Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υποτακτικές ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 28 Δεκεμβρίου 2010.

  1. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Εάν δεν απευθύνεστε σε μένα και κατάλαβα λάθος σας ζητώ συγνώμη.
     
  2. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Oποτε αυτος που κανει κριτικη και καταλαβαινει τι διαβαζει,πριν την κανει,εχοντας και τα "γαλονια" εξι χρονων εχει το δικαιωμα να αναφερεται απαξιωτικα εως προσβλητικα σε οποιον θεωρει οτι το αξιζει.
    Αυτο,δυστυχως,θα εχει παντα να κανει με εσωτερικους κωδικες και οχι με τους κανονες ενος forum.Θα ειναι παντα προσωπικη αποφαση και σταση.Και φυσικα θα κρινεται απο αυτο.

    Αντευχομαι.
     
  3. SyndicateGr

    SyndicateGr New Member

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Η αποψη μου ειναι οτι αν δεν την σεβεται, δεν την εκτιμαει, δεν την γουσταρει, τοτε χανει τον καιρο του που ειναι μαζι της.

    Το βδσμ δεν αναιρει την φυσιολογια των σχεσεων, μονο το πως παιζεται το σεξουαλικο παιχνιδι.
     
  4. skia

    skia Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    η εκτίμηση είναι ένα βασικό συστατικό γενικά των σχέσεων. είναι αυτονόητο λοιπόν ότι και σε μία M/s είναι απαραίτητη η ύπαρξη του συγκεκριμένου συναισθήματος.
    ένας Κυρίαρχος που σέβεται τον εαυτό Του σέβεται πρώτα από όλα και την υποτακτική Του, ίσως όχι όπως θα σεβόταν ένας σύντροφος σέ μία βανίλα σχέση, αλλά τη σέβεται...
    υποτίθεται, ότι όταν αποκαλεί κάποιος τον εαυτό του Κυρίαρχο , αυτόματα δέχεται και την υποχρέωση του να πάρει κάποιον στην ιδιοκτησία Του, να τον καθοδηγήσει, τον φτιάξει.πώς είναι δυνατόν να μην εκτιμά κάποιος το δημιούργημά του? αν δεν το κάνει παραδέχεται την αποτυχία Του.
    άνθρωπος που υπερεκτιμά τη φύση του το λιγότερο που προσφέρει είναι μία σαπουνόφουσκα που σκάει αμέσως. η μαγκιά αν θες του πραγματικού δημιουργού είναι να δημιουργεί αλλά να μένει στη σκιά.
    και εκτιμά, και την ακούει πάντα, και την θαυμάζει, και τη νοιώθει. κατανοεί τα ελαττωματά της, τους φόβους της, τις ανασφάλειες της, όπως λες. κι αυτή παράλληλα δέχεται καθοδήγηση. δεν υπάρχει ανώτερος και κατώτερος. είναι μία ισότιμη σχέση που ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και δημιουργείται κάτι μαγικό. ο καθένας έχει το ρόλο του αλλά και οι δύο προσφέρουν.
    η μορφή ''περιφρόσυνης'' που βλέπεις στα λεγόμενα κάποιων Κ, είναι απλά η προσπάθεια να καλύψουν ατέλειες και κάμπλεξ δικά τους μέσα από βερμπαλιστικές εκφράσεις.
    δεν είναι ένδειξη αδυναμίας να δείξει κάποιος θαυμασμό και σεβασμό στην υποτακτική. βέβαια,νομίζω ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσω με ποιά έννοια χρησιμοποιώ τη λέξη θαυμασμό...
    το μόνο σίγουρο είναι ότι η δύναμη ενός αξιόλογου Κυρίαρχου φαίνεται μόνο και μόνο από το δημιούργημά Του.
     
    Last edited: 29 Δεκεμβρίου 2010
  5. Markisios_Nte_Sant

    Markisios_Nte_Sant Regular Member

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Στις BDSM σχέσεις, ισχύει πάνω κάτω, ότι και στις vanilla. Βρίσκει κανείς όλα τα "φρούτα", τόσο σε Κυρίαρχους/ες όσο και υποτακτικούς/ές.
    Κυρίαρχους μισογύνηδες αλλά και Κυρίαρχους "σκλάβους" των υποτακτικών τους (λόγω του αρνητικού ισοζυγίου αντρών-γυναικών στο χώρο).
    Υποτακτικές "μειωμένης" προσωπικότητας, αλλά και υποτακτικές "Αφέντρες" των κυρίων τους (λόγω του γνωστού ισοζυγιου ξανά).
    Φυσικά, κάπου στη μέση, βρίσκει κανείς και αρκετούς Κυρίαρχους με τις υποτακτικές τους, που γουστάρουν τους "ρόλους" τους, αισθάνονται άνετα στα "παπούτσια" τους, χωρίς κόμπλεξ και αίσθημα απλογίας/αποδοχής από το "ευρύ" κοινό, και χώρίς ψυχολογικά μπερδεψομπούτια/ανασφάλειες με τις/τους συντρόφους/παρτενέρ τους.

