπισμός υπήρχε και προ διαφωτισμού. Και ... πόσοι σκλάβοι πάλεψαν για την ελευθερία τους σε σχέση με αυτούς που θέλησαν και έμειναν σκλάβοι ακόμα και όταν αυτή έγινε παράνομη;
     
  2. kati

    kati Regular Member

    Απάντηση: Κουράστηκα για να σε αποκτήσω

    Παρόλο που δεν είμαι slave θα συμφωνήσω με τις απόψεις των underherfeet και Mr_XP

    Η σκλαβιά όπως ορίζεται εκτός bdsm δεν είναι συναινετικού χαρακτήρα και εμπεριέχει λίγη ανθρωπιά και καθόλου ρομαντισμό, τουλάχιστον η ιστορία αυτό έχει δείξει.

    Η ερώτηση ίσως έχει τεθεί με ελλειπή δεδομένα, μιας και δεν αναφέρει ακριβώς τι είδους σκλαβιά και τι ακριβώς προυποθέτει οτι ένας σκλάβος είναι υποχρεωμένος να πράττει.

    Αναρωτιέμαι και θα ήθελα να μάθω με κάθε καλή πρόθεση με ποιό τρόπο αυτές που απάντησαν οτι δε θα άλλαζε κάτι στην απόφαση να ασπαστούν τη σκλαβιά θα αντιμετώπιζαν τις εκάστοτε επιβολές εργασιών η τιμωριών που θα τους επιβάλλονταν.

    Θα ήταν διατεθειμένες να δουλεύουν για παράδειγμα 12 ώρες τη μέρα κάτω απο πιθανώς σκληρές συνθήκες, να είναι αναγκασμένες να κλειδώνονται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο χωρίς να ενδιαφέρεται πιθανώς ο ιδιοκτήτης τους για το εαν πάσχουν από κλειστοφοβία, να βιάζονται, ή να μη έχουν δικαίωμα να ενίστανται ακόμη και εάν τους στερείται κάτι πολύ πολύτιμο γι' αυτές;

    Πιστεύω οτι ίσως το ερώτημα θα χρειαζόταν περισσότερα δεδομένα για να αναλυθεί, να τεθούν περισσότερες υποθετικές συνθήκες και παραδοχές. Και στο τέλος εαν τεθούν αυτές φοβάμαι οτι θα καταλήξουμε στο υπάρχον bdsm-ικό μοντέλο της σύγχρονης εποχής.

    Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση
     
    Last edited: 29 Σεπτεμβρίου 2010
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Κουράστηκα για να σε αποκτήσω

    @ kati,
    θα ήταν πολύ ευτυχείς που δεν θα είχαν στ αλήθεια να αποφασίζουν για τίποτα.
     
  4. blindfold

    blindfold Contributor

    Απάντηση: Κουράστηκα για να σε αποκτήσω

    sis-slave ? sounds bad for mine ears ,but anyway .
    *αν είχα μία σκάβα στην ιδιοκτησία μου ή έστω υπό τις οδηγίες μου θα είχα καταφέρει απίστευτα πολλά πράγματα και θα ημουν χαρούμενος .

    *πιθανόν να το δεχόμουν ,η χαρά της άγνοιας όπως ανέφερε η tender lily είναι υπέροχη ... αλλά γενικά σαν role-play το αντιλαμβάνομαι μόνο ...

    *αν τραβάνε τώρα τα μάλλια τους ,τότε δεν θα τους είχε μείνει κανένα ,αλλά πιστεύω όχι ..

    *θα είχα μεγαλύτερες ενοχές γιατί το δεδομένο της καταστάσης θα μου εξώνοντε το αίσθημα της επιλογής .

    *ίδιο θα έκανα τα πάντα ,διαφορετικό θα ήταν ότι θα είχα ένα λόγο παραπάνω να αντιτοίθημε στη κοινωνία ...

    υ.γ. το αντιτοίθημε το αφιέρωνω στη ninevi καθώς και στον m.xp  
     
  5. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Κουράστηκα για να σε αποκτήσω

    αγαπητέ blindfold, δε δηλώσαμε ποτέ μονογαμικοί.  
    Επίσης, δε δήλωσα ποτέ straight.
    Συνεπώς, do the math ...  

    Προφανώς, ο καθένας επιλέγει αυτό που τον ικανοποιεί για να περνάει καλά και να είναι εντάξει με τη συνείδησή του.

    Γενικότερα:
    Ξέρω πως η διατύπωση του ερωτήματος είναι πολύ αόριστη, αλλά το αφήσαμε έτσι για να μην περιορίζονται οι απαντήσεις. Το απλούστερο θα ήταν να μιλήσουμε για συγκεκριμένη κοινωνία, αλλά τότε θα επικεντρώνατε στα πολιτικά της θέματα ... και θα χανόταν η ουσία.

    Δείτε την απορία της sis, ως την ενδοσκόπηση που κάνει κάποιος νέος στο χώρο του bdsm, που προσπαθεί να καταλάβει τις αιτίες πίσω από τις πράξεις του και πίσω από τις πράξεις εκείνων με τους οποίους σχετίζεται άμεσα. Αυτό είναι και τίποτα παραπάνω.

    Ούτε κοινωνιολογική, ούτε πολιτική ανάλυση νομίζω ότι απαντά στο "γιατί το κάνω αυτό?" και στο αν "θα το έκανα υπό διαφορετικές συνθήκες;" ...

    Υ.Γ. Οι απόψεις όλων μεταφέρονται "αρμοδίως" και σας ευχαριστεί.  
     
