Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος assassina, στις 30 Δεκεμβρίου 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Re: Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Ποια Λολα? η γνωστή performer?
    Μαλιστα, βλεπω ο νεοφιλελευθερισμος δινει και παιρνει στις μερες μας και κρυβεται πισω απο «πατριωτικες» προφάσεις... Γιατι προφανώς γι αυτους φταιει ο αλλοδαπός που ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να δουλεψει για ψιχουλα, αλλα ποτε δε φταιει ο πουστης ο εργοδότης που οχι μονο ειναι παρανομος αλλα κραταει την κυβερνηση απ τ' αρχίδια και καταργει εργατικα δικαιώματα.
    Ή μας φταιει ο μεταναστης που λεμε «Ποίος θα καθαρίσει τα σκατα απο το βοθρο που ξεχειλισε; Ε,θα βαλουμε εναν αλβανό να τα καθαρίσει για 20€».

    Γιατι δεν εχουμε ακουσει (οχι σε νεοφιλελευθεριστικα μεσα οπως ant1, mega, star, alter κλπ, αλλα σε μικροτερα οπως κοντρα, bluesky, extra3, κλπ) το λιμενικο να συλλαμβανει δουλεμπορο και να τον κανει μαυρο στο ξυλο και να τον στοιβαζει μαζι με αλλους 100 σε ενα χωρο «υποδοχης μεταναστών» 50 τμ χωρις φαι θερμανση και νερο για μερες στο γκασμαδονήσι;

    Και ποια η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορα νομιμου και παρανομου μεταναστη; καμια. Αντ' αυτόυ ομως κοιτατε να εχει διαβατηριο. Γιατι σας μαρανε η διπλωματία κακοχρονο σας.

    Αντι να πιασετε ολους τους μεταναστες ασχετως νομιμου ή οχι, που εχουν διαπραξει εγκληματα βιας (φονους, ξυλοδαρμους, συμμοριες, βιασμους) και εγκλήματα παρεμπορίου(ναρκωτικά, όπλα, βρέφη, όργανα) και να τους σουτάρετε μονιμα στις χωρες τους και να κρατησετε αυτους που αξίζουν [ασχετως νομιμοτητας] καθεστε και τους τρεφετε τσαμπα στις φυλακες, και μετα φωναζετε για τα λεφτα που μας παιρνουν οι κακομοιρηδες.

    Μετα βαζετε τους υπολοιπους να σας κανουν τσαμπα τις σκατοδουλειες που θα σας πεσουν τα αριστοκρατικα σας [μη τα χεσω] μουτρα να τις κανετε ή τους προσλαμβάνετε για ψίχουλα (αλλα εδω δεν ειναι παρανομοι οι φιλοι σας οι εργοδοτες, μονο ειναι οι μεταναστες, ε; ) εκμεταλλευομενοι την αναγκη τους, και μετα κλαιγετστε με κροκοδειλια δακρυα οτι σας κλεβουν τις δουλειες και οτι εχουμε εγκληματικότητα.

    Που ειναι η διασημη ελληνική φιλοξενία; Μονο στο γαλλο γερμανικό αξονα που που μας τα ακουμπάνε καθε καλοκαιρι και μετα μας βιαζουν με το ΔοΝηΤη;

    Και μετα οταν δικαίως παραπονίεται ο λαος οτι δεν εχει λεφτα προφασίζεστε το μεταναστευτικό αλλα κουβέντα για τους εγκληματιες εργοδότες, τους εφοπ-ληστές, τους προδότες πολιτικους, που κλεβουν ασύστολα ούτε την εκκλησια, τους εβραιους και τις τραπεζες, που δε πληρωνουν φορους. Και εκτος αυτού κλαιγεστε και οι ίδιοι οτι οι μεταναστες σας κλεβουν τα λεφτα και δεν εχετε να φάτε, αλλα λεφτα για μπουζούκια, για κότερο και SUV έχετε.

    σήμερα η frontex αυριο ο eurogendfor και μεθαυριο η blackwater και στο τελος θα καταλήξουμε ή αμερικανοσιωνιστικό προτεκτοράτο ή σκλάβοι του 4ου ραιχ (άξονας γαλλια-γερμανία). Μου θυμίζετε το Μάτσα και τη γνωστή ατάκα...


