Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υποτακτικές ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 28 Δεκεμβρίου 2010.

  1. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Όχι, αν κάποιος/α κατέληξε υποτακτικός/η επειδή η ανασφάλεια του δεν του αφήνει άλλη επιλογή, τον παραπέμπουμε σε ψυχίατρο // ψυχολόγο. Για αυτού του είδους τα παιχνίδια όλοι πρέπει να είναι το περισσότερο δυνατόν υγιείς και αρτιμελής σωματικά, συναισθηματικά και ψυχικά.

    Αλλιώς δεν λέγεται υποτακτικός/ή αλλά θύμα. Και το Κ μέλος μ όπως προανέφερε ο cadpmpc

    Επίσης, σέβομαι τον ΝΟΜΟ δεν σημαίνει υπακούω αλλά οριοθετώ τις πράξεις μου στα πλαίσια του ΝΟΜΟΥ και ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ υπακούω. Με τον ίδιο τρόπο που ο/η υ σέβεται // οριοθετείται και υπακούει τους κανόνες του Κ , ο/η Κ σέβεται και οριοθετείται στα όρια, τις ανάγκες και τις αντοχές του/της υ. Αν οι ανάγκες και οι αντοχές των προσώπων δεν συμπίπτουν δεν δημιουργείται σχέση.

    Διαφορετικές τρόπος και διαφορετική έκφραση του σεβασμού αλλά παραμένουν και τα δυο μέλη αξιοσέβαστα στο σύνολο τους.
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Νομιζω, ότι από μια ηλικία και μετά, ο καθένας μας ξέρει το υπόβαθρο πάνω στο οποίο χτίζει τις ερωτικές σχέσεις του, vanilla, ασύμμετρη, ή ότι άλλο. Το αρχικό ερώτημα, 'δείχνει' απειρία στα βασικά και όχι αναφορικά με το βδσμ.Αυτό είναι ίσως κάτι που προβληματίζει αρκετούς που έγραψαν και προσπάθησαν να το πούν.
     
  3. Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Ναι. Επί της αρχής συμφωνούμε. Ποιός είναι όμως αυτός που θα το κρίνει αυτό (τους λόγους που οδήγησαν εκεί που τον οδήγησαν, την υγεία και αρτιμέλεια κ.λπ.)? Είμαι βέβαιος ότι ο κάθε ένας από εμάς έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του σχετικά με το τι απαιτεί ψυχιατρική θεραπεία και τι όχι και αυτό εξαρτάται από τα προσωπικά του όρια.
    Εάν τώρα πηγαίναμε μαζικά, όλοι εμείς, για μια ψυχιατρική εκτίμηση, θεωρώ ότι οι περισσότεροι θα χρειαζόμασταν περίθαλψη, κάποιοι ακόμη και εγκλεισμό, βάσει των κριτηρίων της σύγχρονης ψυχιατρικής και με τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας 
    Ή μήπως θεωρείς ότι δεν υπάρχουν άτομα σαν αυτά που περιγράφεις στο χώρο μας? Ή μήπως δεν υπάρχουν άτομα που ξεπερνούν τα προσωπικά τους όρια ( και ακόμα χειρότερα, τα όρια των άλλων) εξ' αιτίας της κατάχρησης ουσιών που θα έπρεπε ούτως ή άλλως να δεχθούν επαγγελματική βοήθεια?

    Θεωρείς ότι οι πράξεις που γίνονται στα πλαίσια του BDSM είναι νόμιμες? Οι περισσότερες ακροβατούν στα όρια νομιμότητας - παρανομίας και κάποιες αποτελούν σαφείς παραβάσεις που θα διώκονταν ακόμη και αυτεπάγγελτα. Εάν η οποιαδήποτε υ καταγγείλει τον Κ για κακοποίηση, ΘΑ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ. Άρα, δεν τίθεται θέμα σεβασμού του νόμου, όπως το έθεσες, αλλά SSC και εχεμύθειας, με βασικότερο το θέμα της συναίνεσης, στην παρούσα συζήτηση.
     
