Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και detachement απο το σεξ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DexterWantsToPlay, στις 15 Νοεμβρίου 2010.

  1. Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    Master DO de nomizw pws h anazhthseis mou prepei na periorizodai logw hlikeias.Alla auto einai ka8ara 8ema krishs. Opws k na exei,diavazodas perissoteres apopseis se auto to nhma, telika sumfwnw me to oti "to na einai kaneis sadisths einai anagkaia sun8hkh gia na einai bdsmisths alla oxi kai ikanh".Giati opws sumfwnoun oi perissoteroi to bdsm perilamvanei opwsdhpote th se3oualikh diegersh,enw o sadismos dn sunodeuetai pada apo auth.
     
  2. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    Ο δικος μου σαδισμος εξαντλειται μονο πανω σ'ενα γυναικειο σωμα.
    Ναι, εχει τυχει να μην υπαρχει sex,εχει τυχει να μην υπαρχει καν ερωτικη ελξη( μια χαρα περασα και ετσι αν και σπανιο ομολογουμενως),
    αλλα εαν δεν ειναι γυναικα αδυνατω ν'αντλησω οποιαδηποτε ευχαριστηση. Μου ειναι παντελως αδιαφορο.
     
  3. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    OK, λοιπόν, πάμε...

    Φανερά ή κρυφά, όσον αφορά τη σεξουαλικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι στη Δύση θεωρούμε ότι ισχύει σε κάποιο βαθμό ή έστω, σε κάποια ανάγνωση, η φροϋδική θεωρία των σταδίων για την ανάπτυξη της προσωπικότητας (την λέω Φροϋδική γνωρίζοντας την συνεισφορά πολλών άλλων π.χ. της Μάλερ, της Κλάιν, του Πιαζέ κλπ.)

    Πολύ συνοπτικά, θυσιάζοντας την ακρίβεια αλλά επιτυγχάνοντας την μέγιστη δυνατή συμφωνία, μπορούμε να πούμε ότι η θεωρία αυτή λέει:

    Κάθε άνθρωπος ξεκινά από το στοματικό στάδιο, περνά στο πρωκτικό στάδιο, μετά στο φαλλικό στάδιο και θα λέγαμε ότι καταλήγει στο γεννητικό στάδιο, από την εφηβεία και μετά (αν ποτέ τελειώσει η εφηβεία...)

    Οι λεπτομέρειες του κάθε σταδίου παρέλκουν και το Δίκτυο δίνει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να τις βρει όποιος τις ψάξει, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ είναι η (σχηματική, οπωσδήποτε) διαπίστωση ότι η καταληκτική κατάσταση σεξουαλικής ωριμότητας είναι αυτή στην οποία η σεξουαλικότητα επενδύεται στα γεννητικά όργανα (γεννητικό στάδιο).

    Απλοϊκά, "γεννητικό στάδιο" είναι η κατάσταση στην οποία η σεξουαλική απόλαυση επικεντρώνεται / περιορίζεται (διαγράψτε, ανάλογα με το πώς νιώθετε) κυρίως στα γεννητικά όργανα.

    Δύο προφανείς παρατηρήσεις:

    α) Δεν είναι αυτή η μόνη θεωρία προσωπικότητας. Είναι όμως, νομίζω, η στατιστικά κυρίαρχη, στην λαϊκή αντίληψη.

    β) Δεν κανοναρχείται ο τρόπος απόλαυσης από τα γεννητικά όργανα: αν άλλος θέλει να του τα γαργαλάνε και άλλος να του τα δαγκώνουνε, η θεωρία δεν παίρνει θέση.

    Αυτό που λέγω λοιπόν, αγαπητή tender, είναι πως επειδή υπάρχει, αναντίρρητα, ένα επίπεδο αφαίρεσης στο οποίο οι στατιστικές ανθρωπολογικές παρατηρήσεις επιβεβαιώνουν πολύ χοντρικά αυτή τη θεωρία, μπορούμε να πούμε ότι αυτή (η θεωρία) είναι η "νορμαλιτέ".

    Και αμέσως μετά, βεβαίως, να σπαταλήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας στην αποσαφήνιση των όρων (τί ακριβώς σημαίνει γεννητικά όργανα; τί σημαίνει απόλαυση; τί σημαίνει επικεντρώνεται / περιορίζεται; πίπες καν'ς; και όλα τα υπόλοιπα...).

