Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και detachement απο το σεξ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DexterWantsToPlay, στις 15 Νοεμβρίου 2010.

  1. mona

    mona mea_maxima_culpa

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ


    "Needless to say I have some unusual habits, yet all these socially acceptable people can't wait to pick up hammers and smash their food to bits. Normal people are so hostile."

    Όπως σου έχω ήδη πει πριβέ, you're weird, I like you.  

    Προσωπικά, συντάσσομαι, σε γενικές γραμμές, με την...πλειοψηφία. 
    Πιο συγκεκριμένα, συμφωνώ με τα εξής που γράφει (αλλού) ο Seduction :

    "BDSM ΔΕΝ είναι "Στήσου, φάε 10 βουρδουλιές ενώ ακούς τα γαμοσταυρίδια σου και ευχαρίστησε με που ασχολήθηκα μαζί σου"!!! Αλοίμονο αν ήταν αυτό και κρίμα για όσους νομίζουν ότι είναι αυτό!"

    "Για μένα σχέσεις D/s που δεν εμπεριέχουν σε μεγάλο ποσοστό ενστικτώδη ερωτική ορμή, πολυδιάστατη διάθεση για παιχνίδια και σεξ, αλληλένδετες τις έννοιες σεξουαλική επιθυμία και σεξουαλική απόλαυση αλλά και ενέργεια που πηγάζει ΚΑΙ από όλα αυτά, είναι σχεδόν στο σύνολο τους εκ των προτέρων αποτυχημένες όσο αφορά το τελικό αποτέλεσμα."
     
  2. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    Δεν το θεωρω προσωπικα αλλοκοτο MasterDO, αλλα δυσνοητο μιας και δεν το εχω βιωσει ποτε. Το οτι συμβαινει βεβαια για την νηματοθετρια, ειναι σιγουρα πολυ ενδιαφερον. Για οσους τους ενδιαφερει η ερευνα και κατανοηση της ανθρωπινης φυσης.

    Ισως ομως το θεμα θα επρεπε να αναλυθει σ'ενα καινουργιο νημα, μιας και τα σχολια στο παρον, δεν μπορουν παρα να θεωρηθουν προσωπικα απο την νηματοθετρια.
     
  3. afentra_sm

    afentra_sm New Member

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    αντιμετωπιζω το bdsm ακριβως οπως εσυ .... δεν υπαρχει συνδεση με σεξουαλικη πραξη. ειναι κατι εντελως εγκεφαλικο.

    χαιρομαι που βρισκω ατομα με ιδιες αποψεις  
     
  4. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ


    Εγώ αντιθέτως, δεν το νομίζω... Αλλά δεν πειράζει, δικό σου είναι το νήμα, δικά σου και τα ερωτήματα που τέθηκαν στην αρχή. Όπως και καθαρά δικό σου θέμα το εάν θέλεις απαντήσεις (ή το τί είδους απαντήσεις θέλεις). Αν και θεωρώ λοιπόν πως διευκρινιστικά ερωτήματα εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα, δεν θα επιμείνω.

    Το point που προσπαθούσες να αποδείξεις, είναι η γνωστή καραμέλα που ανέφερα πιό πάνω: Το "περί ορέξεως κλπ"... Δεν θα επεκταθώ, αλλά ξαναλέω επιγραμματικά ότι δεν μπορεί αυτό να προβάλλεται ως η -καταλυτική- απάντηση σε κάθε ζήτημα, όπως έχει καταντήσει να συμβαίνει...

    Ως προς το "σύνολο κανόνων": Όχι, δεν υπάρχει ένα σύνολο κανόνων που να οφείλει κανείς να ακολουθεί, γιά να κινείται εντός πλαισίων bdsm... Κατ' εμέ όμως (εάν μιλάμε -τονίζω- γιά bdsm και όχι γιά κάτι άλλο) υπάρχουν κάποιες αναγκαίες συνθήκες. Μία εξ αυτών είναι και το ότι μιλώντας γιά σαδισμό και μαζοχισμό εντός bdsm, μιλάμε γιά σαδισμό και μαζοχισμό συνυφασμένους με τον ερωτισμό (όχι ντε και καλά με την διείσδυση και την εκσπερμάτωση γιά να μην αναμασήσουμε πάλι μιάν άλλη best-seller καραμέλα, αλλά με τον ερωτισμό).

