Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Tώρα λοιπόν γνωρίζεις (ή αλλιώς το φάρδος του κώλου)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Seduction, στις 20 Οκτωβρίου 2010.

  1. Seduction

    Seduction Regular Member

    Διαβάστε το μέχρι το τέλος. Τρελή εξέλιξη...

    Η απόσταση ανάμεσα στις δύο ράγες των σιδηροδρομικών γραμμών στις ΗΠΑ είναι 4 πόδια και 8,5 ίντσες (143,5 cm). Μάλλον παράξενος αριθμός.

    Γιατί άραγε έχει επιλεγεί το συγκεκριμένο διάκενο;

    Διότι ο σιδηρόδρομος στις ΗΠΑ κατασκευάστηκε με τον τρόπο που είχε κατασκευαστεί ο σιδηρόδρομος στην Αγγλία, από Άγγλους μηχανικούς που μετανάστευσαν, και οι οποίοι θεώρησαν ότι θα ήταν καλή σκέψη, επειδή θα επέτρεπε να χρησιμοποιηθούν υπάρχουσες ατμομηχανές από την Αγγλία.

    Και τότε, γιατί οι Άγγλοι κατασκεύασαν τις ατμομηχανές τους έτσι; Διότι οι πρώτες σιδηροδρομικές γραμμές κατασκευάστηκαν από τους ίδιους μηχανικούς που κατασκεύαζαν τραμ, στο οποίο χρησιμοποιούσαν ήδη το συγκεκριμένο διάκενο.

    Και γιατί αυτό το διάκενο στο τραμ; Διότι οι κατασκευαστές του τραμ ήταν και κατασκευαστές αμαξών, που χρησιμοποιούσαν τα ίδια εργαλεία και τις ίδιες μεθόδους.

    Και γιατί οι άμαξες έχουν αυτό το διάκενο; Διότι, παντού στην Ευρώπη, και στην Αγγλία, οι δρόμοι είχαν λούκια για τους τροχούς των αμαξών και ένα διαφορετικό διάκενο θα προκαλούσε διαρκώς βλάβες στους άξονες.

    Και γιατί τα λούκια απέχουν τόσο μεταξύ τους; Διότι οι πρώτες μεγάλες οδοί στην Ευρώπη είχαν κατασκευαστεί από τους Ρωμαίους, με σκοπό να μετακινούνται εύκολα οι λεγεώνες τους. Οι πρώτες άμαξες ήταν οι πολεμικές άμαξες των Ρωμαίων. Οι άμαξες αυτές ήταν ιππήλατες: τις τραβούσαν δύο άλογα, τα οποία κάλπαζαν δίπλα-δίπλα και έπρεπε να απέχουν μεταξύ τους, ούτως ώστε το ένα άλογο να μην ενοχλεί το άλλο κατά τον καλπασμό. Προκειμένου να εξασφαλίζεται η σταθερότητα της άμαξας, οι τροχοί δεν έπρεπε να είναι ευθυγραμμισμένοι με τα ίχνη των αλόγων, ενώ δεν έπρεπε να είναι και πολύ απομακρυσμένοι, έτσι ώστε να αποτρέπονται τα ατυχήματα κατά την διασταύρωση δύο αμαξών στην ίδια οδό.

    Ιδού λοιπόν η απάντηση στο αρχικό μας ερώτημα! Το διάκενο στις ράγες των Αμερικανικών σιδηροδρόμων εξηγείται, αφού 2.000 χρόνια νωρίτερα, σε μιαν άλλη ήπειρο, οι ρωμαϊκές άμαξες κατασκευάζονταν ανάλογα με το φάρδος που έχουν τα καπούλια δύο αλόγων.

    Και τώρα, το κερασάκι στην τούρτα: Υπάρχει και μια προέκταση αυτής της ιστορίας με το διάκενο στις ράγες και τα καπούλια των αλόγων. Αν δει κανείς το Αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο στην εξέδρα εκτόξευσής του, μπορεί να παρατηρήσει δύο πλευρικές δεξαμενές καυσίμων που είναι στηριγμένες εκατέρωθεν της κεντρικής δεξαμενής.

    Η εταιρεία Thiokol κατασκευάζει αυτές τις δεξαμενές στο εργοστάσιό της στην Γιούτα. Θα ήθελαν να τις κάνουν μεγαλύτερες, αλλά οι δεξαμενές αποστέλλονται σιδηροδρομικώς στο σημείο εκτόξευσης. Η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ του εργοστασίου και του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ περνά από μια σήραγγα, κάτω από τα Βραχώδη Όρη. Αυτή η σήραγγα περιορίζει το μέγεθος των δεξαμενών στο πλάτος που έχουν τα καπούλια δύο αλόγων.

