Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    ΠΙθανόν τα φυτά που παράγουν τέτοια αισθήματα ευφορίας ή απελευθέρωσης να είναι υπεύθυνα και για τη γέννηση της γεωργίας κατά πως φαίνεται τα πολύυυυυ παλιά τα χρόνια...15-20.000 χρόνια πριν...
     
  2. devine_sub

    devine_sub Contributor

  3. Syrah

    Syrah Contributor

    deviantsub ευχαριστώ για την παρατήρηση.
     
  4. devine_sub

    devine_sub Contributor

    είδηση για άνδρες

    Η συνήθεια πολλών νεαρών να γράφουν με τον φορητό τους υπολογιστή στα πόδια, προκαλεί ταχεία υπερθέρμανση στο όσχεο και ενδέχεται να επηρεάσει τη γονιμότητά τους - και αυτό συμβαίνει ακόμα κι αν χρησιμοποιούν lap pad, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Fertility and Sterility».

    Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Στόνι Μπρουκ, τοποθέτησαν θερμόμετρο στο όσχεο 29 νεαρών ανδρών, οι οποίοι έγραφαν με το λάπτοπ πάνω στα πόδια τους. Ακόμα και όταν τοποθετούσαν ένα lap pad κάτω από το κομπιούτερ, το όσχεο υπερθερμαινόταν απελπιστικά γρήγορα.

    {...}

    Ωστόσο υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι γενικώς η αύξηση της θερμοκρασίας του όσχεου κατά 1 βαθμό Κελσίου προκαλεί βλάβες στο σπέρμα – και η νέα μελέτη έδειξε πως έπειτα από 1 ώρα γραψίματος με το λάπτοπ στα πόδια, η θερμοκρασία έχει αυξηθεί κατά 2,5 βαθμούς Κελσίου.

    {...}

    «Δεν είχε σημασία το είδος του lap pad που χρησιμοποιούσαν οι εθελοντές μας», εξήγησε ο δρ Σέινκιν. «Και μαξιλάρι να έβαζαν, η υπερθέρμανση συνέβαινε, επειδή είχαν σφιχτά κλειστά τα πόδια τους».


    Σύνδεσμος για το άρθρο στα ΝΕΑ:
    ΤΑ ΝΕΑonline ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ+ΖΩΗ - Το λάπτοπ «ψήνει» τους όρχεις

    Πηγή της αγγλικής ανάρτησης που μετέφρασαν τα ΝΕΑ:
    Is your laptop cooking your testicles? - WTAQ News Talk 97.5FM and 1360AM

    Αρχική πηγή από Ρόιτερ:
    Elsevier
     
  5. vautrin

    vautrin Contributor

    in.gr

    --------------------------------------------------------------------------------
    Δημοσίευση: 14 Νοε. 2010, 14:33
    «Φιάσκο συγκάλυψης»

    Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τη φυγή κι άλλου στελέχους της Siemens στο εξωτερικό


    Αθήνα
    «Το φιάσκο της φυγής Χριστοφοράκου - Καραβέλλα επί ΝΔ ολοκληρώνεται με την φυγή του Φόλκερ Γιουνγκ επί ΠΑΣΟΚ» κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens Δ.Παπαδημούλης. Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και έκανε λόγο για «μεγαλοπρεπές φιάσκο συγκάλυψης». Ο Φ.Γιουνγκ φέρεται να διέφυγε για το Μόναχο την Τρίτη, παρά τους περιοριστικούς εις βάρος του όρους.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Ένα ακόμη πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens, κατηγορούμενος για δωροδοκίες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, με ενεργό απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και κατ' οίκον περιορισμό, έφυγε σαν κύριος από την Ελλάδα στη Γερμανία, ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών Εκλογών.

    » Οι κ.κ. Παπουτσής και Καστανίδης, καθώς και οι υπηρεσιακοί αρμόδιοι, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απαντήσουν στο αμείλικτο ερώτημα: εγκληματική ανικανότητα ή καραμπινάτη σκοπιμότητα;

    » Το μεγάλο δικομματικό σκάνδαλο της Siemens οδηγείται σε ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο συγκάλυψης και συμψηφισμού. Κατά τα άλλα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να παριστάνουν ότι επιθυμούν τη διαλεύκανση του σκανδάλου και την τιμωρία των υπευθύνων. Αιδώς Αργείοι…»

    Αφορμή για την ανακοίνωση του κ. Παπαδημούλη αποτέλεσαν πληροφορίες της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Γιουνγκ διέφυγε στο Μόναχο την Τρίτη.

