Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Αυτές είναι μπίζνες!

    Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ 21/10/2010 18:31 (ΑΠΕ-ΜΠΕ- Γαλλ. πρακτ. )

    ΗΠΑ. Τα δικαιώματα του ονόματος του διαδικτυακού τόπου sex.com πωλήθηκαν προς 13 εκατομμύρια δολάρια.

    Τα δικαιώματα του ονόματος του διαδικτυακού τόπου (domain name) sex.com αναμένεται να πουληθούν προς 13 εκατομμύρια δολάρια σε μία εταιρεία με έδρα στο αρχιπέλαγος των Αντίλλων, την Clover Holdings, όπως δήλωσε σήμερα μία δικαστική πηγή.

    Ένας δικηγόρος της εταιρείας Escom, στην οποία ανήκει αυτή τη στιγμή το όνομα, δήλωσε ότι ζήτησε από έναν δικαστή να αναγνωρίσει ότι η Clover Holdings κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά στη δημοπρασία που ξεκίνησε τον Ιούλιο.

    "Χρειάστηκε πολύς χρόνος και προσπάθειες και από τις δύο πλευρές για τις διαπραγματεύσεις (...) (και η συμφωνία για την τιμή πώλησης) αποτελεί συμβιβασμό και των δύο πλευρών", δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος της Escom Τζέφρι Ντάλμπεργκ.

    Η Escom πώλησε αυτό το όνομα, που θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά στον κόσμο, αφού κήρυξε πτώχευση. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η Escom το είχε αγοράσει προς 12 με 14 εκατομμύρια δολάρια το 2006.

    Περίπου 12 εταιρείες κατέθεσαν προσφορές για να αποκτήσουν αυτό το όνομα. Οι διαθέσιμες πληροφορίες δεν διευκρινίζουν τις ακριβείς διαστηριότητες της Clover Holdings. Η πώληση του ονόματος αναμένεται να επικυρωθεί ως τις 27 Οκτωβρίου.
     
  2. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Παγκοσμιοποίηση ... κάποιου είδους.

    Μαδρίτη, Ισπανία 22/10/2010 18:20 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ Πρακτ)

    Ισπανία:Ο μεγαλύτερος οίκος ανοχής στην Ευρώπη άνοιξε στα σύνορα Γαλλίας- Ισπανίας.

    Ο "Παράδεισος", που παρουσιάζεται ως ο πιο μεγάλος οίκος ανοχής στην Ευρώπη, άνοιξε χθες Πέμπτη βράδυ στην Λα Χονκέρε, μία μικρή πόλη της ισπανικής Καταλονίας, η οποία είναι ήδη διάσημη για τον σεξοτουρισμό της, ιδιαίτερα προς τους Γάλλους γείτονές της.

    Αρκετοί Γάλλοι, των οποίων τα σπίτια είναι σε περιοχές όπου οι οίκοι ανοχής είναι απαγορευμένοι, κάνουν ένα μικρό ταξίδι προς την Χονκέρα, η οποία βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από την γαλλική πόλη Περπινιάν. Εκεί ανοίγουν τις πύλες του Παραδείσου, όπου εργάζονται περίπου εκατό πόρνες, κυρίως από την Ρουμανία.

    Ο δήμαρχος της Λα Χονκέρα, Χορδί Τσαμπέθας, είχε προσπαθήσει να αποτρέψει την δημιουργία του Παραδείσου. Όμως, το ισπανικό δικαστήριο αναγκάστηκε να εκδώσει την οικοδομική άδεια.

    Στην Λα Χονκέρα, όπου κατοικούν 3.000 άτομα υπάρχουν ακόμη περίπου δώδεκα "puticlubs", όπως λέγονται στην Ισπανία, όπου εργάζονται εκατοντάδες κορίτσια.
     
  3. kali crow

    kali crow Guest

    Re: Καλό Ταξίδι,Arianna..

    Δέκα χιλιάδες επισκέπτες έχει συγκεντρώσει μέσα σε μία εβδομάδα η έκθεση «Ο Χίτλερ και οι Γερμανοί», που εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Ιστορικό Μουσείο του Βερολίνου, με στόχο να ρίξει μια διαφορετική ματιά στην κοινωνία που δημιούργησε ο Αδόλφος Χίτλερ. Μόνο την πρώτη ημέρα την έκθεση επισκέφτηκαν 4.000 άνθρωποι που χρειάστηκε να περιμένουν ακόμα και μιάμιση ώρα, δήλωσε ο Ρούντολφ Τράμπολντ, εκπρόσωπος του μουσείου. Εξηγώντας γιατί η έκθεση είναι τόσο δημοφιλής, ο Τράμπολντ απάντησε: «Είναι η πρώτη που εξηγεί πώς ένας άνθρωπος που έζησε στο περιθώριο της κοινωνίας για 30 χρόνια σε ξενώνες της Βιέννης μπόρεσε να γίνει ένας σχεδόν μυθικός ηγέτης του γερμανικού λαού. Η έκθεση βοηθά τους Γερμανούς και τους ξένους να συμφιλιωθούν με το παρελθόν».
    v4.ethnos.gr - 10.000 είδαν την έκθεση Χίτλερ - τεχνες , πολιτισμος

    ---------- Post added at 20:31 ---------- Previous post was at 20:29 ----------

    Αντιμέτωπη με επιδημία χολέρας βρίσκεται η Αϊτή, εννέα μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό που προκάλεσε τον θάνατο 300.000 ανθρώπων και άφησε 1,5 εκατομμύρια άστεγους. Τουλάχιστον 140 άνθρωποι έχουν χάσει τις τελευταίες ημέρες τη ζωή τους στην περιοχή Αρτιμπονίτε, βορείως της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς, ενώ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.500 κρούσματα.

    Και μολονότι οι υγειονομικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν ακόμα τη χολέρα (έως ότου βγουν τα τελικά αποτελέσματα από τις νεκροψίες), όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη συγκεκριμένη ασθένεια. «Από τα 15 δείγματα που λάβαμε, τα 13 δείχνουν ότι πρόκειται για χολέρα», δηλώνει ο διευθυντής του κέντρου υγείας της Αϊτής, Γκάμπριελ Τιμόντε.