    Ε, ρε κονσέρβα που χρειαζεται...

    Σιχτιρ, παλι τσαντίστηκα μερες που ειναι (οχι για μενα, για σας)...

    Αντε, ανωμαλάρες, καλές γιορτές.
     
    Last edited: 31 Δεκεμβρίου 2010
  2. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    James_Bondage οι αναφορές στο μνημόνιο αφαιρέθηκαν γιατί είναι καθαρά πολιτικό θέμα.
     
  3. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Re: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Ειδικοί καταυλισμοί?
    Φυσικά όχι. Τουλάχιστον στην Πάτρα 3500 χιλιάδες Κούρδοι και Αφγανοί και 1500 Σομαλοί κυκλοφορούν στην παραλιακή ζώνη της πόλης,καραδοκώντας έξω από την πύλη του λιμανιού τα πλοία που φεύγουν για Ιταλία,μήπως και καταφέρουν να μπουν παράνομα για να φύγουν από την χώρα.Ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε βαγόνια τρένων,παραπήγματα,εγκαταλελειμμένα σπίτια,χωρίς είδη πρώτης ανάγκης.Καθημερινά επιθέσεις σε πολίτες για μικροκλοπές,καθημερινοί καβγάδες και συμπλοκές μεταξύ τους,διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,αγοραίος έρωτας για λίγα ευρώ με ηλικιωμένους-ες.....



     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Οι Ιταλοί πάντως δεν τους δέχονται, τους στέλνουν πίσω,

    Εσύ Αστροβροχή μιλάς για λαθρομετανάστες, Η Ασσασίνα μιλάει για πρόσφυγες που ζητούν άσυλο. Και είναι πρακτικά αδύνατον να βγάλεις άκρη.

    Θα μπορούσε να υπάρξει μια κρατική μέριμνα σύμφωνα με την οπόια θα διαχωρίζονται οι μεν από τους δε. Και πως να γίνει αυτό, Από την στιγμή που δεν δουλεύει σχεδόν τίποτα σωστά στην Ελλάδα.

    Από την αλλη δεν νομίζω πως είναι κανείς υποχρεωμένος να βλέπει στην πόλη του ή στην γειτονιά του τέτοιου είδους σκηνές σαν αυτές που δείχνουν τα βίντεος που παρέθεσε η Αστροβροχή.
     
  5. Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    • Άρσις
    • Πράξις
    • Γιατροί του κόσμου
    • Γιατροί χωρίς Σύνορα
    • Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας
    • Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
    • Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων
    • Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων
    • Iolaos
    • Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας "Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ" (Αγιάσος Λέσβου)
    • Κοινωνική Αλληλεγγύη
    • Κέντρα Παιδικής Μέριμνας
    • Ξενοδοχείο "Άρης"
    • Ξενώνας για οροθετικούς
    • Ξενώνας Ρέντη
    • Ξενώνας Βραχυπρόθεσμης φιλοξενίας
    • ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
    • Κέντρο Υποδοχής ανηλίκων αλλοδαπών Προσφύγων στα Ανώγεια Κρήτης
    • Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αλλοδαπών Παιδόπολη Αγ. Σοφίας στην Αγριά Βόλου
    • Ξενώνας Ασυνόδευτων αλλοδαπών ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης
    • Ξενώνας Ασυνόδευτων αλλοδαπών ανηλίκων στη Μακρινίτσα Βόλου
    • Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Κόνιτσας
    • Ξενώνας Ασυνόδευτων αλλοδαπών ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη
    • Ξενώνας ασυνόδευτων αλλοδαπών ανηλίκων στην Αθήνα
    • Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Αλλοδαπών Αιτούντων Άσυλο στο Λαύριο
    • Ξενώνας φιλοξενίας Αλλοδαπών Αιτούντων Άσυλο στην Άνω Καλλιθέα Σπερχειάδας Φθιώτιδας
    • Ξενώνας φιλοξενίας Αλλοδαπών Αιτούντων Άσυλο στην Αθήνα
    • Ξενώνας φιλοξενίας Αλλοδαπών Αιτούντων Άσυλο στη Θεσσαλονίκη
    • Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα



    Είναι ορισμένοι χώροι φιλοξενίας για ανήλικους πρόσφυγες, οικογένειες, μονές μητέρες με παιδιά, μονούς άντρες, θύματα βασανιστηρίων, πολέμου και άλλοι.


