Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Από τη Δ.Α.Α./Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονου ημεδαπού, για παράνομη βία και απειλή.
    Την 10-11-2010 προσήλθε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημεδαπή και κατήγγειλε ότι η ανήλικη κόρη της δέχεται σεξουαλική παρενόχληση και απειλές, προκειμένου να ενδώσει, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
    {...}
    Ο δράστης είχε στο παρελθόν καταδικασθεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης για αποπλάνηση ανήλικου. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

    Πηγή
     
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    Η αμερικανική διπλωματία είναι γυμνή
    Νέα «βόμβα» από την ιστοσελίδα Wikileaks
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 TA NEA

    Παγκόσμια διπλωματική κρίση πυροδοτούν τα 251.287 μυστικά διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ, που άρχισαν να δημοσιεύουν χθες το βράδυ πέντε διεθνή έντυπα με την ευγενική χορηγία του Wikileaks. Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών μάλιστα έκανε λόγο για «την 11η Σεπτεμβρίου της παγκόσμιας διπλωματίας».

    OΦράνκο Φρατίνι ενδεχομένως υπερβάλλει. Ασφαλή συμπεράσματα θα μπορέσουμε να βγάλουμε στο τέλος της εβδομάδας, όταν θα έχει πια δημοσιευτεί το σύνολο των πληροφοριών- αν και τα πέντε διεθνή μέσα που εμπιστεύτηκε το Wikileaks, οι «Νew Υork Τimes», η «Guardian», η «Le Μonde», η «Εl Ρais» και το «der Spiegel», αναγνωρίζουν πως έχουν περάσει τα τηλεγραφήματα από ένα κάποιο φίλτρο- δεν πρόκειται για παράδειγμα να δημοσιεύσουν «ονόματα τα οποία θα έβαζαν σε κίνδυνο τις ζωές αθώων πολιτών». Από τις αντιδράσεις και μόνο των ενδιαφερομένων, πάντως, καταλαβαίνει κανείς τη δύσκολη θέση στην οποία φέρνει τις ΗΠΑ και τους εταίρους τους η αποκάλυψη χιλιάδων τηλεγραφημάτων που αντηλλάγησαν, στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα τελευταία έξι χρόνια, ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τις διπλωματικές αποστολές της.

    Τα τηλεγραφήματα φανερώνουν τους παγκόσμιους φόβους των ΗΠΑ- και ταυτόχρονα, το πώς χρησιμοποιούν τις πρεσβείες τους στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου δικτύου κατασκοπείας. Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτεται πως τον Ιούλιο του 2009, δόθηκαν σε αμερικανούς διπλωμάτες εμπιστευτικές οδηγίες με την υπογραφή της Χίλαρι Κλίντον, να κατασκοπεύουν ηγετικά στελέχη και διπλωμάτες του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένου του γ.γ. Μπαν Κι Μουν. Ουδόλως κολακευτικοί χαρακτηρισμοί επιφυλάσσονται σε παγκόσμιους ηγέτες, ευαίσθητες πληροφορίες για την τρομοκρατία, τη διάδοση των πυρηνικών όπλων αλλά και διαπλεκόμενες σχέσεις έρχονται στο φως. Σε ένα τηλεγράφημα, για παράδειγμα, καταγγέλλεται πως η σχέση ανάμεσα στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τους επιτελείς της ρωσικής μαφίας είναι τόσο στενή, που η Ρωσία έχει γίνει ένα «εικονικό μαφιόζικο κράτος».

    Νωρίς χθες το απόγευμα, το Wikileaks δέχθηκε κυβερνοεπίθεση· όλες τις τελευταίες ημέρες η Ουάσιγκτον είχε επιδοθεί μέσω των πρεσβευτών της σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προειδοποιήσει τις ξένες κυβερνήσεις για τις επερχόμενες αποκαλύψεις. Ακόμα και την τελευταία στιγμή, το Σάββατο, ο επικεφαλής δικηγόρος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλούσε τον Τζούλιαν Ασάνζ, το «πρόσωπο» του Wikileaks, να μην προχωρήσει στην προαναγγελθείσα διαρροή.

