Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι Είναι Για Σένα Η Υποταγή;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Flowform, στις 25 Οκτωβρίου 2010.

  1. Flowform

    Flowform Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι Είναι Για Σένα Η Υποταγή;

    fine with me  
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Τι Είναι Για Σένα Η Υποταγή;

    Αν ήταν training, όπου "οδηγήσω" θα έγραφε "βοηθήσω" και θα ήταν τελείως αλλιώτικο το νόημα.

    Επειδή
    κανένα από αυτά δεν έχει να κάνει με πλύση εγκεφάλου, ουτε και έχω ακούσει ποτέ να προτείνεται ως λύση για την αντίσταση και την αντίδραση της σκλάβας η πλύση εγκεφάλου, ή ότι είναι προαπαιτούμενο της συναίνεσης. Το αντίθετο έχω ακούσει, ότι η σκλάβα αποφασίζει τελείως ελεύθερα να συναινέσει και να μπει σε μια κατάσταση όπου δεν θα έχει κανένα δικαίωμα. Η βοήθεια που της παρέχεται, η καθοδήγηση αν θέλεις, είναι να γνωρίζει, όσο μπορεί να καταλάβει, πώς θα είναι αυτή η κατάσταση.
    Αν θα ήθελες δοκίμασε consent, slave training και άλλα.

    Αλλά και να είχε σχέση, ως εφαρμογή του mind control, που δεν έχει, δε νομίζω να ήταν το θέμα ή το ζητούμενο του νήματος, το ως πού θα φτάσει κανείς από ανάγκη για υποταγή.

    Για μένα δεν είναι ποτέ αυτό το θέμα. Το θέμα για μένα είναι αυτό που λέω πιο κάτω. Πάντα.

    Την ανάγκη μου για υποταγή μπορώ να την κάνω και στη γειτονιά μου μια χαρά χωρίς να αντιμετωπίζω κανένα απολύτως δίλημμα.

    Αλλά όταν σχετίζομαι, σχετίζομαι με άνθρωπο. Ο Κυρίαρχος που με αναλαμβάνει δεν είναι το μέσο με το οποίο θα καλύψω την ανάγκη μου για υποταγή!

    Έχει να κάνει με το σε ποιό στάδιο βρίσκεται κανείς ως προς το BDSM. Κάποτε η ανάγκη να βρει μέσα του τί είναι κανείς καλύπτεται και τότε κοιτάει να σχετιστεί στη βάση του ποιός είναι μέσα του. Τολμώ να πω ότι τότε θα κοιτάξει κυρίως τον άλλον άνθρωπο, να δει αν μπορεί και αν θέλει να του δώσει αυτά που ο άλλος επιθυμεί.

    Τότε επιλέγει, όπως πολύ σωστά γράφει η deviantsub  

    ΥΓ. Χαίρομαι πολύ που περάσατε όμορφα χθες  
     
  3. Flowform

    Flowform Regular Member

    Απάντηση: Τι Είναι Για Σένα Η Υποταγή;

    Tα εγραψα κι αυτα, μπορεις να τα διαβασεις και να με καταλαβεις, ή οχι, αλλα δεν εχει σημασια. Ουτως ή αλλως ουτε η λεξη πλυση εγκεφαλου ηταν δικη μου. Απλα δεν τη φοβαμαι, αφου ξεκαθαρισα οτι το σημαντικο για μενα ειναι η συναινεση ενηλικων. Οταν υπαρχει συναινεση, και ονομασουν ενα session 'βιασμο', οσο κι αν εχει τα στοιχεια του βιασμου, ειναι;
    Και αν ο βιασμος αυτος ειναι εγκεφαλικος, αλλα εχει ζητηθει, ειναι βιασμος;
    Αμ ουτε για μενα ειναι. Γιατι το συζηταμε;
    Ωραια αυτα, και συμφωνοι, αλλα σαφως μιλουσα για κατι αλλο οταν εθεσα το θεμα.
    Εστω.
    Οταν αυτο που ζητας ειναι ο ανθρωπος της ζωης σου, καποιος που θα σ αγαπησει γι αυτο που εισαι και θα κανει υπομονη με τα στραβα σου κλπ κλπ και θα σου κανει και kinky παιχνιδια στο κρεβατι, ειναι ενα πραγμα.

    Οταν ζητας καποιον που να αξιζει για σενα να του αφεθεις να σε χρησιμοποιει και να σου πιεζει τα ορια εκει που νομιζες οτι δεν μπορεις να πας, και να σε κανει να ανακαλυπτεις τον σκοτεινοτερο εαυτο σου, ειναι κατι αλλο.