    Μολυσμένο νερό και τρόφιμα
    Η χολέρα μεταδίδεται από μολυσμένο νερό και τρόφιμα και συνήθως προκαλεί διάρροια και βαριά αφυδάτωση στον ασθενή, προκαλώντας τον θάνατο ακόμα και σε ώρες, εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Αυτά ακριβώς είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα θύματα στην Αϊτή - υψηλό πυρετό, εμετούς και διάρροια. Και μάλιστα σε μία περιοχή που, μολονότι δεν επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου, δέχτηκε χιλιάδες αστέγους. Και τώρα φαίνεται να πληρώνει το τίμημα των άθλιων συνθηκών διαβίωσης?
    v2.imerisia.gr - Επιδημία χολέρας μαστίζει την Αϊτή - ειδησεις , επικαιροτητα , κοσμος

    ---------- Post added at 20:33 ---------- Previous post was at 20:31 ----------

    Νερό και ασήμι έχει στην επιφάνειά της η Σελήνη, σύμφωνα με επιστήμονες της ΝΑΣΑ, που δεν έκρυψαν την έκπληξή τους για τα πορίσματα της έρευνάς τους, τα οποία δείχνουν ότι ο φυσικός δορυφόρος της Γης είναι αρκετά πλούσιος σε αργυρομεταλλεύματα.
    Η ανακάλυψη των επιστημόνων αναπτερώνει τις ελπίδες για τη δημιουργία μόνιμων, επανδρωμένων βάσεων στη Σελήνη.
    Σύμφωνα με ερευνητές του Κέντρου Ames της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, με επικεφαλής τον Αντονι Καλαπρέτε και του πανεπιστημίου Μπράουν των ΗΠΑ, οι οποίες μελετούν την επιφάνεια της Σελήνης, ο κρατήρας Καμπέους στον νότιο, σκοτεινό πόλο του δορυφόρου διαθέτει μεγάλες ποσότητες παγωμένου νερού. Επιπλέον, στον κρατήρα βρέθηκαν σημαντικές ποσότητες μονοξειδίου του άνθρακα, μεθανίου, αμμωνίας και αργύρου.

    Οι Αμερικανοί ερευνητές ανέλυσαν φωτογραφίες από την περιοχή στην οποία προσέκρουσε τον Οκτώβριο του 2009 ειδική ρουκέτα, η οποία είχε εκτοξευτεί από τη ΝΑΣΑ, προκειμένου να μελετήσουν το υπέδαφος της Σελήνης, και παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με τις επιθεωρήσεις «New Scientist» και «Nature».

    «Θησαυροφυλάκιο»
    «Αυτό το μέρος μοιάζει με θησαυροφυλάκιο στοιχείων, γεμάτο συστατικά που έχουν απελευθερωθεί σε όλη τη Σελήνη, υποστηρίζει ο πλανητικός γεωλόγος του Πανεπιστημίου Μπράουν. Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι αστροναύτες των αποστολών «Απόλλων», που περπάτησαν στη Σελήνη πριν από δεκαετίες, είχαν εντοπίσει όχι μόνο ίχνη αργύρου αλλά και χρυσού στην πλευρά του δορυφόρου που κοιτάζει μόνιμα τη γη.

    Ωστόσο, η νέα ανακάλυψη στη μόνιμα σκοτεινή πλευρά της Σελήνης δείχνει ότι το ασήμι είναι εξαπλωμένο παντού, αν και, όπως τόνισε ο Αμερικανός γεωλόγος, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε εξόρυξη στην επιφάνειά της».

    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων, το 5,6% της συνολικής μάζας υλικών κρατήρα, στο σημείο όπου έγινε η πρόσκρουση, αποτελείται από νερό.

    Οι ερευνητές εκτιμούν ότι στους πόλους κάτω από το μόνιμα παγωμένο επιφανειακό στρώμα μπορεί να υπάρχουν πολλά δισεκατομμύρια λίτρα νερού, τα οποία θα αποτελέσουν πολύτιμο πόρο για την υποστήριξη μελλοντικών επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη.

    Οπως δήλωσε ο Αντινο Καλαπρέτε, ερευνητής του Κέντρου Ames της ΝΑSA, «υπάρχουν μέρη στη Σελήνη που είναι πιο υγρά από τη Γη. Αυτό είναι ένα σοκ».

    Ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας, Πολ Σπουδής, του Σεληνιακού και Πλανητικού Ινστιτούτου της NASA στο Χιούστον, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την ανακάλυψη αργύρου.

    «Χρειαζόμαστε μία αποστολή με όχημα ρόβερ στη σεληνιακή επιφάνεια. Θέλω να δω επιτόπιες μετρήσεις πριν το πιστέψω».

    Μίνα Αγγελίνη
    v4.ethnos.gr - Νερό και ασήμι στη Σελήνη - e-life , επιστημες
     
  4. vautrin

    vautrin Contributor

    Ελευθεροτυπία, Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

    Google συνεργαCIA

    ΚΕΙΜΕΝΑ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

    Οτι η Google δεν είναι μόνο μια αθώα μηχανή αναζήτησης αλλά συνεργάζεται εδώ και χρόνια με μυστικές υπηρεσίες, δεν είναι είδηση.
    Ηδη την άνοιξη του 2008 άρχισαν να εμφανίζονται δημοσιεύματα στον ξένο τύπο που μιλούσαν για αυτή την ιδιαίτερη συνεργασία. Τότε -ή τουλάχιστον τότε το έμαθε ο απλός κόσμος- ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα και το πρόγραμμα Intellipedia, ένα είδος wikipedia των μυστικών υπηρεσιών, στο οποίο CIA, FBI και άλλες υπηρεσίες δημιουργούσαν και εμπλούτιζαν προσθέτοντας και τροποποιώντας πληροφορίες μια γιγαντιαία τράπεζα δεδομένων για «ύποπτους» κάθε τύπου, για εγκληματίες, κατάδικους, φυλακισμένους, σεσημασμένους κ.λπ.

    Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε το 2005, χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Google και μετά από βελτιώσεις είναι πιά το δεξί χέρι των μυστικών υπηρεσιών που ψάχνουν εκεί ό,τι τους απασχολεί με την άνεση που εμείς κάνουμε αναζητήσεις στη γνωστή σελίδα της Google. Μόνο που στην δική μας περίπτωση, τα αποτελέσματα δεν είναι «άκρως απόρρητα», ενώ αυτά της Intellipedia είναι.

    Εκτοτε η συνεργασία συνεχίστηκε και πριν από λίγο καιρό, ανακοινώθηκε ότι η Google με τη CIA δημιούργησαν μια νέα εταιρεία που στόχο έχει, μέσα από καταγραφή -σε πραγματικό χρόνο- των ειδήσεων που ανεβαίνουν στον Ιστό, να προβλέπει το μέλλον!