    Τούτο, επειδή μας είναι επίσης προφανές, από την έως τώρα ζωή μας, ότι η σεξουαλικότητα είναι σαν υπογραφή ή σαν δακτυλικό αποτύπωμα, και άρα κάθε συγκεκριμένος άνθρωπος είναι αστερίσκος στην γενική θεωρία.

    Αλλά δεν παύει να υπάρχει (εφ' όσον μπορεί να διατυπωθεί...) αυτό το επίπεδο της νορμαλιτέ.

    Είναι ένα επίπεδο στατιστικής νορμαλιτέ, που δεν έχει ανάγκη την απόκλιση για να οριστεί. (@atasai)

    Η Dexter λέει ότι κατέχει ακριβώς αυτό το επίπεδο: σαδίζει για την ευχαρίστησή της, με την έννοια που κάποιος άλλος παίζει γκολφ, αλλά δεν βρίσκει πώς αυτό εμπλέκεται με την σεξουαλική της διέγερση και συνεπώς με την σεξουαλική της απόλαυση. Την σεξουαλική απόλαυση, υποθέτουμε, την αντλεί κυρίως από τα γεννητικά της όργανα.

    Αρα, αν πιστεύουμε την Dexter -και ισχύει πάντα το se non e vero, e ben trovato- όχι μόνο μπορεί να διατυπωθεί αλλά μπορεί και να βιωθεί αυτή η νορμαλιτέ.

    Μαγκιά της, λέω εγώ, και αν υπήρχε βραβείο νορμαλιτέ, μπορεί και να το 'παιρνε. Αυτό είπα.

    Και είπα επίσης ότι ακόμη κι αν υπήρχε τέτοιο βραβείο, κανείς μες στο φόρουμ δεν θα μπορούσε να της το δώσει, επειδή εμείς, για να είμαστε εδώ, απέχουμε από αυτήν την νορμαλιτέ (δεν είπα, αγαπητή Dexter, ότι κανείς εκεί έξω δεν θα μπορούσε να σας το δώσει ή και να το θεσπίσει για χάρη σας: υπονόησα προδήλως ότι αν το βραβείο ψάχνετε, εδώ δεν θα το βρείτε, οπότε να μην σας κρατάμε άλλο...).

    Ανέφερα επίσης ότι αυτή η "νορμαλιτέ" ίσως δεν είναι κάτι καλό για την (κάθε) Dexter. Αυτό νομίζω είναι απλό, αλλά ας πω δυο κουβέντες. Είναι κάτι που ισχύει για κάθε νορμαλιτέ: επειδή η νορμαλιτέ ουσιαστικά ορίζεται, ως έννοια, στατιστικά, ως "μεσάθροισμα", έπεται ότι η νορμαλιτέ εξυπηρετεί το σύνολο που την παρατηρεί και την μετρά, αλλά όχι τον φορέα της. Εν προκειμένω, το να είναι κανείς "νορμάλ" σημαίνει ότι θα έχει νορμάλ συμπεριφορές και άρα οι άγνωστοί του μπορούν να έχουν μια καλή προ-αίσθηση για το πώς θα φερθεί.

    Τούτο διόλου δεν σημαίνει ότι ο φορέας της νορμαλότητας (ο "νορμάλ") θα διάγει βίο ευτυχή, καθότι συχνότερα από σπάνια θα πρέπει να αυτο-λογοκρίνει τις παρορμήσεις και τις συμπεριφορές του για να μην ταράξει την νορμαλότητά του, τουλάχιστον όπως αυτός την αντιλαμβάνεται (να την αντιλαμβάνονται οι άλλοι - διπλός καθρέφτης).

    Κοντολογίς: η νορμαλιτέ κατεβάζει το άγχος των άλλων, όχι του φορέα της.

    Σαφές;

    Μας μένει το, σύνηθες στο φόρουμ, "θεολογικο-κανονιστικής υφής" ερώτημα: Είναι τούτο που κάνει η Dexter (o ΜαστροΒαγγέλας, ο Ποδολάγνος, η avgalti_tsoulitsa_etwn_47 κλπ. κλπ.) BDSM;

    Εξαρτάται...

    Ο MindMaster επέμεινε αρκούντως στη λέξη sexual στους ορισμούς του BDSM που παρέθεσε.