    Οταν αναγνωριζεις ομως οτι εχεις αναγκη να δοθεις σε καποιον σχεδον ανευ ορων, να παραδωσεις την ελευθερη θεληση σου για χαρη του, να εχεις αναγκη -οταν ειναι ή το ενα ή το αλλο- να δινεις σ εκεινον απολαυση, κι ας μην παιρνεις εσυ, οταν θελεις να εργαζεσαι για κεινον αντι για σενα, να αντεχεις οτι πονο ή δυσφορια αν του φερνει ευχαριστηση, ειναι κατι πολυ διαφορετικο.

    Αφου μετα απο τοσες σελιδες αυτο ακομη διαφευγει, να πω οτι το ερωτημα που εθεσα λοιπον, ειναι σε ποιο επιπεδο νοιωθει ο καθενας την αναγκη για υπηρεσια ή/και σκλαβια.

    Αν εσυ -ή οποια το υποστηριζει- θελεις το τριτο να το ονομασεις βαθυ και αγνο ερωτα, be my guest.
    Αν θελεις να πεις οτι αυτο ειναι κατι που μονο αν στο ξυπνησει καποιος αλλος θα σου συμβει, πες το οπως θελεις.

    Εγω λεω οτι -λιγοτερο ή περισσοτερο συνειδητα- προσελκυουμε αυτο που εχουμε αναγκη και οχι οτι μας χτυπαει κατακουτελα ο θεος ερωτας -και παροτι δεν το θελαμε καθολου- μας αλλαζει και μας οδηγει ισως στη σκλαβια. Οσο περισσοτερο συνειδητοι ειμαστε στο τι και ποιος μας ελκει και γιατι, τοσο λιγοτερο βαινουμε προς δραματα.

    Κοιτα, ουτως ή αλλως, ολα αυτα ειναι οι αναζητησεις μας για το δρομο που θα φερει εμας ειδικα στην ευτυχια.
    Υπαρχει ενας σαφης δρομος για ολους;
    Αν καποια μου πει οτι αυτα τα πραγματα δεν πρεπει να γινουν συνειδητα, οτι ερωτας ειναι μονο κατι που θα την συντριψει και δε θα ξερει πια τι κανει, η απαντηση μου ειναι απλη:
    Πες μου στο τελος, μετα απο τους τρελλους ερωτες και τους τραγικους χωρισμους, αν εισαι περισσοτερο ευτυχισμενη απο πριν.
    Γιατι, αυτο μετραει.
    Περα απ αυτο...
    Θα βγαλεις λαθος το δικο μου δρομο; Εκτος του παγκοσμιου χαρτη που εχεις σχεδιασει;
     
  4. obeisant

    obeisant Guest

    Απάντηση: Τι Είναι Για Σένα Η Υποταγή;

    ωστε δεν τον νομιζεις??? 
     
  5. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Τι Είναι Για Σένα Η Υποταγή;

    Απειλητική η μικρά... Προμηνύεται να πέφτει παντόφλα  
     
  6. Flowform

    Flowform Regular Member

    Απάντηση: Τι Είναι Για Σένα Η Υποταγή;

    Ω, εχει πεσει, νασαι σιγουρος  
     
  7. obeisant

    obeisant Guest

    Απάντηση: Τι Είναι Για Σένα Η Υποταγή;

    ακομα οχι..αλλα αν πεσει κατι σιγουρα δεν θα ειναι παντοφλα!! 
     
  8. heeler

    heeler Regular Member

    Απάντηση: Τι Είναι Για Σένα Η Υποταγή;

    Αουτς... Τσούζει παίδες...  
    Καλή μου Κυρία το "ίσως" γίνεται "ναι" και μόνο μαζί σας!

     
    Last edited: 2 Νοεμβρίου 2010
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Τι Είναι Για Σένα Η Υποταγή;

    H υποταγή είναι για μένα αναγκαία συνθήκη αλλά όχι ικανή για να γίνει σχέση Κυριαρχίας - υποταγής και η αγάπη είναι αναγκαία συνθήκη αλλά όχι ικανή από τη στιγμή που υπάρχει και θα υπάρχει πάντα η ανάγκη υποταγής.

