Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός BDSM ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Πολυγαμία' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 29 Νοεμβρίου 2010.

  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    MindMaster επειδή υπάρχει ένα λογικό άλμα ανάμεσα σε ό,τι έγραψα και ό,τι σχολιάζεις, θα μου επιτρέψεις να υπογραμμίσω και πάλι τη διαφορά μεταξύ του να επιλέγει κανείς να εισέλθει σε μια M/s ή D/s σχέση, και του να επιλέγει κανείς να είναι υποτακτικός. Το δεύτερο, δεν ισχύει, το πρώτο όμως ναι. Το ότι δεν επιλέγει κανείς να είναι υποτακτικός (μα απλώς του συμβαίνει) δεν συνεπάγεται πως θα επιλέξει με το στανιό να εισέλθει σε μία σχέση, εντός της οποίας αδικείται ή υποτιμάται ή γελοιοποιείται (εξωBDSMικώς εννοώ).

    Με κριτήριο τις δικές μου αξίες, ο έλεγχος θα πρέπει να παραχωρείται βαθμηδόν, όσο η εμπιστοσύνη προς το/τη σύντροφο αυξάνεται (αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έγραψα νωρίτερα πως ένας υποτακτικός άνθρωπος αν δεν εισέλθει σε μια συγκροτημένη σχέση, δεν μπορεί να προσδιορίσει το πόσο υποτακτικός μπορεί να είναι). Εντούτοις, αν οι αξίες κάποιου του του επιτρέπουν στο κυνήγι της απόλαυσης να κάνει σπονδή την αξιοπρέπεια ή την κοινωνική/συναισθηματική/οικονομική του ευρωστία, τότε δεν μπορώ παρά να συμπεράνω πως η απόλαυση αυτή είναι ικανή να αντισταθμίσει την απώλεια όλων των παραπάνω. (Για ευτυχία δεν μιλώ. Είναι μια έννοια που νοηματοδοτείται από καθέναν μας ξεχωριστά, και δεν ξέρω σε τί συνίσταται η ευτυχία των άλλων.) Ειδάλλως θα πρέπει να υποθέσω ότι δεν μιλούμε για νοήμονες.

    Δεν προχωρώ όμως στο να θεωρήσω τον υποτακτικό (που δεν επιλέγει να είναι υποτακτικός) ως ανόητο ή ως θύμα, γιατί αν συνέβαινε αυτό θα έπρεπε να δήλωνα vanilla τω πνεύματι.

    Έχει τις επιθυμίες του, όπως όλοι έχουμε τις δικές μας, και (καλό είναι να μάθει να) πορεύεται με αυτές. Των ωθούν στο να διεκδικήσει την απόλαυσή του, αλλά το πόσες σπονδές θα κάνει γι αυτήν, δεν προδιαγράφεται. Αν βρεθεί εντός μιας αξιόλογης σχέσης, θα παραχωρήσει περισσότερη εξουσία από όση είχε κατά νου - μέσα σε αυτά στα οποία θα υποχωρήσει ίσως να είναι και η πολυγαμικότητα.

    Πέραν τούτου κατά τη σύναψη μιας σχέσης κανείς, ούτε υποτακτικός ούτε κυριαρχικός, δεν μπορεί να προεξοφλήσει πως θα γίνει ευτυχισμένος, πως θα εισπράξει όσα θα ήθελε, ή πως είχε την τύχη να γνωρίσει έναν άνθρωπο αξιόλογο.

    Ελπίζω να απάντησα στην ερώτησή σου.

    Δεν είμαι σε θέση να αναλύσω συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους ένας υποτακτικός άνθρωπος μπορεί να επιλέξει να κάνει αυτή τη σπονδή, γιατί δεν μπορώ να ταυτιστώ μαζί του. Εντούτοις, λογικά υποθέτω πως κάτι υπάρχει, που προκύπτει ως όφελος από αυτή την υπακοή στην επιθυμία του άλλου (η οποία, επιθυμία, αντιτίθεται σε μια πρωτογενή επιθυμία του ίδιου) και που αξιολογείται ως μεγαλύτερης βαρύτητας. Όταν ένας υποτακτικός λέει "δεν θέλω να κάνω αυτό που θέλω εγώ, θέλω να κάνω αυτό που θέλεις εσύ", υποχρεώνομαι στο να δεχτώ πως θα 'χει κάποιο λόγο να το λέει.

