Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Ειδήσεις

    Δηλαδή αυτή η είδηση σ' έκανε να γελάσεις;;;

    «Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου».  
     
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    Ετοιμη να εκραγεί η Ρουμανία

    ΕΘΝΟΣ 6/10/2010 Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


    Οχι ένας και δύο, αλλά έξι (!) υπουργοί της ρουμανικής κυβέρνησης καρατομήθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου -και μάλιστα όλοι οι οικονομικοί υπουργοί, αρχής γενομένης από εκείνους των Οικονομικών και της Οικονομίας- με στόχο να κατευναστεί προσωρινά η οργή των Ρουμάνων πολιτών, οι οποίοι διαδηλώνουν ασταμάτητα κατά της κυβερνητικής πολιτικής λιτότητας. Μάταιος κόπος. Η απόφαση του προέδρου Τραϊάν Μπασέσκου να συμφωνήσει τον Μάιο με το ΔΝΤ να περικόψει κατά 25% τους μισθούς των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και κατά 15% τα επιδόματά τους, μαζί με την αύξηση του ΦΠΑ κατά 5 ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες ώστε να φτάσει στο 24%, έχει πυροδοτήσει μια ασυγκράτητη λαϊκή οργή.

    Την προηγούμενη Δευτέρα κύλησε στο χώμα το κεφάλι και έβδομου υπουργού, του θεωρούμενου ως πανίσχυρου υπουργού Εσωτερικών Βασίλε Μπλάγκα. Τρία 24ωρα νωρίτερα είχαν προηγηθεί σκηνές που δύσκολα τις φαντάζεται κανείς.

    Περίπου 7.000 αστυνομικοί, που πήραν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το συνδικάτο τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μη εγκεκριμένη πορεία μέσα από το κέντρο του Βουκουρεστίου προς το προεδρικό μέγαρο. Απαιτούσαν να συναντηθούν με τον πρόεδρο Μπασέσκου, ο οποίος όμως δεν είχε ακόμη επιστρέψει από τη Βουλγαρία όπου βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη.
    Οι αστυνομικοί, οι περισσότεροι των οποίων ήταν με στολή, άρχισαν να πετούν κατά του προεδρικού μεγάρου μπουκάλια και... αστυνομικά κράνη, ενώ μονάδες χωροφυλακής παρατάχθηκαν απέναντι από τους οργισμένους αστυνομικούς, ανταλλάσσοντας ύβρεις. Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί είχαν προσέλθει ένοπλοι στη διαδήλωση.

    Ο πρόεδρος Μπασέσκου γνωστοποίησε λίγες ώρες αργότερα ότι απομακρύνει τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών, από την προστασία του προεδρικού μεγάρου και τις αντικαθιστά με χωροφύλακες, οι οποίοι υπάγονται στο υπουργείο Αμυνας.
    Ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ αρνήθηκε μάλιστα να τον συνοδεύσουν δυνάμεις της Τροχαίας από το αεροδρόμιο στην πόλη του Βουκουρεστίου. Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη δεξιά κυβέρνηση ότι με τις ενέργειές της προκαλεί κλίμα εμφυλίου πολέμου.

    Χθες, πάνω από 5.000 δάσκαλοι και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης διαδήλωσαν στη ρουμανική πρωτεύουσα, με αλλεπάλληλες διαδηλώσεις διαφόρων κλάδων να έχουν προγραμματιστεί γι' αυτήν και την επόμενη εβδομάδα. Οι μισθοί των εκπαιδευτικών έπεσαν λόγω ΔΝΤ στα 200 ευρώ τον μήνα.
    Παράλληλα, αποσυντίθεται σταδιακά και το εθνικό σύστημα υγείας της Ρουμανίας.
    Λόγω των μέτρων λιτότητας, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική. Οι ασθενείς πρέπει να αγοράζουν αυτοί τα φάρμακα και το... φαγητό (!) τους, ενώ μόνο με "φακελάκι" μπορεί κανείς να τύχει υποτυπώδους περίθαλψης, καθώς οι μισθοί των γιατρών στη Ρουμανία ανέρχονται συνολικά στα 250 ευρώ μηνιαίως, όταν οι μέσες αποδοχές των κρατικών νοσοκομειακών γιατρών στην ΕΕ είναι περίπου 1.400 ευρώ.
    Υπό το κράτος αυτών των συνθηκών, οι Ρουμάνοι γιατροί φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό.
    Από το 2007 που έγινε ελεύθερη η μετακίνησή τους στην ΕΕ, μετανάστευσαν περισσότεροι από 6.000 Ρουμάνοι γιατροί - από το σύνολο των 41.000 γιατρών της χώρας. Μετά την περικοπή κατά 25% του γλίσχρου μισθού τους, περίπου 2.500 ακόμη γιατροί θα εγκαταλείψουν φέτος τη χώρα, επιδεινώνοντας την κατάσταση των ρουμανικών νοσοκομείων.