    Προς επίρρωσιν αυτού, και μιά που ως αποδεικνύεται είναι τραγικά δύσκολο να δώσει κανείς εξ ημών έναν ορισμό του bdsm (παρότι αστειεύομαστε σχετικά, τρομάρα μας, τόσο απύθμενο είναι το βάθος της σύγχυσης που επικρατεί), μπορούμε τουλάχιστον να καταφύγουμε στο προσφιλές μας googlάρισμα. Και ιδού:

    • BDSM is a form of consensual roleplay between two or more individuals, who use their experiences of pain and power to create sexual tension, pleasure, and release.


      [*]BDSM: Sexual practices or activities involving bondage, discipline, sadism, masochism, or acts of domination and submission.


      [*]BDSM: In the terms of sexual interactions and physical demonstrations, this acronym stands for Bondage, Discipline, Sadism and Masochism.


      [*]BDSM is any of a number of related patterns of human sexual behavior. The major subgroupings are described in the abbreviation "BDSM" itself.


    κλπ, κλπ, κλπ...

    Όπως είναι πασιφανές λοιπόν από τη διαρκή και πανταχού παρούσα επανάληψη του "sexual", το ρημάδι το bdsm είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη σεξουαλικότητα, με τον ερωτισμό. Αναμφίβολα υπάρχει φυσικά σαδισμός (ή μαζοχισμός) χωρίς καμμιά συνάφεια με τη σεξουαλικότητα, αυτός ο σαδισμός όμως, δεν έχει καμμιά συνάφεια και με το bdsm... (Το ίδιο ακριβώς είπε νομίζω και η lara, στο ποστ #44).

    Αυτά, ως προς ένα από τα αρχικά ερωτήματα του νήματος... Όσο γιά το έλειμμα σε απόλαυση (σωματική, συναισθηματική, ψυχική ακόμη και "εγκεφαλική") το οποίο προκύπτει γιά όποιον επιμένει να αποκόβει τις bdsmικές πρακτικές (που ομολογουμένως του αρέσουν) από την ερωτική του ζωή, το θεωρώ τόσο αυταπόδεικτο, που δεν κρίνω σκόπιμο να επιχειρηματολογήσω... Στο κάτω-κάτω της γραφής (θα το πω κι εγώ) "περί ορέξεως κολοκυθόπιττα"... Όποιου του αρέσει να μην την τρώει ολόκληρη αλλά χώρια το ζυμάρι και το κολοκύθι και σε άλλο γεύμα το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά, με γειά του με χαρά του. Τα υλικά μπορεί να τα καταναλώσει, ίσως να πάρει και τα θρεπτικά συστατικά, αλλά τη γεύση της κολοκυθόπιττας, δεν θα τη μάθει ποτέ...

    Ως εκ τούτου, κι επειδή όπως και να το κάνουμε είναι πιό νόστιμη η κολοκυθόπιττα από το χώρια κολοκύθι, χώρια ζυμάρι και χώρια αλατοπίπερο, προτείνω μιά δεύτερη και προσεκτικότερη ανάγνωση του ποστ #59 της tender, και I rest my case...

    - - - - - - - - - - -

    Φυσικά και η απάντηση είναι όχι, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, αλλά προφανώς δεν κατάλαβες την αντίστιξη που επιχείρησα... Μάλλον το ίδιο ερώτημα έθεσε λίγο αργότερα ο underherfeet, σαφέστερα:
    Εάν λοιπόν, αγαπητέ Arioch, δεν επιλέγεις τον πρώτο τυχόντα, εάν η επιλογή σου γίνεται με κριτήρια φύλου, ηλικίας, εμφάνισης ίσως κλπ, δεν μπορώ παρά να υποθέσω πως είναι μιά επιλογή που έχει σεξουαλική χροιά... Διευκρινίζω βέβαια και πάλι (αν και δεν θα έπρεπε να είναι αναγκαίο) πως το "σεξουαλική χροιά" δεν ισούται πάντα με τη διείσδυση και τον οργασμό...