    Πιθανότατα η χαρά που προκύπτει σε έναν υποτακτικό άνθρωπο από το γεγονός πως κατόρθωσε να υπερβεί εαυτόν, δίνοντας απόλαυση στον κύριό του, να είναι τόσο μεγάλη που να επισκιάζει όσα θυσίασε. Μιλώντας από την πλευρά του Μ, μπορώ να διαβεβαιώσω πως είναι μεγαλύτερη η χαρά από την αίσθηση πως κάποιος προτίθεται και προσπαθεί να σε ικανοποιήσει, παρά από το γεγονός της ίδιας της ικανοποίησης. Τέτοιου είδους χαρά μπορεί να προκύψει και από την εκτέλεση μιας εντολής, της οποίας το αποτέλεσμα έχει αμιγώς συμβολικό χαρακτήρα.  

    Ακριβώς. Σε μια ευτυχή περίπτωση θα γίνει αυτό που αναφέρεις. Όπως αντίστοιχα σε μια ατυχή, δεν θα γίνουν ούτε τα πέντε που συμφωνήθηκαν.

    Γενικώς, η πορεία της σχέσης προκύπτει μέσα από τη συνεχή διαπίδυση των (συνεχώς εξελισσόμενων) ανθρώπων που τη συνιστούν.
     
  2. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    ..................
    Aμ δεν βαδίζομεν καν... αγαπητέ...
    Εδώ πρόκειται περί θέματος καθαρά συνδικαλιστικού...
    Ένιοι των υποτακτικών, δούλων, σκλάβων και λοιπών ανδραπόδων εμφορούμενοι υπό τροτσκιστικών αντιλήψεων αφ' εαυτών ή και μεταξύ αυτών παρεισφρησάντων οργανωμένων αγκιτατόρων ή μη και agent provocateur, επιχειρούν σαφώς δι' υποχθονίων λικβινταριστικών μεθόδων να κατοχυρώσουν εφ' όρου ζωής εξασφάλισιν επιβιώσεως, ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως, καταπολέμησιν ανασφαλειών, διηνεκείς θωπείας του υποσυνειδήτου άμα τε και σεξουαλικής ικανοποιήσεως.
    Στηριζόμενοι εις τα χαμηλότατα των αισθημάτων, ως ο φθόνος, η ζήλεια, η κτητικότης, η υπερχειλίζουσα ανασφάλεια και η πενιχρά σεξουαλική ανταγωνιστικότης, παρεπιδημούντων και καιροσκοπούντων φαυλεπιφαύλων ατόμων ενδεδυμένων τον μανδύα του κυριάρχου, του αυθέντου, του κυρίου και του επί παντός καθοδηγητού, στοχεύουν σαφώς πλην εμμέσως να θεσμοθετήσουν τον εσαεί πολυτελή παρασιτισμό τους, εις τα όμματα, τας συνειδησεις και τα υλικά καταπιστεύματα των ανωτέρω αφελών καιροσκόπων.
    Ως εκ τούτου προτείνεται η διακριτική παρακολούθησις αμφοτέρων των ανωτέρω προβληματικών ομάδων, με καταλλήλλους διακριτικάς παρεμβάσεις αφ' ενός προς προστασίαν των ασθενεστέρων εξ απόψεως συνειδητοποιήσεως υγιώς σκεπτομένων μελών, αφ' ετέρου δια την αποτροπήν συμπήξεως πυρήνος των πρώτων, εκ του οποίου δύναται να προκύψει κρίσιμος μάζα ικανή να οδηγήσει προς ευλόγως ανεπιθυμήτους εξελίξεις.
    Εν αναμονή των απόψεών σας και του σκεπτικού σας περί του πρακτέου,
    Το συμβούλιον των εφόρων
    Ακολουθούν αι υπογραφαί των:
    Μακιαβέλι, Μπέρια, Λόρδου Γουέσλεϊ
     