    Θα παρακαλούσα να κατανοήσουμε ότι ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ ΔΕΝ μπορούν να εργαστούν (ΜΟΝΟ οι οικονομικοί μετανάστες μπορούν και στο παρόν νήμα ΔΕΝ αναφέρομαι σε αυτούς)

    Ναι Astrovroxi μου το πρόβλημα που αναφέρεις όντως υπάρχει γιατί πολύ απλά οι εισροές είναι τεράστιες και οι δομές ελάχιστες!


    Η παραβατικότητα στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ η μόνη λύση για επιβίωση όσων ΔΕΝ λαμβάνουν φροντίδα από το κράτος( και το Ευρωπαικό Ταμείο Προσφύγων κατ' επέκταση).

    Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είναι όλοι οι αλλοδαποί παραβατικοί, υπάρχουν μεταξύ αυτών οικογένειες, παιδιά, άτομα τα οποία είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως εμείς. Ας μην βάζουμε τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ στο ίδιο τεράστιο τσουβάλι των γενικεύσεων.

    @ subtony,

    οι ΜΚΟ κάνουν πραγματικά το καλύτερο έργο που μπορούν και τον αγώνα τους για να προσφέρουν το μέγιστο το βλέπω καθημερινά μέσα από την εργασία μου. Αυτοί οι φορείς, ΜΚΟ και λοιποί, κάνουν ο,τι μπορούν με τα χρήματα που η ΕΕ δίνει. Υπάρχει ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ( ίσως γιατί επιβλεπόμαστε από την Ε.Ε και επιτέλους κάτι λειτουργεί σωστά), αποδεικτικά πληρωμής, δράσεων κτλ.

    @ Lady_No,

    θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το να νοιαζόμαστε τους συμπατριώτες μας, αλλά είμαστε όλοι άνθρωποι που πατούμε το ίδιο χώμα και βλέπουμε τον ίδιο ουρανό, και θεωρώ λάθος την άποψη της διακρίσεως των ανθρώπων ως προς την φροντίδα που θα τους παράσχουμε. Είναι δουλειά του κράτους να μεριμνά για όσους βρίσκονται στο έδαφός του. Αυτό σημαίνει ΙΣΟΤΗΤΑ και ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΡΘΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, άσχετα με το ποιός θεός ή δαίμονας σε έστειλε σε έδαφος πέρα από αυτό που γεννήθηκες.

    @ Uther,

    Εθελοντισμός; Ω, τι μαγική λέξη! Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί!

    Γιατι, για ποιο Εθελοντισμό μιλάς όταν σε ένα νήμα μόνο έχουν εκφραστεί τέτοιες απόψεις μου μόνο σε χέρι βοηθείας δεν παραπέμπουν! Βλέπεις πολλούς εθελοντές;Μακάρι να έβλεπα κι εγώ....

    @ Master Thanassis

    με όλο το σεβασμό που σου έχω, γιατί έχουμε πιεί και έναν καφέ, δεν με πειράζουν οι απόψεις σου γιατί η κοινωνία μας είναι γεμάτη απόψεις και γνώμες. Έχουμε όλοι το δικαίωμα να την εκφράζουμε ελεύθερα και χαίρομαι που την λες δίχως φόβο .

    Επίσης, λυπάμαι για την αρνητική εμπειρία που είχες, αλλά μην ξεχνάς ότι και οι Έλληνες διαπράττουν αξιόποινες πράξεις, όχι μόνο οι αλλοδαποί. Ναι , υπάρχουν κακοποιοί αλλοδαποί εγκληματίες . ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΗΜΑ ΑΓΓΙΖΩ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΟΜΩΣ και δεν μιλάω για την παραβατικότητα Ελλήνων και μη.

    Ας σεβαστούμε τον χαρακτήρα του νήματος
     
  6. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...