    Η χώρα είναι συγκλονισμένη από το δράμα που εκτυλίχθηκε προ μηνός στο μαιευτήριο Τζιουλέστι του Βουκουρεστίου. Εξαιτίας της λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση κατ' απαίτηση του ΔΝΤ, το μαιευτήριο δεν είχε χρήματα για την εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας.
    Επιπλέον, μία και μόνη νοσηλεύτρια φρόντιζε όλα τα βρέφη που βρίσκονταν στη μονάδα εντατικής νεογνών. Κάπου είχε μετακινηθεί όταν ένα βραχυκύκλωμα προκάλεσε πυρκαγιά. Εξι πρόωρα βρέφη κάηκαν ζωντανά και πολύ περισσότερα υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, προκαλώντας σοκ στη ρουμανική κοινωνία και αποκαλύπτοντας το βάραθρο στο οποίο έχει πέσει...

    ΟΙ ΜΙΣΟΙ Αναπολούν τώρα τον... Τσαουσέσκου!

    Η απόγνωση των Ρουμάνων για την εξαθλίωση της χώρας τους αποτυπώνεται με δύο τρόπους στις δημοσκοπήσεις. Ο πρώτος είναι μέσω της φραστικής καταδίκης της κυβερνητικής Δεξιάς, η οποία τον Σεπτέμβριο συγκέντρωνε ποσοστό μόνο 14,6% (!), ενώ οι σοσιαλδημοκράτες της αντιπολίτευσης, ένα κόμμα βαθύτατα διεφθαρμένο, εκτοξεύτηκαν στο 37,1%. Ο δεύτερος τρόπος έκφρασης είναι η νοσταλγία για το προηγούμενο καθεστώς. Στην ίδια δημοσκόπηση, το 61% των Ρουμάνων υποστηρίζει ότι "ο κομμουνισμός είναι καλή ιδέα"! Σαν να μην έφτανε αυτό, το 49% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι με το καθεστώς Τσαουσέσκου περνούσαν πολύ καλύτερα από όσο σήμερα! Σημεία των καιρών...


    ***

    «Ιρλανδικό θαύμα»: έλλειμμα... 32%!

    ΕΘΝΟΣ 5/10/2010 Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


    Δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους όσοι το άκουγαν. Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι το διάβαζαν. Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μπράιαν Λένιχαν, ανακοίνωσε κάτι αδιανόητο: το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας για το 2010 θα ανέλθει στο... 32% του ΑΕΠ!!! Προσοχή, μιλάμε για το έλλειμμα, όχι για το δημόσιο χρέος! Αυτό δηλαδή που στο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ έχει καθοριστεί ότι επιτρέπεται να φτάνει μέχρι 3% του ΑΕΠ.