  3. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Γιατί δε ξηγιέσαι εξ απαρχής ρε μπάρμπα
    ότι γουστάρεις κι’ εσύ γραική βουδουσούμικη καινότητα
    και μας πονέσαν τα μελίγγια να σε σακουλευτούμε μωρ’ αδερφάκι μου;
    Σπάστο ντε σε κέρματα!
     
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Μπαρμπαριά και Τούνεσι..! (lol)
    Εξακολουθώ και δεν γουστάρω τα οργανωμένα.
    Μια χαρά είναι όπως είναι, αυτό που είναι...
    Oσοι είναι εδώ, είναι, όπως είναι...

    ---------- Post added at 01:18 ---------- Previous post was at 01:13 ----------
    ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ...
    Μου τα λες αυτά για την Μαφάλντα παλικόριτσο?
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
     
    Last edited: 4 Δεκεμβρίου 2010
  5. kati

    kati Regular Member

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Ίσως είμαι πεζή αλλά αυτό που σκέφτηκα αυτόματα διαβάζοντας το κείμενο είναι οτι το Microsoft Word έχει σαφώς πρόβλημα με τη λέξη "bdsm"  

    Tείνω να συμφωνήσω με τους Astrovroxi, Mindmaster κ.α..

    Το σενάριο που εξετάζουμε κυρίως δεν είναι εάν κάποιος K δηλώσει εξαρχής πολυγαμίκουλας οπότε και κάθε δέσμευση του υ θα εξυπακούεται οτι ανταποκρίνεται στη σαφή αυτή θέση. Η συγκεκριμένη στάση δε μπορεί παρά να χαρακτηριστεί έντιμη.




    Δε διαφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω, όμως εκφράζουν κατ' εμέ μια λίγο βολική ιδέα για τους Μ, οτι δηλαδή τίποτε δε μπορεί να προδιαγραφεί μιας και σε μια σχέση D/s τα πάντα είναι ρευστά και το υ οφείλει να δινει περιθώριο σε περαιτέρω σπάσιμο ορίων διαρκώς. Τι συμβαίνει όμως όταν η χαρά της υπέρβασης του συγκεκριμένου ορίου δεν υφίσταται ή μάλλον μετατρέπεται σε θλίψη, οργή, άγχος, όπως στην περίπτωση της Astrovroxi; Γιατί φυσικά μπορεί και να ισχύσουν τα παραπάνω, όμως πιθανώς και όχι.



    Ισχυριζόμενος ο Seduction οτι αντίστοιχα με την πολυγαμία είναι και άλλα 5.000.000 πράγματα τα οποία θα οριστούν στην πορεία και δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να συζητηθούν όλα από πριν, μήπως υπαινίσσεται οτι το θέμα της μονογαμίας είναι εξίσου ασήμαντο με τα υπόλοιπα 4.999.999; Ποιά είναι δηλαδή τα θέματα που συζητιούνται πριν ξεκινήσει μια τέτοιου είδους σχέση, αν όχι η πολυγαμία;

    Αναφερόμενη στους Κ, θα ήθελα να μάθω ποια πιστεύουν οτι πρέπει να είναι η στάση του Κ όσον αφορά τον καθορισμό του αρχικού πλαισίου. Κατά πόσο μια στάση του Κ του στυλ "Αφήσου και στην πορεία θα δεις αν/οτι είσαι ικανός να ξεπεράσεις πολλούς από τους φραγμούς σου με τη βοήθειά μου" είναι σαφής και τίμια;
     
  6. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Δεν κατάλαβα kati γιατί παρουσιάζεις στο quote σου τρoποποιημένη την τοποθέτηση μου!