    • Μισό λεπτο. Το ζήτημα δεν είναι αν υπάρχουν εθελοντές. Γιατί και όσοι υπάρχουν δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα.
      Εχμμμ..μόλις ανέφερα 2 περιπτώσεις εθελοντών που ο ερυθρός σταυρός δεν τους χρησιμοποίησε. Η μία περίπτωση Νοσηλεύτρια ΑΕΙ που θα μπορούσε να φανεί ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ χρήσιμη έως απαραίτητη. Έχω και τρίτη περίπτωση. Καταλαβαίνω ότι 3 άτομα δεν κάνουν διαφορά αλλά αν οι εθελοντές είναι τόσο λίγοι και δεν χρησιμοποιούνται παρά για να μαζέψει ο ερυθρός σταυρός λεφτά, πώς θα βρεθούν οι υπόλοιποι? Να γίνει κάποιος εθελοντης αν προλαβαίνει να εξασφαλίσει τα προς το ζην και του μένει και χρόνος ναι, αλλά για να συνεισφέρει στους άπορους. Όχι στις τσέπες αυτών που λένε ότι προσφέρουν στους άπορους.

      Αν είναι εφικτό θα ήθελα να απαντηθεί η ερώτηση μου, μια που άνοιξες το νήμα καταθέτοντας πληροφορίες, αν γνωρίζεις επί του πρακτέου αν κάποιος άλλος οργανισμός λειτουργεί σωστά όντως.
     
  7. Assamite

    Assamite Regular Member

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Πρώτα θέλω να ζητήσω συγνώμη από την assasina, για το off topic.

    Πραγματικά λυπάμαι για την άποψη σου αυτή. Το ότι είμαι καινούργιος στο συγκεκριμένο forum δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζω από κανόνες λειτουργίας των διαφόρων forums και περί ήθους. Ποτέ δεν είπα αν πρόσεξες για λογοκρισία, αποπομπή ή αποβολή κάποιου μέλους από τον χώρο. Κάθε άλλο μάλιστα, ζήτησα να παραμείνουν τα post ως έχουν.

    Όσο για το ξεκολλάτε το κατάλαβες λάθος. Η assassina μίλησε για πρόσφυγες αιτούντες άσυλο. Θυμάστε την περίπτωση του Οτσαλάν. Ήταν ένας κοινός εγκληματίας; Συμφωνώ με τις απόψεις σας περί μεταναστών και λαθρομεταναστών, αλλά εδώ μιλάμε για πρόσφυγες. Κατάλαβες που πάει το ξεκολλάτε;
     
  8. Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    όλοι οι φορείς που προανέφερα κάνουν το κατά δύναμην με τα μέσα που διαθέτουν

    μιλώ από τα όσα βλέπω τους τελευταίους 5 μήνες

    και το σωστά πως ορίζεται;Ακόμα και τα ρολόγια χάνουν λεπτά, πόσο μάλλον όταν εμπλέκονται πολλοί φορείς και άτομα για να ληφθεί μια απόφαση. Ο,τι μπορεί γίνεται.
     
  9. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Εδω στα νησια , εχουμε βρεξει κωλο χειμωνιατικα για να τους βγαλουμε απο το νερο και φτωχογειτονειες ολοκληρες εχω δωσει φαγητο και ρουχα οταν η κρατικη μεριμνα εξυνε τα παπαρια της και η λεξη λαθρομεταναστης ηταν αγνωστη στους αλλους Ελληνες .... ΕΔΩ δινονται οι εξετασεις ευασθησιας και ανθρωπιας ... εκει που ειστε , μοναχα "μαγειρεματα" γινονται και σχεδια καταστρωνονται ..
    Τις χαριτωμενες ευαισθησιες των δημοσιων υπαλληλων των μεγαλων αστικων κεντρων .. εγω τις ακουω βερεσε ...
    Μπορουν καποιες σε αλλα νηματα και εδω , να λουζουν συνεχως με την λεξη "ρατσιστης" , οσους δεν συμφωνουν ή απλα ειναι υποστηρικτες της μη ενσωματωσης αλλα της αμεσης επαναπροωθησης των μεταναστων στις χωρες τους ...προσωπικα με αφηνει αδιαφορο διοτι εχω κανει και με το παραπανω οτι εσεις δεν εχετε καν φανταστει ...
    Που ηταν το μπουρδελλο (το κρατος) οταν εβγαιναν 150 ατομα την μερα με τις βαρκες μεσα στην τρικυμια ? ....
    Που ηταν η ευαισθησια που αν οι ιδιοι αστυνομικοι , λιμενικοι και ολοκληρες γειτονιες και περιοχες και ενοριες των νησιων δεν εκαναν στο 10πλασιο την ανθρωπιστικη τους υποχρεωση , τωρα ολοι αυτοι θα ειχαν πεθανει απο το κρυο ή την πεινα και την εξαθλιωση ....
    Κανεις μας δεν ειπε σε αυτους "φυγετε" .... αντιθετα τους δωσαμε φιλοξενια ... στην πολιτεια φωναζουμε να τους ξαναστειλει πισω απο εκει που ηρθαν ....