    Η δεξιά ιρλανδική κυβέρνηση του Μπράιαν Κάουεν, βλέποντας ότι οι Ιρλανδοί έχουν σκύψει το κεφάλι και δεν αντιδρούν στα μέτρα εφιαλτικής λιτότητας που τους επιβάλλει, προκειμένου να «ξελασπώσει» τις τράπεζες που έπαιξαν εξωφρενικά κερδοσκοπικά παιχνίδια, αποφάσισε να διαθέσει μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ ακόμη για χάρη του τραπεζικού τομέα. Ετσι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ιρλανδίας, το οποίο ήταν ήδη με 14,3% του ΑΕΠ το χειρότερο της ΕΕ κατά το 2009, αντί για 11% που υπολογιζόταν για το 2010 θα εκτιναχθεί στο απίστευτο, πρωτοφανές ύψος του 32%! Πάνω από δέκα φορές το όριο του Μάαστριχτ! Μιλάμε δε για την Ιρλανδία, μια χώρα που μόλις το 2007 είχε... πλεόνασμα, όχι έλλειμμα στον προϋπολογισμό της! Μια χώρα της οποίας το δημόσιο χρέος κατά το 2007 ανερχόταν μόλις στο 25% του ΑΕΠ.

    Η απόφαση, όμως, της κυβέρνησης να βάλει τους φορολογούμενους να πληρώσουν αυτοί τις ζημιές των ιδιωτικών τραπεζών έχει οδηγήσει την Ιρλανδία σε πλήρη οικονομική κατάρρευση.
    Το δημόσιο χρέος, το οποίο σε αντίθεση με το έλλειμμα είναι ένα μέγεθος που αυξομειώνεται δύσκολα και ιδίως η μείωσή του απαιτεί συνήθως δεκαετίες ολόκληρες, καλπάζει με τρελούς ρυθμούς στην Ιρλανδία: από 25% το 2007 έγινε 43,9% το 2008 και το 2009 -πάντα εξαιτίας των τραπεζών- εκτινάχθηκε στο 64%. Το 2010 η απόφαση της ιρλανδικής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα να δώσει δεκάδες ακόμη δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες απογειώνει το δημόσιο χρέος στο ύψος του 99% του ΑΕΠ, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Λένιχαν!

    Δεν χρειάζεται φιλοσοφία για να αντιληφθεί κανείς ότι το 99% είναι ένα προπαγανδιστικό κόλπο - ότι δηλαδή το ιρλανδικό χρέος σαφώς και θα υπερβεί στην πραγματικότητα το 100% του ΑΕΠ το 2010 και απλώς ανακοινώνεται αρχικά αριθμός που δεν είναι τριψήφιος, για λόγους ψυχολογικούς και επικοινωνιακούς. Το ίδιο άλλωστε κάνει και το Βέλγιο.

    Η κατάρρευση όμως της Ιρλανδίας έχει εξαιρετική σημασία από πολιτική, οικονομική και ιδεολογική σκοπιά. Πάνω από μία δεκαετία μάς είχαν ζαλίσει σε όλη την Ευρώπη με τον «Κελτικό Τίγρη», προβάλλοντας σε ολόκληρη την ΕΕ την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική του Δουβλίνου ως παράδειγμα προς μίμηση. Ο καθολικός καταποντισμός της ιρλανδικής οικονομίας εν ριπή οφθαλμού μόλις έσκασε η νεοφιλελεύθερη φούσκα αποδεικνύει την επικίνδυνη γελοιότητα αυτού του μοντέλου, που οδηγεί σε τραγωδία έναν ολόκληρο λαό.

    Σαρκάζουν μέχρι και οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Ο Κελτικός Τίγρης εδώ και πολύ καιρό πήρε το καπέλο του και το πανωφόρι του και εξαφανίστηκε στο σκοτάδι της νύχτας. Και τι λογαριασμό άφησε πίσω του! Η ανακοίνωση ότι ο λογαριασμός για τη διάσωση των ιρλανδικών τραπεζών μπορεί να αγγίξει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ δείχνει την παράλογη κλίμακα της τραπεζικής κρίσης».