    Κοινώς κι εδώ, "πολυχρωμία", η ομορφία της ζωής!



     
  6. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    ... δυστυχως εσυ ο Stalker
    αλλα και το 90%
    των μελων τα παίρνεται προσωπικά...
    δεν ειναι ετσι ομως παντα ...

    υπαρχουν γραπτα που ειναι μονο

    προσωπικες αποψεις ...
     
  7. Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Αγαπητή Astrovroxi, νομίζω ότι πρέπει να εξηγηθεί λίγο καλύτερα η ερώτησή σου αλλιώς φαίνεται ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν ισότιμες σχέσεις και όχι ασύμμετρες όπως συμβαίνει στο BDSM.

    Σε ότι αφορά στο σεβασμό του Κ προς την υ. Φυσικά και σέβομαι την υ σαν άνθρωπο, σαν προσωπικότητα και γενικότερα, σε διάφορα επιμέρους χαρακτηριστικά. Δε μπορώ να σέβομαι όμως ανασφάλειες, κυκλοθυμίες, αναποφασιστικότητα, αστάθεια, αυτοκαταστροφικότητα και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που (ένα ή περισσότερα) οδηγούν την υ σε αυτό της το στάτους. Είναι σχετική η έννοια του σεβασμού λοιπόν. Το βασικό είναι να σέβεται ο Κ την υ ως ένα ανθρώπινο ον, πολλές φορές ευάλωτο, με ευαισθησίες, με ανάγκες, με καλά και με άσχημα στοιχεία. Ως εκεί. Από κει και πέρα, δε μπορεί να περιμένει η υ από τον Κ το σεβασμό που θα περίμενε μια γυναικα από τον βανίλα φίλο της...


    Εξ' ορισμού η υ είναι κατώτερη του Κ. Γι' αυτό και το ΥΠΟτακτική, γι' αυτό το γράφουμε και με μικρό υ. Είναι σαφές. Αυτό είναι και η βάση της ασυμμετρίας της σχέσης Κ/υ. Η φύση του Κ δεν είναι υπερεκτιμημένη απέναντι στην υ, είναι (επαναλαμβάνομαι...) ασύμμετρη. Με τον Κ να είναι ανώτερος από την υ. 

    Τώρα, θα μου επιτρέψεις να πω ότι σε μία βανίλα σχέση ή σε ένα κοινωνικό φόρουμ θα συζητούσαμε θαυμάσια για τις ανάγκες και τα ελαττώματα και τον θαυμασμό προς αυτή κ.λπ.   Σε ένα χώρο BDSM όμως, ποιό θαυμασμό πρέπει να έχει ο Κ για την υ? Θα θαυμάσω κάποιες γνώσεις ή ικανότητες ή την ομορφιά της αλλά αν θαυμάζω την υ γενικότερα, θα γίνω εγώ υ και αυτή Κ.  Οι ανάγκες της είναι επίσης κάτι πολύ σχετικό. Ο Κ καλύπτει ανάγκες με τον έλεγχο, το δυναμισμό και την αποφασιστικότητά του. Πολλές φορές, με τη βία. Δεν κάθεται να ασχοληθεί με τις ανάγκες της ως ισότιμος που θέλει να βοηθήσει στη λύση του προβλήματος. Τι εννοώ, με ένα παράδειγμα: κλασσικό πρόβλημα των υ είναι ότι είναι ανασφαλείς. Ένας βανίλα σύντροφος ανασφαλούς ατόμου, θα έμπαινε στη διαδικασία να δει τον τύπο των ανασφαλειών, να εξηγήσει γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν, να βοηθήσει συντροφικά κ.ο.κ. Ο Κ, μπαίνει και διαγράφει αυτές τις ανασφάλειες της υ με την ύπαρξή του δίπλα της. Έτσι απλά. Και δεν εννοώ ότι δεν ασχολείται με το πρόβλημα. Απλά δίνει αυτός τη λύση, δεν βοηθά την υ να λύσει το πρόβλημα μόνη της.


    Εγώ προτιμώ να μην εκφράζω τα "εν οίκω" δημοσίως, αλλά καταλαβαίνω καλά το παραπάνω. Απλά, δε νομίζω ότι πρόκειται για περιφρόνηση αλλά μάλλον για αναγνώριση της υποτακτικότητας της υ. 

    Όχι, είναι μάλλον ένδειξη υποτακτικότητας ή στην καλύτερη περίπτωση διάθεσης για βανίλια υποβρύχιο (δες και το άβατάρ μου!)  
     
  8. ariadni

    ariadni Regular Member

    re: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υυποτακτικές ?