    «ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ αθώο στικάκι, όχι μεγαλύτερο από μερικά εκατοστά, έφτασε στα χέρια ενός δημοσιογράφου της “Guardian” πριν από μερικούς μήνες. Η συσκευή ήταν τόσο μικρή, που εύκολα μπορούσε να κρεμαστεί από μπρελόκ. Τα περιεχόμενά της όμως θα καταφέρουν αυτό που ένας αξιωματούχος περιέγραψε ως “επικό χτύπημα” στην αμερικανική διπλωματία». Ενα ανάλογο στικάκι έφτασε, όπως όλα δείχνουν, ταυτόχρονα στα χέρια δημοσιογράφων των «Νew Υork Τimes», του «Der Spiegel», της «Guardian», της «Le Μonde» και της «Εl Ρais». Ποια ήταν όμως η πηγή της διαρροής; Οι υποψίες και για αυτή τη διαρροή (όπως και για το βίντεο με την επίθεση ελικοπτέρου Απάτσι κατά ιρακινών αμάχων, αλλά και για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων για το Αφγανιστάν και το Ιράκ) βαρύνουν τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ, έναν 22χρονο αμερικανό στρατιώτη που υπηρετούσε στις υπηρεσίες πληροφοριών του αμερικανικού στρατού στη Βαγδάτη. Εδώ και επτά μήνες, ο Μάνινγκ κρατείται στις ΗΠΑ σε απομόνωση. Μέσα στην επόμενη χρονιά θα αντιμετωπίσει στρατοδικείο με την κατηγορία της «αποκάλυψης στρατιωτικών απορρήτων».

    «Η πληροφορία πρέπει να είναι ελεύθερη, ανήκει στον δημόσιο χώρο... Θα πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό», ακούγεται να λέει στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του με τον Αντριαν Λάμο, έναν χάκερ-πληροφοριοδότη της Αστυνομίας- χάρη στις οποίες και συνελήφθη. «Η Χίλαρι Κλίντον και αρκετοί χιλιάδες διπλωμάτες ανά τον κόσμο θα πάθουν έμφραγμα όταν ξυπνήσουν ένα πρωί και βρουν έναν ολόκληρο θησαυρό απόρρητης εξωτερικής πολιτικής διαθέσιμο στο κοινό...».

    Στις ίδιες αυτές συνομιλίες, ο Μάνινγκ ακούγεται να περιγράφει πόσο εύκολη ήταν η αντιγραφή των αρχείων που αργότερα παρέδωσε στο Wikileaks: «Πήγαινα στο γραφείο μου με ένα μουσικό CD-RW με ετικέτα κάτι σαν “Lady Gaga”, έσβηνα τη μουσική, έπειτα έγραφα από πάνω συμπιεσμένα αρχεία...». Ο Μάνινγκ επισημαίνει πως είχε «άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε απόρρητα δίκτυα 14 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, για οκτώ και περισσότερους μήνες». Οπως επισημαίνει άλλωστε το «Der Spiegel», έως και... 2,5 εκατομμύρια αμερικανοί αξιωματούχοι, εργαζόμενοι σε υπουργεία και υπηρεσίες, έχουν πρόσβαση στο SΙΡRΝΕΤ, το δίκτυο των μυστικών πληροφοριών που χρησιμοποιείται (και) για τη διαβίβαση διπλωματικών τηλεγραφημάτων- με εξαίρεση τα top secret έγγραφα. «Η διαρροή απόρρητων τηλεγραφημάτων ήταν θέμα χρόνου», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό.



    «Πρώτα τα γεγονότα», το σύνθημα του «κινήματος»

    Η ΑΡΧΗ.Η ιστοσελίδα που φιλοδοξεί να γίνει «η υπηρεσία πληροφοριών των πολιτών» ιδρύθηκε το 2006 από τον αυστραλιανό χάκερ και δημοσιογράφο Τζούλιαν Ασάνζ και μερικούς ακόμα ακτιβιστές και ειδικούς στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Διαθέτει μερικές δεκάδες σέρβερ ανά τον κόσμο.

    Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.«Πρώτα τα γεγονότα» είναι το σύνθημα του Ασάνζ, που προτιμά να αποκαλεί τo Wikileaks «κίνημα». Ενα κίνημα που έχει μόλις πέντε μέλη πλήρους απασχόλησης, ακόμα 40 μερικής απασχόλησης, 800 περιστασιακούς βοηθούς και 10.000 υποστηρικτές και βοηθούς.