    Εντυπωσιάζει μέσα σε αυτό το κλίμα πλήρους απαξίωσης της Ιρλανδίας η περιφρόνηση που δείχνουν μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες προς την... Ελλάδα! Η στάση της ιρλανδικής κυβέρνησης «δείχνει ότι η Ιρλανδία δεν είναι Ελλάδα» έγραφαν στην πρώτη σελίδα τους την Παρασκευή οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», προβάλλοντας δηλώσεις Βρετανού χρηματιστή.
    «Δεν υπάρχει θέμα να συναντηθεί τώρα η Ιρλανδία με το ελληνικό καρκίνωμα (!) στο εδώλιο των σχεδόν χρεοκοπημένων κρατών», έγραφε δηλητηριωδώς και η γαλλική «Μοντ» το Σάββατο.
    «Καρκίνωμα» η Ελλάδα, ενώ η ιρλανδική κυβέρνηση απλώς «επέλεξε τη διαφάνεια, παρουσιάζοντας τον «τρομερό» λογαριασμό της βοήθειας προς τις τράπεζες»! Τι να πει κανείς...

    Αρπάζει τα λεφτά για τις συντάξεις!

    ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ είναι η δεξιά κυβέρνηση της Ιρλανδίας στην προσπάθεια εξυπηρέτησης των τραπεζών. Με το έλλειμμα να εκτινάσσεται στο 32% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος να φτάνει στο 100% του ΑΕΠ αποσύρθηκε πανικόβλητη από την έκδοση ομολόγων μέχρι του χρόνου τον Ιούνιο. Αντί να δανειστεί με σίγουρα εξοντωτικό επιτόκιο, αποφάσισε να βάλει χέρι στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει το ταμείο συντάξεων της χώρας και να δώσει τα λεφτά αυτά για τις τράπεζες! Θα φάει δηλαδή τα λεφτά των συνταξιούχων και το 2011 πρέπει να δανειστεί τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια για να μπορέσει να πληρώσει τις συντάξεις αλλά και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων!
     
    Last edited: 7 Οκτωβρίου 2010
  3. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Θα ήθελα να δω τη στάση των Financial Times στις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των Βρετανών δημοσίων υπαλλήλων που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνησή τους. Και έπεται και συνέχεια.

    (Το πακέτο περιλαμβάνει τα "πρωτότυπα": αύξηση ορίων ηλικίας, αύξηση εισφορών, μείωση συντάξεων και επιδομάτων κλπ.)

    Βασικά φαντάζομαι τι θα λέει η εφημερίδα, δεδομένου του τι πρεσβεύουν οι "έγκυροι" FT σε σχέση με το Βρετανικό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο.
     
    Last edited: 7 Οκτωβρίου 2010
  4. ae1969

    ae1969 Regular Member

    ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ... 
     
     
  5. blindfold

    blindfold Contributor

    Απάντηση: Re: Ειδήσεις

    κάπου το διάβασα σε φιλική εφημερίδα προς το κυβερνών κόμμα .. ότι πλέον η θέση της ευρώπης απέναντι στη κρίση είναι να στηρίξη τις τράπεζες (την ονομαστική οικονομία) ρίχνοντας στο κενό τις παραγωγικές τάξεις (δλδ την ουσιαστική οικονομία... ) ,τα άρθα που διαβάζω με πείθουν προς τις ίδιες σκέψεις ...
     
  6. blindfold

    blindfold Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ειδήσεις

    πόσες φορές το έχω πει επίσης .. με αρκετούς
     
  7. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Γυναικεία διαίσθηση

    Αθήνα, Ελλάδα 11/10/2010 11:07 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Οι γυναίκες "πιάνουν στον αέρα" τις πιο επικίνδυνες ανταγωνίστριες που φλερτάρουν τους συντρόφους τους.

    Οι γυναίκες είναι σε θέση, ακούγοντας απλώς τον ήχο της φωνής άλλων γυναικών, να ξεχωρίσουν πότε το φλερτ γίνεται επικίνδυνο και ποιες από αυτές μπορεί να αποτελέσουν πραγματική απειλή για τη σχέση με τον σύντροφό τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Η μελέτη, από ερευνητές του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, υπό τον ανθρωπολόγο Ντέιβιντ Πουτς, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Personality and Individual Differences" (Προσωπικότητα και Ατομικές Διαφορές), σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", έδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν να προβλέψουν ποιες φωνές είναι πιο γοητευτικές στα αυτιά των ανδρών, άρα εν δυνάμει πιο "απειλητικές" για τις ίδιες.