    Ναι, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Σε όλες τις σχέσεις, αλλά ιδίως στις σχέσεις Κ/υ.
    Χωρίς σεβασμό και κατανόηση στις ανάγκες του άλλου, το bdsm γίνεται κάτι άσχημο και πρόστυχο.
    Η υ που γίνεται αντικείμενο χρήσης ενός ανθρώπου που την περιφρονεί, σταματά βαθμιαία να σέβεται τον ίδιο της τον εαυτό.
    Ιδίως λοιπόν σε αυτές τις σχέσεις, νομίζω πως ο σεβασμός είναι κάτι που πρέπει να φτάνει και να περισσεύει.
     
  9. Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Υπάρχει άνθρωπος χωρίς ανασφάλειες?

    Δε νομίζω... απλώς σε κάποιες περιπτώσεις τον αποκαλούμε "Αφέντη" και τις παραβλέπουμε...  

    Επίσης, αυτό το στάτους, όπως αναφέρετε, μήπως αποτελεί ανομολόγητο δέλεαρ για κάποιους Κ, να μετατρέψουν το υ σε Κ, για να απολαύσουν αρχικά το δημιούργημά τους, και να καταφέρουν, κατά δεύτερον, σε βάθος χρόνου να το εκτιμήσουν πραγματικά?

    Το παρουσιάσατε λιγάκι σαν να είναι αρρώστια (την οδηγούν σ' αυτό το στάτους κτλ).


      διαφωνώ... και δεν αναφέρομαι στο πλαίσιο σχέσης Κ/υ, αλλά στο τί κυκλοφορεί ελεύθερο. Εγώ προσωπικά, έχω εκτιμήσει πολλά περισσότερα υ από Κ. Δεν αναρωτιέστε γιατί βλέπουμε τόσα "αδέσποτα" υ...?
     
  10. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Δηλαδη εαν καταλαβαινω καλα, σεβεσαι επιμερους κομματια της υποτακτικης, αλλα οχι αυτα που την κανουν υποτακτικη. Δεν ειναι δηλαδη για σενα ανιση η σχεση επειδη ο Κ ειναι σαδιστης και στριμενος, αλλα κυριως γιατι η υποτακτικη ειναι ανασφαλης, ασταθης και αυτοκαταστροφικη.
    Επειδη απο μικρη εμαθα οτι κανεις δεν ειναι τελειος, με το ιδιο σκεπτικο που χρησιμοποιεις κι εσυ, εγω θα μπορουσα καλλιστα να ειμαι με καποιον Κ που ναι μεν τον σεβομαι, αλλα με διαλλειματα. Αμ γιαυτο δε μου καθεται ουδεις! Διοτι απλα μυριζομαι το πως χρησιμοποιουν στο μυαλο τους οι περισσοτεροι τις δικες μου αδυναμιες για να με τοποθετησουν πιο χαμηλα απο τους ιδιους. Δεν ειναι μονο το Κυριαρχικο μελος που ανεχεται. Που κανει υπομονη, που προσπαθει. Απλα το υποτακτικο δε μπορει να βαρεσει. Ουτε να τιμωρησει. Μονο να υπομεινει η να φυγει. Ε ρε εχω αρχισει ν'αποκτω μεγαλη αλλεργια στο mindfuck.


    Κατωτερη δεν ειναι. Απλα εχει διαφορετικες αναγκες. Μηπως ειναι καιρος να παψουμε οι υποτακτικες να πιπιλαμε την καραμελιτσα που μας εξυπηρετει κι εμας εν μερει, αλλα εξυπηρετει και τους αλλους; Το υπο σημαινει οτι ειμαι απο κατω και τις τρωω, και οτι σου αφηνω την ευθυνη του ν'αποφασιζεις καποια πραγματα για εμας και μενα. Οχι οτι ειμαι κατωτερη απο σενα. Ανταλλαγη εξουσιας ειναι οχι φαιας ουσιας.

    Κατα την γνωμη μου, καμμια γυναικα η αντρας δεν ειναι σε θεση να συναψει υγιης σχεση βδσμ η μη, οταν δεν ειναι αρκετα ισορροπημενος. Ακομα περισσοτερο να μπει σε μια ανιση σχεση, με καποιον που της κανει την χαρη να την φτυνει και να την θεωρει ισοτιμη με δοσεις. Ουδεις μπορει να σε "φτιαξει". Θα χρησιμοποιησει αυτα που θελει απο εσενα και θα προσπαθησει ν'αγνοησει η να καταπιεσει αυτα που τον ενοχλουν. Ολη η δουλεια πρεπει να γινεται απο εμας τους ιδιους, αντε και με τη βοηθεια απο κανα ψυχολογο. Τα υπολοιπα ειναι μπουρδες.
     