    Ολα αυτα που περιγραφεις ασσασινα , ειναι καλα ... εννοω για τις οργανωσεις .... το ποσο αποτελεσματικες ειναι ? ... θα δειξει ... διοτι εδω κανεις δεν ηταν να βρεξει τον κωλο του η να κανει ενα πιατο φαι μεσα στην νυχτα ...

    James Bondage ... δεν διαφωνω σε κατι απο οσα γραφεις ... μια παρατηρηση μονο , για τον κερδοσκοπο εργοδοτη , πως ειδικα τωρα (χρονικη συμπτωση ? .. πλακα κανεις?) που καταργουντε οι εργασιακες συμβασεις και εχει το δικαιωμα να προλαβει οποιον γουσταρει και με οποιο μισθο του καπνισει ... προτεινε εσυ μια λυση ... η δικη μου ειναι να φυγουν οσοι αλλοδαποι προτιθονται να δουλεψουν τσαμπα ...

    οσο για την συννοριακη φυλαξη , ναι υπαρχουν ρισκα ... ομως η Ελλαδα διαθετει μια τεραστια ακτογραμμη και ειναι πρακτικα αδυνατο να κανει αποτελεσματικες περιπολιες σε αυτη .. θεωρω πως ουτε το ενα πορτογαλικο/ισπανικο/ιταλικο (εναλλασοντε) σκαφος δεν εξυπηρετει που βρισκεται μονιμα στο λιμανι ... αλλα 10 πρεπει να ερθουν ....

    και μεταξυ μας ... αυτο ηταν το μονο σωστο που εγινε και προφανως ξεφυγε απο την αντιληψη της νεας ταξης .. εδω ξεκινανε τα συνορα της Ευρωπης ... εχουμε οφελος απο αυτο σαν χωρα ... και γραψε το που το λεω ... επειδη ακριβως εχουμε οφελος σε πολυ περισσοτερα επιπεδα απο οσο η φυλαξη ... συντομα θα καταργηθει .. θα το δεις .... και οχι μονο αυτο .. αλλα θα πληρωνουμε και προστιμο αν δεν το κανουμε καλα μονοι μας ..

    Assasmite , ... δεκτο για το "ξεκολλατε" ...
    Η αποψη μου στην ουσια , διαφοροποιητε απο τον χαρακτηρισμο που δινει η ασσασινα . Εκεινη μπορει να τους κατονομαζει οπως θελει δεν σημαινει οτι συμφωνω ... Συμφωνω απολυτα μαζι της ως προς την αθωωτητα των προθεσεων της και την θεωρω αξιεπαινη γι αυτο ...
    Δεν θα τους ονομασω ομως ποτε "προσφυγες" .... Ο προσφυγας ειναι ταπεινος και σεβεται την χωρα που τον φιλοξενει , διεδικει την εργασια με οπλο του την ορεξη του για δουλεια και οχι την χαμηλη αμοιβη του , Διατηρει διακριτικα τα ηθη και τις παραδοσεις του διχως να ενοχλει αισθητικα εκεινους που τον δεχτηκαν , κυρως δε , ενσωματωνεται στην κουλτουρα και την κοινωνικη ζωη και δεν αποτελει προβλημα και ιωση της καθημερινοτητας στην οποια εισεβαλε .
    Οταν θα δειτε αυτον τον προσφυγα , να του σφιξετε το χερι .. και εγω αυτο θα κανω ...
     