  4. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Σιγουρα καπου χαθηκαμε στη μεταφραση. Κατ'αρχας ο σεβασμος δεν ειναι το ιδιο με την λατρεια. Δευτερον, εχω κι εγω διαπιστωσει πως για καποιο λογο οι εχοντες την εξουσια (καποιοι οχι ολοι θελω να ελπιζω) θεωρουν απαραιτητο να κρυψουν, καλυψουν βασικα τους ελαττωματα τα οποια μπορει να υπονομευσουν την εξουσια τους, αυτη τη πλαστη που νομιζουν πως εχουν πανω στον αλλον. Προσωπικα θα σεβαστω εκεινον που παραδεχεται τις αδυναμιες του και ειτε τις εχει αποδεχτει και δεν αλλαζει, ειτε τις εχει αποδεχτει και αλλαζει. Δεν ειναι απαραιτητο καποιος να κατανοησει/"χαιδεψει" τις αδυναμιες μου, αλλα να προσδιορισει εαν αυτες αποτελουν τροχοπεδη στην εξελιξη της σχεσης. Το να εχει στο πισω μερος του μυαλου του οτι "α αυτο δεν μου αρεσει επανω της καθολου αλλα θα την αλλαξω εγω" ειναι μια τελειως λαθος προσεγγιση. Δεν αλλαζεις τους ανθρωπους με το ετσι θελω. Αλλαζεις μηπως τον εαυτο σου; Ο σεβασμος λοιπον προκυπτει γνωριζοντας τον αλλον. Μεσα απο τις πραξεις και τα πιστευω του. Δεν εχει να κανει με τα ελαττωματα του. Ο σεβασμος και η εκτιμηση προεκυπτει αφου εχω λαβει γνωση των αδυναμιων του και οχι πριν.


    Θεωροντας δεδομενο λοιπον πως υπαρχει σεβασμος και εκτιμηση σε μια σχεση, τοτε κατα τη γνωμη μου μπορει κανεις να μιλησει για ανιση σχεση. Δεν μ'ενδιαφερει να δειξει ο συντροφος μου σεβασμο οταν βρισκομαστε στο κρεβατι. Τα σημαντικα τα εχουμε λυσει εκτος κρεβατοκαμαρας. Εκει κανουμε απλα την καυλα μας. Δεν αναφερομαι σε σχεσεις M/s μιας και δεν γνωριζω γνωστους η φιλους που να βιωνουν κατι τετοιο.

    Το τοπιο ειναι διαφορετικο οταν μιλαμε για σεσιον, πεταχτες, one night stand και σχεσεις για το "φαινεσθαι".

    Ειναι προσωπικη αποψη αυτα που παραθετω και δεν επιθυμω να διορθωσω κανενα. Μ'ενδιαφερει ομως να λεγονται τα πραγματα οπως εχουν και οχι οπως θα θελαμε να εχουν, η νομιζουμε πως εχουν.

    Η κατωτεροτητα της υποτακτικης ως προς τον Κυριαρχο αφορα στην ιεραρχια και τιποτα παραπανω. Ετσι το βλεπω εγω.
     
  5. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?


    Πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα και πολύ καίρια. Θα προσπαθήσω να επανέλθω με μία απάντηση που δεν θα μοιάζει με βιβλίο
     
  6. Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Δεν μπορώ να διανοηθώ να είμαι υποτακτική ενός Κυρίαρχου που δεν με αγαπά και δεν με σέβεται .

    Αν μια υποτακτική επιλέξει έναν τέτοιο άντρα για Κύριό της τότε είναι γελοία.

    Μόνο ένας Άντρας ο οποίος την υπολογίζει, τη θαυμάζει, νιώθει ανάγκες, την καταλαβαίνει, μπορεί πραγματικά να γίνει Κύριός της και να την υποτάξει και εκείνη να του ανήκει.

    Οι Κ ( ο Τζίσους να τους κάνει) που δείχνουν περιφρόνηση στις υ, είναι Γελοίοι και Κομπλεξικοί.
     
  7. Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Ενδιαφέρον θέμα...

    Το 'χω και πρόσφατο... Νομίζω, ότι ο πραγματικός σεβασμός και εκτίμηση του Κ προς την υ του, φαίνεται όταν η υ για τους χ, ψ, ω λόγους επιθυμεί και ζητάει να τελειώσει η σχέση. Και επίσης τότε, ξεχωρίζει και ο αληθινός Κ (Κυρίαρχος αλλά και Κύριος, bdsmικά αλλά και βανιλλιδικά)...
     