    Οι ερευνητές έβαλαν άνδρες και γυναίκες να ακούσουν ηχογραφήσεις διαφόρων γυναικείων φωνών και να τις αξιολογήσουν ανάλογα με το πόσο γοητευτικές τις έβρισκαν. Αφού πρώτα οι άνδρες διάλεξαν τις γυναικείες φωνές που προτιμούσαν, επιλέγοντας έτσι μια γυναίκα από τη φωνή της για ένα νυχτερινό ραντεβού, στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι οι γυναίκες, που άκουσαν τις ίδιες φωνές, ήσαν σε θέση να προβλέψουν ποιες φωνές είχαν προτιμήσει οι άνδρες!

    "Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν φωνητικά χαρακτηριστικά για να εντοπίσουν τη δυνητική απειλή από ανταγωνίστριές τους", δήλωσε ο Πουτς, ο οποίος πρόσθεσε ότι η νέα μελέτη ρίχνει φως στο πώς οι άνδρες επιλέγουν μια υποψήφια σύντροφο (παίζει ρόλο αν η φωνή της ακούγεται νεανική και …πολλά υποσχόμενη), αλλά και στο πώς οι γυναίκες "πιάνουν στον αέρα" τις ισχυρότερες ανταγωνίστριές τους.

    Σύμφωνα με την έρευνα, ηθοποιοί όπως η Ρενέ Ζελβέγκερ και η Τζένιφερ Τίλι έχουν εκείνη την χροιά φωνής που οι άνδρες βρίσκουν κατ' εξοχήν ελκυστική, ενώ αντίθετα οι γυναίκες κατ' εξοχήν απειλητική. Από εξελικτική άποψη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια ψιλή γυναικεία φωνή που υποδηλώνει νεανικότητα και γονιμότητα, έλκει ιδιαίτερα τους άνδρες, ενώ αντίθετα μια βαθιά ανδρική φωνή που εκπέμπει κυριαρχία, αρέσει στις γυναίκες.
     
  8. vautrin

    vautrin Contributor

    ΙΚΑ: Ο ακρωτηριασμός μας κοστίζει λιγότερο!
    Κυνικές δικαιολογίες προς τους διαβητικούς που κινδυνεύουν

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΘΑ ΚΑΪΤΑΝΙΔΗ
    TA NEA Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

    Τη στιγμή που οι ακρωτηριασμοί είναι δύο έως και τέσσερις φορές συχνότεροι στους ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη το ΙΚΑ θεωρεί ότι δεν συμφέρει να καλύπτει το κόστος για τα διαβητικά παπούτσια.

    O ακρωτηριασμός κοστίζει λιγότερο: αυτή ήταν λίγο ώς πολύ η απάντηση που έλαβαν οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη από το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το ΙΚΑ, στο πάγιο αίτημά τους για την κάλυψη από το Ταμείο των παπουτσιών για διαβητικούς.

    Το ΙΚΑ, όπως αναφέρεται στην έγγραφη απάντησή του, στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη «ΠΟΣΣΑΣ ΔΙΑ», «έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το Ιδρυμα».

    Μάλιστα οι υπεύθυνοι έκαναν υπολογισμούς σύμφωνα με τους οποίους «η προβλεπόμενη ετήσια δαπάνη που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος ανέρχεται ενδεικτικά στο ύψος των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για περίπου 10.000 ασθενείς». Κόστος που αρνείται να αναλάβει, εκτιμώντας πως τα ειδικά παπούτσια δεν έχουν θεραπευτικό αποτέλεσμα.

    Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αθανασία Καρούνου λέει στα «ΝΕΑ» πως η λογιστική νοοτροπία που βασίζεται στο κριτήριο κόστους- αποτελεσματικότητας είναι «επιεικώς απαράδεκτη». Και συνεχίζει: «Επικαλούνται στοιχεία που δεν έχουν επιστημονική βάση. Αντίθετα, το παράδειγμα της Γερμανίας έχει δείξει μείωση των ακρωτηριασμών έως και 85% με την εφαρμογή τριών μέτρων- της ιατρικής διάγνωσης και παρέμβασης, της χορήγησης θεραπευτικών υποδημάτων και κατάλληλης υπόδησης και της εκπαίδευσης του ασθενούς».