    Ευχαριστώ... Το "πάλαι ποτέ" είχε να κάνει με τη δική μου πολύμηνη αποχή από το φόρουμ, κι όχι με τίποτε άλλο...

    Πάμε παρακάτω:
    Δυό παρατηρήσεις, ως εδώ: Πρώτον, δεν θεωρώ ότι η νηματοθέτις έθιξε το θέμα "bdsm και οργασμός". Έθεσε το θέμα "bdsm και ερωτισμός", που παρασάγκας απέχει από αυτό που εσύ ανέγνωσες... Δεύτερον, είναι πολύ εύλογο να συμφωνήσει κανείς με το "όπως το βλέπω εγώ ΔΕΝ πρέπει να έχει ως εφαλτήριο τα όποια σεξουαλικά ελλείμματα ή δυσλειτουργίες", δεν έγινε καθόλου λόγος όμως εδώ γιά σεξουαλικά ελείμματα, ή γιά δυσλειτουργίες. Το ζήτημα εδώ είναι το κατά πόσο συνδυάζεται η υγιής σεξουαλικότητα, με το bdsm. Πού την βρήκες την πάσχουσα;
    Ομολογώ πως δεν κατάλαβα ακριβώς τη διευκρίνιση (ίσως επειδή δεν έχω εντρυφήσει στα περί του Κελτικού bdsm  ), όμως εάν κατάλαβα καλά, τελικώς, δεν ευαγγελίζεσαι ένα ανοργασμικό bdsm... Έχει καλώς. Όμως...
    Και μ' αυτά τα πιό πάνω δύσκολα μπορεί κανείς να διαφωνήσει, η σοφία τους όμως (ας μην υπονοηθεί καμμιά ειρωνία εδώ) είναι τόσο γενικόλογη, που μοιάζουν τελικώς ως ευχολόγιο... Θα παρακαλέσω λοιπόν και πάλι γιά περισσότερη σαφήνεια, και γιά πιό συγκεκριμένες κουβέντες... Άλλο παράδειγμα, επ' αυτού:
    Αδυνατώ να καταλάβω με ποιό πράγμα "συναρπάζεσαι" όπως και το πώς μας προσφέρει η Dexter την θαυμάσια αυτήν ευκαιρία που αναφέρεις... Κάτι σαφέστερο;


    Τέλος,
    ευχαριστώ, φιλτάτη... Ως προς το προσωρινή ή μη, θα δείξει...  


     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    Αυτό θέλω να σου πω, η πρόκληση πόνου ΔΕΝ έχει σεξουαλική χροιά όσον αφορά εμένα. Μου αρέσει να προκαλώ πόνο σε άνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου ή σε ζώο just for the fun of it. Αν πχ μια Αφέντρα μου πει "βάρα τον σκλάβο μου" (*) θα τον χτυπήσω χωρίς να νιώθω τίποτα σεξουαλικό αλλά θα το ευχαριστηθώ. Αν βαράω τη δική μου σκλάβα θα το ευχαριστηθώ ΜΕ δύο τρόπους, και από την πρόκληση πόνου (=μη σεξουαλική ηδονή για μένα) και από την υποταγή της (=σεξουαλική ηδονή για μένα).

    (*) Το παραπάνω δεν είναι υπόθεση εργασίας, είναι κάτι που έχω κάνει.
     
  6. Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    Καιρό είχα να υποκλιθώ.

    Τί διαύγεια, MindMaster!
     
  7. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ



    Κατανοητό... Γιά να κάνω κι εγώ απόλυτα κατανοητή τη θέση μου λοιπόν (γιά την περίπτωση που δεν το κατόρθωσα πιό πάνω), αφήνω κατά μέρος την περίπτωση του "ξένου" σκλάβου, και πιάνω την πολύ πιό εύγλωττη περίπτωση της πρόκλησης πόνου σε ζώο: Καταλαβαίνω (όπως είπα και πρωτύτερα) πως υπάρχει και τέτοιος σαδισμός, ουδεμία σχέση έχει όμως με το bdsm, ή θέση σε αυτό... Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, τις συζητήσεις περί σαδισμού που δεν έχει σεξουαλική χροιά τις θεωρώ παντελώς εκτός θέματος, σ' αυτό εδώ το φόρουμ (χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι επιθυμώ την απαγόρευσή τους, ή το ότι δεν αναγνωρίζω κάποια αξία σ' αυτές, σε κοινωνιολογικό έστω, επίπεδο)...