    Κατά τις πληροφορίες αυτές, ο Φόλκερ Γιουνγκ εγκατέλειψε την Ελλάδα μόλις πληροφορήθηκε ότι απορρίφθηκε η αίτησή του για άρση του κατ' οίκον περιορισμού.

    Η απόφαση εκδόθηκε την Δευτέρα και την ίδια ημέρα ενημερώθηκαν προφορικά οι συνήγοροι του στελέχους της Siemens, ωστόσο κοινοποιήθηκε επισήμως την Παρασκευή. Στο μεταξύ, o κ. Γιουνγκ είχε διαφύγει.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η Εισαγγελία της Αθηνάς ενημερώθηκε αργά το Σάββατο το απόγευμα από τις αστυνομικές αρχές, ότι το στέλεχος της Siemens παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Πάρου όπου και κατοικούσε. Την Δευτέρα, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

    Newsroom ΔΟΛ

    ***

    Άλλος ένας λαθρομετανάστης που διαφεύγει ατιμώρητος...
    Μας δουλεύουν ξεδιάντροπα ακόμη και τη μέρα των εκλογών.
     
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Ειδήσεις


    Ευχαριστώ θα πρέπει να πούμε στο κράτος. Θα μπορούσαν να μη μας ενημερώσουν καθόλου.
    Άλλωστε η Siemens δε σχετίζεται με σκάνδαλα και με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

    Ο λαός μαζί με τους πολιτικούς έφαγαν τα χρήματα σύμφωνα με το ανθρωπόμορφο λίπος.
     
  7. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Ρε ουστ!!!
    Ανεπάγγελτοι,χαραμοφάηδες,αληταράδες......

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. Nesaea

    Nesaea Guest

  9. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Σκότωσε τον 12χρονο αυτιστικό γιο της με χλωρίνη ... Tα λόγια είναι περιττά.

    A despairing mother killed her 12-year-old autistic son by making him drink a cup of Domestos to stop him being taken into care, a court heard today.

    Satpal Kaur Singh, 44, said she heard voices telling her: “It's time, it's the end, God's calling us.” She placed the bleach in front of son Ajit at the family home in Barking and told him: “Pick it up, you have to do it.” Singh said she drank one and a half cups of Domestos hours after being told social services were preparing to take him into care.

    She dialled 999 and told the operator: “I've just murdered my son and I've tried to kill myself. I'm drinking bleach and nothing is happening.”

    Source: Mother killed autistic son, 12, with bleach | News

    Satpal Kaur-Singh, 44, killed 12-year-old Ajit hours after she attended a social services meeting when she was warned he would be taken into care because of concerns about her parenting skills.

    At the Old Bailey she pleaded guilty to manslaughter on the grounds of diminished responsibility and could face a life sentence.

    The court heard that although social workers had questioned her mental state at the time, she had been calm throughout the meeting and they raised no "concerns about her immediate behaviour".

    Source: Mother kills autistic son by forcing him to drink bleach - Telegraph
     
  10. devine_sub

    devine_sub Contributor

    επειδή πολύ-πολλοί τον αγαπάμε εδώ μέσα ...

    Αθήνα, Ελλάδα 15/11/2010 11:07 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Επιστημονικό συνέδριο για τον Ελύτη στην Κέρκυρα, απο 19 ως 21 Νοεμβρίου.

    Το νησί που ύμνησε ο Ομηρος, η "σολωμοκρατούμενη" Κέρκυρα, ήταν ένας από τους τόπους που αγάπησε ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης από τα νεανικά του χρόνια ακόμη, καθώς υπηρετούσε εκεί στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών. Δεν ξενίζει λοιπόν το γεγονός ότι στην Κέρκυρα -και μάλιστα στο σπίτι όπου έζησε για είκοσι πέντε χρόνια και έκλεισε τα μάτια του ο Διονύσιος Σολωμός- οργανώνεται στις 19-21 Νοεμβρίου 2010 επιστημονικό συνέδριο αφιερωμένο στον μεγάλο ποιητή, στη σειρά των ανάλογων συνεδρίων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η πνευματικά ακατάβλητη Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (ΕΚΣ).