    Το ακριβέςείναι αυτό:
    Τα πέντε στοιχειώδη πράγματα, που πολύ σωτά ανέφερες, θα λεχθούν στην αρχή, αλλά καταλαβαίνεις ότι μπορεί να ακολουθήσουν 5.000.000 πράγματα. Ως εκ τούτου είναι αδύνατον αυτά να έχουν προσυμφωνηθεί. Αυτά τα 5.000.000 πράγματα σε ένα M/s πλαίσιο τα ορίζει ο Μ. Δεν ρωτάει, δεν ζητάει... Ορίζει
     
  7. mairaincollar

    mairaincollar Regular Member

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Μια γυναίκα απελπισμένη πάει στο γιατρό:
    - Γιατρέ έχω ένα τεράστιο πρόβλημα, δεν μου φτάνει ο άντρας μου.
    - Αυτό κυρία μου είναι σοβαρό...μήπως όμως θα έπρεπε να το κανετε και με
    κάποιον άλλο; Έναν εραστή μήπως;
    - Γιατρέ μου, να σου πω την αλήθεια...έχω δοκιμάσει και με άλλον αλλά ούτε
    κι εκείνος δεν μου αρκει.
    - τι να σας πω κυρία μου?, καντε το και με κάποιον
    τρίτο;
    - Γιατρέ μου και με τρίτο δοκίμασα και με τέταρτο και με πέμπτο...αλλά
    τίποτα.
    - Ε τότε, κυρία μου, έχετε σοβαρό πρόβλημα, είσαστε σοβαρά άρρωστη!
    - Αυτό, αυτό το τελευταίο, γιατρέ, μπορείτε να το γράψετε σε ένα χαρτί,
    γιατί στην γειτονιά πουτάνα μ' ανεβάζουν, πουτάνα με κατεβάζουν.
     
    Last edited: 4 Δεκεμβρίου 2010
  8. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

      ...παρα πολυ καλο!  

    Γι ργος
     
  9. mairaincollar

    mairaincollar Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    το αλλαξα λιγο για να ειμαι εντος θεματος....
       
     
  10. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Αυτο ακριβως υπαινισσεται αλλα του ξεφυγε.
     
  11. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?



    Καλόοοοοοο!!!      
     
  12. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Υπάρχει ένα ερώτημα που με ταλανίζει εδώ και αρκετό καιρό: Γιατί, άραγε, πάρα πολλές M/s σχέσεις τελειώνουν πριν καν ξεκινήσουν; Το συγκεκριμένο post πιστεύω πως είναι άκρως κατατοπιστικό.

    Με πέντε - δέκα βασικά προσυμφωνημένα πράγματα μπορεί κανείς να κάνει ένα ωραιότατο παιχνίδι. Άλλοι, βέβαια, ακόμη και γι' αυτό χρειάζονται περισσότερα. Για να φτάσει, όμως, κάποιος στο σημείο να παραδώσει ολοκληρωτικά τον έλεγχο θεωρώ πως είναι απαραίτητο να 'ναι σίγουρος για τον άλλο, να ξέρει με τι άνθρωπο έχει να κάνει, να ξέρει πως το επόμενο πρωί δε θα τον περιμένει κάποια δυσάρεστη έκπληξη. Γίνεται, λοιπόν, να παραδώσεις απόλυτα τον έλεγχό, όταν έχεις συμφωνήσει μόνο σε ελάχιστα πράγματα (ανάμεσα στα οποία δεν περιλαμβάνεται ούτε καν η μονογαμική ή πολυγαμική φύση της όποιας σχέσης); Προσωπικά, φρονώ πως όχι. Θα χρειαστεί να συμφωνηθούν πάρα πολλά μέχρις ότου έρθει το σημείο όπου ο ένας ορίζει κι ο άλλος το αποδέχεται. Ειδάλλως, το αποτέλεσμα θα 'ναι όλο αυτό το M/s παραμύθι να ξεφουσκώσει πολύ γρήγορα.