    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΟΥΠ.Η αποκάλυψη που έκανε τo Wikileaks διάσημη ήταν ένα βίντεο που δημοσίευσε τον περασμένο Απρίλιο: βίντεο που τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 2007 από ένα αμερικανικό ελικόπτερο Απάτσι και δείχνει τους στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτό να δολοφονούν εν ψυχρώ στη Βαγδάτη 12 ανθρώπους, ανάμεσά τους και δύο εργαζόμενους στο πρακτορείο Reuters.

    Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΡΟΗ.Τον Ιούλιο, το Wikileaks δημοσιοποίησε 91.000 απόρρητα ντοκουμέντα με τίτλο «Ημερολόγιο του Αφγανικού Πολέμου». Συντάχθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου 2004 και Δεκεμβρίου 2009 από στρατιώτες και αξιωματικούς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που συμμετείχαν στον πόλεμο και αποκαλύπτουν, μεταξύ άλλων, εκατοντάδες φόνους αμάχων.

    ΟΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΚ.Τον Οκτώβριο, η ιστοσελίδα δημοσιοποίησε 400.000 απόρρητα αμερικανικά στρατιωτικά έγγραφα για τον πόλεμο στο Ιράκ. Περιέγραφαν βασανιστήρια, εικονικές εκτελέσεις, βιασμούς και εγκλήματα πολέμου τα οποία οι αμερικανικές αρχές προφανώς γνώριζαν αλλά δεν μπήκαν στον κόπο να διερευνήσουν.
     
  3. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Τούρκοι στρατιώτες χρησιμεύουν ως στόχοι; Και όμως!

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Haber Vaktim της 21ης Νοεμβρίου 2010, Τούρκος αξιωματικός, του οποίου το όνομα αναφέρεται, υποχρέωσε στρατιώτη να χρησιμεύσει σαν στόχος με το μήλο στο κεφάλι.

    Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, διαφόρων ειδών καψώνια δίνουν και παίρνουν στον τουρκικό στρατό, με αποτέλεσμα κατά καιρούς τραγική κατάληξη, όπως εκείνη των τεσσάρων στρατιωτών που σκοτώθηκαν επειδή οι ανώτεροι είχαν δώσει στον έναν να κρατά απασφαλισμένη χειροβομβίδα.

    KEMAL GÜMÜŞ/YENİ AKİT
    Εφημερίδα Haber Vaktim
    Μετάφραση: palmografos.com

    Τον στρατιώτη τον έκαναν στόχο !

    Μετά τους αξιωματικούς που είχαν βάλει τους στρατιώτες να προσέχουν το σκυλί τους, να μετακομίζουν το σπίτι τους και να κάνουν τον χαμάλη στις γυναίκες τους, βγήκε και αξιωματικός που χρησιμοποιούσε τους στρατιώτες για σκοποβολή.

    Η συμπεριφορά κάποιων αξιωματικών των TSK (Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις) έναντι των παιδιών της πατρίδας που στέλνονται στο στρατό για να την προστατεύουν, είναι από αυτές που σε κάνουν να πεις ¨έ όχι¨… Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που έφτασαν στην εφημερίδα Γενί Ακίτ ο υποσμηναγός Τζεβντέτ Τουρκελί, στην 9η βάση, στο Μπαλίκεσίρ έχει βάλει έναν στρατιώτη που υπηρετεί στο στόχο για τα βελάκια νταρτ και ρίχνει στο φρούτο που έχει τοποθετήσει πάνω στο κεφάλι του.

    Ο στρατιώτης για να μην πέσει το φρούτο, αλλά και για να πετύχει ο αξιωματικός τον στόχο, στέκεται σαν άγαλμα απέναντι στον αξιωματικό, θυμίζοντας άλλες απάνθρωπες πρακτικές που έχουν γίνει σε βάρος στρατιωτών στις TSK. Όταν αποκαλύπτεται πως βάζουν τους στρατιώτες να κάνουν δουλειές πέρα των καθηκόντων τους, προκαλούνται σχόλια του τύπου ¨Μα ο κόσμος στέλνει τα παιδιά του στο στρατό για να γλεντάνε οι αξιωματικοί ;¨. Να λοιπόν μερικά ακόμη σκάνδαλα που εμφανίστηκαν.

    ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ

    Οι υπηρετούντες στην Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής στο Καράκοτζαν του Ελάζιγ, λοχίας Ιμπραίμ Γιαμάν, και οι στρατιώτες Ιμπραίμ Οζτούρκ, Αλή Οσμάν Αλτίν και Μεσούτ Μπουλούτ, μαρτύρησαν μετά από έκρηξη σε πυροβολείο. Το περιστατικό αναφέρθηκε στις ειδήσεις ως ατύχημα της χειροβομβίδας και οι 4 στρατιώτες θάφτηκαν με τελετές στους τόπους καταγωγής τους. Μετά από την έρευνα όμως βγήκε πως η έκρηξη δεν ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος, αλλά πως έγινε όταν για να ¨τιμωρηθεί¨ στρατιώτης που είχε κοιμηθεί στη σκοπιά του, του έδωσαν να κρατάει μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα.

    Ο υπολοχαγός που είχε δώσει την εντολή συνελήφθη την ημέρα του περιστατικού. Φαίνεται πως ο καταγόμενος από την Μερσίνα στρατιώτης Ιμπραίμ Οζτούρκ συνελήφθη να κοιμάται. Ο υπολοχαγός Μεχμετ Τουμέρ για να τον τιμωρήσει επειδή κοιμήθηκε στη σκοπιά, του έδωσε να κρατήσει απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Ο Οζτούρκ ζήτησε βοήθεια από τους συναδέλφους στρατιώτες και αναζήτησε την περόνη. Πήγε και στον υπολοχαγό και του ζήτησε την περόνη. Όταν όμως ίδρωσε το χέρι του, άφησε τον μοχλό και εξεράγη η χειροβομβίδα. Στο περιστατικό σκοτώθηκαν οι Ιμπραίμ Γιαμάν, Ιμπραίμ Οζτούρκ, Αλή Οσμάν Αλτίν και Μεσούτ Μπουλούτ.
     
  4. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

  5. subversion

    subversion Regular Member

    Απάντηση: Ειδήσεις

    ..Πάλι καλά!..Πάνω που είχα αρχίσει να εμφανίζω κάτι ρυτίδες..  
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Απίστευτη Μπαρτσελόνα, διέσυρε τη Ρεάλ με 5-0
    2-0 στο 18', 4-0 από το 58'

    Βαρκελώνη, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010
    Ποιο ντέρμπι και ποιο classico; Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχτηκε το “ματς της χρονιάς”, με μια απίστευτη Μπαρτσελόνα να παίζει διαστημικό ποδόσφαιρο και να διασύρει με 5-0 τη Ρεάλ του Μουρίνιο! Ό,τι ήθελε έκανε στον αγωνιστικό χώρο του “Καμπ Νου”, μπροστά σε 98.772 φιλάθλους η «Μπάρτσα» για την οποία σκόραραν οι Τσάβι (10'), Πέδρο (18'), Βίγια (55' 58') και Ζεφρέν (91').

    Η Μπαρτσελόνα ήταν σαρωτική, με τους παίκτες της να αλλάζουν πάσες σαν να μην υπάρχουν λευκές φανέλες στον αγωνιστικό χώρο. Από τα στόπερ μέχρι τους εξτρέμ και από τους πλάγιους μπακ μέχρι τους μέσους και τον σέντερ φορ, οι “μπλαουγκράνα” έκαναν επίδειξη υψηλής τεχνικής και άφησαν με την... όρεξη τον Ζοζέ Μουρίνιο που ήθελε να πανηγυρίσει στη Βαρκελώνη.


    Τα γκολ της Μπαρτσελόνα -και τα πέντε ανεξαιρέτως- ήταν ποδοσφαιρικά “ποιήματα”, με τους ποδοσφαιριστές του Γκουαρντιόλα να βγαίνουν κατά βούληση στην πλάτη της μαδριλένικης άμυνας. Ο δύσμοιρος Ίκερ Κασίγιας εξελίχθηκε σε... ήρωα, σταματώντας μόνος του όσες περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των Καταλανών μπόρεσε.