     
  8. Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    Το περίεργο για μένα, δεν είναι να μην υπάρχει σεξουαλική πράξη, αλλά σεξουαλική διέγερση.

    Γι' αυτό δεν μπορώ να το συνδέσω και με το bdsm, διότι είμαι σχεδόν σίγουρη, ότι αν δώσουμε σε 10 άτομα την ευκαιρία να πονέσουν κάτι, κάποιον, με οποιονδήποτε τρόπο, οι περισσότεροι θα το κάνουν, και πιθανότατα θα τους αρέσει, αυτό όμως σημαίνει ότι αυτόματα αποκτούν σχέση με το Bdsm?

    (Και το λέω επειδή πιστεύω ότι όλοι λίγο πολύ μπορούμε να γίνουμε σαδιστές, αν μας δωθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα/ κίνητρα.)
     
  9. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    συμφωνω κα επαυξανω
     
  10. subversion

    subversion Regular Member

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    Sorry για το "δίλλημα" αλλά έτσι κι'αλλιώς είναι εικονικό:Αν ντε και καλά έπρεπε να επιλέξετε ένα απ'τα 2(σεξ με οργασμό ή την απεριόριστη δυνατότητα να κάνετε κάποιον να υποφέρει κ να προκαλείτε πόνο) τι νομίζατε ότι θα επιλέγατε?
     
  11. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    Ζητώ κατανόηση για την κάπως άτσαλη κοπτοραπτική του λόγου του MindMaster,
    αλλά θεώρησα σκόπιμο να εστιάσω με πιο συμπυκνωμένο τρόπο.
    Αρχικά να πω ότι κι’ εγώ προσπαθώ να συμπορευτώ με τα μύχια αισθήματα της νηματοθέτριας
    καθώς δεν ανήκω σε αυτούς που έχουν διαχωρίσει το bdsm από τον ερωτισμό.
    Αυτός είναι και ο λόγος που συναρπάζομαι,
    επειδή κάτι μου λέει πως αν κατορθώσουμε να κατανοήσουμε την απόχρωση του σαδομαζοχισμού
    την οποία γενναιόδωρα - κατά τη γνώμη μου - μοιράζεται μαζί μας η Dexter, έχουμε να λαβαίνουμε.
    Δεν πίστεψα ποτέ μου στην ανακλαστική αντίδραση
    που υπαγορεύει να βλέπουμε καχύποπτα κάτι πέρα από εμάς και τις συνήθειές μας.
    Το αντίθετο. Άλλος ένα λόγος να συναρπάζομαι.

    Να παρατηρήσω ότι προσωπικά δεν μπορώ να δω συνολικό έλλειμμα
    όπως το περιγράφεις άνωθεν σύντροφε.
    Είμαι σχεδόν βέβαιος πως κάτι απολαμβάνει στα σίγουρα όποιος ασκεί παρόμοιες πρακτικές.
    Αλλιώς πως, θα πρέπει να μιλήσουμε για ψυχοπαθολογική προσωπικότητα,
    που στην προκειμένη περίπτωση από τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα «της» η νηματοθέτρια,
    μόνο τέτοια δεν δείχνει.
    Επομένως μάλλον θα είναι ωφέλιμο να το ψάξουμε αντί να το εξοβελίζουμε.

    Όσον αφορά σεξουαλικά ελλείμματα ή δυσλειτουργίες,
    έχω να πω ότι έθεσα ένα ζήτημα που κατ’ ουσίαν τίθεται αυτομάτως
    παρ’ ότι δεν διατυπώθηκε με αυτόν τον τρόπο. Γιατί;
    Επειδή από τη στιγμή που η πλειοψηφία -έστω- των συνομιλούντων
    βλέπει την έκφραση της Dexter ως ξένη ελέω απωλείας ερωτικού στοιχείου,
    είτε θα αποφανθούμε ότι μιλάμε για κάποιου είδους δυσλειτουργία
    είτε (η άποψή μου) κάτι άλλο συμβαίνει εδώ, που δεν έχουμε ακόμα αντιληφθεί.

