Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φωτογραφική συμμετοχή...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος cadpmpc, στις 16 Δεκεμβρίου 2010.

  1. Απάντηση: Φωτογραφική συμμετοχή...


    ... κι εγώ για το συγκεκριμένο δύο σκεφτόμουν  
     
  2. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Φωτογραφική συμμετοχή...

    ...συνεχίστε παρακαλώ....
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Φωτογραφική συμμετοχή...

    Τις στιγμές μου δεν τις απαθανατίζω με φωτογραφίες γιατί η στιγμή που αποτυπώνεται είναι αυτή ακριβώς που δεν έζησα ποτέ προκειμένου να γίνει φωτογραφία. Η στιγμή που δάνεισα στο μέλλον και που δεν θα μου επιστραφεί γιατί δεν υπήρξε ποτέ. Σκεφτείτε το λίγο... Αυτό δεν το κάνω!

    Τις στιγμές που θέλω να κρατήσω τις απαθανατίζω γράφοντας σε χαρτί, μετά που έγιναν αλλά τόσο σύντομα ώστε να τις νιώθω ακόμα. Λέξεις, αρώματα, αισθήσεις, συναισθήματα, μπορώ να θυμηθώ τα πάντα όταν τα διαβάσω και μετά από χρόνια.

    Παρόλα αυτά, τεχνικών και σωμάτων επιτρέποντων, βρίσκω ότι η φωτογραφία έχει θέση στο ερωτικό BDSM παιχνίδι και έχω διεγερθεί πολύ με φωτογραφίες που είναι το σημείο κορύφωσης μιας ολόκληρης ιστορίας υποκρύπτουσες δε κάποια γλυκύτατη ταπείνωση, έναν ελεγχόμενο δημόσιο εξευτελισμό.

    Χωρίς πρόσωπα, κάτι προσθέτει αυτό στην ταπείνωση του φωτογραφιζόμενου, χώρια την αντικειμενική ασφάλεια.

    Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, εκβιασμοί με βάση φωτό έχουν γίνει πολλοί μετά το τέλος της σχέσης, δεν γνωρίζω για κανέναν που να υλοποιήθηκε, αλλά πάντως.... Ο μόνος τρόπος να μη συμβεί έχω τη γνώμη ότι είναι να διαλέγει κανείς τους παρτνερ στους οποίους θα επιτρέψει να τον φωτογραφίσουν από τους απειροελάχιστους που σέβονται το BDSM, το στάτους τους και τον εαυτό τους ενώ συγχρόνως είναι επαρκώς νοήμονες και ευσταθούν συναισθηματικά...
     
  4. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Re: Απάντηση: Φωτογραφική συμμετοχή...

    Για να χωρεσει εστω και μια στιγμη σε λέξη, σε χαρτι, όσο σύντομα και εάν αυτό γίνει, πρέπει να μικρύνει στο απειροελάχιστο κλάσμα της. Κάλλιο κράτα την στα μύχια του ασυνείδητού σου ή αν πρέπει να τη μικρύνεις για να μπει σε λέξη, κάψε μετά το χαρτί, ο καπνός του χωρά πιότερα.
     
  5. llazouli

    llazouli Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφική συμμετοχή...

    Να μια καλή μέθοδος απεξάρτησης από τη γοητεία των λέξεων για μας τους λεξιλάγνους!

    Φωτιά και μπούρμπερη!!
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Φωτογραφική συμμετοχή...

    Απλά να προσθέσω στον συλλογισμό σου...
    Πολλοί διαβάζουν, ελάχιστοι καταλαβαίνουν τι στο καλό θέλει να πει ο ...ποιητής
    Πολλοί περισσότεροι βλέπουν, ακόμα πιο ελάχιστοι καταλαβαίνουν τι βλέπουν.
    Κοινός παρονομαστής και στις δυο περιπτώσεις είναι πως καταλαβαίνουν αυτό που τους βολεύει να καταλάβουν και βλέπουν αυτό που δεν θα τους αναγκάσει να σκεφτούν για το τι είδαν αφου δεν εμπίπτει στο αντιληπτικό τους πεδίο...
    Παρεμπιπτόντως το ίδιο συμβαίνει και για αυτούς που ακουν και ...ακούν ό,τι θένε, δηλ. αυτό που τους εξυπηρετεί αντιληπτικά κλαι βιολογικά.
     
  7. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Φωτογραφική συμμετοχή...

    Αυτό είναι αναμενόμενο και ισχύει για όλους μας. Είναι η κατασκευή και λειτουργία του εγκεφάλου τέτοια ώστε ο εγκέφαλος να υπολογίζει όσα δεν μπορεί να δει// ακούσει// εισπράξει με τις 5 αισθήσεις. (Τα phantom limps δεν είναι ψυχολογικό πρόβλημα οπως υποστήριζαν για χρόνια κάποιοι επιστήμονες.)