    Ακόμα και τις στιγμές που η Ρεάλ έπαιρνε την μπάλα, δεν μπορούσε να απειλήσει σε καμία περίπτωση το τέρμα του Βαλντές, αφού η μπάλα χανόταν με συνοπτικές διαδικασίες με το ασφυκτικό πρέσινγκ της “Μπάρτσα”.

    Στο τέλος του αγώνα η ένταση... μετουσιώθηκε σε μία κόκκινη κάρτα. Ο Σέρχιο Ράμος κλότσησε εγκληματικά τον Μέσι, αμέσως μετά χτύπησε τον Πουγιόλ και πλέον κινδυνεύει με μεγάλη ποινή.

    Η Μπαρτσελόνα ανέβηκε με αυτόν τον τρόπο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά ακόμα και αυτό δεν συγκρίνεται σε τίποτα με το ίδιο το γόητρο που προσφέρει μία νίκη, πολλώ δε μάλλον με αυτήν την έκταση, σε ένα ντέρμπι με τη Ρεάλ.






       
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Ειδήσεις

    Αν και ... Ρεαλιστής, υποκλίνομαι στην καλύτερη ίσως ομάδα όλων των εποχών.
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. ae1969

    ae1969 Regular Member

  9. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Ειδήσεις

    Φως στο τούνελ; Την είδηση κατέγραψαν πλήθος μικρών ιστοσελίδων Ελλάδας και Κύπρου, αλλά δεν διάβασα κουβέντα από "έγκυρα" μεγαλύτερα ειδησεογραφικά sites. Aναρωτιέμαι γιατί.

    Φυσικό αέριο νότια της Κρήτης

    Μια μεγάλη «Αλάσκα» σε ενεργειακό πλούτο κρύβει η θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, που μπορεί όχι μόνο να βγάλει από την κρίση και τα «δόντια» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τη χώρα μας, αλλά και να την κάνει «ζάπλουτη», ισχυροποιώντας ταυτόχρονα οικονομικά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Αυτό αποκάλυψε μιλώντας σε δημόσια εκδήλωση στην Ιεράπετρα της Κρήτης, παρουσία τοπικών φορέων, σπουδαστών και πλήθους κόσμου, ο ιδρυτής του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος καθηγητής -σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης- κ. Αντώνης Φώσκολος.

    Ο Ελληνας ερευνητής, επικαλούμενος βάσιμα επιστημονικά στοιχεία αμερικανικών, νορβηγικών και γαλλικών γεωφυσικών υπηρεσιών, τόνισε ότι οι ελληνικές θάλασσες στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και στη νότια Κρήτη κρύβουν μεγάλους θησαυρούς και πως είναι καιρός η Ελλάδα με τη στήριξη της Ευρώπης να κοιτάξει το μέλλον της υπερβαίνοντας τα όποια εμπόδια συμφερόντων ή σκοπιμοτήτων.

    «Θετικό σημάδι»

    Ωστόσο, ο κ. Φώσκολος έκρινε ως «θετικό σημάδι» τη δήλωση-απάντηση στον Γιώργο Καρατζαφέρη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, την Παρασκευή στη Βουλή, για την πρόθεση της κυβέρνησης «οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με τις γειτονικές χώρες», αλλά και την επικαιροποίηση του παλιού νόμου για αξιοποίηση των πόρων.

    Στην ομιλία του κ. Φώσκολου, αίσθηση προκάλεσαν τα στοιχεία που παρέθεσε σύμφωνα με τα οποία: στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας Λασιθίου, στη λεγόμενη «Λεκάνη του Ηροδότου», υπάρχουν αναξιοποίητα τρία τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα κοιτασμάτων φυσικού αερίου, όπως και η αναφορά του για την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων ανοιχτά του κόλπου της Μεσσαράς στον νομό Ηρακλείου αλλά και νοτίως της Γαύδου.