    Η εταιρεία, με το πιασάρικο όνομα «Recorded Future» (σε ελεύθερη μετάφραση: «καταγράφοντας το μέλλον», «προβλέποντας το μέλλον»), σκανάρει ανάμεσα από εκατομμύρια websites, blogs, λογαριασμούς twitter, facebook κ.λπ. προκειμένου να εντοπίσει τις διάφορες διασυνδέσεις και σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, εταιρειών, οργανισμών, εκδηλώσεων, δράσεων κ.ά. Ουσιαστικά η εταιρεία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «προχωρά πέρα από την αναζήτηση», παρατηρώντας εξονυχιστικά όλους τους «αόρατους» δεσμούς μεταξύ εγγράφων που αναφέρονται στο ίδιο αντικείμενο, ανθρώπους που συμμετέχουν στις ίδιες δραστηριότητες, κοινές επαφές φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους ανθρώπων κ.λπ.

    Σκανάρει ζωές

    Μια μηχανή δηλαδή που θα σκανάρει κάθε κομμάτι της ιντερνετικής παρουσίας του καθένα μας, λεπτομέρειες για τη ζωή μας, τις επιλογές μας, τις πεποιθήσεις μας, ό,τι δηλαδή αφήνουμε να διαρρεύσει στον αέρα του Ιντερνετ, βρίσκοντας κάθε πιθανή και απίθανη σχέση που μπορεί να έχουμε ή που η εταιρεία πιθανολογώντας βάσει των ευρημάτων της μπορεί να προβλέψει ότι θα έχουμε στο μέλλον.

    Η συνεργασία και οι σκοποί της μπορεί σε πολλούς να θυμίζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινά.

    «Το ενδιαφέρον είναι πως μπορούμε πραγματικά -και σε πολλές περιπτώσεις- να προβλέψουμε την έκβαση γεγονότων», λέει ο Κρίστοφερ Αλμπεργκ, διευθύνων της νεοσύστατης εταιρείας, πρώην υψηλόβαθμος του σουηδικού στρατού με διδακτορικό στις επιστήμες των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

    Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η ιδιότυπη συνεργασία μεταξύ Google και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών πάει πίσω στο 2004 όταν η πρώτη αγόρασε και χρησιμοποίησε τεχνολογία των δεύτερων προκειμένου να δημιουργήσουν το πασίγνωστο Google Earth. Τότε βέβαια κανείς δεν μπορούσε ευθέως να κατηγορήσει την Google για συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες. Απλά ο κολοσσός αγόρασε υλικό το οποίο και στην συνέχεια χρησιμοποίησε.

    Οπως αναφέρει το περιοδικό τεχνολογίας wired, ένα από τα πιο έγκυρα του χώρου, ο Αλμπεργκ σε παρουσίαση της ιστοσελίδας (μπορείτε και εσείς να την επισκεφθείτε και να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της στο www.recordedfuture.com) καυχιόταν πως «μπορούμε να φτιάξουμε ντοσιέ -σε πραγματικό χρόνο- για κάθε χρήστη του Ιστού». Με άλλα λόγια, μπορούν να μας φακελώνουν πανεύκολα και όποτε θελήσουν.

    Βέβαια, υπάρχει και η άλλη «όψη» της εταιρείας, αυτή που προσπαθούν να πλασάρουν περισσότερο οι δημιουργοί της, ώστε να χρυσώσουν το χάπι σε χρήστες και οργανώσεις που πιθανώς να εναντιωθούν και να στραφούν εναντίον της. Υποτίθεται, λοιπόν, ότι η εταιρεία μπορεί να είναι χρήσιμη σε όλους, αφού π.χ. μπορεί να προβλέψει πού θα ήταν καλύτερο και πιο προσοδοφόρο να ανοίξει κάποιος ένα κατάστημα, μπορεί να προβλέψει ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα έχουν ζήτηση, σε πόσο χρόνο από σήμερα και σε ποιες χώρες κ.λπ. Πίσω δηλαδή από τη φάκα υπάρχει ένα κομμάτι τυράκι που λέει πως αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να μάθει πού να επενδύσει, πού να αναζητήσει δουλειά κ.ο.κ., η εταιρεία θα του δώσει έγκυρες απαντήσεις και μάλιστα δωρεάν. Μια υπερσύγχρονη διαδικτυακή καφετζού που λέει τον ...καφέ δωρεάν και βοηθά για ένα καλύτερο μέλλον, δεν είναι και μικρό θέλγητρο.

    Η φάκα και το τυρί

    Αλλωστε κάπως έτσι εδραιώθηκε σχεδόν αδιαμαρτύρητα και το google street. Το πρόγραμμα που φωτογράφισε κάθε σπιθαμή του πλανήτη με τα γνωστά ευτράπελα αποτελέσματα. Τώρα βέβαια το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εγκατεστημένο στα pc της πλειονότητας των χρηστών και χρησιμοποιείται καθημερινά. Από τους απλούς χρήστες για να χαζεύουν τοποθεσίες, από ...άλλα μάτια για ποικίλους σκοπούς που όλοι μπορεί να υποψιαζόμαστε αλλά δεν έχουμε χειροπιαστά στοιχεία για να τεκμηριώσουμε τις υποψίες μας.

    Και αφού ο Μεγάλος Αδελφός είναι ήδη εδώ, και μάλιστα εδώ και καιρό, η recorded future δημιουργήθηκε για να φέρει στις ζωές μας και τον μπαμπούλα. Μια δυσοίωνη, εφιαλτική και απρόσωπη απειλή που φιλοδοξεί να μας παρακολουθεί συστηματικά και ανελλιπώς, να ξετινάζει τις προσωπικές πληροφορίες, τα ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα μέσα από ενδελεχές ψάξιμο και μυστήριες συνθέσεις των προτιμήσεών μας με αυτές άλλων, των σχέσεών μας με αυτές προσώπων που ίσως δεν γνωρίζουμε ακόμα σε ένα οργουελικό σύμπαν που μοιάζει να μας πλησιάζει όλο και πιο επικίνδυνα.

    Για περισσότερα επισκεφθείτε και τα:

    **www.recordedfuture.com

    **Exclusive: Google, CIA Invest in ‘Future’ of Web Monitoring | Danger Room | Wired.com

    **CIA enlists Google's help for spy work - Times Online

    **CIA and Google's Joint Investment Raising Eyebrows raising-eyebrows
     
  5. devine_sub

    devine_sub Contributor

    big brother is online

    Προτάσεις επ' αυτού:
    α) Χρήση του pidgin instant messenger με απαραίτητη προσθήκη του OTR plugin (off the record).

    β) Χρήση PGP encryption για όλα τα emails. Είναι τόσο καλό που απαγορεύεται η εξαγωγή του σε χώρες όπως το Ιράν.

    γ) Αποφυγή facebook και γενικώς όλων των δικτύων που ζητάνε τα στοιχεία μας. Απαγορεύστε στους φίλους σας να ανεβάζουν τις φωτογραφίες σας ή να σας επισημαίνουν, κλπ.