    Last edited by a moderator: 29 Δεκεμβρίου 2010
  11. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Δεν θα πιάσω το ποστ αναλυτικά. Είμαι σίγουρη ότι θα φροντίσουν οι συμφουρομήτες για την ανάλυση του.

    Στη συγκεκριμένη παράγραφο απλά θα επισημάνω ότι δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι ένα υ οδηγείται σε αυτό το στάτους καθοδηγούμενο από τις ανασφάλειες , τις κυκλοθυμίες , την αναποφασιστικότητα και την αστάθεια. Θα έλεγα μάλλον ότι - κατά την γνώμη μου - όσο αυτά κυριαρχούν στη ζωή κάποιου/ας, δεν μπορεί να γίνει σκλάβος/α.

    Κατά την κρίση μου, δεν μπορείς να παραδώσεις κάτι που δεν έχεις. Άρα Αν κάποιος δεν καταφέρνει να έχει τον έλεγχο του εαυτού του σε σχέση- τουλάχιστον - με κάποια θέματα , δεν έχει και την ικανότητα να τον παραδώσει συνειδητά.

    Άλλοι βέβαια αρέσκονται να Κυριαρχούν στα κουτάβια και άλλοι στους λύκους.

    ΠΙθανόν να μπορεί κανείς να βάλει τον υποψήφιο σε εκπαίδευση ελέγχου των παραπάνω πριν να είναι σε θέση να αποφασίσει αν θέλει να παίζει τον ρόλο του υ.

    Προσωπικά δεν αρέσκομαι να παίζω Κυριαρχικό ρόλο στη ζωή κάποιου που χρίζει μάλλον ψυχιατρικής //ψυχολογικής υποστήριξης //παρακολούθησης παρά Κυρίαρχης συντρόφου. Ούτε μ' αρέσει να το παίζω ψυχαναλύτρια.

    Όσο αφορά το θέμα της Αστροβροχής,
    Δεν έχω καμία ερωτική έλξη για ανθρώπους που δεν τους σέβομαι και δεν τους εκτιμώ , ώστε να τους κάνω και ερωτικούς υποτακτικούς συντρόφους μου.


    Θα συμφωνήσω με τις δηλώσεις αυτών που υποστήριξαν ότι αυτό είναι ένα γενικευμένο ζήτημα και δεν αφορά αποκλειστικά τις BDSM σχέσεις.
     
    Last edited: 29 Δεκεμβρίου 2010
  12. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Με αφορμη τα οσα διαβασα,θα ηθελα να προσθεσω λιγα λογια ακομα.
    Απο οτι καταλαβα η συζητηση επικεντρωνεται σε δυο λεξεις.Σεβασμος και θαυμασμος.
    Η πρωτη να επαναλαβω(θα επρεπε να ) ειναι εκ των ων ουκ ανευ σε καθε ανθρωπινη σχεση αρα και στην ασυμμετρη.Σε τουτη την τελευταια ομως θα πρεπει να βαλουμε τον Κ στο επικεντρο.Ο Κ σεβεται την υ.Ολοκληρη,οχι τεμαχιζοντας την,οχι α λα καρτ.Ο Κ,αν ειναι αξιος,εμπνεει σεβασμο και με την παρουσια του στη σχεση,την καθοδηγηση,οπως θελετε πειτε το,εκμηδενιζει η αλλαζει το προσημο στα οποια ελλειματα εχει η υ και την οδηγουν η οχι στο συγκεκριμενο στατους.Η εκφραση του σεβασμου του ενος προς τον αλλον φυσικα διαφερει.Της υ ειναι πιο bold,αν μπορω να χρησιμοποιησω τη λεξη.Ομολογει προσφερει και χαιρεται να το κανει.Ο Κ διαβεβαιωνει με την ολη σταση του για το τι νοιωθει.Αλλιως θελοντας και μη,εχει βγαλει το Κ και το εχει αντικαταστησει με το μ,οπως εγραψε ορθοτατα ο Cadpmpc.
    Ο θαυμασμος αντιθετα μπορει να υπαρχει κατα περιπτωση.Η να μην υπαρχει.Αναλογα με τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα του καθε μελους της σχεσης.Η υ δεν οφειλει να θαυμαζει τον Κ.Οφειλει να τον σεβεται και να το προσφερει απολυτη υποταγη,τυφλη υπακοη.Σαν Κ δεν εχω καμμια δυσκολια να θαυμασω την ομορφια,την εξυπναδα,το κοφτερο μυαλο,την επιτυχημενη καριερα,την καλλιτεχικη δημιουργια η οτιδηποτε αλλο αξιο θαυμασμου και εκτιμησης.Και να νοιωθω περηφανος για ο,τι εχω στα ποδια μου.Γιατι αυτο που εχω αξιζει πολλα.


    (Αναζητειται στο κλεινον αστυ παραληπτης για την κουκουβαγια μου)