    «Τα τρία τρισεκατομμύρια αντιστοιχούν σε ισοδύναμο πετρέλαιο γύρω στα 19 δισεκατομμύρια βαρέλια, ισοδυναμούν δηλαδή με μια Αλάσκα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελληνας ερευνητής, εκτιμώντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα, μόνο από την Κρήτη, χωρίς να διαθέσει ούτε ένα ευρώ μπορεί να έχει έσοδα 279 δισεκατομμύρια δολάρια αναθέτοντας την εκμετάλλευση φυσικού αερίου και πετρελαίου σε ξένες εταιρείες και λαμβάνοντας μερίδιο 20% των ακαθάριστων εσόδων».

    Επίσης, ανέφερε ότι με τον σχεδιασμό και την αξιοποίηση των καταστημάτων στις νότιες περιοχές της Κρήτης θα ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

    «Εχουμε τόσο μεγάλα ενεργειακά αποθέματα και θα είναι η γεωπολιτική μας δύναμη να τα βγάλουμε με αγωγό στην Ευρώπη. Η Ελλάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ μπορούν να καταστούν εξαγωγικές χώρες με δυναμικότητα όπως η Ρωσία», τόνισε ο κ. Φώσκολος.

    ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ
    v4.ethnos.gr - Φυσικό αέριο νότια της Κρήτης - ειδησεις , οικονομια
     
  10. kati

    kati Regular Member

    Απάντηση: Ειδήσεις

     

    Και το κλασσικό ανέκδοτο

    Cristiano Ronaldo: “Με έστειλε ο Θεός για να δείξω στον κόσμο πως παίζεται το ποδόσφαιρο...”
    Messi: “Εγώ δε σε έστειλα πουθενά!….”
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  11. vautrin

    vautrin Contributor

    ΣΕΒ: Πρόταση «σοκ» για εργασία και το Σάββατο

    TA NEA: Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010


    Επιστροφή στο καθεστώς εργασίας και το Σάββατο προτείνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, με χορήγηση συμπληρωματικής ανάπαυσης, καθώς και συμψηφισμό των υπερωριών με μείωση του ωραρίου εργασίας, σε ορίζοντα τετραμήνου, με σκοπό «την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα».

    Ειδικότερα, προτείνει ως λύση το συμψηφισμό της υπέρβασης του ημερήσιου ωραρίου που πραγματοποιείται εντός της εβδομάδας έως δύο ώρες πέραν του οκταώρου και να επιτρέπεται η απασχόληση την έκτη ημέρα με χορήγηση αναπληρωματικής ανάπαυσης.

    Στα εργασιακά, οι προτάσεις του ΣΕΒ περιλαμβάνουν ακόμη τη μείωση κατά 50% (από 8% σε 4 %) του ποσοστού των προσλήψεων που καλύπτεται υποχρεωτικά από ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, κ.ά.), την αναθεώρηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, καθώς και τη μείωση των σφαλιστικών εισφορών.

    Ο ΣΕΒ παρέδωσε σήμερα μελέτη για «τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα» στον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη.

    Τα εμπόδια που καταγράφονται ξεπερνούν τα 230 (η υποχρέωση από το Μνημόνιο ήταν να καταγραφούν 30) και εκτείνονται σε ολόκληρη τη διάρκεια ζωής της επιχείρησης: από την αδειοδότηση και την καθημερινή λειτουργία μέχρι το κλείσιμο και την εκκαθάριση της εταιρίας.

    Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με όσα λέει ο ΣΕΒ, ότι το Δημόσιο βάζει εμπόδια ακόμη και στις εξαγωγές προϊόντων ή τις προσλήψεις προσωπικού.

    Για παράδειγμα, όπως αναφέρει, στις προσλήψεις η διαδικασία προβλέπει τήρηση ειδικού βιβλίου, αναγγελία της πρόσληψης στον ΟΑΕΔ, υποβολή πίνακα προσωπικού στην επιθεώρηση εργασίας κ.ά., ενώ για τις εξαγωγές το κράτος πέρα από την καθυστέρηση επιστροφής του ΦΠΑ, μεταξύ άλλων δεν αναγνωρίζει τις δαπάνες για εμπορικά ταξίδια και δεν επιτρέπει την προσωρινή εξαγωγή προϊόντων που προορίζονται για εκθέσεις στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με την έκθεση του ΣΕΒ, στα «περίεργα» των κρατικών παρεμβάσεων στην οικονομία περιλαμβάνονται ακόμη τα όρια στο ύψος των αποθηκών που είναι 11-12 μέτρα και το γεγονός πως το υπουργείο Μεταφορών θεωρεί τα άδεια κοντέινερ ως εμπορεύματα, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η μεταφορά τους από τα ΙΧ φορτηγά, ιδιοκτησίας των επιχειρήσεων, αλλά να γίνεται υποχρεωτικά από τα ΔΧ, έναντι κομίστρου.