    Η έννοια- κλειδί νομίζω ότι είναι ο ερωτισμός.
    Συνομολογούμε παλαιόθεν πως δεν υπάρχουν κανόνες στο bdsm
    ( [μοιραία παρένθεση]: Ασχέτως εάν ο καθένας προσπαθεί να επιβάλλει τους δικούς του...
    [κλείνει η παρένθεση] )
    ενώ ταυτόχρονα ονομάζονται κάποιες ως αναγκαίες συνθήκες.
    Σύμφωνα με το σύντροφο MindMaster -και όχι μόνο -
    μία απ΄ αυτές είναι η παρουσία ερωτισμού σε ο, τι έχει να κάνει με το bdsm.
    Δεν πρόκειται να διαφωνήσω, αλλά όσο περισσότερο διαβάζω και ξαναδιαβάζω το νήμα
    νοιώθω την ανάγκη να οριστεί με πιο αδρές γραμμές ο ερωτισμός για τον καθένα.
    Τι δηλαδή είναι ερωτικό, σεξουαλικό, καυλωτικό - αν θέλετε - για τον καθένα.
    Ας αποτολμήσω να ισχυριστώ
    ότι θα υπάρξουν πάμπολλες ερμηνείες και τρόποι που ο καθένας μας ερωτοτροπεί.
    Ας αποτολμήσω [δις] να αναγνωρίσω στην (κάθε) Dexter
    το δικαίωμα να ορίζει εκείνη τι την διεγείρει (ερωτικά ή μη).
    { Ας μην κομπάζουμε εμείς οι bdsmιτζίδες ότι κατέχουμε τα πρωτοτόκια στη διέγερση }
    Ας συμπεράνω με παρρησία κάτι που πολλούς ίσως δυσαρεστήσει.
    Αν και εφ’ όσον μιλάμε για ερωτισμό,
    ας ρίξουμε το πρώτο μας βλέμμα στα καθ’ ημάς και ύστερα να θωρούμε τα καθ’ υμάς.

    Διαβάζοντας από μπρος και από πίσω την Dexter,
    δεν έχω πειστεί ακόμα ότι ο τρόπος που εκφράζεται σαδομαζοχιστικά
    είναι ασύνδετος με ( ερωτική; ) διέγερση.
    Διαβλέπω μία εσωτερική αγωνία στην δημόσια κατάθεσή της.
    Δεν την γνωρίζω αλλά από τα λίγα που είμαι σε θέση να κρίνω
    το ότι ψάχνεται κατ’ αυτό τον τρόπο, είναι θετικό για όλους μας.

    Στέκομαι στη φράση...
    «Το ζήτημα εδώ είναι κατά πόσο συνδυάζεται η υγιής σεξουαλικότητα με το bdsm».
    Τη χρησιμοποιώ σαν υπόδειγμα σχετικότητας των πάντων.
    Υπάρχουν επισκέπτες που διαβάζοντας αυτό θα κουνήσουν το κεφάλι τους λέγοντας
    πως όποιος έχει μια «υγιή» (απολαυστική / επαρκή) σεξουαλική ζωή δεν έχει ανάγκη το bdsm.
    Άλλοι εξ ημών πιστεύουμε πως είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και πάνε χέρι-χέρι.
    Κάποιοι άλλοι τέλος, έχουν δικαίωμα να μην έχουν ακόμα κατασταλάξει
    στο τι ακριβώς σημαίνει γι’ αυτούς η «υγιής» σεξουαλικότητα,
    πολύ δε περισσότερο, δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα την οριακή γραμμή μεταξύ υγιούς και νοσηρής.
    Πολύ απλά επειδή εκείνους τους περιμένει σε άλλο σημείο της διαδρομής...

    Υ.Γ. Προσθέτω μία ακόμα αναγκαία συνθήκη
    που οφείλει να διέπει τον «bdsmικό μας Πολιτισμό».
    Αυτή του ευήκοου αφουγκράζεσθαι.
     
  12. mona

    mona mea_maxima_culpa

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