    Τονίζει μάλιστα, ότι αυτά τα ειδικά παπούτσια για διαβητικούς κοστίζουν 350 έως 400 ευρώ, ενώ ένας ακρωτηριασμός φτάνει να κοστίζει στα Ταμεία έως και 70.000 ευρώ!

    Σημειώνεται πως κάθε χρόνο στη χώρα μας 2.000-3.000 διαβητικοί ακρωτηριάζονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών. Μάλιστα, οι γιατροί τονίζουν πως πολλοί ακρωτηριασμοί θα μπορούσε να είχαν αποφευχθεί εάν οι ασθενείς- υπολογίζονται πως ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο στη χώρα μας- ήταν σωστά εκπαιδευμένοι και λάμβαναν τα κατάλληλα μέτρα.

    Ειδικότερα, οι ακρωτηριασμοί είναι δύο έως και τέσσερις φορές συχνότεροι στους ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, εξαιτίας της διαβητικής νευροπάθειας που προκαλεί απώλεια αισθητικότητας στα κάτω άκρα. Ετσι εξηγείται πως ο ακρωτηριασμός συνήθως οφείλεται στην εξέλκωση, δηλαδή σε πληγή που προκαλείται από απλό τραύματα (π.χ. εκδορές από παπούτσι).

    Επιπλέον η περιφερική αρτηριοπάθεια, που συχνά συνυπάρχει με τη νευροπάθεια, καταστέλλει τους επουλωτικούς μηχανισμούς του οργανισμού με αποτέλεσμα να προκαλείται συχνά σε μόλυνση που μπορεί να καταλήξει σε γάγγραινα.
     
  9. vautrin

    vautrin Contributor

    Ο «διαδικτυακός εκφοβισμός» έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας- Η κρυφή βιντεοσκόπηση προσωπικών στιγμών ενός 18χρονου ομοφυλόφιλου Αμερικανού τον οδήγησε στην αυτοκτονία

    O θάνατος του βιολιστή και οι «κυβερνονταήδες»
    TO BHMA Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

    Ο 18χρονος Αμερικανός Τάιλερ Κλεμέντι ήταν ένας ντροπαλός αλλά χαρισματικός βιολιστής που φαινόταν ότι θα είχε λαμπρή μουσική σταδιοδρομία. Ο κακοήθης διασυρμός του όμως από δύο συμφοιτητές του, οι οποίοι τον βιντεοσκόπησαν κρυφά να συνευρίσκεται ερωτικά με έναν άλλον άντρα και «ανέβασαν» σε απευθείας μετάδοση τις περιπτύξεις
    του ζεύγους στο Διαδίκτυο, τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Το «cyber-bullying»,ο «διαδικτυακός εκφοβισμός»,έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας.Δεν στερεί από τους νέους μόνο την αξιοπρέπεια ή την ψυχική τους γαλήνη. Μπορεί να τους στερήσει, μάταια και αδόκητα, και τη ζωή.

    Πρωτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιου Τζέρσι, στο οποίο είχε εισαχθεί μετ΄ επαίνων, ο Τάιλερ δεν είχε εκδηλώσει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του. Οι σεξουαλικές προτιμήσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον συγκάτοικό του στη φοιτητική εστία Νταρούν Ράβι, ο οποίος μαζί με τη συμφοιτήτριά τους Μόλι Γουέι αποφάσισαν να «διασκεδάσουν» διαπομπεύοντάς τον ψηφιακά. Ενεργοποίησαν την κάμερα ενός λάπτοπ στο δωμάτιο και έκαναν απευθείας μετάδοση στο Ιnternet όχι σε μία αλλά σε δύο περιστάσεις. Μόλις ο Τάιλερ έμαθε τι είχε συμ βεί, δεν μπόρεσε να αντέξει την ντροπή και έπεσε από τη γέφυρα Τζορτζ Ουάσιγκτον, που συνδέει το Νιου Τζέρσι με τη Νέα Υόρκη.