    Στο χέρι μας είναι να διαφυλάξουμε την ιδιωτικότητά μας.
     
  6. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: big brother is online

    Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες ( ; ) οδηγίες.

    Δυστυχώς, δεν πιστεύω πως είναι πια στο χέρι μας να προστατεύσουμε το απόρρητο των επικοινωνιών μας, τουλάχιστον όχι με τον "τεχνικό" τρόπο που προτείνεις. Πολιτικό είναι το ζήτημα και μόνο σ' αυτή τη βάση αντιμετωπίζεται. Αλλά γρήγορα ξεχάσαμε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Όπως και τόσα άλλα...
     
  7. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Re: big brother is online

    Πράγματι, είναι πολιτικό. Αρκετές κοινότητες έχουν εκδιώξει τη Google όταν δοκίμασε να τις "καταγράψει" {Google street}.

    {Btw, χθες, ανακοινώθηκε πως το 3% των Γερμανών διαφωνούν με την απεικόνιση των σπιτιών τους στο Google Maps.}

    Αλλά είμαι της άποψης πως, πέρα από τη συλλογική δράση, που ΣΙΓΟΥΡΑ είναι απαραίτητη, πρέπει να συν-υπάρχει πάντα *και* η ατομική ευθύνη / δράση.

    Οι υποκλοπές και η εξέλιξη του θέματος, είναι απλά ενδεικτικές της ανοχής των Ελλήνων στην καταπάτηση της ιδιωτικής τους σφαίρας. Δυστυχώς.  

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Κι επειδή το σκίσαμε λίγο, bonus είδηση:

    Γουατεμάλα, Γουατεμάλα 23/10/2010 21:44 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)

    Γουατεμάλα-ΗΠΑ: Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν 17 είδη ιατρικών πειραμάτων σε ανθρώπους στη Γουατεμάλα τη δεκαετία του '40.

    Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν 17 είδη ιατρικών πειραμάτων σε άτομα με νοητική υστέρηση, πόρνες, κρατούμενους και στρατιώτες στη Γουατεμάλα τη δεκαετία του '40, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Γουατεμάλας Ραφαέλ Εσπάδα.

    "Επιβεβαιώσαμε 17 είδη σχεδίων για τον πειραματισμό πάνω σε ανθρώπους που έγιναν στη χώρα μας", δήλωσε ο Εσπάδα, τον οποίο επικαλούνται σήμερα οι εφημερίδες της χώρας.

    Ο Εσπάδα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε έγγραφα στην Ειδική Επιτροπή Έρευνας, την οποία διευθύνει ο ίδιος, προκειμένου να έρθουν στο φως τα γεγονότα αυτά που συνέβησαν μεταξύ του 1946 και του 1948.

    Τα πειράματα που έγιναν σε ανθρώπους στη Γουατεμάλα αποκαλύφθηκαν την 1η Οκτωβρίου μετά την εύρεση των αρχείων του γιατρού που ήταν υπεύθυνος γι'αυτά, του Τζον Κάτλερ, ο οποίος πέθανε το 2003.

    Στο πλαίσιο των πειραμάτων αυτών περίπου 1.500 άνθρωποι στη Γουατεμάλα μολύνθηκαν εν αγνοία τους με σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως η σύφιλη και η βλεννόρροια, προκειμένου να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της πενικιλίνης. Οι ερευνητές που τα πραγματοποίησαν είχαν επιλέξει ως πειραματόζωα άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων άνθρωποι με νοητική υστέρηση.

    Την 1η Οκτωβρίου, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησε συγγνώμη από τη Γουατεμάλα, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε για τον ίδιο λόγο στον ομόλογό του Αλβάρο Κολόμ και του εξέφρασε τη βαθειά του λύπη.
     
  8. vautrin

    vautrin Contributor

    Συνδικαλισμός α λα ελληνικά: εξ όνυχος τον λέοντα.

    Οι ακριβοπληρωμένοι μισθοφόροι μπασκετμπολίστες των μεγάλων ομάδων ξεπούλησαν κυνικά τον απεργιακό αγώνα των απλήρωτων κι ανασφάλιστων συναδέλφων τους που αγωνίζονται στις μικρότερες κατηγορίες. Φυσικά, για το καλό του αθλήματος και το μεγαλείο του συλλόγου. Κι οι ηλίθιοι στην εξέδρα θα ζητωκραυγάσουν πάλι τους «ήρωες» που κατατρόπωσαν τον εχθρό.


    Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

    Πάνω απ' όλους... η πρωτιά

    Μια δήλωση του προέδρου της ΚΑΕ Αρης, Γιάννη Δαμιανίδη, αρκεί για να περιγράψει τα όσα έγιναν στο «Αλεξάνδρειο», το Σάββατο, όπου παίχθηκε το πρώτο μέρος της απεργίας των Ελλήνων παικτών. «Η σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) ημέρα είναι η χειρότερη στα 11 χρόνια που είμαι παράγοντας στον Αρη»!

    Ο πλήρης Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα κόντρα στον... μισό Αρη

    Στα απέναντι αποδυτήρια ο Γιάννης Μπουρούσης, που άκουσε τα εξ αμάξης από την κερκίδα με την κατηγορία ότι είναι απεργοσπάστης, ετοίμαζε την παραίτησή του από την αντιπροεδρία του ΠΣΑΚ, θέση στην οποία εξελέγη προ εβδομάδας! Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έδινε το στίγμα του: «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Η νίκη, εν προκειμένω, που ο Ολυμπιακός πήρε με 78-65 επί του «λειψού» Αρη...

    «Οι Ελληνες παίκτες επιλέξαμε να παίξουμε γιατί ήταν πολύ σημαντικό ματς. Τα παιχνίδια ή γίνονται ή δεν γίνονται. Αν χάναμε, μπορεί να μας στοίχιζε την πρώτη θέση!», είπε ο 34χρονος γκαρντ. Δίπλα του ο Σπανούλης έλεγε πως «τον Μάιο κανείς δεν θα θυμόταν πώς χάσαμε έναν αγώνα», ενώ ο Ντούσαν Ιβκοβιτς έλεγε ότι αφού η Λίγκα αποφάσισε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, έπρεπε να ξεκινήσει...