    Last edited: 31 Δεκεμβρίου 2010
  10. Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Βασίλη, θα συμφωνήσω σε ένα μεγάλο ποσοσό με τα όσα λες, όμως πραγματικά ας μην γενικεύουμε. Ναι εδώ που είμαι καταστρώνω σχέδια από το γραφείο μου, και δεν είμαι στη δική σου θέση να μαζεύω ανθρώπους με την βάρκα μου και αυτό σε τιμάει αν και στη θέση σου να ήμουν το ίδιο θα έκανα(τι το πήρα το δίπλωμα ταχυπλόου) .

    Η θέση μου αυτή έτυχε να είναι, και μέσα από αυτήν εγώ και κάποια άλλα άτομα ( ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά) κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε. Ναι υπάρχουν ευαισθησίες των δημοσίων υπαλλήλων γιατί και οι δημόσιοι υπάλληλοι άνθρωποι είναι. Ξέρεις την δουλειά μου, γι αυτό νιώθω ότι προσβάλλομαι από αυτό που λες. Γιατί καθημερινά 8-3 ( ή και μετά τις 3 έως τις 6-7 και ας μην πληρωνόμαστε υπερωρίες) μας βγαίνει ο ass για να κάνουμε ο,τι μπορούμε. Εμάς και άλλων τόσων ανθρώπων που εργάζονται σε φορείς και ΜΚΟ -πολλοί από αυτούς ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ- γιατί ναι, το κράτος - guess what! ΔΕΝ λειτουργεί όπως θα έπρεπε!

    Ας μην γενικεύουμε και ας μην βάζουμε σε ζυγαριά την ανθρωπιά βάσει επαγγέλματος. 
     
  11. vautrin

    vautrin Contributor

    Μια σύντομη ιστορική αναφορά.

    Κατά τα ¾ κατάγομαι από οικογένεια προσφύγων. Ελλήνων προσφύγων από την Μικρά Ασία. Κατά το υπόλοιπο ¼ κατάγομαι από ένα νησί που ήταν τόπος εξορίας, τόπος όπου Έλληνες εκτόπιζαν άλλους Έλληνες. Έχω ακούσει μυριάδες αφηγήσεις, έχω διαβάσει δεκάδες μαρτυρίες, κι όλες συγκλίνουν σ’ έναν κοινό παρονομαστή. Την σκληρότητα ως τα όρια της κτηνωδίας. Πως νομίζετε ότι υποδέχτηκαν οι γηγενείς τους ξεριζωμένους του ’22; Μετά βαΐων και κλάδων; Τουρκόσπορους τους ονόμαζαν κι έτσι τους μεταχειρίζονταν, με απέχθεια και περιφρόνηση, σαν φθηνό εργατικό δυναμικό για τις κλωστοϋφαντουργίες και τις βιομηχανίες. Όποιον έγκριτο ιστορικό κι αν ρωτήσεις θα σου πει πως εν πολλοίς ο εμφύλιος πόλεμος του 1944-1949 ήταν από κοινωνικής πλευράς η σύγκρουση των παλαιοελλαδιτών με τους νεοφερμένους και τους κατοίκους των πρόσφατα αποκτηθέντων εδαφών.

    Αν λοιπόν η ενσωμάτωση των Ελλήνων Χριστιανών προσφύγων στάθηκε τόσο δύσκολη κι επώδυνη, φανταστείτε πόσο πιο δύσκολη θα είναι η συμβίωση με αλλοδαπούς, αλλόθρησκους κι αλλόγλωσσους από τη στιγμή που κακά τα ψέματα, η κοινωνία μας παραμένει βαθιά διχασμένη μ’ ένα σημαντικό κομμάτι της βυθισμένο στην ξενοφοβία και το ρατσισμό.

    Ανάμεσα όμως στο τότε και το σήμερα υπάρχει μια ακόμη καίρια διαφορά. Η στάση του Ελληνικού κράτους.