    Στο Μουσείο Σολωμού της Κέρκυρας, στο ανακαινισμένο σπίτι δηλαδή του Ζακύνθιου βάρδου της Ελευθερίας, το οποίο με την πολύτιμη συνδρομή της Εθνικής Τράπεζας μετατράπηκε στα τέλη του 2009 σε αξιοζήλευτο μουσειακό χώρο με έργα Τέχνης, το τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου θα γίνουν είκοσι οκτώ ανακοινώσεις από Ελληνες και ξένους πανεπιστημιακούς, συγγραφείς και επιστήμονες, σε μια προσπάθεια σφαιρικής θεώρησης του έργου του ποιητή, εξελικτικά, από την πρώτη ως την ύστερη εμφάνισή του στον λογοτεχνικό στίβο. Τίτλος του συνεδρίου "Οδυσσέας Ελύτης / Μ' ένα τριφύλλι φως στο στήθος".

    Οπως έκανε γνωστό η ΕΚΣ, στο συνέδριο θα εξεταστεί επίσης η πρόσληψη του έργου του Οδυσσέα Ελύτη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Στόχος, ακόμη, είναι να "φωτιστεί" η σχέση αγάπης του ποιητή με την Κέρκυρα.

    "Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών δεν περιορίζεται σε αυστηρά τοπικά πλαίσια. Εχει μιαν ευρύτερη εποπτεία του πνευματικού γίγνεσθαι στην Ελλάδα", αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός της Περικλής Παγκράτης, ο οποίος παράλληλα ηγείται της ομάδας που επί τριάντα χρόνια εκδίδει ανελλιπώς το βραβευμένο τον περασμένο Μάιο από το υπουργείο Πολιτισμού λογοτεχνικό περιοδικό Πόρφυρας.

    "Με αυτά τα δεδομένα", συνεχίζει ο πρόεδρος της ΕΚΣ, "η Εταιρεία τιμά τον μεγάλο ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, αξιοποιώντας το υπάρχον στην Κέρκυρα πανεπιστημιακό και εν γένει πνευματικό δυναμικό. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο σπίτι του Σολωμού στην Κέρκυρα και δένει με τον χώρο, δεδομένου ότι ο Ελύτης είναι ένας σολωμικός ποιητής. Αλλωστε η εν γένει νεοελληνική ποίηση έχει ως αφετηρία τους δύο γενάρχες: Σολωμό και Κάλβο. Το γεγονός αυτό τόνιζε πάντοτε ο Ελύτης τόσο στην ποίησή του όσο και στον δοκιμιακό του λόγο. Μια επιστημονική επανεξέταση του έργου του είναι, κατά συνέπεια, επιβεβλημένη".

    Ο γενικός γραμματέας της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, Δημήτρης Κονιδάρης, είναι έτοιμος να δώσει ορισμένα στοιχεία για τη βιωματική σχέση του Ελύτη με το νησί. "Ο Οδυσσέας Ελύτης", εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, "βρέθηκε στην Κέρκυρα επί οκτώ μήνες, το 1937, υπηρετώντας στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών. Μιλάει γι' αυτό στα Ανοιχτά Χαρτιά του. Ο Γιώργος Σεφέρης, που ήταν πρόξενος στην Κορυτσά, του έγραφε και τον παρηγορούσε. Έκανε τότε παρέα και περιπάτους με δύο κυρίως ανθρώπους, τον Κύπριο δικηγόρο και ερευνητή Ευάγγελο Λουίζο, που επίσης υπηρετούσε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών και τον Κερκυραίο δημοσιογράφο-ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα Κώστα Δαφνή, ύστερα από συστάσεις του Γιώργου Κατσίμπαλη -κατ' άλλους, ύστερα από συστάσεις του Ανδρέα Καραντώνη. Η φιλία Ελύτη-Δαφνή διατηρήθηκε σ' όλη τους τη ζωή".