    Είμαστε, άραγε, έτοιμοι να συμφωνήσουμε όλοι τί ακριβώς είναι sexual και τί δεν είναι; Για να δούμε...

    Να συντρίβεις προσωπικά τον επαγγελματικό σου αντίπαλο, ή μέσω αντιπροσώπων τη μισητή σου ποδοσφαιρική ομάδα, είναι σίγουρα απόλαυση, "είναι τρελή κάβλα" θα πουν άλλοι. Είναι όμως sexual απόλαυση;

    Το φαγητό, το κρασί, το τσιγάρο, είναι; Να σου γλείφει κάποια τα πόδια, είναι; Να σε φτύνει κάποιος, κυριολεκτικά η μεταφορικά, είναι; Ενα επιτιμητικό βλέμμα, είτε έχεις κάνει, είτε όχι, τη μαλακία, είναι; Να σου λέει κάποιος από το τηλέφωνο ότι είσαι ένα ξεφτιλισμένο βρωμόμουνο που δεν θα το γάμαγαν ούτε φαντάροι σε περίοδο εξάμηνης εμπλοκής σε φυλάκιο, είναι sexual;

    Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα συμφωνούσαμε όλοι ποιά από τα παραπάνω είναι sexual (πόσο μάλλον BDSM) και ποιά όχι. Και ούτε είμαι σίγουρος πως είναι και απαραίτητο να συμφωνήσουμε.

    Καθένας μας έχει μια "γραμμή" (πιο σωστά: "καμπύλη") που την τραβάει, και διαχωρίζει τί ανήκει κατ' αυτόν στην επικράτεια του sexual και τί όχι. Συχνά, κινητή γραμμή ή καμπύλη. Οπότε, ενώ συμφωνώ για το "περί ορέξεως", ότι γενικά δεν είναι λύση, όπως λέει κι ο MindMaster, εν προκειμένω είναι μια πραγματικότητα.

    Αλλά τί είδους "λύση" θα ήταν, αν ήταν λύση; Φρονώ πως θα ήταν μια λύση επικοινωνίας. Γιατί καθώς οι γραμμές ή οι καμπύλες όλων μας μπερδεύονται σε μια "εξαίσια μουτζούρα" (και να ένας σύντομος ορισμός αυτού του φόρουμ) γίνεται όλο και πιο δύσκολο να (τις) επικοινωνήσουμε.

    Αν ρωτά κανείς εμένα ποιά είναι η γραμμή ή η καμπύλη μου (που στ' αρχίδια σας δηλαδή η γνώμη μου, για το βερνίκι, την απόλαυση της γραφής μου, με διαβάζετε) θα 'λεγα ότι η αδρή γραμμή / καμπύλη μου είναι η σωματικότητα.

    Αν δεν γνωρίζω πόσο σωματική είναι η αλληλεπίδραση που έχει η Dexter (ο/η κάθε Dexter που δηλώνει σαδομάζο, δεν με απασχολεί η συγκεκριμένη) δεν έχω άποψη για το αν, κατά τη γνώμη μου, κάνει BDSM ή όχι. Αλλά αυτός είμαι εγώ. Σήμερα. Για αύριο, δεν υπογράφω.

    Επίσης, αν κάποιος/α έχει εντελώς άλλη γραμμή ή καμπύλη, δεν είμαι καλύτερος ή χειρότερός του. Είμαστε απλώς ασύμβατοι.

    Και αυτό, είναι πολύ σημαντικό.

    Αλλά, και μ' αυτούς που θέτουν ως "γραμμή" τη σωματικότητα μπορεί να είμαι ασύμβατος, ως προς το τί εννοούμε με αυτή τη λέξη (π.χ. εγώ θεωρώ αυτονόητο ότι η "σωματικότητα" περιλαμβάνει και την ψυχή).

    Και αυτό, η πιθανότητα να είσαι ασύμβατος με αυτούς που βάζουν τις ίδιες λέξεις στους ορισμούς, είναι πάρα πολύ σημαντικό.

    Απ' τη σεντονιάδα ετούτη, αν πρέπει να σας μείνει κάτι, ας είναι αυτό: αν δυο άνθρωποι θέλουν να επικοινωνήσουν ερωτικά, είτε μέσω BDSM είτε εκτός αυτού, θα βοηθούσε να προσπαθήσουν να εξηγήσουν / προσδιορίσουν τις γραμμές ή τις καμπύλες τους, στον άλλον, για το τί αποδέχονται ως sexual.