    Αν και η Γουέι αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη, οι δύο 18χρονοι βρίσκονται υπό κατ΄ οίκον περιορισμό και κατηγορούνται για «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού με σεξουαλικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο». Κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ποινή πενταετούς φυλάκισης- αν μάλιστα, λόγω της ομοφυλοφιλίας του θύματος, το περιστατικό χαρακτηριστεί «έγκλημα μίσους», η ποινή μπορεί να διπλασιαστεί.

    Ο ευαίσθητος βιολιστής ήταν μόνο ένας από τους αμέτρητους νέους που επηρεάζει η άθλια τακτική του cyber-bullying. Ο αριθμός όσων απειλούνται, ταπεινώνονται ή παρενοχλούνται από τους «κυβερνονταήδες» αυξάνεται. Κυριαρχεί η ένοχη σιωπή: μόλις το ένα στα τρία θύματα καταγγέλλει τον εκφοβισμό. Αυτό που παλαιότερα συνέβαινε μόνο σε σχολεία ή δρόμους και περιλάμβανε ύβρεις, εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς ή και σωματική βία τώρα έχει επεκταθεί και σε ψηφιακό επίπεδο. Οι νέες τεχνολογίες δίνουν σε όποιον έχει κακές προθέσεις τη δυνατότητα να στέλνει ανώνυμα απειλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να πολιορκεί την προσωπική ιστοσελίδα του θύματος με προσβλητικά ή ψευδή σχόλια και να δημοσιοποιεί προσωπικές πληροφορίες παραμένοντας τις περισσότερες φορές ασύλληπτος.

    Οι επιθέσεις εκφοβισμού μέσω Ιnternet ξεκινούν πλέον ακόμη και από την ηλικία των επτά ετών, ενώ το φαινόμενο γίνεται ιδιαίτερα έντονο κατά την περίοδο της εφηβείας. Στις ΗΠΑ από το 2003 τουλάχιστον 12 παιδιά και έφηβοι (από 11 ως 18 ετών) αυτοκτόνησαν επειδή έπεσαν θύματα κάποιας μορφής cyberbullying.

    «Ο συγκάτοικός μου [σ.σ.:Τάιλερ Κλεμέντι] μου ζήτησε το δωμάτιο ως τα μεσάνυχτα. Πήγα στο δωμάτιο της Μόλι [σ.σ.:Γουέι] και άνοιξα τη βιντεοκάμερα του υπολογιστή μου. Τον είδα να φιλιέται με έναν άλλον τύπο! Γιούπι!» έγραψε στις 19 Σεπτεμβρίου ο Νταρούν Ράβι στην ιστοσελίδα του στο Τwitter. Αφού δημοσιοποίησε εντελώς κυνικά και απερίσκεπτα τις σεξουαλικές προτιμήσεις του «φίλου» του σε άγνωστο αριθμό ατόμων, προσπάθησε να «ανεβάσει» τη συνεύρεση ζωντανά στο Διαδίκτυο και προσκάλεσε τους συμφοιτητές τους να την παρακολουθήσουν.

    Οταν, στις 21 Σεπτεμβρίου, ο ανυποψίαστος Κλεμέντι ξαναζήτησε από τον συγκάτοικό του να του παραχωρήσει το δωμάτιο, εκείνος δέχθηκε ευχαρίστως αλλά φρόντισε αυτή τη φορά το δωμάτιο να είναι άριστα «παγιδευμένο» και το «κοινό» όσο το δυνατόν μεγαλύτερο. «Προκαλώ οποιονδήποτε διαθέτει τη λειτουργία iChat να συνδεθεί μαζί μου μέσω βιντεοκλήσης μεταξύ 9.30 και 12.00. Ναι, συμβαίνει και πάλι!» έγραψε αυτή τη φορά στο Τwitter. Την ώρα που όλοι οι ένοικοι της συγκεκριμένης εστίας ήδη συζητούσαν για την ομοφυλοφιλία του Κλεμέντι και τον κουτσομπόλευαν πίσω από την πλάτη του, τώρα μπορούσαν και να τον δουν να κάνει σεξ με έναν νεαρό άντρα σε απευθείας μετάδοση.