    Ο Αρης έπαιξε χωρίς τους Χατζηβρέττα, Χαραλαμπίδη, Τσαϊρέλη, Σκορδίλη, Κουμπούρα, Σλούκα και Βεργίνη (τραυματίας), και πριν από τον αγώνα ο Δαμιανίδης πήγε στα αποδυτήρια σε μια προσπάθεια να τους μεταπείσει. Τους έδωσε αντίγραφα του κανονισμού, που τόνιζε τις ποινές σε περίπτωση μη παρουσίας της ομάδας στο παρκέ. Αυτό ίσως οδήγησε τον Χρήστο Ταπούτο να μπει στην ομάδα, αλλά μόνο σε περίπτωση που θα υπήρχε ανάγκη. Ο Ολυμπιακός «κατέβηκε» χωρίς τον τραυματία Τεοντόσιτς και όταν βγήκαν στο παρκέ οι Μπουρούσης, Παπαλουκάς, και Σπανούλης, άκουσαν τα «εξ αμάξης» από την κερκίδα.

    «Κάνατε το μπάσκετ παρωδία, με αυτή την μαλ...» φώναζαν οι οπαδοί του Αρη, ενώ λίγο μετά: «Σπανούλη, Μπουρούση, Παπαλουκά, σκλάβοι των χρημάτων χωρίς ιδανικά» και «πολλά είναι τα λεφτά μες στο λιμάνι, Μπουρούση Γιάννη, Μπουρούση Γιάννη»! Αρχικά αποδοκιμάστηκαν μεμονωμένα και οι απεργοί παίκτες του Αρη, που εξέδωσαν ανακοίνωση μετά που έλεγε, μεταξύ άλλων ότι: «...Είμαστε βέβαιοι ότι οι φίλαθλοι του Αρη θα κατανοήσουν τη στάση μας επειδή είναι ένα βαθιά μπασκετικό κοινό και γνωρίζει τα προβλήματα του αθλήματός μας».

    Κ. ΚΟΥΣΗΣ

    ΤΑ... ΜΑΤ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ...

    Η θλίψη είχε χρώμα Ελληνικό

    Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΕΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Χρειάστηκαν δύο διμοιρίες ΜΑΤ για να αποχωρήσουν από το παρκέ του Ελληνικού οι 35 απεργοί μπασκετμπολίστες, οι οποίοι με μπροστάρη τον πρόεδρο του ΠΣΑΚ Λάζαρο Παπαδόπουλο είχαν εγκατασταθεί στο παρκέ του γηπέδου και προσπαθούσαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του αγώνα της ΑΕΚ με το νεοφώτιστο Ικαρο.

    Σκηνές που δεν χρειάζονται περιγραφή...
    Τελικά το ματς ξεκίνησε με 30 λεπτά καθυστέρηση, οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν πλήρεις και ο «δικέφαλος» , με σόου του Περικλή Δορκοφίκη (35 πόντοι, ρεκόρ καριέρας), επικράτησε 81-72, αν αυτό είχε πια τόσο μεγάλη σημασία μετά τα θλιβερά γεγονότα που προηγήθηκαν.

    Αλλωστε τα ΜΑΤ έκλεψαν την παράσταση με την ακρίβεια και την αποφασιστικότητα που κινήθηκαν στην προκειμένη περίπτωση, προκειμένου να εκτελέσουν κατά γράμμα την άνωθεν εντολή: «Το ματς πρέπει να γίνει οπωσδήποτε».

    Εκαναν επίδειξη αποφασιστικότητας, συγχρονισμού και ακρίβειας. Περικύκλωσαν τους -εννοείται άοπλους- απεργούς, τους τράβηξαν τις καρέκλες και τους ανάγκασαν να αγκαλιαστούν και να στριμωχτούν. Από πάνω έπρωχναν με τις ασπίδες και από κάτω κέρδιζαν χώρο χρησιμοποιώντας τις βαριές μπότες τους. Μέχρι και ο Λάζαρος Αγαδάκος, ο οποίος ανήκει φέτος στον Ικαρο και μαζί με τους συμπαίκτες του είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα κατεβούν κανονικά, εξοργίστηκε βλέποντας όλη αυτή τη θλιβερή εικόνα και έκανε φραστική επίθεση στο «όργανο» που έδειχνε το μεγαλύτερο ζήλο. Τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι οδηγούμασταν σε συμπλοκή, ο Παπαδόπουλος φώναξε στους συναδέλφους του (ανάμεσά τους οι Ελληνες παίκτες της ΑΕΚ και αντιπρόσωποι ομάδων της Α2) να αποχωρήσουν. Ο κίνδυνος τρυματισμού ήταν πλέον ορατός.

    Ο Ικαρος επέστρεψε στο παρκέ για το ζέσταμα και οι Ελληνες παίκτες της ΑΕΚ έτρεξαν στα αποδυτήρια για να φορέσουν τις εμφανίσεις τους και να αγωνιστούν. «Ηταν ημέρα απεργίας. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Φάγαμε κι εμείς ξύλο. Από την άλλη έπρεπε να σεβαστούμε και τη φανέλα της ομάδας μας. Γι' αυτό η απόφασή μΖΧας είναι πως όταν οι αντίπαλοί μας παίζουν πλήρεις, θα παίζουμε κι εμείς. Μπράβο στη διοίκηση της ΑΕΚ που δεν μας πίεσε στο παραμικρό» εξήγησε για λογαριασμό των συμπαικτών του ο Μάκης Νικολαΐδης. Λίγο νωρίτερα ο Δήμος Ντικούδης, ο οποίος περιμένει να ολοκληρωθεί ο διακανονισμός με τον Αρη και να ξαναφορέσει τη φανέλα με το δικέφαλο, με γραπτή δήλωσή του ανακοίνωσε την παραίτησή του από μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΑΚ. «Ηθελα να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορούσα στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που ταλαιπωρούν το επαγγελματικό μπάσκετ και όχι να βιώνω συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και αθλητών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Σε 18 χρόνια έχω παίξει σε όλες τις κατηγορίες. Ομως αυτή ήταν η χειρότερη εμπειρία μου» υποστήριξε ο αρχηγός του Ικάρου Σωτήρης Κατούφας. Και πού 'σαι ακόμα. *

    Παιχνίδι της... συμφοράς στο ΟΑΚΑ

    Το τελευταίο του απόγευμα (μιας και χθες δήλωσε οριστική αποχώρηση από την ομάδα!) ως παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος το πέρασε ατάραχος στο κέντρο της σάλας του ΟΑΚΑ.
    Ντυμένος με πολιτικά ρούχα, ασφαλώς, κι έχοντας στο πλευρό του μόνο τους υπόλοιπους Ελληνες παίκτες στο ρόστερ του «δικεφάλου». Οι 5 ξένοι της ομάδας του, βλέπετε, υποχρεώθηκαν να παίξουν, οι δε παίκτες του Παναθηναϊκού ούτε που διανοήθηκαν να μπουν στο κλίμα της γενικής απεργίας του ΠΣΑΚ. Με άλλα λόγια, έγινε παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ, αλλά ήταν της... συμφοράς! Αφενός γιατί χρειάστηκε μια μικρή δύναμη των ΜΑΤ, προκειμένου ν' απομακρυνθούν οι απεργοί από το παρκέ, αφετέρου επειδή ο Παναθηναϊκός... κακομεταχειρίστηκε κιόλας (108-61 τελικό σκορ) την «αντιπροσωπεία» του αντιπάλου του.