  8. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Οταν εγκαλεις καποιον για τους χαρακτηρισμους που προσαπτει εμμεσως πλην σαφως σε καποιον,ουτε επιθεση κανεις,ουτε φυσικα θεωρεις εαυτον θιγεντα.Ουτε ειναι απαραιτητο να ενεργεις ως αυτοκλητος Ζορρο.Μπορει και να εχεις ενοχληθει απο την στιγμιαια,θελω να πιστευω,ελλειψη τροπων.
    Επι της ουσιας του post που αναφερεις,φυσικα αυτο κατα τα αλλα ειναι μια αποψη,απολυτα σεβαστη με την οποια πολλοι πιθανον να συμφωνησουν.Να επαναλαβω εδω αυτο που κατα κορον λεγεται,οτι οταν δεν σεβεσαι ο ιδιος τον εαυτο σου,δεν μπορεις να περιμενεις απο τον αλλο να σε σεβαστει.Ακομα και σε αυτη την περιπτωση ομως πρεπει να φερθεις κοσμια και με περισση λεπτοτητα.Ειναι κατι που θα το κανεις για τον εαυτο σου πρωτα και κυρια και οχι για τον αλλον.Εκτος κι αν το στραπατσαρισμα εχει σκοπο να νουθετησει.The hard way..τι να σου πω,αν δεν υπαρχει αλλος τροπος,ισως..

    (τη μυγα αρκετα την κρατησα,καιρος να την πασαρω καπου)
     
  9. Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?


    Ειλικρινά, αν δεν σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό αυτή η σκέψη, δεν υπάρχει νόημα να γίνω σαφέστερη...  


    Το "υποτάσσομαι" υποθέτω σας λέει κάτι...

    Αν ο υποτακτικός δεν αποφασίσει να υποταχθεί, δε πα να κάνει τούμπες ο Κυρίαρχος...

    Σύμφωνα τουλάχιστον με όσα διαβάζω συνήθως τελευταία, πάει πολύς καιρός που έχω να διαβάσω ή ν' ακούσω καμιά ωραία ιστοριούλα, στην οποία ο Κυρίαρχος "κέρδισε" το υ, πέρα από κάτι σέσσιονς, βέβαια, στα οποία ομολογώ πως αν συμμετείχα ποτέ, μέχρι κι εγώ θα Κυριαρχούσα! Σιγά το πράγμα... να το παίξω για καναδυό ωρίτσες Αφέντρα...

    Είπατε: ...ενώ ο Κ πρέπει (κακώς βέβαια) να παρουσιαστεί ανώτερος κτλ.

    Κατά τη γνώμη μου, εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Δεν πρέπει να παρουσιαστεί ανώτερος, χρειάζεται να είναι απλώς Κυρίαρχος! Αν δεν είναι, ας βρει άλλο χόμπι! Απλούστατο, που έλεγε και η Βουγιούκλω.


    Υ.γ. Καμία διάθεση αντιπαράθεσης, βεβαίως βεβαίως  


    Προς Astrovroxi: Κατανοώ απόλυτα τις απορίες και την "αγωνία" σου, ως νέα στο χώρο, και θα σου πρότεινα να αναζητήσεις παλιότερα νήματα περί σεβασμού αλλά και άλλων σημαντικών θεμάτων, καθώς θα συνειδητοποιήσεις ότι θα βρεις θησαυρούς, που πιθανότατα θα σε βοηθήσουν να βρεις μια άκρη, και δε θα αναλώνεσαι σε περιττούς διαλόγους. Το αναφέρω εντελώς φιλικά, είναι κάτι που βοήθησε πολύ κι εμένα, και με προστάτευσε επίσης.
     
    Last edited: 29 Δεκεμβρίου 2010
  10. Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Αυτό το λάθος το έχω κάνει στο παρελθόν... Η αλήθεια είναι, πέρα από το ότι είναι λάθος ως προσέγγιση, είναι και απολύτως αναποτελεσματική. Δεν αλλάζει κανείς αν δε θέλει ο ίδιος να αλλαξει.


    Σκέψου να είσαι δεμένη και να μη σου δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό ο άλλος? Σεβασμός χρειάζεται ΚΑΙ στο κρεβάτι (ή όπου αλλού τεσπα το κάνουμε )
     
  11. Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που νομίζω ότι αξίζει το δικό του νήμα. Η συμπεριφορά του Κ όταν η υ του ζητά να χωρίσουν. 
     
  12. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Θεωρησα αυτονοητο πως δεν κινδυνευει η ψυχικη και σωματικη μου υγεια μεσα σε μια τετοια σχεση.