    Και όχι να ανταλλάσσουν checklists με πρακτικές, του στυλ "το κάνω / δεν το κάνω". Αν πάλι θέλουν απλώς να ρίξουν / φάνε έναν μπούτσο ή μια μπάφλα, καλές είναι και οι checklists. Δε 'ν' κακό, το να θέλουν αυτό. Ισα-ίσα...

    Dream

    ΥΓ. Επισημειώνω: τα σχόλιά μου δεν αφορούν την Dexter ως Dexter (πόσο μάλλον τα γεννητικά της όργανα!) - αφορμή παίρνω, για να αναφερθώ στην Τυπολογία. Και δε θα ξανακάνω τέτοια υποσημείωση - να θεωρείτε πως ισχύει για όλες τις παρεμβάσεις μου, μέχρι να δηλώσω το αντίθετο.
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    Σαφές, λογικότατο και ευχαριστώ  
    Αν είχα παιδεία ψυχαναλυτική θα με έπειθε το περί νορμαλιτέ συμπέρασμα.
    Από επαγγελματική διαστροφή σίγουρα, δεν λέω τί και πώς για να μη με βρίσετε εδώ γύρω   για νορμαλιτέ (του καθενός) έχω τη σταθερή ισορροπία (του) η οποία δεν προκαλεί άγχος για να διατηρηθεί.

    Σαφές και πειστικό.

    Υποσημείωση: το μόνο πράγμα που γνωρίσα σε τούτη τη ζωή και δεν έχει απολύτως τίποτα σεξουαλικό είναι το γκολφ. Από ένα Gentlemen only ladies forbidden τί άλλο θα περίμενε κανείς;
     
  5. DexterWantsToPlay

    DexterWantsToPlay Regular Member

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    Δεν ψαχνω για βραβειο, χαριτολογουσα. Θα καθισω και ας μην με κραταει αλλο η αφεντια σας  
     
  6. astarte_453

    astarte_453 New Member

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    Εγώ θα διαφωνίσω. Θεωρώ το BDSM καθαρά ερωτικό παιχνίδι. Φυσικά και σέβομαι τις απόψεις και τα γούστα των άλλων, απλά για μένα δεν έχει λόγικη χωρίς το ερωτικό του κομμάτι.
     
  7. DexterWantsToPlay

    DexterWantsToPlay Regular Member

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    Τοτε συμφωνουμε οτι διαφωνουμε και ευχαριστω πολυ για την αποψη σου  
     
  8. Ninevi

    Ninevi Regular Member

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    Εμένα αυτά τα gentlemen only πολύ με φτιάχνουν πάντως   
     
  9. sklavosbdm

    sklavosbdm New Member

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ

    Μηπως τελικα ειναι στον ανθρωπο??!!..η μαλλον στην αφεντρα...
    παιχνιδια μυαλου!!!
    Ειναι περισσοτερο οι τεχνικες Bdsm παρα σωματικη λαγνεια...ἠ σωματικη "ταλαιπωρια"...
    Θα μιλησω ως υποτακτικος ,πρεπει να δωσεις στον αλλον να καταλαβει οτι ειναι κτημα σου αν εισαι ααφεντρα...
    ετσι ορισμενες φορες αν οχι ολες μπορεις να του στερησεις την διεισδυση και πολλα αλλα...και να επιβαλεις η και οχι πρααγματα που ικανοποιουν σεξουαλικως μονο εσενα...!!!(σαν αυταρχικη)
    Ο γλυκος πονος που αποκτα ενας..αχυτος αντας του υπενθημιζει την θεση που εχει εκεινη τη στιγμη....οποτε ορισμενες φορες η και πολλες ειναι καλο να μην υπαρχει διεισδηση...για να μην ξεφευγουμε απο τον..σκοπο μας που ειναι η υποταγη κυριως η πνευματικη...και η σωματικη...
    Τωρα αν η αφεντρα γουσταρει να ικανοποιηθει...ε τοτε στη δικαιοδοσια της ειναι να κανει αυτο που θελει...
    Εγω ετσι το αφουγκραζομαι το θεμα...
     