    Ο ΣΕΒ ζητεί, μεταξύ άλλων, να καταργηθούν τα χαρτόσημα, μεγαρόσημα, παράβολα, να παύσει η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια και η υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών στις εφημερίδες, καθώς και να καταργηθεί το αγγελιόσημο στις διαφημίσεις και το τέλος υπέρ της ΕΡΤ που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

    Επίσης, ο ΣΕΒ προτείνει την κατάργηση των επιβαρύνσεων υπέρ τρίτων στις οποίες περιλαμβάνονται το δικαίωμα εκτελωνιστικών εργασιών (ΔΕΤΕ), οι εισφορές σε φάρμακα, δίδακτρα, εισιτήρια πλοίων, καύσιμα, αλεύρια, εισιτήρια θεάτρων και κινηματογράφων, στο ελαιόλαδο (για την καταπολέμηση του δάκου) και στα κεριά (για το ταμείο κληρικών).

    Ο σύνδεσμος εισηγείται επιπλέον απελευθέρωση (κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών) για δικηγόρους, συμβολαιογράφους και μηχανικούς, καθώς και «εξορθολογισμό» των κομίστρων στις αστικές συγκοινωνίες και τα ταξί.

    Στο μέτωπο των τιμών, οι επιχειρήσεις ζητούν ακόμη απελευθέρωση των περιθωρίων κέρδους στα οπωροκηπευτικά, αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των φαρμάκων, κατάργηση της διατίμησης στα κυλικεία των πλοίων, κατάργηση της έκδοσης τιμολογίων από τους αγρότες, όπως επίσης και της υποχρέωσης των επιχειρήσεων να ενημερώνουν το υπουργείο Ανάπτυξης για τις αυξήσεις τιμών και την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις εξαγορές - συγχωνεύσεις.

    Ζητεί επίσης «ορθολογική» τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και του νερού, όπως επίσης και των λιμενικών υπηρεσιών.

    Προτείνει εξάλλου κατάργηση των περιορισμών για εγκατάσταση-επέκταση-εκσυγχρονισμό βιομηχανιών και αποθηκών στην Αττική, απελευθέρωση των μεταφορών με ελεύθερες άδειες για ΙΧ φορτηγά, απελευθέρωση της παραγωγής ψωμιού από κατεψυγμένη ζύμη (bake off), κατάργηση του περιορισμού τα φαρμακεία να ανήκουν κατά 51% σε φαρμακοποιούς και των περιθωρίων κέρδους των φαρμακείων, κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου, μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας και επιβολή ΦΠΑ στα ΕΛΤΑ.

    Συνολικά, η μελέτη του ΣΕΒ εντοπίζει τις πηγές των εμποδίων στους εξής παράγοντες:

    - Συναρμοδιότητες υπουργείων και φορέων (αλληλοεπικαλύψεις).

    - Έλλειψη συνεργασίας συναρμοδίων υπηρεσιών.

    - Παρεμβολή Επιμελητηρίων και επαγγελματικών συνδέσμων κυρίως για είσπραξη μη ανταποδοτικών αμοιβών ή υποχρεωτική χρήση των υπηρεσιών τους.

    - Άγνοια λειτουργίας της αγοράς. Μη συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα.

    - Έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού.

    - Πολυνομία.

    - Νοοτροπία κρατικού παρεμβατισμού.

    Τονίζει ακόμη ότι τα περισσότερα από τα εμπόδια δεν αφορούν ένα υπουργείο ή φορέα, αλλά περισσότερες υπηρεσίες του κράτους.

    Για παράδειγμα, η βιομηχανία τροφίμων εποπτεύεται ή ελέγχεται από έξι υπουργεία: Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης, Υγείας, Οικονομικών, Θαλασσίων Υποθέσεων και Εργασίας.
     
  12. kali crow

    kali crow Guest