    Η ενσωμάτωση του προσφυγικού στοιχείου στην ελληνική κοινωνία κατέστη δυνατή μόνο μέσω της κρατικής παρεμβατικότητας. Διανομή γαιών και τίτλων ιδιοκτησίας, χαμηλότοκος δανεισμός, συγκρότηση δήμων και κοινοτήτων αμιγώς προσφυγικών, έργα υποδομής, πλήρη νομικά και πολιτικά δικαιώματα.

    Σήμερα το Κράτος τηρεί στάση Πόντιου Πιλάτου. Νίβει τας χείρας του. Υποθέτω πως πολλοί συνομιλητές αγνοούν γιατί συμβαίνει αυτό, όπως αγνοούν και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την συνθήκη Δουβλίνο 2. Η συνθήκη ορίζει ότι οι παράνομοι μετανάστες (πρακτικά δηλαδή σχεδόν όλοι) επαναπροωθούνται και παραμένουν στην χώρα εισόδου. Φυσικά οι χώρες εισόδου είναι οι τρεις του Νότου, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, δεν μπαίνει κανείς Μπαγκλαντεζιανός ή Πακιστανός στην Ε.Ε. μέσω Σουηδίας, μην τρελαθούμε κιόλας. Έτσι λοιπόν το Ελληνικό κράτος σιωπηλά συναινεί στο να μην χορηγεί στους πρόσφυγες ούτε πολιτικό άσυλο ούτε βίζα γιατί αν τα χορηγούσε μαζικά ως όφειλε οι πρόσφυγες θα έφευγαν από μια χώρα που μαστίζεται από κρίση κι ανεργία και θα πήγαιναν στις πιο ανεπτυγμένες χώρες όπου όμως δεν τους θέλουν.

    Για να λέμε την πάσα αλήθεια, η χώρα μας επιχορηγείται γι’ αυτή της τη «θυσία». Μας πληρώνουν για να μας χρησιμοποιούν σαν χωματερές ανθρώπων. Δεν γνωρίζω το ακριβές ποσό ούτε και που πάνε αυτά τα λεφτά, σίγουρα πάντως δεν πάνε σε δράσεις για την ανακούφιση των εξαθλιωμένων προσφύγων τους οποίους επιπλέον το κράτος κι οι λειτουργοί του απομυζούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να τους ανανεώσουν την άδεια παραμονής.

    Αυτές οι αλήθειες επιμελώς αποσιωπούνται από την πλειοψηφία των ΜΜΕ ίνα μη θιγούν τα μεγάλα αφεντικά της Ευρώπης. Έτσι κι ο Ελληναράς yesman που στέκει σούζα ή κάνει τεμενάδες στους ισχυρούς, βρίσκει κάποιον πιο αδύνατο να ξεσπαθώσει.

    Απολογούμαι που είμαι εντός θέματος αλλά εκτός κλίματος του νήματος. Όσο όμως κι αν πιστεύω πως τα πολιτικά προβλήματα απαιτούν πολιτικές λύσεις, δεν μπορώ παρά να συγχαρώ την εισηγήτρια για την ευαίσθητη πρωτοβουλία της.
     
  12. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Re: Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    αν ησουν μεταναστης σε αλλη χωρα (ας πουμε πορτογαλία ή ισπανία ή ιταλία οπου τα εργατικ΄ά δικαιώματα δεν προστατευονται οπως σε χωρες τυπου σουηδίας, ολλανδιας, βελγίου, γερμανιας,
    αυστρίας, κλπ), και ο εργοδοτης σου ελεγε να του δουλεψεις τσαμπα ή να ψοφήσεις της πεινας, τι θα εκανες αλήθεια; Αν οι εργοδότες διορθωθούν και οι αλλοδαποί συνεχιζουν να προσφερονται να δουλεψουν χωρις ασφάλιση, ναι να παρουν πόδι.
    κ το πολεμικο ναυτικό τι ρολο βαράει; τοσα χρόνια πριν απο τον ανδρεα παπανδρεου πως φυλαγόταν η ακτογραμμή;
     
Thread Status:
Not open for further replies.