    Έτσι, το πλέον εξελιγμένο μεταφορικό μέσον του κόσμου, το διαστημικό λεωφορείο, εξαρτάται από το φάρδος του κώλου ενός αλόγου. Οι τεχνικές προδιαγραφές και η γραφειοκρατία είναι αθάνατες! Επομένως, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε να κρατάτε στα χέρια σας παράξενες προδιαγραφές και θα αναρωτιέστε *ποιος κώλος τις επινόησε,* θα έχετε θέσει το σωστό ερώτημα.

    Τώρα λοιπόν γνωρίζεις !!!

    (Δεν γνωρίζω τη πηγή του κειμένου)
     
  2. Kassandra

    Kassandra Regular Member

    Απάντηση: Tώρα λοιπόν γνωρίζεις (ή αλλιώς το φάρδος του κώλου)

    Πολύ όμορφο το παρόν κείμενο αλλά στην ουσία είναι ένας αστικός μύθος.
    Δεν αναφέρεται η πηγή πουθενά,είναι υποθέσεις ανθρώπων οι οποίες είναι βασισμένες σε ΠΙΘΑΝΑ ιστορικά στοιχεία τα οποία δεν επιβεβαιώνονται ιστορικά.Ο μύθος συναντάται σαν e-φήμη (ιντερνετική φήμη).
    Το εύρος των σιδηροδρομικών γραμμών το όρισε ο George Stephenson για πρώτη φορά. Για οποιαδήποτε πληροφορία βλέπουμε εδώ [ame=http://en.wikipedia.org/wiki/George_Stephenson]George Stephenson - Wikipedia, the free encyclopedia[/ame].

    Επίσης για το ότι το κείμενο χαρακτηρίζεται αστικός μύθος ή παρωδία μπορούμε να το δούμε εδώ The width of railroad tracks is based on history that extends back to Roman chariots-Fiction!.

    Και μια απορία από εμένα....Γιατί οι Αμερικάνοι με τόση τεχνολογία και τεχνογνωσία δεν κατασκευάζουν τις δεξαμενές επί τόπου αφού περάσουν τις πρώτες ύλες από τα τούνελ που υπάρχουν στα Βραχώδη όρη (μεγάλα τμήματα λαμαρίνας για την κατασκευή δεξαμενών τα οποία μπορούν να συναρμολογηθούν,κάτι πολύ απλό) και πρέπει να τις μεταφέρουν από αλλού?

    Και για καθαρά πληροφοριακούς λόγους οι αποκοπτόμενες δεξαμενές ενός διαστημικού λεωφορείου παίζουν άλλο ρόλο.
    Άρα καταρρίπτεται το "Έτσι, το πλέον εξελιγμένο μεταφορικό μέσον του κόσμου, το διαστημικό λεωφορείο, εξαρτάται από το φάρδος του κώλου ενός αλόγου."

    Φιλικά,
    Kassandra  

    P.S. Μου έφτιαξε τη βραδιά αλλά μου έδωσε και τροφή για σκέψη και συμπέρανα ότι αν κάποιος διαβάσει κάτι στο internet και δεν το ψάξει περαιτέρω καταλήγει πολλές φορές σε λάθος και εντελώς ανακριβή συμπεράσματα,τα οποία μπορεί να τα υποστηρίζει με σθένος ως αληθή και τεκμηριωμένα, πράγμα που συμβαίνει πολύ συχνά με θέματα που αφορούν το χώρο μας.Επομένως, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε να κρατάτε στα χέρια σας παράξενες προδιαγραφές και θα αναρωτιέστε *ποιος κώλος τις επινόησε,* θα έχετε θέσει το σωστό ερώτημα.
     
  3. Kitty

    Kitty Regular Member

    Απάντηση: Tώρα λοιπόν γνωρίζεις (ή αλλιώς το φάρδος του κώλου)

       
     
  4. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Tώρα λοιπόν γνωρίζεις (ή αλλιώς το φάρδος του κώλου)

    Ως πολύ όμορφο κείμενο, δημοσιεύτηκε στο φόρουμ από μένα, και μόνο!

    Αρα πέτυχε τον σκοπό του, ο οποίος ήταν να διασκεδάσει

    * Δεν είναι λάθος το συμπέρασμα, αλλά πολύ γενικευμένο.
    ** Υποστηρίζουν με σθένος κάτι, συνήθως οι δογματικοί άνθρωποι, οι κακώς πληροφορημένοι ή όσοι νομίζουν οτι είναι κτήτορες της υπέρτατης αλήθειας. Και οι τρείς περιπτώσεις αφορούν ανθρώπους που δεν είναι ούτε εραστές, ούτε κάτοχοι, αλλά ούτε και μαθητές της γνώσης.
    *** Σε ότι αφορά τον χώρο του BDSM, με την υπερπληθώρα πηγών που έχουν δημιουργηθεί στο internet, είναι τόσες πολλές οι σελίδες που γράφουν από σαχλαμάρες έως ανυπόστατες πληροφορίες, που πιστεύω πως μεγαλύτερη σύγχυση προσφέρει (ειδικά στους νεοεισερχόμενους, αλλά όχι μόνο), παρά γνώση κομίζει.
    **** Kάθε αναγνώστης με υγιή νου, λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του τη γνώση, αλλά δεν ξεχνά ποτέ το βάρος της εμπειρίας.
    Προτείνω να αξιολογείται σωστά η λαϊκή ρήση "και του Πανεπιστημίου και του Πεζοδρομίου". Και τα δύο με Π κεφαλαίο.
     