    Προτείνω αυτό για μεγαλύτερη κατανόηση του θέματος (του νευρολόγου Rachamadran)
    Amazon.com: Phantoms in the Brain: Probing the Mysteries of the Human Mind (9780688172176): V. S. Ramachandran, Sandra Blakeslee, Oliver Sacks: Books

    Δεν νομίζω ότι μπορούμε να διαφοροποιηθούμε ποιοτικά με βάση αυτό το δεδομένο εκτός αν θέλουμε να αποδεχτούμε κάποια ρατσιστική ή ελιτίστικη θεωρία.

    Θα σημείωνα εδώ ότι καταλαβαίνουμε αυτό που βολεύει τον εγκέφαλο να καταλάβει και δεν θα τον αναγκάσει να διαπεραιώσει επιπρόσθετες ενέργειες, πριν δώσει την απαιτούμενη εντολή έκκρισης των ορμονών, που θεωρεί ότι αντιστοιχούν σε κάθε περίπτωση.

    Το παραπάνω συμπέρασμα (Κοινός παρονομαστής....... ......δεν εμπίπτει στο αντιληπτικό τους πεδίο) αποτελεί και το ίδιο μία τέτοια περίπτωση γρήγορου υπολογισμού κάποιων παραμέτρων... Το πόσο παρατηρητικοί θα γίνουμε αναγκάζοντας τον εγκέφαλο σε επιπλέον εργασία είναι ζήτημα πολλών παραγόντων, μία εκ των οποίων είναι η τεμπελιά. Η ανάγκη λειτουργικότητας και γρήγορης ανταπόκρισης στα ερεθίσματα είναι η πιο συνηθισμένη.

    φιλικά
     
    Last edited: 28 Δεκεμβρίου 2010
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Φωτογραφική συμμετοχή...

    Δεκτά τα λεγόμενα σου, πλην όμως εγώ αναφέρομαι σε καθαρά αντιληπτικό επίπεδο, δηλαδή αναφέρομαι σε αυτούς που διαβάζουν, βλέπουν, ακούν κάτι και μάλιστα αποδεδειγμένα και καταμετρημένα και δεν θέλουν, μπορούν και "ξέρουν" να το καταλάβουν (έστω να το αντιληφθούν), να το δουν ή να το ακούσουν.
    Δεν τίθεται θέμα νοημοσύνης αφού ολοι "πετάμε" τα περιττά μηνύματα με βάση δικές μας επιλογές και μάλιστα η διαδικασία αυτή μας κάνει να έίμαστε και απόλυτα λειτουργικοί στην καθημερινότητά μας.
    Τα phantom limps εξ όσων γνωρίζω ισχύουν απολύτως, είναι καθαρά θέμα αρχιτεκτονικής εγκεφάλου και τρόπου επεξεργασίας δεδομένων και λειτουργίας του και είναι καθαρά βιολογικό θέμα.
     
  9. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Φωτογραφική συμμετοχή...

    Ισχύουν πράγματι. Απλά δεν είναι θέμα επιλογής ή ψυχολογικής ανάγκης να πιστεύει ο εγκέφαλος ότι υφίσταται η ύπαρξη ή λειτουργία του ακρωτηριασμένου ή παράλυτου μέλους του σώματος. Γι αυτό και τα ανέφερα ως ένδειξη του μικρού ποσοστού που κατέχει η θέληση στην αντιληπτική μας ικανότητα.

    Η ένστασή μου εστιάζεται στο κατά πόσο πραγματικά δεν θέλουν ή απλά δεν μπορούν και κατά πόσο όσοι πιστεύουμε ότι αντιληφθήκαμε // θελήσαμε να αντιληφθούμε τα νοήματα των "ποιητών", είμαστε βέβαιοι ότι οι υπολογισμοί μας είναι σωστοί. Το θέτω περισσότερο σαν ερώτημα παρά σαν παγιωμένη θέση.
     
  10. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

  11. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Φωτογραφική συμμετοχή...

    Βρε άσε τους ποιητές... Απλές οδηγίες χρήσης απλής συσκευής δεν μπορούν αρκετοί να διαβάσουν. Μην μπαίνουμε στα βαθειά.
    Να διασαφηνίσω επιπλέον πως αναφέρομαι σε πολύ απλά πράγματα που σχεδόν συνειδητά δεν βλέπει ή δεν ακούει κάποιος ή δεν θέλει να καταλάβει.
    Χοντροκομένο παράδειγμα η αντίληψη ενός οπαδού για την ομάδα του π.χ, δεν βλέπει πως είναι κακή, δεν βλέπει πως οι δικοί του κάνουν επεισόδια, ο Πρόεδρος τα κάνει όλα καλά κλπ, ενώ τα βλέπει, τα ακούει, τα διαβάζει.
     
  12. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Φωτογραφική συμμετοχή...

    Ο Sado_M επανεφερε το νημα στη βαθυτερη ουσια του...και σεις το χαβα σας!!