  6. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    @deviantsub
    Χωρις να θελω να φανω επικριτικός ή κατα οποιονδηποτε τροπο αρνητικος, ολο και πιο πολύ εχω την εντυπωση οτι η φιλη σου διαβασε Gor και γουσταρε την gorean κοινωνία. Κανω λαθος;
     
  7. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Re: Κουράστηκα για να σε αποκτήσω

    Όχι, δεν έχει καμία σχέση, από όσα ξέρω.

    Είναι όμως φαν των hentai {για τα οποία, ομολογώ, δεν ξέρω πολλά} και της αρέσουν κάποιες ταινίες με αντίστοιχα θέματα, αν αυτό σε βοηθά να την "ψυχολογήσεις".

    Η κουβέντα ξεκίνησε περισσότερο από την πρόταση για δημιουργία dungeon στο σπίτι του DL, και διάφορα αντίστοιχα ερεθίσματα.  
     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Κουράστηκα για να σε αποκτήσω

    πολυ θα ηθελα να μαθω αν οι σκλαβοι στις φυτειες της Αμερικης ασπαζονταν αυτη την αποψη.
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Κουράστηκα για να σε αποκτήσω

    Journal of Afro-American Studies και άλλες συναφείς περιοδικές εκδόσεις. Αναφέρονται εκτενώς στο πολιτισμικό σοκ που πέρασαν οι πρώην σκλάβοι που τώρα έπρεπε να ζουν ως ελεύθεροι και στις δυσκολίες της ζωής τους. Είναι πιο πολύπλευρο το θέμα απ ό,τι φανταζόμαστε και όχι, κανείς αρθρογράφος δεν συμπεραίνει ότι η σκλαβιά ήταν καλύτερη από την τωρινή κατάσταση, άλλωστε επιστημονικά κάτι τέτοιο δεν θα είχε το παραμικρό νόημα.

    [Ασφαλώς αναφέρονται εξίσου εκτενώς στη βιαιότητα με την οποία είχαν γίνει σκλάβοι εξ αρχής.]

    Και υπήρχε μια Σότζερνερ Τρουθ ή κάπως έτσι, ποιήτρια μαύρη, την είχαμε μάθει στο σχολείο που ήταν σκλάβα και έγινε υποχρεωτικά ελεύθερη και έπρεπε να φύγει από τη φυτεία που ζούσε από τότε που γεννήθηκε και να βρει μια δουλειά όπου να αμοίβεται. Περιγράφει στα ποιήματά της τη δυστυχία της, πόσο πολύ ήθελε να γυρίσει στη φυτεία να είναι σκλάβα, πόσο απλό της φαινόταν, πόσο βάναυσο και χωρίς αγάπη ένιωθε το να πληρώνεται (απλώς) για τη δουλειά που έκανε και πόσο σπουδαίο αγαθό όμως ήταν η ελευθερία και πως άξιζε την αγωνία που περνούσε.
     
  10. Ωκεανός

    Ωκεανός Flüggåэnk∂€čhiœßøl∫ên

    Re: Απάντηση: Κουράστηκα για να σε αποκτήσω

    Παραδόξως, υπάρχει πρίσμα υπό το οποίο θα είχε νόημα κάτι τέτοιο, είμαι σίγουρος πως έχεις υπόψιν σου το Σύνδρομο της Στοκχόλμης.
    [ame="http://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_syndrome"]Stockholm syndrome[/ame]

    Έψαξα να τη βρω στη Wikipedia, και ίσως να μην είναι αυτή που είχες στο μυαλό σου, γιατί απ' ότι φαίνεται πρόκειται για οπαδό κατάργησης της δουλείας:
    [ame="http://en.wikipedia.org/wiki/Sojourner_Truth"]Sojourner Truth[/ame]


    Έτσι κι αλλιώς πάντως, ακόμα κι αν αφήσουμε στην άκρη το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, είναι τέτοια η φύση του ανθρώπινου εγκεφάλου, που οποιαδήποτε αναποδιά μπορείς να διανοηθείς, υπάρχει σίγουρα κάποιος, κάπου εκεί έξω, που θα την υποστηρίξει. Γι αυτό και οι μαρτυρίες μεμονωμένων ατόμων είναι άχρηστες για τη διεξαγωγή συμπερασμάτων που να έχουν γενική εφαρμογή, έστω και σε μια πληθυσμιακή μειονότητα. (Ένα άτομο, ή ακόμα και δέκα άτομα, δεν λογαριάζονται ως μειονότητα.)
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Κουράστηκα για να σε αποκτήσω

    Αυτη η Τρουθ κομματακι διχασμένη προσωπικότητα μου ακούγεται...
    Anyway,αυτο που είναι γεγονός αναμφισβήτητο είναι πως καμμία κοινωνία,καμμία ομάδα και νομίζω κανένα άτομο - εκτός βδσμ - υποδουλώθηκε οικειοθελώς.Παντού στην ιστορία δούλοι γίνονται οσοι αναγκάζονται:κυριαρχούνται και υποτάσσονται σε ισχυρότερους ,είτε στρατιωτικά είτε οικονομικά..
    Το γεγονός δε οτι εξεγέρθησαν πολύ λιγότεροι απ΄'όσους συμβιβάστηκαν με την μοίρα τους δεν σημαίνει οτι τους άρεσε κιόλας.
    Πολλοί -,οι περισσότεροι- άνθρωποι προτιμούν να συνεχίσουν να αναπνέουν με μια αλυσίδα δεμένη στο πόδι παρά να τα κακαρώσουν προσπαθώντας να την σπάσουν.
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Κουράστηκα για να σε αποκτήσω

    Εγώ πάντως θα ήθελα να είμαι η submissive ερωμένη του Σπάρτακου, να στήνουμε ενέδρες στους παλιορωμαίους και το βράδυ στην ακροποταμιά να κάνουμε session στις καλαμιές.