Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Bdsm και δυσλεξία

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος zwg, στις 21 Οκτωβρίου 2010.

  1. zwg

    zwg Regular Member

    Το παρακάτω threat αφορά μια πρόσφατη ανακάλυψη μου πάνω σε εμένα   και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, τα σχόλια όλα δικά σας! Προς τα τέλη της θητείας μου στο λύκειο λοιπόν ανακάλυψα πως έχω δυσλεξία. Αυτό είχε αποτέλεσμα να δώσω προφορικά εξετάσεις. Ποτέ μου όμως ως τώρα δεν κατάλαβα περί τίνος ακριβώς πρόκειται και τι εννοούσαν όταν έλεγαν δυσλεξία.
    Εκείνα περίπου τα χρόνια ανακάλυψα και το bdsm μέσα μου. Ποτέ μου όμως δεν μου άρεσε να αυτοϊκανοποιούμε με την χρήση πορνογραφικού υλικού. Πάντα γινόταν με την χρήση της φαντασίας μου με ιστορίες και φαντασίες που έπλαθα και δημιουργούσα ο ίδιος. Μου άρεσε τόσο πολύ αυτός ο τρόπος... που απορούσα πολλές φορές γιατί οι άνθρωποι να βλέπουν με τόσο πάθος το πορνό ενώ η φαντασία έχει πολύ καλύτερο υλικό!!
    Πριν λίγες μέρες λοιπόν βρέθηκε στα χέρια μου ένα άρθρο, ενός καθηγητή ειδικευμένου πάνω στην δυσλεξία. Εκεί λοιπόν έλεγε και εξηγούσε πως τα άτομα που πάσχουν από δυσλεξία έχουν φοβερά πλεονεκτήματα...το μυαλό τους σκέφτεται με εικόνες και όχι με λέξεις έτσι έχουν περισσότερη ευστροφία από τους άλλους... (παραδείγματα δυσλεκτικών: Αϊνστάιν, Έντισον, Λεονάρδο Ντα Βίντσι, Τομ Κρουζ, Τζον Λένον, Πικάσο κ.α)
    Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφέρω πως τώρα ξέρω που οφείλετε η ατελείωτη και αχόρταγη φαντασία μου και γιατί όταν ακούω μια σκέψη άλλου ειδικά πάνω στο bdsm μπορώ να πλάσω πολλές άλλες ωραίες σκέψεις πάνω στο αντικείμενο  

    Ευχαριστώ πολύ που με διαβάσατε θα χαρώ πάρα πολύ να ακούσω την γνώμη σας πάνω στο θέμα.

    Ο πάντα δικός σας Ζωγράφος!
     
  2. Ωκεανός

    Ωκεανός Flüggåэnk∂€čhiœßøl∫ên

    Εγώ δεν ξέρω πολλά πράγματα περί δυσλεξίας, θα ήθελα όμως να τρίψω το αψεγάδιαστα γραμμένο άρθρο σου στα μούτρα όσων επικαλούνται κάποια δήθεν δυσλεξία τους (αδιάγνωστη συνήθως) για να δικαιολογήσουν την τσαπατσουλιά τους στο γράψιμο.
     
  3. XplorR

    XplorR Regular Member

    Απάντηση: Re: Bdsm και δυσλεξία

    Σωστός!

    Πάντως το νήμα δε νομίζω ότι έχει και πολύ σχέση με το BDSM... οι "πορνογραφικές ιστορίες" θα μπορούσαν πολύ καλά να είναι και vanillότατες...
     
  4. mescalito

    mescalito New Member

    Απάντηση: Bdsm και δυσλεξία

    Απ' όσο θυμάμαι η δυσλεξία οφείλεται σε μια διαταραχή του εγκεφάλου που έχει να κάνει με την κίνηση των ματιών. Ο εγκέφαλος μέσω των ματιών "φωτογραφίζει" τις λέξεις με μια συγκεκριμένη σειρά και μ' αυτόν τον τρόπο μπορούμε και διαβάζουμε. Στο δυσλεκτικό άτομο η κίνηση των ματιών δεν ακολουθεί την προκαθορισμένη σειρά με αποτέλεσμα να "φωτογραφίζει" άσχετα κομμάτια λέξεων και να μπερδεύει τον εγκέφαλο, μιας και ο ίδιος καθυστερεί στην προσπάθεια του να ενώσει τα κομμάτια των φωτογραφιών , έτσι ώστε να έχουμε ένα λογικό αποτέλεσμα. Αυτός είναι και ο λόγος που τα δυσλεκτικά δυσκολεύονται στην ανάγνωση.
     
  5. aria

    aria Regular Member

    Απάντηση: Bdsm και δυσλεξία

    Ανακάλυψα ότι έχω δυσλεξία στο γυμνάσιο, από τότε προσπάθησα και δούλεψα πολύ ώστε να βελτιώσω την κατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό που ανέφερες για τις εικόνες όντως ισχύει, έχει να κάνει με την λειτουργία του εγκέφαλου που στα δυσλεκτικά άτομα είναι διαφορετική.
    Και θα συμφωνήσω με τον Mr_XP στο ότι τις περισσότερες φορές η δυσλεξία χρησιμοποιείτε ως δικαιολογία.
     