  10. DocHeart

    DocHeart Δυσνόητα Ευνόητος

    Απάντηση: BDSM και detachement απο το σεξ


    Eσύ να ξέρεις οτι κλέβω φράσεις σου και τις χρησιμοποιώ για να πουλήσω λογισμικό.

    Σοβαρά τώρα. Μια μικρή (τοσοδούλα) τοποθέτηση, αν επιτρέπεται μια τέτοια σε έναν perv (καθώς τα γράμματα είναι BDSM, όχι BDSMP).

    Υπάρχουν τεκμηριωμένες περιπτώσεις στις οποίες οι πραγματοποιούμενες περβοφαντασιώσεις μου περνούν σα νεράκι πάνω από την πλάτη μιας πάπιας. Δεν έχουν επίδραση στο libido μου. Δεν έχουν καν ευεργετικές συνέπειες στο ιπποδρομιακό στοίχημα. Είναι σα να μη συνέβησαν, non-events.

    Ωστόσο, με την πάροδο μη ορισμένου χρονικού διαστήματος, επανέρχονται στον καταπονημένο μου εγκέφαλο και δένουν με ένα γερό κόμπο τα νευρόνια της κάβλας. Μετατρέπονται, ξάφνου, σε αντικείμενα ερωτισμού και πόθου. Φωτεινό παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο τα καφέ σανδάλια μιας διοικητικής γραμματέως αγκάλιαζαν στοργικά τον αστράγαλο και τη γάμπα της - εικόνα της οποίας έγινα μάρτυς πριν δυο καλοκαίρια, και για κάποιο λόγο επανήλθε στην επιφάνεια των νυχτερινών μου καβλο-σκέψεων το βράδι της περασμένης Κυριακής.

    Και δεν είμαι καν ποδοφετιχιστής.

    Πρεσβεύω οτι είναι πιθανό να υπάρχει ψυχολογική απόσταση ανάμεσα στην (ενεργητική ή παθητική) ενεργοποίηση της αγαθής διαστροφής και το βιολογικό αποτέλεσμά της. Άρα, κατά περίπτωση, δύναται να υπάρχει και απόσταση ανάμεσα στο BDSM και το σεξ.

    Θα συμφωνούσε μαζί μου και ο Frank Sinatra, ο οποίος τραγούδησε "I Get a Kick out of You", και όχι "I Get a Kick out of You and I Get a Hard-on".

    Εγκάρδιους χαιρετισμούς,
    DH
     
  11. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Αυτο που περιγραφει η Dexter ειναι ηθικός σαδισμος. Χαριζει πνευματική έξαψη , προσφερει ικανοποιηση ψυχικου τύπου αλλα δεν μετουσιωνεται σε σεξουαλικο ερεθισμο. Ο ηθικος σαδισμος ειναι μια ιδιαιτερη κατηγορια μη σεξουαλικου σαδισμου που χαριζει την πνευματικη απολαυση της αποκαταστασης της ηθικης ταξης ( φυσικα ειναι εντελως υποκειμενικο το τι ειναι ηθικο) και της 'τιμωριας ' των εκαστοτε παραβατων. Ειναι μια μορφη ηθικής εκδικησης. Its not my cup of tea αλλα στον χώρο του σαδισμου ευδοκιμουν και αυτοι οι ιδιατεροι τυποι. Δεν δινει σεξουαλική ευχαριστηση ο ηθικος σαδισμος αλλα νοηματοδοτει υπαρξιακα καθε υποκειμενικα ' αδικημενο' - που ειναι ο ηθικος σαδιστης - .Μπορει να ειναι αφετηρια ενος ενοχικου ερωτικου σαδιστη αλλα πρεπει να υπαρξει συντομα εξελιξη σε κατι που να ερμηνευεται σε επιπεδο νευροφυσιολογιας σε σεξουαλικο ερεθισμο ειδαλλως καταληγει να ειναι μια καθηλωση - ενα απωθημενο , μια συντομη εκτονωση μιας διαρκους αισθησης αδικιας , που οντας επαναλαμβανομενης αγγιζει και ξεπερνα τα ορια της νευρωσης.
     
  12. Siren_Peisinoe

    Siren_Peisinoe Ανενεργή επί του παρόντος.

    Συμβαίνει και με μένα αυτό που αναφέρει ο tyfeas, και με τα δύο φύλλα όμως.