    «Βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση», ψέλλισε αργότερα ο Κώστας Καϊμακόγλου, «και μόνο με μια λέξη μπορώ να περιγράψω αυτό που αισθάνθηκα: ντροπή»!

    Οπως καταλαβαίνετε, το όλο σκηνικό ήταν ακραίο, αντίστοιχη λοιπόν και η χθεσινή δήλωση αποχώρησης του Λάζαρου Παπαδόπουλου από τον ΠΑΟΚ: «Το Σάββατο, το μπάσκετ έκανε έναν τεράστιο αγώνα για να διεκδικήσει το σεβασμό και την αξιοπρέπειά του, απέναντι σε ανθρώπους με δικτατορικές λογικές και συμπεριφορές. Ολη η ομάδα του ΠΑΟΚ είχαμε αποφασίσει να συμπαρασταθούμε σ' αυτό τον αγώνα, αλλά οι διοικούντες μάς διέταξαν να σκύψουμε τα κεφάλια, εάν δεν θέλουμε να χάσουμε τα συμβόλαιά μας. Επειδή δεν μπορεί κανείς να με αναγκάσει να κάνω οτιδήποτε χωρίς τη θέλησή μου, κι επειδή δεν θέλω να παίζω μπάσκετ έχοντας αλυσίδες στο λαιμό μου, αποχωρώ».

    Να σημειωθεί ότι ο «Λάζος» κόντεψε να συλληφθεί προχθές από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς υποβλήθηκε σε βάρος του μήνυση για εξύβριση και χειροδικία, από αστυνομικό που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ! Ο 30χρονος μπασκετμπολίστας γλίτωσε το Αυτόφωρο επειδή πήγε στα γραφεία του ΠΣΑΚ μετά το γήπεδο και όχι στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου τον περίμεναν οι αστυνομικοί...

    Οσο για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που σίγουρα ήθελε να 'ναι πολύ διαφορετική η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, δική του άποψη είναι πως όλοι ευθύνονται για την κατάντια της Α1: «Η κατάσταση, εδώ που φτάσαμε, είναι άσχημη για όλους μας. Παρακαλώ να βρεθεί γρήγορα η άκρη, γιατί έχουμε ζητήματα να λύσουμε που δεν είναι "χθεσινά"».
     
  9. blindfold

    blindfold Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Ξεχάστε την συντηρητική και μελαγχολική Kristen Stewart που ξέρατε, όπως τη γνωρίσατε μέσα από τις ταινίες Twilight. Η ηθοποιός ετοιμάζεται για τον πιο προκλητικό ίσως ρόλο στην καριέρα της, αφού πρόκειται να υποδυθεί μια στρίπερ. Μάλιστα, ιδιοκτήτης στριπτιζάδικου της έκανε πρόταση να εργαστεί στο club του!

    Η σύντροφος του Robert Pattinson πρόκειται να υποδυθεί μια 16χρονη στρίπερ στην ταινία ‘Welcome To The Rileys’ και για τις ανάγκες του ρόλου της επισκέφτηκε μαζί με το σκηνοθέτη της Jake Scott, ένα πραγματικό στριπτιζάδικο για να εμπνευστεί… Η Kristen έμεινε έκπληκτη όταν ένας άνδρας, ο οποίος προφανώς δεν ήξερε ποια ήταν, της πρόσφερε δουλειά!

    «Πήγα στο πρώτο μου strip club και ο μάνατζερ μου είπε: ‘πρέπει να έρθεις αργότερα αν θέλεις δουλειά’. Μάλλον θα νόμιζε πως ο Jake ήταν ο νταβατζής μου», αποκάλυψε η ίδια. Η 20χρονη ηθοποιός παραδέχτηκε ακόμα πως σοκαρίστηκε και η ίδια, όταν διαπίστωσε ότι δεν είχε πρόβλημα να κυκλοφορεί με ελάχιστα ρούχα στα γυρίσματα. «Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη έκπληξη ήταν το γεγονός ότι περπατούσα στο δρόμο με ανοιχτή τη ρόμπα μου, φορώντας δίχτυα, και δεν με απασχολούσε καθόλου. Δεν είχα αναστολές, δεν φοβόμουν», είπε η Kristen και αποκαλύπτει πως το να μάθει να χορεύει στην μπάρα ήταν μια δύσκολη υπόθεση που της άφησε πολλές μελανιές.

    Πάει η Krsiten που ξέραμε σας λέω…

    πηγή : Της πρόσφεραν δουλειά σε στριπτιζάδικο! | Sexy Star
     
  10. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Τι χάπια παίρνει αυτός ο τύπος;?

    Ρώμη, Ιταλία 29/10/2010 15:17 (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Θ. Ανδρεάδη - Συγγελάκη)
    Ιταλία - Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και 17χρονη Μαροκινή, κύριο θέμα στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης


    Νέα υπόθεση που αφορά την προσωπική ζωή του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι προβάλλουν σήμερα ως κύριο θέμα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης: μια 17χρονη Μαροκινή, γνωστή ως "Ρούμπι", φέρεται να αποκάλυψε ότι είχε σεξουαλικές επαφές, επί πληρωμή, με τον "Καβαλιέρε".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Fatto Quotidiano" και το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι "la 7", η Μαροκινή (που ονομάζεται Καρίμα και σε μια εβδομάδα πρόκειται να ενηλικιωθεί), σε συνομιλία της με κοινωνικούς λειτουργούς, στην εισαγγελία του Μιλάνου, αποκάλυψε ότι "έλαβε 30.000 ευρώ, μετά από συνάντησή της και σεξουαλική επαφή με τον μεγιστάνα πρωθυπουργό".

    Η βορειοαφρικανή κοπέλα, είχε συλληφθεί με την κατηγορία της κλοπής, και, σύμφωνα πάντα με τον ιταλικό Τύπο, που αναφέρει συγκεκριμένες μαρτυρίες αστυνομικών ιθυνόντων, για την υπόθεσή της υπήρξε προσωπικό ενδιαφέρον από την προεδρία της κυβέρνησης. Με τηλεφώνημα, ζητήθηκε να λήξει "αίσια" η υπόθεση και να μπορέσει να δοθεί για προσωρινή υιοθεσία, η Καρίμα, σε ιταλική οικογένεια.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μεσατζέρο", η κοπέλα, συμμετείχε σε τρεις τουλάχιστον συναντήσεις στη βίλα του Μπερλουσκόνι, στο Άρκορε, στις οποίες φέρονται να παραβρέθηκαν και δύο υπουργοί της ιταλικής, κεντροδεξιάς, κυβέρνησης.