  6. dawn

    dawn Regular Member

    Απάντηση: Bdsm και δυσλεξία

    Έχοντας δυσλεκτικούς στο κοντικό μου περιβάλλον ξέρω από πρώτο χέρι τη διαφορετικότητα τους. Αντιλαμβάνονται πολλά πράγματα με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο και είναι ευφυέστατοι. Ομολογώ ότι υπάρχουν στιγμές που θα ήθελα να είχα τόσο ζωηρή φαντασία. Βέβαια δε νομίζω ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη δυσλεξία και το bdsm. Όμως θα ήθελα πολύ να διαβάσω μία ιστορία από εσένα. Κάτι μου λέει ότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον! (πληροφοριακά και η Αγκάθα Κρίστι ήταν δυσλεκτική)
     
  7. zwg

    zwg Regular Member

    Ιστορία ε; Τώρα μιλάς στον τομέα μου  

    ---------- Post added at 00:33 ---------- Previous post was at 23:07 ----------

    εν τω μεταξύ .... η πλάκα είναι ότι είμαι και αριστερόχειρας.... που λένε ότι όσοι γράφουν με το αριστερό έχουν περισσότερη φαντασία  
     
  8. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Αστικός μύθος. Κι εγώ αριστερόχειρας είμαι αλλά σας διαβεβαιώνω πως είμαι ένας εντελώς πεζός άνθρωπος  

    Λίγο πιο σοβαρά τώρα: Προσπαθώ να δω τη σχέση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στην όποια ενασχόληση με το bdsm και τη δυσλεξία αλλά αδυνατώ. Το ότι ο εγκέφαλος του δυσλεκτικού μπορεί να αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα διαφορετικά, δε νομίζω πως σχετίζεται με το κατά πόσο το άτομο θα ασχοληθεί με το bdsm. Αυτό εξαρτάται από τα βιώματά του, τις ανησυχίες, τα θέλω του, κι όχι με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του. Ίσως, βέβαια, ο δυσλεκτικός που ασχολείται με το bdsm να το αντιλαμβάνεται διαφορετικά σε σχέση με κάποιο μη δυσλεκτικό άτομο. Παρόμοιες όμως διαφορές θα υπήρχαν ανάμεσα και σ' ένα δυσλεκτικό κι έναν μη δυσλεκτικό vanilla.

    @ mescalito: Πριν από κάμποσο καιρό διάβασα πως το ποσοστό των δυσλεκτικών είναι αρκετά μεγαλύτερο απ' όσο πιστεύουμε, επομένως ο όρος "διαταραχή" μάλλον είναι αδόκιμος.
     
  9. mescalito

    mescalito New Member

    Απάντηση: Bdsm και δυσλεξία

    Κι εγώ αναρωτιέμαι τι σχέσει μπορεί να έχει η δυσλεξία με το bdsm.

    @ Durcet: Δεν μπορώ να καταλάβω το σχέση έχει ο όρος με το ποσοστό των δυσλεξικών αλλά ίσως και να κάνω λάθος. Ας το πω αδυναμία του εγκεφάλου να συνεργαστεί με την κίνηση των οφθαλμών, ίσως λίγο καλύτερο...
    Αν και η οφθαλμοκίνηση είναι μια από τις μορφές της δυσλεξίας μιας και υπάρχουν και οι ακουστικές αδυναμίες...
     
  10. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Δυσλεξία και αστιγματισμός

    Θα συμφωνήσω. Επειδή πριν από 30 χρόνια, δεν ήταν ασυνήθιστο να καταπιέζουν οι γονείς τα παιδιά τους για να γράψουν με το δεξί, διοχετεύτηκε όλο αυτό το παραμύθι περί "δημιουργικότερων" και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αριστερόχειρων. Το οποίο στηρίζεται σε 5 αναφορές random διασημοτήτων που ήταν αριστερόχειρες.

    Πέραν αυτού, οι μορφές δυσλεξίας είναι πολλές: δυσγραφία, δυσκολία στα νούμερα, δυσκολία στην ανάγνωση κ.ο.κ. Ακόμα είναι terra incognita και δεν έχω δει συγκεκριμένη κλίμακα που να προσδιορίζει βαθμό "διαφορετικότητας" από το γενικό πληθυσμό.

    {Κι εγώ έχω αστιγματισμό, μετράει;  }

    Το θέμα "φούντωσε" επειδή με τον τρόπο αυτό κάποια παιδιά έμπαιναν σε ΑΕΙ / ΤΕΙ με προφορικές εξετάσεις: επειδή ζούμε στην Ελλάδα, έχουν γίνει πολλές γνωματεύσεις που πληρώθηκαν χρυσάφι. Για χάρη του βασιλικού, ποτίστηκαν γλάστρες και ζαρντινιέρες!
     
  11. zwg

    zwg Regular Member

    Ίσα ίσα... τα άτομα που έδωσαν όλα προφορικά απ' όσο ξέρω όλοι κόπηκαν. Δηλαδή τι περίμενες; Ελλάδα και σωστό σύστημα; Οι νόμοι προφορικών εξετάσεων δεν τηρούνται. Το ποσοστό δυσλεξικών είναι περίπου 3-5%.
    Όσο για το bdsm σκέφτηκα πως αν κάποιος έχει μεγαλύτερη ευστροφία, αυτό μπορεί να συνεπάγεται με μεγαλύτερη φαντασία κάτι το οποίο είναι βασικό συστατικό του bdsm
     
  12. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Re: Bdsm και δυσλεξία

    Αντιθέτως, μιας και το θέτεις περιπτωσιολογικά, εγώ ξέρω άτομα που πέρασαν, κακώς, κάκιστα {imho} εκμεταλλευόμενοι την τρύπα. Το μόνο καλό είναι πως δεν πήραν πτυχίο {απ' όσο ξέρω, μπορεί με το Νόμο Γιαννάκου να κάνανε τίποτα}.

    Μία διόρθωση: όχι "είναι". Υπολογίζεται. Εικάζεται. Εκτιμάται. Δηλώνεται, έστω.

    Και το ποσοστό όσων έχουν άλλες μαθησιακές δυσκολίες;

    Ναι, η ευστροφία είθισται να πάει χέρι χέρι με τη φαντασία.