    Ο άτυχος μουσικός έμαθε σχεδόν αμέσως για τη διαπόμπευσή του και έσπευσε να διαμαρτυρηθεί στις πανεπιστημιακές αρχές, οι οποίες θεώρησαν το γεγονός «πολύ σοβαρό». Δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν όμως. Μόλις μία ημέρα αργότερα ο Κλεμέντι έκανε βουτιά θανάτου στον ποταμό Χάντσον αφήνοντας ένα σημείωμα στο Facebook που έγραφε μόνο: «Πέφτω από τη γέφυρα Τζορτζ Ουάσιγκτον. Συγγνώμη».


    ΕΦΗΒΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΤΟΥ INTERNET

    Ο «Τζος» ήταν πρώην φίλη της μαμάς...


    Η αυτοκτονία της Αμερικανίδας Μέγκαν Μέγερ σε ηλικία μόλις 13 ετών, το 2006, αρχικά αποτελούσε αίνιγμα για τους γονείς της.Τελικά ανακάλυψαν ότι μια γειτόνισσα,πρώην φίλη της μητέρας της,την παρενοχλούσε με ψευδώνυμο μέσω του ιστότοπου ΜySpace. Η Λόρι Ντρου- αλλά και διάφοροι γνωστοί της- εμφανιζόταν ως 16χρονος «Τζος» που έδειχνε ενδιαφέρον για τη Μέγκαν.

    Ηθελε να την ταπεινώσει και να την εκδικηθεί επειδή η κοπέλα δήθεν κουτσομπόλευε την κόρη της.

    Μόλις εξασφάλισε τη διαδικτυακή «φιλία» της Μέγκαν,ο «Τζος» άλλαξε στάση.«Δεν θέλω πια να είμαι φίλος σου γιατί είσαι κακός άνθρωπος! Ολοι σε μισούν! Εύχομαι η υπόλοιπη ζωή σου να είναι χάλια!» έγραψε στην τελευταία τους συζήτηση.«Είσαι από τα αγόρια που θα έκαναν ένα κορίτσι να αυτοκτονήσει...» του απάντησε η 13χρονη λίγα λεπτά προτού κρεμαστεί στο δωμάτιό της.


    Κακεντρέχεια και μετά θάνατον στο Facebook

    Η κραυγαλέα περίπτωση της Φίμπι Πράις προσείλκυσε την παγκόσμια προσοχή στα φαινόμενα διαδικτυακού και μη εκφοβισμού στα αμερικανικά σχολεία και προκάλεσε την υιοθέτηση σκληρότερων νόμων εναντίον τους από την Πολιτεία της Μασαχουσέτης.Η Φίμπι καταγόταν από την Ιρλανδία και δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από τις συμμαθήτριές της.Δεχόταν καθημερινά προπηλακισμούς στο σχολείο αλλά και πλήθος υβριστικών και ταπεινωτικών σχολίων - όπως «ιρλανδή πόρνη»- στην ιστοσελίδα της στο Facebook.Αδυνατώντας να ζητήσει βοήθεια από τους οικείους της,οδηγήθηκε στην απελπισία και κρεμάστηκε τον Ιανουάριο του 2010 σε ηλικία 16 ετών.Ακόμη και μετά θάνατον,όμως, συμμαθητές της συνέχισαν να δημοσιεύουν κακεντρεχή σχόλια στην προσωπική της ιστοσελίδα.Μέχρι στιγμής εκκρεμεί η δίκη επτά εφήβων κοριτσιών με κατηγορίες που ξεκινούν από απλή παρενόχληση και φτάνουν ως την επικίνδυνη σωματική βλάβη και δύο μεγαλύτερων αγοριών που κατηγορούνται για αποπλάνηση ανήλικης.
     
  10. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    η καλη πουτανα φαινεται απο τον προστατη της .........

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  11. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    μάλιστα .... μας πηρανε χαμπαρι ....

    Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010):

    Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα... γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα!
     
  12. kali crow

    kali crow Guest

    Re: Απάντηση: Ειδήσεις

    τα λογια ειναι περιττα...