Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?


    Κάτσε γιατί με τα τόσα που γράφτηκαν για συντηρητικούς, προοδευτικούς και ελευθερίες κάπου χάσαμε την μπάλα...

    Δώσε λοιπόν προσοχή στις διαφορές Ελλάδας και Ολλανδίας για το πως εννοούν την ελευθερία οι μεν και πως οι δε.

    Στην Ελλάδα ισχύει η δύναμη και η ελευθερία της μάζας και όχι του ατόμου. Δηλαδή αν π.χ. οι αγρότες αποφασίσουν να κλείσουν τους δρόμους, σου στερούν αμέσως την ελευθερία σου στο να κυκλοφορείς, αυτό εδώ μπορούν και το κάνουν πολύ άνετα, εκεί δεν μπορούν να το διανοηθούν ούτε καν σαν σκέψη.

    Παμε τώρα στην ελευθερία του ατόμου και της προσωπικής ζωής.

    Αν θέλει τώρα ο αφέντης σου να σε κυκλοφορεί στους δρόμους της Ολλανδίας στα τέσσερα με λουράκι δεν θα σε ενοχλήσει κανένας γιατί απλά και εσύ δεν ενοχλείς κανένα και σε όσους δεν τους αρέσει το θέαμα απλά προσπερνούν και συνεχίζουν τον δρόμο τους. Εδώ αν κάνεις κάτι τέτοιο έχεις πάει μέσα και έχεις γίνει πρωτοσέλιδο θέμα στα ΜΜΕ.

    Δν θα συνεχίσω άλλο, γιατί πιστεύω τώρα να κατάλαβες πως βλέπουν την ελευθερία στην Ολλανδία και πως εδώ.
     
  2. mona

    mona mea_maxima_culpa

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    ...πώς μπορείς να ανοίξεις ευγενικά τα μάτια ενός ανθρώπου που είναι εγκλωβισμένος στην ασημαντότητα του προσωπικού του μικρόκοσμου;
     
  3. subversion

    subversion Regular Member

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    ..`Οτι δεν μ'αρέσουν καθόλου οι Ramstein.. 
     
  4. mona

    mona mea_maxima_culpa

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Άκου "τους" τότε σε ελληνική βερσιόν :



      

    (Εγώ γουστάρω κάργα, πάντως  )​
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  5. subversion

    subversion Regular Member

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

       
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  6. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Αρχίζω, εν τέλει, να πιστεύω πως έχω πάει σε άλλη Ολλανδία απ' αυτή που περιγράφεται εδώ πέρα. Σκέφτομαι, μάλιστα, να ζητήσω τα λεφτά που ξόδεψα για τα ταξίδια μου προς τα εκεί πίσω, καθώς επίσης και να διασύρω όσους γνωστούς μου κατοικοεδρεύουν εκεί ως ψεύτες, καθώς η εικόνα που μου περιγράφουν δεν έχει καμία απολύτως σχέση μ' αυτό το πανηγύρι ελευθεριότητας που περιγράφεται.

    Κατ' αρχάς, συμφωνώ απόλυτα με τον MasterPerris πως η έννοια της ελευθερίας του ατόμου είναι πολύ ψηλά στο αξιακό σύστημα των Ολλανδών. Ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μία από τις πλέον (νεο)φιλελεύθερες χώρες παγκοσμίως. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν και συλλογικές δράσεις. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα μίας πρόσφατης απεργίας των καθαριστών που, ούτε λίγο ούτε πολύ κράτησε 9 ολόκληρες εβδομάδες. Άντε να γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Θα είχαν πέσει πάνω τους όλοι.

    Όσον αφορά, τώρα, την ανεκτικότητα των Ολλανδών, δε θα τους χαρακτήριζα και παράδειγμα προς μίμηση. Όσο κι αν έχει περάσει η αίσθηση πως το Άμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα της ελευθεριότητας (εν μέρει, βέβαια, απλώς μια ατραξιόν για τους τουρίστες και, για να λέμε την αλήθεια, πολύ πιο περιορισμένης έκτασης απ' ότι σε ορισμένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας), η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Οι Ολλανδοί ενοχλούνται, απλώς σπάνια θα δείξουν την ενόχλησή τους με τον τρόπο που το κάνει ο Έλληνας: τείνοντας το δάχτυλο κι αρχίζοντας τις χριστοπαναγίες. Προτιμούν άλλες λύσεις, όπως για παράδειγμα τη στροφή σε συντηρητικότερες πολιτικές επιλογές ή την πίεση προς τις όποιες τοπικές αρχές.

    Τέλος, μπορεί μεν να μιλάνε πιο ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά τους σε φίλους και γνωστούς, παρ' όλα αυτά δεν έχουν τη λογική να την κάνουν βούκινο μπροστά σε τρίτους. Πολύ πιο εύκολα θα δει κανείς στην Ελλάδα ζευγάρια να επιδεικνύουν δημοσίως τον ερωτισμό τους παρά στην Ολλανδία. Άλλωστε, γενικώς, η επίδειξιομανία θεωρείται κατακριτέα, εν αντιθέσει με εδώ που όχι μόνο είναι ανεκτή αλλά, κάποιες φορές, και επιθυμητή.
     
  7. subversion

    subversion Regular Member

    Απάντηση: Re: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Ο καθένας βλέπει έναν τόπο με τα δικά του μάτια.Σίγουρα υπάρχουν κ κακώς κείμενα.Προσωπικά με χαλάει ο ναρκο-πορνοτουρισμός αυτής της πόλης που άνθιζε πριν κάποια χρόνια-δεν γνωρίζω για τώρα.`Οπως κ το ότι διαπίστωσα αρκετά έντονα ξενοφοβία κ ρατσισμό..
     
  8. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Re: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Ελλείψει rep, προσκυνώ, δηλώνοντας ότι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή είναι και η δική μου εμπειρία, έχοντας ζήσει και ταξιδέψει σε αρκετές χώρες από πιτσιρίκι, και έχοντας φίλους και συναδέλφους από τα πέρατα της γης {της Ολλανδίας συμπεριλαμβανομένης, πολύ ψηλά στη λίστα}.

    Οι παρωπίδες δεν κάνουν καλό, σε κανένα θέμα. Όσο για το πατρονάρισμα, ειδικά όταν γίνεται σε ανθρώπους που, εντάξει, ρε γαμώτο, έχουν βγει και λίγο παραέξω απ' το χωριό τους, θα το πω ευγενικά: δεν είναι ιδιαιτέρως έξυπνη τακτική.

    {*Ξέρω* να το πω και αλλιώτικα και πασαλιμανιώτικα αν θέλετε, αλλά επιλέγω να το αποφύγω για την ώρα.}
     
  9. Manipulator

    Manipulator Regular Member

  10. lina

    lina Regular Member

    ...Το αποθηκάκι... 
     
  11. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    γιατί είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν κάποιοι ότι η αποχή από την κάλπη δεν στέλνει κανένα μήνυμα? το λευκό? ναι. Το "ψήφος σε "άσχετο" κόμμα"? ναι. Το να πας στην παραλία αντί να ρίξεις ψήφο? με τίποτα. Δεν θα αλλάξει κάτι, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία.

    sk
     
  12. obeisant

    obeisant Guest

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Kαι για μένα μικρέ μου..είσαι οτι καλύτερο μου έχει συμβει..Σ'αγαπω πολυ!!