  5. jorge1970

    jorge1970 Regular Member

    Απάντηση: Tώρα λοιπόν γνωρίζεις (ή αλλιώς το φάρδος του κώλου)

    .. και μέχρι πίσω στα άλογα των Ρωμαίων να πηγαίνει το πράγμα (τίποτα δεν αποκλείεται, το σήμερα εξηγείται από το χθές, αυτό απ' το προχθές κλπ), και πάλι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα:

    Λίγο αργότερα (και αυτό έκανε τη διαφορά) από τον Stephenson, ο Brunel, δαιμόνιος Βρετανός μηχανικός που είχε κατασκευάσει έργα στα όρια της μηχανικής, ανέλαβε την κατασκευή του "Δυτικού σιδηρόδρομου". Μελέτησε εξ'αρχής το θέμα και κατασκεύασε τη γραμμή του με πλάτος 7 πόδια και 1⁄4 της ίντσας (άλλη παράξενη διάσταση κι αυτή) ή 2,14 m, περίπου 50% φαρδύτερη από του Stephenson, και που επέτρεπε μεγαλύτερη ταχύτητα και σταθερότητα.

    Δυστυχώς, περισσότερα χιλιόμετρα είχαν ήδη κατασκευαστεί με το πλάτος (του μαλάκα) του Stephenson από αυτά του Brunel και, επειδή έπρεπε να υπάρχει ενιαίος στόλος τραίνων, η γραμμή του Brunel ανακατασκευάστηκε στο (de facto πλέον) "στανταρ" πλάτος του Stephenson. Διαφορετικά, σήμερα τα τραίνα θα ήταν πιο φαρδιά, πιο γρήγορα και πιο σταθερά.


    ποιόν?

    Τα δύο αυτά πλευρικά 'μακρυνάρια' του διαστ. λεωφορείου δεν είναι απλώς δεξαμενές, είναι προωθητικοί πύραυλοι που απαιτούνται για τα 2 πρώτα δύσκολα λεπτά της εκτόξευσης. Ακριβοί και πολύτιμοι αποδεσμεύονται πρώτοι, επιστρέφουν με αερόστατα και επανασυλλέγονται. Δεξαμενή είναι μόνο το κεντρικό εκείνο θηρίο και είναι μιας χρήσης. Δεν είναι επομένως (οι 2 πύραυλοι) απλά "τενεκέδια" που μπορούν να συναρμολογηθούν επί τόπου.

    Ακόμα και η κεντρική δεξαμενή (που είναι απλώς δεξαμενή) δεν είναι απλό πράγμα: αποτελείται από κυλινδρικά τμήματα που συναρμολογούνται διαδοχικά, το ένα πάνω στο άλλο. Σε κάθε ένωση δύο τέτοιων τμημάτων μεσολαβούν 2 (τότε, 3 πλέον) "φλάντζες", τα O-rings του Challenger αν έχετε ακουστά. Στις παγωμένες θερμοκρασίες της τότε εκτόξευσης, οι φλάντζες (που η Thiokol κατασκεύαζε) "ζαρώσανε", άφησαν χαραμάδες, καύσιμο διέρευσε, πήρε φωτιά από τους κινητήρες που ήταν δίπλα, η φωτιά μπήκε στην δεξαμενή και έγινε το μπαμ..
     
  6. Sir P

    Sir P Regular Member

    Απάντηση: Tώρα λοιπόν γνωρίζεις (ή αλλιώς το φάρδος του κώλου)

    σημειωση : ο σιδηροδρομος στην ρωσσια εχει μεγαλυτερο πλατος γραμμων.καθε βαγονι απο την ευρωπη για να μπει στο ρωσικο δικτυο αλλαζει φορεια(το συστημα των τροχων)

    φημολογειται επισεις οτι ενας απο τους παραγοντες που εχασε ο χιτλερ τον πολεμο στην ρωσια, ειναι και το οτι δε μπορουσε να χρησιμοποιησει τα τρενα του εκει.

    ασχετη η σημειωση μου σε σχεση με το αρχικο θεμα του νηματος απλα το παραθετω σαν πληροφορια.