    Ο ποιητής επισκέφθηκε την Κέρκυρα αρκετές φορές ακόμη, κυρίως την περίοδο 1962-1966 και τη διετία 1973-1974. "Τον Μάιο του 1974", συνεχίζει ο Δημ. Κονιδάρης, "ήλθε στην Κέρκυρα με τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Δαφνή, αδελφό του Κώστα Δαφνή. Του έγινε μάλιστα τιμητική υποδοχή από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, στο Μουσείο Σολωμού. Επίσης, το 1980 είχε έλθει στην Κέρκυρα για τα εγκαίνια αναστηλωμένου κτίσματος του Θωμά Φλαγγίνη και έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Τότε τον δεξιώθηκε η Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας, παρουσία και του Λόρενς Ντάρελ".

    Το συνέδριο θα αρχίσει την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στις 17.30, με την ενότητα "Σύνδεση με την εντοπιότητα / Για σένα έχω μιλήσει σε καιρούς παλιούς". Ο Λουκιανός Ζαμίτ θα θυμηθεί "1974: Ο Ελύτης προσκεκλημένος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών στο Μουσείο Σολωμού", ο Φίλιππος Φιλίππου έχει θέμα "Ο Ελύτης στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Κερκύρας και άλλα τινά", ενώ ο Βασίλης Λέτσιος εισηγείται "Ελύτης, Κάλβος, Σολωμός: Μια συνομιλία με προσδοκίες".

    Η βραδινή συνεδρία στις 19.00 τιτλοφορείται "Πρώτες προσεγγίσεις / Στην αρχή το φως και η ώρα η πρώτη" και περιλαμβάνει τις εισηγήσεις "Θεολογία της φύσης στον ώριμο Ελύτη" από τον Ευγένιο Αρανίτση, "Ο Ελύτης "μετά τα φυσικά"" από τον Νάσο Μαρτίνο και "Άχρονη, κατασταλαγμένη μουσική: Μια υποσημείωση για τον ακροατή Ελύτη" από τον Πάνο Βλαγκόπουλο.

    "Διαδοχικές προσεγγίσεις (α΄) / Δώστε μου την ουλή του αμάραντου τα μάγια" τιτλοφορείται η πρωινή σαββατιάτικη συνεδρία που θα αρχίσει στις 9.30. Θα εισηγηθούν ο Δημήτρης Κονιδάρης "Ελύτης: Φάση δεύτερη / τρίτη: Το Φωτόδεντρο, Τα ετεροθαλή, Τρία ποιήματα με σημαία ευκαιρίας", η Κατερίνα Κούσουλα "Ο πρώτος και ο ύστερος Ελύτης", ο Νίκος Κοσκινάς "Τα ελληνικά πολιτισμικά πρότυπα στο Άξιον Εστί του Ελύτη" και η Ανδρομάχη Μπάτζιου "Η Ελένη στην ποίηση του Ελύτη".

    "Διαδοχικές προσεγγίσεις (β΄) / Θα καρώ Μοναχός των θαλερών πραγμάτων" στη μεσημβρινή συνεδρία στις 11.30. Εισηγούνται ο Δημήτρης Δαμίγος "Το όνειρο σε αφήνει όταν το αφήσεις - Ανοιχτά χαρτιά / Οι αλήθειες της ψυχής στο έργο του Ελύτη", ο Περικλής Παγκράτης "Ημερολόγιο ενός αθέατου Απριλίου / Κατά τα άλλα το τοπίο θύμιζε…", ο Νίκος Παπαδημητρίου "Μαρία Νεφέλη: Κάθε φεγγάρι ομολογεί" και ο Ερωτόκριτος Μωραΐτης "Τα ελεγεία της Οξώπετρας / Η αλήθεια μόνον έναντι θανάτου δίδεται".

    Στην απογευματινή και τη βραδινή συνεδρία του Σαββάτου, η οποία τιτλοφορείται "Από γλώσσα σε γλώσσα / Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική" και θα αρχίσει στις 17.30, ο Jim Potts θα μιλήσει "Για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Ελύτη (2011) - Μια επανεξέταση του ποιήματος Επέτειος σε σχέση και με την πρόσληψη της ποίησης του Ελύτη από το αγγλόφωνο κοινό", η Σοφία Μωραΐτη θα έχει θέμα "Ο Ελύτης στα γαλλικά γράμματα", ο Hans Schlum "Η πρόσληψη του Ελύτη στον γερμανόφωνο χώρο", ο Markku P??skynen "Η ιστορία μιας μετάφρασης του Ελύτη: Η περίπτωση της Φινλανδίας", ο Γιώργος Κεντρωτής "Η μετάφραση ως δεύτερη γραφή" και ο Κώστας Σουέρεφ θα κλείσει τον κύκλο των εισηγήσεων, αναπτύσσοντας το θέμα "Οι ενδογλωσσικές ελυτικές μεταφράσεις".

    Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του συνεδρίου, στην ενότητα της πρωινής συνεδρίας "Λόγος και στοχασμός / Με τι πέτρες, τι αίμα και τι σίδερο", στις 9.30 η Νικολαΐς Πένα θα εισηγηθεί "Πιάσε το πρέπει από το ιώτα και γδάρε το ίσαμε το πι / Η νεότητα στον Μικρό Ναυτίλο - Ένα ηθικό δέον" και θα ακολουθήσουν η Βέρα Κονιδάρη με θέμα "Ο Ελύτης στην Εκπαίδευση", η Κωνσταντίνα Χρυσικοπούλου "Η κριτική του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου για τον Ελύτη" και ο Θεοτόκης Ζερβός "Ο Ελύτης και "Η μέθοδος του Άρα"".

    Στην τελική, μεσημβρινή συνεδρία, στην ενότητα "Από Τέχνη σε Τέχνη / Στήνει καρτέρι ο κεραυνός - Μια ιππασία στα σύννεφα", που θα αρχίσει στις 11.50, η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου θα έχει θέμα "Μονόγραμμα - Μαρία Νεφέλη: Απόπειρα θεατρικής ανάγνωσης", η Έλενα Χαμαλίδη "Τα κολλάζ του Ελύτη", η Μαρίνα Παπασωτηρίου "Η συμπόρευση του Ελύτη με τους ζωγράφους της γενιάς του '30, μέσα από τα έργα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα" και ο Θάνος Χρήστου θα εισηγηθεί "Εικαστικές εμπνεύσεις από την ποίηση του Ελύτη"

    Οι συζητήσεις του τριήμερου συνεδρίου των Κερκυραίων στο σπίτι του Διονύσιου Σολωμού θα ολοκληρωθούν με τη σύνοψη των συμπερασμάτων.

    Χρ.Κορφιάτης
     
  11. vautrin

    vautrin Contributor

    Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

    Πέθανε στα 77 του χρόνια ο Πολωνός συνθέτης Χ.Μ. Γκορέτσκι

    Εκανε χιτ μια συμφωνία
    Ο Πολωνός συνθέτης Χένρικ Μικολάι Γκορέτσκι, ο οποίος με το σημαντικό έργο του σφράγισε το ύφος της μουσικής του εικοστού αιώνα, πέθανε την περασμένη Παρασκευή στη γενέτειρά του, στο Κατοβίτσε της νότιας Πολωνίας.
    Ηταν 77 ετών, αφού είχε γεννηθεί στις 6 Δεκεμβρίου του 1933. Είχε μαθητεύσει κοντά στον μεγάλο συνθέτη της χώρας του Κάρολ Σιμανόφσκι.

    Ηταν ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της πολωνικής πρωτοπορίας, που χαρακτηρίστηκε ιερός μινιμαλισμός. Μέχρι το 1992 είχε απευθυνθεί σ' ένα ειδικό μουσικόφιλο κοινό. Ξεπέρασε, όμως, τα σύνορα της χώρας του και έγινε διεθνής φιγούρα, όταν ηχογράφησε τη «Συμφωνία αρ. 3», την επονομαζόμενη «Των θρήνων». Ηταν μία παραγωγή της εταιρείας «Elektra Nonesuch», με τη Σιμφονιέτα του Λονδίνου, υπό τη διεύθυνση του Ντάβιντ Ζίνμαν. Τραγουδούσε η υψίφωνος Νταν Απσοου.

    Ο δίσκος, ύστερα από συνεχείς επανεκδόσεις, υπολογίζεται ότι έχει πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα! «Ισως οι άνθρωποι βρήκαν κάτι που χρειάζονταν σ' αυτό το κομμάτι της μουσικής. Κατά κάποιο τρόπο χτύπησα τη σωστή νότα σε κάτι που έλειπε, σε κάτι που είχε χαθεί γι' αυτούς. Νιώθω ότι ενστικτωδώς γνώριζα τι χρειάζονταν», είχε δηλώσει ο Χένρικ Γκορέτσκι, χωρίς να επιχειρήσει έκτοτε να επαναληφθεί.

    Το έργο γράφτηκε το 1976 και παρουσιάστηκε έναν χρόνο μετά στο διεθνές φεστιβάλ Ρογιάν τής Γαλλίας. Αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, έχει τον υπότιτλο «Συμφωνία σε τρεις κινήσεις» και βασίζεται σ' έναν θρήνο της Παναγίας Μαρίας του 15ου αιώνα, σ' ένα ποίημα της 18χρονης κρατούμενης από την Γκεστάπο Ελενας Μπατζουζιάκ και στο λαϊκό τραγούδι μιας μάνας, η οποία θρηνεί τον χαμό του γιου της, κατά την εξέργεση της Σιλεσίας εναντίον των Γερμανών.

    Η μουσική προσωπικότητα του Χένρικ Γκορέτσκι αναδύθηκε μετά το σπάσιμο των σταλινικών πάγων, στους οποίους είχε «καταψυχθεί» η καλλιτεχνική πρωτοπορία. Φανερά επηρεασμένος από την παραδοσιακή μουσική της πατρίδας του, τη γονιμοποίησε πιστός στις κατακτήσεις της Δεύτερης Βιεννέζικης Σχολής, και ιδιαιτέρως στον Αντόν Βέμπερν. Δεν θ' αργήσει να αναμετρηθεί με τους σύγχρονους μεγάλους συνθέτες, τον Λουίτζι Νόνο, τον Καρλχάιντς Στοκχάουζεν και τον συμπατριώτη του Κριστόφ Πεντερέτσκι.

    Στην πλούσια εργογραφία του για μικρά και μεγάλα σύνολα ξεχωρίζει και η «Συμφωνία αρ. 2», η του «Κοπέρνικου», που γράφτηκε το 1972, με αφορμή τα πεντακόσια χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Πολωνού αστρονόμου Νικολάου Κοπέρνικου.

    Ως καθηγητής σύνθεσης στην Κρατική Ανωτάτη Μουσική Σχολή του Κατοβίτσε είχε ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στις παρεμβάσεις του κομμουνιστικού κόμματος. Ελεγε συχνά στους μαθητές του: «Αν μπορείς να ζήσεις χωρίς μουσική για δύο ή τρεις ημέρες, τότε δεν κάνεις γι' αυτή τη δουλειά -θα ήταν καλύτερα να ξοδεύεις τον χρόνο σου με μία κοπέλα ή με μια μπίρα».

    ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ









     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. devine_sub

    devine_sub Contributor

    προσοχή στις κάμερες η/υ

    Άαχεν, Γερμανία 16/11/2010 18:12 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γερμ Πρακτ)

    Δίωξη κατά 44χρονου που βιντεοσκοπούσε παιδιά αφού παγίδευε τις webcams τους.


    Δίωξη άσκησε η εισαγγελία του Άαχεν κατά ενός 44χρονου άνδρα ο οποίος εισχωρούσε λαθραία σε webcams (διαδικτυακές κάμερες ηλεκτρονικών υπολογιστών) με αποτέλεσμα να "τραβήξει" 3 εκατομμύρια φωτογραφίες παιδιών, τα οποία άλλαζαν ρούχα μέσα στα υπνοδωμάτιά τους.

    Ο 44χρονος έστελνε σε παιδιά μηνύματα με συνημμένα τα οποία είχαν την μορφή φωτογραφιών. Στην πραγματικότητα όμως τα συνημμένα αυτά εγκαθιστούσαν ιούς τύπου Δούρειου Ίππου (Τρόγιαν) με τα οποία αποκτούσε την δυνατότητα να ελέγχει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των παιδιών.

    Όταν οι υπολογιστές συνδέονταν στο διαδίκτυο, ο άνδρας μπορούσε να ενεργοποιεί την κάμερα -χωρίς τα παιδιά να το καταλαβαίνουν- και έστελνε φωτογραφίες τους στον εαυτό του.

    Οι εισαγγελείς δεν ανακοίνωσαν την ταυτότητα του άνδρα αλλά ανέφεραν ότι ζούσε στην πόλη του Αιντχόβεν, ενώ ακολουθούσε αυτήν την πρακτική μεταξύ του φθινοπώρου του 2009 και του Απριλίου του 2010.