    Στο μεταξύ, η εισαγγελία του Μιλάνου, έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε έρευνα με την κατηγορία προαγωγής στην πορνεία, στην οποία εμπλέκονται ο δημοσιογράφος Εμίλιο Φέντε, (στενός φίλος του "μίστερ τιβί") και ο μάναζτερ γνωστών μοντέλων και ηθοποιών, Λέλε Μόρα.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του, από τις Βρυξέλλες, τόνισε ότι "η μόνη του παρέμβαση, στην υπόθεση, στόχευε στην παροχή βοήθειας σε ένα άτομο που έμοιαζε να βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Όλα τα άλλα, είναι αναληθή και συκοφαντικά, μιντιακά σκουπίδια".

    Ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, σε σχόλιό του, υπογράμμισε ότι "αν τα όσα αναφέρει ο Τύπος επαληθευτούν, τότε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να παραιτηθεί, διότι θα μπορούσε να μετατραπεί σε εκβιάσιμο δημόσιο πρόσωπο".

    Οι συνεργάτες του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, τονίζουν, αντίθετα, ότι "μια υπόθεση κάθε άλλο παρά πολιτική, δεν πρέπει να τύχει υστερόβουλης εκμετάλλευσης".

    Σε νέες της δηλώσεις, στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανσα", η "Ρούμπι", προχώρησε, σήμερα, σε μερική ανασκευή των όσων φέρεται να αποκάλυψε ως τώρα: "Με τον Μπερλουσκόνι δεν έκανα σεξ, είναι γαλαντόμος. Μου δώρισε μόνον, για να με βοηθήσει, ένα περιδέραιο με διαμάντια και 7.000. Υπήρξε, όντως, μια αμοιβαία συμπάθεια, αλλά εκείνος νόμιζε ότι ήμουν 24 ετών" υπογράμμισε η 17χρονη Καρίμα.
     
  11. vautrin

    vautrin Contributor

    Καστελλόριζο
    Στην Τουρκία αναγκάζονται να μεταβούν οι κάτοικοι του Καστελλόριζου για να εφοδιαστούν με είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως τρόφιμα, καθώς εδώ και 15 ημέρες το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Πρωτεύς» διέκοψε τα ταξίδια που εκτελούσε τρεις φορές την εβδομάδα και συνδέουν το ακριτικό νησί με τη Ρόδο.

    Τα δρομολόγια διακόπηκαν διότι σταμάτησε η επιχορήγησή τους από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων. Οι λόγοι είναι σχετικοί µε τη χορήγηση τραπεζικής εγγύησης στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του εν λόγω πλοίου, που ανήκει κυρίως στον Δήµο Σύµης και που συνδέει τη Ρόδο, εκτός από το Καστελλόριζο, µε τη Σύµη, την Τήλο και την Κω, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

    Οι κάτοικοι στα νησιά αντιµετωπίζουν τις τελευταίες εβδοµάδες σοβαρά προβλήµατα. Μέχρι τώρα δεν έγινε αντικατάσταση του «Πρωτέα» µε άλλο πλοίο, µε αποτέλεσµα οι κάτοικοι του Καστελλόριζου να καταφεύγουν στην απέναντι τουρκική πόλη Αντίφυλο (Κας) για να εφοδιάζονται µε είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως τρόφιµα.

    Μάλιστα σήµερα, Παρασκευή, προβλέπεται ένας σηµαντικός αριθµός κατοίκων από το Καστελλόριζο να µεταβεί στην Αντίφυλο, όπου λειτουργεί η καθιερωµένη µεγάλη λαϊκή αγορά για να εφοδιαστούν µε φρούτα, λαχανικά και άλλα είδη διατροφής.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δ.Χαλκιώτης, δήλωσε ότι το πρόβλημα θα λυθεί εντός δύο ημερών. Ανέφερε ότι έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός και μέχρι να ολοκληρωθεί θα ανατεθούν προσωρινά δρομολόγια που θα συνδέουν το Καστελλόριζο με τη Ρόδο, μετά από εντολή του υπουργού.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο, καιρού επιτρέποντος γίνεται ένα μόνο δρομολόγιο την εβδομάδα με το πλοίο «Διαγόρας», ενώ οι περισσότερες πτήσεις με τα μικρά αεροπλάνα συνήθως ματαιώνονται εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

    Αλλά και για τις µετακινήσεις τους οι κάτοικοι είναι υποχρεωµένοι να µεταβούν στην τουρκική πόλη Φετιγέ και από εκεί προς τη Ρόδο, όπου υπάρχει τακτική συγκοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι προ ηµερών ένα ζευγάρι τουριστών από τη Σουηδία που περνούσε τις διακοπές του στο Καστελλόριζο, επειδή δεν µπορούσε να πάει στη Ρόδο ελλείψει συγκοινωνιακού µέσου, αναγκάστηκε να ναυλώσει ταχύπλοο σκάφος για να πάει στην απέναντι τουρκική πόλη κι από εκεί έφτασε στο αεροδρόµιο του Ντάλαµαν προκειµένου να πάρει το αεροπλάνο και να επιστρέψει.

    «Τέτοιες συµπεριφορές εκ µέρους του κράτους µάς κάνουν να αισθανόµαστε πολίτες άλλης χώρας» υπογραµµίζει ο δήµαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης, ο οποίος απευθύνθηκε χτες µε επιστολή του στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ζητώντας την παρέµβασή του.

    in.gr 29/10/2010
     
  12. vautrin

    vautrin Contributor

    Υποστηρίζει ότι είναι «ήρωας πολέμου»

    Στο Κογκρέσο με το Tea Party ίσως βρεθεί πεζοναύτης που σκότωσε άοπλους Ιρακινούς

    Ουάσινγκτον - Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010 ΤΟ ΒΗΜΑ

    Τη στήριξη του Tea Party απέσπασε ο βετεράνος του πολέμου Ιλάριο Παντάνο, ο οποίος δεν αποκλείεται να βρεθεί ακόμα και στο αμερικανικό Κογκρέσο, λίγα χρόνια αφότου σκότωσε δύο άοπλους Ιρακινούς κοντά στη Φαλούτζα. Συγκεντρώνει, μάλιστα, ίδια ποσοστά με τον Δημοκρατικό αντίπαλό του.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, ήταν 15 Απριλίου του 2004 όταν ο Ιλάριο Παντάνο, ανθυπολοχαγός τότε στους Αμερικανούς πεζοναύτες, συνέλαβε δύο Ιρακινούς κοντά στη Φαλούτζα. Οι Ιρακινοί ήταν άοπλοι και μια πρώτη έρευνα έδειξε ότι στο αυτοκίνητό τους δεν υπήρχαν όπλα.

    Ο Ιλάριο Παντάνο τους διέταξε να ψάξουν ξανά το αυτοκίνητο. Και τότε, διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρχαν Αμερικανοί στρατιώτες εκεί κοντά, άδειασε πάνω τους το αυτόματο Μ16Α4 που κρατούσε.

    Ύστερα το γέμισε και τους έριξε ξανά. Συνολικά, οι δύο Ιρακινοί δέχθηκαν 60 σφαίρες. Πάνω στα πτώματά τους, ο Παντάνο άφησε μια μεταλλική πλάκα με το σύνθημα των Πεζοναυτών: «Δεν υπάρχει καλύτερος φίλος, δεν υπάρχει χειρότερος εχθρός».

    Λίγους μήνες αφού σκότωσε τους δύο άοπλους Ιρακινούς, ένας στρατιώτης από τη μονάδα του τον ανέφερε στους ανωτέρους του. Εναντίον του Παντάνο απαγγέλθηκε η κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

    Στις καταθέσεις που έγιναν πριν από τη δίκη, μάρτυρες βεβαίωσαν ότι οι δύο Ιρακινοί, ο Χαμααντί Καρεέμ και ο Ταχάχ Χαντζίλ, δεν συνιστούσαν απειλή και ότι τα πτώματά τους βρέθηκαν σε γονατιστή θέση, γεγονός που σημαίνει ότι πυροβολήθηκαν στην πλάτη.

    Η υπεράσπιση απάντησε ότι στο σπίτι από το οποίο έφευγαν οι Ιρακινοί βρέθηκαν όπλα. Οι άνδρες βρέθηκαν ξαφνικά μπροστά στον Παντάνο, εκείνος τους διέταξε να σταματήσουν, αυτοί δεν υπάκουσαν, και τότε τους πυροβόλησε ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα.

    Τελικά, όλες οι κατηγορίες εναντίον του Παντάνο αποσύρθηκαν λόγω αμφιβολιών. Ο αξιωματικός που προήδρευε όμως της επιτροπής πρότεινε να επιβληθεί εξωδικαστική κύρωση εναντίον του Παντάνο καθώς επέδειξε κακή κρίση, ενώ υποστήριξε ότι με την πλάκα που άφησε στα πτώματα, εξέθεσε τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

    Έξι χρόνια αργότερα ο Ιλάριο Παντάνο είναι υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο 7ο Διαμέρισμα της Βόρειας Καρολίνα.

    Έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη του Tea Party, και εμφανίζοντας τον εαυτό του ως ήρωα πολέμου, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει από δωρεές σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια.

    Οι δημοσκοπήσεις του δίνουν σχεδόν ίδια ποσοστά με τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, τον Μάικ ΜακΙντάιρ.

    Ο Ιλάριο Παντάνο που ανήκει στους σκληροπυρηνικούς των Ρεπουμπλικάνων αρνείται να συζητήσει το θέμα της δολοφονίας των δύο Ιρακινών.

    «Είμαι υποψήφιος για το Κογκρέσο. Δεν πρόκειται να απαντήσω για κάτι που έγινε πριν από πέντε χρόνια» λέει.

    «Όποιος τρόμαξε πρέπει να ξέρει ότι ο πόλεμος είναι τρομακτικός. Όλοι οι άνδρες μου που είναι ζωντανοί είναι ευγνώμονες για τις υπηρεσίες μου» πρόσθεσε.

    Παραδόξως, το θέμα δεν θίχτηκε ούτε από τον αντίπαλό του ΜακΙντάιρ, ο οποίος διατηρεί τη συγκεκριμένη έδρα τα τελευταία 12 χρόνια. Η μόνη κριτική φαίνεται πως έχει έλθει από ένα Ρεπουμπλικανό, τον Ουίλ Μπριζίλ, τον οποίο νίκησε ο Παντάνο στις προκριματικές εκλογές.

    «Είμαι κι εγώ ένας βετεράνος του Ιράκ» δήλωσε ο Μπριζίλ. «Έχω συλλάβει κι εγώ Ιρακινούς. Κατά τη γνώμη μου, ο Παντάνο δεν είναι ήρωας πολέμου».

    Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα όμως, όπου ζουν πολλοί στρατιωτικοί, οι περισσότεροι ψηφοφόροι γνωρίζουν την ιστορία του Παντάνο.

    «Είναι ήρωας πολέμου», λέει ανώτατος αξιωματούχος του τοπικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Και η πλάκα; «Δεν με απασχολεί» προσθέτει.

    Ο Παντάνο στηρίζει την προεκλογική του εκστρατεία στον περιορισμό των δημοσίων δαπανών και την καταπολέμηση του εξτρεμιστικού Ισλάμ.

    Μιλώντας πρόσφατα στο Σημείο Μηδέν, εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατασκευή ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου στην περιοχή.

    Κρίσιμες για το Tea Party οι εκλογές

    Το μέλλον των συντηρητικών του Tea Party θα καθοριστεί από τα αποτελέσματα στις αμερικανικές εκλογές στις 2 Νοεμβρίου, οπότε οι ψηφοφόροι θα δείξουν εάν εμπιστεύονται ή όχι το κίνημα.

    Το Tea Party υπήρξε το πολιτικό γεγονός της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες με τις εμβληματικές του νίκες στις προκαταρκτικές εκλογές για τις υποψηφιότητες για τη Γερουσία στην Αλάσκα, τη Γιούτα, τη Νεβάδα, το Κεντάκι και το Ντελαγουέρ.

    Ωστόσο, για να εγκατασταθούν μόνιμα στην αμερικανική πολιτική ζωή, οι οπαδοί του κινήματος θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουν την πολιτική τους απήχηση στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου.

    Αναλυτές εκτιμούν ότι το κίνημα μπορεί να μετατραπεί σε δίκοπο μαχαίρι για τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι ενδέχεται να παραδέρνουν ανάμεσα στις συμβιβαστικές θέσεις του κέντρου και τις απαιτήσεις του Tea Party.

    Οι υποστηρικτές του κινήματος ζητούν λιγότερη παρουσία του κράτους στη δημόσια ζωή και λιγότερους φόρους.

    Ορισμένα από τα μέλη του έχουν κατηγορηθεί για ρατσισμό μετά τα συνθήματα που εμφανίσθηκαν κατά του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.