    Τα επίπεδα δύο και τρια που αναφέρεις και κάνω quote παρακάτω και είναι από το ποστ σου #99 ενώ δεν ταυτίζονται με τα τρία επίπεδα που κατά το δοκούν σου ορίζεις στο εναρκτήριο του νήματος ποστ σου, διότι υπάρχουν και τα κλασσικά 9 επίπεδα υποταγής να προσανατολιστείς αν το επιθυμείς,, αυτά, τα δικά σου δύο και τρία που παραθέτω πιο κάτω δηλαδή, κατά τη γνώμη μου δεν διαφοροποιούνται ως ανάγκες, διαφοροποιούνται ανάλογα με τις συνθήκες, τη διαδρομή κάποιου και πολλά άλλα πράγματα.

    Δηλαδή, απ ό,τι ξέρω εγώ από το ένα δεν πάει κανείς στο δύο ή τρία αν δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο και αν τον ενδιαφέρει και το γνωρίζει έγκαιρα δεν έχει λόγο να περάσει απ το ένα.

    Από το δύο πάει άνετα στο τρια και κατ εμέ δεν είναι θέμα έντασης ανάγκης υποταγής - και μάλιστα επί χάρτου ή ονλαιν - αλλά συνηγορούν πολλά για να γίνει.

    Δεν το ονομάζω έτσι απλά από το γνωστό "υποτάσσεσαι και αγαπάς" δεν μου φτάνει το "υποτάσσεσαι" θεωρώ αναγκαίο και το "αγαπάς".

    Και ναι, για μένα είναι γεγονός ότι την υποταγή, ιδίως τη συνειδητοποιημένη, μπορεί να την φέρει στην επιφάνεια ο οποιοσδήποτε σχεδόν who knows the ropes, με την αγάπη δεν συμβαίνει το ίδιο και καλώς, κάλιστα δεν συμβαίνει το ίδιο.

    Αν δεν ήταν σαφές από την αρχή, όταν έγραφα ότι "από αγάπη θα τα τίναζα όλα στον αέρα" είχα υπόψη μου την αγάπη που έρχεται σε μια σχέση Κυριαρχίας - υποταγής, όταν αυτή έχει πάει καλά.

    Εξίσου legitimate ως αντίληψη του θέματος με πολλές άλλες  

    Όπως σου είπα, μην τη φοβάσαι την αγάπη, ούτε εγκληματεί ούτε δαγκάνει γενικώς...  

     
     
    Last edited by a moderator: 2 Νοεμβρίου 2010
  10. Flowform

    Flowform Regular Member

    Απάντηση: Τι Είναι Για Σένα Η Υποταγή;

    Χωρις παρεξηγηση, χωρις προσωπικη ενταση, οταν καποιος δηλωνει ξανα και ξανα το αυτονοητο, μαλλον αυτο το κανει οταν δεν ειναι αυτονοητο στη ζωη του, δλδ του λειπει.
    Στη ζωη μου, δε μπορω να βρω καποια σχεση που ειχα με καποιαν ή με καποιον φιλο, οπου δεν υπηρχε η αγαπη.
    Αυτο ειναι η ελξη, που φερνει τα πλασματα της φυσης κοντα το ενα στ αλλο, ειτε για μια στιγμη, ειτε για μια ζωη. Ετσι δεν ειναι;
    Χρησιμοποιω τη λεξη αγαπη πολυ σπανια, συνηθως για λογους διευκρινησης.
    Αυτο γιατι ειναι η μια λεξη σε καθε γλωσσα που εχει γαμηθει περισσοτερο απο οποιαδηποτε αλλη. Οι περισσοτεροι πολεμοι εχουν γινει στο ονομα της εν χριστω αγαπης. Τα περισσοτερα οικογενειακα εγκληματα εγιναν 'επειδη σ αγαπαω'.
     
  11. Flowform

    Flowform Regular Member

    Απάντηση: Τι Είναι Για Σένα Η Υποταγή;

    Φαινεται οτι δεν ειναι κατανοητο απο ολους γιατι χωρισα ετσι τις επιλογες, τουλαχιστον οχι απο την tender lilly.

    Το ενυπαρχον μοτιβο στις τρεις επιλογες, που τις συνδεει, ειναι το ποσο εντονα αισθανεται καποιος την αναγκη να υποταχθει, ποσο χρονικα συχνη ή συνεχης ειναι η αναγκη του, ποσο την εχει συνειδητοποιησει, και ποσο τολμα να παρει την ευθυνη αυτης της αναγκης και να οργανωσει τη ζωη του ωστε να την εκπληρωσει.
    Κατανοητο τωρα;
     
  12. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor